4 Mayıs 2015 Pazartesi

4-11 Mayıs arası burç yorumları/ 4 Mayıs Akrep burcunda dolunay




Merhabalar, bugün(04.05) saat 6.42 itibariyle Akrep burcunun 13 derecesinde bir dolunay meydana gelecek. Dolunaylar yapı itibariyle bir sürecin tamamlanışını ve ortaya çıkan enerjinin kontrolsüz salınımını da anlatan etkiler olduklarından gergin bir yapıdadırlar. Ayrıca dolunayın akrep burcunda gerçekleşecek olması şüphe, kaygı, gerilim, kıskançlık ve öfke temelli patlamalar yaratabileceği için ekstradan dikkat edilmesi gereken bir özellik gösteriyor olacak. Hafta boyunca dolunay etkisini taşıyacak, daha derin duygusal tepkiler ve keskin davranışlar göstereceğiz. Bununla beraber Güneş-Plüton olumlu açısının da kendini göstermesiyle dolunaydan tetiklenen durumların Plüton ve güneş yardımıyla ortaya çıkacak yaptırımları olacaktır. Tartışma ve bazı durumların kökten değişme potansiyelinin arttığı bu haftada yapacağınız her hamleyi oturup ciddiyetle değerlendirmeniz ve mümkünse önemli adımları bir hafta sonraya ertelemeniz iyi olacaktır.

Koç ve yükselen koç burcu

Koç ve yükselen koç burçları bu hafta oldukça gergin ve her şeyi kökten değiştirmeye istekli bir yapıda olacaklar. Çevrelerindeki herkes ve her şeye karşı şüpheci tutumlar gösterebilir, olayların ardında yatanları almaya çalışabilirler. Aniden beklemedikleri şeyler öğrenme ihtimalleri yüksek olacaktır; gizli saklı olaylar, sırlar ve bunların ortaya çıkışıyla yaşanacak gerilimler büyük olasılık. Bitişler söz konusu olabileceği gibi, iyi niyetle başlanan tartışmaların kötü sonuçlar doğurması da muhtemel. Bununla beraber bir süredir devam eden sürüncemeli konular varsa buna son vermek için bir hamle yapabilir ve olayların kontrolünü kendi ellerine almaya çalışabilirler. Ayrıca, cinsel anlamda potansiyelleri de yüksek olacaktır ve bu dönemde yanlış ilişkilere çekilebilirler. İş hayatı aktif olan koç ve yükselen koç burçları için mesleki değişimler söz konusu olabilir. Bununla beraber koç ve yükselen koçlar bu hafta maddi kaynakları artırmak, geliştirmek, değiştirmek için çaba sarf edebilir, yeni projeler oluşturabilirler.

Boğa ve yükselen Boğa burcu

Boğa ve yükselen boğa burçları için dolunay haftası duygusal anlamda bazı şüpheleri, endişe ve gerilimleri beraberinde getirecektir. Duygusal olarak kendilerini yalnız ve çözümlerden uzak hissedebilirler. Başkalarıyla iletişimde kalmaktan ziyade biraz daha içe kapanmaya ve yalnızlığa ihtiyaçları olacaktır. sakin düşünmekte ve duygularını anlatma konusunda sabırlı davranmakta sorunlar yaşayabilecekleri için tepkisel davranarak varsa ilişkilerinde zorlanmalar yaratabilirler bu nedenle biraz dikkatli davranmalarını önemli veya ani konuşmalardan uzak durmalarını öneririm. Ayrıca daha aceleci ve olayların çabuk çözüme kavuşmasını isteyecekleri bir süreçte olduklarından tam olarak çevresel faktörler hesaba katılmadan alacakları kararlara dikkat etmeliler. Abi çıkışlarının sonucu çok da iyi olmayabilir. Bununla beraber sakince düşünüp sabırlı davrandıkları takdirde hafta ortasından itibaren sorunlara daha objektif ve çözümsel bakabilir, kendilerini de tahlil etme fırsatı bulabilirler. Bununla beraber bu hafta boğa ve yükselen boğa burçlarının çevrelerinde kendilerinden hoşlanmayan kişilere ve iş yerinde yahut beraber çalıştıkları gruplarda tartışmalara girmemeye dikkat etmeleri önemlidir.

İkizler ve yükselen İkizler

Dolunay haftasında ikizler ve yükselen ikizler burçlarının dikkat etmesi gereken konu sağlıkları ve dış görünüşleri olacak. sağlık sorunlarına oldukça açıklar özellikle alt batın bölgesi, genital organlarda oluşabilecek rahatsızlıklar ve cinsel hastalıklar açısından dikkatli olmaları gereken bu süreçte her konuda olabildiğince önlem almaları önemlidir zira bu spesifik bölgeler dışında da genel anlamda sağlık evlerinden zarar görecekleri için farklı rahatsızlıklarla da yüz yüze gelebilirler. Ayrıca, zihinsel ve duygusal durumun yaratacağı depresif ruh hali de biraz can sıkıcı ve motivasyon düşürücü olacaktır. İkizler ve yükselen ikizler burçları bunların dışında fiziksel görünümleri konusunda da bazı takıntı oluşturdukları durumlarla da karşı karşıya kalabilirler. Kendilerinde ve görünümlerinde değişiklik yapmak isteyebilir, kendilerini normalden daha az beğenebilir ve kendilerini çevrelerindeki diğer insanlarla fiziksel olarak normalden fazla kıyaslayabilirler. Bu hafta konsantrasyon güçlüğü de çekeceklerinden işlerine karşı daha ilgisiz ve soğuk davranışlar göstereceklerdir. Ancak hafta ortasından itibaren bu gergin etkiler azalarak yerini daha sakin düşünmeye ve çözümsel davranmaya bırakacaktır. Bazı motive edici rüyalar görebilir, bazı gizli ya da merak ettikleri konuların ortaya çıkmasına uğraşabilirler. Uzun süredir düşündükleri ancak üzerine gitmek için çekimser oldukları konuları masaya yatırabilirler.

Yengeç ve yükselen Yengeç

Dolunay haftasında yengeç ve yükselen yengeç burçları için aşk hayatları ön planda olacaktır. flörtler ve yeni aşklar için uygun olmayan bir dönem olmakla beraber, mevcut ilişkileri veya flörtlerinde de şüpheci ve konuların üzerine giden tarzlarıyla karşılarındaki kişileri kendilerinden uzaklaştırabilir yahut işleri çözülmesi zor bir noktaya götürebilirler. Ayrıca duygusal ilişkide oldukları kişilerden zararlar görme ihtimalleri mevcuttur. Duygusal hayatı boş olan yengeç burçları bu hafta biriyle tanışabilir ancak böyle bir durum gerçekleştiği takdirde işleri ağırdan almakta ve olayları biraz uzaktan izlemekte fayda olacaktır. Bu hafta pek çok konuda aşırı tahminler yapma ihtimali olan yengeç ve yükselen yengeç burçları bu düşüncelerine yönelik hareket etme ihtimalleri olduğundan dikkat etmeliler. Hafta ortasından itibaren devreye girecek Güneş-Plüton etkileşimi ve dolunay etkisinin birleşmesiyle yengeç burçları için daha rahat bir süreç oluşacaktır ve halletmeleri gereken işlere odaklanarak, ilerlemek amaçlı bir hareket dönemine geçecekler. Ayrıca başkalarıyla olan sorunlarını halletmeye yönelik davranışlar geliştirebilir, uzun süredir konuşmadıkları veya aralarının iyi olmadığı kişilerle aralarını düzeltmek için hamleler yapabilirler.

Aslan ve yükselen Aslan burcu

Dolunay haftasında daha çok yakın çevresine ve ev içerisine odaklanacak olan aslan ve yükselen aslan burçları, çevresel değişim arzusuyla hareket ediyor olacaklar. ev içerisinde tartışmalara bununla beraber çevrelerindeki kadın figürlerle anlaşmazlıklara ve dargınlıklara açık durumdalar. Özellikle gelecekle ilgili kaygılarının oluştuğu bu dönemde ne yapacaklarını ve hayatta ilerlemek istedikleri yolun belirsizliğini sıkça düşünüp bununla ilgili kararlar almaya yatkınlar. Ancak fevri hareketlere ve muhtemel tartışmalarda geri çekilip biraz düşünmeye zaman ayırmalarını öneririm zira yıkıcı davranışlarda bulunmaya da fazlasıyla yatkınlar. Hafta ortasında devreye girecek ve dolunayın ağır etkilerini azaltacak olan Güneş-Plüton olumlu etkileşimi iş, kariyer, toplumsal gelişim ve sağlık konularını öne çıkarıyor. Bu hafta sağlık alanında bazı önemli değişimler ve yeni durumlar oluşabilir. Aslan ve yükselen aslan burçlarının şifa gücü yüksek olacaktır bu nedenle önemli ve devam eden bir sağlık sorunları varsa bu hafta çözüm için bir uzmana görünebilirler. Benzer şekilde fiziksel olarak görünümleriyle ilgili olarak da oldukça dikkatli ve değişime istekli olabilirler. Genel olarak odaklanma becerileri de artacaktır ve yapmak istedikleri -özellikle iş hayatı aktif olan aslanlar için- işlere yönelebilecekler. Hafta ortasından sonra aslan ve yükselen burcu olanlar başkalarının sorumluluğunu da hissederek hareket edecek ve çevrelerinden de destek görecekler.

Başak ve yükselen başak burcu

Dolunay haftasında başak ve yükselen başak burçları iletişim konusunda beklenmedik sıkıntılara açık olacaklar. planları aksayabilir, yapmak istedikleri işlerde problemler çıkabilir, bununla beraber ani öfke patlamaları, isteklerini sert şekilde ifade etmek, gergin yaklaşımlar göstermek de söz konusu olabilir. çözüm istedikleri konularda yanlış ifadeden dolayı çözümden ziyade sorun yaratabilirler. Ayrıca yakın çevreleriyle ilgili bazı problemlere, arkadaşlarla aralarında olabilecek sorunlara, gergin durumlara da dikkat etmeleri gerekiyor. Hafta ortasından itibaren etkisini göstermeye başlayacak olan ve dolunayın gergin etkilerini yumuşatacak Güneş-Plüton olumlu etkileşimi ise başak ve yükselen burcu başak olanlar için yeni durumları ve değişim kararını beraberinde getiriyor olacak. sürüncemede olan ilişkilerle ilgili önemli kararlar gelebilir, yeni flörtler ve duygusal etkileşimler gerçekleşebilir, bununla beraber var olan ilişkilerde yeni bir durum ortaya çıkabilir. Çocuk sahibi olmak isteyen başak burçları için iyi haberler veya konuyla ilgili düşünceler gündeme gelebilir. İletişimle ilgili sorunlarını da çözeceklerinden anlatmak istedikleri konulara haftanın ikinci yarısından itibaren odaklanmaları ve çözümler için bu süreci beklemeleri daha uygun olacaktır.

Terazi ve yükselen terazi

Dolunay süreci terazi ve yükselen terazi burçları için daha çok önceliklerin hesaplanmasını ve maddi konuların öne çıkışını getirecek. Tam olarak ne istediğini bilmeyen, hayattaki yolunu çizmekte zorlanan ve öne çıkmakta, sivrilmekte sorunlar yaşayan terazi ve yükselen terazi burçları bu sürecin geçmişinden gelen bazı gerginlikler yaşayabilirler. bu dönemde bazı eşyaları elden çıkarabilir, biriktirdikleri şeylerden, angarya olduğunu düşündükleri eşyalardan kurtulabilirler. Hayattaki kazanımlarını masaya yatırabilir ve bu anlamda değerlendirmelerde bulunabilirler. ayrıca bazı bekledikleri ödemeler ve işlerde gecikmeler de olabilir yahut parayla ilgili olarak istemedikleri tartışmalara girebilirler. Hafta ortasından itibaren devreye girecek olan Güneş-Plüton olumlu etkileşimi neticesinde bu anlamda sorunlar tamamen ortadan kalkmasa da azalacaktır. Ailevi desteğin de alınabileceği bu dönemde maddi olayların dışında manevi olarak değişim arzusu da gelecek. Terazi ve yükselen burcu terazi olanlar bulundukları çevreyi değiştirmek isteyebilir, yeni bir eve taşınma kararı alabilir, bu tür kararlarla ilgili maddi kaynak arayışına girebilirler. Ayrıca aşırı merak duydukları bazı konular bu hafta ortasından itibaren aydınlanacaktır ve bazı ulaşmak istedikleri bilgilere kadın arkadaşları vasıtasıyla ulaşabilirler.

Akrep ve yükselen Akrep burcu

Dolunay haftasında akrep ve yükselen akrep burçları kendileri ve davranışlarıyla ilgili sorunlar yaşamaya açık bir durumda olacaklar. yükselen ego, öfke, kıskançlık krizlerine, hırs ve acımasız ifadelere fazlasıyla açık durumda olacaklar. bu süreçte her şeyi daha fazla irdeleyebilir, her şeyden daha fazla şüphe duyabilirler. Kendilerine ve başkalarına pek güven duymayacakları bir süreçte olduklarından tam olarak ne istediklerini yahut neyi neden istediklerini bilmeseler bile, beklentilerinin koşulsuz olarak tatmin edilmesi isteğinde olacaklardır. Kendilerine karşı da gizli acımasız tavırlar takınacaklarından kötü durumları daha fazla önlerine getirerek kendi motivasyonlarını düşürme ihtimalleri yüksektir. Ancak, hafta ortasında devreye girecek ve dolunayın etkilerini azaltacak olan Güneş-Plüton etkileşimi özellikle iş hayatında sorunlar yaşayan ve iş birlikleri sorunlu hale gelmeye başlayan akrep ve yükselen burcu akrep olanlar için sağlam iletişimi ve paylaşımı beraberinde getirecektir. Ayrıca sorunlarını daha çok paylaşmaya açık bir yapı göstereceklerinden çevrelerinden de destekler alabilir ve sorunlarına çözüm bulabilirler.

Yay ve yükselen Yay burcu

Dolunay haftasında yay ve yükselen burcu yay olanlar için daha çok sezgiler, derin düşünceler, eğlenceli görünümün altındaki endişeler ön plana çıkıyor olacak. uzun süredir düşünülen ancak bir sonuca bağlanmayan konuları bu hafta ani bir kararla sonlandırmak isteyebilir, kendilerini oyalayan ve gelişimlerine engel olan konuları bir kriz ortamı gibi değerlendirerek bir çıkış aramaya yönelebilirler. Ayrıca bu hafta uyku sorunlarına açık bir süreçte olacaklar. kabuslar, garip rüyalar, uykuya dalma ve uyanma güçlükleri, bitkin uyanma gibi sorunlar yaşarken diğer taraftan da geçmişten beri canlarını sıkan ama bir yandan da bırakmakta zorlandıkları olayları düzenlemeye çalışacaklar. Olaylara karşı açık ve zaman zaman sert gerçekçilikte bir yaklaşım göstereceklerdir. Hafta ortasından itibaren devreye girecek olan ve dolunay etkilerini hafifletecek Güneş-Plüton olumlu görünümü etkisiyle yay ve yükselen burcu yay olanlar daha çok görünümlerine ve sahip olabileceklerine yönelecekler. Daha iyi odaklanma, işlerini tamamlama isteği, çalışmalarına yoğunlaşma becerisinin artması ve gelişim odaklı hareket etme durumunun ortaya çıkmasıyla beraber bakış açıları genişleyecek ve çevrelerini, kendilerini daha objektif şekilde değerlendirip kendi iyilikleri için hareket etmeye başlayacaklardır. Bu süreçte öncelikler de düzenlenecektir, sağlıkla ilgili spor, diyet, sigara bırakma gibi kararlar gündeme gelebilir.

Oğlak ve yükselen oğlak burcu

Oğlak ve yükselen burcu oğlak olanlar dolunay haftasında genel olarak çevre ilişkilerine yönelecekler. Bazı arkadaşlarıyla tartışabilir, istemedikleri durumların ortaya çıkmasıyla gerilebilirler. Çevrelerinde oluşabilecek dedikodulara, kötü niyetli girişimlere dikkat etmeleri gerekiyor. Bununla beraber kendi iletişim biçimleri nedeniyle de bazı gerilimlere açıklar. ayrıca gerçekleşmesini bekledikleri bazı işlerin istedikleri sonucu vermiyor oluşu ve beklentilerinin yüksek olması nedeniyle yaşayacakları can sıkıcı durumlara da dikkat etmeliler. Sonuç bekledikleri iş görüşmelerinden olumlu sonuç alamamaları yahut istedikleri şartlara ulaşamamaları da söz konusu olabilir. daha içe kapanık ve grup çalışmalarından uzak durmaya yatkın olacakları bu süreçte olabildiğince sakin ve düşünerek hareket etmeleri önemlidir. Hafta ortasında devreye girecek ve dolunay etkilerini biraz yumuşatacak olan Güneş-Plüton olumlu etkileşimi sonrasında duygusal hayatlarında bir hareketlen olabilecek oğlak ve yükselen oğlak burçları, yeni flörtlere, yeni başlangıçlara, var olan ilişkilerinde daha eğlenceli ve paylaşıma açık davranmaya yatkın bir profil çizecekler. Ayrıca kendilerine zararı dokunan davranış biçimlerini değerlendirme ve değiştirme istekleri de yükselecektir.

Kova ve yükselen kova burcu

Kova ve yükselen burcu kova olanlar dolunay haftasında iş ve kariyer konusunda, toplum önündeki konumları ve isimleri konusunda can sıkıcı durumlarla karşılaşmaya açık bir yapıda olacaklar. iş yerinde üstleriyle tartışmalara girebilir, çevrelerinde kendileriyle ilgili dedikodular yapıldığını öğrenebilir kriz durumlarıyla karşı karşıya gelebilirler. Oluşturmak istedikleri gerçekliklerle ortaya çıkanların uyuşmaması kova ve yükselen burcu kova olanları oldukça sıkabilir ve kendileriyle ilgili derin bir değerlendirmeye gidebilirler. Bu dönemde haklarında çevrelerine çok bilgi vermemeleri ve kendilerine yöneltilen konularla ilgili olarak ani çıkışlar yapmamaları önemlidir. Hafta ortasında devreye girecek ve dolunayın sert etkilerini azaltacak olan Güneş-Plüton etkileşimiyle beraber kova burçları için zihinsel olarak doğruya ulaşmaya çalışacakları, düşünceli olacakları ve kazanımlarını, hayatta elde etmek istediklerini ve yönlerini değerlendirecekleri bir süreç başlayacaktır. Bu dönemde iç seslerini daha çok dinlerken diğer taraftan realist yanlarını da devreye sokarak uyumlu bir düşünce davranış biçimi yakalayacaklardır. Bazı eşyalarını elden çıkarıp yeni eşyalar satın alabilirler.

Balık ve yükselen balık


Balık ve yükselen balık burçları için dolunay süreci değişimi beraberinde getiriyor ancak önemli değişimleri yapma kararı almadan önce iyice düşünmeleri önemlidir zira bu dönemde yapılan değişiklikler daha sonradan hoşlarına gitmeyebilir ve bunlardan şikayetçi olabilirler. Ayrıca başladıkları işleri bitirme konusunda birkaç gün pek başarılı olamayacaklar ve yaptıkları bazı uzun vadeli planlarda sorunlar çıkabilir, seyahatler ertelenebilir, ayrılıklar ya da soğukluklar olabilir, programlarda aksamalar olabilir vs. dolayısıyla bu tür durumlara hazırlıklı olmaları ve gerginliklerini kontrol etmeleri önemlidir.  Hafta ortasından itibaren devreye girecek ve dolunayın sert etkilerini yumuşatacak olan Güneş-Plüton etkileşimiyle beraber balık ve yükselen burcu balık olanlar biraz daha işleri kendi kontrollerine alarak hareket etmeye ve isteklerini gerçekleştirmek için gayret göstermeye başlıyorlar. Bu dönemde daha güçlü bağlar kurabilir, arkadaşlarından ve çevrelerinden yardım görebilir, aksayan işlerini yoluna koyabilirler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder