24 Mayıs 2014 Cumartesi

24-31 Mayıs arası burç yorumları


Herkese merhabalar, Soma’daki facia sonrasında ortamın gerginliği ve motivasyon sorunları nedeniyle haftalık yorumları bir hafta için öteledim umarım bir daha böyle facialar yaşamayız diyeceğim ama ülkede durum malum... Neyse, çok uzatmadan öncelikle gökyüzünden haberler vereyim bu hafta gökyüzü sakin, bireysel bazda çoğumuz için güzel şeyler vaat eden Jüpiter-Satürn görünümüyle haftayı ilerleteceğiz. Güneş İkizler burcunda hareket ediyor, Mars retrosu bitti ancak Mars ileri hareketine henüz başlamadı; durağan pozisyonda, 25’i itibarıyla Terazi burcunda ileri harekete geçecek. 28’inde ikizler burcunda yeniay meydana gelecek ve yeni kararlar almaya başlayacağız. 29’unda ise Neptün-Güneş karesi etkin olacak, hafta sonuna doğru gerçekçilik ve hayalciliğin dengesini kaybedecek, doğrulardan sapmaya yatkın olacağız. Herkese şimdiden olabildiğince iyi bir hafta diliyorum.

Koç ve yükselen Koç

Özellikle ailesi ile sorunlar yaşayan koç ve yükselen koçlar için bu hafta bazı sınırları aşma ve ailedeki gerginlikleri sonlandırmak için atılacak adımlar gündemde olacak. Maddi yahut manevi olarak ailevi desteğini kaybeden koçlar bunu tekrar kazanmak için çalışacaklar. Ayrıca çevresel değişiklikler(ev dekorasyon, arkadaş çevresi vb) de koçların gündeminde zira henüz kendilerini daha aktif ve hareketli hissedemiyor, ilerleme alanlarının kapalı olduğunu düşünüyor; dolayısıyla çevresel değişimlerle idare ediyorlar ancak iyi haberlerim var; bu durum (önümüzdeki iki aylık dönemde) değişmek üzere. Bununla beraber koç ve yükselen koçların çevrelerinde kendilerinden gizlendiğini düşündükleri konuları araştırmaya merakları artarken, hiç bilmedikleri bir sırrı da öğrenebilirler. Hafta sonuna doğru ise şüpheler, kendinden emin olamama, yoğun sıkışma hissi kendini gösterecektir; gerçekle hayali karıştıracak olan koçlar çevrelerindekileri şüpheleri nedeniyle kırmamaya dikkat etmeliler. Yeniay yeni tanışmaları, yeni arkadaşlıkları ve yeni haberleri getiriyor.

Boğa ve yükselen Boğa

Duygusal ilişkilerini bir türlü dengeye oturtamadığını ve yalnız kaldığını düşünen boğalar için güzel haber; bu hafta duygusal olarak kendilerini anlatmaları son aylardakinden daha kolay olacaktır. Aynı şekilde var olan ilişkilerinde yahut flörtlerinde de doğal ancak yeni anlatım biçimleri geliştirecekler. Bazı boğalar için yakın çevrelerinden biriyle ilişki/ aşk ihtimalleri gündeme gelirken, bir kısım boğa için çevrelerindeki düşmanlarını sözlerle alt etme dönemi olacak zira zihinsel olarak oldukça keskin ve hızlı düşünen bir yapıda olacaklar. Arkadaşlara ziyaretler, kardeşleriyle ilgili konular ve haberleşme trafiğinde artış da boğaların önümüzdeki günlerdeki konuları olacaktır. Ayrıca ufak çaplı ticaretle uğraşan boğalar için maddi olanaklar artacak. Hafta sonuna doğru ise yeni iş arayan, maddi durumunu geliştirmek isteyen boğalar için her teklife balıklama atlamamaları önemli zira olaylar sandıkları/gördükleri gibi gelişmeyebilir ancak endişeye mahal yok, yeniay ile beraber bu alanda yeni kararlar ve yeni çalışma prensipleri oluşturma süreci başlayacak.

İkizler ve yükselen ikizler

Maddi alanda bir süredir şanssızlıklar yaşayan ikizler ve yükselen ikizler burçları bu hafta bu konuda daha rahat hareket edecekler. Daha çalışkan ve daha verimli hissederken diğer yandan iletişim becerileri de yalın ve akıllıca olacak. Yeni iş arayan, iş değişikliği düşünen ikizler burçları için önümüzdeki süreç yeni hamleler oluşturma açısından oldukça verimlidir. Bununla beraber, fiziksel görünüşe ait yeni kararlar; estetik, spor, diyet, saç-stil değişimi gibi konulara da meraklı olacaklar. Ne istediğini ve ihtiyaçlarını iyi belirleyecek bir yapıda olduklarından alacakları kararlar da kendilerini ilerletecek adımlarla ilgili olacaktır. Kişisel alan yaratma isteğinde olan ikizler burçları için de bu fırsat gündeme gelecektir. Hafta sonuna doğru ise iş ve sosyal çevrelerinin kendilerine bakışıyla ilgili hayali endişeler ve huzursuzluklar yaşayabilirler. Bunu hiç belli etmemeleri ve motivasyonlarını düşürmemeleri gerekiyor zira Neptün-Güneş sert etkisi altında olacaklarından düşündüklerini büyütmeye elverişliler. Hemen karara varmayıp, birkaç gün geçtikten sonra olayları tekrar incelemelerini öneririm. Burçlarında gerçekleşecek yeniay sürecinde ise kendilerini iyi hissettirecek ve ilerlemelerine yardımcı olacak yeni ve önemli kararlar da gündeme geliyor.

Yengeç ve yükselen yengeç

Hayatında duygusal boşluk hisseden ve yalnız olan yengeçler/ yükselen yengeçler bu alanda bu hafta kendilerine koydukları sınırlamaları aşmaya, kriterlerini genişlemeye elverişli bir durumda olacaklar. Flört durumu olan yahut aşk hayatı aktif yengeçler için ise daha önce yapılmamış şeyleri yapmaları söz konusu olacaktır. Kendilerini pek çok alanda sorgulayacak ve bu sorgunun sonucuna göre değişimler gerçekleştirme hevesi gösterecekler. Çocuğu olanlar için, çocuklarıyla ilgili yeni kararlar gündeme gelirken, çocuk sahibi olmak isteyen yengeçler için de güzel etkiler kendini gösterecek. Nasıl göründükleri hakkında yoğun şekilde düşünecek olan yengeçler bu hafta geçtiğimiz haftaya nazaran duygusal hayatında daha çok huzur arayan bir yapıya bürünecek ancak oldukça eğlenceli davranışlar gösterecek. Yeni hobiler edinebilir, hobilerine daha çok zaman ayırabilirler. Hafta sonuna doğru ise akılları biraz karışacak ve odaklanma sorunları yaşayacaklar. Yeni tanıştıkları insanlara dikkat etmeliler zira hemen arkadaş gibi kabul edip sonrasında beklentilerinin ters çıkması riski mevcut. Yeniay ile beraber ise uyku düzenlerini, kalıp düşüncelerini değiştirmeye elverişli olacaklar.

Aslan ve yükselen aslan

Bu hafta aslan ve yükselen aslanlar bir süredir karmakarışık olan zihinlerini dinginleştirmek için harekete geçiyorlar. Daha rahat, huzurlu ve evcimen tavırlara bürünecek olduklarından evle ilgili faaliyet alanlarını artırabilir, evde yapılacak eğlenceleri daha sıcak bulabilirler. Kadınlarla olan ilişkileri normaldekinden daha iyi olacağından kadınlar tarafından verilen tavsiyelerden yardım görebilir, olaylara daha evvel bakmadıkları açılardan bakma ve anlama fırsatı yakalayabilirler. Endişelerini ve korkularını dışa yansıtmadan kendi içlerinde biraz geri çekilerek atlatmaya çalışacakları için içe kapanık davranışlar gösterebilirler ancak bu depresif bir durum anlamına gelmiyor. Düşünme alanına ihtiyaçları var. Hafta sonuna doğru ise sosyal alanda daha hareketli olacaklar ve libidoları da artış gösterecek, dolayısıyla sosyal çevrelerinden/ iş çevrelerinden arkadaşlarıyla ani ilişkiye başlayabilir yahut fiziksel ihtiyaçlarını duygusal kalıplara sığdırmaya çalışabilirler. Bu alanda seçimlerine dikkat etmeleri gerekiyor. Yeniay dönemi ise yeni düşünce yapılandırmalarını getiriyor.

Başak ve yükselen başak

Mesleki iletişimlerini güçlendirmeye çalışacak olan başak ve yükselen başaklar bu hafta hem sosyal olarak verimli hem de mesleki olarak verimli bir süreçten geçecekler. Arkadaşlarla görüşmeler, kardeşlerle kuvvetli iletişim, iş çevresinde kuvvetli bağlar kurmak ve sıkı çalışmalar yapmak için istek duyacaklar. Uzun zamandır bekledikleri ancak sonuçlanmayan bir konu varsa bu hafta sonuçlandırma çalışmaları yapabilirler. Yine sonucu başkalarına bağlı olan işlerinden, resmi dairelerdeki işlerinden verimli sonuçlar elde edebilirler. Ufak çaplı ticaretle uğraşan ve işleri bir süredir durgun olan başaklar için de yeni fırsatlar, işlerin açılması durumu söz konusu. Hafta sonuna doğru ise sessiz sakin yapıları altında kuvvetli bir korunma ihtiyacı kendini göstereceğinden otorite konumundaki kişilere duygusal bağlarını artırabilirler. Patron, öğretmen, iş ortağı gibi kişilere duygusal olarak bağlanma ihtimali söz konusu. Bunun dışında evli yahut ilişkisi olan başaklar için ise iş ve sosyal tempodan dolayı beraberliklerine çok zaman ayıramamaları ve bundan dolayı gerilimler yaşanması durumu söz konusu olacak. Yeniay döneminde ise sosyal çevre yapılandırmaları, iş alanında yeni fikirler ve çalışma stilinde değişiklikler kendini gösteriyor.

Terazi ve yükselen terazi

Maddi alanda gelişim arayan terazi ve yükselen teraziler için bu hafta biraz rahatlama söz konusu olacak. Kendilerine ödenmemiş bir borç geri ödenebilir, alamadıkları bir ödemeyi alabilirler. İş alanında değişiklikler yapmak isteyen teraziler için de uygun etkiler söz konusu. Bununla beraber sosyal hayatları renkleneceği ve hareketli günler geçirecekleri için yapacakları harcamalara dikkat etmeleri gerekiyor, ihtiyaçlarından fazlasını alabilir ani bir para kaybı yaşayabilirler ancak bu durum terazileri çok fazla sarsmayacaktır. Yeni eğitime başlamak isteyen, yeni bir düzen oluşturmaya çalışan teraziler de hafta sonuna doğru özellikle kendini gösterecek bu düşünceden biraz uzak durmalılar zira ani bir istekle kendini gösterecek bu eğilim ani karar vererek yanlış yapma riskini de beraberinde getiriyor, özellikle Cuma ve cumartesi günleri ortaya çıkacak yeni isteklerini hayata geçirmek için biraz beklemeleri ve düşünerek hareket etmeleri iyi olacaktır. Yurtdışına gitmek isteyen, yeni insanlarla tanışmak isteyen ve uzun mesafeli ticarete atılmak isteyen/ atılan teraziler için ise yeniay döneminde şanslı etkiler söz konusu olacaktır.

Akrep ve yükselen Akrep

Odaklanma sorunlarını bu hafta çözecek olan akrep ve yükselen akrepler için daha dengeli geçecek bir hafta olacak. daha verimli, hırslı, algısı yüksek bir profil çizecekler. Daha önce okuyup anlayamadıkları konular varsa bu hafta tekrar değerlendirmelerini öneririm. Ayrıca felsefi ve duyumsal yanları da güçlü olacağından bu hafta akrepler öngörüleri ve tahminleriyle çevrelerindekileri şaşırtabilirler. Kendileriyle, kendilerini oluşturmakla ve hayallerini gerçekleştirmekle ilgili konulara odaklanacaklarından hırslı ve keskin davranışlar gösterecekler. Uzun zamandır sürüncemede kalan duygusal ilişkilerini sonlandırabilir, benzer şekilde bir flörte son vererek yenisinin arayışına geçebilirler. Hafta sonuna doğru ise duygusal hayatlarında şüpheci ve gergin tavırlar gösterecek, beraber oldukları kişileri fazlasıyla sorgulayacaklar. Eğlenceden çok keyif almayacak ve kendi başlarına vakit geçirmeyi arayacaklar. Yeniay döneminde ise kuruntularından, kendilerini rahatsız eden konulardan uzaklaşıyorlar.

Yay ve yükselen yay

Bir süredir endişeli ve “olamamışlık” hissi yaşayan yay ve yükselen yaylar bu hafta daha dingin ve bu tür düşünceleri daha derin şekilde aşabilecek yapıya sahip olacaktır. Cinsel anlamda oldukça güçlü hislere sahip olacak ve çekici yanlarını göstermede problem yaşamayacaklar. Kendilerini sınırlandırılmış hissettikleri alanlarda daha özgür hareket edebilecekleri için verimli davranışları, çevrelerine uyumlu yapıları da kendini gösterecek. Cilt problemlerinden şikayet eden yaylar için bu hafta konuyla ilgili çözümler için iyi bir süreç dolayısıyla değerlendirmeleri iyi olacaktır. Hafta sonuna doğru ise duygusal hayatlarıyla ilgili gerçekçi olmayan şüpheler kendini gösteriyor. İlişkisi/ flörtü olan yaylar hafta sonunu biraz sakin geçirmeliler, bekar olan yaylar ise yalnızlık korkusuyla sonucu olmayacak ilişkilere meyledebilirler. Ayrıca yaylar Cuma-cumartesi günlerinde evlerinde huzursuzluk çıkarmaya da yatkın olacaklar zira kim ne dese yanlış anlama ihtimalleri var. Yeniay dönemi duygusal hayata yaklaşımlarıyla ilgili yeni kararlar getirecek.

Oğlak ve yükselen oğlak

Duygusal alanda değişim bekleyen oğlak ve yükselen oğlaklar bu hafta bu konuda şanslı olacaklar. Daha çok iş çevresinden ve sosyal çevreden kişilerle ilişki kurmaya yatkın durumdalar. İş hayatındaki sıkıntılı dönem de yerini daha akıcı bir sürece bırakıyor. Bununla beraber gerçekleşmesini bekledikleri daha doğrusu başlamış ve bitmemiş bir durum, bekledikleri haber, neticelenmesi için başkasının rızası olması gereken bir iş varsa önümüzdeki günlerde bu konularda gelişmeler kendini gösterecektir. Sosyal alanda arkadaşlardan ve bağlı bulunulan gruplardan destek alacakları bu süreçte oğlak ve yükselen oğlaklar da fikirlerini kalabalık gruplarda paylaşma imkanı bulabilirler. Hafta sonuna doğru ise mesleki anlaşmazlıklara dikkat etmeleri gerekiyor. Çalışmayan oğlakların ise sosyal hayatlarında kendilerini yanlış ifade etmesi ve durumları toparlayamaması söz konusu olacaktır bu nedenle Cuma ve cumartesi günleri iki kez düşünüp bir kez konuşmaları faydalıdır. Yeniay döneminde sağlıklarını ilgilendiren konularda, spor, diyet kararı alabilir, başkalarına yardım edebilecekleri organizasyonlarda görev almaya karar verebilirler.

Kova ve yükselen kova

Mesleki alanda ilerlemek, iş değiştirmek, işe girmek isteyen kovalar için oldukça uygun olan bir haftalık süreçte kovalar ayrıca odaklanma sorunlarını aşacak, daha dikkatli ve daha verimli olacaklar. Otorite figürlerinden(baba, patron, ağabey vs) destek alabilir, ilerlemeleri için gerekli motivasyonu bulabilirler. Sosyal olarak da bir süredir kendilerini kapatmışlardı ancak bu hafta itibariyle yine sosyalleşme isteği kendini gösterecek. Daha rahat ve hareket alanı daha geniş hissedecekler. Hafta sonuna doğru ise aşk hayatlarında iletişim hatalarına bağlı yanlış anlaşılmalar ve şüpheler, hayal kırıklıkları kendini gösterebilir ancak bu etki geçicidir. Akıllarına eseni söyleyeceklerinden çok iyi tepkiler alamayabilirler bu nedenle biraz dikkatli iletişim kurmaları iyi olacaktır. Yeniay zamanı ise eğlence ve duygusal hayat alanında yeni kararlar getiriyor.

Balık ve yükselen balık

Aşk hayatlarına hareket getirmek isteyen ve flörtlere, yeni başlangıçlara açık olan balık ve yükselen balıklar bu hafta yeni insanlarla tanışabilir yahut tanışıklıklarını flörte, aşka dönüştürebilirler. Sosyal hayatta kendilerini daha iyi gösterecek ve becerilerini ön plana çıkarma fırsatı yakalayacaklarından çevrelerinde takdir kazanacaklar ve bu motivasyonla hareketlerini daha net hale getirecekler. Çocuğu olan balıklar için bu konuda şanslı etkiler söz konusu ayrıca çocuk sahibi olmak isteyen balıklara da bu dönemde iyi haberlere gelebilir. Ticaretle uğraşan, iş anlaşmaları peşinde koşturan balıklar ise bu haftayı konuyla ilgili verimli bağlantılar kurarak geçireceklerdir. Hafta sonuna doğru aile içinde kendilerinden kaynaklı gerginlikler yaşanması ihtimali oldukça kuvvetli olduğundan biraz dikkatli olmaları iyi olacaktır. Ayrıca arızalı eşyaları tamir etmeye uğraşmamalarını da öneririm. Zira biraz sakar tavırları olacaktır. Yeniay zamanı ise taşınma, yer değiştirme, yaşanılan alanla ilgili değişikli istekleri kendini gösterecek, bu konularda harekete geçmek için planlamalar yapacaklar.

11 Mayıs 2014 Pazar

11-17 Mayıs Haftası burç yorumları


Merhabalar, bu hafta gökyüzünden haberler şöyle: Mars 2 Mart’ta başladığı Terazi burcundaki retrosuna ayın 20’sinde son verecek ve ileri harekete başlamadan önceki durağan pozisyonuna geçmiş bulunuyor. Mars’ın vereceği zorluklardan kurtuluyoruz artık. Bununla beraber ayın 14’ünde Akrep burcunda dolunay meydana gelecek(etkilerini buradan okuyabilirsiniz) ve şüpheci, inatçı, karmaşık yanımızı ortaya çıkaracak.

Bunun dışında haftaya güzel bir Merkür-Mars açısıyla başlıyoruz, ayın 14’ünde Venüs-Plüton karesi var ve duygusal olarak kendimizi ifade ediş biçimimiz mutasyon geçireceğinden duygusal konuları 14 ve 15’ine çok tartışmamakta, duygularımızı pek açmamakta ve dinlememekte fayda var. Ayın 16’sında ise Venüs Uranüs ile birleşim halindeyken Merkür’e uyumlu bir açı yapacak. Haftayı da bu ılımlı etkilerle kapatacağız. Ve açıkçası gergin birkaç günün ardından bu yumuşama iyi gelecektir yalnız belirttiğim gibi 14-15’ine dikkat, zira hem dolunay hem Plüton etkisi biraz sert geçişlere sebep olabilecek cinsten, tepkileri kontrol edemeyecek durumda olanlar eğer ki imkan varsa o günleri az iletişim kurarak daha kendine dönük olarak geçirmeli.

Koç ve yükselen koç

Koç ve yükselen koçlar için duygusal iletişimin ön planda olacağı bir haftaya giriş yapıyoruz. Hatalarını sorgulayacak, kendilerini objektif şekilde değerlendirmeye çalışacak olan koçlar daha uyumlu daha dışadönük bir halde olacaklar. Yakın arkadaşlarla görüşebilir, sevdikleri insanlarla bir araya gelebilirler. Bununla beraber kendileriyle ilgili değişiklikler yapmak görünümlerinde değişime gitmek de koç ve yükselen burcu koç olanların istekleri arasında. Sihirli değnek beklemelerine karşın henüz hala buna ulaşamamış olmalarının kendileriyle alakalı olduğunu bu hafta fark edeceklerdir. Hafta sonuna doğru ise kuaför, kozmetik değişiklikler, giyim tarzı değişiklikleri kendini gösterirken, bekar koçlar daha flörtöz davranacak ve yeni ilişkilere kendilerini açacaklar. Ayrıca ilişkisi olan koçlar da ilişkilerini yeni bir boyuta taşımak isteyebilir. Bunun dışında iyi haber, çoğu koç burcunun açıkça meydan okuyan ve rahatsız oldukları bir kimse varsa onunla ilgili neşeli şeyler gerçekleşebilir.

Boğa ve yükselen Boğa

Haftaya maddi konular ve iş durumuyla ilgili bir hesap kitaba oturarak başlayacak olan boğa ve yükselen boğalar için bu süreç aynı zamanda beraberinde fiziksel görünüm üzerinde çalışmaları ve yeni kararları da beraberinde getiriyor. Spora başlayabilir, diyet kararı alabilirler. Kendileriyle ilgili pek çok konuyu düşünerek çözme yoluna giderken çevresel değişiklik arayışında olacaklarından harcama yapma istekleri artacaktır ancak dikkatli olmalarında fayda var zira biraz fazla, daha doğrusu gereksiz açılabilirler. İş başvurusu olan yahut iş değiştirmek isteyen boğalar için uygun fırsatlar oluşabileceğinden bu hafta fırsatları değerlendirmeye çalışmaları iyi olacaktır. Boğa ve yükselen boğaların kendilerini boşlukta ve hayata bir buzlu camdan bakıyormuş hissi yaşadıkları bu dönemde yeni ve neşeli olan her şeye de yavaş yavaş kendilerini açmaları iyi olacaktır.

İkizler ve yükselen İkizler

Bu hafta ikizler ve yükselen ikizler duygusal konuları ve kendi isteklerini masaya yatırarak başlıyor. Gelecek kaygısı, yalnızlık korkusu ve yalnızlığa duydukları öfkeyi, neyi neden yapamadıklarını düşünecekleri birkaç günde aşk hayatları başta olmak üzere genel eğilimleri, istekleri ve amaçlarını değerlendirecekler ve bir düzen oluşturmaya çalışacaklar. Çocuğu olan yahut çocuk sahibi olmak isteyen ikizler burçları için bu dönemde eğer çocukları varsa yeni planlamalar gündeme gelirken çocuk sahibi olmak isteyen ikizler burçları da konuyla ilgili ciddi kararlar alabilirler. Bir süredir sosyal hayattan kendilerini çekmeye yöneldiklerinden önümüzdeki birkaç günde bu zinciri kırmak adına hareket edebilir yeni programlar yapabilirler. Bazı ikizler burçları için yeni mesleki eğitimlere başlama konusu gündeme gelecek, yeni alanlarda kendilerini göstermek, gelişmek isteyecekler.

Yengeç ve yükselen Yengeç

Bir süredir daha içe dönük daha öfkeli ve gergin tavırlar göstermeye eğilimli olan yengeç ve yükselen yengeçler için bu hafta başı dingin geçecektir. Kendilerini bağladıkları pek çok düşünceden, takıntıdan kurtulma isteği duyacak ve kendilerini açmak isteyecekler. Yeni düşünceler, yeni amaçlar oluşturmak için çalışacaklar. Yer değiştirme, evde değişiklikler yapma konuları, çevresel değişim istekleri bir süredir gündemlerinde olmasına karşın bu hafta biraz daha yaratıcı davranarak bu isteklerini artıracak ve hayata geçirmek için yöntemler arayacaklar. İşle ilgili gelişme bekleyen yengeçler için bu dönemde beklemedikleri bir yerden iş fırsatı doğabilir. Bunların dışında hafta içinde kadınlarla daha iyi anlaşacak, kadın arkadaşlarıyla programlar yapacak. Annesiyle sorunları olan yahut annesiyle ilgili rahatsızlık gibi konular gündemde olan yengeçler iyi haberler alabilir, konuyla ilgili bir iç huzura kavuşabilirler.

Aslan ve yükselen Aslan

Aslan ve yükselen aslan burçları haftaya kendilerini daha ön plana atmak isteyerek başlayacaklar. Daha görünür olmak, iş yerinde daha önemli çalışmalara imza atmak isteyecek ve verimli olacaklar. Konuşmayı kenara bıraktıkları konuları da ortaya dökmeye istekli davranışları olacaktır. Özellikle hafta ortasından itibaren libidosu yükselecek olan aslan burçları fiziksel istekleriyle duygusal isteklerini karıştırabilirler; hata yapmamak adına gerçek ihtiyaçlarını ve karşılanma yollarını iyi değerlendirmeleri gerekiyor. Hafta ortasında daha agresif ve kapalı bir tutum geliştirecek, dik konuşmalarla bilerek kalp kırmaya eğilimli olacaklar ancak sonrasında bu tür sorunları düzeltmeye de muktedirler. Yeni insanlarla tanışmaya açık, öğrenmeye hevesli davranışlarıyla da haftayı enerjik bitirecek olan aslan ve aslanlar geçtiğimiz haftalardaki aktivitelerini devam ettirecek, görüşmek istedikleri fakat görüşemedikleri arkadaşlarıyla programlar yapacak, kardeşlerine yahut kardeş gibi gördükleri kişilere yardımcı olabilecek çalışmalara imza atacaklar. Ayrıca çevrelerinde çok şaşıracakları bazı dedikodular duymaları da kuvvetle muhtemeldir. Bu arada aslanlar için eskide kalmış ilişkiler gündeme gelebilir.

Başak ve yükselen Başak

Başak ve yükselen başaklar için bu hafta işteki tüm sıkıntıları değişim için sebep olarak kullanmaya odaklı bir şekilde başlayacak. İş değişimi, gelir artırımı üzerinde düşünecek olan başak ve yükselen başaklar bu alanda Mars’ın geri hareketi bitimiyle 20’sinden sonra daha rahat bir nefes alabilirler. Özellikle hafta ortasından sonra libidosu da yükselecek olan başakların yanlış seçimlere eğilimleri olacaktır. Kendilerini daha fazla göstermek ve kanıtlamak gayesinde olduklarından hemen her türlü şakalaşmayı dahi meydan okuma olarak algılayıp kendilerini strese sokabilirler bu nedenle biraz daha sakin kalmayı başarmaları iyi olacaktır. Otorite figürleriyle aralarındaki iletişimi güçlü tutacak olan başak ve yükselen başaklar, iyi iletişim kuracak, akıcı ve çözümsel yaklaşımlarıyla aralarında problem olan kişilerle problemlerini de çözebilecekler. Ayın 16’sından sonra ise daha gizemli, kendileriyle ilgili soruları artmış şekilde hafta sonuna girecekler.

Terazi ve yükselen Terazi

Terazi ve yükselen teraziler bu haftaya normalde olduklarından biraz farklı başlıyorlar zira duygusal temalar ön planda ancak karşı taraftan beklentileri normalde olduğundan daha farklı, bu rutinden çıkma durumu biraz şaşırtacaktır, bir örnek vermek gerekirse partnerin temel özelliği olarak duygusal yaklaşımını baz alan bir terazi bu hafta kendisini soğuk duruştan etkilenirken bulabilir ancak her halükarda evlilik istekleri ve bir düzen kurma düşünceleri akıllarında canlanacaktır. Bu tür konuları ciddi olarak düşünmeseler bile akıllarının ucundan geçirecekler. Çevrelerinde çokça arkadaş ayrılık haberi alabilir ve bunlarla uğraşmak durumunda kalabilirler bununla beraber arkadaşları da sık sık dert anlatmak için terazilerin kapısını çalabilir. Yine hafta başında kendileriyle ilgili ve ileride ne yapacaklarıyla ilgili düşünceler akıllarının köşesinde duruyor olacak zira bir yol haritası çizmekte zorlanıyorlar. Seyahatler, yabancı kişilerle iletişim, uluslararası ticaretle uğraşan terazi burçları için olumlu etkiler oldukça açık, bu tür konularla ilgili olmayan teraziler için rahatlıkla yeni insanlarla tanışacak ve iletişimleri akıcı olacaktır. Mars’ın geri gitmeyi bırakmış olmasının yükünü üzerlerinden atacak olan teraziler daha cesur ve girişken davranabilirler.

Akrep ve yükselen akrep

Akrep ve yükselen akrepler haftaya sorgulayıcı şekilde başlıyorlar, dolunayın da akrepte gerçekleşecek olması nedeniyle gergin ve şüpheci olacak, çevrelerindekileri ve beraber oldukları/ olacakları kişilere tabir-i caizse “kısık gözlerle” yaklaşacaklar. Gizli konuları öğrenmeye çalışacaklar, haklarında yapılmış dedikoduları öğrenebilir, kendilerine karşı samimiyetsiz davranan kişileri hayatlarından elemeye çalışabilirler. Bununla beraber libidolarındaki artıştan dolayı akrepler de yanlış seçimlere yatkın bir vaziyette olacaklar ancak bir farkla, bile bile görmezden gelecek, fiziksel isteklerini duygusallıkla perdeleyecekler. Hafta ortasından itibaren iş konusu gündeme gelecek, Mars’ın durağan pozisyonuyla beraber yaratıcılıktaki perdeleri kalkıyor ve daha yaratıcı, üretmeye odaklı, düşünceleri daha pozitif ve verimli şekilde oluşmaya başlayacaktır. Fiziksel görünüşleri ile ilgili değişim kararı alacak olan akrepler spora ve diyete başlayabilir, alışveriş yapabilir; kendilerini bir düzene sokmaya çalışabilirler.

Yay ve yükselen Yay

Haftanın tüm gündemi duygusal konular olacak yay ve yükselen yaylar için beraberliklerinde ileriye yönelik istekler, flörtlerinde akıcı bir tutum kendini gösterecek. Yeni insanlarla tanışmak için fırsatları değerlendirebilecekleri bu süreçte olumlu ve neşeli halleriyle çevrelerindekilerin de olumlu desteğini alacaklar. Mesleki ve sosyal hayattaki arkadaşlarıyla olan iletişimleri de oldukça verimli gerçekleşecektir zira daha paylaşımcı daha olumlu ve daha destekleyici şekilde yaklaşımlarda bulunacaklar. Hafta ortasında dolunay ve Plüton etkisiyle beraber kuruntulu ve depresif iki gün geçirebilirler ancak çok endişelenmelerine gerek yok zira hafta sonu yine neşelerine ve hedeflerine kavuşuyorlar. Çocuk sahibi olan yahut çocuk sahibi olmak isteyen yaylar için de bu alanda güzel etkiler mevcut olacak, bunu değerlendirebilirler. Başkalarından sonucunu bekledikleri bir işleri varsa bu hafta sonuca ulaşmak için çabalayacak, kendi ilerlemelerini devam ettirme yolunu arayacaklar.

Oğlak ve yükselen oğlak

Bu hafta oğlak ve yükselen oğlaklar özellikle iş hayatında aktif olabilecek yaşta olanlar için kariyer planlamaları ve rota belirleme isteği söz konusu olacak. En verimli çalışma ortamı, kendini iş alanında da ileriye atma planları gündemlerini belirleyecek. Bunun dışında eğitim, odaklanarak okumalar, başarılı olma isteğinin yanında azim de nihayet bu hafta kendini gösteriyor. Yalnız Hafta ortasındaki dolunay ve Plüton etkisi iki gün için hafif bir gerilim ve endişe yaratacaktır ancak bu uzun vadeli olmadığından çok umursamamakta fayda var. Genel olarak kendinden memnun olmama, görünüşle ilgili ve kişisel yeterlikle ilgili huzursuzluklar, güzellik algısında bozulma olarak kendini gösterecek bu etki geçicidir. Oğlak ve yükselen oğlaklar hafta sonuna ise değişim istekleriyle girecekler. Ev ve yerleşim konularında değişiklik istekleri, çevrelerinde değişimler, iç dünyalarını masaya yatırma; bugüne kadar yaptıklarını objektif olarak değerlendirme kendilerine yön çizme konusunda önleri açık olacak, iyi fikirler üretebilecekler.

Kova ve yükselen Kova

Duygularını tam olarak aktarmakta güçlük çekecek kova ve yükselen kovalar bu hafta ilişkilere daha mantıksal ve sorgulayıcı yaklaşacaklar. Duygusal ihtiyaçlarını ve romantizm beklentilerini mantıklarıyla açıklamaya çalışacak, ilişkilerinde ve flörtlerinde ise daha öğretici, yol gösterici bir role bürünecekler. Kuvvetli iletişimleri ve akıcı fikirleri sayesinde çevresindekilere de benzer bir yaklaşımla fayda sağlamaya çalışacak olan kova ve yükselen kovalar için kısa seyahatler, arkadaşlarla yapılacak programlar, uzun vadeye yayılabilecek iş olanakları gündeme gelirken bir yandan da bulundukları şehir/ülkeden uzaklaşma eğilimi kendini gösterecek. Yeni flörtlere ve karşı cinsle yoğun iletişime açık olacaklar ancak bunu çok değerlendirmek istemeyebilir, arkadaşça yaklaşarak önce tanıma yoluna gidebilirler. Ancak çevrelerinde oluşacak harekete kayıtsız kalmayacak ve eğlenceli aktivitelerde yer almak isteyecek, programlarında öncelikli olarak keyifli vakit geçirme ve enerji atma planlaması yapacaklar. Bununla beraber hobileri için bir kursa başlama kararı alabilir, kaliteli vakit geçirme şanslarını artırabilirler.

Balık ve yükselen Balık

Balık ve yükselen balıklar haftaya hayata geçirmek istedikleri gizli isteklerini, gelecekte ne yapacaklarını düşünerek başlayacaklar. Evvelden kendilerine çizdikleri yol haritası ve bugünkü konumlarını değerlendirecek ne yapabileceklerini düşünecekler. Maddi olarak sıkıntı yaşayan balık ve yükselen balıklar mesleklerinin yan yolları ve alternatif kazanım becerilerini ortaya çıkarabilir, durağan olmaktan sıkılıp harekete geçecek enerjiyi kendilerinde bulabilirler. Daha gizemli ve sözlerinde daha sembolik yaklaşımlar benimseyecek olan Balıkların bu hafta kendilerine çekecekleri kişiler de genelde gizemli ve çok açık olmayan kişiler olacaktır. Ayrıca yer değiştirme istekleri, ev/ bahçe düzenlemeleri bu hafta balık burçlarının en belirgin yetenekleri arasında yükseliyor. Kadınlarla daha iyi anlaşacak olan balıklar haftayı özellikle kadın arkadaşlarıyla programlar yaparak geçirebilirler veya sıkıntılarını anlatmak ve yol göstermesi için kadın arkadaşlarının aklına ihtiyaç duyabilirler.



4 Mayıs 2014 Pazar

Ay Burçları (Nedir, ne değildir, Etkileri nelerdir)


Ay burcu kişinin doğum haritası grafiğinde Ay’ın konumlanmış olduğu burçtur. Astrolojide Ay, kadınları, Anneyi, ruhsal durumu, ruhsal gücü, şefkati, sevgiyi, büyütme- besleme-çoğalma ihtiyacını, sevgi ihtiyacını temsil eder. Ay’ın yönettiği dördüncü ev ise kişinin doğduğu yeri, evini, köklerini, ailesini ve aile yaşamını, asaleti, kalıtımsal özellikleri, (10. Evle beraber) ebeveynleri, anneyi, aileden gelecek mirası, suyu, sırları, mimariyi, binaları, ev yaşamını, gizli düşünceleri, yaşlı akrabaları, kadınlarla olan ilişkileri anlatır. Ayrıca, kadın haritasında kişinin biyolojik olmayan babası(baba gibi gördüğü) erkek haritasında ise biyolojik annesi olmayan(anne gibi gördüğü) kişileri betimler. Kişinin rahatlık ve huzur duygusunu, mülkiyet duygusunu, aitlik isteğini, ruhsal yapısını ve ruhsal eğilimlerini de bu ev temsil eder. Kişinin git-gelleri, evinde yapacağı davetler, istekleri de 4. Ev içerisinde değerlendirilir. Kişinin büyüme çağındaki karakterini oluşturan tüm ailesel faktörleri bu evden görebiliriz. Yurtseverlik, vatana bağlılık, köklere ve bağlılıklara hizmet, kendini ait olduğuna adama duygusunu da dördüncü ev temsil etmektedir.

Çok sık düşülen bir hata Ay burcunun duygusal yaşamın aşkla bağlantılı kısmında yoğun bir etki verdiği düşüncesidir. Oysa Ay kişinin daha gizli yönünü anlatmaktadır. Kişi duygularını mantıkla mı değerlendiriyor, olaylara karşı yaklaşımı nasıl, ruhsal gücünü nereden alıyor yahut ruhsal gücünün niteliği nedir, annesiyle bağları nasıldır, milliyetçi bir duyguya sahip midir yoksa kendini açan biri midir, (diğer evlerle bağlantıları incelendiğinde) miras alacak mı, kadınlara yaklaşımı nasıl, çocukluk ailesi ve ilerideki aile durumu nasıl olacaktır gibi soruların cevaplarını Ay burcundan ve 4. Ev yerleşiminden anlarız. Kişinin kendini nasıl gizlediği ay burcunda ortaya çıkacaktır, kişinin beklentileri de öyledir. Bu nedenle Ay burcunun haritadaki Venüs burcu yahut Mars burcundan daha önemli bir yanı yoktur. Bir doğum haritası bütündür, tek tek parçalarının o bütünü bozacağı unutulmamalı, tüm haritanın bir kombinasyon olarak değerlendirildiği akıldan çıkarılmamalıdır. Güneş burcu ve Yükselen burç genel özellik bakımından harita değerlendirmelerinden temelde ayrıdır. Bu nedenle Ay’ı sadece burç içerisinde değerlendirmek denizin içerisinden bir taş çıkarıp bununla ev yapmaya çalışmaya benzer.

Burada yazan Ay burçları konusu tek başına çok anlam ifade etmemekle beraber, kişiliğiniz hakkında ufak tefek bilgileri de içerecektir. Ay burcunun sadece küçük bir parça olduğunu aklınızdan çıkarmayın ve konuyu öyle değerlendirin lütfen.

**Ay burcunuzu öğrenmek için: Astro.com -> Chart Drawing, Ascendant bölümünden bilgilerinizi girerek doğum haritanızı çıkarın. Grafikte Ay'ın yerleşmiş olduğu burç Ay burcunuzdur.

Ay Koç burcunda (Ay burcu Koç)

Ay’ı koç burcunda olan kişi fiziksel ihtiyaçlarını önemseyen, istekleri kuvvetli kişilerdir. İhtiyaçlarının hemen karşılanmasını ister ve duygularını bastırmakta, eğitmekte zorluk çekerler bu nedenle duygusal süreçlerin tadını çıkarmaları zordur ve bir hissi en kısa sürede fiziksel tecrübeye dönüştürmek, bir hayali en kısa sürede hayata geçirmek isterler. Rutin programlara uyma konusunda sıkıntıları vardır, günlük işleri yapabilecekleri periyot uzun süreli değildir. Kendilerine güvenir, içlerine doğan şekilde ilerlemekte sıkıntı görmez ve hatta bu yolun daha iyi olacağını düşünürler. Çok dikkatli değillerdir daha doğrusu uzun süre aynı konuda odaklanıp kalamazlar ve bu nedenle sık sık bir şeyleri kaçırabilirler. Deli cesaretine sahiptirler, zaman zaman gereksiz risklere girerler bundan dolayı kayıplar yaşayabilirler. Sinirli ve kendine güvenli görünmelerinin altında ciddi bir güvensizlik yatmaktadır, zorda kalırlarsa duygusal saldırıya geçebilirler. Hayatlarıyla ilgili almaları gereken tüm kararları hızlı şekilde almak zorundadırlar yoksa ya süre çok fazla uzayacaktır yahut fırsat kaçacaktır. Eğer Ay sert etki almamışsa gözleri de oldukça keskindir.

Ay Boğa burcunda (Ay burcu Boğa)

Ay’ın yükselişte olduğu burç olması nedeniyle Boğa burcunda Ay oldukça iyi bir yerleşim sayılır. Fiziksel olarak oldukça güçlü olan Ay Boğa kombinasyonu kişileri, maddi güvence arayışındadırlar. Dünyanın mal olmadan yaşanılmayacak bir yer olduğunu ve güvende olmadıklarını hissederler. Kapalı, tutucu bir tarafları vardır ve bunları çok tartışmaya açmazlar. Sakin bir yapısı vardır fakat başkalarına ulaşılmaz bir görüntü çiziyordur, bu nedenle insanlarla iletişimi genelde mesafeli kalır. Ev ve aile hayatına çılgın şekilde bağlı değillerdir ancak sosyal olaylarda yoğun tepkileri vardır. Karşısındakinin kendine karşı olan anlatılması en zor hislerini bile açıkça görmek ister. Konfor ve keyif düşkünlükleri vardır, dönem dönem yoğun tembellik gösterdikleri için daimi olmakta zorlanırlar ancak çalışkandırlar. Hafızası kuvvetlidir ve hiçbir şeyi kolay kolay unutmaz. Olayların kötüye gidişini çok zor kabullenirler ve son ana kadar direnirler, her şey için son noktaya kadar mücadele eder, bununla beraber kendi yolunu oluşturmak ve kendiişlerini halletmek yetenekleri güçlüdür.

Ay İkizler burcunda (Ay burcu İkizler)

Ay’ı ikizler burcunda olan kişiler oldukça meraklıdırlar, özellikle insanlara ait bilgileri fazlasıyla merak eder ve bu konuyu irdelerler. Kimi zaman dikkatsiz davranır ve önemli detayları kaybederler ancak yine de hafızaları iyidir. Duygusal olarak kendilerini ilgilendiren konularda fazla hassastırlar ve bunu örtmek için sürekli bir şeyler öğrenmeye çalışır, kendilerini okuyarak/ öğrenerek başka konulara odaklamaya çalışırlar. Harekete geçmeleri için yoğun bir teşvik beklerler ve onay alma ihtiyaçları yoğundur. Bunun dışında duyguları genel-geçer bir yapıdadır, uzun süreli duygusal bağlılıklar kurmaları zordur ve hem özel hayatlarında hem de çevrelerinde değişim ararlar. Eşyaların yerini, arkadaş çevrelerini değiştirirler. Çoğu zaman fazla inceleme ve irdeleme huyları nedeniyle hayattan tat almazlar ve sevdikleri şeylerde kusurlar bularak uzaklaşma eğilimi gösterirler. Davranışları ve düşünceleri değişkendir. Çoğu zaman birbirine zıt iki konuya da ilgi duyar bir zaman birine başka zaman diğerine eğilim gösterirler. Kararları anidir aynı şekilde hayatta karşılaştıkları sorunlar da ani şekilde gelişir.

Ay Yengeç burcunda (Ay burcu Yengeç)

Ay’ın kendi yöneticiliği olan Yengeç burcundaki konumu eğer zararlı bir etki yoksa oldukça kuvvetlidir. Ay’ı yengeç burcunda olan kişilerin ilk dikkat çeken özelliği kuvvetli sezgilerine karşın buna göre pek hareket edemiyor oluşlarıdır zira kendilerini biraz patron gibi görme eğilimleri vardır. Mantıklarıyla aldıkları kararların daha iyi olacağına inanır yahut sanal hisler yaratırlar. Anneleriyle ve diğer kadınlarla olan bağları güçlüdür. Utangaç tavırları ve genel itibariyle pasif bir yanları bulunmasına karşın zaman zaman fazla otoriter ve sert davranışlar da gösterirler. Bu kendi içlerindeki tezat durumu kontrol altına almaları zordur. Kendilerine yöneltilen eleştirilere ve başkalarının sözlerine karşı aşırı hassas bir durumları vardır, çevrelerinde olan bitenden çabuk etkilenirler ve bu tür zamanlarda depresif ve uyumsuz davranırlar. Evde vakit geçirmeye daha meraklıdırlar misafirlerini rahat ettirmek için fazlasıyla uğraşırlar. Genel arkadaş toplantılarını kendi evlerinde düzenlemeye eğilimleri vardır. Karmaşık eğlence alanlarında rahat edemezler. Fazla verici ve şefkatli davranabilirler bu nedenle suistimale açıktırlar ancak kendilerini bu alanda toparlamaları zordur. Ruhsal düzensizliklerini fazla abartabilirler.

Ay Aslan burcunda (Ay burcu Aslan)

Ay’ı aslan burcunda olan kişiler genelde duygularını kalıcı sanma eğilimi gösterirler ve bu nedenle geçici şeylere fazla bağlanırlar. Abartı huyları vardır ve acı çekmeye yatkındırlar bununla beraber yaptıkları hataları kabul edemez, kolay kolay hatalarını göremezler. Başkalarıyla özdeşleşme yetenekleri zayıftır, kendilerine dönüklerdir ve bir şeylere ilgi duymaları, araştırmaları ruhsal motivasyonlarına bağlıdır. Cinsel enerjileri güçlüdür ve fiziksel isteklerini duygusal istekleriyle karıştırdıklarından tam olarak ne istediklerini çözmeleri için uzun zaman geçmesi gerekir. Sosyal, neşeli ve cömertlerdir. Olaylar üzerinde hakimiyet kurmak istedikleri halde bunu reddedebilirler bu nedenle kendilerini anlatma çabaları fazladır. İdealist ve sadıktırlar yalnız ideallerine ulaşmada kendilerini yeterince güçlü hissetmezlerse içe kapanık ve değersiz hissederler bundan dolayı teşvik görmeleri, övülmeleri gerekmektedir. Güvenli hissettikleri zamanlarda oldukça atak ve başarılıdırlar.

Ay Başak burcunda (Ay burcu Başak)

Ay’ı başak burcunda olan kişiler başkaları tarafından sürekli eleştirildiğini, beğenilmediğini düşünür ve kendini kanıtlaması gerektiğini hisseder. Bu yoğun histen dolayı da sık sık kendini anlatmaya, yaptıklarının altını sebeplerle doldurmaya çalışırlar. Hayvanları ve insanları seven merhametli bir yanları vardır ve genellikle duygusal olarak sorunlu kişilerle iletişim kurmaya yatkındırlar. Adaptasyon yetenekleri güçlüdür, iki ses arasından birini kolaylıkla ayırabilir, kalabalık ortamlarda dikkatlerini bir yönde toplayabilirler. Sinirli tavırları vardır ve bunu nerede ortaya çıkaracakları belli değildir, alınganlıklarını sinirle birleştirme eğilimleri kuvvetlidir. İnsanların kişisel sırlarını eşmeye çok meraklı değildir, genel öğrenme yeteneği uygulanabilir konulara karşı güçlüdür. Rekabetten hoşlanmamakla beraber içten içten kendini herkesle rakip görmeye yatkındırlar. Düşündüklerini açık bir dille ifade edebilir, ne istediklerini kolayca anlatabilirler ancak buna karşın dolaylı yollara sapmayı tercih ederler. Eğlenceli kişilerdir ancak şakaları genellikle alay eder şekilde olduğundan çevrelerindekileri incitebilirler.

Ay Terazi burcunda (Ay burcu Terazi)

Ay’ı terazi burcunda olan kişiler kolay memnun edilebilen, uyumlu kişilerdir. Yalnız kalmaktan pek hoşlanmazlar ve yalnız vakit geçirdiklerinde eksiklik hissederler. Mutluluklarını da aynı şekilde tek başlarına yaşamak yerine sevdikleriyle paylaşmayı tercih ederler. Yoğun duygusallıkları yoktur fakat romantik bir tabiatları vardır ve sevilmek ihtiyaçları fazladır. Hatta çevresel motivasyon olmazsa çoğu zaman moral olarak da düşüşte olurlar ve sık sık başkalarının haklarında ne düşündüğünü bilmeye çalışırlar. Zihinsel olarak iyi çalışma tutturabilen Ay-Terazi kombinasyonuna sahip kişiler çok iyi planlama yapabilirler, olayları çok iyi kavrarlar ancak uygulamaları biraz sorunludur. Pratik yanları çok kuvvetli değildir. Estetik zevkleri oldukça gelişkindir ve güzel olan her şeye hızlı bağlılık sağlarlar aynı bağlılığı çirkin/ zarafetten yoksun şeylere gösteremezler. Grup çalışmalarına yatkın, yalın ve anlaşılır kişilerdir ancak senede birkaç kez kaprisli, memnuniyetsiz ve uyumsuz davranışlar sergilerler. Otoriter yanlarını saklama eğilimleri vardır ve sevgiyi kazanmak için kendilerini geri planda tutarlar.

Ay Akrep burcunda (Ay burcu Akrep)

Ay’ın düşüşte olduğu bu burçta iyi yanlarını tam anlamıyla gösterebilmesi zordur ancak “bu çok kötü bir yerleşim” demek mümkün değildir zira aynı zamanda Ay’ın burada yöneticiliği de bulunmaktadır. Ay’ı akrep burcunda olan kişiler cinsel açıdan kuvvetlidirler, bu yüzden cinsel istekleriyle duygusal isteklerini karıştırırlar. Meraklıdırlar ve insanlar hakkında gizli konuları öğrenmeye çalışırlar bu nedenle her şeyi fazlasıyla didiklerler. Şüphecidirler. Kalıp davranışları vardır ve bunların iyi ya da kötü olması fark etmeksizin huylarını bırakması zordur. İyi bir sırdaş ve uyumlu bir arkadaştırlar ancak öfkelendiklerinde tartışmacı ve uzlaşılması zor biri haline gelirler. Zorluklara, gerilimli durumlara karşı dirençlidirler kolay kolay çöküş yaşamazlar. Derin sezgisel yanlarını kullanarak çoğu zaman yollarını bulabilirler. Kırılgandırlar, kolay kırılabilir fakat bunu belli etmezler ancak buradan besledikleri bir kin oluşur. İşlerini en iyi şekilde hayata geçirmek istediği için titizdir ancak işlerine karışıldığı zaman nazik şekilde iğnelemeler yapar bundan dolayı çevresinde işlerine çok karışılan kimseler değillerdir. Kıskanç ve sahiplenici tavırları vardır, sevdikleri her şeyi yoğun şekilde kıskanır ve sahiplenirler.

Ay Yay burcunda (Ay burcu Yay)

Ay’ı Yay burcunda olan kişiler genel yapı itibarıyla oldukça idealisttirler fakat ideallerine ulaşmak için zor ve riskli adımlar atabilecek yapıya da sahip olduklarından zaman zaman kendilerini zor duruma sokma ihtimalleri de yüksektir. Çabuk arkadaşlık kurarlar ve yeni tanıştıkları kişileri bile hemen dost gibi benimseyip sırlarını anlatabilirler bu nedenle arkadaşlık ilişkilerinden doğan problemlerle baş etmeleri gerekir. Kendinden sosyal ve entelektüel statü olarak daha yüksekte olan kişilerin çekimine çabuk kapılırlar. İradeleri çok kuvvetli değildir. Değişikliklere uyum sağlayabilir, farklı ortamlarda kısa sürede rahatlıklarını sağlayabilirler. İlişkilerinde bir süre sonra duygusal verimi düşer ve rol değişimi yaşar; dert ortağına dönüşür. Enerjilerini birden fazla alana yönelttikleri için işleri hep yarım yarımdır ve bunları tamamlamakta güçlük çekerler. İyi bir planlamacı olmalarına karşın uygulamada çabuk dağılırlar. Cömerttirler fakat eğer ki bu durumun kullanıldığını fark ederlerse kırılırlar, göründüklerinden ve gösterdiklerinden çok daha kırılgan olmaları nedeniyle neye gücendiğini anlayabilmek zordur.

Ay Oğlak burcunda (Ay burcu Oğlak)

Ay’ı oğlak burcunda zararda bir konumdadır ve kendini yeterince iyi gösteremez. Bu kişiler pratik ve yaklaşımlara sahiptirler. Organize olmadan ve plan yapmadan hareket etmekte güçlük çekerler ve hareket etmeden önce kendilerini sağlama alma eğilimleri kuvvetlidir. Endişelilerdir ve ön göremedikleri olaylar karşısında organize olana kadarki sürede yoğun şekilde paniklediklerinden büyük hatalarını genellikle bu evrede yaparlar. İlişkileri içerisinde bulunduğu noktayı bilmesi gerekir sık sık yerini sorgular. Bu durum hem özel hem sosyal ilişkileri için geçerlidir. Ruhsal/ duygusal sorunları aşmakta güçlük çekerler ve kendilerini duygusal yüklerin altından kalkabilecekmiş gibi hissetmezler. Düşünce ve hayallerin uygulanabilir olmasına önem verirler ve bunun dışındakileri değerli bulmazlar. Kendilerine -fikir ya da davranış bazında- benzemeyen kişilerle arkadaşlık kurmaları ve akıcı iletişim sağlayabilmeleri zordur. Soğuk ve ilgisiz tavırları vardır. Burada Ay kişiyi daha katı, daha toleranssız fazla didaktik ve güç kazanmaya odaklı bir hale getirir.

Ay Kova burcunda (Ay burcu Kova)

Ay’ı Kova burcunda olan kişiler genellikle her türlü ilişkilerinde çözümsel ve objektif davranmaya çalışan, hoşgörülü ve affedici tarafı kuvvetli olan bir yapı gösterirler. Arkadaş canlısı ve sosyal davranışları vardır herkesle anlaşabilirler ve başkalarına karşı iyi davranmaları için koşulları yoktur bu nedenle suistimale açıktırlar. İdealisttirler ve hedeflerine giderken kimden en iyi hangi şekilde faydalanacaklarını iyi bilirler geniş çevrelerini bu konuda rahatlıkla kullanabilirler. Çocuklarla, hayvanlarla, zihinsel ya da fiziksel özürlü kişilerle iletişimleri kuvvetlidir ve algıları bu alanda oldukça iyi çalışır. Rutinlere uymakta zorluk çekerler, sınırlandırılmaktan hoşlanmazlar ve işleri bildikleri gibi yapmaya alışıktırlar. Fikirleri zaman zaman çok uç olabileceği için herkesle iletişim kurabilmelerine rağmen herkese kendilerini açmazlar, bununla beraber ne kadar isterlerse istesinler başkalarının duygularını tam olarak anlayamazlar ve başkaları için yaptıkları işler hep biraz eksik kalır yahut değeri ilerki zamanlarda anlaşılır. Kıskanç ve sahiplenici taraflarına karşın özgürlük ararlar ancak elde ettikleri özgürlükle pek bir şey yapmazlar. Kişilik ve egosu kuvvetlidir.

Ay Balık burcunda (Ay burcu Balık)

Ay’ı balık burcunda olan kişiler hayalci bir yapıya sahiptirler ve gerçekleri kabul etmekte zorlandıkları için bile bile yanlış yapma durumuna çok sık düşerler. Ruhsal olarak destek ihtiyaçları fazladır ve çok bireysel, özgürlüğüne düşkün, bağımsız davranışları olan kişilerle dostluk ve ilişki kurmakta zorlanırlar. Zor duruma düştüklerinde durumla mücadele etmek yerine görmezden gelmelerine yardımcı olacak yan yollara sapma eğilimleri fazladır ve çok hızlı bağımlılık geliştirebilirler. Duygusaldırlar ve saklamaya çalışsalar da pek başarılı olamazlar, hayalleri çoktur ve bunlar gerçekleşmediğinde başarısızlık hissine kapılıp kendilerini üzerler aynı şekilde bu durum başkalarının etkisinde kaldıklarını fark ettiklerinde de olur zira çabuk etki altında kalır ve yönetilirler. Ay’ın bu yerleşimi kişinin genel olarak çokça hayal kırıklığı yaşamasına açıktır ve benzer olaylarda başkalarından daha çok etkilenirler. Sık sık fikir değişiklikleri yaşadıkları için tam olarak yönlerini belirleyebilmeleri zordur ancak bir yolda ilerlediklerini deneyimlediklerinde her ayrıntıyla yakından ilgilenir, her şeyi öğrenmek isterler.