11 Mayıs 2014 Pazar

11-17 Mayıs Haftası burç yorumları


Merhabalar, bu hafta gökyüzünden haberler şöyle: Mars 2 Mart’ta başladığı Terazi burcundaki retrosuna ayın 20’sinde son verecek ve ileri harekete başlamadan önceki durağan pozisyonuna geçmiş bulunuyor. Mars’ın vereceği zorluklardan kurtuluyoruz artık. Bununla beraber ayın 14’ünde Akrep burcunda dolunay meydana gelecek(etkilerini buradan okuyabilirsiniz) ve şüpheci, inatçı, karmaşık yanımızı ortaya çıkaracak.

Bunun dışında haftaya güzel bir Merkür-Mars açısıyla başlıyoruz, ayın 14’ünde Venüs-Plüton karesi var ve duygusal olarak kendimizi ifade ediş biçimimiz mutasyon geçireceğinden duygusal konuları 14 ve 15’ine çok tartışmamakta, duygularımızı pek açmamakta ve dinlememekte fayda var. Ayın 16’sında ise Venüs Uranüs ile birleşim halindeyken Merkür’e uyumlu bir açı yapacak. Haftayı da bu ılımlı etkilerle kapatacağız. Ve açıkçası gergin birkaç günün ardından bu yumuşama iyi gelecektir yalnız belirttiğim gibi 14-15’ine dikkat, zira hem dolunay hem Plüton etkisi biraz sert geçişlere sebep olabilecek cinsten, tepkileri kontrol edemeyecek durumda olanlar eğer ki imkan varsa o günleri az iletişim kurarak daha kendine dönük olarak geçirmeli.

Koç ve yükselen koç

Koç ve yükselen koçlar için duygusal iletişimin ön planda olacağı bir haftaya giriş yapıyoruz. Hatalarını sorgulayacak, kendilerini objektif şekilde değerlendirmeye çalışacak olan koçlar daha uyumlu daha dışadönük bir halde olacaklar. Yakın arkadaşlarla görüşebilir, sevdikleri insanlarla bir araya gelebilirler. Bununla beraber kendileriyle ilgili değişiklikler yapmak görünümlerinde değişime gitmek de koç ve yükselen burcu koç olanların istekleri arasında. Sihirli değnek beklemelerine karşın henüz hala buna ulaşamamış olmalarının kendileriyle alakalı olduğunu bu hafta fark edeceklerdir. Hafta sonuna doğru ise kuaför, kozmetik değişiklikler, giyim tarzı değişiklikleri kendini gösterirken, bekar koçlar daha flörtöz davranacak ve yeni ilişkilere kendilerini açacaklar. Ayrıca ilişkisi olan koçlar da ilişkilerini yeni bir boyuta taşımak isteyebilir. Bunun dışında iyi haber, çoğu koç burcunun açıkça meydan okuyan ve rahatsız oldukları bir kimse varsa onunla ilgili neşeli şeyler gerçekleşebilir.

Boğa ve yükselen Boğa

Haftaya maddi konular ve iş durumuyla ilgili bir hesap kitaba oturarak başlayacak olan boğa ve yükselen boğalar için bu süreç aynı zamanda beraberinde fiziksel görünüm üzerinde çalışmaları ve yeni kararları da beraberinde getiriyor. Spora başlayabilir, diyet kararı alabilirler. Kendileriyle ilgili pek çok konuyu düşünerek çözme yoluna giderken çevresel değişiklik arayışında olacaklarından harcama yapma istekleri artacaktır ancak dikkatli olmalarında fayda var zira biraz fazla, daha doğrusu gereksiz açılabilirler. İş başvurusu olan yahut iş değiştirmek isteyen boğalar için uygun fırsatlar oluşabileceğinden bu hafta fırsatları değerlendirmeye çalışmaları iyi olacaktır. Boğa ve yükselen boğaların kendilerini boşlukta ve hayata bir buzlu camdan bakıyormuş hissi yaşadıkları bu dönemde yeni ve neşeli olan her şeye de yavaş yavaş kendilerini açmaları iyi olacaktır.

İkizler ve yükselen İkizler

Bu hafta ikizler ve yükselen ikizler duygusal konuları ve kendi isteklerini masaya yatırarak başlıyor. Gelecek kaygısı, yalnızlık korkusu ve yalnızlığa duydukları öfkeyi, neyi neden yapamadıklarını düşünecekleri birkaç günde aşk hayatları başta olmak üzere genel eğilimleri, istekleri ve amaçlarını değerlendirecekler ve bir düzen oluşturmaya çalışacaklar. Çocuğu olan yahut çocuk sahibi olmak isteyen ikizler burçları için bu dönemde eğer çocukları varsa yeni planlamalar gündeme gelirken çocuk sahibi olmak isteyen ikizler burçları da konuyla ilgili ciddi kararlar alabilirler. Bir süredir sosyal hayattan kendilerini çekmeye yöneldiklerinden önümüzdeki birkaç günde bu zinciri kırmak adına hareket edebilir yeni programlar yapabilirler. Bazı ikizler burçları için yeni mesleki eğitimlere başlama konusu gündeme gelecek, yeni alanlarda kendilerini göstermek, gelişmek isteyecekler.

Yengeç ve yükselen Yengeç

Bir süredir daha içe dönük daha öfkeli ve gergin tavırlar göstermeye eğilimli olan yengeç ve yükselen yengeçler için bu hafta başı dingin geçecektir. Kendilerini bağladıkları pek çok düşünceden, takıntıdan kurtulma isteği duyacak ve kendilerini açmak isteyecekler. Yeni düşünceler, yeni amaçlar oluşturmak için çalışacaklar. Yer değiştirme, evde değişiklikler yapma konuları, çevresel değişim istekleri bir süredir gündemlerinde olmasına karşın bu hafta biraz daha yaratıcı davranarak bu isteklerini artıracak ve hayata geçirmek için yöntemler arayacaklar. İşle ilgili gelişme bekleyen yengeçler için bu dönemde beklemedikleri bir yerden iş fırsatı doğabilir. Bunların dışında hafta içinde kadınlarla daha iyi anlaşacak, kadın arkadaşlarıyla programlar yapacak. Annesiyle sorunları olan yahut annesiyle ilgili rahatsızlık gibi konular gündemde olan yengeçler iyi haberler alabilir, konuyla ilgili bir iç huzura kavuşabilirler.

Aslan ve yükselen Aslan

Aslan ve yükselen aslan burçları haftaya kendilerini daha ön plana atmak isteyerek başlayacaklar. Daha görünür olmak, iş yerinde daha önemli çalışmalara imza atmak isteyecek ve verimli olacaklar. Konuşmayı kenara bıraktıkları konuları da ortaya dökmeye istekli davranışları olacaktır. Özellikle hafta ortasından itibaren libidosu yükselecek olan aslan burçları fiziksel istekleriyle duygusal isteklerini karıştırabilirler; hata yapmamak adına gerçek ihtiyaçlarını ve karşılanma yollarını iyi değerlendirmeleri gerekiyor. Hafta ortasında daha agresif ve kapalı bir tutum geliştirecek, dik konuşmalarla bilerek kalp kırmaya eğilimli olacaklar ancak sonrasında bu tür sorunları düzeltmeye de muktedirler. Yeni insanlarla tanışmaya açık, öğrenmeye hevesli davranışlarıyla da haftayı enerjik bitirecek olan aslan ve aslanlar geçtiğimiz haftalardaki aktivitelerini devam ettirecek, görüşmek istedikleri fakat görüşemedikleri arkadaşlarıyla programlar yapacak, kardeşlerine yahut kardeş gibi gördükleri kişilere yardımcı olabilecek çalışmalara imza atacaklar. Ayrıca çevrelerinde çok şaşıracakları bazı dedikodular duymaları da kuvvetle muhtemeldir. Bu arada aslanlar için eskide kalmış ilişkiler gündeme gelebilir.

Başak ve yükselen Başak

Başak ve yükselen başaklar için bu hafta işteki tüm sıkıntıları değişim için sebep olarak kullanmaya odaklı bir şekilde başlayacak. İş değişimi, gelir artırımı üzerinde düşünecek olan başak ve yükselen başaklar bu alanda Mars’ın geri hareketi bitimiyle 20’sinden sonra daha rahat bir nefes alabilirler. Özellikle hafta ortasından sonra libidosu da yükselecek olan başakların yanlış seçimlere eğilimleri olacaktır. Kendilerini daha fazla göstermek ve kanıtlamak gayesinde olduklarından hemen her türlü şakalaşmayı dahi meydan okuma olarak algılayıp kendilerini strese sokabilirler bu nedenle biraz daha sakin kalmayı başarmaları iyi olacaktır. Otorite figürleriyle aralarındaki iletişimi güçlü tutacak olan başak ve yükselen başaklar, iyi iletişim kuracak, akıcı ve çözümsel yaklaşımlarıyla aralarında problem olan kişilerle problemlerini de çözebilecekler. Ayın 16’sından sonra ise daha gizemli, kendileriyle ilgili soruları artmış şekilde hafta sonuna girecekler.

Terazi ve yükselen Terazi

Terazi ve yükselen teraziler bu haftaya normalde olduklarından biraz farklı başlıyorlar zira duygusal temalar ön planda ancak karşı taraftan beklentileri normalde olduğundan daha farklı, bu rutinden çıkma durumu biraz şaşırtacaktır, bir örnek vermek gerekirse partnerin temel özelliği olarak duygusal yaklaşımını baz alan bir terazi bu hafta kendisini soğuk duruştan etkilenirken bulabilir ancak her halükarda evlilik istekleri ve bir düzen kurma düşünceleri akıllarında canlanacaktır. Bu tür konuları ciddi olarak düşünmeseler bile akıllarının ucundan geçirecekler. Çevrelerinde çokça arkadaş ayrılık haberi alabilir ve bunlarla uğraşmak durumunda kalabilirler bununla beraber arkadaşları da sık sık dert anlatmak için terazilerin kapısını çalabilir. Yine hafta başında kendileriyle ilgili ve ileride ne yapacaklarıyla ilgili düşünceler akıllarının köşesinde duruyor olacak zira bir yol haritası çizmekte zorlanıyorlar. Seyahatler, yabancı kişilerle iletişim, uluslararası ticaretle uğraşan terazi burçları için olumlu etkiler oldukça açık, bu tür konularla ilgili olmayan teraziler için rahatlıkla yeni insanlarla tanışacak ve iletişimleri akıcı olacaktır. Mars’ın geri gitmeyi bırakmış olmasının yükünü üzerlerinden atacak olan teraziler daha cesur ve girişken davranabilirler.

Akrep ve yükselen akrep

Akrep ve yükselen akrepler haftaya sorgulayıcı şekilde başlıyorlar, dolunayın da akrepte gerçekleşecek olması nedeniyle gergin ve şüpheci olacak, çevrelerindekileri ve beraber oldukları/ olacakları kişilere tabir-i caizse “kısık gözlerle” yaklaşacaklar. Gizli konuları öğrenmeye çalışacaklar, haklarında yapılmış dedikoduları öğrenebilir, kendilerine karşı samimiyetsiz davranan kişileri hayatlarından elemeye çalışabilirler. Bununla beraber libidolarındaki artıştan dolayı akrepler de yanlış seçimlere yatkın bir vaziyette olacaklar ancak bir farkla, bile bile görmezden gelecek, fiziksel isteklerini duygusallıkla perdeleyecekler. Hafta ortasından itibaren iş konusu gündeme gelecek, Mars’ın durağan pozisyonuyla beraber yaratıcılıktaki perdeleri kalkıyor ve daha yaratıcı, üretmeye odaklı, düşünceleri daha pozitif ve verimli şekilde oluşmaya başlayacaktır. Fiziksel görünüşleri ile ilgili değişim kararı alacak olan akrepler spora ve diyete başlayabilir, alışveriş yapabilir; kendilerini bir düzene sokmaya çalışabilirler.

Yay ve yükselen Yay

Haftanın tüm gündemi duygusal konular olacak yay ve yükselen yaylar için beraberliklerinde ileriye yönelik istekler, flörtlerinde akıcı bir tutum kendini gösterecek. Yeni insanlarla tanışmak için fırsatları değerlendirebilecekleri bu süreçte olumlu ve neşeli halleriyle çevrelerindekilerin de olumlu desteğini alacaklar. Mesleki ve sosyal hayattaki arkadaşlarıyla olan iletişimleri de oldukça verimli gerçekleşecektir zira daha paylaşımcı daha olumlu ve daha destekleyici şekilde yaklaşımlarda bulunacaklar. Hafta ortasında dolunay ve Plüton etkisiyle beraber kuruntulu ve depresif iki gün geçirebilirler ancak çok endişelenmelerine gerek yok zira hafta sonu yine neşelerine ve hedeflerine kavuşuyorlar. Çocuk sahibi olan yahut çocuk sahibi olmak isteyen yaylar için de bu alanda güzel etkiler mevcut olacak, bunu değerlendirebilirler. Başkalarından sonucunu bekledikleri bir işleri varsa bu hafta sonuca ulaşmak için çabalayacak, kendi ilerlemelerini devam ettirme yolunu arayacaklar.

Oğlak ve yükselen oğlak

Bu hafta oğlak ve yükselen oğlaklar özellikle iş hayatında aktif olabilecek yaşta olanlar için kariyer planlamaları ve rota belirleme isteği söz konusu olacak. En verimli çalışma ortamı, kendini iş alanında da ileriye atma planları gündemlerini belirleyecek. Bunun dışında eğitim, odaklanarak okumalar, başarılı olma isteğinin yanında azim de nihayet bu hafta kendini gösteriyor. Yalnız Hafta ortasındaki dolunay ve Plüton etkisi iki gün için hafif bir gerilim ve endişe yaratacaktır ancak bu uzun vadeli olmadığından çok umursamamakta fayda var. Genel olarak kendinden memnun olmama, görünüşle ilgili ve kişisel yeterlikle ilgili huzursuzluklar, güzellik algısında bozulma olarak kendini gösterecek bu etki geçicidir. Oğlak ve yükselen oğlaklar hafta sonuna ise değişim istekleriyle girecekler. Ev ve yerleşim konularında değişiklik istekleri, çevrelerinde değişimler, iç dünyalarını masaya yatırma; bugüne kadar yaptıklarını objektif olarak değerlendirme kendilerine yön çizme konusunda önleri açık olacak, iyi fikirler üretebilecekler.

Kova ve yükselen Kova

Duygularını tam olarak aktarmakta güçlük çekecek kova ve yükselen kovalar bu hafta ilişkilere daha mantıksal ve sorgulayıcı yaklaşacaklar. Duygusal ihtiyaçlarını ve romantizm beklentilerini mantıklarıyla açıklamaya çalışacak, ilişkilerinde ve flörtlerinde ise daha öğretici, yol gösterici bir role bürünecekler. Kuvvetli iletişimleri ve akıcı fikirleri sayesinde çevresindekilere de benzer bir yaklaşımla fayda sağlamaya çalışacak olan kova ve yükselen kovalar için kısa seyahatler, arkadaşlarla yapılacak programlar, uzun vadeye yayılabilecek iş olanakları gündeme gelirken bir yandan da bulundukları şehir/ülkeden uzaklaşma eğilimi kendini gösterecek. Yeni flörtlere ve karşı cinsle yoğun iletişime açık olacaklar ancak bunu çok değerlendirmek istemeyebilir, arkadaşça yaklaşarak önce tanıma yoluna gidebilirler. Ancak çevrelerinde oluşacak harekete kayıtsız kalmayacak ve eğlenceli aktivitelerde yer almak isteyecek, programlarında öncelikli olarak keyifli vakit geçirme ve enerji atma planlaması yapacaklar. Bununla beraber hobileri için bir kursa başlama kararı alabilir, kaliteli vakit geçirme şanslarını artırabilirler.

Balık ve yükselen Balık

Balık ve yükselen balıklar haftaya hayata geçirmek istedikleri gizli isteklerini, gelecekte ne yapacaklarını düşünerek başlayacaklar. Evvelden kendilerine çizdikleri yol haritası ve bugünkü konumlarını değerlendirecek ne yapabileceklerini düşünecekler. Maddi olarak sıkıntı yaşayan balık ve yükselen balıklar mesleklerinin yan yolları ve alternatif kazanım becerilerini ortaya çıkarabilir, durağan olmaktan sıkılıp harekete geçecek enerjiyi kendilerinde bulabilirler. Daha gizemli ve sözlerinde daha sembolik yaklaşımlar benimseyecek olan Balıkların bu hafta kendilerine çekecekleri kişiler de genelde gizemli ve çok açık olmayan kişiler olacaktır. Ayrıca yer değiştirme istekleri, ev/ bahçe düzenlemeleri bu hafta balık burçlarının en belirgin yetenekleri arasında yükseliyor. Kadınlarla daha iyi anlaşacak olan balıklar haftayı özellikle kadın arkadaşlarıyla programlar yaparak geçirebilirler veya sıkıntılarını anlatmak ve yol göstermesi için kadın arkadaşlarının aklına ihtiyaç duyabilirler.



2 yorum:

  1. Ama bu haftayı hala yayınlamadınız :(((

    YanıtlaSil
  2. Soma faciası nedeniyle bir hafta ara verme kararı almıştım, kusuruma bakmayın. Ama yeni hafta yayınlandı <3

    YanıtlaSil