29 Ağustos 2016 Pazartesi

29 Ağustos- 5 Eylül Haftalık burç yorumları (Başak burcunda Merkür retrosu)



-Merkür Retrolarında temelde iletişim alanımız etkilenir, kendimizi net ifade edemez, sürekli bir yanlışlığı düzeltmek durumunda kalırız, Retro döneminde yazdığımız yazıları ileriki zamanlarda kendimiz dahi anlayamayabiliriz. Bunun yanında elektronik aletlerde, telefonlarda, bilgisayarlarda ev eşyalarında arızalar oluşur ya da yeni aldığımız ürünler hasarlı çıkar. İlişkilerde problemler, aksamalar, ayrılıklar oluşabilir bu nedenle alınganlıklara, öfkeye dikkat etmemiz gerekir zira bir anda çıkış yapıp anlamadan dinlemeden yargılamada bulunabilir, gerçeği fark ettiğimizde geç kalmış olabiliriz veya karşıdan karmaşık sinyaller alabiliriz. Bunların dışında kısa yolculuklarda, evrak işlerinde, kargo işlerinde aksamalar olabileceğinden çok dikkatli olmak gerekir. Ayrıca imzalarda yanlışlıklar, ödemelerde ve alacaklarda aksamalar da retronun etkileri arasındadır.

-Merkür retrosu sürecinde yeni adımlar atmak doğru değildir bu nedenle geçmişte kalan ve başlanmış işleri tamamlamak adına süreç daha uygundur. Zaten halledilmemiş işler –tamamlanmamış duygusal ilişkiler dahil- bu süreçte sık sık karşımıza gelir ve sürekli bir tamamlanma bekler. Ayrıca bu dönemde arkadaşlık ilişkileri de yara alabilir ve uzun süredir var olan dedikodular gün yüzüne çıkabilir.

-2016 Yılının üçüncü Merkür Retrosu  31 Ağustos'ta tam olarak başlayacak ve 23 Eylül’de bitecek ancak etkilerin hafif hafif başlaması ve son bulması açısından 26'sından itibaren hissetmeye başladık ve bitişinde de etkileri +/- üç-dört gün devam eder. Retro Başak burcunda gerçekleşeceğinden Öncelikli olarak etkileyeceği burç kendi yönetimindeki Başak olacak ve bununla beraber Merkür’ün yönetimindeki İkizler burçları ve doğum haritası genel itibariyle Merküryen olanlar daha fazla etkilenecekler. 

-Retro Başak burcunda gerçekleşeceğinden özellikle  sağlığımız, iletişim alanımız ve başkaları için verdiğimiz emekler öne çıkacak konulardan olacaktır. İhmal edilmiş konular artık ihmal sınırlarından çıkacak ve artık gözümüze batacak. Geç kalınmış af dilemeler, barışmalar için de etkiler kuvvetli olacaktır. Tersi şekilde başkaları için yaptığımız iyilikler görülmeyebilir. 

Retronun burçlar üzerindeki etkileri:

Koç ve yükselen Koç burcu

Koç ve yükselen  koç burçları Retro sürecinde önceden ortaya çıkmış ve bir süre gündemlerini işgal ettikten sonra önemini yitirmiş sağlık sorunlarıyla tekrar karşılaşabilir, spor, diyet gibi sonradan vazgeçilen konularla ilgili yeniden bir düzenleme yapma ihtiyacı hissedebilirler. Kargolar, imzalar, beklenen haberler, resmi dairelerde gecikmeler gibi konular yine bu süreçte etkin şekilde kendini gösterecek konular arasındadır. Mesleki olarak odaklanmakta sorun yaşayarak, gereksiz detaylara fazlaca önem verip büyük zamanlarını fark edilmeyen şeyler için harcayabilirler. Normalde olduklarından daha eleştirel bir tutumları olacağı için kalp kırma potansiyelleri de yüksektir. Üzerinde fazla durdukları ve kendilerine vakit kaybı olarak dönmüş olan konulara odaklanacaklarından geçmiş muhasebesine girecekleri bir ortam oluşacaktır.

Boğa ve yükselen Boğa burcu

Boğa ve yükselen boğa burçları için retro, etkisini eski sevgili/ flörtlerin dönüşü yahut bu kişilere karşı yeniden ilgi beslemek şeklinde kendini gösterecektir, biten ilişkiler, biten flörtler tekrar gündeme gelebilir, bu kişilerle yeniden yakınlık kurmak istenebilir yahut bu tür kişilerden teklifler ve görüşme istekleri gelebilir. Uzun zamandır ilgilenilmeyen hobiler, gidilmeyen mekanlar da boğa burçlarının ilgi alanında olacak, yarım bıraktıkları hobilerine yeniden yönelebilir, gitmeyi uzun zamandır planladıkları mekanlara gidebilirler. Bu dönemde çevrelerindekilerin ve kendilerinin finansal düzenlemelerini yapmaya gönüllü olabilirler. Eskiden hayalini kurdukları ancak zamanla geride kalan konular bu dönemde boğa ve yükselen  boğa burçları için önemli hale gelebilir.

İkizler ve yükselen ikizler burcu

Merkür retrosu ikizler ve yükselen burcu ikizler olanlar için çevresel değişimin gerekliliğini bir kez daha ortaya koyacak. Aileden ayrılma, ikamet edilen evden uzaklaşma, yer değiştirme, ihmal edilen tamiratların yapılması konuları gündeme gelecek. Bununla beraber içlerinde uzun süredir söylememek için tuttukları konuları ani bir şekilde ortaya dökebilir ve bazı tartışmaların oluşmasına sebep olabilirler; bu nedenle dikkatli olmaları gerekiyor. Bunların dışında uzun süredir görüşülmemiş ve fikrine değer verilen bazı kadınlarla bir araya gelme ve görüşme isteğinin ortaya çıkacağı bu dönemde istenilen görüşmelerin gerçekleşmesi zor olacaktır.

Yengeç ve yükselen yengeç burcu

Merkür Retrosu Yengeç ve yükselen yengeç burçları için pek çok iletişim ve odaklanma sorununu beraberinde getirecektir. Planlar aksayabilir, yapılacak görüşmeler askıya alınabilir, kendini anlatma ve karşısındaki anlama sorunları ortaya çıkabilir. Bununla beraber yeni bir konuda araştırma yapma planları varsa bu çalışmalar zihinsel olarak toparlanamama nedeniyle ertelenecektir. Kardeş ve yakın arkadaşlarla ilgili sorunlar da bu süreçte ön plana çıkacağından yengeç ve yükselen yengeçlerin çevrelerindeki insanları fazla kırmamaya özen göstermeleri gerekiyor. Bu dönemde bazı dedikodular ortaya çıkabilir ve ufak tefek sinirsel gerilimler oluşabilir ancak bu sinir kısa sürede kendini sükunete bırakır, bunun dışında sosyal ortama uzayan tartışmalar kendini gösterebilir. Ayrıca yengeç burçlarının dikkat etmesi gereken bir diğer konu telefon, bilgisayar gibi aletlerin bozulması veya sorun çıkarması riskidir. Yine bu dönemde bazı yengeç burçları için görme-duyma problemleri de kendini gösterebilecek diğer etkiler arasında olacaktır.

Aslan ve yükselen aslan burcu

Retro sürecinde maddi sorunlarla boğuşması gerekecek olan  aslan ve yükselen aslan burçları, kendilerini bir yandan özgür hissetmek isterken diğer taraftan sürekli aynı olayların içerisinde çözüm aramaya çalışacakları için hareket alanları daraltılmış hissedecekler. Geçmişte görmezden gelinen maddi sorunlar ön plana çıkacak ve ihtiyaçlar dengesinde bir bozulma meydana gelecektir bu nedenle dikkatli olmaları gerekiyor, gözden kaçmış yahut geride kalmış ödemeler karşılarına gelebilir. Beklentileri ve öncelikleri değişecektir, ne istediklerini anlamakta zorlanabilir, geçmişte hayata geçirmedikleri bazı projelerden dolayı pişmanlıklar duyabilirler.  Bu dönemde aslan ve yükselen aslan burçlarının öncelikleri değişecektir, yapmak istedikleri yerine gereklilikler ön plana çıkacaktır ve kısa süreç içerisinde halletmek istedikleri yeni konular yerine geçmişten gelen ve pürüzler kalmış başka konulara yöneleceklerdir. Ayrıca fark etmeden aşırı harcamalara yönelebilirler, bir anda maddi sorunlar yaşayabilirler bu nedenle önümüzdeki üç haftada satın alımlarına özellikle dikkat etmeleri gerekiyor, evdeki hesaplar çarşıya uymayabilir.

Başak ve yükselen Başak burcu

Başak burcunda gerçekleşecek olan retro, başak ve yükselen burcu başak olanların kendileriyle dikkatli şekilde uğraşmaları, uzun bir dönemi ortaya dökerek kendilerini değerlendirmeleri ve hatalarıyla yüzleşmeleri gereğini ortaya çıkaracak. Çalışmalarda aksamalar, aldıkları eşyalarda problemler, istedikleri/ planladıkları şekilde düşündüklerini sunamıyor olmaları nedeniyle gerilimler yaşayacaklar. Retronun belirgin etkilerini baskın şekilde hissedecekleri için öncelikli olarak dikkatli olmalılar. Geçmişte kararı alınmış ve hayata geçirilmemiş, genel görünümleriyle ilgili bir değişimi hayata geçirebilir, kendilerini değiştirme arzusu hissedebilirler. İlişkilerde ani gerilimler, kopuşlar, yalanlardan dolayı çevrelerindeki kişilerle yaşanabilecek tartışmalar, tahammülsüzlükler ortaya çıkabilir. Bu nedenle hızlı ve düşünmeden karar almamaya özen göstermeleri başak burçları için önemlidir.

Terazi ve yükselen terazi burcu

Mantıklı açıklamasını yapamadıkları rüyalar, uyku sorunları, yetersizlik hisleri, paylaşmaktan çekindikleri düşünceleri  terazi ve yükselen terazilerin retro sürecinde yüzleşmesi ve halledip sonuçlandırması gereken konular arasında olacaktır. Bir zihin dinginliğine ulaşmadan attıkları her adımdan sonrasının aynı olacağını idrak edip, buna göre hareket ederek, problemlere sanal çözümler değil gerçek çözümler üretmeleri gerektiğinin farkına varmak ve gizli kalmış düşüncelerini açmaya başlamak bu retronun terazi burçları için ana teması olacaktır. Ancak yeni şeyleri hayatlarına katmaları zor olacağından, eylül ayının sonuna kadar asıl kararları alıp sonraki süreçte planlarını uygulamaları daha iyi olacaktır. İçten içe yaşadıkları endişeler, şüpheler bu dönemde artacağından sosyal hayata daha fazla katılım göstermek ve paylaşımlarda bulunmak terazi burçları için bu dönemde iyi olacaktır zira bu endişe, şüphe ve beklentilerin başka insanlara yansıması beklemedikleri ve uzun vadede sonucundan hoşnut olmayacakları kararları beraberinde getirebilir.

Akrep ve yükselen akrep burcu

Akrep ve yükselen burcu akrep olanların bu süreçte haberleşmeleri ve programları ciddi aksamalara uğrayabilir ve planlarında yeni/ zorunlu düzenlemeler yapma gereği ortaya çıkabilir. Bekledikleri haberleri alamayabilir, başarı veya sonuç bekledikleri konularda çözümün gecikeceğini öğrenebilirler. Yapmak istedikleri işlerde aksamalar ortaya çıkacaktır ve bundan dolayı çevrelerindeki insanları biraz sıkıştırıp bunaltabilirler. Ailelerinden gelecek kaynaklarda gecikmeler de yaşanabilir. Sosyal hayatlarındaki programların da aksaması kuvvetle muhtemel bu nedenle  akrep ve yükselen akrepler Eylül ayı ve Ekim’in başına kadarki süreç için programlarını kesin olarak ayarlamamalılar. Çevreye karşı temel güven sorunları, hayali kurulan ve her şeyin planlı şekilde gideceği düşünülen konuların tam olarak istenilen şekilde ilerlememesi akrep burçları için tartışmaya açık bir ortam yaratacaktır.

Yay ve yükselen yay burcu

Retro sürecinde Yay ve yükselen yay burçları geçmişte kendilerini iyi yöne götürecek ve tamamlandığını düşündükleri bazı projelerinin esasında halledilmediğini ve bazı şeylerin eksik olduğunu fark edecek ve bunların üzerine yoğunlaşacaklar. Mesleki olarak gelişim ve ilerleme bekleyen yay burçları için bazı gecikmeler yaşanabilir, iş yerinde yahut okulda odaklanma sorunları, öğrenme problemleri gündeme gelebilir; daha evvel üzerinde çalıştıkları ve yeterli olduklarını düşündükleri konularda bir tekrar edilmesi gereği doğabilir. Baba, patron, öğretmen gibi otoriter figürlerle bazı fikir çatışmaları yaşayabilecekleri için agresif davranmamaları önemlidir, bu anlamda retro dönemi yay burçları için gergin bir etki taşıyor. İlgilenemedikleri için uzaklaştıkları ortamlara girmek de yay ve yükselen burcu yay olanlar için önemli olacaktır ve sık sık çevreleriyle yaptıkları programlar işlerinin araya girmesi nedeniyle ertelenebilir.

Oğlak ve yükselen oğlak burcu

Oğlak ve yükselen oğlak burçları retro sürecinde manevi olarak inandıkları ve kabul ettikleri konuları değerlendirmelerine sebep olacak durumlarla karşılaşacaklar. Yaptıkları haksızlıkları ve kendilerine yapılan haksızlıkları anılara giderek, geri dönüşler yaşayarak değerlendirme fırsatı yakalayacaklar. Beklenen desteği bulamadıklarını, hak etmedikleri konularla muhatap olduklarını düşünürken kendilerine de bir geri dönüp bakma ihtiyacı hissedecekler. Bununla beraber ticaretle uğraşan Oğlak burçları için gelişmeler biraz ağır seyredecektir ve istedikleri sonucu almaları biraz gecikecektir. Yurtdışına çıkmayı düşünen yahut yurtdışında yaşayan oğlak burçları için ise seyahat planlarında aksamalar yahut yaşanılan yerin zorlukları ve uzakta olmanın sıkıntıları ön planda olacak. Hayatlarında yenilik ve değişim arayacaklar ancak bunları gerçekleştirmeleri pek mümkün olmayacaktır. Yeni konulara yönelmek isteği her zamankinden yoğun şekilde kendini gösterecektir ancak bunu yapmadan önce halletmeleri gereken işlerin olması oğlak ve yükselen burcu oğlak olanları biraz tembelliğe sürükleyebilir.

Kova ve yükselen kova burcu

Kova ve yükselen kova burçları için Merkür retrosu  sürecinde geçici ve çok da duygusal temelli olmayan ilişkiler yaşadıkları kişilerden kaynaklanan sorunları gündeme getirebileceği gibi, kendilerine fiziksel temelli yaklaşmış kişiler de tekrar ortaya çıkabilirler. Bunun dışında kova ve yükselen kova burçları aniden eskiden ilgilendikleri kişileri özlediklerini fark edebilir, onlarla yakınlık kurmaya çalışabilirler. Ayrıca karşılarına çıkan yeni insanlar da eskide kalan kimselere benzeyebilir. Bu dönemde geçmişte kalan şüpheler tetiklenebilir, tekrar uyanabilir. Kova ve yükselen kova burçlarının ödemeler konusunda bazı aksamalara dikkat etmeleri ve bu ihtimali retro süreci boyunca göz önünde tutarak bütçelerini ayarlamaları önemlidir zira bu alanda beklenmedik durumlarla karşılaşabilirler. Ayrıca, daha önce ihmal edilmiş sağlık problemleri varsa bu süreçte ilgilenilmesi gereken bir konu haline gelebilir.

Balık ve yükselen balık burcu

Balık ve yükselen balık burçları retro sürecinde daha çok eski sevgili/ eşlerini özleyecek veya onlar tarafından gelecek tekliflerle karşılaşacaklar; eski sevgililer ortaya çıkabilir yahut kendileri eski sevgilileriyle yeniden görüşmek isteyebilirler. Bununla beraber biten arkadaşlıklar, uzun zamandır kendini göstermeyen düşmanlar da yeniden ortaya çıkabilir. Geçmişte sorun yaşanmış biriyle yeniden bir araya gelmek durumunda kalabilir yahut görüşmedikleri bir kimseyle yeniden görüşmeye başlayabilirler. Başkalarıyla uyumlu çalışmaları oldukça zor bir hale gelecektir zira iletişim sorunları yoğun olacaktır. Objektif bakış açılarını kaybedecekleri ve gereksiz detaylarla işleri fazlaca geciktirecekleri bu dönemde başkalarından görüş almadan adım atmamaları ya da önemli kararlar almamaları önemlidir.


15 Ağustos 2016 Pazartesi

15-22 Ağustos arası haftalık burç yorumları (kova burcunda dolunay/ parçalı ay tutulması)


Koç ve yükselen koç burcu

Hafta başında koç ve yükselen burcu koç olanlar bir süredir içsel olarak yaşadıkları gerilimleri ve görüş değişikliklerini yaşamaya devam edecekler. Özellikle duygusal gerilimlerinin yüksek olması ve kendileri için neyin doğru neyin yanlış olduğunu kestirmeye çalışıyor olmaları bazı fırsatları görmelerine engel olabilir. Motivasyonları düşük ve kendilerinden beklentileri yüksek olduğundan ne yapacaklarının kararını vermekte zorlanabilirler ve kendilerine karşı öfkeli davranabilirler. Ayrıca öfkeleri çevrelerindeki kişilere de etki edebilir. Uyku durumlarında bozulmalar ve kabuslar ortaya çıkabilir. Enerjilerinin büyük kısmını ne istediklerini anlamak için harcayabilirler. Hafta sonuna doğru 11. Evlerinde gerçekleşecek olan dolunay koç burçlarının çevrelerinden beklentilerinin de yükselmesine neden olacaktır. Arkadaşlarıyla aralarında sürtüşmeler yaşanabilir ve bir süredir ses çıkarmadıkları, tepki göstermedikleri bazı kişilere karşı tepkisel davranışlar gösterebilirler. Haber bekledikleri durumlar varsa bu noktalarda sıkıntılar yaşayabilirler. Bununla beraber çevrelerine duydukları kızgınlık kendilerine yönelmelerine ve işlerini ilerletmek için çabalamalarına vesile olacaktır. Ayrıca bu süreçte baskınlıkları artacak, taviz vermez davranışlarıyla sorunları halletmeye koyulacaklardır.

Boğa ve yükselen boğa burcu

Hafta başında boğa ve yükselen burcu boğa olanlar hem sosyal hem duygusal hem de fiziksel olarak gergin etkiler altında olacaklar. Öne çıkma istekleri ve gerçekleşen olaylar istekleriyle tezat oluşturabilir bu nedenle içsel olarak sıkışmış hissedebilirler. Ayrıca duygusal beklentilerinin istedikleri/ hayal ettikleri gibi ilerlemiyor olması hayal kırıklığına sebep olacaktır. Ani duygusal kopuşlar, gerginlikler ve istenmeyen kişilerin çevrelerinde toplanması olasılığı yüksek. Bu hafta boğa burçlarının kurdukları duygusal yakınlıklar daha yüzeysel olacaktır ve bununla beraber  yaklaştıkları kişilerle kurdukları bağın aslında fiziksel temelli oluşunu fark edeceklerdir. Ayrıca yine benzer şekilde kendilerine fiziksel yaklaşımda bulunmuş kişilerle ilgili olası hayal kırıklıklarına da dikkat etmeleri gerekiyor zira konuşmalar ve paylaşımlar hiç de istedikleri gibi gitmeyebilir. Perşembe günü 10. Evlerinde gerçekleşecek olan dolunay sürecinde ise boğa ve yükselen burcu boğa olanlar mesleki olarak biraz zorlanma ve gerilim hissedebilir, otoriter figürlerle anlaşmakta zorlanmalar yaşayabilirler. Aile ve genel toplum içerisinde sorunlara gebe bir süreç olacağından dikkatli olmalarında fayda var. Ayrıca dolunayın faydası yok değil, boğa ve yükselen burcu boğa olanların bir süredir ulaşmaya çalışıp zorlandıkları öne çıkış isteği bu hafta beslenmeye başlayacaktır. Daha dikkat çekici ve hareketli olacaklar. Ne yapacaklarını ve ne istediklerini anlamaları daha kolay olacağından yaklaşımlarını buna göre sistematize edecekler.

İkizler ve yükselen ikizler burcu

Hafta başında ikizler ve yükselen burcu ikizler olanlar gelecekleriyle ilgili endişeler, mesleki zorlanmalar ve aile ile ilgili sorunlar yaşamaya açık olacaklarından dikkatli olmalı ve genel yapılarını sakin kalmaya ayarlamalılar. Kadın arkadaşlarıyla aralarında tartışmalar ve anlaşmazlıklar çıkabilir, kadın arkadaşlarından gelecek sıkıntılar yaşayabilirler. Üzerlerinde kurulacak her türlü otoriteye karşı hassas yaklaşacak olmaları normalde sorun etmeyecekleri konuların sorun haline gelmesine sebep olabilir ve her türlü otoriter figürle anlaşmazlıklar oluşabilir. Kendilerini sunumlarını ve genel tanınırlıklarını etkileyecek olan meselelerle uğraşmaları gerekecektir. Bu hafta ikizler burçları için hemen her şey bir mücadele gerektirecektir bu nedenle kendilerini yorgun hissedecekler. Hafta sonuna doğru 9. Evlerinde gerçekleşecek olan dolunayla beraber kendilerine karşı anlayışlarını yitirebilir, manevi olarak zayıf ve güçsüz hissedebilir ve bu hislerini çevrelerine fazlasıyla negatif şekilde yansıtabilirler. Ayrıca odaklanma sorunları yaşayacaklarından irade göstermeleri gereken meselelerde zayıf kalıp kendilerine olan güvenlerini kaybedebilirler. Dolunay'ın olumlu bir etkisi ise ufak seyahat fırsatları, uzun süredir görüşülmemiş arkadaşlarla bir araya gelme ve duygusal açıdan cesaretsizliklerini bazı arkadaşları vasıtasıyla aşma fırsatı bulmaları olacaktır.

Yengeç ve yükselen yengeç burcu

Hafta başında yengeç ve yükselen burcu yengeç olanlar öncelikle sağlıklarına dikkat etmeli ve beslenme düzenlerini oluşturmalılar zira dengesiz beslenme, vücutta üst deri sorunları ortaya çıkabilir. Ayrıca boyun, omurga ve kemik agrilarina, diş hassasiyetine de açık durumdalar. Genel itibariyle umutsuz ve biraz da motivasyonsuzluk sorunu yaşayacaklarından işlerine konsantre olmakta zorlanabilir, üzerlerine düşen işleri ve sorumluluklarını yerine getirmekte zorlanabilirler. Sosyal çevreleriyle ilgili sorunlar yaşayabilirler ve planlarında aksamalar oluşabilir. Ufak tefek ev kazaları da bu hafta yengeç burçlarının canını sıkacaktır özellikle çarpmalar ve hafif vücut travmalarına karşı dikkatli olmaları gerekiyor. Manevi olarak yorgun hissedeceklerinden sorunlarını işlerine ve genel ilişkilerine yansıtma eğilimleri artacaktır. Çevrelerindeki kişilere karşı beklentileri yüksek olacaktır ve sorunlarına ya da yaşadıkları problemlere çevrelerinden günah keçisi arayabilir durumdalar. Hafta sonuna doğru kova burcunda gerçekleşecek tutulma sürecinde ise şüpheci, kıskanç ve paylaşımdan kaçınan yanları ortaya çıkacaktır. Ayrıca ödeme zorlukları ve maddi konuların gündemlerine oturması söz konusu olabilir. Sakladıkları ya da kendilerinden saklanan bazı şeyler ortaya çıkabilir. Bunların dışında ise tutulmanın iyi yanı hayatlarında düzen oturtmaya çalıştıkları konularla ilgili olarak kararlar almaya başlayacak ve uygulama isteği duyacak olmalarıdır.

Aslan ve yükselen aslan burcu

Hafta başında aslan ve yükselen burcu aslan olanlar duygusal açıdan kendilerini kısıtlanmış ve sorun yaşadıkları konularda çözümsüz kalmış hissedeceklerdir. Sorunları görmezden gelme veya olan sorunu olduğu halinden büyük hale getirme, yardım almayı reddetme eğilimleri artacaktır. Çevrelerindeki olayları genel olarak maddi açıdan değerlendireceklerinden ne istedikleri ve neyin gerçekleştiği konularına karşı hassas olacaklar. Şüpheci ve paranoya yaratmaya yatkın yapıda olamaları nedeniyle tüm ilişkilerinde zorlanmalar yaşanabilir zira kendilerine karşı güvenleri de azalacaktır. Sorularına verilen cevaplardan tatmin olmayarak kendi cevaplarına yönelim gösterecekler. Hafta sonuna doğru kova burcunda gerçekleşecek tutulmayla beraber mesleki ve duygusal anlamda değişimler hayatlarına girecek. Çalıştıkları alanda veya beraber çalıştıkları kişilerle ilgili sorunlar yaşayabilecekleri, karşılığını bekledikleri işleri ve çalışma koşulları önemli hale gelecektir. Ayrıca varsa beraberlikleriyle ilgili beklentileri değişecektir ve daha verici bir yaklaşım arayışında olacaklar. Bekar olan aslanlar için daha evvel düşünmedikleri veya kendilerine uygun bulmadıkları kişilerle yakınlaşma eğilimi gösterebilirler. Bunların dışında çevrelerindeki düşmanlıklarla ilgili sıkıntılar da oluşabilir. Tutulmanın iyi yanı ise kendilerini ve duygularını ifade etme konusunda daha net ve başarılı bir çizgide gidecek olmalarıdır. Cesaret gerektiren tekliflerde bulunabilirler ve kendilerini anlatma istekleri artabilir.

Başak ve yükselen başak burcu

Hafta başında başak ve yükselen burcu başak olanlar kendileriyle hesaplaştıkları bir sürece giriyorlar. Gelecekleriyle ilgili daha ciddi ve kararlı düşünme potansiyelleri artarken planlarında aksamalar oluşabilir ve ani terslikler ortaya çıkabilir. Özellikle fiziksel değişimler amaçlayan başak burçları Eylül ayinin ortasına kadar bu alanda karar alıp uygulamaya geçmemeliler zira fiziksel değişim istekleri artacaktır ancak sonucundan memnun kalmayabilirler. Bununla beraber estetik operasyonlar için de uygun bir dönem olmayacağından bu anlamda aldıkları kararları ertelemeliler. Genel olarak kendilerini paylaşmaktan kaçınacakları için yakın ilişkide oldukları kişilerle aralarına mesafe koyma eğilimleri yüksek olacak. Duygusal olarak beklenmedik ve kendilerine aykırı hamlelerde bulunabilir, akıllarında aniden beliren kişilerle yanlış ilişkilere adım atabilirler bu açıdan dikkatli olmalarında fayda olacaktır. Hafta sonuna doğru gerçekleşecek dolunay sürecinde ise yaptıkları şeylerden bekledikleri sonuçları almaları zor olacak ve attıkları adımları hayal kırıklığı yaratacaktır. Motivasyonları düşük, hayal güçleri sınırlı olacağından ve suistimale açık yapıları nedeniyle sorunlar yaşayabilirler. Ayrıca sağlıklarına dikkat etmeliler. Tutulmanın iyi yanı ise kendilerini göstermek istedikleri kişilerle olumlu etkileşim kurabilecek ve artan çekiciliklerini kullanabilecek olmalarıdır.

Terazi ve yükselen terazi burcu

Hafta başında terazi ve yükselen burcu terazi olanlar içsel gerilimlerini dışarı yansıtmaya açık durumda olacaklar ve genel çevre ilişkilerinde tartışmalar&sürtüşmeler yaşayabilirler. Planlarını bazı endişe ve huzursuzlukları nedeniyle  erteleyebilecek durumda olacaklar. Sorunlarını anlatmıyor daha çok çevrelerindeki kişilerin sorunlarına odaklanıyor olmaları problemleri karşısında çözümsüz kalmalarına sebep olacağından daha paylaşımcı olmayı tercih etmeliler ve ayrıca konudan konuya atlama, zihin dağınıklığı yaşamaları kendilerini ifade etmekte uyumsuzluklar oluşmasına sebep olabilir. Hafta sonuna doğru gerçekleşecek olan tutulma terazi burçlarının aşk hayatlarında ani değişimlerin oluşabileceğine işaret ediyor. İlişkilerde kopuşlar, kavgalar ve beklenen/ tutulması istenen vaatlerin yerine getirilmemesi temelli sıkıntılar yaşayabilirler. Ayrıca yeni kişilerle tanışmakta ve uyuşmakta zorlanacaklarından karşılarına çıkan duygusal fırsatları değerlendirmeden evvel biraz vakit geçmesini sağlamak ve bu tür yaklaşımlardan daha verimli sonuçlar almak için eylül ayının ikinci haftasına kadar kendilerini beklemeye almaları iyi olacaktır. Tutulmanın iyi yanı ise terazi burçlarının özellikle duygusal yaşantılarındaki sorunları anlayabilmeleri ve istekleriyle ilgili net çizgiler oluşturabilmeleri olacaktır.

Akrep ve yükselen akrep burcu

Hafta başında akrep ve yükselen burcu akrep olanlar duygusal ve mesleki hayatlarında yaşadıkları hayal kırıklıklarıyla ilgili muhataplarına karşı paylaşımdan kaçınacaklar. Diğer yandan sorunlarını çözebilmek için yan yollara sapma eğilimleri yüksek olacaktır. Haber bekledikleri konularda beklentileri karşılanmayacak ve stresli bekleme süreci geçirdikleri konularla ilgili olarak gelişmeler ileri zamana atılacaktır bu nedenle işleri hızlandırmak için kendileri devreye girebilirler. Akrep burçları çevrelerindeki kişilerden/ arkadaş çevreleri vasıtasıyla tanıyacakları kişilerden etkilenmeye açık durumda olacaklar ancak bu konuda hamle yapmadan evvel eylül ayının gelmesini beklemeleri ve duygularını iyice anlamadan hareket etmemeleri daha iyi olacaktır. Hafta sonuna doğru gerçekleşecek dolunay akrep burçlarının ev içerisinde sorunlar yaşamalarına, evde değişiklik yapmak istemelerine, ikamet yeri değiştirme isteğine sebep olabilir. Bununla beraber aile içerisinde bazı sağlık sorunları ortaya çıkıp huzursuzluk yaşamalarına sebep olabilir. Tutulmanın iyi yanı ise gelecekle ilgili planlar yapma ve ileriye dönük kararlar almaları açısından daha etkin olacaklarından kapsamlı ve uzun vadeli düşünme eğilimlerinin artması olacaktır.

Yay ve yükselen yay burcu

Hafta başında yay ve yükselen burcu yay olanlar özellikle iş ve kariyer konularında zorlanmaların ortaya çıkmasıyla beraber geleceğe dönük endişeler yaşarken bir yandan da kendilerine karşı ağır eleştirel bir tavır takınabilir durumda olacaklar. Kusurlarını sorun olarak görmek ve sorunlara odaklanmak, iyi giden konuları öne çıkarmakta zorlanmak yay burçlarının bu hafta can sıkıntısı yaşamasına sebep olacaktır. Kendilerini verimsiz ve yorgun hissedebilir, "ne de olsa iyi gitmeyecek" diyerek yeni hamlelerden kaçınabilirler. Duygusal ilişkilerinde durağanlıkla ilgili problemler yaşayabilir ve rutinlerden sıkıldıklarını hissedebilirler. Kendileriyle rekabet halinde olacaklarından karmaşık davranışlar göstereceklerdir ve genel sosyal hayattan duygusal olarak uzak bir yapı göstereceklerdir. Hafta sonuna doğru gerçekleşecek dolunay süreci ise yay burçlarının sosyal ilişkilerinde zedelenmeler getirebilir. Dedikodularla ilgili sıkıntılar yaşayabilecekleri gibi çevrelerinde onları sevmeyen kişiler tarafından nahoş davranışlar da görebilirler. Ayrıca yaptıkları planlarda bozulmalar gündeme gelebilir. Tutulmanın iyi yanı ise iletişim ve destek bulmanın önemini anlamaları ve yakınlıklarını koruma isteklerinin artacak olmasıdır. Hiç beklemedikleri kişilerden sevgi ve destek görebilir; akıl alabilirler.

Oğlak ve yükselen oğlak burcu

Hafta başında oğlak ve yükselen burcu oğlak olanlar akıllarındaki yenilikleri ortaya çıkaramıyor ve istedikleri hamleleri yapamıyor olmanın gerilimini yaşayacaklar. Özellikle duygusal hayatlarında sözel olarak kendilerini ifade etmeleri fazlasıyla zor olacağından kendilerine karşı öfkeli olabilirler. Bununla beraber uyku problemleri, uyku arasında aniden uyanma ve karmaşık rüyalar görme ihtimalleri artacak kendilerini verimli hissetmekte zorlanacaklar. Çevrelerine karşı zaman zaman katı tutumlar gösterebilir, çevrelerindeki kişilerden motivasyonlarını yükseltmelerini bekleyebilirler. Hayal kırıklığı yaşadıkları konuları muhataplarına değil yakın arkadaş çevrelerine anlatacak olmaları ise asıl kişilerle aralarına mesafeler girmesine sebep olabilir. Hafta sonuna doğru kova burcunda gerçekleşecek olan tutulma sürecinde ise maddi durumları ön plana çıkacak ve ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanmalar oluşacaktır. Ayrıca eşya ve para kaybına dikkat etmeleri gerekiyor. Bununla beraber olayları maddi şekilde değerlendirme eğilimleri de artacağından "ne kazandım ne kaybettim" diye düşünmeleri ve buna göre hareket etmeleri kuvvetle muhtemel. Tutulmanın iyi yanı ise verilen tavsiyeleri değerlendirebilecek, kendilerine rota oluştururken olasılıkları iyi hesap edebilecek ve önceliklerini değişen durumlara göre belirleyecek durumda olmalarıdır.

Kova ve yükselen kova burcu

Hafta başında kova ve yükselen burcu kova olanlar hayatlarında gerçekleşen olayların hayal ettiklerinden farklı olduğu endişesiyle hareket edecekler. Beklentileri tam olarak istedikleri şekilde karşılanmayacağı gibi, düşünme fırsatı bulduklarında ise ellerinde olanların yaptıklarının karşılığı olmadığını fark edebilirler. Duygusal açıdan zorluklar çıkarma ve cinsellikle ilgili sorunlar yaşama olasılıkları fazla olduğundan bu alanlarda kararlar alıp harekete geçmeden evvel biraz vakit geçmesini beklemeleri iyi olacaktır. Ayrıca sosyal paylaşımlarının kısıtlı olması ve bekledikleri hareketliliği yakalayamıyor yahut yakaladıkları hareketten gerçek anlamda tatmin sağlayamıyor oluşları kova burçlarını arayışlara itecektir. Hafta sonuna dogru burçlarında gerçekleşecek olan dolunay sürecinde ise kişilikleri, beklentileri, görünüşleri ve istekleri konusunda fazlasıyla hassas olacak, meseleleri kişiselleştirme ve alınganlık yaşama ihtimalleri artacaktır. Yenilenme, bulundukları noktadan farklı bir noktaya ilerleme arayışları yükselecektir ve ileriye dönük tutarlı planlar yapma istekleri çoğalacaktır. Genel itibarıyla istekleri karşılandığı müddetçe sakin olacaklar ancak diğer yandan isteklerinin fazla oluşu çevrelerindeki kisilerden beklemedikleri reaksiyonlar almalarına sebep olabilir. Tutulmanın iyi yanı ise kendilerini tahlil ederek, dizayn etme konusunda fırsatların önünü açacak olmasıdır bu nedenle olabildiğince bardağım dolu tarafına bakmaları ve olumlu noktalara odaklanmaları önemlidir.

Balık ve yükselen balık burcu

Hafta başında balık ve yükselen burcu balık olanlar mesleki ve duygusal zorlanmalara açık durumda olacaklar. Motivasyonları düşük, kendi başına kalma istekleri yüksek olurken diğer yandan duygusal paylaşımlarda yoğunluk arayışları ortaya çıkacaktır. Anlık gergin tavırlarla beraber oldukları kişiye zorluklar çıkarabilir, kendilerinin de anlamadığı bir kısıtlanmışlık/ sıkılganlık hissedebilirler. Kendilerine verdikleri sözleri tutmadıklarını düşünecekleri, hayatları için koydukları hedefleri yakalayamadıkları düşünceleriyle kendilerini yargılayacakları bir dönemde olduklarından yeni şeyler yaratmak ve hayatlarına yeni aktiviteler katmakta zorlanabilirler. Beraber çalıştıkları kişilerle uyumsuzlukları artacak ve hatalara karşı tolerans gösterme güçleri düşecektir. Hafta sonuna doğru 12. Evlerinde gerçekleşecek olan tutulma uyku sorunları, endişeler ve karmaşık rüyaları beraberinde getirecektir. Sonuçsuz kalan konular, gergin durumlar bu hafta rüyalarında sık sık yer alıp günlük hayatlarına da etki edebilir. Ayrıca kendilerini yorgun ve memnuniyetsiz hissedebilirler. Tutulmanın iyi yanı ise kendilerine karşı yeni sorumluluklar yüklenecek ve şimdi yaşadıkları sıkıntılı durumları ileride yaşamamak için kendilerini yeni baştan dizayn edecek olmalarıdır.

8 Ağustos 2016 Pazartesi

8-15 Ağustos arası haftalık burç yorumları



Koç ve yükselen koç burcu


Duygusal anlamda istek ve beklentilerinin karmaşıklaşması nedeniyle ne istediği konusunda kararsız davranışlar gösterecek olan koç ve yükselen burcu koç olanlar fiziksel ve duygusal istekleri arasında çekişmelerle yüz yüze olacaklar. Duygusal olarak çok açık davranmak isterken fiziksel paylaşımlardan kaçınabilir yahut fiziksel paylaşıma açıkken duygusal olarak kapalı davranabilirler. Genel anlamda herkese karşı belirgin şüphe ve kıyaslama eğilimi gösterecekler dolayısıyla arkadaşlıklarından birkaç gün uzak durabilir, sorunlarını anlatmaktan kaçınabilirler. Hafta ortasından itibaren ise daha duygusal, daha paylaşımcı, kendileriyle ilgili eleştirilere daha açık ve duygusal anlamda daha hedeflerine yönelik olacaklar. Bu hafta eski sevgililer yahut geçmişte kalmış duygusal konularla muhatap olabilirler.


Boğa ve yükselen boğa burcu


Hafta başında boğa ve yükselen burcu boğa olanlar ev içerisinde bazı hoş olmayan tartışmalar, alınganlıklar olabilir yahut kabul etmek istemeyecekleri eleştiriler alabilirler. Evli veya ilişkisi olan boğa burçları gerilimlere açıklar. Benzer şekilde flörtlerde ve başkalarıyla olan iletişimde de zorlanmalar gündeme gelecektir. Ev içerisinde eşyalara zarar gelebilir veya değişimlere ihtiyaç olabilir. Hafta ortasından sonra ise yer değiştirmek, bulunulan alanı güzelleştirmek, kadınlarla olan iletişim ön plana çıkacak. Bununla beraber uyku sorunları, enteresan rüyalar ortaya çıkabilir ancak yaşanılan uyku sorunları boğa yükselen burcu boğa olanlar için bi gerilimi değil beraberinde yaratıcılığı ve çözümselliği getirecektir.


İkizler ve yükselen ikizler burcu


İkizler ve yükselen burcu ikizler olanlar bu hafta başında iletişim sorunlarına açık bir durumda olacaklar ve istemeden ağızlarından bazı bilgileri kaçırabilir, söylememeleri gereken şeyleri söyleyebilirler. Bununla beraber başkaları tarafından haklarında yapılmış bir takım konuşmaları duyabilir ve motivasyon kaybı yaşayabilirler. Sağlıklarıyla ilgili özellikle cilt sorunları başta olmak üzere, duyu organlarına yönelik sorunlar oluşabilir veya bu konularda bazı ertelenmiş sorunlarla uğraşmaları gerekebilir. Ayrıca fiziksel görünümleriyle ilgili onay alma ihtiyaçları yoğun olacaktır. Hafta ortasından itibaren ise beklentilerine yönelik hareket etme ihtiyaçları artacak ve amaçları doğrultusunda tanıdıkları yahut kendilerine yardımcı olabilecek kişilerle iletişim halinde olacaklar. Arkadaşları vasıtasıyla bazı başarılar elde edebilir, bazı fırsatlar yakalayabilirler. Çalışan ikizler burçları için ise kariyerle ilgili gelişmeler olabilir.


Yengeç ve Yükselen Yengeç Burcu


Hafta başında yengeç ve yükselen burcu yengeç olanlar bir taraftan gezmek, eğlenmek isterken bir taraftansa eğlenmekte ve rahat davranmakta zorluk çekecekler. Kendilerini daha iyi hissetmek için bolca para harcamaya, alışveriş yapmaya meyilli olacaklar. İşlerini kendi başlarına halletmeyi, kendi başlarının çaresine bakabilmeyi isteyecekleri, daha kendileriyle olacakları bir hafta olacaktır. Aşk hayatlarında zorluklar yaşamaları olasıdır özellikle hayatla ilgili önceliklerinin duygusal yaşamlarında ortaya çıkanla uyuşmaması duygusal anlamda yengeç burçlarının zayıf düşmesine ve beklentileriyle ilgili motivasyon kayıplarına sebep olabilir.  Yaptıkları şeyler için kendilerini bağışlamakta zorlanacaklar ve geçmişte kalan bazı konuları yeniden açıp yoğun bir muhasebeye girişebilirler. Hafta ortasından itibaren ise daha başarılı olabilir,  özellikle kariyer ve mesleklerinde yaptıklarıyla dikkat çekebilir ve takdir toplayabilirler. Eskiden başvurdukları bir takım yerlerden iş teklifleri alabilirler. Sosyal alanda da daha hareketli ve görünür olacaklar. Maddi gelişmelere de açık oldukları bu süreçte bazı ters giden konular düzelecektir.


Aslan ve Yükselen Aslan Burcu


Aslan ve yükselen burcu aslan olanlar hafta başında kendileriyle ilgili beklentileri ve isteklerini karşılayamadıklarını düşünerek depresif davranışlar gösterebilirler. Uzun süredir kabullenemedikleri ve kendilerine itiraf etmekten çekindikleri konuları değerlendirmeye alabilir ve objektif bir bakış açısıyla değerlendirmeler yapabilirler. Bir taraftan bağımsız olmak isterken bir taraftan ev, aile ya da aile bireyleri kaynaklı sorumluluklardan dolayı kısıtlamalar yaşama ihtimalleri olduğundan kendilerini bu anlamda doğru ifade etmelerinde, yoğun tartışmalara girmemelerinde fayda var. Hafta ortasından itibaren ise aslan ve yükselen burcu aslan olanlar toplum içerisinde çekicilikleri ve fiziksel görünümleri ile ön planda olacaklardır. Başkalarını, özellikle de yeni tanıştıkları insanları çok kolay etkileri altına alabilir, yeni flörtlere ve ilişkilere adım atabilirler.


Başak ve yükselen Başak burcu


Başak ve yükselen burcu başak olanlar bu hafta iletişimlerinde şüpheci olacak, sezgileri doğrultusunda iletişimlerine ve çevre ilişkilerine yön verecekler. Özellikle yakın çevrelerinden şüphelenmeye meyilli olacaklarından az konuşup çok gözlem yapacakları bir hafta olacaktır. Bir tarafları çok rasyonelken diğer taraftan gelecekten haber alma, fal gibi ilgileri ve merakları artabilir, kendileriyle ilgili ön göremedikleri konularda bilgi edinme istekleri artabilir. Önsezileri kuvvetli olacaktır ama bunları mantığa oturtmak istedikleri için bu konuda çok da başarılı olamayabilirler.
Hafta ortasından itibaren ise ilişkisi, flörtü vs olan başak ve yükselen başakların ilişkilerinde geçmişte kalmış sorunları gün yüzüne çıkabilir. İlişkisi olmayanlar ise gizli aşklara kaçamaklarına ve cinsel anlamda farklı deneyimlere açık olacaklardır. Bununla beraber kendilerini istedikleri gibi sunma fırsatı yakalayacakları çevrelerde yer alacaklar.


Terazi ve yükselen Terazi


Terazi ve yükselen burcu terazi olanlar hafta başındaki ilk birkaç günü gelecekleri ve maddi durumları açısından kaygılı şekilde geçirebilirler. Bir tarafları geleceğe dair mutlu olmasına adına bir şeyler yapmak isterken diğer yandan ise parasal konulardan dolayı gergin ve çok çalışmaya meyilli olacaklardır. Maddi anlamda bazı zorlanmalar nedeniyle sosyal hayatlarında çok aktif olamayabilir yahut sosyal alanda normalden fazla harcama yapabilirler. Bununla beraber terazi burçları hafta ortasına kadarki süreçte arkadaşlarından ve sosyal çevresinden şüphe duyabilir her adımlarında arkalarını kontrol etme ihtiyacı hissedebilirler. Hafta ortasından itibaren ise arkadaş çevrelerinde olan önceden tanıdıkları biriyle ani başlayan birlikteliklere ya da ortaklı işlere gitmeye yatkın olacaklar, eskide kalmış bir konu yeniden canlanabilir. İlişkisi olan terazi burçları ise beraberliklerini monotonluktan kurtarmak adına sosyal alanda daha fazla vakit geçirme isteğinde olacaklardır. Ayrıca çevreleri vasıtasıyla önemli ve kendilerini ilerletecek insanlarla hiç beklenmedik şekilde tanışma fırsatları yakalayabilirler.


Akrep ve yükselen akrep burcu


Akrep ve yükselen burcu akrep olanlar bu hafta başında kendilerini sosyal alanda ifade edebilmek konusunda oldukça zorlanacaklar. Ne düşüklerini ve ne istediklerini tam olarak bilemiyor olmalarından dolayı karmaşaları çevrelerini de etkileyecektir. Yaratıcı yetenekleri daha sınırlı ve zevklerinde basit bir çizgileri olacağından yaptıkları işler başkaları tarafından beğenilmeyebilir.  Hafta ortasından itibaren ise gerek çalışma hayatında gerek toplum içerisinde çalışmaları ve yaptıklarıyla dikkatleri üzerlerine çekeceklerdir. İş hayatında önemli insanlarla hiç çaba sarf etmeden, sürpriz bir şekilde karşılaşma durumları ve bu ilişkilerinden fayda sağlama durumları oluşabilir. Bununla beraber bulundukları topluluklar içerisinde birileri dikkatlerini çekebilir, yeni flörtlere adım atabilirler. Çalışan akrepler ise iş çevreleri vasıtasıyla duygusal yakınlaşmalara girebilirler.


Yay ve yükselen Yay burcu


Yay ve yükselen yay burçları hafta başında istekleri doğrultusunda yahut istemeden de olsa yalnız kalmaya yatkın olacaklar. Daha önce görmedikleri tarzda rüyalar görebilir, akıllarında yeni fikirler oluşturmaları gereken konularda başarısız ve kısır kalabilirler. Yeni tanıştığı insanlarla bu hafta ilişkilerini çok derinleştiremeyeceklerdir, insanlarla gerek bilgi paylaşımları konusunda gerekse iletişim konusunda sınırlı kalacaklardır. Daha bireysel düşünüp daha bireysel hareket edecekler ve başkalarının tavsiyesini dinlemektense kendi yollarında ilerleyecekler. Hafta ortasından itibaren yay ve yükselen burcu yay olanlar duygusal anlamda yeni kişilerle tanışabilir, keyifli ortamlarda bulunabilirler. Ayrıca mevcut bir ilişkileri varsa güzel vakit geçirebilir ve yeni hobiler oluşturabilirler.


Oğlak ve yükselen oğlak burcu


Hafta başında oğlak ve yükselen burcu oğlak olanlar şüpheci, ketum ve soğuk tavırlarıyla çevrelerindeki insanlardan uzak bir profil çizecekler. Çevrelerinde hoş olmayan olaylar meydana gelebilir ve ilerlemek için bazı beklentilerini elde edemeyeceklerini fark edebilir yahut çevresel koşulların kendilerine uygun olmadığına karar verebilirler. Normalden fazla çalıştıklarını ve kendilerine haksızlık yapıldığını düşünebilirler. Hafta ortasından itibaren ise şüphelerini bastırmak için farklı şeyler yapmaya yönelecekler. Özellikle kadınlarla araları daha iyi olacaktır ve sorunlarını anlatacak ortam yakalayabilirler. Bununla beraber ayrı eve çıkma, ev değiştirme, ev içerisinde dekorasyon değişikliği gibi konular gündemlerine girebilir. Hayatlarındaki ufak detayları büyütüp güzelleştirmeye yatkın olacaklardır


Kova ve yükselen kova burcu


Kova ve yükselen burcu kova olanlar hafta başında iş hayatları aktifse bu alanda değilse sosyal anlamda yaşayacakları bazı karışıklıklara karşı dikkatli olmalılar. Ufak tefek ailevi sorunlarla karşılaşabilirler. Duygusal anlamda partnerleri yahut flörtleri varsa kendilerini istedikleri gibi ifade edemeyebilir, söylemek istedikleri şeyleri söyleyemeyebilirler. Ayrıca karşı taraftan olan beklentileri tam olarak karşılanmadığı için depresif ve yorgun hissedebilirler. Hafta ortasından itibaren ise özellikle duygusal hayatlarında seyreden hafif depresif ve kapalı hal yerini yoğun iletişime ve daha açık davranışlara bırakacaktır. Kendilerini ifade etmenin farklı yollarını bulacak ve bu anlamda daha yaratıcı olacaklar. Ayrıca yakın arkadaşları yahut kardeşleriyle eğlenceli programlara dahil olabilir, merak ettikleri konuları öğrenecekleri ortamlara girebilirler.


Balık ve yükselen balık burcu



Hafta başında balık ve yükselen burcu balık olanlar fiziksel olarak kendilerinde sürekli kusur bulmaya meyilli davranışlar gösterecekler. Fiziksel değişimler yapmak isteyebilir, kendilerini yenilemek adına uğraşlara girebilir, saç, makyaj, giyim konularında değişimler gerçekleştirmek isteyebilirler.  Özellikle yaratıcı olmaları gereken süreçlerde bulunan balık ve yükselen balıklar birkaç gün boyunca bu anlamda çok başarılı olamayacaklardır. Başkalarına karşı aşırı verici ve fedakar davranışlarda bulunduklarını fark edip, bununla ilgili bazı kararlar da alabilirler. Hafta ortasından itibaren ise maddi anlamda harcamalara, kendilerini iyi hissetmek adına yapacakları alışverişlere dikkat etmeleri gerekiyor. İştahları açılabilir ve kilo alabilirler. Bununla beraber iş görüşmesi yahut benzeri işleri varsa bu anlamda başarılı adımlar atabilirler.

1 Ağustos 2016 Pazartesi

1-8 Ağustos haftalık burç yorumları



Koç ve yükselen koç

Koç ve yükselen burcu koç olanlar bu hafta fiziksel olarak değişimin peşinde olacaklardır. Görünümlerinde gözlerine batan kusurları üzerinde harekete geçebilir, kendilerini daha iyi ve sağlıklı hissedecekleri ortamlarda bulunabilirler. Bununla beraber kişisel gelişim anlamında da ilerleme peşinde olacak koç burçları bu anlamda karşılarına çıkan fırsatları değerlendirmekte zorlanacak olsalar da yeteri kadar verimli oldukları takdirde istediklerini elde edeceklerdir. Hafta ortasından itibaren kendilerini biraz kontrolü kaybetmiş hissedebilirler, düşüncelerini ifade etmede zorlanabilir veya otorite konumundaki kişilerle gerilimler yaşayabilirler ancak bu gerilimli sürecin önemli bir yanı olacaktır zira bazı alınması gereken kararları da bu hafta kesin kes biçimde alabilirler.

Boğa ve yükselen boğa

Bu hafta boğa ve yükselen boğa burcu boğa olanlar duygusal istekleri ve fiziksel istekleri arasında bocalayacaklar. Bazı tahminleri düşündüklerinin tersine çıkacağından bu hafta tahminlere yönelik hareket etmemeleri iyi olacaktır. Duygusal anlamda şüpheci ve meraklılar bu nedenle kolay kolay çevrelerindeki kişilere ve duygusal beraberlikleri ya da flört ettikleri kişilere karşı olan güvenleri az olacaktır ancak bu durumu doğru yönlendirebilirlerse beklentilerinin/ isteklerinin bazılarını karşılayabilecek durumda olacaklar. Hafta ortasından itibaren odaklanma konusunda başarısız ancak yeni adımlar atma konusunda şartların da zorlamasıyla daha istekli olacaklarından yeni başlangıçlar ve hayatlarına renk katacak değişikliklere imza atabilirler. Duygusal hayatlarında zaman zaman gerilimler, yeni tanışmalar veya mevcut ilişkide hareketlilik oluşacaktır.

İkizler ve yükselen ikizler

Bu hafta ikizler ve yükselen burcu ikizler olanlar duygusal anlamda geleceklerinin ne olacağı, ileride ne yapacakları yahut mevcut ilişkilerinin nereye gideceği konusunda fazlasıyla hassas olacaklar. Gereksiz endişeli ve gergin tavırlar gösterebilirler. Aynı zamanda benzer bir endişe ve hassasiyet durumu mesleki ilerlemeleri ve kariyer hayatlarıyla ilgili de olacaktır. Genel olarak başkalarıyla çalışma konusunda isteksiz olmakla beraber çevrelerinden gelecek yardımlara karşı da kapalı durumdalar. Hafta ortasından itibaren sezgilerinde artış olacaktır ve her şeyi sezgisel olarak çözüme ulaştırma gayreti gösterecekler. Ayrıca çekici olacakları bir süreçte olacaklarından çevrelerinde aniden yeni kişiler belirebilir ve yeni kişilerle tanışma imkanı yakalayabilirler.

Yengeç ve yükselen yengeç

Yengeç ve yükselen burcu yengeç olanlar bu hafta  fiziksel olarak hassas ve rahatsızlıklara açık durumda olacaklarından dikkatli hareket etmeliler. Odaklanma konusundaki becerileri bu hafta yanlarında olmayacaktır bu nedenle dikkat gerektiren işler yapmaya çalıştıklarında sıkıntılar yaşayabilirler. Özellikle dikkatsizce bir anlık dalgınlıkla söyleyecekleri sözlerden kaçınmaları uygun olacaktır zira beklenmedik iletişim hatalarından dolayı çevre ilişkileri zarar görebilir. Hafta ortasından itibaren mesleki anlamda ve duygusal konularda daha odaklı ve bu alanda meraklı olacaklar. Yeni kişilerle tanışabilir ve kusurlarına çok hızlı şekilde dikkat edebilirler, var olan ilişkilerinde ise sorun çözmeye odaklı davranacaklarından eskide kalan meseleleri de açabilecek durumdalar. Patavatsızca konuşma eğilimleri olacağından ellerinden geldiğince bu noktada dikkatli olmalılar.

Aslan ve yükselen aslan

Aslan ve yükselen burcu aslan olanlar bu hafta özellikle duygusal konularda istekli ve atak davranışlar gösterecekler. Ancak ilişkilere kar-zarar düşüncesiyle bakma eğilimleri varsa mevcut ilişkilerinde sorun, yoksa olası flörtlerinde istemedikleri sonuçları getirebilir. İyi gittiklerini düşündükleri bazı konularda beklenmedik sorunlar yaşamaya müsait olduklarından bu hafta aslan burçları için yeniden şekillenme süreci olacaktır. Ayrıca sağlık anlamında genital bölge, üriner sistem, böbrek problemlerine ve baş ağrılarına açık durumdalar bu nedenle dikkatli olmaları önemlidir.

Başak ve yükselen başak

Başak ve yükselen burcu başak olanlar bu hafta kişisel gelecekleri, ne yapacakları, hayatta nerede oldukları konusunda derin düşüncelere dalma eğiliminde olacaklardır. Bazı şeyleri değiştirme istekleri yoğun olabilir, bununla beraber ev içerisinde değişiklikler yaparak kişisel değişim amaçlayabilirler. Daha sosyal ve aktif olmak isteyecekleri bir süreçteler ancak kadınlarla olan ilişkilerinde ve kadınlardan rehberlik alma konusunda başarılı olacakları bir hafta değildir. Hafta ortasından itibaren duygusal hayatlarıyla ilgili planlar, olası kararlar ve eylemler hız kazanıyor olacak. Bazı ilişkilerini istemeden de olsa bitirebilir, doğru olanı yapma konusunda istekli olabilirler. Bununla beraber genel çevreleri içerisinde doğrucu tavırları nedeniyle tavsiyesi istenen kişi haline gelebilirler. Yeni ilişkiler ve flörtlere de açıklar ancak öncesinde hem mantıklarıyla hem sezgileriyle derin bir değerlendirme yapma ihtiyacı içerisinde olacaklardır.

Terazi ve yükselen terazi

Terazi ve yükselen burcu terazi olanlar bu hafta uzun süredir endişelendikleri, ne istedikleri belirsiz olan endişelerini dışa vurmaya açık bir durumda olacaklardır. İletişim konusunda istekli ancak alelacele konuşmaya yatkın bir yapı göstereceklerinden sık sık anlaşılamama durumu yaşayabilirler. Hafta ortasından itibaren ise geleceklerini ilgilendiren konulara odaklanacak, kendileri için ne yapabilecekleri konusuna yönelecekler. Ayrıca ev içerisinde vakit geçirme istekleri artabilir, ev ve yerleşim konusunda yeni fikirler oluşturabilir, yer değişimi gibi bir düşünceleri varsa bu konuda adımlar atabilirler. Genel çevre içerisinde özellikle kadınlarla olan iletişimleri güçlü ve yol gösterici olacaktır.

Akrep ve yükselen akrep

Akrep ve yükselen burcu akrep olanlar bu hafta çevreleriyle olan ilişkilerinden biraz daha uzaklaşarak kendi işlerini kendileri halletmeye çalışacaklardır. Daha evvel bir arkadaşları tarafından önerilmiş ya da yardımcı olunmuş bir konuda sorunlar yaşayabilirler. Bununla beraber çevrelerindeki bazı kişiler tarafından haklarında yapılmış bir dedikoduyu öğrenebilir yahut ufak tefek tartışmalar yaşayabilirler. Ancak her halükarda daha sessiz ve daha içe kapanık olma eğilimleri yüksektir. Hafta ortasından itibaren keskin iletişimleri ve olaylara hızlı müdahale etme isteklerinde artış olacaktır. Bazı kişilerle arkadaşlıklarını kestirip atabilir yahut aralarındaki sorunları hızlıca çözebilirler. Bununla beraber çevrelerinde sevdikleri kişilerin sorunlarıyla da mücadele etme isteklerinde artış olacaktır, sorumluluk duyguları artacağından gereksiz sorumluluklar da yüklenebilirler.

Yay ve yükselen yay

Yay ve yükselen burcu yay olanlar bu hafta sosyalleşme ve kendilerini toplum önünde daha aktif şekilde gösterme konusunda istekli olacaklardır. Daha evvel bozuşmalar/ anlaşmazlıklar yaşadıkları kimseler varsa aralarını düzeltebilir ve daha iyi bir duruma geçebilirler. Bununla beraber mesleki anlamda değişim isteyen yay burçları için bu imkan mevcut ve istedikleri bir iş veya kademe varsa zorlanarak da olsa pes etmedikleri sürece ilerleyebilecek durumdalar. Hafta ortasından itibaren yay burçları için maddi konular ve öncelikleri ön plana çıkıyor olacaktır ve harcamalarını dengeleme konusunda daha sağlam adımlar atacaklar. Bununla beraber maddi konularda gelişim bekliyorlarsa iyi düşünüp doğru hareket etmeleri gerekecektir.

Oğlak ve yükselen oğlak

Oğlak ve yükselen burcu oğlak olanlar bu hafta ilginç rüyalar, uyku dengesizlikleri ve odaklanma sorunlarıyla karşı karşıya durumda olacaklardır. Bir anda uykularını kaçıracak düşünceler oluşabilir yahut yapmayı unuttukları şeyler bir anda akıllarına gelerek düzenlerini bozabilir. Hafta ortasından itibaren kendilerine dönük bir yapı göstereceklerinden çevreyle iletişimleri daha az olacaktır. Ne istedikleri, nasıl göründükleri, nasıl düşündükleri konuları önemli hale gelecektir ve bu anlamda başkalarıyla ilgilenme durumlarında da düşüş olacaktır. Bununla beraber kendileriyle ilgili önemli sayılabilecek kararlar alabilir durumdalar.

Kova ve yükselen kova

Kova ve yükselen burcu kova olanlar bu hafta sosyal çevrelerine karşı olan güvenlerinde bazı sarsılmalar yaşayabilirler. Bir anda şüphe edecekleri ve rahatsızlık duyacakları konular oluşabilir. Bununla beraber sosyal çevrelerinden kişilerle yakınlaşma, uzun vadede istemeyecekleri beraberlikler yaşama ihtimalleri söz konusudur. Kendilerine verilen sözler konusunda oldukça dikkatli ve hassas olacaklarından geçmişten bugüne vaat edilenleri ve gerçekleşmeyenleri masaya yatırabilirler. Hafta ortasından itibaren uyku sorunları, endişeler, gerilimli durumlara açıklar ancak bu konularda eylemsel de olacaklardır zira bu, hiçbir şey yapmadan bekleyecekleri bir süreç olmayacaktır. Kararlar alma ve uygulama açısından verimli olacağından dikkatli ama doğruyu yapmaya yönelik davranacaklardır.

Balık ve yükselen balık


Balık ve yükselen burcu balık olanlar bu hafta sosyal ve flörtöz bir profil çizecekler. İlgi çekme ihtiyaçları artabilir, çevrelerinden beklentileri yükselebilir. Tam olarak amaçlarını bilemeyecek olsalar da dikkatlerin üzerlerinde olmasını isteyeceklerdir. Ancak bu eğilimleri duygusal hayatlarında strese sebep olabileceğinden dikkatli olmalılar. Meslek hayatı aktif olan balık burçları biraz daha dikkatsiz ve ağır davranabilir, iş yerinde kendilerini göstermekte sıkıntılar yaşayabilirler. Bunun dışında hafta ortasından itibaren dikkatleri sosyal çevrelerine ve çevrelerinde yer alan kişilere/ onların davranışlarına yönelecektir. Sosyal hayatlarıyla ilgili çözmeleri gereken meseleler ortaya çıkabilir, bazı arkadaşlıklarında sorunlar oluşabilir. Bununla beraber çözümsel ve net davranışlara yatkın olacaklarından çevrelerinde yaşanan bazı tatsızlıklara da müdahale edebilirler.