29 Eylül 2014 Pazartesi

29 Eylül-6 Ekim Haftalık burç yorumları



Merhabalar, bu hafta itibariyle biraz karışık bir aya giriyoruz. Merkür retrosu, Güneş tutulması, ay tutulması derken Ekim ayı pek çoklarımız için endişe ve sıkıntı verici olacaktır. Dualarım o ki en azından havalar ısınsın da sıkıntılarımızı dışarıda atma fırsatı bulalım. 4 Ekim’de Merkür Akrep burcunda gerilemeye başlayacak ve 26 Ekim’e kadar etkilerini hissettirecek. Retro ayrı bir yazıda incelenecek ancak her zamanki gibi iletişim alanında, ilişkilerde sıkıntılar yaratacağını hatırlatayım. Jüpiter-Uranüs etkileşiminin devamıyla haftaya başlıyoruz, geçtiğimiz hafta hafta sonu için yazdığım tüm etkiler devam etmekle birlikte, hafta ortasında kısa sürecek sert Güneş-Plüton etkisi ve olumlu Mars-Uranüs etkisine gireceğiz. Ancak bu süreçte retro da başlamış olacağından olumlu etkiler kendini çok hissettirmeyebilir.  Ara ara hatırlattığım gibi, lüzum üzerine yine hatırlatıyorum, haftalık yorumlar genel yorumlardır, herkese uymayacaktır zira kişisel olarak, oluşan görünümlerin doğum haritanıza yaptığı transitler daha önemlidir. Burcunuzu ve yükseleninizi okumalısınız, hangisinin etkisinde olacağınız sorusu çok geliyor dolayısıyla hem burcunuz hem de yükseleniniz için yapılmış yorumlar bazen ikisi birden etkin olabilir. İyi bir hafta geçirmenizi dilerim.

Koç ve yükselen koç

Haftaya geçen haftadan devam eden Jüpiter Uranüs görünümünün etkisiyle başlayacak olan Koç ve yükselen koçlar hafta ortasına doğru duygusal hayatlarını ilgilendiren önemli kararlar almak isteğinde olacaklar; bu karar çevrelerindeki kişileri çok memnun etmeyecek bir şekilde gerçekleşebilir. Bununla beraber özellikle otoriter erkek figürlerle olan iletişimlerinde zorlanmalar ve uyumsuzluklar oluşabilir. Ek olarak beraberliği yahut flörtü olan koç ve yükselen koçlar için de tartışmalara dikkat edilmesi gerekiyor, özellikle kendileri dışındaki kişilerle ilgili tartışmalar büyüyebilir, işleri zora sokabilir. Hafta sonunda ise kişisel değişiklik arzusu, yenili isteği ve yenilikleri hayata geçirmek için gereken cesaret öne çıkacaktır ancak Merkür’ün retroda olduğunu ve yeni şeylere başlamak için uygun bir süreçte olunmadığını hatırlatmakta fayda var.

Boğa ve yükselen Boğa

Haftaya geçen haftadan devam eden Jüpiter Uranüs görünümünün etkisiyle başlayacak olan Boğa ve yükselen Boğa burçları hafta ortasında sağlık sorunlarına açık bir halde olacaklar, bu nedenle kendilerine dikkat etmeleri önemlidir. Özellikle bacaklarla ilgili sakatlanmalar, burkulmalar, çarpmalara dikkat etmelerini öneririm. Bununla beraber motivasyonları düşük ve akılları dağınık olacağından yeni konulara adapte olmakta da zorlanacaklar ve daha çok hobilerine ve meraklarına yönelik öğrenme isteği duyacaklar dolayısıyla önemli bir konu üzerinde çalışmaları gerekiyorsa bunu haftanın başına almaları iyi olacaktır. haftanın son günlerinde ise meraklı ve sezgilerine göre hareket etmeye açık yapılarından dolayı bazı konuları istemedikleri cevapları duyacak da olsalar kurcalayabilir, netliğe ulaşmak için çabalayabilirler. Duygusal ve fiziksel çekimi karıştırabilir, yanlış sezgiyle hareket edebilirler. Ancak bu süreçte Merkür’ün retro pozisyonda olduğunu da unutmadan hareket etmeleri önemlidir.

İkizler ve yükselen İkizler

Haftaya geçen haftadan devam eden Jüpiter Uranüs görünümünün etkisiyle başlayacak olan İkizler ve yükselen ikizler burçları hafta ortasında ödemeler dengesindeki problemlerden dolayı neşelerini kaybedebilir, beklenmedik masraflarla uğraşmak durumunda kalabilirler. Benzer şekilde dışarı yaptıkları masraflar normalin fazla üzerine çıkabilir bu nedenle tedarikli olmalarında fayda var. Ayrıca duygusal ilişkiler bu birkaç günlük süreçte zorlayıcı olacaktır, şüpheler ortaya çıkacak ve anlaşılmayı zorlaştıracaktır dolayısıyla geçici şüphelerle ilgili olarak ani kararlar almamalarında var. Hafta sonunda ise dışarıda yapılan programlar önem kazanacaktır. Özellikle ortaklıklar, iş ilişkileri ve duygusal ilişkilerden doğan beklentiler artacak, uyum sağlama çabası ortaya çıkacak. Ancak bu süreçte Merkür’ün de geri harekette olduğunu unutmamak, iletişim problemleri yaratabileceğini sürekli akılda tutmak önemlidir.

Yengeç ve yükselen Yengeç

Haftaya geçen haftadan devam eden Jüpiter Uranüs görünümünün etkisiyle başlayacak olan Yengeç ve yükselen Yengeçler, hafta ortasından itibaren özellikle ev ve aile ilişkilerinde zorlanmalar yaşayacaklar. Kadınlarla olan ilişkileri sorunlu olacağından bu hafta yengeç ve yükselen yengeçlerin kadınlarla olan programlarını çok uzun tutmamaları iyi olacaktır. Aile içinde bazı tartışmalar yaşanabileceği gibi, beraberliklerde de sıkıntılar ortaya çıkabilir ve bunun sebebi bir kadın olabilir. hafta sonuna doğru ise iş ve kariyer alanında organize olmaya, kendini işine adamaya yatkın olacak yengeçler için sağlık konusu da önem kazanacak. Ticaretle uğraşan yengeçlerin girişimlerinden çok büyük olmamak kaydıyla fayda sağlayabilmesi de söz konusudur. Ancak Merkür’ün geri harekette olduğunu ve yeni atılımlar için sürecin uygun olmadığını belirtmekte fayda var.

Aslan ve yükselen aslan

Haftaya geçen haftadan devam eden Jüpiter Uranüs görünümünün etkisiyle başlayacak olan Aslan ve yükselen Aslan burçları hafta ortasından itibaren iletişim ve odaklanma sorunlarıyla karşı karşıya olacaklarından önemli konuşmalar yapma durumları varsa bu konuları ertelemeleri yahut haftanın ilk günlerine almaları iyi olacaktır; başkalarının söylediklerini anlayamama, düşüncelerini ifade edememe gibi sorunlar yaşayabilirler. Bununla beraber kardeşler ve yakın arkadaş ilişkilerinde, iş arkadaşlarıyla ilişkilerinde bazı anlaşmazlıklar ortaya çıkabilir. Fiziksel olarak zayıf oldukları ve kendilerini yorgun hissettikleri birkaç gün geçireceklerinden vücutlarını çok zorlamamaları da önemlidir. Hafta sonuna doğru ise eğlence isteği artan ve sosyal hayatta eğlenceli aktivitelerde yer almak isteyecekler. İlişkisi olan aslanlar için yeni ve değişik bir şey yapma isteği ön plana çıkarken, bekar olan aslanlar için yeni kişilerle tanışma ve yeni flörtler için ortaya çıkacak olumlu etkiler mevcut ancak diğer yandan Merkür’ün retro döneminde başlayacak ilişkilerin sorunlu olabileceğini hatırlatmakta fayda var.

Başak ve yükselen Başak

Haftaya geçen haftadan devam eden Jüpiter Uranüs görünümünün etkisiyle başlayacak olan Başak ve yükselen Başaklar hafta ortasından itibaren kazançlar ve öncelikler konusunda bazı kararlar almak durumunda kalacaklar. Alışveriş konusunda dengelerini kaybedebilir, planlama yapmadan harcama yapabilirler. Bununla beraber duygusal hayatlarında bazı kararların eşiğindeler. Yeni kimselerle tanışabilir, var olan bir flörtü ilişkiye çevirebilirler ancak bu durumun ters gitmesi olasılığı da çok yüksektir zira oldukça keskin ve önceliklerini iyi belirlemek zorunda oldukları bir süreçte olacaklar. Hafta sonunda ise meraklarına göre hareket etme, bazı sırları ortaya çıkarma, yarım bıraktıkları konuları araştırma istekleri artacak. Libidoları da yüksek olacağından fiziksel yanı kuvvetli ilişkiler içine girebilirler. Ev içerisinde ve çevrelerinde de değişiklik yapma istekleri var ancak yönetici gezegenleri Merkür’ün geri gitmesi dolayısıyla önemli değişiklikler yapmamaları gerektiğini hatırlatmakta fayda var.

Terazi ve yükselen Terazi

Haftaya geçen haftadan devam eden Jüpiter Uranüs görünümünün etkisiyle başlayacak olan Terazi ve yükselen Teraziler hafta ortasından itibaren çevreleriyle olan uyumlarını kaybedebilirler. Özellikle ev yaşamında bazı sorunların olması çok yüksek bir ihtimal olduğundan olayları çok büyütmemeleri ve alınganlık yapmamaları önemlidir. Kadınlarla olan iletişimlerinde rahatsızlıklar yaşanabilir, sohbet ettikleri kişiler arkadaşları bile olsa kinayeli davrandıklarını hissedebilir huzursuz olabilirler. Kendilerine bu hafta içinde güvenleri düşük olacağından küçük şeyler gözlerinde fazlasıyla büyüyebilir, kendilerinde sürekli kusur bulabilir ve kendilerini çok sert şekilde eleştirebilirler. Hafta sonuna doğru ise özellikle sosyal hayat içerisinde yakınlarıyla sürekli iletişimde olmak isteyeceklerdir. Duygusal beraberliği olan yahut flörtü olan Teraziler için beraber oldukları kişiyle konuşabilmek ve anlaşabilmek büyük bir önem kazanacak. Konuşulmamış bazı konular varsa bu süreçte konuşmaya fazlasıyla istekli olabilirler. Bununla beraber mesleki anlamda uyumlu davranmaya çalışacaklar ve proje sunma isteğinde olabilir, yeni fikirlerle ortaya çıkabilirler ancak bu tür önemli konuları Merkür retrosundan sonraya bırakmaları iyi olacaktır.

Akrep ve yükselen Akrep

Haftaya geçen haftadan devam eden Jüpiter Uranüs görünümünün etkisiyle başlayacak olan Akrep ve yükselen Akrepler, hafta ortasında zihinsel olarak oldukça zorlayıcı etkiler altındalar. İstediklerini ifade etmekte zorlanacak, düşündüklerini söze ve yazıya dökme konusunda sıkıntılar yaşayacaklar bu nedenle önemli konuşmaları ve projelerini hafta başına yetiştirmeye çalışmaları oldukça önemlidir. Sert Plüton etkisiyle görme-duyma konusunda bazı dikkat çekici sorunlarla karşılaşabilir, bir hekime görünmek isteyebilirler. Hafta sonuna doğru ise kazanımlar ve mesleki ilerlemeler konusu oldukça önemli olacaktır. Fikirlerini geliştirmek, satmak, para kazanmanın yeni yollarını bulmak için çabalayabilirler. Harcamalarına düzenleme getirmek isteyebilir, yararlı ve zararlı olanı ayırıp buna göre tedarikli hareket etmek isteyebilirler. Ayrıca sağlıklarını ilgilendiren yeni kararlar alabilir, diyet, spor gibi alanlara eğilebilirler. Yalnız, yeni girişimler için retro bitişini beklemeleri iyi olacaktır.

Yay ve yükselen Yay

Haftaya geçen haftadan devam eden Jüpiter Uranüs görünümünün etkisiyle başlayacak olan yay ve yükselen yay burçları hafta ortasında hayalleri ve gerçekler arasında kalacak ve bazı önemli kararlar almak durumunda hissedecekler. Bazı beklentileri kendileriyle alakalı olan sebeplerden ötürü değişebilir, yapmak istediklerini ve hedeflerini değiştirmek durumunda kalabilirler. Hayal kırıklığı yaşayacakları için çevreleriyle olan iletişimleri de çok keyifli olmayacaktır. Bazı bekledikleri haberler gelmeyebilir, yapılacak ödemeler gecikebilir, hesaplamaları tutmayabilir. Hafta sonuna doğru ise kendilerini yeni bir duygusal ilişkiye atmaya hazır hissedeceklerdir ve yeni flörtler için istekli olacaklar. Beraberliği olan yay ve yükselen yaylar için ise beraberliklerinde bazı yenilikler yapmak isteyebilirler. Ancak yine de Merkür’ün retro pozisyonda olduğunu ve bu süreçte başlayacakları yeni girişimlerin çok olumlu sonuç vermeyeceğini ve eğer flört durumu ortaya çıkarsa flörtü bir süre uzatmalarını öneririm.

Oğlak ve yükselen oğlak

Haftaya geçen haftadan devam eden Jüpiter Uranüs görünümünün etkisiyle başlayacak olan oğlak ve yükselen oğlak burçları, hafta ortasında özellikle sosyal çevreleri ile ilgili yeni ve zorunlu kararlar almaya yatkın olacaklar; bazı sorunlar görmezden gelinmeyecek kadar büyüyebilir yahut tartışmalar çıkabilir. Bununla beraber iş yaşamında değişiklikler ve iş arayan oğlaklar için zorlanmalar da söz konusu. istediklerine ulaşmakta zorluklar yaşayabilirler ve bundan dolayı kendilerini yoğun bir yargılama sürecine sokabilirler. Hafta sonuna doğru ise değişiklik ihtiyacı kendini gösteriyor ancak oğlak ve yükselen oğlakların değiştirmek istedikleri şey maddi değil tamamen manevi eğilimleri olacaktır. düşünme biçimleri, olaylara yaklaşımları, korku ve endişelerini masaya yatırıp onlar üzerinde bir yenilemeye gitmek isteyebilirler. Birkaç gün için de olsa sezgileri artışta olacağından sezgilerinden olumlu şekilde faydalanabilirler. Ancak çok radikal değişiklik yapmaya heveslenmemeleri iyi olacaktır zira Merkür retro sürecinde olunduğu için büyük hedefli çabalardan elleri boş dönebilirler.

Kova ve yükselen Kova

Haftaya geçen haftadan devam eden Jüpiter Uranüs görünümünün etkisiyle başlayacak olan kova ve yükselen kova burçları hafta ortasında özellikle eğitim ve kendini geliştirme alanında attıkları büyük adımlarından elleri boş dönmeye yatkınlar. Kalıplaşmış fikirleri nedeniyle bazı şeyleri kabul edemediklerini fark edebilirler. bununla beraber odaklanma konusunda oldukça sorunlu olacaklarından çalışmalarından bekledikleri faydayı alamayabilirler. Rüyaları bu süreçte enteresan olabilir ve bazı beklenmedik kişileri görebilirler. Hafta sonunda ise çevreleriyle olan iletişimleri kuvvetlenecek ve oluşan şartlara göre yeni kararlar almaya istekli davranacaklar. Yakın çevre ilişkilerinde artış olabilir bazı programlar yapabilir, görüşmek istedikleri insanlarla görüşebilir ve sevdikleri insanlara yardım etmeye istekli davranabilirler. Ancak bu süreçte bazı programlarının aksayabileceğini ve buna sinirlenmemeleri gerektiğini hatırlatmakta fayda var.

Balık ve yükselen Balık


Haftaya geçen haftadan devam eden Jüpiter Uranüs görünümünün etkisiyle başlayacak olan balık ve yükselen balık burçları hafta ortasında yanlış yapmaya çok açık davranışlar gösteriyor olacaklar. arkadaş çevrelerinden biriyle aralarında beklenmedik bir ilişki ortaya çıkabilir, buna bağlı olarak arkadaşlıklarında sorun yaşayabilirler. bazı sırları ifşa olabileceği gibi, haklarında çok hoş olmayan dedikodular da çıkabilir. Sezgileri kuvvetli olacağından yanlış varsayımlara dayalı önemli kararlar almamaya biraz etraflıca konuları düşünüp fevri çıkışlar yapmamaya özen göstermeleri gerekiyor. Hafta sonuna doğru ise eğlence hayatı, sosyal olarak isim yapmak, önemsenmek, iş ve kariyer konusu önem kazanacaktır. Yeni bir pozisyona yükselmek için girişimde bulunabilir, iş görüşmesi yapabilir yahut iş bulmayı öncelik olarak belirleyebilirler. Çevrelerindekilerden iş için destek görebilir ve iyi bir başlangıç yapma isteği duyabilirler. Ancak bu dönemde yapılacak yeni iş görüşmeleri ve başlangıçların çok uzun vadeli olmayabileceğini hatırlatmak iyi olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder