28 Eylül 2015 Pazartesi

28 Eylül 2015 Koç burcunda Ay tutulmasının burçlar üzerindeki etkileri



Hazırlayanlar: Çiler Sezici-Nurçin Biran

Koç ve yükselen koç burcu

Koç ve yükselen burcu koç burçları için tutulma süreci kendileriyle ilgili konuları, ikili ilişkilerini, sosyal hayatta kendilerini yansıtma biçimlerini, başkalarıyla olan işbirliği gücü konularında etki edecektir. Bu süreç içinde ikili ilişkiler ve ortaklıklar için oldukça hevesli olacaklardır ama bu tip ilişkilerde uyumlu davranmakta oldukça zorlanacaklardır. İlişkisi olan koç ve yükselen koçların duygu durumlarının aşırı değişmesi ilişkilerine normalden çok daha fazla yansıyabilir ve iniş çıkışlara sebebiyet verebilir. Duygusal anlamdaki yüklerini beraber oldukları kişiye fazla yansıtma eğiliminde olabilirler. İlişkisi olan koç ve yükselen koç için ilişkide içinde olduğu kişi tarafından, ilişkisi olmayanlar içinse sosyal ve arkadaşlık ilişkilerindeki kişiler tarafından hareket ve tavırlarının yanlış değerlendirilmesi söz konusudur. Bu süreç içinde kendilerine aşırı güvenmelerinden ve her şeyi yapabileceklerini düşünmelerinden dolayı fazla söz verebilir ve sonra tutmakta zorluk yaşayabilirler. Çevrelerinden uyum ve mutluluk beklemelerine karşın kendi tavırları uyumsuz ve kendine dönük yapıda olabilir.

Ayrıca bu süreçte koç ve yükselen koç burçları yetenekli oldukları konular, becerileri, kendilerini yansıtma biçimleriyle çevresindekilerin ilgisini çekmeyi ve takdir toplamayı isteyebilirler. Ayrıca gerçekçi olamayacak kadar yüksek standartlarda istek ve hayalleri olabilir ve bunların hemen karşılanmasını istemeye eğilimli olacaklarından kendi kendine düşman davranışlar gösterebilirler.

Boğa ve yükselen boğa burcu

Boğa ve yükselen burcu boğa olanların tutulma sürecinde sorumlulukları, yapmak istedikleri şeyler, bilinçaltı, rüyalar, gizli konular gündemlerinde olacaktır. Normalden daha fazla sorumluluk almaları gereken konular omuzlarına binebilir. Ancak sorumlulukları ile yapmak istedikleri şeyler oldukça farklı olacağından bunun çelişkisini sık sık yaşayacaklardır. Duygusal dünyalarındaki çalkantılı durumlar kendilerini ifade etme biçimlerine yansıyabilir. Çevrelerindeki insanlara bir gün iyi bir gün kötü davranma eğiliminde olacaklarından insanların kafalarını fazla karıştırabilirler. Kendilerini göstermek adına oldukça hevesli olacaklar ancak yeteri kadar kendilerini ortaya koyamayacaklarından bunun gerginliği üzerlerine fazla yansıyabilir ve bozguncu tavırlar gösterebilirler. Günlük programlarına, kendileri için hedefledikleri çalışma temposuna uymakta zorluk çekeceklerdir. Detaylara karşı tahammülsüz ve dikkatsiz olduklarından hata yapmaya oldukça açıklar. Bu süreç içinde boğa ve yükselen burcu boğa olanlar kötü giden ve bozulan ilişkileri için hatayı kendinde değil karşı tarafta aramaya meyilliler, kendi yaptıklarına hoşgörülü fakat muhataplarına daha suçlayıcı davranma ihtimalleri yüksek. Ayrıca sağlıklarına ekstra özen göstermeleri de faydalarına olacaktır zira beklenmedik sağlık sorunlarıyla karşılaşabilirler.

Ayrıca tutulma sürecinde boğa ve yükselen boğa burçları mutlu olabilmek adına uğraşacaklardır fakat elde ettikleri şeyleri çabuk tüketme eğiliminden dolayı istedikleri gevşeme ve rahatlamayı bulmakta zorlanacaklardır. Çevrelerindeki insanların kendilerinden faydalanacağını düşünmeye eğilimli olacaklarından sosyal ilişkilerinde sıkıntılar yaşayabilirler.

İkizler ve yükselen ikizler

İkizler ve yükselen burcu ikizler olanların tutulma sürecinde aşk ilişkileri, duygusal ilişkileri, sosyal ve arkadaşlık ilişkileri, gelecekle alakalı istek beklenti hayalleri konularında etkileneceklerdir. Bu süreçte aşk ve eğlence konularında oldukça hevesli ve istekli olacaklardır. Ancak fiziksel isteklerini, duygusal istekleri ile karıştırmaya meyilli ve duygularını fiziksel tecrübelere hemen dönüştürme isteğinde olacaklarından dikkatli olmalarında fayda vardır. Sadece dış görünüş anlamında ya da fiziksel çekim anlamında beğendikleri bir insanla aniden ilişkiye başlayabilirler ve sonrasında ilişki içinde sıkıntılar çıkabilir. Gene bu süreçte birlikte oldukları yahut flört ettikleri kişiye karşı yoğun bir koruma güdüsü ve kıskançlık gösterirken, partnerlerinin kendilerini kısıtlamasından ya da kıskançlığından oldukça rahatsız olacaklardır. Delice sayılabilecek kadar cesurca hamleler yapmaya ve bir anda karar almaya yatkınlar ve bu tip durumlar için dikkatli olmalarında fayda vardır. Ego tatmini ile duygusal tatmini karıştırma ihtimalleri yüksek. Gerek aşk hayatlarında gerekse arkadaşları vasıtasıyla gelebilecek yardımlarda sabırsız tutumları olacaktır. Tutulan sözler hemen gerçekleştirilsin, beklenen haberler hemen gelsin, istekleri hemen gerçekleşsin istedikleri için zaman isteyen konuları kendileri bozabilirler.

Ayrıca bu dönemde ikizler ve yükselen ikizler burçları yaratıcıkları, yetenekleri, ortaya çıkarttıkları çalışmalarıyla ilgi ve takdir görme çabası içinde olacaklardır. Kendi kendileriyle rekabete girebilir, kendi kendilerine koydukları yüksek amaç ve hedefleri için çok fazla yıpranacak kadar çalışabilirler. Başkaları için değil kendileri için bir şeyler yapmayı amaçlayacaklarından her hareketleri kendi istek, amaç ve idealleri doğrultusunda olacaktır.

Yengeç ve yükselen Yengeç

Yengeç ve yükselen yengeç burçları tutulma sürecinde aile içi ilişkiler, aileye karşı olan sorumluluklar, ebeveynlerle olan ilişkiler, kariyer, iş ve toplum önünde kendini ifade etme biçimdi gibi konulardan etkileneceklerdir. Aile içindeki ilişkilerin gergin olmasından çekinmelerine rağmen, tatsızlıklar çıkartmaya ve engel olamadıkları tepkiler vermeye meyilli olacaklardır. Ebeveynleriyle ve özellikle kadın figürlerle anlaşma problemi yaşamaları olasıdır. Aile içinde normalden daha baskın, sözünü dinlettirmeye çalışan bir profil çizeceklerdir. Her alanda kendilerini otorite gibi görme eğiliminde olduklarından çevrelerinde ve toplum önünde kendilerini baskın şekilde ortaya koymak isteyeceklerdir. Bu süreçte yengeç ve yükselen yengeçler eleştirilmeye aşırı ve oldukça öfkeli tepkiler verebilirler, alttan alma konusunda sıkıntılar yaşayabilirler. Yoğun bir yönetme ihtiyacı duyacaklarından çevrelerindeki insanlara olan tavırları hükmeder nitelikte olacaktır bu da bazı ilişkilerinde sarsılmalara sebebiyet verebilir. Kendilerine karşı duydukları güven eleştiri ve nasihatlere karşı yoğun tepkilere dönüşebileceğinden bu konuda hassasiyet göstermeleri önemlidir.
Bunların dışında yengeç ve yükselen yengeç burçları işlerindeki başarı, toplumdaki edindikleri isim, kariyerleri ve hırsları ile dikkat çekmek isteyeceklerdir. Gereksiz yere hissettikleri korku ve endişeler sosyal çevreleri ve duygusal ilişkileri içerisindeki sağlamlıklarını bozguna uğratabilir.

Aslan ve yükselen aslan

Aslan ve yükselen burcu aslan olanlar tutulma sürecinde kendilerini ifade etme tarzları, manevi değerler, öğrenme biçimleri, eğitim, seyahatler yakın çevre olan ilişkiler alanından etkilenecekler. Bu süreçte duygularını çevrelerindekilere sık sık anlatma ihtiyacı duyacaklar ve kendilerini açma istekleri oldukça yoğun olacağından dikkatli olmalarında fayda vardır zira bu anlatma eğilimleri gelişigüzel olacağından zarar görme ihtimalleri var. Gene bu süreçte dikkatlerini bir konuya uzun süre vermekte sıkıntılar yaşayacaklardır. Öğrenme anlamında başarısız olmaları olasıdır. Konuların ana fikrini aldıktan sonra hepsine hakim olduğunu düşünme eğiliminde olacaklar; konular üzerinde derinleşmedikleri halde konunun tümünü çok iyi kavradıklarını düşünebilir bundan dolayı yanılabilirler. Deneyimledikleri ve yaşadıkları şeylerden ders çıkarmakta oldukça zorlanacaklardır. Aynı hataları sürekli tekrar edebilirler. İletişimsel alanda normalden daha sivri dilli ve patavatsızlıklara açık olacaklarından sosyal ilişkilerinde insanlarla arası bozulabilir. Fikirlerini, kafalarında tasarladıkları plan ve projelerini hemen hayata geçirme isteğinden dolayı sıkıntı yaşama ihtimalleri yüksek, zira harekete geçtikleri konu üzerine çok düşünmemiş olacaklardır. Kendilerine söylenen şeylere normalden daha sinirli tepkiler gösterebilir, kendilerine tavsiye verilmesine kesinlikle müsaade etmeyebilirler. Çevrelerinde ani değişimler yaşamaları -yeni ortamlara girmek ve yeni arkadaşlıklar kurmak, bazı insanların yararsız olduğunu fark etmek- olasıdır. Arkadaşlarından bir anda soğuyabilir onlardan kopabilir ya da araya mesafe koymayı tercih edebilirler.

Ayrıca aslan ve yükselen burcu aslan olanlar kendilerini bilgileri, fikirleri, deneyimleri vasıtasıyla göstermek, öne çıkarmak isteyebilirler. Gene bu süreçte kendileri için istedikleri, amaçladıkları şeyler için arkadaş çevrelerinden oldukça fazla yardım ve destek bekleyeceklerdir.

Başak ve yükselen başak

Başak ve yükselen başak burçları tutulma sürecinde maddi konular, para kazanma isteği, ödemeler alanından etkilenecekler. Normalden çok daha fazla cömert ve keyfe odaklı yaşamak isteyeceklerdir. Bir yandan parayı tutmayı isterken diğer yandan harcamayı isteyeceklerinden maddi konularda denge oturtmakta zorlanacaklar. Çevrelerine karşı şüpheci ve tedirgin yaklaşımlarda bulunabilirler. Bu yüzden çevrelerini kontrol etmeye çalışabilir, işler istedikleri gibi gitmediğinde normalden çok daha fazla ısrarcı tutum sergileyebilirler. Başak ve yükselen başakların bu dönemde yaptıkları yatırımlara çok daha fazla dikkat etmesi gerekiyor; önünü ardını düşünmeden yaptıkları yatırımlar yahut harcamalar sonradan maddi alanda zarara uğramalarına sebep olabilir. Kişisel özgürlüklerine çok daha fazla düşkün olacaklarından kendilerini ne maddi anlamda kısıtlanmayı ne de biri tarafından kısıtlanmayı kaldıramayacaklar ve bu tür durumlarda çok yoğun tepkiler vermeye meyilli olacaklardır. İlişkisi olan başak ve yükselen burcu başak olanlar birlikte oldukları kişiye karşı kıskanç, sahip çıkıcı ve yönetmek ister tavır sergileyeceklerinden ilişkilerinde güç mücadeleleri yaşamaları da olasıdır.

Ayrıca bu süreçte başak ve yükselen başak burçları meslek, bulundukları konum ve başarıları ile ön planda olmak, dikkatleri üzerine toplamak isteyeceklerdir. Gene bu süreçte başkaları tarafından kısıtlanmaya, baskı altına alınmaya çalışılmaları gibi bir durum söz konusu, bu yüzden ortaklı işler yapmaları, insanlarla uzlaşmaları normalden çok daha zor olacaktır.

Terazi ve yükselen terazi


Terazi ve yükselen terazi burçları tutulma sürecinden ikili ilişkileri, sosyal ilişkiler ve varsa ortaklı ilişkiler alanından etkilenecekler. Bu süreç içinde terazi ve yükselen terazi burçları duygularıyla hareket etmeye meyilli olacaklardır ancak duyguları anlık olarak değişime çok açık olacağından isteklerini şaşırabilirler. Çabuk öfkelenmeye, öfkelerini karşılarındaki kişiye beklenmedik şekilde yansıtma eğilimleri oldukça yüksek ve bu durumun ilişkilerini negatif yönde etkilemesi olasıdır. Duygularını fiziksel tecrübelere dönüştürme istekleri yoğun, istekleri konusunda sabırsız, her konuda tez canlı olmaya çalışacaklarından hata yapmaya açıklar, bu bakımdan dikkatli olmalarında fayda vardır. İnsanlara karşı takındıkları tutum ve davranışlarda sık sık yanlış anlaşılma sorunu ile karşılaşabilirler. Arkadaşlık-flört-dostluk arasındaki çizgiyi tutturamayacaklarından ilişkileri de gergin olacaktır. Hem duygu ve isteklerinin yönlendirilmesine yatkın davranmaları hem de başkasından fikir almaya oldukça kapalı olmalarından dolayı yaptıkları şeyler yanlış bile olsa bunları düzeltmek için çaba harcamak istemeyebilir, kendi hatalarına karşı oldukça hoşgörülü tutum sergileyebilirler.

Ayrıca bu süreçte terazi ve yükselen teraziler ilgi alanlarını, becerilerini gösterme konusunda çok istekli bir profil çizecekler. Birden fazla konuyla aynı anda ilgilenmeye, dolayısıyla bölünmeye açık olacaklarından kendilerini toparlamakta, zihinsel ve duygusal anlamda açılmakta zorlanacaklardır.

Akrep ve yükselen akrep

Akrep ve yükselen akrep burçları tutulma sürecinde bilinçaltı konuları, nedensiz korkular, sağlık, iş ve çalışma yaşamı alanlarından etkilenecekler. Sık sık geçmişte kalmış kötü şeyleri hatırlayabilir ya da geçmişi hatırlatan rüyalar görebilirler. Öfke patlamaları yaşayabilir ve bunu kendileri de anlamlandıramayabilirler. Kendi duygularını başka herkesin duygularından öne koymaya ve kendine yönelik davranışlarıyla bencilce harekete yatkın olacakları bir süreç olacaktır.  Çalışan akrep ve yükselen akreplerin bu dönemde iş yerlerindeki sorumluluğun artması ve bir türlü kendilerini rahat hissedememe-rahatlayamama durumları söz konusu olabilir. Yoğun çalışma tempoları ve sorumlulukları duygusal dünyalarına, bilinçaltında kalan konulara, rüyaları ise günlük rutinlerine etki edebilir. Bu dönem içinde sağlık sorunlarına, duygusal psikolojik sorunlara açık olacaklarından sağlıklarına dikkat etmelerinde fayda vardır.

Ayrıca bu süreçte akrep ve yükselen akrep burçları maddi ve manevi kaynaklarını, beceri ve kapasitesini insanlara göstermek isteyecek, bu tür yeteneklerinin fark edilmesini bekleyeceklerdir. Aşk hayatlarında kendileri için idealize ettikleri şeyleri partnerinden görememe durumunda duygusal olarak öfkeli ve agresif tutum sergileme eğilimleri yüksek olacaktır.

Yay ve yükselen Yay

Yay ve yükselen yay burçları tutulma sürecinden arkadaşlık, sosyal çevre, aşk ilişkileri, duygusal ilişkiler alanından etkilenecektir ve bu alanlardan duygusal patlamalar yaşamaya müsait olduklarından bazı arkadaşları bozulabilir veya bitebilir. Sosyal çevrelerinde bulunan, arkadaşı olarak gördüğü bazı kimseler tarafından tavırları yanlış anlaşılabilir. Bu bağlamda arkadaşlık-dostluk-flört arasındaki çizgiye dikkat edip, karşılarındaki kişiye ona göre davranmalarında fayda olacaktır. Yay ve yükselen burcu yay olanların bu süreçte hayalleri ve istekleri çok değişken olacaktır. Birçok şeyi isteyebilir, bir gün istediklerini ertesi gün istemeyebilirler. Her halükarda her türlü istekleri için sabırsız ve tez canlı davranacaklarından hatalara açıklar. Aynı şekilde duygusal manada birinden çok çabuk hoşlanmaya ve hemen ilişki başlatmaya yönelik istekleri olabilir. Bundan dolayı sonrasında sıkıntı yaşamamak adına sakin kalmaya ve iyice ölçüp biçip tartmaya çalışmalarında fayda olacaktır.

Ayrıca sosyal ve arkadaş çevresinde kendini bildikleri, yaptıkları, entelektüel kapasitesi ve mesleki becerilerini gösterme konusunda oldukça istekli olacaklardır. Bu tür konuları çevresindekilerin fark etmesini ve takdir etmesini bekleyeceklerdir. Gene bu süreçte aile içi ilişkilerinde sıkıntılar yaşama potansiyelleri mevcut. Aile ve ev yaşantısı içerisindeki sorumluluklarını boşlayabilir, daha kendine yönelik davranışları olabilir.

Oğlak ve yükselen oğlak

Oğlak ve yükselen burcu oğlak olanlar tutulmadan duygusal alanları, içsel yapıları, aile içi ilişkileri ve toplumun önünde sergileyecekleri tutum ve davranışlar alanından etkilenecekler. Bu süreçte aile yaşamlarında tartışmalar, ebeveynleriyle anlaşmazlıklar yaşamaları, ihtilaflara düşmeleri, baba, patron gibi otoriter figürlerle anlaşma zorluğu yaşamaları oldukça olasıdır. Çünkü bu dönem içinde emir almak oğlak burçlarına oldukça zor gelecektir. Birinin hakimiyeti altında olma fikri bile rahatsızlık vereceğinden otoriter figürlerle güç çatışması içine girmeleri ve tartışmalar kaçınılmaz hale gelebilir. Yaptıkları işlere duygusal olarak bağlanma eğiliminde olacaklarından başarı yahut başarısızlık durumlarından daha fazla etkilenecekler. Bundan dolayı, çalışan oğlak burçları iş yaşamına çok fazla zaman ayırabilir, bu sebepten evlerini, ailelerini ve sevdiklerini ihmal edebilirler.

Bunların dışında mesleki becerileri, mesleki sorunların üstesinden gelme kabiliyetleri ve organizasyon becerilerinin fark edilmesi ve bu şekilde takdir toplama istekleri oldukça yoğun olacaktır. Ayrıca istemeden de olsa aşırı patavatsız davranışlar gösterebilir, gerek birlikte çalıştığı insanları gerek yakın çevresindeki insanları kırabilirler. Fikirlerini bir anda hayata geçirme isteğinden ötürü organize olma konusunda sıkıntı yaşayabilirler.

Kova ve yükselen kova

Kova ve yükselen kova burçları için tutulma süreci kendini ifade tarzı, iletişim biçimi, manevi eğilimleri, eğitim, seyahatler ve yakınlarıyla olan ilişkiler konularında etki edecektir. Bu süreçte yakın çevreleri, varsa kardeşleri, komşuları ile olan ilişkilerine dikkat etmelerinde fayda var. Abartılı duygusal tepkiler vermeye meyilli olacaklarından ufak bir kızgınlığı ya da tartışmayı çok büyük bir hale getirebilirler. Kendilerini ifade tarzı normalden daha farklı olacak, kendilerini bildikleri şeyler ve becerileri ile öne çıkarmaya yatkın olacaklar. Bu süreç içinde kova ve yükselen kova burçları seyahat etmek, yeni yerler görmek adına çok ciddi bir istek duyabilirler. Yalnız imkanları elverdiği takdirde, çok ölçüp tartmadan bir anda bu seyahat isteklerini gerçekleştirmeye meyilli olacaklarından bu konuda kontrollü hareket etmeye çalışmalılar.

Bunların dışında kova ve yükselen burcu kova olanlar yaratıcı oldukları konularla, yetenekleriyle ön plana çıkma konusunda oldukça istekli olacaklardır. Ayrıca maddi anlamda büyüme ve artmayı amaçlayacaklar ve enerjilerini buna göre düzenlemeye eğilimlinde olacaklardır. Ancak kendilerini bir yere ait hissetmekte, duygusal olarak rahatlamakta, potansiyellerini ortaya koymakta oldukça zorlanmaları olasıdır. Aşk hayatlarında sıkıntılar ve kısıtlamalarla karşılaşabilirler.

Balık ve yükselen balık

Balık ve yükselen balık burçları tutulma sürecinde maddi konular, kazanma hırsı, ödemeler, kişisel özgürlüğü yansıtma biçimi konularından etkilenecekler. Bu süreç içinde maddi konularla alakalı problemler yaşama riski oldukça yüksektir. Maddi durumları ani değişikliklerden oldukça etkilenecek ve ödemelerini düzenlemekte zorlanacaklardır. Çok önemli bir ödemelerini unutabilir ya da gözden kaçırabilirler. Güzel buldukları şeyler için veya keyifli aktiviteler için bütçelerine göre oldukça fazla para harcayabilirler. Duygusal birlikteliği olan balık burçları bu süreçte aşk hayatında kendilerini açmakta ve isteklerini/ sorunlarını anlatmakta sıkıntılar yaşayacaklar, duygularını öfkeli davranışlarının altına gizlemeye meyilli olacaklardır. Buna karşın birlikte oldukları kişiden ve yakınındakilerden açık sözlülük ve açık duygusallık talep edeceklerdir.

Ayrıca bu süreçte balık burçları kendi becerileri, bilgileri, iyi oldukları konularla kendini göstermek ve fark edilmek isteyeceklerdir. Bunların dışında aileleri ve yaşadıkları yuvayla alakalı sıkıntılar yaşayabilirler. Aileleriyle ilgili sorumluluk almak zorunda kalabilir ve bundan dolayı kendi hareket ve davranışlarını kısıtlamak durumunda kalabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder