9 Şubat 2015 Pazartesi

9-16 Şubat arası haftalık burç yorumları



Koç ve yükselen Koç burcu

Bu hafta koç ve yükselen koç burçları özellikle genel sosyal çevrelerini ilgilendiren konularda ve -aktifse- iş hayatlarında uzun süredir düşündükleri bazı değişimlerle ilgili karara varacaklar. İsteklerinde daha belirginleşecek ve geleceklerini de ilgilendiren kararlar almaya yatkın olacaklar. Uzun süredir düşündükleri, akıllarını kurcalayan ve duygusal olarak ilgileri olan biriyle aniden karşılaşabilir yahut aniden görüşme kararı alabilirler. Bununla beraber bir süredir belki de uzun süredir görüşmedikleri kimseleri de rüyalarında görebilir yahut aniden akıllarına getirebilirler. Duygusal hayatlarıyla da ilgili bazı önemli kararlar alacaklarından bu hafta koç ve yükselen koç burçlarının kendilerini iyice dinlemeye ihtiyacı olacaktır.

Boğa ve yükselen boğa burcu

Bu hafta boğa ve yükselen boğa burçları için hevesler, istekler ve beklentiler ön plana çıkacaktır. ne istediklerine, ne yapabileceklerine ve ne yapmaları gerektiğine karar verme sürecindeler ve özellikle duygusal hayatlarını ilgilendiren konularda bazı önemli düşünceler oluşturacak ve bunun takipçisi olacaklardır. Bekar olan boğa burçları bu hafta arkadaş çevresinde yahut arkadaş çevresi vasıtasıyla biriyle tanışabilir ve flört ortamı oluşabilir. Bununla beraber dikkat çekici konuşmalar ve aniden gelecek değişimlere karşı da hazırlıklı olmalılar zira bu hafta değişim konusunda boğa ve yükselen boğa burçları için büyük bir değişim hevesi mevcut. Duygusal olarak ilişkisi çalkantıda olan yahut ilişkisiyle ilgili şüpheleri olan boğa burçları için de kesin kararlar gelecektir.

İkizler ve yükselen İkizler

Bu hafta ikizler ve yükselen ikizler burçları özellikle iş arayışında veya kariyer değişimi isteğindelerse şanslı etkiler altında olacaklar. Bekledikleri terfi, zam gibi konular varsa bu konularla ilgili gelişmeler gündeme gelebilir. Bununla beraber bu hafta oldukça dikkat çekici ve cazibeleri yüksek olacağından beklemedikleri anlarda duygusal olarak ani fırsatlarla karşılaşabilir ve şaşırabilirler, yalnız dikkat etmeleri gereken bir konu olarak, cinsel anlamda da bu hafta oldukça enerjileri yüksek olacağından bazı sinyalleri yanlış değerlendirebilirler. Ayrıca sosyal çevrelerinden yahut iş çevrelerinden biriyle de aniden etkileşim içine girebilecek durumdalar. Fiziksel olarak rahatsızlığı olan ikizler burçları bu hafta büyük bir iyileşme göstereceklerdir zira daha dirençli ve güçlü olacaklardır.

Yengeç ve yükselen yengeç

Bu hafta yengeç ve yükselen yengeç burçları hayaller ve gerçekler arasında iyi bir denge kuracak potansiyele sahip olacaklar ve çevrelerinde gelişen olayları etraflıca değerlendirme potansiyelleri artacak. Gerilimli olmak yerine sakin ve genel olarak sevgi dolu yaklaşımlarla çevrelerindekileri şaşırtabilirler. Bu hafta espri yetenekleri ve başkalarıyla anlaşma becerileri de yüksek olacağından yeni arkadaşlar edinebilirler. Ayrıca aşk hayatlarını ilgilendiren konularda bir dönüşüm geçirme durumu yaşayacaklardır. Eskide kalan ilişkilerindeki hatalarını düşünme ve hatalarını değerlendirme fırsatı bulacaklardır. Bunların dışında sosyal çevre ilişkilerine bir çeki-düzen getirebilir ve bazı faydasız buldukları arkadaşlıklarına son verebilirler.

Aslan ve yükselen aslan

Bu hafta aslan ve yükselen aslan burçları şüpheci ve karamsar taraflarını bir kenara bırakarak daha olumlu ve iyimser bir profil çizecekler. Cinsel enerjileri yoğun olacaktır ve eskide kalmış bazı kimselerle yeniden görüşebilir ya da cinsel beraberliklere yönelik ilişkiler geliştirebilirler. Yeni fantezilere, hayattan zevk almaya ve eğlenmeye odaklı olacaklar. Sağlıklarını ilgilendiren konularda bazı kontroller yaptırmaları gerekebilir ancak büyütülecek bir durum olmayacaktır zira iyileşme güçleri yüksek olacak. mesleki olarak ise yüksek odaklanma becerileri sayesinde ileriye doğru adımlar atabilir ve önemli çalışmalar yapabilirler.

Başak ve yükselen Başak

Bu hafta duygusal anlamda ne istediğine karar verme evresinde olan başak ve yükselen başak burçları varsa ilişkileriyle ilgili önemli kararlar alabilirler. Tamam ya da devam sorusuna cevap arayacakları bu hafta her halükarda alacakları kararı mantıksal olarak alacak, hafta başındaki zihinsel ve duygusal karmaşayı hafta ortasında üzerlerinden atarak beklentilerini masaya yatırıp buna göre hareket edeceklerdir. Beraberliği olmayan başak burçları ise çevrelerinde oluşan ve daha evvel fark etmedikleri yahut değerlendirmedikleri fırsatları değerlendirebilir, yeni flört ve ilişkilere başlayabilirler; bu alanda şans başakların yanında olacak. daha çok duygusal konularla haşır neşir olacaklarından işlerini çok boşlamamaları ve rehavete kapılmamaları önemlidir.

Terazi ve yükselen terazi

Bu hafta terazi ve yükselen teraziler aşırı verici ve hatta fedakarca davranışlarda bulunmaya açık olacaklarından biraz dikkatli olmalılar zira iyi niyetleri suistimale sebep olabilir. Çalıştıkları ortamdan biriyle duygusal ilişki içerisine girebilir yahut işleri duygusal hayatlarından fazlasıyla etkilenebilir. Gelecekleriyle ilgili önemli kararlar alacakları bu hafta terazi ve yükselen terazi burçları için taşınma kararı gelebilir, içlerinde evde değişiklik yapmak ve yeni düzenlemeler için yoğun bir istek olabilir. ayrıca hayattaki yerlerini ve uzun vadedeki amaçlarını da ortaya dökecek olan teraziler, neyi neden istedikleri konusunda hassas olacak ve olabildiğince doğru karar almaya çalışacaklardır. El becerileri de bu dönemde oldukça gelişkin olacağından hobi kursları ya da boşladıkları hobileri ön plana çıkabilir.

Akrep ve yükselen Akrep

Eğlenceli, neşeli ve duygusal olarak flörtöz tavırlar gösterecek olan akrep ve yükselen akrep burçları, bu hafta daha paylaşımcı, açık ve isteklerinde belirgin davranışlarla kendilerini ifade etme olanağına kavuşacaklar. Normalden daha fazla dışarı çıkabilir, daha esprili ve neşeli tavırlar gösterebilirler. Çevrelerinde duyacakları bazı dedikodulara ve şaşırtıcı haberlere hazırlıklı olmalılar. Hiç beklemedikleri kişilerle ilgili enteresan haberler alabilirler. Ayrıca ufak tefek seyahatler, eğlenceli sohbetler de akrep ve yükselen akrepler için önemli bir hal alacaktır, bu hafta flörtlere ve aşka açık olacaklarından her an yeni biriyle tanışabilir yahut eskide kalmış biriyle tekrardan görüşmeye başlayabilirler. Çocuk sahibi olmak isteyen akrep burçları için ise güzel haberler gelebilir.

Yay ve yükselen Yay

Bu hafta ev ve yaşadıkları alana dair konular yay ve yükselen yay burçları için önemli olacaktır. yaşadıkları alanı güzelleştirmek, değiştirmek, ev değişimi gibi konular öne çıkabilir. Ayrıca ailevi konularda ara bulucu rolünü üstlenebilir, herkesin şikayetini derdini dinleyebilir ve orta yol bulucu tavırlar gösterebilirler. Bazı öncelikleri yer değiştirecektir ve yapmak istekleri işlerin ve üzerinde durmak istedikleri konuların sıralamasını değiştireceklerdir. Ayrıca bu hafta fazla harcama yapmamaya özen göstermeleri gerekiyor zira fark etmeden yüksek harcamalar yapmaya açık bir yanları mevcuttur. maddi olarak –varsa-bazı yüklerinden kurtulabilir biraz rahatlama yaşayabilirler.

Oğlak ve yükselen oğlak

Çevreyle ilişkileri oldukça yoğun olacak oğlak ve yükselen oğlak burçları bu hafta konuşkan, paylaşıma açık, çokça iletişim halinde olma istekleriyle çevrelerindekileri şaşırtacaklardır. Kardeşleri yahut kardeş gibi gördükleri yakın arkadaşlarıyla sıcak paylaşımlara girebilir ve bol bol program yapabilirler. Ufak tefek ziyaretlere, eğlencelere açıklar. iletişim gerektiren işleri bu hafta daha kolay biçimde hallolacağından önemli konuşmaları ve projeleri varsa bu hafta gerçekleştirmek için adım atabilirler ancak hali hazırda devam eden Merkür retrosunu unutmadan büyük adımlar atmamaya gayret etmeliler. Bu hafta oğlak burçları için önemli olan bir diğer konu kendileriyle ilgili olarak bir süredir yarattıkları problemleri de çözmeye yatkın olmalarıdır. Yarattıkları bazı sıkıntıların sanal olduğunu fark edebilir daha ileriye yönelik ve kendine güvenli kararlar alabilirler.

Kova ve yükselen kova

Maddi anlamda imkanlarını geliştirmek isteyen kova ve yükselen kova burçları bu hafta bu imkana kavuşabilir ve bazı yeni olanaklarla karşılaşabilirler. Hayatlarındaki önceliklerin değişimi daha iyi ve güzel olana doğru olacaktır. bununla beraber güzel olduğunu düşündükleri şeylerle ilgili ufak bir alışveriş saplantısı yaşayabilir ve fark etmeden bütçelerini sarsacak satın almalarda bulunabilir ve başka işlerini zora sokabilirler bu nedenle düzenli harcama yapmaları önemlidir. Ayrıca rüyalardan, etkilendikleri suçluluk duyguları ve geçmiş gibi konulardan sıyrılma potansiyelleri artacaktır ve olayları, geçmişi ve sorumlu olduklarını düşündükleri insanları/ konuları daha rasyonel şekilde değerlendirme fırsatına kavuşacaklardır. Kendileriyle ilgili yeni kararlar almayı istedikleri ve yarıda bıraktıkları işlerini bitirmeye odaklı oldukları için bu hafta kova yükselen kova burçları çok dağılmadan ilerleme olanağına da kavuşacaklar.

Balık ve yükselen Balık


Çekici, eğlenceli ve paylaşımcı yanıyla dikkat çekecek olan balık ve yükselen balık burçları bu hafta kişilikleri ve davranışlarıyla başkalarını etkilemeye oldukça açık olacaklardır. Yeni flörtler, tanışmalar gündeme gelebilir. Bununla beraber aniden girilen aşk ilişkileri de ortaya çıkabilir. Duygusal beraberliği olan balık ve yükselen balık burçları partnerlerini kişilikleriyle etkileme fırsatına kavuşabilirler. Başkaları vasıtasıyla olmasını bekledikleri bazı işleri ve çalışmaları varsa bu hafta bu tür, sonucu başkalarına bağlı olan konularla ilgili önemli kararlar almaya açıklar. Gerekli kişilerle kendileri görüşme ayarlayabilir, mesleki konularda ilerlemek istedikleri noktalar varsa bu alanda kendi başlarına hareket etme kararı alabilirler. Başkalarından yardım beklemektense kendi başına ilerlemek isteği balık ve yükselen balık burçları için önemli ve ilerletici bir durum olacaktır.

2 Şubat 2015 Pazartesi

2-9 Şubat arası haftalık burç yorumları


Hazırlayanlar: Nurçin Biran- Çiler Sezici


KOÇ VE YÜKSELEN KOÇ

Koç ve yükselen koç burçları bu hafta aşk, ikili ilişkilerle alakalı olarak hayal kırıklıkları yaşayabilirler. Bu dönem koç ve yükselen koç burçları için temeli olmayan korku ve endişelere açık olabilecekleri bir süreç olduğundan biraz rasyonel olmaya çalışmalarında fayda var. Sosyal çevrelerinde anlaşılmadıklarını düşünebilir ve yalnız kalma ihtiyacı hissedebilirler. Kendilerine en az ilgi gösteren kişilere platonik şekilde bir şeyler hissedebilir ve bu kişiler hakkında yanlış yargılara varabilirler. Rüyalar ve geçmişin etkisinde kalmaya çok yatkın olacakları bu süreçte nedensiz yere suçluluk duygusuna kapılabilir, olan olayları kişiselleştirebilir ve alıngan davranışlar gösterebilirler.

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞA

Boğa ve yükselen boğa burçları bu hafta arkadaşlıklar ve arkadaş çevreleri konusunda hayal kırıklığı yaşayabilirler. Arkadaşları tarafından kandırılmaya da açık olacakları bu süreçte arkadaşlıkları hakkında yanılgıya düşmeleri olasıdır. Gelecekle ilgili yeni kararlar almaya istekli olacaklardır ancak bu alanda çok mantıklı karar alamayacaklarından çok önemli kararları bu haftaya sığdırmamaya çalışmaları iyi olacaktır. Bekledikleri bazı haberler ve bazı planları hayal ettikleri gibi olmayabilir. Bu dönemde beklentilerini düşük tutmaları ve rasyonel hareket etmeleri iyi olacaktır. Bazı tartışmalar, arkadaşlarla küslükler, aşk hayatı ve sosyal ilişkilerin birbirine karışması ve ayrılıklar bu dönemde olasıdır.

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER

İkizler ve yükselen ikizler burçları bu hafta mesleki olarak hareket etmekte zorlanabilir, bazı beklentilerinde hayal kırıklıkları yaşayabilirler. Zam, çalışma şartlarında iyileşme gibi konularda bir takım sıkıntılar doğabilir bununla beraber iş arkadaşlarıyla yaşanabilecek olası tartışmalar ve üst kademedeki kişilerle yaşanabilecek anlaşmazlıklara da dikkat etmeleri gerekiyor. Gereksiz şekilde kendilerini kanıtlama çabasına girebilir, basit hırslarla hareket edebilirler. Yaptıkları işlerden dolayı bekledikleri ödüllendirmeler gelmeyebilir ve çabalarının boşa olduğunu düşünebilirler.

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇ

Bu hafta Yengeç ve yükselen yengeç burçları inandıkları ve kabul ettikleri konulara körü körüne, fanatikçe bağlanma eğilimi gösterebilirler. Yurtdışına çıkmayı düşünen ya da yurt dışında yaşayan yengeçler ve yükselen yengeçler bu anlamda umduklarını bulamayabilir, bazı planlarını ertelemek durumunda kalabilirler. Hayatlarında yapmak istedikleri değişim ve yeniliklerin umdukları gibi gitmemesi, hesaplayamadıkları ya da öngöremedikleri bazı faktörlerin sonradan açığa çıkması gibi durumlarla karşılaşabilirler. Ayrıca bu süreç içinde yeni tanıştıkları kimseler ya da yeni girdikleri ortamlarla ilgili hızlı ve net şekilde karar vermemeleri ve karşılarındaki insanları etraflıca değerlendirmeleri de iyi olacaktır zira yeni tanıştıkları kimselerle ilgili olarak istemedikleri terslikler ortaya çıkabilir. Bu hafta yengeç burçları eğitim, öğrenme ve odaklanma konusunda da başarısız olacaklarından önemli çalışmalarını bu haftaya almamaları iyi olacaktır. Mahkemeler yasalarla alakalı durumlarda zorlanma ve kayıplar söz konusu olabilir.

ASLAN VE YÜKSELEN ASLAN

Aslan ve yükselen aslan burçları bu hafta bütçelerine dikkat etmeliler. Ödemeler konusunda zorlanabilir, alacak verecek hesaplarını dengelemek konusunda sıkıntı yaşayabilirler. Bekledikleri ödemelerin gelmemesi yahut kendi yapmaları gereken ödemelerini denkleştirememek gibi problemlerin açığa çıkması olasıdır. Bu hafta cinsel anlamda bazı farklı istekler ve libidonun dengesiz artışı aslan ve yükselen aslan burçlarını bazı hatalara açık hale getirecektir. Fiziksel beğenileri, duygusal beğenilerle karıştırabilir, başkaları adına bahaneler üretmeye yatkın davranışlar gösterebilirler. Gizemli konulara, sırlara ve garip sayılabilecek konulara meraklı olacaklarından bu hafta aslan ve yükselen aslan burçları rüyalarının da fazlasıyla etkisinde kalacaklardır. Ayrıca bu süreç içinde ilaçlardan gelecek zararlara açık olduklarından dolayı aldıkları yahut almak zorunda oldukları ilaçları dikkatli kullanmalı, etkisini iyi bilmedikleri ilaçlardan uzak durmalılar.

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAK

Başak ve yükselen başak burçları bu hafta duygusal olarak aldanmalara ve aldatmalara karşı açık olacaklarından ilişkiler alanında dikkatli olmalılar. Beraber oldukları kişilere karşı şüpheci, kızgın davranışlar gösterebilir, temeli olmayan sorunlar yaratıp tartışmalar çıkarabilirler ve benzer davranışları beraber oldukları kişiden görebilirler. Beklentilerinin karşılanmamasına, partnerleri ve ilişkileriyle ilgili hayal kırıklıklarına karşı dikkatli olmalılar ancak Şubat ayının 15’ine kadar ilişkileriyle ilgili önemli karar almamaya dikkat etmeleri gerekiyor.  Bunların dışında başak ve yükselen başak burçlarının çevrelerine karşı uyumsuz davranışları olacaktır ve gerek sosyal çevrelerinden arkadaşları, gerek iş arkadaşlarıyla anlaşmaları zor olacaktır. Özellikle çevrelerindeki kadınlardan gelebilecek zararlara karşı dikkatli olmaları gerekiyor.

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİ

Terazi ve yükselen terazi burçları bu hafta nedeni belli olmayan ama temelde duygusal gerginliklerin yattığı sağlık sorunlarına karşı dikkatli olmalılar. Bu süreç içinde dış görünüş ve güzellik konusunu çok fazla kafalarına takabilir bunun bir getirisi olarak da spor diyet gibi programlara yönelebilir ve bir değişim isteğiyle hareket edebilirler. Bununla beraber estetik ameliyat yaptırma kararı alabilir, bu tür kozmetik değişimlere ihtiyaç duyduklarını düşünebilirler. Bunların dışında odaklanma konusunda sorunlar yaşayabilir ve zihinlerini toparlamakta sorun yaşayabilirler, ufak tefek dalgınlıklarla gerçekleşebilecek ev kazalarına ve mesleki olarak işlerinde hatalara açık olacaklarından dikkatli olmalılar.

AKREP VE YÜKSELEN AKREP

Akrep ve yükselen burçları bu hafta aşk ve ilişkiler konusunda hayal kırıklıkları ve kayıplar yaşamaya açık olacaklarından -varsa- ilişkilerinde ve flörtlerinde sanal problemler yaratmamaya dikkat etmeliler. Bu süreçte beraber oldukları yahut flört ettikleri kişiyi fazla idealize edebilir, karşılarındaki kişiyi değil kafalarında yarattıkları insanı sevmeye yatkın davranışlar gösterebilirler. Duygusal anlamda sağlıklı değerlendirme yapmaları zor olacağından bazı kararlar almaları gerekiyorsa bu haftayı bu anlamda kullanmamaları önemlidir. Ayrıca akrep ve yükselen akrep burçları platonik aşklara, gizli ilişkilere, acı verecek yahut kayıplar getirebilecek aşk ilişkilerine yatkınlıkları olan bir süreçte olacaklar. Bu hafta şansları da pek yanlarında olmayacaktır bundan dolayı iyi gidiyormuş gibi görünen işlerinde bile kontrolü elden bırakmamalılar zira işler bir anda tersine dönebilir. Çocuk sahibi olan yahut hamilelik dönemindeki akrep burçlarının kendilerine ve çocuklarına dikkat etmesi gerekiyor.

YAY VE YÜKSELEN YAY

Yay ve yükselen yay burçları bu hafta hemen her konuya çabuk adapte olma eğilimi göstereceklerdir.  Başkaları tarafından kullanılma/kandırılma-suistimal edilme riskleri olacağından, olaylara karşı sınırlarını iyi çizmeleri ve kararlı davranışlar göstermeleri gerekiyor; yapmak istemedikleri şeyler istenebilir dolayısıyla bu tür şeyleri istemediklerini açıkça belli etmeleri yararlarına olacaktır. Bu süreç içinde aile içerisinde karmaşalar olabilir, anneyle yahut kadınlarla olan ilişkilerde yanlış anlaşılmalar gündeme gelebilir. İçten gelen endişe ve korkuları ortaya çıkabilir, şüpheci ve kapalı davranışlar gösterebilir, kendilerini anlatmakta zorluklar çekebilirler.

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAK

Oğlak ve yükselen oğlak burçları bu hafta kendilerini ifade etme, anlatma ve anlaşılma konusunda ciddi sıkıntılarla karşılaşabilirler dolayısıyla önemli konuşmaları varsa mümkün olduğunca önümüzdeki haftaya atmaları gerekiyor. Bazı planları ve kısa vadeli programlarında aksama olacağından, tam programlı hareket edemeyeceklerini hafta başından kabullenip kendilerini çok sınırlamamalılar. Bu hafta kardeşleri ve yakın arkadaşlarıyla ilgili hayal kırıklığı yaşayabilecekleri bir süreçte olduklarından yakınlarını yanlış anlayabilir ya da kendileri yakınları tarafından yanlış anlaşılabilir, ufak tartışmalar yaşayabilirler. Bazı dedikodu ve arkadan iş çevirme olaylarıyla karşılaşabilirler, bu anlamda dikkatli olmaları iyi olacaktır.

KOVA VE YÜKSELEN KOVA

Kova ve yükselen kova burçları bu hafta yoğun şekilde alışveriş yapabilir ve aslında çok da ihtiyaçları olmayan şeyleri sırf güzel diye alabilirler. Güzel buldukları şeylere ederinden çok daha fazla paralar vermeye meyilli oldukları için bu alanda çok fazla harcama yapmamaya -önümüzdeki günlerde sorun yaşamamak adına- dikkatli olmaları gerekiyor. Bu süreç içinde beklentileri ve öncelikleri konusunda da kafaları karışık olacağı için kendi önceliklerini çok değiştirmeden hareket etmeleri, planlı davranmaya çalışmaları yerinde olacaktır.

BALIK VE YÜKSELEN BALIK


Balık ve yükselen balıklar burçları bu hafta kendilerine çok fazla odaklanabilir, dış görünüş, karakter, kişisel yeterlik gibi konuları çok fazla kafalarına takabilirler. Gördükleri rüyaların çok fazla etkisinde kalıp buna göre hareket edebilir, ne istedikleri konusunda belirsiz davranışlar gösterebilirler. Diğer insanların kendileri hakkında ne düşündüğü konusunda fikir yürütemeyeceklerinden bu anlamda yanlış davranışlarda bulunabilirler bu nedenle önemli hamleler yapmadan önce kararları konusunda güvendikleri birinden yardım almaları iyi olacaktır. Balık ve yükselen balık burçları paranoyak düşüncelere de çok yatkın oldukları bir süreçte olacaklarından olaylar ve insanlar hakkında yanlış çıkarımlarda bulunabilirler.