25 Ocak 2016 Pazartesi

25 Ocak-1 Şubat Haftalık burç yorumları


Koç ve yükselen koç burcu

Koç ve yükselen burcu koç olanlar haftaya gergin başlayacaklar. Sosyal çevrelerinde gelişen olaylar, ailevi meseleler can sıkıcı şekilde ilerleme gösterebilir. İş yaşamı akrif olan koç burçları için zorlanmalar, karar almam gerekliliği ortaya çıkabilir. Özellikle düşünsel bazda gelişen katı tutum ve gerilim sert çıkışlara, gereksiz tartışma ve dengesizliklere sebep olabilir. Hafta ortasından itibaren ise sorunlarını düzeltmeye başlayacaklardır. Şüpheci ve gözlemci tutumları değişecek ve ilerlemeci/ aktif bir tavır göstermeye başlayacaklar. Sorunlara çözümsel yaklaşacaklar ancak biraz aceleci davranma potansiyelleri yüksek olduğundan memnuniyetsizlik oluşmaması açısından sakin olmaları önemlidir. Ayrıca bazı arkadaşlıkları ve ortaklıkları gözlerine batmaya başlayabilir ve bu noktada şüpheci yaklaşımlar gösterebilirler; daha evvel fark etmedikleri şeyleri fark edebilir ve çevrelerine karşı yeni bir bakış geliştirebilirler.

Boğa ve yükselen boğa burcu

Boğa ve yükselen burcu boğa olanlar bu haftaya istediklerini alamamış olma hissiyle başlayacaklardır. İstedikleri ilerlemeleri kaydedemediklerini düşünüp kendilerini yorabilir, planladıkları yerden uzakta olduklarını fark edebilirler. Hafta ortasından itibaren ise bu durum yerini özellikle ilişkiler konusunda daha ilerici olmaya bırakacaktır. Varda ilişkilerinde ortaklaşa gelişimin amaçlandığı paylaşımlara gidebilirler. Bekar olan boğalar ise yeni bir duruma geçmek isteyebilir, duygusal eksiklik hislerini kapatmak için hamleler yapabilirler. Kendilerini daha güçlü ve hareketli şekilde ifade edebileceklerinden sorunları düzeltmek ve yenilikler yapmak için fırsatlar yakalamaya çalışacaklardır. Ayrıca ilişkilerinde sorunlar varsa düzeltmek boğa burçları için oldukça önemli olacak. Uzun süredir ilgi duydukları kişilerle tanışma fırsatı oluşturabilir, var olan flörtlerini daha iyi bir noktaya ilerletebilirler. İş hayatı aktif olan veya iş arayan boğa burçları ise şanslarını kendilerini göstermek için kullanabilirler.

İkizler ve yükselen ikizler burcu

İkizler ve yükselen burcu ikizler olanlar bu haftaya şüpheci, uyku sorunlarına açık ve garip endişelerle başlayabilirler. Çevrelerine ve kendilerine güvensiz hissedeceklerinden pasif agresif davranışlar gösterme potansiyelleri yüksek. Pek çok yanlış anlaşılma sonucu çevrelerindeki kişileri kendilerine rakip olarak görüp bu şekilde hareket edebilirler. Hafta ortasından itibaren ise bu durum yerini sakinleşmeye ve yaklaşımları değiştirmeye bırakacaktır. Sağlık sorunları olan ikizler burçları için bu konuya odaklanma süreci başlayacaktır bununla beraber dış görünüşlerinde de değişim yapma istekleri artabilir. Odaklanma konusunda biraz dağınık olacaklar ancak buna rağmen bitirmeleri gereken işleri hızla tamamlayıp rahatlayabilirler.

Yengeç ve yükselen yengeç burcu

Hafta başında başkalarıyla paylaşımdan uzak ve bencilce davranacak olan yengeç burçları hem iş hem de özel hayatlarında beklentilerini oldukça tüksek tutabilir ve beklentilerinin karşılanamamasını sorun haline getirebilirler. Çevreleriyle olan iletişimleri kapalı ve kısıtlı olacağından kendilerini anlatabilmek konusu da bir sorun olacaktır. Hafta ortasından itibaren ise yengeç burçları özellikle duygusal anlamda sıkıntılarını gidermek için hamlede bulunacaklardır. Daha paylaşımcı, isteklerini almaya daha odaklı bir yapı göstereceklerinden kendilerini anlatma konusundaki kısıtlılıktan da uzaklaşacaklar. İlgi duydukları kişilere kendilerini ifade edebilir, flörtöz bir yapı gösterebilirler. Ayrıca yeni kişilerle tanışmak ve flört etmek için de uygun bir süreçte olacaklardır.

Aslan ve yükselen aslan burcu

Aslan ve yükselen burcu aslan olanlar haftaya eleştirel şekilde başlayacaklar. Çevrelerindeki hemen her şey gözlerine batabilir ve buna karşılık ifadeleri çok sert olabilir. Fiziksel görünüşleri ve kendi yeterlikleriyle ilgili olarak da sorun yaratmaya meyilli olacaklarından memnuniyetsizlikleri kendilerini de hedef alacaktır. Hafta ortasından itibaren ise aslan ve yükselen burcu aslan olanlar ev içerisinde daha aktif ve yaratıcı olacaklardır. Eleştirel tutum sergiledikleri konularda hareketlenecek ve sağlıkları/ görünümleriyle ilgili sorunları halletmek için çözümsel yaklaşımlar göstereceklerdir. Yaratıcı ve eylemsel olacaklarından projelerini hayata geçirmek için de uygun günlerde olacaklardır.

Başak ve yükselen başak burcu

Başak ve yükselen burcu başak olanlar haftaya duygusal konularda eksiklik hissiyle başlayacaklar. Kendilerini yarım ve tamamlanmamış hissedebilir bir partner arayışında olabilirler. Benzer şekilde bir ilişkileri varda ilişkilerinde de paylaşımdan uzak kaldıklarını fark edebilir ve ihtiyaçlarının karşılanmasını bekleyebilirler. Durgun ve çevreden kopuk görüneceklerinden iletişimleri de sınırlı kalacaktır ancak bu durum hafta ortasından itibaren yerini aktif iletişime, çevre dostluklarının gelişimine ve paylaşıma bırakacaktır. Duygusal anlamda yeni flörtlere, var olan ilişki veya flörtün gelişimine, kendini anlatma ve paylaşımda bulunmaya, rahat anlatımlara açık durumda olacaklarından çevrelerinde dikkat çekeceklerdir. Ayrıca sık sık tahminde bulunma ve iddialaşmalara dikkat etmeleri gerekiyor, ufak tefek iddialaşmalar büyüyüp sıkıntı yaratabilir.

Terazi ve yükselen terazi burcu

Terazi ve yükselen burcu terazi olanlar bu hafta gelecekte ne yapacakları konusunda aşırı takıntılı ve kendilerini çözümsüz kalmış hissedebilirler. Ev içerisinde vakit geçirmek isteyebilir dış dünyadan uzaklaşmaya çalışabilirler. Kadın figürlerle aralarında anlaşmazlıklar oluşabilir. Hafta ortasından itibaren ise endişe duydukları konularda daha sakin olacak ve gelecek planlaması konusunda rahat davranacaklardır. Maddi açıdan gelişim ve ilerleme fırsatlarını değerlendirebilir, maddi olanaklarını geliştirmek için uğraşabilirler. Bununla beraber öncelikleri konusu da önemli olacaktır. Hayat içerisinde kendilerine ne gerektiği ne yapmak istedikleri ve neler yapabilecekleri konusu terazi burçları için önemli olacaktır.

Akrep ve yükselen akrep burcu
Hafta başında akrep ve yükselen burcu akrep olanlar çevreleriyle iletişim konusunda kapalı ve katı tutum sergileyecekler. Başkalarının problemleriyle uğraşmaktan yorulabilir yahut çevrelerindeki problemlere karşı tepkisiz kalabilirler. Hafta ortasından itibaren ise kendilerinden bahsetmeye ve çevrelerindeki kişilere karşı daha ilgili olmaya başlayacaklar. Ufak tefek seyahatler veya görüşmeler yapabilirler. Uzun süredir görüşmedikleri kişilerle görüşebilir ve yakınlık tesis edebilirler. Kendilerine odaklı olacaklarından zaman zaman bencilce hareket etseler de davranışları mazur görülecektir. Hareketli ve yoğun olacaklarından asıl ihtiyaçlarını görmezden gelebilecekleri için dikkatli olmaları önemlidir.

Yay ve yükselen yay burcu

Yay ve yükselen burcu yay olanlar hafta başında maddi konularla ilgili stresler yaşamaya açık durumda olacaklar. Maddi olanaklarını geliştirme, önceliklerini belirleme ve iki konuyu ortaklaşa ilerletme istekleri yüksek olacaktır. Neye önem vermeleri gerektiğini bilemedikleri için çevrelerindekiler tarafından ilgisiz ve kapalı olmakla itham edilebilir ve huzursuzluklar yaşayabilirler. Hafta ortasından itibaren ise uykusuz ve huzursuz olacaklardır ancak bu durum yay burçları için yorucu olmayacak. Uykusuzluk süreçlerinden faydalanabilir ve ilgilenecekleri/ ilerletebilecekleri fikirler oluşturabilirler. Maddi açıdan varsa sıkıntılarını aşmak için de çözümler üretebilecekleri bir süreçte olacaklar. Sorunlarını ortaya döküp aktif şekilde çözümler oluşturabilirler.

Oğlak ve yükselen oğlak burcu

Hafta başında kendileriyle ilgili sorunlarına odaklı olacak oğlak ve yükselen burcu oğlak olanlar fikirlerini iyi ifade etme konusunda da başarılı olamayacaklar bu nedenle önemli konuşma yapmaları gereken durumlarını hafta ortasından sonraya bırakmaları önemlidir. Hafta ortasından itibaren çevresel iletişimleri artacak ve sosyal alanda daha aktif olacak olan oğlak burçları sorunlarını başkalarıyla paylaşmaya da istekli davranışlar gösterecekler. Genel itibariyle daha çözümsel ve ilerletici yapıları ortaya çıkacaktır. Yalnız sosyal alanda kendilerini çok aktif ve keskin ifade edeceklerinden ufak tefek sorunlar yaşayabilirler. İddiacı ve kaprisli davranabilir, ilgi görmek için sorunlar yaratabilirler.

Kova ve yükselen kova burcu

Kova ve yükselen burcu kova olanlar hafta başında uyku sorunları, tembellik ve yorgunluk süreçleri yaşayabilirler. Bununla beraber garip rüyalar görebilir, rüyalarının gün içindeki davranışlarını değiştirdiğini görebilirler. Kişisel endişe ve korkuları ortaya çıkabilir, bu nedenle yanlış hamlelerde bulunabilirler. Hafta ortasından itibaren çevrelerinde nasıl göründükleri konusu önemli hale geleceğinden davranışlarını da buna göre düzenleyecekler. Zihinleri daha rahat ve düşünceleri daha açık olacaktır. Çözümsel yanları kuvvetli olacağından sorunlarıyla da rahatlıkla yüzleşebilirler. İş hayatı aktif olan veya iş arayan kova burçları için yaratıcı çözümler oluşturma ve kendilerini açacakları yeni alanlar keşfetme süreci başlayacaktır.

Balık ve yükselen balık burcu


Balık ve yükselen burcu balık olanlar hafta başında yaptıkları programları bozabilir, arkadaşlarıyla aralarını açacak tartışmalara girebilirler. Sosyal anlamda katılımdan uzak bir profil çizecekler. Genel anlamda motivasyonsuz ilhamsız olma durumu hafta ortasından itibaren değişecektir. Hafta ortasıyla beraber daha eğlenceli, sorunlu arkadaşlıklara çözüm üretmiş ve yaratıcı durumda olacaklar. İş hayatı aktif olan balıklar için sürpriz gelişmeler ortaya çıkabilir. Ayrıca istedikleri ve başkalarından bekledikleri bazı konularda ipleri ellerine alacak ve çözümleri kendileri üretmeye başlayacaklar. Yenilik istekleri artacaktır, kişisel gelişimleri için fırsatlar oluşturmaya çalışacaklardır. Eğer yönlerini tam bilemiyorlarsa bu hafta ne istediklerini belirleyebilmek için oldukça uygun bir ortam oluşacaktır.

11 Ocak 2016 Pazartesi

11-18 Ocak arası haftalık burç yorumları



Koç ve yükselen koç

Koç ve yükselen burcu koç olanlar bu hafta fiziksel değişimler ve yenilikler konusunda fazlasıyla istekli olacaklardır, fiziksel sağlıklarına daha fazla özen gösterecek, yolunda olmadığını düşündükleri sorunları halletmeye çalışacaklardır. Ayrıca entelektüel anlamda kendilerini geliştirme yolları arayabilirler, kurs, yeni öğrenilecek konular ilgilerini çekebilir. Duygusal hayatlarında yeni davranış veya yeni kişiler arayışına girebilirler ve yeni flört ortamları oluşabilir. Hafta sonundan itibaren ise fiziksel çekim güçleri yüksek olacağından çevrelerinde birden fazla kişi toplanabilir. Endişeli yaklaşımlardan dolayı duygusal konularda kararsız ve çekingen davranacaklardır ancak diğer yandan yenilik isteği arayıştan da uzak tutmayacaktır.

Boğa ve yükselen boğa

Bu hafta fiziksel beklentileri artacak olan boğa ve yükselen burcu boğa olanlar için fiziksel çekim fazlasıyla önemli bir hal alacaktır. Beklentilerine uygun kişilerle tanışabilir (beraberlikleri varsa) partnerlerini istedikleri kişi olması konusunda yönlendirmeye çalışabilirler, duygusal anlamda arayış ve beklentileri de yükselecektir. Ufak tefek gerilim ve iletişim sorunlarını halledebilir, aralarının bozuk olduğu kişilerle sorunlarını çözebilecekleri ortamlar oluşacaktır. Hafta sonundan itibaren boğa burçlarının sosyal hayatları hareketlenecektir ve arkadaşlarla görüşmeler, sohbet ve paylaşımlar önemli hale gelecektir. Daha uyumlu olacakları ve sorunlarla mücadele becerilerinin artacağı bu süreçte, kendilerinde gördükleri eksiklerle ilgili olarak çevrelerine danışabilirler.

İkizler ve yükselen ikizler

Bu hafta ikizler ve yükselen burcu ikizler olanlar paylaşımcı, dışa dönük ve çevrelerinde aktif yapılarıyla dikkat çekeceklerdir. Şayet ortaklaşa şekilde halledemedikleri konular varsa bunları halledebilir ve oluşabilecek sorunları çözebilirler. Gelecekle ilgili planlamalar yapma saklı kalmış düşüncelerini açığa vurma sürecinde olacaklarından bu hafta akıllarına gelen konu ve projeleri not almalarını öneririm zira aktif olacaklarından unutabilirler. İş hayatı aktif olan ikizler burçları için kendilerini gösterebilecekleri, başarılı olmaya istekli olacakları için bazı fırsatlar yakalayabileceklerdir. Arkadaş çevreleri veya iş çevreleri vasıtasıyla yeni kişilerle tanışabilir, duygusal anlamda hayatlarına renk getirecek kişilerle bir araya gelebilirler. Şayet ilişkileri varsa fiziksel veya duygusal anlamda tatmin edici, sorun çözücü bir süreçte olacaklardır.

Yengeç ve yükselen yengeç

Yengeç ve yükselen burcu yengeç olanların bu hafta odaklanma becerileri oldukça yüksek olacaktır. Mesleki anlamda başarılı olacakları ve fırsatları hızlı şekilde görüp değerlendirecekleri bir süreçteler ve bunu değerlendirmeleri iyi olacaktır. İş arayan yengeç burçları için de fırsatlar oluşabilir. Ayrıca eğitim alanında sıkıntıları varsa bu hafta çözüme kavuşturmak için iyi bir başlangıç yapabilirler. Duygusal hayatları için iletişim ve paylaşımlar daha önemli hale geleceğinden beklentilerinin değişimi farklı arayışları da beraberinde getirecektir ve bu durum ufak tefek sorunlar yaratabilir ancak aşılabilir sorunlar olacaktır. Yeni kişilerle tanışabilir, entelektüel anlamda başarılı kişilerle yoğun şekilde ilgilenmeye başlayabilirler. Genel çevrelerinde bulunan bir kişiyle aralarında ani bir yakınlaşma olabilir.

Aslan ve yükselen aslan

Aslan ve yükselen burcu aslan olanlar bu hafta duygusal hayatlarıyla ilgili beklentilerinin yükselmesiyle beraber kendilerine farklı gelen kişilere yakınlık hissedeceklerdir. Entelektüel anlamda gelişkin kişiler ve paylaşımda bulunabilecekleri insanlara yöneleceklerdir. Fiziksel görünümlerinde değişim amaçları, yeni bir görünüm ve yaklaşım kazanma istekleri maddi olarak biraz açılmalarına sebep olabilir. Ayrıca sağlıklarıyla ilgili ihmal ettikleri konular bu hafta görünür hale gelecektir ve sorunu düzeltmek için uğraşabilirler. Eğer doktora gitmeleri gerekiyorsa bu hafta fiziksel kuvvetleri de yerinde olacağından bu konuyu halletmelerini öneririm. Gelecekle ilgili planlar yapacakları, hayaller kuracakları bir süreçte olduklarından iş ve genel hayat açısından öngörecekleri projeleri hayata geçirmek için de uygun bir dönemde olduklarını hatırlatırım ancak diğer yandan devam eden Merkür retrosunu da hesaba katarak planlamaya daha çok zaman ayırıp, projeyi hayata geçirme konusunu retro bitişine denk getirmeliler.

Başak ve yükselen başak

Başak burçları ve yükselen burcu başak olanlar bu hafta ev içerisinde değişimler ve konforlarına uygun bir alan yaratma arayışında olacaklardır. Geleceklerini yoğun şekilde düşünecekleri bu dönemde, özellikle mesleki anlamda yeni projeler oluşturmaya hevesli olacaklardır. Ayrıca duygusal anlamda beklentilerinin değişmesi, fiziksel görünümlerinin ötesinde karakterlerinin de görünmesini istemelerini sağlayacaktır. Yeni kişilerle aniden yaşayabilecekleri tanışmalar/ flört ve ilişkiler oluşabilir. Hafta sonuna doğru ise başak burçlarının sosyalleşme istekleri ve arkadaşlarıyla olacak paylaşımları artıyor olacak. Çevrelerindeki kişilere akıl verebilir, sorunlarına ortak olmaya çalışabilirler. Ayrıca, bazı kişilerle ilgili dedikodular ve yeni bilgiler edinebilirler. Konuşkan ve iletişimde direkt bir yapı göstereceklerinden sorunlu noktaları da rahatlıkla halledebilirler.

Terazi ve yükselen terazi

Terazi ve yükselen burcu terazi olanlar bu hafta normalde aşırı tepki verecekleri olaylara karşı fazlasıyla sakin ve uyumlu karşılık vereceklerdir. Bu durum çevrelerinde çözülmemiş problemler varsa çözülmesini sağlayacaktır. Bununla beraber mesleki olarak yenilik ve proje arayışları varsa gerçekleştirme, yeni fikirler üretme konusunda da fazlasıyla başarılı olacaklardır. Çevrelerinden takdir görebilir ve aklına danışılan kişi haline gelebilirler. Duygusal anlamda çevrelerinde bulunan bir kişiden etkilenebilir, yakın çevreleri vasıtasıyla biriyle tanışabilirler. Endişe ettikleri konularda uyumlu bir noktaya ulaşabileceklerinden şüphelerinden, gerilimli durumlarından uzaklaşacaklardır. Zihinlerini bulandıran durumlarla ilgili çözümsel yaklaşımlar gösterecekler. Hafta sonundan itibaren ise terazi burçları odaklanmaları gereken noktaları belirleyip buna göre hareket edecek ve öncelikleri konusunda bir sınıflama yapacaklardır. Maddi olarak beklentileri varsa konuyla ilgili gelişmeler olabilir.

Akrep ve yükselen akrep

Bu hafta akrep ve yükselen burcu akrep olanlar ne istedikleri, ne yapmaları gerektiği konusuna odaklanacaklar. Kendilerine bir yol haritası çizmeye çalışırken diğer yandan da kapasitelerinin ne olduğu konusuna yoğunlaşacaklarından çevrelerine çok dikkat etmeyebilirler. Çevreleriyle olan iletişimleri güçlü ve destek arayışları fazla olacaktır bu nedenle de sosyal hayatları içerisinde daha yoğun vakit harcayabilirler. Mesleki olarak paylaşıma açık ve dışa dönük olacaklardır dolayısıyla bazı istek ve beklentilerini dillendirebilecekler. Hafta sonundan itibaren duygusal hayatlarıyla ilgili olarak yeni kararlar alabilir, varsa mevcut ilişkileri yoksa olacak ilişkileri için ne istediklerini belirleyebilirler. Daha direkt ve çözüm odaklı davranışlar göstereceklerinden bu durum çevrelerindeki kişiler tarafından sürpriz olarak değerlendirilebilir.

Yay ve yükselen yay

Yay ve yükselen burcu yay olanlar bu hafta yalnızlık hislerinin yoğun olması nedeniyle biraz bocalayabilir ve aşk hayatlarında beklentilerini karşılama isteği hissedebilirler. Mevcut ilişkilerinde yaşadıkları sorunlar varsa istekleri doğrultusunda değişim gerçekleştirmek için uğraşacaklardır. Bununla beraber yeni flörtlere başlayabilir yahut geri çekilip biraz daha kendilerini toplamaları gerektiğine karar verebilirler. İş hayatı aktif olan ya da iş arayan yay burçları için olumlu durumlar oluşabileceğinden fırsatları iyi görüp değerlendirmelerini öneririm. Ayrıca çevrelerindeki patron, baba, öğretmen gibi otoriter figürlerle aralarında problem varsa çözüme kavuşturmak ve barış yapmak için uygun bir süreçteler. Hafta sonundan itibaren başkalarına söylemekten kendilerini uzak tutacakları konulara eğilim gösterebilir, gizli davranışlarda bulunabilirler. Çevrelerinde merak edilecek ve ne yaptıkları anlaşılamayacaktır. Biraz sessiz sakin ve geride kalma ihtiyaçları artacak.

Oğlak ve yükselen oğlak

Oğlak ve yükselen burcu oğlak olanlar bu hafta kendilerini hareket etmek istemeyen ve fakat sorunların çözülmesini bekleyen bir durumda bulacaklardır. Kendilerine ilgi göstermeyen kişilere karşı aniden bir çekim hissedebilirler. Çevrelerinde anneleri dahil kadınlarla olan ilişkileri kuvvetlenecektir ve kadınlardan alacakları rehberlikler önemli hale gelecektir. Kendilerini geliştirmeyi istedikleri bir süreçte olacaklarından yeni konular ve gündemler hayatlarına girebilir. Yurt dışı ile ilgili planları varsa bu dönemde gerçekleştirmek için uygundur aynı zamanda yeni bir dil öğrenme becerileri de yüksek olacaktır; akıllarında bir eğitim almak gibi plan varsa hayata geçirebilirler. Hafta sonundan itibaren daha aktif ve sosyal olacak, arkadaşlık ilişkilerinin daha fazla önem kazandığı bir döneme girecekler. Arkadaşları vasıtasıyla yeni bilgiler öğrenebilir, sorunları varsa çevrelerinde yakın gördükleri kişilerle paylaşıp çözüm arayışına girebilirler.

Kova ve yükselen kova

Kova ve yükselen burcu kova olanlar bu hafta duygusal hayatlarıyla ilgili olarak çevrelerinden alacakları fikirleri fazlasıyla önemseyeceklerdir. Daha sosyal ve hareketli olacaklar ve bununla beraber çevrelerinde dolaylı olarak tanıdıkları ya da arkadaşları vasıtasıyla tanıştıkları kişilerden etkilenebilirler. İş arayan yahut mesleki gelişme bekleyen kova burçları için arkadaşlarının tavsiye ve yönlendirmeleri de önemli olacaktır. Kendilerini tam ortaya koyamadıklarını düşünebilirler ancak bu hafta bu konudan ziyade çevrelerinde dikkat çekmek konusu daha ön planda olacak ve egoları baskın şekilde ortaya çıkacaktır. Hamle yapmaktan korktukları konularda cesaret ve öne çıkma isteği gösterebilirler. Hafta sonundan itibaren mesleki durumları, toplum önündeki konumları ve maddi kazançlar ile hayattaki öncelikleri konuları önem kazanıyor olacak ve odak noktaları değişecektir. Aralarında problem olan kişiler varsa bu problemleri halledecekler.

Balık ve yükselen balık

Balık ve yükselen burcu balık olanlar bu hafta hayatlarında bir rota belirlemek adına hareket edecekler. İş hayatı aktif olan balıklar için yeni proje ve planlar söz konusu olacaktır. İş arayan balıklar için de olumlu gelişmeler olabilir. Bununla beraber kendilerini farklı alanlarda ifade etme ihtiyacı hissedebilirler. Arkadaşlarıyla geçirecekleri zamanlar balık burçları için bu hafta fırsatları da beraberinde getireceğinden her sözü dikkatle dinlemeli ve kendileri için nasıl bir fırsat oluşabileceğini anlamaya çalışmaları iyi olacaktır. Hafta sonundan itibaren ise kendileriyle ilgili kurdukları hayalleri gerçekleştirmek için olanaklar yaratmaya çalışacaklar ve kendilerini değişime bırakmak isteyecekler. Biraz alıngan olabilir ve karşılığında gerilimler de yaratabilirler ancak bu gerilimler geçici ve önemsiz olacaktır.acaktır.

4 Ocak 2016 Pazartesi

5-26 Ocak arası Kova burcunda Merkür retrosunun burçlar üzerindeki etkisi



-Merkür Retrolarında temelde iletişim alanımız etkilenir, kendimizi net ifade edemez, sürekli bir yanlışlığı düzeltmek durumunda kalırız, Retro döneminde yazdığımız yazıları ileriki zamanlarda kendimiz dahi anlayamayabiliriz. Bunun yanında elektronik aletlerde, telefonlarda, bilgisayarlarda ev eşyalarında arızalar oluşur ya da yeni aldığımız ürünler hasarlı çıkar. İlişkilerde problemler, aksamalar, ayrılıklar oluşabilir bu nedenle alınganlıklara, öfkeye dikkat etmemiz gerekir zira bir anda çıkış yapıp anlamadan dinlemeden yargılamada bulunabilir, gerçeği fark ettiğimizde geç kalmış olabiliriz veya karşıdan karmaşık sinyaller alabiliriz. Bunların dışında kısa yolculuklarda, evrak işlerinde, kargo işlerinde aksamalar olabileceğinden çok dikkatli olmak gerekir. Ayrıca imzalarda yanlışlıklar, ödemelerde ve alacaklarda aksamalar da retronun etkileri arasındadır.

-Merkür retrosu sürecinde yeni adımlar atmak doğru değildir bu nedenle geçmişte kalan ve başlanmış işleri tamamlamak adına süreç daha uygundur. Zaten halledilmemiş işler –tamamlanmamış duygusal ilişkiler dahil- bu süreçte sık sık karşımıza gelir ve sürekli bir tamamlanma bekler. Ayrıca bu dönemde arkadaşlık ilişkileri de yara alabilir ve uzun süredir var olan dedikodular gün yüzüne çıkabilir.

-2016 yılının ilk Merkür retrosu 5-26 Ocak arasında Kova burcunda gerçekleşecek,  ancak etkilerin hafif hafif başlaması ve son bulması açısından Ocak ayının ilk günlerinden itibaren hissetmeye başladık ve bitişinde de etkileri +/- üç-dört gün devam edecektir. Retro Kova burcunda gerçekleşeceğinden Öncelikli olarak etkilenecek burçlardan biri Kova, bununla beraber Merkür’ün yönetimindeki İkizler ve Başak burçları ve doğum haritası genel itibariyle Merküryen olanlar daha fazla etkilenecekler.

-Retro kova burcunda gerçekleşeceği için özellikle elektronik eşyalar, dijital cihazlar iki kat risk altında olacaktır. Bununla beraber motorlu taşıtlarla ilgili sıkıntılar da oluşabilir. Yenilik yapma hedeflerimizde sapmalar, ani tepkiler, ani öfke, gereksiz muhalefet ve tartışmalar da yaşayabiliriz. Retro Kova burcunda başlayıp oğlak burcunda devam edeceği için listedeki bir önceki burcunuzun etkilerini de okumanızı tavsiye ederim.

Retronun burçlar üzerindeki etkileri:

Koç ve yükselen Koç burcu

Koç ve yükselen burcu Koç olanların bu süreçte haberleşmeleri ve programları ciddi aksamalara uğrayabilir ve planlarında yeni/ zorunlu düzenlemeler yapma gereği ortaya çıkabilir. Bekledikleri haberleri alamayabilir, başarı veya sonuç bekledikleri konularda çözümün gecikeceğini öğrenebilirler. Yapmak istedikleri işlerde aksamalar ortaya çıkacaktır ve bundan dolayı çevrelerindeki insanları biraz sıkıştırıp bunaltabilirler. Ailelerinden gelecek kaynaklarda gecikmeler de yaşanabilir. Sosyal hayatlarındaki programların da aksaması kuvvetle muhtemel bu nedenle koç ve yükselen koçlar Ocak ayı ve Şubat’ın ilk haftasına kadarki süreç için programlarını kesin olarak ayarlamamalılar. Çevreye karşı temel güven sorunları, hayali kurulan ve her şeyin planlı şekilde gideceği düşünülen konuların tam olarak istenilen şekilde ilerlememesi koç burçları için tartışmaya açık bir ortam yaratacaktır.

Boğa ve yükselen boğa burcu

Retro sürecinde Boğa ve yükselen Boğa burçları geçmişte kendilerini iyi yöne götürecek ve tamamlandığını düşündükleri bazı projelerinin esasında halledilmediğini ve bazı şeylerin eksik olduğunu fark edecek ve bunların üzerine yoğunlaşacaklar. Mesleki olarak gelişim ve ilerleme bekleyen boğa burçları için bazı gecikmeler yaşanabilir, iş yerinde yahut okulda odaklanma sorunları, öğrenme problemleri gündeme gelebilir; daha evvel üzerinde çalıştıkları ve yeterli olduklarını düşündükleri konularda bir tekrar edilmesi gereği doğabilir. Baba, patron, öğretmen gibi otoriter figürlerle bazı fikir çatışmaları yaşayabilecekleri için agresif davranmamaları önemlidir, bu anlamda retro dönemi boğalar için gergin bir etki taşıyor. İlgilenemedikleri için uzaklaştıkları ortamlara girmek de boğa ve yükselen burcu boğa olanlar için önemli olacaktır ve sık sık çevreleriyle yaptıkları programlar işlerinin araya girmesi nedeniyle ertelenebilir.

İkizler ve yükselen ikizler burcu

İkizler ve yükselen ikizler burçları retro sürecinde manevi olarak inandıkları ve kabul ettikleri konuları değerlendirmelerine sebep olacak durumlarla karşılaşacaklar. Yaptıkları haksızlıkları ve kendilerine yapılan haksızlıkları anılara giderek, geri dönüşler yaşayarak değerlendirme fırsatı yakalayacaklar. Beklenen desteği bulamadıklarını, hak etmedikleri konularla muhatap olduklarını düşünürken kendilerine de bir geri dönüp bakma ihtiyacı hissedecekler. Bununla beraber ticaretle uğraşan ikizler burçları için gelişmeler biraz ağır seyredecektir ve istedikleri sonucu almaları biraz gecikecektir. Yurtdışına çıkmayı düşünen yahut yurtdışında yaşayan ikizler burçları için ise seyahat planlarında aksamalar yahut yaşanılan yerin zorlukları ve uzakta olmanın sıkıntıları ön planda olacak. Hayatlarında yenilik ve değişim arayacaklar ancak bunları gerçekleştirmeleri pek mümkün olmayacaktır. Yeni konulara yönelmek isteği her zamankinden yoğun şekilde kendini gösterecektir ancak bunu yapmadan önce halletmeleri gereken işlerin olması ikizler ve yükselen burcu ikizler olanları biraz tembelliğe sürükleyebilir.

Yengeç ve yükselen yengeç burcu

Yengeç ve yükselen Yengeç burçları için Merkür retrosu  sürecinde geçici ve çok da duygusal temelli olmayan ilişkiler yaşadıkları kişilerden kaynaklanan sorunlar gündeme gelebileceği gibi, kendilerine fiziksel temelli yaklaşmış kişiler de tekrar ortaya çıkabilirler. Bunun dışında yengeç ve yükselen yengeçler aniden eskiden ilgilendikleri kişileri özlediklerini fark edebilir, onlarla yakınlık kurmaya çalışabilirler. Ayrıca karşılarına çıkan yeni insanlar da eskide kalan kimselere benzeyebilir. Bu dönemde geçmişte kalan şüpheler tetiklenebilir, tekrar uyanabilir. Yengeç ve yükselen yengeç burçlarının ödemeler konusunda bazı aksamalara dikkat etmeleri ve bu ihtimali retro süreci boyunca göz önünde tutarak bütçelerini ayarlamaları önemlidir zira bu alanda beklenmedik durumlarla karşılaşabilirler. Ayrıca, daha önce ihmal edilmiş sağlık problemleri varsa bu süreçte ilgilenilmesi gereken bir konu haline gelebilir.

Aslan ve yükselen aslan burcu

Aslan ve yükselen aslan burçları retro sürecinde daha çok eski sevgili/ eşlerini özleyecek veya onlar tarafından gelecek tekliflerle karşılaşacaklar; eski sevgililer ortaya çıkabilir yahut kendileri eski sevgilileriyle yeniden görüşmek isteyebilirler. Bununla beraber biten arkadaşlıklar, uzun zamandır kendini göstermeyen düşmanlar da yeniden ortaya çıkabilir. Geçmişte sorun yaşanmış biriyle yeniden bir araya gelmek durumunda kalabilir yahut görüşmedikleri bir kimseyle yeniden görüşmeye başlayabilirler. Başkalarıyla uyumlu çalışmaları oldukça zor bir hale gelecektir zira iletişim sorunları yoğun olacaktır. Objektif bakış açılarını kaybedecekleri ve gereksiz detaylarla işleri fazlaca geciktirecekleri bu dönemde başkalarından görüş almadan adım atmamaları ya da önemli kararlar almamaları önemlidir.

Başak ve yükselen başak burcu

Başak ve yükselen başak burçları Retro sürecinde önceden ortaya çıkmış ve bir süre gündemlerini işgal ettikten sonra önemini yitirmiş sağlık sorunlarıyla tekrar karşılaşabilir, spor, diyet gibi sonradan vazgeçilen konularla ilgili yeniden bir düzenleme yapma ihtiyacı hissedebilirler. Kargolar, imzalar, beklenen haberler, resmi dairelerde gecikmeler gibi konular yine bu süreçte etkin şekilde kendini gösterecek konular arasındadır. Mesleki olarak odaklanmakta sorun yaşayarak, gereksiz detaylara fazlaca önem verip büyük zamanlarını fark edilmeyen şeyler için harcayabilirler. Normalde olduklarından daha eleştirel bir tutumları olacağı için kalp kırma potansiyelleri de yüksektir. Üzerinde fazla durdukları ve kendilerine vakit kaybı olarak dönmüş olan konulara odaklanacaklarından geçmiş muhasebesine girecekleri bir ortam oluşacaktır.

Terazi ve yükselen Terazi burcu

Terazi ve yükselen terazi burçları için retro, etkisini eski sevgili/ flörtlerin dönüşü yahut bu kişilere karşı yeniden ilgi beslemek şeklinde kendini gösterecektir, biten ilişkiler, biten flörtler tekrar gündeme gelebilir, bu kişilerle yeniden yakınlık kurmak istenebilir yahut bu tür kişilerden teklifler ve görüşme istekleri gelebilir. Uzun zamandır ilgilenilmeyen hobiler, gidilmeyen mekanlar da terazi burçlarının ilgi alanında olacak, yarım bıraktıkları hobilerine yeniden yönelebilir, gitmeyi uzun zamandır planladıkları mekanlara gidebilirler. Bu dönemde çevrelerindekilerin ve kendilerinin finansal düzenlemelerini yapmaya gönüllü olabilirler. Eskiden hayalini kurdukları ancak zamanla geride kalan konular bu dönemde terazi ve yükselen terazi burçları için önemli hale gelebilir.

Akrep ve yükselen akrep burcu

Merkür retrosu akrep ve yükselen burcu akrep olanlar için çevresel değişimin gerekliliğini bir kez daha ortaya koyacak. Aileden ayrılma, ikamet edilen evden uzaklaşma, yer değiştirme, ihmal edilen tamiratların yapılması konuları gündeme gelecek. Bununla beraber içlerinde uzun süredir söylememek için tuttukları konuları ani bir şekilde ortaya dökebilir ve bazı tartışmaların oluşmasına sebep olabilirler; bu nedenle dikkatli olmaları gerekiyor. Bunların dışında uzun süredir görüşülmemiş ve fikrine değer verilen bazı kadınlarla bir araya gelme ve görüşme isteğinin ortaya çıkacağı bu dönemde istenilen görüşmelerin gerçekleşmesi zor olacaktır.

Yay ve yükselen yay burcu

Merkür Retrosu Yay ve yükselen yay burçları için pek çok iletişim ve odaklanma sorununu beraberinde getirecektir. Planlar aksayabilir, yapılacak görüşmeler askıya alınabilir, kendini anlatma ve karşısındaki anlama sorunları ortaya çıkabilir. Bununla beraber yeni bir konuda araştırma yapma planları varsa bu çalışmalar zihinsel olarak toparlanamama nedeniyle ertelenecektir. Kardeş ve yakın arkadaşlarla ilgili sorunlar da bu süreçte ön plana çıkacağından yay ve yükselen yayların çevrelerindeki insanları fazla kırmamaya özen göstermeleri gerekiyor. Bu dönemde bazı dedikodular ortaya çıkabilir ve ufak tefek sinirsel gerilimler oluşabilir ancak bu sinir kısa sürede kendini sükunete bırakır, bunun dışında sosyal ortama uzayan tartışmalar kendini gösterebilir. Ayrıca yay burçlarının dikkat etmesi gereken bir diğer konu telefon, bilgisayar gibi aletlerin bozulması veya sorun çıkarması riskidir. Yine bu dönemde bazı yay burçları için görme-duyma problemleri de kendini gösterebilecek diğer etkiler arasında olacaktır.

Oğlak ve yükselen oğlak burcu

Retro sürecinde maddi sorunlarla boğuşması gerekecek olan Oğlak ve yükselen oğlak burçları, kendilerini bir yandan özgür hissetmek isterken diğer taraftan sürekli aynı olayların içerisinde çözüm aramaya çalışacakları için hareket alanları daraltılmış hissedecekler. Geçmişte görmezden gelinen maddi sorunlar ön plana çıkacak ve ihtiyaçlar dengesinde bir bozulma meydana gelecektir bu nedenle dikkatli olmaları gerekiyor, gözden kaçmış yahut geride kalmış ödemeler karşılarına gelebilir. Beklentileri ve öncelikleri değişecektir, ne istediklerini anlamakta zorlanabilir, geçmişte hayata geçirmedikleri bazı projelerden dolayı pişmanlıklar duyabilirler.  Bu dönemde oğlak ve yükselen oğlak burçlarının öncelikleri değişecektir, yapmak istedikleri yerine gereklilikler ön plana çıkacaktır ve kısa süreç içerisinde halletmek istedikleri yeni konular yerine geçmişten gelen ve pürüzler kalmış başka konulara yöneleceklerdir. Ayrıca fark etmeden aşırı harcamalara yönelebilirler, bir anda maddi sorunlar yaşayabilirler bu nedenle önümüzdeki üç haftada satın alımlarına özellikle dikkat etmeleri gerekiyor, evdeki hesaplar çarşıya uymayabilir.

Kova ve yükselen Kova burcu

Kova burcunda gerçekleşecek olan retro, kova ve yükselen kova burçlarının kendileriyle dikkatli şekilde uğraşmaları, uzun bir dönemi ortaya dökerek kendilerini değerlendirmeleri ve hatalarıyla yüzleşmeleri gereğini ortaya çıkaracak. Çalışmalarda aksamalar, aldıkları eşyalarda problemler, istedikleri/ planladıkları şekilde düşündüklerini sunamıyor olmaları nedeniyle gerilimler yaşayacaklar. Retronun belirgin etkilerini baskın şekilde hissedecekleri için öncelikli olarak dikkatli olmalılar. Geçmişte kararı alınmış ve hayata geçirilmemiş, genel görünümleriyle ilgili bir değişimi hayata geçirebilir, kendilerini değiştirme arzusu hissedebilirler. İlişkilerde ani gerilimler, kopuşlar, yalanlardan dolayı çevrelerindeki kişilerle yaşanabilecek tartışmalar, tahammülsüzlükler ortaya çıkabilir. Bu nedenle hızlı ve düşünmeden karar almamaya özen göstermeleri kova burçları için önemlidir.

Balık ve yükselen balık burcu


Mantıklı açıklamasını yapamadıkları rüyalar, uyku sorunları, yetersizlik hisleri, paylaşmaktan çekindikleri düşünceleri Balık ve yükselen balıkların retro sürecinde yüzleşmesi ve halledip sonuçlandırması gereken konular arasında olacaktır. Bir zihin dinginliğine ulaşmadan attıkları her adımdan sonrasının aynı olacağını idrak edip, buna göre hareket ederek, problemlere sanal çözümler değil gerçek çözümler üretmeleri gerektiğinin farkına varmak ve gizli kalmış düşüncelerini açmaya başlamak bu retronun balık burçları için ana teması olacaktır. Ancak yeni şeyleri hayatlarına katmaları zor olacağından Şubat ayının ilk haftasına kadar asıl kararları alıp sonraki süreçte planlarını uygulamaları daha iyi olacaktır. İçten içe yaşadıkları endişeler, şüpheler bu dönemde artacağından sosyal hayata daha fazla katılım göstermek ve paylaşımlarda bulunmak balık burçları için bu dönemde iyi olacaktır zira bu endişe, şüphe ve beklentilerin başka insanlara yansıması beklemedikleri ve uzun vadede sonucundan hoşnut olmayacakları kararları beraberinde getirebilir.