7 Ekim 2013 Pazartesi

Koç burcunun diğer burçlarla uyumu

Başlamadan önce lütfen okuyun:

Merhabalar,

Bu burç uyumu yazısı tamamen klasik element yorumları ve derece hesaplamaları üzerine yazıldı. Bazı doğru bilinen yanlışları düzeltmiş olsam da direkt olarak kişilere uygun olmayabilir. Bundan dolayı aradığınız uyumu bulamadınız diye üzülmenize gerek yok, zira bir ilişki uyumu için yükselen burç ve kişilerin haritalarının uyumu da önemlidir ve bu yorumlar bütünün çok küçük bir parçasıdır. Bunu göz önünde tutarak okumanızı rica ediyorum,

İyi okumalar…

 Koç burcu erkeği Koç burcu kadını

İki burcun arasında sık sık çatışmalar yaşanır zira ikisi de öncü, oldukça aktif karakterlerdir; insanları yönlendirmeyi severler ve tahrik edici özellikleri mevcuttur. Bu durum sürekli olarak tarafların birbiriyle didişmesine sebep olabileceğinden ilişkinin düzgün ilerleyebilmesi için taraflardan birinin gride durmayı kabul etmesi gerekmektedir. İki taraf da bağımsızlığına önem verdiğinden birbirine çok karışan bir çift olmayacakları gibi aynı zamanda iki tarafın da kıskanç oluşu birbirlerini çok örselemelerine sebep olabilir bu nedenle ilişkinin rayına oturması zaman alacaktır. Çabuk sinirlenen yapıdaki bu insanlar ani olarak köprüleri yıkmazlar, düşüncesiz, hoşgörüsüz davranıp birbirlerini incitmezlerse hevesli, atılgan ve eğlenceli taraflarını birleştirip ilişkiyi büyütebilirler. Burada önemli olan iki tarafın da kusur gören yanını birbirlerinin kusurlarını görüp eksikliği kapatma yönünde kullanmalarıdır. Koç burcu kadını erkeğine göre daha hırslı olduğundan bunu gerçekleşmesi için çalışabilir. 

Koç burcu erkeği Boğa burcu kadını

Sanılanların aksine uyumlu bir beraberliktir. Koç burcu erkeği ne kadar canlı, atak, anı yaşayan yapıdaysa boğa burcu kadını o kadar sabırlı, ılımlı, evcil, güvenilir yapıdadır ve kolayca sinirlenen koç aksine kolay kolay sinirlenmez ve alttan alması gerektiğinde bunu başarabilir. Duygusal ve sanatsal olan Boğa kadınıyla koç arasındaki ilişki genellikle boğa kadınının sabrıyla doğru orantılı yürür. Çünkü boğa burcu da sinirlendiğinde koç burcu gibi çabuk geçen bir öfkeyle değil, kolayca dinmeyecek yıkıcı bir öfkeyle durumlara yaklaşacaktır. Bu nedenle Boğa burcu kadınının sabrını sınar gibi sürekli hata üstüne hata yapan bir koç burcu erkeğinin uzun süre onun hayatında kalabilmesi zordur. Buna karşın her şey ortalamada tutulursa sadık, vefalı, kadınsı nitelikleri yoğun olan boğa burcu kadını koç burcu erkeğini çekip çevirebilecek yapıdadır. Bu ilişki boğa burcunun sabrı ve sıcaklığıyla yürüyecektir

Koç burcu erkeği İkizler burcu kadını

Arasında 60 derece yumuşak etki bulunan koç ve ikizler burcu ilişkisi teorik olarak yürüyebilecek bir ilişkidir ancak koç erkeği hazırcevap, zeki ikizler burcu kadınına kolay alışamayabilir. Zira koç erkekleri genelde kadınlarla oynamaya elverişli yapıdadırlar çünkü hayattaki hemen her şeyi bir oyun olarak görürler. İkizler burcu kadını ise entelektüel merakları yoğun olan, edebi yanı kuvvetli, düşüncelerinde dengesi çok bozulmadığı müddetçe tutarlıdır. Mantıklı kurguları ve şüpheleriyle koç erkeğini korkutabileceği gibi, mesafeli duruşuyla kendine çekecektir. Sürekli insanlar tarafından bir şeyler yapmaya zorlandığını düşünen koç burcu erkeği ikizler kadınının isteklerini bir değiştirme arzusu olarak algılayabilir. Buna karşın zaman zaman dengesini kaybeden ve tutarlılığını yitiren ikizler burcu kadını bu süreçlerde kendi için yapılanları görmeyebilir ve nankör davranabilir. Koç burcu genellikle ilişkinin ilk evresinde çok verici ve yapıcı tavırlarıyla kendini gösterdiğinden bunlar görmezden gelindiği zaman kırılabilir. Ayrıca ikizler kadınının eksikliklerini kapatmayan yanı, insanlardaki eksiklikleri görmeye odaklı koç burcunu biraz rahatsız edebilir. Bu durumlara dikkat edilir, bu dengeler kurulursa ilişkinin yürümemesi için bir sebep yoktur.

Koç burcu erkeği Yengeç burcu kadını

Zor bir ilişkidir. Yengeç burcunun içe kapanık, duygusal, sahiplenici yapısı koç burcu erkeği için ilk zamanlar şirin görünse de aynı hareketi yakalayamazsa sıkılacaktır. Burcun ikinci dekanatında olan yengeç burçları elbette Mars desteği aldığı için daha şanslılardır ancak genel özelliklerindeki su duygusallığı yine işleri zora sokabilir. Şüpheci ve kısıtlayıcı eğilimi olan yengeç burcu kadını koçun hesap vermez ve özgür yapısına saldırır ve onun kendini ifade etmesini engeller. Bu nedenle ilişkiyi yürütmek zordur. Çok fazla özveri, dikkat ve emek ister, bunun karşılığını alabilmek kısmı ise şüphelidir.

Koç burcu erkeği Aslan burcu kadını

Oldukça uygun bir beraberliktir. Koç ve Aslan burçlarının hayattan keyif alma konusunda birbirlerine benzerdir ve geleceğe yönelik amaçları birbirine paraleldir. Aslan kadınının hırsı, sertliği ama aynı zamanda neşesi ve zevkleri koç burcu erkeği üzerinde büyük bir etki yaratabilir. Özellikle üçüncü dekanat aslan burçları koç için oldukça uyumludur. Ortak sahiplenicilikleri birbirleri üzerinde ortak denetim kurmalarına sebep olur. İki burcun da sıkıntılı tarafı çabuk öfkelenme özellikleridir, ikisi de sinirlenince köprüleri atarlar buna dikkat etmek gerekir. Çabuk sıkılan koça karşı aslan kadını ilişkisinde daha sakin ve duygularında sabit bir hal alır, sürekli ilgi beklentisi koç burcuna biraz zor gelse de bu isteği karşıladığı sürece herhangi bir sorun yaşanmayacaktır. Koç erkeği ayak uydurabileceği kendisine benzeyen özellikleri olan birini bulduğunda aksi bir durum olmadığı müddetçe ilişkisini yürütmek için çabalayacaktır. Aslan burcu kadını da sorunlara önce hiddetle ardından da sükûnetle yaklaşacağından ortalama bir yolu her zaman bulabilirler.

Koç burcu erkeği Başak burcu kadını

Zor bir birlikteliktir genellikle çok uzun sürmez. Başak burcu kadını garantileri sever, koç burcu erkeği spontane davranır ve içten gelen doğası tedbirsizdir. Başak burcu ise oldukça tedbirlidir ve onu harekete geçirmek için koç burcunun çok uğraşması gerekecektir bu nedenle başak burcu kadını koç burcu erkeğini yorar. Beklentileri farklıdır, başağın yoğun akılcılığı ve koçun davranışlarına mantıksal çözüm arayışları bu erkeğin garip hissetmesine neden olacaktır. Ancak başak burcunun entelektüel becerileri bir yandan koç burcunun hoşuna gidecek, ondan yeni şeyler öğrenme fikri de onu cezbedecektir. Başarılı olan başak burcu kadınları koç erkeklerinin saygısını kazanır ancak belirttiğim gibi kadını açmak için beklenmesi gereken zamanı koç burcu erkeği ancak çok seviyorsa sabredip geçirebilir. Yoksa bu ilişki zor ve zahmetli olacaktır.

Koç burcu erkeği Terazi burcu kadını

Birbirine karşıt evlerde bulunan bu iki burcun arasında 180 derece karşıt açı bulunur. İkisi de birbirlerine farklı geleceklerdir ancak zaman içinde birbirlerinin eksikliklerini kapatıp bir bütün oluşturabilirler. Terazinin cana yakınlığı, tatlı dilli oluşu, eğlenme anlayışı ve kadınsılığı koç burcuna uygundur. Koç burcunun koruyucu, atak ve doğal yapısı da terazinin hoşuna gidecek onu haşarı bir çocuk gibi görmesine sebep olacak ve nihayetinde şefkatle yaklaşacaktır. Birinin isteklerinde direkt oluşu, diğerinin isteklerini tatlı dille yerine getirtme çabası bir anlamda uzlaşı ortamı sağlayabileceği gibi terazi burcunun öncü duygularını geri plana atıp kendini ilişkinin bazı kısımlarında otoritesini kullanmak üzere geri çekmesi ve koçun da kendini göstermesi muhtemeldir. İki güçlü karakter birliği onları ileriye taşıyabilir. Birbirlerini iyi gözlemlemeleri ve hızlıca birbirlerine adapte olmaları önemlidir.

Koç burcu erkeği Akrep burcu kadını

Akrep burcunun alt yöneticisi Mars’tır; yani 1930’lara Plüto’nun keşfine kadar yöneticisi Mars olmuştur. Dolayısıyla bu gezegenden etki alırlar ve eğer ki su akrebi dediğimiz duygusal, çok derin, melankoli eğilimli bir akrep değilse koç burcuyla aşağı yukarı bir uyum sağlayacaktır. Özellikle cinsel anlamda çok ateşli olabilen akrep kadınları cazibesiyle koçu etki altında tutacaktır. Sonrası ise birbirlerine katlanmak isteyip istememelerine göre değişir zira akrep kısıtlayıcı ve gerçeğin hiçbir zaman görünen olmadığını düşünen bir yapıya sahiptir. Koç burcu erkeğinin derin sırlarını öğrenebilecek yeteneği vardır, onu çözebilir. Koç burcu ise akrep kadınının aradığı sadakat ve adanmışlığı uzun süre tamamlayabilir. Bu sebeple eğer isterlerse gerçek anlamda bir ilişki yaratabilirler. Ancak iki burç da kıskançtır ve kolay affetmez, birbirlerinin hatalarına karşı yaklaşımları önemlidir, akrep koçtan daha durağan ama durduğu yerde enerji biriktiren, koç ise hareket ettikçe enerjisi artan bir yapıya sahiptir dolayısıyla akrep kadınının bazı çıkışları koç için ani ve sürpriz olacaktır. Ancak bu da bir sıkıntı değildir zira bunlar koçun hoşuna gidecektir. Önemli olan koç burcu erkeğinin ilişkiye zaman vermesidir. Gerekli sabrı gösterirse ve akrep kadınını incitmezse düzgün bir beraberlik yaşanabilir.

Koç burcu erkeği Yay burcu kadını

Uyumlu bir beraberliktir. İkisi de benzer özellikler gösterirler ancak yay kadını öncü yaradılışlı olmadığından hareketlilik ve canlılık açısından koç erkeğinden geri kalmazken diğer yandan ondan geride durarak ilişkiye erkeğin yön vermesine olanak sağlayacaktır. Ayrıca neşeli ve eğlenceli mizacıyla depresifleşmekten korkan koçun ufkunu açacak, ılımlı sevecen tarafıyla gönlünü okşayacaktır. Koç erkeğinin beraber spor yapabileceği bir burç olması nedeniyle yay burcu ayrıca önemlidir zira koç burcu insanları spor yaptıkça daha rahat daha sakin daha verimli olurlar. Yay burcunda bu özelliklerini gösterme imkanı bulabileceklerdir. Neticede pek çok açıdan olumlu olan bu beraberlik özgür yaradılışlı iki burcun birbirine sadık kalmasıyla sonuçlanabilir, olanakları iyi değerlendirmek gereklidir.

Koç burcu erkeği Oğlak burcu kadını

Zor bir ilişkidir. Oğlak burcunun sert, katı, disiplinli ve yöneticilikte diretken yanı koç burcunun kolay anlayamayacağı bir özelliktir. Koç burcunun hayal dünyası geniştir ve ayakları yere sağlam basmaz buna karşılık oğlak kadını garantici ve adımlarını hesaplayan bir özellik gösterir. Dolayısıyla uyuşmaları oldukça zordur. İki taraf da istekleri konusunda katı ve sırtını döndüğünde kolay kolay tekrar önüne dönmeyen burçlardır ve gezegenleri arasında da her zaman çatışma vardır. Gereksiz tartışmalar, gereksiz yanlış anlaşılmalar, gereksiz üzüntüler yaşamaları olasıdır. Bu nedenle birbirlerini çok iyi anlamadıkları ve taraflardan biri kendini geride tutmadığı müddetçe haritalarının da yardımı yoksa kolayına bir arada olamayacak burçlardır.

Koç burcu erkeği Kova Burcu kadını

Birbirine kolay yaklaşabilecek iki burçtur. Kova kadını akıllı, analitik, pratik ve vefalıdır. İlişkilerinde de akılcılığı seçer. Ancak uzun vadeli bir ilişki bu iki burçtan çıkmayabilir. Koç erkeğinin dediğim dedik tavırları kolay güvenmeyen kova kadınına fazla gelebilir. İkisinin de genelde etrafında çok insan vardır ve akılları hızlıca başka yönlere kayabilir. Ancak beraberken oldukça iyi vakit geçirir, birbirleriyle tatlı tatlı didişirler ama iyi anlaşırlar. Uzaklaştıkları zaman anlayış sorunları başlayacaktır. Kova kadını da koç kadar olmasa da özgür ruhludur ve bir şeyi yapacağını söylüyorsa onu yapmadan içi rahata ermez dolayısıyla aralarında kurallara karşı uyumsuzluk başlayacaktır. Bir iki kez kurallar uygulansa birbirlerine pranga vurmuş gibi hissedeceklerdir bu yüzden de ne istediklerine iyice karar vermeden kural koymamaları gerekir.

Koç burcu erkeği Balık burcu kadını


Zor bir ilişkidir kırılgan balık kadını ve koç erkeği beraberken hızlı hayal kurup gelecek planı yaparlar ancak koç bunları kısa vadede unutacağı için onun açısından bir sorun olmasa da balık kadını hayallerine bağlı davrandığından ve yönünü onlara göre belirlediğinden bu durumun sonu incinmesiyle sonuçlanacaktır. Balık kadını koç erkeğinde koruma isteği uyandırır ancak onun hareketlerindeki ağırlık ve tembellik eğilimi erkeği çabuk sıkacaktır. Dolayısıyla bu ilişkinin yürümesi için balık kadınının haritasının çok hareketli bir kişiliğe işaret etmesi gerekir. Yoksa uzun süremeyecek bir ilişkidir.

KOÇ BURCU KADINI

Koç burcu kadını Boğa Burcu erkeği

Ağırkanlı Boğa burcu erkeği koç burcu kadınına ilk etapta tutarlı ve hislerinde kalıcı yanıyla şirin ve tercih edilebilir görünse de uzun vadede bundan sıkılacaktır. Çünkü boğa burcu biriktirmeye, kazanmaya endeksli ve işkolik eğilimlidir. Eğlence anlayışı koç kadınıyla benzer özellikler göstermez. Dans edilen mekanlara gidip dans edemeyen boğa erkeği çevresinde çokça erkek bulunan koç kadınına sinirlenecektir. Koç burcu kadını ise bir süre hareketlerini kısıtlasa da buna çok fazla dayanamayacak, tavır yapa yapa boğanın sinirleneceği bir noktaya ulaşacaktır. Bu nedenle tarafların çok dikkat etmesi gerekir. Sorgulayıcı ve şüpheci boğa erkekleri koç kadını için çok uygun değildir çünkü koç kadını iltifatı, sevgiyi bilmekten hoşlanan flörtöz bir tiptir. Boğa erkeğinin sevgisini belli edemeyen, donuk tarafı bu kadına cazip gelmeyecek, istediği ilgiyi göremeyince morali düşecektir.

Koç burcu kadını İkizler burcu erkeği

Koç burcu kadınıyla ikizler burcu erkeği pek çok açıdan anlaşabilirler ancak koç kadınının hızı ikizler erkeğine fazla gelebilir. Ancak koç kadını ikizler erkeğinin hedeflerini benimser ve kafasında kadınlarla ilgili kriterleri olan ikizler erkeğine uyum sağlarsa bir orta yol bulunabilir yalnız onun kölesi haline gelmek de baştan kaybetmek demektir. Bu erkek kıskandığı zaman belli etmemeye uğraşacak ya da sert bir şekilde kavga çıkararak kendini anlatmaya çalışacaktır bunu koç kadınının anlaması gerçekten zordur çünkü o hislerinde direkttir. Başka bir açıdan ise iki burç da bireysel hayatına düşkündür ve ilişkide olduğu kişi dışında sosyal hayatları aktiftir. Bu açıdan birbirlerini çok sıkmayacaklardır. İkizler burcunun akılcılığı, koç burcu kadınının hırsı bir araya gelirse ortaya güzel bir ilişki çıkacaktır. Bu çiftin biraz özverili olması ilişkinin yürümesine yetecektir.

Koç burcu kadını Yengeç burcu erkeği

Zor bir ilişkidir. Yengecin sahiplenen, koruyan, şüpheci tarafı koç kadınının cazibesiyle birleşince Yengeç erkeği hem gurur duyacak hem de elindekini saklamak isteyecektir. Bu da sıkıldığında huzursuzlanan koç kadınını bir süre sonra rahatsız edebilir. Yengeç burcunun anı anına uymayan yapısı koç kadınının buyurgan tarafıyla çatışacaktır. Bir anda mutlu olan bir anda tüm dünyadan daralan erkek, kadının cazibesiyle bir süre onun etrafından ayrılmayacak olsa da, hareketlerindeki enerjiden yorulabilir. Koç kadını isteklerini direkt söylerken yengeç erkeği tersi şekilde anlaşılmayı bekler. Bu tutum kadına garip gelebilir. Cinsel anlamda bu iki burç genel olarak anlaşacaklardır ancak sosyal ortamlarda didişmeleri muhtemeldir. İki taraf da yeterince istekliyse bu zıtlıkları ortadan kaldırabilir ve ilişkilerini bir düzene koyabilirler. Ancak ilişkiyi daha iyi boyuta getirebilmek için daha fazla özen göstermeleri gerekmektedir.

Koç burcu kadını Aslan burcu erkeği

Uyumlu bir beraberliktir. Aslan erkeği her ne kadar kıskanç olsa da koç burcu kadını da bir o kadar kıskançtır fakat bu çift kıskançlıklarını direkt belli ettikleri için aralarında bu konuyu çözme becerileri daha gelişkin olacaktır. İkisi de sosyal ortamlarda kendilerini rahat ve verimli hissederler, ikisi de davranışlarında olandan daha gösterişli ve abartılı davranışlara sahiptirler, dolayısıyla birbirlerine çok benzeyecekler ve kısa zamanda birbirlerinin hareketlerini kapacaklardır. Ancak, koç burcunun yönetici ve kendini beğenmiş tarafı, aslan burcunun yönetici ve kendini beğenmiş tarafı birbirlerindeki bu özelliği görüp kendilerindeki görmemelerine sebep olabilir. Bunun sonucunda taraflar uzaklaşma eğilimi gösterebilir. Ayrıca iki burç da kendini haklı görme eğilimindedir, bu eğilimin üstesinden gelmeleri gerekir. Aralarındaki çatışmayı keser ve birbirlerini kısa zamanda yorup yıpratmazlarsa bu ilişkinin yürümesi olağandır ve ileriye dönük bir gelecek için uygundur.

Koç burcu kadını Başak burcu erkeği

Koç burcu kadını ne kadar istese de başak erkeğini anlayamaz. O kolay açılan, açılmadan önce defalarca test eden ve emin olamayan, kendini kolay anlatamayan bir erkektir. Koç kadını kendini çok açık ifade edecek ve sabırsızlıkla erkeğin de açılmasını bekleyecektir ama bu kolay kolay gerçekleşmez, gerçekleşmeyince koçun meşhur öfkesi ortaya çıkar. Sabırlı olmak bu kadın için zordur, sahiplik dürtüsü gelişkindir ve erkeğin sessizliği, hislerini anlatır gibi olan ama net cevaplar vermeyen yapısı onu zorlayacaktır. Ayrıca koç ve başak burcu birlikteliğinde erkek daha sessiz sakin bir hayatı tercih ederken koç kadını daha aktif bir hayatı isteyecektir. Dolayısıyla kendini ifade tarzları beraberinde sosyal yaşamları da birbirine uymayacaktır. Çok detaya inen, çok soru soran başak erkeği koç kadını için bir süre sonra uğraşılmaz ve sıkıcı gelebileceği gibi, koç kadını başak erkeği tarafından “güvenilmez” olarak yaftalanacaktır. Ayrıca kendini gizliden de olsa üstün gören bu erkek zaman zaman kadının davranışlarına alaycı yaklaşacaktır bu da kadını incitecektir. Beraberlik bu nedenle çok çok zordur.

Koç burcu kadını Terazi burcu erkeği

Koç burcu kadını ve terazi burcu erkeği iyi anlaşırlar. Ara ara küçük zıtlıklar yaşanmasına karşın terazinin sakin, kolay gaza gelmez tarafı koç kadınını sakinleştirecektir. Erkeğin tatlı dilli ve kadınlara hitap eden yanı ve etrafında çok kadın olması koç kadınının kıskanıp erkeği çok sıkmasına neden olabilir bu sebeple dikkatli olunursa ve terazi erkeğinin hayalindekini bulduktan sonra başkasına kolay kolay gitmeyeceği düşünülürse koç kadını rahatlayacaktır. Terazi erkeği sessiz sakin olmasına karşın ilişkiyi yürütebilecek idare becerisine sahip olduğundan koç kadınındaki eksiklikleri görecek ve onları tamamlamaya uğraşacaktır. İki burç insanı birbirlerinin eksikliklerini kapatırlarsa benzer ve uyuşturulabilir zevklere sahip oldukları için ilişkiyi yürütebilir, birbirlerini geliştirebilirler. Ancak koç kadınının kavgacı hırçın tarafı işin içine girerse bir kadına bunu yakıştırmayan terazi erkeği ortaya çıkan duruma çok fazla katlanmayacaktır, zira onun aklındaki kadın asla hırçınlıkla, küserek, bağırıp çağırarak istediğini yaptırmaya çalışmayan bir tiptir.

Koç burcu kadını Akrep burcu erkeği

Bu ikili birbirine benzerler. Akrep de Mars’tan etki aldığı için koç kadınını rahatlıkla idare edebilir. Kadın da genellikle erkeği bir hazine gibi görür ve ondan aldığı bilgilere hayran kalır. Bu erkek, kadını geliştirecek onun hayata bakışını değiştirecektir. Buna karşın akrep erkeği çok derin, duygularını derinde yaşayan ve çok uluorta gezmeyen bir karakterdir ve arkadaşlarıylayken çok rahat eder. Koç kadını ise duygularını daha açık ifade edip daha yoğun bir ilgi bekleyecektir. Akrep erkeği belli bir süre geçmeden bu tür bir ilgiyi göstermeyecektir. Kadının biraz sabrederek onu beklemesi ve güvenini kazanması gerekir. Ayrıca Akrep erkeği koç kadınının ani öfkelerini hızlı görüp gereğini çabuk yapacaktır ama kolay kolay sinirlenmeyen bu adam, siniliyken yalnız kalmak ister. Buna karşın meraklı ve her şeyi üstüne alınmaya eğilimli koç kadını konuşmak için zorlarsa burada tartışma ve uzaklaşma kaçınılmazdır. En sert tartışma sonrası bile kendi haline bırakılan bir akrep erkeği düşünüp taşınıp varsa çözümüyle, sinirini atıp geri dönecektir. Cinsel anlamda da tam uyuşacak bu çiftin birbirinden öğrenecek çok şeyi vardır ve istekli oldukları müddetçe ilişkiyi yürütebilirler.

Koç burcu kadını Yay burcu erkeği

Yay erkeği koç kadınını pek çok açıdan beğense de onu biraz farklı ve şüpheli bulur. Çok entelektüel eğilimli olmayan, derinlemesine araştırmalar yapmayan ve detaylardan sıkılan bu kadın entelektüel dünyası gelişkin ve reformist yay için çok uygun değildir. Olaylara oldukça farklı açılardan bakacak ve kolay kolay uzlaşamayacak bu çift kendilerini ancak burcun iki durgun ya da iki ateşli kanadındalarsa düzgün ifade edebilir ve birbirlerinin güvenini kazanabilirler. İki burcun anlaşması zordur ancak aynı elementin insanlarıdırlar ve uğraşırlarsa orta bir yol bulabilirler.

Koç burcu kadını Oğlak burcu erkeği

Zor bir ilişkidir. İki burç da oldukça diktatör yaradılışlıdır üstelik koç erkeğinde olmayan hırs koç kadınında vardır. Buna karşın oğlak erkeği zodyaktaki en hırslı erkeklerin başında gelir, eğer ki bu hırsları birbirlerini kazanmak üzerine olursa elbette ortak amaç ve hedef neticesinde işler iyi gidebilir ancak bu hırs birbirleri üzerinde söz sahibi olmak ve söz geçirebilmek isteği olursa sonuç kaçınılmaz şekilde ayrılık olacaktır. Oğlak erkeği sessiz ve derin bir yaradılışa, muhafazakarlığa ve katı kurallara sahiptir. Koç kadınındaki açık görüşlülük ve rahat tavırlar onu zorlayacaktır. Ayrıca oğlak erkeği ilişkiyi biraz da iş gibi gördüğünden koçun içten ve kendiliğinden olan davranışlarına aynı coşkuyla karşılık veremeyecektir. Bu durum bir süre koç kadınının hoşuna gitse de oyun gibi gördüğü işler bir süre sonra ona huzursuzluk vermeye başlayacak ve elindekinden fazlasını isteyecek, bu isteği karşılanmazsa öfkelenecektir.

Koç burcu kadını Kova burcu erkeği

İki burç uyumludur. Kova burcu erkeği de Koç burcu kadını da iletişimlerinde direkt ve ne istediğini bilen insanlardır; anlaşmaları kolaydır. Hayattaki hedefleri birbirine benzerdir ve nerde ne yapacaklarını bilirler. İkisi de sosyal açıdan benzer kendini ifade biçimlerine sahiptirler, eğlence anlayışları da birbirine benzer. İkisi de özgür yaradılışlı ve ayrı hayatları olan, buna kıymet veren kişilerdir, birbirlerini çok daraltmazlar. Kendine güven konusunda da benzer bir çizgi izlediklerinden çok fazla çatışmazlar. Kova burcu erkeği koç burcu kadınına sözünü geçirmek gibi bir gayrete girmek yerine direkt onu olduğu gibi kabul etmeye çalışacağından aralarında çok problem çıkmayacaktır yalnız koç burcu kadınının kıskançlığı ve dominant tarafı kovayı rahatsız edebilir ki erkek uygun bir açıklamayla uyarısını yapacaktır. Ayrıca kova erkeklerindeki zaman zaman unutma tavrı da hemen her burç kadınıyla olduğu gibi koçu da biraz rahatsız edebilir ancak bu tür sorunlar kısa sürede aşılacaktır. Koç-Kova birlikteliği uyumludur.

Koç burcu kadını Balık burcu erkeği

Koç burcu kadını ve balık burcu erkeği genelde ortalama bir anlaşma düzeni izlerler. Şöyle ki, koç kadını eğer ki şefkat ve ilgi arıyorsa bunu balık erkeğinde bulabilir. Her ne kadar duygusal sanılsa da balık erkeği sanılanın aksine çapkın ve çoğu zaman mantığını ön plana alabilen bir karakterdir. Çok kıskançtır ama çok da şefkatlidir ancak bunu herkese göstermediğinden koç kadınının ilgisini çekip kendine bağlayabilecek bir yaradılışı vardır. Koç kadını ilişkinin başında ne kadar baskın olursa olsun bir süre sonra balık erkeği ilişkide üstün konuma geçmeye başlayacaktır ve ayrılma tehdidinden rahatsız olur. Sağı solu pek belli olmayan balık erkeği cinsel anlamda da baskın bir karakter olduğundan ve duygusal yanını cinsel hayatıyla birleştirdiğinden niyetiyle ilgili şüpheye düşürebilir ancak korkulacak bir durum yoktur, balık erkeğinin doğası böyledir. Bu ilişkideki risk balık erkeğinin bocalamaları ve koç kadınına çok sorumluluk yüklemesi olacaktır. Bu konuları aşarlarsa iki burç oldukça iyi geçinebilirler.

2 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir içerik hazırlamışsınız. İnternette araştırdım ve koç burcu özellikleri hakkında daha fazla bilgi topladım.

    YanıtlaSil