28 Eylül 2015 Pazartesi

28 Eylül 2015 Koç burcunda Ay tutulmasının burçlar üzerindeki etkileri



Hazırlayanlar: Çiler Sezici-Nurçin Biran

Koç ve yükselen koç burcu

Koç ve yükselen burcu koç burçları için tutulma süreci kendileriyle ilgili konuları, ikili ilişkilerini, sosyal hayatta kendilerini yansıtma biçimlerini, başkalarıyla olan işbirliği gücü konularında etki edecektir. Bu süreç içinde ikili ilişkiler ve ortaklıklar için oldukça hevesli olacaklardır ama bu tip ilişkilerde uyumlu davranmakta oldukça zorlanacaklardır. İlişkisi olan koç ve yükselen koçların duygu durumlarının aşırı değişmesi ilişkilerine normalden çok daha fazla yansıyabilir ve iniş çıkışlara sebebiyet verebilir. Duygusal anlamdaki yüklerini beraber oldukları kişiye fazla yansıtma eğiliminde olabilirler. İlişkisi olan koç ve yükselen koç için ilişkide içinde olduğu kişi tarafından, ilişkisi olmayanlar içinse sosyal ve arkadaşlık ilişkilerindeki kişiler tarafından hareket ve tavırlarının yanlış değerlendirilmesi söz konusudur. Bu süreç içinde kendilerine aşırı güvenmelerinden ve her şeyi yapabileceklerini düşünmelerinden dolayı fazla söz verebilir ve sonra tutmakta zorluk yaşayabilirler. Çevrelerinden uyum ve mutluluk beklemelerine karşın kendi tavırları uyumsuz ve kendine dönük yapıda olabilir.

Ayrıca bu süreçte koç ve yükselen koç burçları yetenekli oldukları konular, becerileri, kendilerini yansıtma biçimleriyle çevresindekilerin ilgisini çekmeyi ve takdir toplamayı isteyebilirler. Ayrıca gerçekçi olamayacak kadar yüksek standartlarda istek ve hayalleri olabilir ve bunların hemen karşılanmasını istemeye eğilimli olacaklarından kendi kendine düşman davranışlar gösterebilirler.

Boğa ve yükselen boğa burcu

Boğa ve yükselen burcu boğa olanların tutulma sürecinde sorumlulukları, yapmak istedikleri şeyler, bilinçaltı, rüyalar, gizli konular gündemlerinde olacaktır. Normalden daha fazla sorumluluk almaları gereken konular omuzlarına binebilir. Ancak sorumlulukları ile yapmak istedikleri şeyler oldukça farklı olacağından bunun çelişkisini sık sık yaşayacaklardır. Duygusal dünyalarındaki çalkantılı durumlar kendilerini ifade etme biçimlerine yansıyabilir. Çevrelerindeki insanlara bir gün iyi bir gün kötü davranma eğiliminde olacaklarından insanların kafalarını fazla karıştırabilirler. Kendilerini göstermek adına oldukça hevesli olacaklar ancak yeteri kadar kendilerini ortaya koyamayacaklarından bunun gerginliği üzerlerine fazla yansıyabilir ve bozguncu tavırlar gösterebilirler. Günlük programlarına, kendileri için hedefledikleri çalışma temposuna uymakta zorluk çekeceklerdir. Detaylara karşı tahammülsüz ve dikkatsiz olduklarından hata yapmaya oldukça açıklar. Bu süreç içinde boğa ve yükselen burcu boğa olanlar kötü giden ve bozulan ilişkileri için hatayı kendinde değil karşı tarafta aramaya meyilliler, kendi yaptıklarına hoşgörülü fakat muhataplarına daha suçlayıcı davranma ihtimalleri yüksek. Ayrıca sağlıklarına ekstra özen göstermeleri de faydalarına olacaktır zira beklenmedik sağlık sorunlarıyla karşılaşabilirler.

Ayrıca tutulma sürecinde boğa ve yükselen boğa burçları mutlu olabilmek adına uğraşacaklardır fakat elde ettikleri şeyleri çabuk tüketme eğiliminden dolayı istedikleri gevşeme ve rahatlamayı bulmakta zorlanacaklardır. Çevrelerindeki insanların kendilerinden faydalanacağını düşünmeye eğilimli olacaklarından sosyal ilişkilerinde sıkıntılar yaşayabilirler.

İkizler ve yükselen ikizler

İkizler ve yükselen burcu ikizler olanların tutulma sürecinde aşk ilişkileri, duygusal ilişkileri, sosyal ve arkadaşlık ilişkileri, gelecekle alakalı istek beklenti hayalleri konularında etkileneceklerdir. Bu süreçte aşk ve eğlence konularında oldukça hevesli ve istekli olacaklardır. Ancak fiziksel isteklerini, duygusal istekleri ile karıştırmaya meyilli ve duygularını fiziksel tecrübelere hemen dönüştürme isteğinde olacaklarından dikkatli olmalarında fayda vardır. Sadece dış görünüş anlamında ya da fiziksel çekim anlamında beğendikleri bir insanla aniden ilişkiye başlayabilirler ve sonrasında ilişki içinde sıkıntılar çıkabilir. Gene bu süreçte birlikte oldukları yahut flört ettikleri kişiye karşı yoğun bir koruma güdüsü ve kıskançlık gösterirken, partnerlerinin kendilerini kısıtlamasından ya da kıskançlığından oldukça rahatsız olacaklardır. Delice sayılabilecek kadar cesurca hamleler yapmaya ve bir anda karar almaya yatkınlar ve bu tip durumlar için dikkatli olmalarında fayda vardır. Ego tatmini ile duygusal tatmini karıştırma ihtimalleri yüksek. Gerek aşk hayatlarında gerekse arkadaşları vasıtasıyla gelebilecek yardımlarda sabırsız tutumları olacaktır. Tutulan sözler hemen gerçekleştirilsin, beklenen haberler hemen gelsin, istekleri hemen gerçekleşsin istedikleri için zaman isteyen konuları kendileri bozabilirler.

Ayrıca bu dönemde ikizler ve yükselen ikizler burçları yaratıcıkları, yetenekleri, ortaya çıkarttıkları çalışmalarıyla ilgi ve takdir görme çabası içinde olacaklardır. Kendi kendileriyle rekabete girebilir, kendi kendilerine koydukları yüksek amaç ve hedefleri için çok fazla yıpranacak kadar çalışabilirler. Başkaları için değil kendileri için bir şeyler yapmayı amaçlayacaklarından her hareketleri kendi istek, amaç ve idealleri doğrultusunda olacaktır.

Yengeç ve yükselen Yengeç

Yengeç ve yükselen yengeç burçları tutulma sürecinde aile içi ilişkiler, aileye karşı olan sorumluluklar, ebeveynlerle olan ilişkiler, kariyer, iş ve toplum önünde kendini ifade etme biçimdi gibi konulardan etkileneceklerdir. Aile içindeki ilişkilerin gergin olmasından çekinmelerine rağmen, tatsızlıklar çıkartmaya ve engel olamadıkları tepkiler vermeye meyilli olacaklardır. Ebeveynleriyle ve özellikle kadın figürlerle anlaşma problemi yaşamaları olasıdır. Aile içinde normalden daha baskın, sözünü dinlettirmeye çalışan bir profil çizeceklerdir. Her alanda kendilerini otorite gibi görme eğiliminde olduklarından çevrelerinde ve toplum önünde kendilerini baskın şekilde ortaya koymak isteyeceklerdir. Bu süreçte yengeç ve yükselen yengeçler eleştirilmeye aşırı ve oldukça öfkeli tepkiler verebilirler, alttan alma konusunda sıkıntılar yaşayabilirler. Yoğun bir yönetme ihtiyacı duyacaklarından çevrelerindeki insanlara olan tavırları hükmeder nitelikte olacaktır bu da bazı ilişkilerinde sarsılmalara sebebiyet verebilir. Kendilerine karşı duydukları güven eleştiri ve nasihatlere karşı yoğun tepkilere dönüşebileceğinden bu konuda hassasiyet göstermeleri önemlidir.
Bunların dışında yengeç ve yükselen yengeç burçları işlerindeki başarı, toplumdaki edindikleri isim, kariyerleri ve hırsları ile dikkat çekmek isteyeceklerdir. Gereksiz yere hissettikleri korku ve endişeler sosyal çevreleri ve duygusal ilişkileri içerisindeki sağlamlıklarını bozguna uğratabilir.

Aslan ve yükselen aslan

Aslan ve yükselen burcu aslan olanlar tutulma sürecinde kendilerini ifade etme tarzları, manevi değerler, öğrenme biçimleri, eğitim, seyahatler yakın çevre olan ilişkiler alanından etkilenecekler. Bu süreçte duygularını çevrelerindekilere sık sık anlatma ihtiyacı duyacaklar ve kendilerini açma istekleri oldukça yoğun olacağından dikkatli olmalarında fayda vardır zira bu anlatma eğilimleri gelişigüzel olacağından zarar görme ihtimalleri var. Gene bu süreçte dikkatlerini bir konuya uzun süre vermekte sıkıntılar yaşayacaklardır. Öğrenme anlamında başarısız olmaları olasıdır. Konuların ana fikrini aldıktan sonra hepsine hakim olduğunu düşünme eğiliminde olacaklar; konular üzerinde derinleşmedikleri halde konunun tümünü çok iyi kavradıklarını düşünebilir bundan dolayı yanılabilirler. Deneyimledikleri ve yaşadıkları şeylerden ders çıkarmakta oldukça zorlanacaklardır. Aynı hataları sürekli tekrar edebilirler. İletişimsel alanda normalden daha sivri dilli ve patavatsızlıklara açık olacaklarından sosyal ilişkilerinde insanlarla arası bozulabilir. Fikirlerini, kafalarında tasarladıkları plan ve projelerini hemen hayata geçirme isteğinden dolayı sıkıntı yaşama ihtimalleri yüksek, zira harekete geçtikleri konu üzerine çok düşünmemiş olacaklardır. Kendilerine söylenen şeylere normalden daha sinirli tepkiler gösterebilir, kendilerine tavsiye verilmesine kesinlikle müsaade etmeyebilirler. Çevrelerinde ani değişimler yaşamaları -yeni ortamlara girmek ve yeni arkadaşlıklar kurmak, bazı insanların yararsız olduğunu fark etmek- olasıdır. Arkadaşlarından bir anda soğuyabilir onlardan kopabilir ya da araya mesafe koymayı tercih edebilirler.

Ayrıca aslan ve yükselen burcu aslan olanlar kendilerini bilgileri, fikirleri, deneyimleri vasıtasıyla göstermek, öne çıkarmak isteyebilirler. Gene bu süreçte kendileri için istedikleri, amaçladıkları şeyler için arkadaş çevrelerinden oldukça fazla yardım ve destek bekleyeceklerdir.

Başak ve yükselen başak

Başak ve yükselen başak burçları tutulma sürecinde maddi konular, para kazanma isteği, ödemeler alanından etkilenecekler. Normalden çok daha fazla cömert ve keyfe odaklı yaşamak isteyeceklerdir. Bir yandan parayı tutmayı isterken diğer yandan harcamayı isteyeceklerinden maddi konularda denge oturtmakta zorlanacaklar. Çevrelerine karşı şüpheci ve tedirgin yaklaşımlarda bulunabilirler. Bu yüzden çevrelerini kontrol etmeye çalışabilir, işler istedikleri gibi gitmediğinde normalden çok daha fazla ısrarcı tutum sergileyebilirler. Başak ve yükselen başakların bu dönemde yaptıkları yatırımlara çok daha fazla dikkat etmesi gerekiyor; önünü ardını düşünmeden yaptıkları yatırımlar yahut harcamalar sonradan maddi alanda zarara uğramalarına sebep olabilir. Kişisel özgürlüklerine çok daha fazla düşkün olacaklarından kendilerini ne maddi anlamda kısıtlanmayı ne de biri tarafından kısıtlanmayı kaldıramayacaklar ve bu tür durumlarda çok yoğun tepkiler vermeye meyilli olacaklardır. İlişkisi olan başak ve yükselen burcu başak olanlar birlikte oldukları kişiye karşı kıskanç, sahip çıkıcı ve yönetmek ister tavır sergileyeceklerinden ilişkilerinde güç mücadeleleri yaşamaları da olasıdır.

Ayrıca bu süreçte başak ve yükselen başak burçları meslek, bulundukları konum ve başarıları ile ön planda olmak, dikkatleri üzerine toplamak isteyeceklerdir. Gene bu süreçte başkaları tarafından kısıtlanmaya, baskı altına alınmaya çalışılmaları gibi bir durum söz konusu, bu yüzden ortaklı işler yapmaları, insanlarla uzlaşmaları normalden çok daha zor olacaktır.

Terazi ve yükselen terazi


Terazi ve yükselen terazi burçları tutulma sürecinden ikili ilişkileri, sosyal ilişkiler ve varsa ortaklı ilişkiler alanından etkilenecekler. Bu süreç içinde terazi ve yükselen terazi burçları duygularıyla hareket etmeye meyilli olacaklardır ancak duyguları anlık olarak değişime çok açık olacağından isteklerini şaşırabilirler. Çabuk öfkelenmeye, öfkelerini karşılarındaki kişiye beklenmedik şekilde yansıtma eğilimleri oldukça yüksek ve bu durumun ilişkilerini negatif yönde etkilemesi olasıdır. Duygularını fiziksel tecrübelere dönüştürme istekleri yoğun, istekleri konusunda sabırsız, her konuda tez canlı olmaya çalışacaklarından hata yapmaya açıklar, bu bakımdan dikkatli olmalarında fayda vardır. İnsanlara karşı takındıkları tutum ve davranışlarda sık sık yanlış anlaşılma sorunu ile karşılaşabilirler. Arkadaşlık-flört-dostluk arasındaki çizgiyi tutturamayacaklarından ilişkileri de gergin olacaktır. Hem duygu ve isteklerinin yönlendirilmesine yatkın davranmaları hem de başkasından fikir almaya oldukça kapalı olmalarından dolayı yaptıkları şeyler yanlış bile olsa bunları düzeltmek için çaba harcamak istemeyebilir, kendi hatalarına karşı oldukça hoşgörülü tutum sergileyebilirler.

Ayrıca bu süreçte terazi ve yükselen teraziler ilgi alanlarını, becerilerini gösterme konusunda çok istekli bir profil çizecekler. Birden fazla konuyla aynı anda ilgilenmeye, dolayısıyla bölünmeye açık olacaklarından kendilerini toparlamakta, zihinsel ve duygusal anlamda açılmakta zorlanacaklardır.

Akrep ve yükselen akrep

Akrep ve yükselen akrep burçları tutulma sürecinde bilinçaltı konuları, nedensiz korkular, sağlık, iş ve çalışma yaşamı alanlarından etkilenecekler. Sık sık geçmişte kalmış kötü şeyleri hatırlayabilir ya da geçmişi hatırlatan rüyalar görebilirler. Öfke patlamaları yaşayabilir ve bunu kendileri de anlamlandıramayabilirler. Kendi duygularını başka herkesin duygularından öne koymaya ve kendine yönelik davranışlarıyla bencilce harekete yatkın olacakları bir süreç olacaktır.  Çalışan akrep ve yükselen akreplerin bu dönemde iş yerlerindeki sorumluluğun artması ve bir türlü kendilerini rahat hissedememe-rahatlayamama durumları söz konusu olabilir. Yoğun çalışma tempoları ve sorumlulukları duygusal dünyalarına, bilinçaltında kalan konulara, rüyaları ise günlük rutinlerine etki edebilir. Bu dönem içinde sağlık sorunlarına, duygusal psikolojik sorunlara açık olacaklarından sağlıklarına dikkat etmelerinde fayda vardır.

Ayrıca bu süreçte akrep ve yükselen akrep burçları maddi ve manevi kaynaklarını, beceri ve kapasitesini insanlara göstermek isteyecek, bu tür yeteneklerinin fark edilmesini bekleyeceklerdir. Aşk hayatlarında kendileri için idealize ettikleri şeyleri partnerinden görememe durumunda duygusal olarak öfkeli ve agresif tutum sergileme eğilimleri yüksek olacaktır.

Yay ve yükselen Yay

Yay ve yükselen yay burçları tutulma sürecinden arkadaşlık, sosyal çevre, aşk ilişkileri, duygusal ilişkiler alanından etkilenecektir ve bu alanlardan duygusal patlamalar yaşamaya müsait olduklarından bazı arkadaşları bozulabilir veya bitebilir. Sosyal çevrelerinde bulunan, arkadaşı olarak gördüğü bazı kimseler tarafından tavırları yanlış anlaşılabilir. Bu bağlamda arkadaşlık-dostluk-flört arasındaki çizgiye dikkat edip, karşılarındaki kişiye ona göre davranmalarında fayda olacaktır. Yay ve yükselen burcu yay olanların bu süreçte hayalleri ve istekleri çok değişken olacaktır. Birçok şeyi isteyebilir, bir gün istediklerini ertesi gün istemeyebilirler. Her halükarda her türlü istekleri için sabırsız ve tez canlı davranacaklarından hatalara açıklar. Aynı şekilde duygusal manada birinden çok çabuk hoşlanmaya ve hemen ilişki başlatmaya yönelik istekleri olabilir. Bundan dolayı sonrasında sıkıntı yaşamamak adına sakin kalmaya ve iyice ölçüp biçip tartmaya çalışmalarında fayda olacaktır.

Ayrıca sosyal ve arkadaş çevresinde kendini bildikleri, yaptıkları, entelektüel kapasitesi ve mesleki becerilerini gösterme konusunda oldukça istekli olacaklardır. Bu tür konuları çevresindekilerin fark etmesini ve takdir etmesini bekleyeceklerdir. Gene bu süreçte aile içi ilişkilerinde sıkıntılar yaşama potansiyelleri mevcut. Aile ve ev yaşantısı içerisindeki sorumluluklarını boşlayabilir, daha kendine yönelik davranışları olabilir.

Oğlak ve yükselen oğlak

Oğlak ve yükselen burcu oğlak olanlar tutulmadan duygusal alanları, içsel yapıları, aile içi ilişkileri ve toplumun önünde sergileyecekleri tutum ve davranışlar alanından etkilenecekler. Bu süreçte aile yaşamlarında tartışmalar, ebeveynleriyle anlaşmazlıklar yaşamaları, ihtilaflara düşmeleri, baba, patron gibi otoriter figürlerle anlaşma zorluğu yaşamaları oldukça olasıdır. Çünkü bu dönem içinde emir almak oğlak burçlarına oldukça zor gelecektir. Birinin hakimiyeti altında olma fikri bile rahatsızlık vereceğinden otoriter figürlerle güç çatışması içine girmeleri ve tartışmalar kaçınılmaz hale gelebilir. Yaptıkları işlere duygusal olarak bağlanma eğiliminde olacaklarından başarı yahut başarısızlık durumlarından daha fazla etkilenecekler. Bundan dolayı, çalışan oğlak burçları iş yaşamına çok fazla zaman ayırabilir, bu sebepten evlerini, ailelerini ve sevdiklerini ihmal edebilirler.

Bunların dışında mesleki becerileri, mesleki sorunların üstesinden gelme kabiliyetleri ve organizasyon becerilerinin fark edilmesi ve bu şekilde takdir toplama istekleri oldukça yoğun olacaktır. Ayrıca istemeden de olsa aşırı patavatsız davranışlar gösterebilir, gerek birlikte çalıştığı insanları gerek yakın çevresindeki insanları kırabilirler. Fikirlerini bir anda hayata geçirme isteğinden ötürü organize olma konusunda sıkıntı yaşayabilirler.

Kova ve yükselen kova

Kova ve yükselen kova burçları için tutulma süreci kendini ifade tarzı, iletişim biçimi, manevi eğilimleri, eğitim, seyahatler ve yakınlarıyla olan ilişkiler konularında etki edecektir. Bu süreçte yakın çevreleri, varsa kardeşleri, komşuları ile olan ilişkilerine dikkat etmelerinde fayda var. Abartılı duygusal tepkiler vermeye meyilli olacaklarından ufak bir kızgınlığı ya da tartışmayı çok büyük bir hale getirebilirler. Kendilerini ifade tarzı normalden daha farklı olacak, kendilerini bildikleri şeyler ve becerileri ile öne çıkarmaya yatkın olacaklar. Bu süreç içinde kova ve yükselen kova burçları seyahat etmek, yeni yerler görmek adına çok ciddi bir istek duyabilirler. Yalnız imkanları elverdiği takdirde, çok ölçüp tartmadan bir anda bu seyahat isteklerini gerçekleştirmeye meyilli olacaklarından bu konuda kontrollü hareket etmeye çalışmalılar.

Bunların dışında kova ve yükselen burcu kova olanlar yaratıcı oldukları konularla, yetenekleriyle ön plana çıkma konusunda oldukça istekli olacaklardır. Ayrıca maddi anlamda büyüme ve artmayı amaçlayacaklar ve enerjilerini buna göre düzenlemeye eğilimlinde olacaklardır. Ancak kendilerini bir yere ait hissetmekte, duygusal olarak rahatlamakta, potansiyellerini ortaya koymakta oldukça zorlanmaları olasıdır. Aşk hayatlarında sıkıntılar ve kısıtlamalarla karşılaşabilirler.

Balık ve yükselen balık

Balık ve yükselen balık burçları tutulma sürecinde maddi konular, kazanma hırsı, ödemeler, kişisel özgürlüğü yansıtma biçimi konularından etkilenecekler. Bu süreç içinde maddi konularla alakalı problemler yaşama riski oldukça yüksektir. Maddi durumları ani değişikliklerden oldukça etkilenecek ve ödemelerini düzenlemekte zorlanacaklardır. Çok önemli bir ödemelerini unutabilir ya da gözden kaçırabilirler. Güzel buldukları şeyler için veya keyifli aktiviteler için bütçelerine göre oldukça fazla para harcayabilirler. Duygusal birlikteliği olan balık burçları bu süreçte aşk hayatında kendilerini açmakta ve isteklerini/ sorunlarını anlatmakta sıkıntılar yaşayacaklar, duygularını öfkeli davranışlarının altına gizlemeye meyilli olacaklardır. Buna karşın birlikte oldukları kişiden ve yakınındakilerden açık sözlülük ve açık duygusallık talep edeceklerdir.

Ayrıca bu süreçte balık burçları kendi becerileri, bilgileri, iyi oldukları konularla kendini göstermek ve fark edilmek isteyeceklerdir. Bunların dışında aileleri ve yaşadıkları yuvayla alakalı sıkıntılar yaşayabilirler. Aileleriyle ilgili sorumluluk almak zorunda kalabilir ve bundan dolayı kendi hareket ve davranışlarını kısıtlamak durumunda kalabilirler.

17 Eylül 2015 Perşembe

Terazi burcunda merkür retrosu 18 Eylül-9 Ekim



-Merkür Retrolarında temelde iletişim alanımız etkilenir, kendimizi net ifade edemez, sürekli bir yanlışlığı düzeltmek durumunda kalırız, Retro döneminde yazdığımız yazıları ileriki zamanlarda kendimiz dahi anlayamayabiliriz. Bunun yanında elektronik aletlerde, telefonlarda, bilgisayarlarda ev eşyalarında arızalar oluşur ya da yeni aldığımız ürünler hasarlı çıkar. İlişkilerde problemler, aksamalar, ayrılıklar oluşabilir bu nedenle alınganlıklara, öfkeye dikkat etmemiz gerekir zira bir anda çıkış yapıp anlamadan dinlemeden yargılamada bulunabilir, gerçeği fark ettiğimizde geç kalmış olabiliriz veya karşıdan karmaşık sinyaller alabiliriz. Bunların dışında kısa yolculuklarda, evrak işlerinde, kargo işlerinde aksamalar olabileceğinden çok dikkatli olmak gerekir. Ayrıca imzalarda yanlışlıklar, ödemelerde ve alacaklarda aksamalar da retronun etkileri arasındadır.

-Merkür retrosu sürecinde yeni adımlar atmak doğru değildir bu nedenle geçmişte kalan ve başlanmış işleri tamamlamak adına süreç daha uygundur. Zaten halledilmemiş işler –tamamlanmamış duygusal ilişkiler dahil- bu süreçte sık sık karşımıza gelir ve sürekli bir tamamlanma bekler. Ayrıca bu dönemde arkadaşlık ilişkileri de yara alabilir ve uzun süredir var olan dedikodular gün yüzüne çıkabilir.

-2015 Yılının üçüncü ve son Merkür Retrosu 18 Eylül’de tam olarak başlayacak ve 9 Ekim’de bitecek ancak etkilerin hafif hafif başlaması ve son bulması açısından 15’inden itibaren hissetmeye başladık ve bitişinde de etkileri +/- üç-dört gün devam eder. Retro Terazi burcunda gerçekleşeceğinden Öncelikli olarak etkilenecek burçlardan biri Terazi, bununla beraber Merkür’ün yönetimindeki İkizler ve Başak burçları ve doğum haritası genel itibariyle Merküryen olanlar daha fazla etkilenecekler.

-Retro Terazi burcunda gerçekleşeceğinden özellikle güzellik ve kozmetikle ilgili konularda sıkıntılar olmamasına dikkat etmek önemlidir. Bununla beraber ilişkiler ve arkadaşlıklarda bozulmalar, yakın ilişkilerin uzlaşılmaz noktalara ulaşması söz konusu olacaktır, Ayrıca mesleki anlamda önemli sıkıntılar da bu retronun etkileri arasında olacaktır.

Retronun burçlar üzerindeki etkileri:

Koç ve yükselen Koç burcu

Koç ve yükselen koç burçları retro sürecinde daha çok eski sevgili/ eşlerini özleyecek veya onlar tarafından gelecek tekliflerle karşılaşacaklar; eski sevgililer ortaya çıkabilir yahut kendileri eski sevgilileriyle yeniden görüşmek isteyebilirler. Bununla beraber biten arkadaşlıklar, uzun zamandır kendini göstermeyen düşmanlar da yeniden ortaya çıkabilir. Geçmişte sorun yaşanmış biriyle yeniden bir araya gelmek durumunda kalabilir yahut görüşmedikleri bir kimseyle yeniden görüşmeye başlayabilirler. Başkalarıyla uyumlu çalışmaları oldukça zor bir hale gelecektir zira iletişim sorunları yoğun olacaktır. Objektif bakış açılarını kaybedecekleri ve gereksiz detaylarla işleri fazlaca geciktirecekleri bu dönemde başkalarından görüş almadan adım atmamaları ya da önemli kararlar almamaları önemlidir.

Boğa ve yükselen Boğa burcu
Boğa ve yükselen boğa burçları Retro sürecinde önceden ortaya çıkmış ve bir süre gündemlerini işgal ettikten sonra önemini yitirmiş sağlık sorunlarıyla tekrar karşılaşabilir, spor, diyet gibi sonradan vazgeçilen konularla ilgili yeniden bir düzenleme yapma ihtiyacı hissedebilirler. Kargolar, imzalar, beklenen haberler, resmi dairelerde gecikmeler gibi konular yine bu süreçte etkin şekilde kendini gösterecek konular arasındadır. Mesleki olarak odaklanmakta sorun yaşayarak, gereksiz detaylara fazlaca önem verip büyük zamanlarını fark edilmeyen şeyler için harcayabilirler. Normalde olduklarından daha eleştirel bir tutumları olacağı için kalp kırma potansiyelleri de yüksektir. Üzerinde fazla durdukları ve kendilerine vakit kaybı olarak dönmüş olan konulara odaklanacaklarından geçmiş muhasebesine girecekleri bir ortam oluşacaktır.

İkizler ve yükselen ikizler burcu

İkizler ve yükselen ikizler burçları için retro, etkisini eski sevgili/ flörtlerin dönüşü yahut bu kişilere karşı yeniden ilgi beslemek şeklinde kendini gösterecektir, biten ilişkiler, biten flörtler tekrar gündeme gelebilir, bu kişilerle yeniden yakınlık kurmak istenebilir yahut bu tür kişilerden teklifler ve görüşme istekleri gelebilir. Uzun zamandır ilgilenilmeyen hobiler, gidilmeyen mekanlar da ikizler burçlarının ilgi alanında olacak, yarım bıraktıkları hobilerine yeniden yönelebilir, gitmeyi uzun zamandır planladıkları mekanlara gidebilirler. Bu dönemde çevrelerindekilerin ve kendilerinin finansal düzenlemelerini yapmaya gönüllü olabilirler. Eskiden hayalini kurdukları ancak zamanla geride kalan konular bu dönemde ikizler ve yükselen ikizler burçları için önemli hale gelebilir.

Yengeç ve yükselen yengeç burcu

Merkür retrosu yengeç ve yükselen burcu yengeç olanlar için çevresel değişimin gerekliliğini bir kez daha ortaya koyacak. Aileden ayrılma, ikamet edilen evden uzaklaşma, yer değiştirme, ihmal edilen tamiratların yapılması konuları gündeme gelecek. Bununla beraber içlerinde uzun süredir söylememek için tuttukları konuları ani bir şekilde ortaya dökebilir ve bazı tartışmaların oluşmasına sebep olabilirler; bu nedenle dikkatli olmaları gerekiyor. Bunların dışında uzun süredir görüşülmemiş ve fikrine değer verilen bazı kadınlarla bir araya gelme ve görüşme isteğinin ortaya çıkacağı bu dönemde istenilen görüşmelerin gerçekleşmesi zor olacaktır.

Aslan ve yükselen aslan burcu

Merkür Retrosu Aslan ve yükselen Aslan burçları için pek çok iletişim ve odaklanma sorununu beraberinde getirecektir. Planlar aksayabilir, yapılacak görüşmeler askıya alınabilir, kendini anlatma ve karşısındaki anlama sorunları ortaya çıkabilir. Bununla beraber yeni bir konuda araştırma yapma planları varsa bu çalışmalar zihinsel olarak toparlanamama nedeniyle ertelenecektir. Kardeş ve yakın arkadaşlarla ilgili sorunlar da bu süreçte ön plana çıkacağından aslan ve yükselen aslanların çevrelerindeki insanları fazla kırmamaya özen göstermeleri gerekiyor. Bu dönemde bazı dedikodular ortaya çıkabilir ve ufak tefek sinirsel gerilimler oluşabilir ancak bu sinir kısa sürede kendini sükunete bırakır, bunun dışında sosyal ortama uzayan tartışmalar kendini gösterebilir. Ayrıca aslan burçlarının dikkat etmesi gereken bir diğer konu telefon, bilgisayar gibi aletlerin bozulması veya sorun çıkarması riskidir. Yine bu dönemde bazı aslan burçları için görme-duyma problemleri de kendini gösterebilecek diğer etkiler arasında olacaktır.

Başak ve yükselen Başak burcu

Retro sürecinde maddi sorunlarla boğuşması gerekecek olan Başak ve yükselen başak burçları, kendilerini bir yandan özgür hissetmek isterken diğer taraftan sürekli aynı olayların içerisinde çözüm aramaya çalışacakları için hareket alanları daraltılmış hissedecekler. Geçmişte görmezden gelinen maddi sorunlar ön plana çıkacak ve ihtiyaçlar dengesinde bir bozulma meydana gelecektir bu nedenle dikkatli olmaları gerekiyor, gözden kaçmış yahut geride kalmış ödemeler karşılarına gelebilir. Beklentileri ve öncelikleri değişecektir, ne istediklerini anlamakta zorlanabilir, geçmişte hayata geçirmedikleri bazı projelerden dolayı pişmanlıklar duyabilirler.  Bu dönemde başak ve yükselen başak burçlarının öncelikleri değişecektir, yapmak istedikleri yerine gereklilikler ön plana çıkacaktır ve kısa süreç içerisinde halletmek istedikleri yeni konular yerine geçmişten gelen ve pürüzler kalmış başka konulara yöneleceklerdir. Ayrıca fark etmeden aşırı harcamalara yönelebilirler, bir anda maddi sorunlar yaşayabilirler bu nedenle önümüzdeki üç haftada satın alımlarına özellikle dikkat etmeleri gerekiyor, evdeki hesaplar çarşıya uymayabilir.

Terazi ve yükselen terazi burcu

Terazi burcunda gerçekleşecek olan retro, terazi ve yükselen terazi burçlarının kendileriyle dikkatli şekilde uğraşmaları, uzun bir dönemi ortaya dökerek kendilerini değerlendirmeleri ve hatalarıyla yüzleşmeleri gereğini ortaya çıkaracak. Çalışmalarda aksamalar, aldıkları eşyalarda problemler, istedikleri/ planladıkları şekilde düşündüklerini sunamıyor olmaları nedeniyle gerilimler yaşayacaklar. Retronun belirgin etkilerini baskın şekilde hissedecekleri için öncelikli olarak dikkatli olmalılar. Geçmişte kararı alınmış ve hayata geçirilmemiş, genel görünümleriyle ilgili bir değişimi hayata geçirebilir, kendilerini değiştirme arzusu hissedebilirler. İlişkilerde ani gerilimler, kopuşlar, yalanlardan dolayı çevrelerindeki kişilerle yaşanabilecek tartışmalar, tahammülsüzlükler ortaya çıkabilir. Bu nedenle hızlı ve düşünmeden karar almamaya özen göstermeleri terazi burçları için önemlidir.

Akrep ve yükselen akrep burcu

Mantıklı açıklamasını yapamadıkları rüyalar, uyku sorunları, yetersizlik hisleri, paylaşmaktan çekindikleri düşünceleri Akrep ve yükselen akreplerin retro sürecinde yüzleşmesi ve halledip sonuçlandırması gereken konular arasında olacaktır. Bir zihin dinginliğine ulaşmadan attıkları her adımdan sonrasının aynı olacağını idrak edip, buna göre hareket ederek, problemlere sanal çözümler değil gerçek çözümler üretmeleri gerektiğinin farkına varmak ve gizli kalmış düşüncelerini açmaya başlamak bu retronun akrep burçları için ana teması olacaktır. Ancak yeni şeyleri hayatlarına katmaları zor olacağından ekim ayının ortasına kadar asıl kararları alıp sonraki süreçte planlarını uygulamaları daha iyi olacaktır. İçten içe yaşadıkları endişeler, şüpheler bu dönemde artacağından sosyal hayata daha fazla katılım göstermek ve paylaşımlarda bulunmak akrep burçları için bu dönemde iyi olacaktır zira bu endişe, şüphe ve beklentilerin başka insanlara yansıması beklemedikleri ve uzun vadede sonucundan hoşnut olmayacakları kararları beraberinde getirebilir.

Yay ve yükselen yay burcu

Yay ve yükselen burcu yay olanların bu süreçte haberleşmeleri ve programları ciddi aksamalara uğrayabilir ve planlarında yeni/ zorunlu düzenlemeler yapma gereği ortaya çıkabilir. Bekledikleri haberleri alamayabilir, başarı veya sonuç bekledikleri konularda çözümün gecikeceğini öğrenebilirler. Yapmak istedikleri işlerde aksamalar ortaya çıkacaktır ve bundan dolayı çevrelerindeki insanları biraz sıkıştırıp bunaltabilirler. Ailelerinden gelecek kaynaklarda gecikmeler de yaşanabilir. Sosyal hayatlarındaki programların da aksaması kuvvetle muhtemel bu nedenle yay ve yükselen yaylar Eylül ayı ve Ekim’in ortasına kadarki süreç için programlarını kesin olarak ayarlamamalılar. Çevreye karşı temel güven sorunları, hayali kurulan ve her şeyin planlı şekilde gideceği düşünülen konuların tam olarak istenilen şekilde ilerlememesi yay burçları için tartışmaya açık bir ortam yaratacaktır.

Oğlak ve yükselen oğlak burcu

Retro sürecinde Oğlak ve yükselen Oğlak burçları geçmişte kendilerini iyi yöne götürecek ve tamamlandığını düşündükleri bazı projelerinin esasında halledilmediğini ve bazı şeylerin eksik olduğunu fark edecek ve bunların üzerine yoğunlaşacaklar. Mesleki olarak gelişim ve ilerleme bekleyen oğlak burçları için bazı gecikmeler yaşanabilir, iş yerinde yahut okulda odaklanma sorunları, öğrenme problemleri gündeme gelebilir; daha evvel üzerinde çalıştıkları ve yeterli olduklarını düşündükleri konularda bir tekrar edilmesi gereği doğabilir. Baba, patron, öğretmen gibi otoriter figürlerle bazı fikir çatışmaları yaşayabilecekleri için agresif davranmamaları önemlidir, bu anlamda retro dönemi oğlaklar için gergin bir etki taşıyor. İlgilenemedikleri için uzaklaştıkları ortamlara girmek de oğlak ve yükselen burcu oğlak olanlar için önemli olacaktır ve sık sık çevreleriyle yaptıkları programlar işlerinin araya girmesi nedeniyle ertelenebilir.

Kova ve yükselen kova burcu

Kova ve yükselen kova burçları retro sürecinde manevi olarak inandıkları ve kabul ettikleri konuları değerlendirmelerine sebep olacak durumlarla karşılaşacaklar. Yaptıkları haksızlıkları ve kendilerine yapılan haksızlıkları anılara giderek, geri dönüşler yaşayarak değerlendirme fırsatı yakalayacaklar. Beklenen desteği bulamadıklarını, hak etmedikleri konularla muhatap olduklarını düşünürken kendilerine de bir geri dönüp bakma ihtiyacı hissedecekler. Bununla beraber ticaretle uğraşan kova burçları için gelişmeler biraz ağır seyredecektir ve istedikleri sonucu almaları biraz gecikecektir. Yurtdışına çıkmayı düşünen yahut yurtdışında yaşayan kova burçları için ise seyahat planlarında aksamalar yahut yaşanılan yerin zorlukları ve uzakta olmanın sıkıntıları ön planda olacak. Hayatlarında yenilik ve değişim arayacaklar ancak bunları gerçekleştirmeleri pek mümkün olmayacaktır. Yeni konulara yönelmek isteği her zamankinden yoğun şekilde kendini gösterecektir ancak bunu yapmadan önce halletmeleri gereken işlerin olması kova ve yükselen burcu kova olanları biraz tembelliğe sürükleyebilir.

Balık ve yükselen balık burcu

Balık ve yükselen Balık burçları için Merkür retrosu  sürecinde geçici ve çok da duygusal temelli olmayan ilişkiler yaşadıkları kişilerden kaynaklanan sorunlar gündeme gelebileceği gibi, kendilerine fiziksel temelli yaklaşmış kişiler de tekrar ortaya çıkabilirler. Bunun dışında Balık ve yükselen balıklar aniden eskiden ilgilendikleri kişileri özlediklerini fark edebilir, onlarla yakınlık kurmaya çalışabilirler. Ayrıca karşılarına çıkan yeni insanlar da eskide kalan kimselere benzeyebilir. Bu dönemde geçmişte kalan şüpheler tetiklenebilir, tekrar uyanabilir. Balık ve yükselen balık burçlarının ödemeler konusunda bazı aksamalara dikkat etmeleri ve bu ihtimali retro süreci boyunca göz önünde tutarak bütçelerini ayarlamaları önemlidir zira bu alanda beklenmedik durumlarla karşılaşabilirler. Ayrıca, daha önce ihmal edilmiş sağlık problemleri varsa bu süreçte ilgilenilmesi gereken bir konu haline gelebilir.



13 Eylül 2015 Pazar

13 Eylül 2015 Başak burcunda Güneş tutulmasının burçlar üzerindeki etkileri


Hazırlayanlar: Çiler Sezici-Nurçin Biran


Koç Yükselen Koç

Koç ve yükselen burcu koç olanlar bugün gerçekleşen tutulmanın etkileri olarak önümüzdeki 6 ay-1sene boyunca meslek yaşamlarında, yaptıkları projelerle, sorumluluk duygularında uzun vadeli değişimlere açık olacaklar. Çalışan koç ve yükselen koçlar kendilerini mesleklerinde daha iyi bir şekilde göstermeye ve çalışmalarıyla ön plana çıkmaya yatkınlar. Ancak genel olarak koç ve yükselen koçların ortaları olmayacaktır. Zaman zaman aşırı çalışma yahut zaman zamansa sorumluluklarını boşlama eğiliminde olabilirler. Bazen aşırı fiziksel hareketlilik gösterirken bazense aşırı duygusal değişimler gösterme eğiliminde olacaklar. Özellikle kendileriyle alakalı duygusal sorunlara çok fazla takılabilir ve çözümsel yanlarını kendi duygusal problemlerinde kullanamayabilirler. Buna tezat olarak başkalarının problemlerine karşı çok çözümsel yapıları olacaktır. Bu süreç içinde çalışanlar için iş yaşamında, genel anlamda ise toplumda kendilerini ön plana çıkartabilecek fırsatları güzel değerlendireceklerdir. Kendilerinden daha üst mertebede, kuvvetli insanlarla tanışma ve bu tür insanlardan yardım görme potansiyelleri vardır.

Tüm bunlara ek olarak doğru olmasa bile hemen her konuda muhalif ve tartışmacı davranmaya yatkın olacaklardır. Kişisel özgürlükleri oldukça ağır basacağından, ikili ilişkilerin sorumluluklarını almaya gönüllü olmayabilirler.


Boğa Yükselen Boğa

Bugün gerçekleşen tutulmanın etkileri olarak önümüzdeki 6 ay-1 sene boyunca boğa ve yükselen burcu boğa olanlar duygusal hayatları, aşk hayatları, eğlence anlayışları, dış dünyaya yaklaşımları konularında uzun vadeli değişimlere açık olacaklar. Bu süreç içinde duygusal ilişkilerindeki olaylar ve koşullar hayatlarına yön verecek yapıda etki edecektir. Entelektüel kişilerden normalden çok daha fazla etkilenecekler ve entelektüel birikimi olanlara hayran olma ve bu tür kişilerle duygusal ilişkiler içine girme potansiyelleri fazla olacaktır.  Aşk ilişkilerine ve romantizme bakış açıları, aşkı yaşama biçimleri, karşıdan bekledikleri ve karşıya verdikleri sevgi biçimi konusunda değişimler yaşayacaklardır. Organizasyon yetenekleri, iletişim beceriler kuvvetli olacağından sosyalleşmek, eğlenmek için oldukça istekli olacaklardır. Duygusal manada hissettiklerinde orta yolu bulmakta zorlanacaklarından sevdikleri insanları aşırı benimseme, sevmedikleri insanlardansa tamamen kopma gibi durumlar yaşanacaktır. Ayrıca yazı yazmaktan, hislerini deneyimlerini yazılı şekilde ifade etmekten hoşlanacaklar.


Tüm bunlara ek olarak mesleklerine olan düşkünlükleri fazla olacaktır. Mesleki hayatta üzerlerine çok fazla sorumluluk almalarından dolayı uyku problemleriyle karşılaşmaları olasıdır. Yapabileceğinden çok daha fazla sorumluluk üstlenme eğiliminde olacak boğa burçları sağlıklarını da çok fazla kafaya takabilir, bu alanda bazı yenilikleri hayatlarına sokabilirler.

İkizler Yükselen İkizler

İkizler ve yükselen burcu ikizler olanlar bugün gerçekleşen tutulmanın etkileri olarak önümüzdeki 6 ay-1 sene boyunca ailevi konular, ebeveynleriyle olan ilişkileri, yaşadıkları ortam, ev hayatları konularında uzun vadeli değişimlere açık olacaklar. Bu süreç içinde ikizler ve yükselen ikizler evde çalışmaya yatkın olacaklardır. Yaptıkları iş her ne olursa olsun evdeyken daha başarılı sonuçlar elde edeceklerdir. Evde çalışırken çalışmalarından daha fazla verim alacaklardır. Evlerinde toplantılar yapmaya, sevdiklerini evlerinde ya da ev gibi gördükleri alanlarda ağırlamaya hevesli olacaklardır. Bu süreç içinde yaşadıkları yeri, ikamet ettikleri alanı değiştirebilir yahut yaşadıkları alanın içerisinde değişimler yapabilirler. Gelecek dönem ikizler ve yükselen burcu ikizler olanlar için araştırma kabiliyetlerinin oldukça gelişkin olacağı bir süreç olacaktır. Güç kavramı kendileri için oldukça önemli olacağından güçlerini olabildiğince göstermek isteyecekler ancak tam anlamıyla otoriter yapılarını gösteremeyebileceklerinden bu durum ufak tefek sıkıntılar yaratabilir.

Tüm bunlara ek olarak bu süreçte arkadaşlıkları garip sebepler ve koşullarla aniden bozulabilir bu durumun üzerlerinde yarattığı gerginlik aşk ilişkilerine ve duygusal hayatlarına çok fazla etki edebilir.

Yengeç Yükselen Yengeç

Bugün gerçekleşen tutulmanın etkileri olarak yengeç ve yükselen burcu yengeç olanlar önümüzdeki 6 ay-1 sene boyunca yakın çevre ile olan ilişkileri, iletişimleri, fikirlerini ve kendilerini ifade etme tarzları, öğrenme ve algılama konularında uzun vadeli değişimlere açık olacaklar. Kendi gözlem ve deneyimlerini, kendi edinimlerini diğer insanlardan çok daha değerli görme eğiliminde olacak, fikir ve davranışlarında kendine dönük bir profil çizeceklerdir. Duygularını aktarmak için istek duymalarına karşın duyguları karmaşık olacağından onları anlamakta zorlanacaklardır. Başka insanların da kendilerini anlamadığını düşünme eğilimleri yüksek olacaktır. Fikirleri, düşündükleri ve deneyimleri konusunda fazla inatçı olacaklarından kararlarından dönmeyecekler ve bu konularda iddiacı olacaklardır bu durum dikkat etmeleri gerekiyor zira bu eğilim faydalarına işleyebileceği gibi zarar da getirebilir. Yakın çevreleriyle, komşu ve varsa kardeşleriyle olan iletişimleri normalden çok daha fazla yoğun olacaktır. Bu süreç içinde insanları iyi gözlemleyebilme ve insanlar hakkında doğru çıkarımlar yapma potansiyelleri yüksektir. Güçlü, önemli insanlarla tanışma ve bu insanlar sayesinde gelebilecek fırsatlarla karşılaşma şansları da yüksek olacaktır. Toplumsal ve ikili ilişkilerini kontrol etme eğiliminde olacaklar bu noktada dengelerini kaybetmemeye dikkat etmeliler.


Tüm bunlara ek olarak, bu süreçte yengeç ve yükselen yengeçler iş yaşamında/ okul hayatında ve toplum önündeki duruşları açısından oldukça dikkat çekici olacaklardır. Bu durumun bir getirisi/götürüsü olarak diğer alanlara çok daha fazla zaman ve enerjilerini harcayabilir evlerini ve aile yaşamlarını ihmal edebilirler.

Aslan Yükselen Aslan

Aslan ve yükselen burcu aslan olanlar bugün gerçekleşen tutulmanın etkileri olarak önümüzdeki 6 ay-1 sene boyunca maddi konular, kazanma becerileri, maddi konuları değerlendirme yetenekleri konularında uzun vadeli değişimlere açık olacaklar. Maddi anlamda güvence arayacakları bir süreç olduğundan birikim yapmaya karşı istekli olacaklardır. Ancak bu aralıkta yoğun harcamalar yapma  ve normalden daha fazla cömert davranma eğilimleri de yüksek olacağından maddi durumlarını dengeleme konusunda sıkıntı yaşayabilirler. Her şekilde maddi durumları ani değişiklikler gösterecektir bu nedenle çok planlı hareket etmeliler. Çevrelerinde duydukları fikirlerinden faydalanmaya ve kendileri için işe yarar hale getirmeye yatkın olacaklardır. Özellikle çalışan aslan ve yükselen aslanlar çalıştıkları alanı, birlikte çalıştıkları kişileri ve çalışma şartlarını kontrol etme ihtiyacı hissedeceklerdir. Kontrol yetenekleri güçlü olacaktır. Bu süreç içinde maddi anlamda, iş yaşamında ve kendilerini daha iyi bir hale getirecek konularda karşılarına çıkan fırsatları güzel değerlendirebileceklerdir.

Tüm bunlara ek olarak deneyimlerini, öğrendiklerini aktarmaya oldukça hevesli ve istekli olacakları bu süreçte anlatımları normalden çok daha farklı ve hareketli olacaktır. Zihinsel olarak bencil olma eğiliminde olabilirler çünkü öncelikleri kendileri olacaktır.


Başak Yükselen Başak

Başak ve yükselen burcu başak olanlar burçlarında gerçekleşen tutulmanın etkileri olarak önümüzdeki 6 ay-1 sene boyunca kendileri, kendilerini ifade biçimleri, fiziksel görünümleri, doğal mizaçları, çevrelerine olan tepkileri konularında uzun vadeli değişimlere açık olacaklar. Bu süreç içinde tavırları, davranışları, düşünceleri, hareketleri daha çok kendilerine dönük düşüncelerle biçimleniyor olacaktır. Duyguları ani olarak değişimler göstereceğinden duygularını anlamakta ve kendilerini çözmekte zorlanacaklar. İnsanların kendilerini anlamadığını düşünmeye yatkın olacaklar. Karşılaştıkları olaylar aniden, hiç beklemedikleri şekilde ortaya çıkacaktır. Karakterlerini, kendilerini baskın biçimde ortaya koyma istekleri yoğun olacaktır. Her anlamda orta yolu bulmakta zorlanacaklar ve “ya hep ya hiç” mantığıyla hareket etmeye yatkın olacaklar. Kendilerine güvenli ve kendinden emin şekilde davranmalarına karşın içlerinde çabuk kırılmaya ve olaylardan çabuk alınmaya açık yapıda olacaklar. Bu süreç içinde yaratıcılıklarını harekete geçirmekten ve göstermekten hoşlanacaklardır. Aşk ve duygusal hayatlarında rekabetten hoşlanacaklarından eğer ki mevcut bir ilişkileri yoksa rekabet edebilecekleri, güçlü insanlarla duygusal ilişkiler içine girmeye meyilli olacaklardır.


Tüm bunlara ek olarak maddi sorunlarını ve kişisel meselelerini çözebilmek, maddi anlamda mantıklı kararlar alabilmek için rahat ettiği ortamlarda olmaları yararlarına olacaktır. Bu süreç içerisinde harcamalarını ve yatırımlarını mantıklı yapmaya çalışacaklardır ancak hiç beklemedikleri harcamalar veya ödenmesi gereken bütçelerine göre yüksek meblağlar bir anda ortaya çıkabilir. Başkalarının maddi kaynaklarını değerlendirme konusunda oldukça istekli olacakları bir süreç olacaktır. Sağlıkla ilgili problemlerden dolayı hiç beklenmedik harcamalar yapmak durumunda kalabilirler.

Terazi Yükselen Terazi

Terazi ve yükselen burcu terazi olanlar bugün gerçekleşen tutulmanın etkileri olarak önümüzdeki 6 ay-1 sene boyunca bilinçaltı, korkular, endişeler, sınırlanmalar, engellemeler, rüyalar gibi konularda uzun vadeli değişimlere açık olacaklar. Bu süreçte sık sık geçmişi hatırlayabilir, kötü şeylerden dolayı kin duyabilirler. Suçluluk hissi, korku ve endişelerini kendinin ve yapacaklarının önüne engel olarak koyabilir, fark edilmesi güç güvensizlikler geliştirebilirler. Kendi duygularını başkalarının duygularının önüne koymaya ve zaman zaman bencillik yapmaya eğilimli olacaklardır. Toplumun yahut çevresinin onaylamayacağı gizli ilişkilere yatkın olacaklardır. İlişkisi olan terazi ve yükselen terazilerin ilişkileri endişe ve gerginlikleri nedeniyle çabuk bitebilir. Bu konuda dikkat etmeleri gerekmektedir. Çünkü iyi giden ilişkilerini kendi kendilerine bozma eğilimleri olacaktır. Terazi ve yükselen teraziler bu süreç içerisinde kendilerini göstermekte sorunlar yaşayabilirler, fikirlerini açmaktan pek hoşlanmayabilir ve çevrelerine karşı sessiz bir profil çizebilirler. Kendilerini tam anlamıyla gösteremedikleri için bu durumun yarattığı gerginlikten oldukça etkilenebilirler.

Tüm bunlara ek olarak bildikleri şeyler, entelektüel yetenekleri vasıtasıyla farklı insanları cezbetmeyi amaçlayacaklardır. Tavırları, davranışları genel halleriyle çevresine farklı, değişik gelebilirler. Karşı tarafı etkilemek adına kendi fikirlerini değil onların duymak istedikleri şeyleri söylemeye meyilli olacaklardır.

Akrep Yükselen Akrep

Akrep ve yükselen burcu akrep olanlar bugün gerçekleşen tutulmanın etkileri olarak önümüzdeki 6 ay-1 senelik süreç boyunca arkadaş grupları, sosyal çevre, sosyal organizasyonlar, gelecek ile ilgili beklentiler, istekler ve hayalleri konularında uzun vadeli değişimlere açık olacaklar. Sosyal hayatlarında, kalabalık gruplarda kendilerini rahat hissedecekler ve rahat ifade edebilecekler. Arkadaşlarıyla yer alacakları organizasyonlar içinde bulunmaya hevesli ve istekli olacaklardır. Bu süreç içinde yeni insanlarla tanışıp arkadaş olabilirler ve sosyal çevreleri belirgin şekilde değişebilir. Arkadaşları sayesinde toplum içerisinde yer edinebilirler. Arkadaşları sayesinde pek çok fırsatla karşılaşmaya açık durumda olacaklardır. Genel yapıları fikirleri konusunda oldukça inatçı ve çevrelerini fikirsel anlamda etkilemeye açık davranışları beraberinde getirecektir. Bulundukları yeri, çevreyi ve insanları izleme ve iyi gözlemleme potansiyelleri yüksek olacağından kime nasıl yaklaşmaları gerektiğini iyi bileceklerdir. Bununla birlikte konuşmaları, ifadeleri oldukça dikkat çekici olacağından insanları ikna etmekte zorlanmayacaklardır. Hayalleri istekleri oldukça değişken olacaktır. Şu ana kadar olmasını istedikleri şeylerden vazgeçebilir, kendilerine bambaşka hedefler koyabilirler.


Tüm bunlara ek olarak çalışma ortamında maksimum kişisel özgürlük arayışı akrep ve yükselen akrepler için oldukça yoğun bir halde olacaktır. Kendi başlarına kaldıklarında, sessiz ortamlarda daha iyi düşünmeye ve daha verimli çalışmaya yatkın bir profil çizecekler. İş değiştirme, farklı bir alana yönelme isteği duyabilirler. Bu süreç içinde istediklerini, fikirlerini, tasarladıkları şeyleri gerçekleşene kadar kimseyle paylaşmak istemeyeceklerdir.


Yay Yükselen Yay

Yay ve yükselen burcu yay olanlar bugün gerçekleşen tutulmanın etkileri olarak önümüzdeki 6 ay-1 senelik süreç boyunca toplumdaki yerleri, çalışıyorlarsa mesleki rekabetler, popülerlikleri, toplum içindeki sözü geçerliliği, kariyerleri konularında uzun vadeli değişimlere açık olacaklar. Çevrelerinde fikirlerini duyurmak isteyecek ve fikirlerinin desteklenmesini bekleyeceklerdir. Bu süreç içerisinde yay ve yükselen yaylar toplum içinde güçlü konumlar arzulayacaklar ve bunun için oldukça çaba sarf edeceklerdir. Çalışan yay ve yükselen yaylar kendilerini mesleklerinde sürekli geliştirmek için çabalayacaklardır. Yaptıkları mesleklerin yan dallarına eğilim gösterebilirler yahut ikinci bir iş yapmaya da karar verebilirler. Maddi anlamda kendilerini geliştirecek, daha çok para kazanmalarını sağlayacak çalışmalara yatkın olacaklardır. Ayrıca maddi anlamda daha fazla kazanmalarını sağlayacak fırsatlar karşılarına çıkabilir ve bunları iyi değerlendirebilirler. Bulundukları arkadaş ortamlarında veya mesleki ortamlarda gelişim ve entelektüel yeteneklerini gösterebilecekleri alanlar olmasını arzulayacaklardır.

Tüm bunlara ek olarak bu süreç içerisinde planlamadıkları bir anda duygusal ilişkilere başlayabilir, yahut mevcut ilişki içerisinde ise gelecekle alakalı fikirlerin uyuşmaması gibi etkenlerden dolayı beraberlikler aniden de bitebilir. Her hâlükârda ilişkileri ani başlangıçlara ve bitişlere açıktır. Bunların dışında eğlenmeye karşı hevesli, istekli olmalarına karşın eğlenmekten çabuk bıkacaklar ve bundan dolayı hep yeni eğlenceler arayacaklardır.

Oğlak ve Yükselen Oğlak

Bugün gerçekleşmiş olan tutulmanın etkileri olarak oğlak ve yükselen burcu oğlak olanlar önümüzdeki 6 ay-1 senelik süre boyunca  entelektüel kabiliyetler, düşünsel yetenekler, uluslararası ilişkiler, seyahatler, eğitim, hayata olan bakış açısı ve maneviyatları konularında uzun vadeli değişimlere açık olacaklar. Eğitimi devam eden oğlak ve yükselen oğlaklar bilgiyi alma ve eğitimleri konusunda oldukça takıntılı olabilir ve bu konunun üzerine fazlasıyla düşebilir. Bu süreç içerisinde oğlak ve yükselen oğlaklar yabancı ülkelere seyahat etmek konusunda oldukça istekli olacaklardır. Maddi durumları elverdiği müddetçe başta kültürel seyahatler olmak üzere kendilerini geliştirebilecekleri seyahatlere çıkmak isteyeceklerdir. Maddi anlamda imkanları olmasa bile sık sık seyahat etmenin hayalini kurmaları, ilerisi için bu tür planlamalar yapmaları olasıdır. Bilgili insanlarla karşılaşmaya ve bu tür insanlardan etkilenmeye, entelektüel olarak saygı duydukları kişilerden rehberlik almaya oldukça açık olacaklardır. Yeni insanlarla -eğer istiyorlarsa- çok kolay iletişim kurabilir ve anlaşabilirler. Yalnız bu süreç içinde anlatımları, olayları ifade etmelerinde abartı eğilimi belirgin olacaktır. Kendi gözlemlerine, kendi edinimlerine diğer insanlardan daha fazla değer verebilirler. Kendi bildiklerinde diretmeye meyilli olacaklarından başlarına gelen olaylardan kolayına ders alamayabilirler.


Tüm bunlara ek olarak oğlak ve yükselen oğlaklar kendilerini toplum önünde oldukça farklı şekilde ifade edebilir, davranışlarını çevrelerindeki değişimlere ve ihtiyaçlarına göre ayarlayabilirler.

Kova Yükselen Kova

Bugün gerçekleşen tutulmanın etkileri olarak kova ve yükselen burcu kova olanlar önümüzdeki 6 ay -1 sene boyunca miras, kredi, borçlar, vergi, cinsellik gibi konularda uzun vadeli değişimlere açık olacaklar. Maddi konularda analizci yapıları açığa çıkacaktır. Maddi olarak sürekli artıp gelişmeyi amaçlayacaklardır. Bu süreç içinde borsa, finans gibi alanlara da ilgi duyabilirler. Başka kimselere yatırımla alakalı iyi tavsiyeler verebilecek potansiyelleri vardır. Olayları kontrol etme konusunda istekli ve bunu becerebilecek yetenekleri mevcut olacaktır. Yalnız işler istedikleri gibi gitmediği zaman oldukça ısrarcı olabilecekleri bir süreç olduğundan dikkatli olmalarında fayda vardır.  Yakın oldukları kişilerden, ilişkisi olan kova ve yükselen kovalar ise beraber oldukları kişiden açık sözlülük ve normalden fazla duygusallık bekleyeceklerdir. Buna karşın kendilerini, duygularını anlatmakla ilgili sıkıntılar yaşayabilirler. Evli olan kova ve yükselen kovaların eşlerinin maddi durumundaki ani değişiklikler yahut sağlık problemleriyle ilgilenmeleri gerekebilir. Kova ve yükselen kovaların bu süreç içerisinde cinsel hayatları fizikselden ziyade fiziksel-zihinsel analizci yapıda olacaktır. Cinsel hayatlarında tatmin olabilmeleri içi her şeyin tastamam olması oldukça önemli olacağından partnerlerinden beklentileri de değişebilir. Bu dönem içinde gizli aşklara ve entrikalara da yatkın olacaklardır.


Tüm bunlara ek olarak kova ve yükselen burcu kova olanların pek çok şeyi merak etme ve merak ettiği her konuyla ilgili gelişmeleri araştırma isteği ve bu istek geldiğinde ortaya çıkartabilecek cesareti olacaktır. Kültürel ve entelektüel anlamda merakları yoğun olacağından zihinlerini çok dağılabilir ve her konudan azar azar bir şeyler öğrenebilirler ve dolayısıyla konularda tam anlamıyla derinleşememe gibi bir durum ortaya çıkabilir. Bu süreçte kendilerini her zamankinden çok daha farklı şekilde ifade etmeye yatkın olacaklardır.

Balık Yükselen Balık


Balık ve yükselen burcu balık olanlar bugün gerçekleşen tutulmanın etkileri olarak önümüzdeki 6 ay-1 senelik süreç boyunca ikili ilişkiler, ortaklıklar, ortaklaşa yapılan çalışmalar ve bu çalışmalarda gösterdikleri uyum, ilişkilere dair beklentiler konularında uzun vadeli değişimlere açık olacaklar. Bu süreç içinde ikili ilişkileri, ortaklıkları veya arkadaş çevresi vasıtasıyla başarı kazanma ihtimalleri yüksektir. Buna rağmen ilişkilerinde aşırı eleştirel, tatminsiz ve zaman zaman bencil davranma eğiliminde olacaklarından ilişkilerini yürütmekte zorlanabilirler. Bu tavırlarından kaynaklanan sorunlardan dolayı bazı ilişkileri sonlanabilir ve peş peşe yeni ilişkiler kurabilirler. Balık ve yükselen balıklar bu süreç içinde başkalarından yarar görmeye oldukça açık olacaklarından insanlarla daha uzlaşmacı olmaları yararlarına olacaktır. Arkadaşlarıyla yahut iş arkadaşlarıyla ani başlayan duygusal ilişkiler içine girme ihtimalleri vardır. Güçlü, yönetici nitelikli insanlardan etkilenme ve bu tür insanlarla birlikteliklere girme ihtimalleri de oldukça yüksektir.


Tüm bunlara ek olarak balık ve yükselen burcu balık olanların maddi gelirleri ani değişikliklerden olumsuzca etkilenmeye açıktır. Yapacakları yatırımlar yahut harcamalara karşı dikkatli olmaları gerekecektir. Çünkü çok mantıklı olarak düşündükleri ve karar aldıkları yatırımlar olumsuz seyredebilir. Ayrıca para harcamaları gereken zamanda cimrilik, parayı ellerinde tutmaları gereken zamanlarda müsriflik yapmaya meyilli olacaklarından bunu dengelemeye çalışmalarında fayda vardır. Sağlıkla ilgili problemlerden dolayı hiç beklemedikleri harcamalar yapmak durumunda kalabilirler.

9 Eylül 2015 Çarşamba

9-14 Eylül arası burç yorumları



Hazırlayanlar: Çiler Sezici - Nurçin Biran



Koç Yükselen Koç

Koç ve yükselen burcu koç olanların bu hafta sosyal ve toplum içindeki iletişimleri normalden daha farklı olabilir. İlişkilerinde her zamankinden çok daha fazla iletişim ve haberleşmeye açık olabilirler fakat buna rağmen bu hafta düzgün iletişimin sağlanamadığı yahut sorunlu ilişkiler içinde kendilerini bulabilirler. Başarılı olmak, toplumda ön plana çıkmak için çok fazla istek duyabilir ve bu istek doğrultusunda hareket edebilirler.

Bu hafta ayrıca rüyalar, geçmiş, bilinçaltı konularının çok fazla etkisinde kalabilirler. Hatta bu durum onların günlük hayata katılımlarındaki verimliliği, çalışan koç ve yükselen koçların ise iş hayatlarını etkileyebilir. Bu sebeplerden ötürü bu hafta organize olmak, işlerini belli bir düzene koymakta sıkıntı çekebilir ve işlerini sonraya bıraktıkları için sıkışmalar yaşayabilirler.

Hafta sonuna doğru ise sosyal hayatlarında tanıştıkları kişilerle duygusal manada bir takım paylaşımların ve flörtler yaşamaları olasıdır.

Boğa Yükselen Boğa

Bu hafta iş hayatı aktif olan boğa ve yükselen burcu boğa olanlar iş yerlerinde ve birlikte çalıştıkları insanlarla  iletişimsel problemler yaşayabilirler. İş hayatında insanları yönetmek isteyecek, kendi fikirlerinde diretecekler. Kendi görüş ve fikirlerini insanlara buyurgan bir şekilde ifade etmeye yatkın olacaklarından problemler yaşayabilirler. Çalışmayan boğa ve yükselen boğalar ise sosyal hayatlarında fikirlerini insanlara dayatmaya çalışmak istemelerinden dolayı problemlere açık olacaklardır. Fikirleriyle insanları etkileyip onları yönlendirmeye çalışma istekleri oldukça fazla olacak.

Bu hafta ayrıca arkadaşlıklarında ve sosyal hayatlarında sıkıntılar çıkabilir, mutlu olmakta ve mutlu hissetmekte zorlanabilirler. Arkadaş çevrelerinde ve bulundukları gruplarda aldatma, aldatılma yahut skandal oluşturacak durumlar meydana gelebilir. Eğlenmekte, mutlu olmakta ve mutlu hissetmekte zorlanabilir ancak dış dünyaya kendini eğlenceli şekilde yansıtarak bu durumu belli etmeme eğiliminde olabilirler.

Hafta sonuna doğru ise aileleri vasıtasıyla özellikle iş alanında fırsat yakalayabilecekleri bir takım bağlantılar kurabilirler.


İkizler Yükselen İkizler

İkizler ve yükselen burcu ikizler olanlar bu hafta aşk ilişkilerinde sıkıntılara açık durumdalar. Duygusal anlamda mantıklarını ön plana koyarak kararlar almak istemelerine karşın fiziksel istekleri ve mantıkları arasında bocalamaları olasıdır. İlişkisi olmayan ikizler ve yükselen burcu ikizler olan kişiler entelektüel yetenekleri gelişkin kimselerden ani şekilde hoşlanabilirler. Bu anlamda karşılarındaki kişiye karşı olan hislerinin kişinin bilgisine ve yeterliliklerine olan hayranlık mı yoksa duygusal bir his mi olduğunu iyice değerlendirmeden karar vermemelerinde fayda vardır. İlişkisi olan ikizler ve yükselen ikizler burçları ise beraber olduğu kişiyi yönetmeye ve ilişkide sözünü dinletmeye çok eğilimli olacaklarından, fazla baskın davranışlar gösterebilirler dolayısıyla ilişkilerinde sıkıntılar çıkabilir.

Bu hafta ayrıca hem sosyal hayatta hem de aile içerisinde otoriter figürlerle ilişkileri sıkıntılı olacaktır. Bu tip kimseler tarafından anlaşılmama yahut yanlış anlaşılma tehlikesi olduğundan iletişim kurar, istek ve beklentilerini ifade ederken dikkatli olmalarında fayda vardır. Gene bu hafta çevrelerinde sık sık sarsıcı/ şaşırtıcı olaylar yaşayabilirler ve bu onların hem aile içindeki ilişkilerine hem de içsel dünyalarında karmaşaya sebep olabilir.

Hafta sonuna doğru ise yakın çevreleri vasıtasıyla yeni insanlarla tanışabilir, bu şekilde sosyal çevrelerini genişletebilirler. Bu tanıştıkları kimselerden yarar görmeye, bazı alanlarda yardım almaya da oldukça açıklar.

Yengeç Yükselen Yengeç

Yengeç ve yükselen burcu yengeç olanlar bu hafta güçlü, önemli, otoriter kişilerle ve ailesindeki kimselerle uyumlu ilişkiler kurmaya çabalayacak ve bu ilişkilerinden yarar sağlamaya çalışacaklardır. Ayrıca bu hafta sosyal toplantıları, arkadaşlarıyla görüşmeleri için evini kullanmaya daha yatkın olacaklar zira dışarıda olmak yengeç burçlarını rahatsız edebilir, kalabalıktan uzak kalmaya istekli olabilirler. Bununla beraber evlerinde daha verimli çalışmaları söz konusudur.

Bu hafta ayrıca yengeç ve yükselen yengeçler kafalarını toplamakta, odaklanmaya çalıştıkları konular üzerinde verimli şekilde çalışmakta sıkıntılar yaşayabilirler. Zaman zaman olaylara ve detaylara dikkatsizliklerinden, zaman zamansa aşırı detaycı yaklaşmalarından sıkıntılar yaşamaları olasıdır. Her türlü alanda konsantre olmakla alakalı sıkıntılar yaşamaya açıklar. Kendilerini ifade ederken anlatımlarında da abartıya kaçabilir ve anlaşılmaz konuşmalar yaptıkları için kendilerini ifade etmekte zorlanabilirler. Konuları insanlara aktarırken bilinçli yahut bilinçsiz bir şekilde olduğundan daha farklı anlatmaya meyilli olacaklardır. Dolayısıyla önemli konuşmalarını bu hafta yapmamalarında fayda vardır.

Hafta sonuna doğru ise aileleri vasıtasıyla maddi olanaklarını yahut yeteneklerini geliştirebilecek ufak tefek fırsatlar karşılarına çıkabilir.


Aslan Yükselen Aslan

Aslan ve yükselen burcu aslan olanlar bu hafta çalışma şartlarını ve yakın çevrelerini kontrol etmeye karşı istekli olacaklardır. Çevrelerinde olan biten olaylarla normalden çok daha fazla ilgili olabilir ve sürekli bilgi edinmek için uğraşabilirler.  Ayrıca bu hafta sorunları çözme konusunda oldukça kabiliyetliler ancak tümden gelim yapmaları bu noktada yetenekleri kullanabilmeleri açısından oldukça önemlidir. Ancak bu şekilde çözümselliklerini gösterebilir ve yararlarına kullanabilirler.

Bu hafta ayrıca aslan ve yükselen aslanlar ellerine geçeni çabuk harcamaya yatkın olacaklar. Yoğun harcamalar yapabilir bundan dolayı maddi durumlarında sıkıntılar yaşayabilirler. Aşırı para harcama eğilimlerinden dolayı sonradan maddi anlamda zor duruma düşmemek ve yapmaları gereken ödemelerde zorlanmamak adına dikkatli davranmalarında fayda vardır.

Hafta sonuna doğru ise yakın çevreleriyle oldukça yoğun iletişim kurmaya meyilli olacaklardır. Ayrıca yakın çevrelerinden gelebilecek ufak tefek fırsatlara oldukça açık olacaklarından bunları değerlendirmelerinde fayda vardır.

Başak Yükselen Başak

Başak ve yükselen burcu başak olanlar bu hafta hem maddi anlamda hem de duygusal hayatlarında oldukça hırslı ve rekabetçi olacaklar. Başarılı olmak, ön plana çıkmak, yaratıcılıklarını göstermekten oldukça keyif alacaklarından bunlar için çabalamaktan da kaçınmayacaklardır. Daha hırslı ve ifadelerinde daha net olmalarından dolayı bazı sıkıntılarını çözmekte, sorunlara karşı otoritelerini koymakta problem yaşamayacaklardır.

Bu hafta ayrıca başkaları ile yeni ilişkiler kurmakta zorlanacak, anlaşılma konusunda güçlük çekeceklerdir. Kendilerini olabildiğince düzgün ifade etmeye çalışsalar bile karşılarındaki kişiler tarafından yanlış anlaşılma yahut anlatmak istedikleri şeyden çok daha başka anlaşılma durumları söz konusu olacaktır. Ayrıca beklentileri ve idealleri gerçek dışı olmaya oldukça yatkındır.  Bu yüzden bu hafta beklentilerini karşılayamayacak insanlara bel bağlayabilir ya da çok gerçekçi olmayan idealler veya hayallerinin istedikleri gibi olmaması sonucu hayal kırıklığı yaşayabilir.

Hafta sonuna doğru ise hem maddi olanaklarını kullanırken, hem de yapacakları bir yatırım vs gibi maddi konularla ilgili karar alırken mantıktan ziyade içten içe ne yapmaları gerektiği konusunda yönlendiren sezgilerini dinleyip karlı çıkabilirler.


Terazi Yükselen Terazi


Terazi ve yükselen burcu terazi olanlar bu hafta kendilerini tam anlamıyla ortaya koymakta zorlanabilirler. Gerçekten düşündükleri şeyler yerine söylemeleri gereken şeyleri söylemeye meyilli olacaklardır. Ailelerinden ve genel çevrelerinden takdir görme konusunda oldukça istekli olacaklar ve bildikleri şeylerle ön plana çıkmaya çalışacaklardır.  Başta aileleri olmak üzere sorumluluk üstlenmeleri gereken konularla çok fazla uğraşmaları gerekebilir. Ayrıca çevrelerinde olan değişikliklere rahat adapte olamayabilir ve yadırgayabilirler.

Bu hafta ayrıca terazi ve yükselen teraziler limitlerinin ne olacaklarını, sınırlarını tam anlamıyla bilemeyecekler. Bu nedenle kendilerini test edebilir ve olmayacak riskli işlere kalkışmaya meyilli olabilirler. Yalnızken çok daha verimli olacakları bir hafta olacağından yalnız çalışmak isteyeceklerdir. Ayrıca bu hafta gizli saklı konulara oldukça meraklı olacaklarından gelecekten haber içeren şeylere yoğun ilgi göstermeleri olasıdır. Bu hafta terazi ve yükselen terazilerin dikkat etmeleri gereken bir diğer konu ise sağlıklarıdır. İlaçlara karşı normalden çok daha hassas olacaklarından bu konuda dikkatli olmaları gerekmektedir. Teşhisinde zorlanılan, neden olduğu belli olmayan rahatsızlıklar yaşayabilirler.

Hafta sonuna doğru ise biraz daha rahatlamaya, sosyalleşmeye açık olacaklar. Yeni insanlarla tanışabilir, arkadaş ve sosyal çevrelerini genişletebilirler.


Akrep Yükselen Akrep

Akrep ve yükselen burcu akrep olanlar bu hafta fikirlerini, düşüncelerini çok fazla paylaşmak istemeyeceklerdir. Kafalarında tasarladıkları şeyleri emniyetli hale getirene kadar insanlarla paylaşmaktan kaçınacaklardır. Konuşmaktan ziyade çevreyi gözlemleme, insanları izleme eğilimi içerisinde olacaklardır. Ancak gözlem yeteneklerinin güçlü olması ve keskin konuşma tarzlarından dolayı insanları bir şeylere ikna etmekte zorlanmayacaklardır.

Bu hafta ayrıca sosyal hayatlarında hareketlilik istemelerine karşın tanıştıkları insanlara ve çevrelerine karşı aşırı seçici ve ukala davranma eğiliminde olmalarından dolayı sosyal anlamda yalnız ve kısıtlı kalabilirler. Mutlu olmayı istemeleri karşın, mutluluklarını gerçekleşmesi oldukça zor istek ve ideallerine bağlayıp bu anlamda zorlanabilirler. Ayrıca şans oyunları, borsa gibi riskli alanlarda kaybetmeye açık olduğundan bu süreç içinde bu tür şeylerden uzak durmalarında fayda vardır.

Hafta sonuna doğru ise önemli sayılabilecek insanlarla fazla çaba sarf etmeden karşılaşabilme ve bu tür insanlarla iletişim içinde olma durumu olasıdır.

Yay Yükselen Yay

Yay ve yükselen burcu yay olanlar bu hafta dizginlemeleri zor, yoğun istek ve hırslara sahip olacaklar. Maddi alanda da oldukça hırslı olacaklarından ve bu konulara çok fazla yöneldiklerinden, sosyal ve arkadaş çevrelerini ihmal edebilirler. Bir konu üzerine düşmeye çok fazla meyilli olacaklarından geri kalan şeyleri boşlayabilirler. Bu anlamda başka işlerinin aksamaması için sağlıklı programlar yapmaları önemlidir.

Bu hafta ayrıca yay ve yükselen yaylar için toplumdan alacakları geri dönüşler oldukça önemli olacaktır. Bu yüzden kendi isteklerinden ziyade toplum tarafından onaylanacağını bildikleri şeyleri yapmaya meyilli olacaklar. Başkalarından fikir almaya oldukça yatkın olacakları gibi başkaları tarafından fikirleri çok hızlı bir şekilde değiştirilebilir; yönlendirilmeye bu anlamda oldukça açıklar. Başkalarının fikirlerini fazla önemsemekten dolayı kendi fikirlerinden vazgeçebilirler. Tüm bu sebeplerden dolayı dikkatli olmalarında ve kendi istemedikleri şeyleri yapmamaya özen göstermelerinde fayda olacaktır. Ayrıca aileleriyle ilgili bir takım problemler yaşayabilirler ve bundan dolayı toplum önünde kendilerini göstermekte zorlanabilirler.

Hafta sonuna doğru ise mantıksal birliktelik ve eylemsel beraberlikleri olan insanlarla daha fazla vakit geçirme ve bu vesileyle yeni insanları arkadaş çevresine katma durumları söz konusu olabilir.


Oğlak ve Yükselen Oğlak

Oğlak ve yükselen burcu oğlak olanlar bu hafta kendilerini gösterebilmek, fikirlerini anlatabilmek için çevrenin olumlu desteğine ihtiyaç duyacaklar, onay beklentileri yüksek olacaktır. Toplum tarafından onaylanmayacağını düşündükleri fikirleri kendilerine saklamayı, dile getirmemeyi tercih etmeleri olasıdır. Onaylanacağını düşündükleri fikirlerini ise az kişiyle değil çok kişiyle paylaşmaya daha yatkın olacaklar. Oğlak ve yükselen oğlaklar bu hafta tüm işleri için iyi organize olmaya önem göstermek zorundalar zira iyi organize olmadıkları işlerde suistimal edilmeye oldukça yatkınlar. Bu anlamda dikkatli olmalarında fayda vardır.


Bu hafta ayrıca oğlak ve yükselen oğlaklar konsantre olmakta, düşüncelerini toparlamakta sıkıntılar çekebilirler. Normalden daha fazla eleştirel ve sivri dilli olmaya yatkın olacaklardır. İmalı sözleriyle çevrelerindeki insanların enerjilerini düşürebilirler ve anlatımları hayalci ve abartıya çok yatkın olabilir. Pek çok şeyle aynı anda ilgilenmek isteyecekler, ancak zihinlerinin dağınık olması sebebiyle de fazla akıl karışıklığına açık olacaklardır.


Hafta sonuna doğru ise entelektüel becerileri, ilgilendikleri konularla insanları etkilemeye ve onların ilgisine çekmeye açık olacaklar.

Kova Yükselen Kova


Kova ve yükselen burcu kova olanlar bu hafta hem hayatı çok irdelemeleri sebebiyle hem de bilinçaltında anlamlandıramadıkları korku ve endişelerden dolayı hayattan çok fazla keyif alamayabilirler. Fikirlerini çok fazla açmayabilir daha çok kendilerine saklamayı tercih edebilirler. Zamanlarını yalnız geçirme eğiliminde olacaklar buna karşın yalnızlıktan şikayet etmeleri de olasıdır.


Bu hafta ayrıca mali durumunu düzenli tutmakta sıkıntılar yaşayabilir. Yaptıkları alışverişlerde çok dik kafalı ve aceleci davranma eğiliminde olduklarından maddi kayıplar yaşayabilirler. Ayrıca becerilerini, yeteneklerini, kendilerinin ve ailelerinin maddi kaynaklarını kafalarındaki bazı hedefler için kullanmaya karar verebilir ancak işler bekledikleri gibi gitmediği için sıkıntılar yaşayabilirler. Kova ve yükselen kovaların bu hafta değer verdikleri her şeyi çok iyi şekilde koruması gerekiyor zira tehlikeleri fark etmedikleri için elindekileri kaybetme tehlikeleri vardır.


Hafta sonuna doğru ise insanlarla iyi ve çabuk anlaşabilme özellikleri sayesinde kurdukları arkadaşlıklarından ve beraberliklerinden ilham alma ve bu durumdan faydalanabilme imkanı söz konusu olacaktır. 

Balık Yükselen Balık


Balık ve yükselen burcu balık olanlar bu hafta düşüncelerinin, fikirlerini büyük bir çoğunluğunu kendine saklayabilir ve içe kapanık davranışlar göstererek, çekingen ve huysuz, genele uymayan davranışlarla endişe ve zayıflıklarını saklayabilirler. Karar almadan önce bekleme, her şeyi düşünme, planlama ve analiz etme gereği duyacaklardır. Hem kendi fikirlerinden hem de arkadaş ve sosyal çevresindeki insanların fikirlerinden şüphe duyma eğilimi oldukça yüksektir.

Bu hafta ayrıca balık ve yükselen balıklar içe kapanık olma ve kendilerini çok açmak istememe eğilimlerine karşı dış dünyaya kendilerini eğlenceli bir şekilde yansıtmaya meyilli olacaklar. İnsanların kendilerini nasıl gördükleri hakkında fikir yürütmekte oldukça zorlanacaklardır ancak diğer taraftan nasıl göründükleri konusu da önemli olacaktır. Ayrıca gerek sosyal alanda gerekse ikili ilişkilerinde sebepsiz bir şekilde terk edilme endişesi duyabilir bundan dolayı yanlış kararlar almaya açık olabilirler.

Hafta sonuna doğru ise insanlarla uyumlu olmaları, yaptıkları işleri ayrıntılı şekilde ele almaları ve kontrol edip üstünden geçerek yapma becerileri sayesinde ufak tefek fırsatlar yakalayabilirler.