8 Ekim 2014 Çarşamba

Koç burcunda dolunay (Ay tutulması)



*Görsel: Tutulma sırasındaki Ay'ın görünümü

Merhabalar, bugün Koç burcunda bir dolunay meydana gelecek, bu dolunay sırasında bir de tam ay tutulması gerçekleşecek. Tutulma sırasında Ay ve Uranüs birleşim halinde, bunun karşısında Güneş ve Venüs de birleşim halinde olacak. Bununla beraber Ay, Uranüs, Mars, Jüpiter ve Güneş arasında Uçurtma açı kalıbı meydana gelecek. Ayrıca Venüs, Güneş ve Plüton arasındaki olumsuz açı nedeniyle bazı duygusal kararlar kişiselleştirilmiş bir hal alacak. Yani, duygularımız hırsa dönüşebilir.

Bunların dışında tutulma Türkiye’nin 8. Evinde gerçekleşiyor, bazı sırlar ortaya çıkabilir. Gizli ilişkiler ve gizlice yapılmış anlaşmalar, kaos ve karmaşa kendini gösterebilir. Anormal gelişmeler gündeme gelecektir ve bazı değişimler geçirilecektir. Tutulmalar özellikle yönetimde uzun süreler etkisini gösterecek nitelikte olduğundan etkileri de uzun süre kendini gösterecektir. Ayrıca dünya arenasında yakın zamanda Türkiye’ye karşı ciddi uyarılar, eleştiriler, memnuniyetsizlikler daha yüksek sesle söylenir olacaktır zira problemler ve bunlarla uğraşma biçimi oldukça önemli bir hal alabilir. Uzun vadede geçtiğimiz yıl gerçekleşen tutulma ve bu seneki tutulmalar Türkiye için önemli değişimleri ve bunların gerçekleşmesi sürecinde adaletsizliği de beraberinde getiriyor olacaktır.

Koç ve yükselen Koç

Koç ve yükselen koç burçları tutulma sürecinde duygusal hayatlarıyla ilgili meselelere yoğunlaşacaklar. Bir süredir bazı haksızlıklara uğradıklarını düşünüyorlar ve bundan dolayı kendilerini objektif şekilde ifade edemiyorlar. Dolunay ve tutulma sürecinde ise bu durum kendini ilerlemeye istekli hale dönüştürecek. Ancak şunu unutmamak gerekiyor, bu etkiler hem iyi hem kötü olarak çalışabilecek durumda ve bazı koç burçları için ilişkileri bitirme, tartışmalar ve ayrılıklar da kapıda görünüyor. Bunu engellemek için daha sakin davranmaları oldukça önemli. Mesleki olarak ilerlemek isteyen koçlar ise bu dönemde ortak çalışmalarda zorlanacak bir durumda oldukları için dikkatli olmaları, gereksiz hırslara kapılıp tartışmalara girmemeleri gerekiyor.

Boğa ve yükselen Boğa

Boğa ve yükselen boğa burçları tutulma sürecinde oldukça gergin davranışlar içinde bulunacaklar. Gerilimleri oldukça fazla ve duyguları karmaşık seyredecektir zira anlamlandıramadıkları korkular içinde olmaları ihtimali oldukça yüksek. Kendilerini güvensiz, hareket alanı daralmış ve sezgisel olarak yoğun hissediyorlar. İçe kapanmaya yatkın oldukları bugünlerde normalde anlaşabildikleri kişilerden de uzaklaşma eğilimi gösterebilirler yahut tam tersi şekilde normalde yakın olmadıkları kişilerle yakınlık kurma eğiliminde olabilirler. Eskide kalmış fiziksel temelli bir ilişkilerine geri dönebilirler.

İkizler ve yükselen ikizler

İkizler ve yükselen ikizler burçları tutulma sürecinde hırslarına ve isteklerine kapılma ihtimali çok çok yüksek. Özellikle duygusal, mesleki ve sosyal konularda her yerde olmak isteyecekler. Bu her yerde her şekilde ve tam olarak bulunma isteği temelinde hırslar bulunduğu için sonucunda beklemedikleri durumlarla karşılaşabilir yahut beklediklerinden öte hiç harekete geçemeyebilirler de.  İletişim konusunda yoğun olarak başarısızlık yaşadıkları için bazı ilişkilerinden bekledikleri yakınlık yahut uyumu alamayabilirler. Kendileri de istediklerini anlatabilmekte sorunlar yaşıyorlar zaten. Bu nedenle dolunay sürecine kesinlikle önemli konuşmaları denk getirmemeleri gerekiyor.

Yengeç ve yükselen yengeç

Yengeç ve yükselen yengeçler tutulma sürecinde kendilerini verimli hissedebilmek adına çalışmalar yapmaya istekli olacaklar. Kendilerini güçlü görmek ve çevrelerinde güçlü görünmek oldukça önemli bir hal alacak ve bazı kişilerin kalbini kırmaya açık davranışlar gösterecekler. Mesleki kararlar alma dönemindeler, isteklerine uyuşmadığı için iş değişimi yapmak isteyebilir, beraber çalıştıkları kişilerle problemler yaşayabilirler. bununla beraber çevrelerinde değişik davranışları nedeniyle yadırganabilirler zira kendileri fark etse de fark etmese de bazı davranışlarıyla rutinlerinin dışına çıkacaklardır.

Aslan ve yükselen Aslan

Tutulma süreci aslan ve yükselen aslanların içsel sorgularını artıracak bir süreç olacaktır. yaptıklarını, düşündüklerini, bugüne kadar ilerledikleri yolları değerlendirirken diğer taraftan da bunlardan aldıkları karşılıkların sağlamasını yapacaklar. Duygusal olarak iletişimleri kuvvetlenecek ve bazı eskide kalmış ve anlatmak istedikleri konuları muhataplarıyla konuşma fırsatı yakalayabilecekler. Kendilerini kanıtlamaya ihtiyaç duydukları bu süreçte en büyük gereksinimleri sakin kalabilmek olacaktır.

Başak ve yükselen Başak

Tutulma sürecinde başak ve yükselen başak burçları derin sezgisellikleriyle herkesi çıldırtabilirler. Sürekli tedirgin ve sorgucu bir durumda olacaklar. Her şeyi olduğundan farklı görme eğilimleri yüksek olacağından düşünüp sonucuna vardıkları bazı konuların aslında hiç de sandıkları gibi olmadığını öğreneceklerdir. İlişkilerinde daha rasyonel olacaklar ancak duygusal tepkileri fiziksel tepkilere dönüşebilir. Yani, normalde çok tepki vermeyecekleri konulara fiziksel şiddete varacak derin öfkeler besleyebilirler. Gelecekleri ve nasıl ilerleyecekleri konusunda analizler yaparken diğer yandan da maddi olarak hesaplı olmaya çalışacaklar.

Terazi ve yükselen terazi

Tutulma sürecinde duygusal olarak oldukça gergin olacak terazi ve yükselen teraziler eskide kalmış bazı olayları hatırlayacaklardır. Bununla beraber çok önemsemedikleri ilişkilere girebilir yahut geçmişte kalmış bir ilişkiyi canlandırmaya çalışabilirler; genel olarak ilişkilerinde bazı eski konular gündemde olacaktır. Gergin olacakları için başkalarından rahatsız olabilir yalnız kalmak için çabalayabilirler. Çevrelerindeki her türlü adaletsizlik göze batacaktır ve yoğun tepkiler gösterme potansiyelleri artacaktır bu nedenle sosyal olaylardan bireysel gerginlikler çıkarabilir, gereksiz tartışmalara girebilirler.

Akrep ve yükselen Akrep

Tutulma sürecinde akrep ve yükselen akrep burçları verimsiz bir halde olacaklar. Çalışmakta zorlanacak, odaklanmada zorlanmalar yaşayacaklar. Üzerinde düşünülmesi gereken konuları son ana bırakma, programlama yapmada zorlanma potansiyelleri artacaktır. Sağlık açısından zayıf durumda ve hastalıklara açık durumdalar biraz dikkatli olmalarını öneririm. Bununla beraber fiziksel olarak kendilerine normalden fazla yüklenebilir, fiziksel özelliklerinden normalden fazla rahatsız olabilirler.

Yay ve yükselen Yay

Tutulma sürecinde duygusal olarak abartılı ve istekleri normalden yoğun olacağından yay ve yükselen yaylar için bu dönem dengeyi kuramamayı beraberinde getirecektir. Dışarıya çıksalar eve giremeyecek yahut eve girdiklerinde dışarıya çıkamayacaklar. Beklentileri ve yalnızlık hisleri artacaktır. Bu nedenle eğer beraberlikleri yahut flörtleri varsa onlara karşı agresif davranışlar içerisine girebilirler. Ne istediklerini tam bilemediklerinden ve alıngan olacaklarından her şeyden dolayı rahatsızlık yaratabilecek potansiyele sahip olacaklardır. Hata yapmaya da fazlasıyla açık olacaklarından biraz dikkatli olmalarını öneririm.

Oğlak ve yükselen oğlak

Tutulma sürecinde oğlak ve yükselen oğlaklar kendilerini ve varlıklarını sorgulayacak, gelecekte ne olacaklarını ve ne yapmaları gerektiği konusunun üzerine eğilecekler. Oğlak burçlarının savaşı kendileriyle, dertleri başkaları olmayacak. Bununla beraber çevrelerinde ciddi değişiklikler arayacaklar çünkü kendilerinden sıkılmış olma durumları var. Bununla beraber evde aileleriyle dışarıda kadınlarla anlaşmaları zor olacaktır. Bazı arkadaşlıkları bitebilir ve yeni arkadaşlıklar kurabilirler. Ev değişimi, eşya değişimi, tadilat ve tamirat işleri için istek duyacaklar ancak Merkür’ün retro olduğunu ve bu durumun çok da uygun olmadığını hatırlatmakta fayda var.

Kova ve yükselen Kova

Tutulma sürecinde kova ve yükselen kova burçları düşündüklerini ifade etme ve yakın çevreleriyle akıcı iletişim kurma konusunda sorunlar yaşayacaklar. Kendilerini istedikleri gibi anlatamadıkları için gerginlikler yaşayabilir, dedikodu, yanlış anlama yahut yanlış anlaşılma gibi konulardan dolayı ufak tefek pürüzler yaşayabilirler. Bu dönemde duyma-görme problemleri de ortaya çıkabilir ancak etki geçici olduğundan paniklemelerine gerek yoktur. Yalnız çevrelerine bazı konuları anlatırken biraz dikkatli olmalarını öneririm zira beklemedikleri tepkiler alabilir yahut anlattıkları konuları ileride çok daha farklı şekillerde duyabilirler.

Balık ve yükselen balık


Balık ve yükselen balık burçları için tutulma sürecinde maddi konular önem kazanacaktır. Ne kazandıkları, nelere sahip oldukları, sahip olmak istediklerine gitme yollarını değerlendirecekler. Kendilerini başarısız hissedebilir ve önceliklerinin ne olması gerektiği konusunda kararsız kalabilirler. Bu gerilimden dolayı yakın zamanda gerçekleştirecekleri planlardan vazgeçebilir, önceliklerini değiştirebilirler. Bazı ödemelerinde zorlanmalar yaşayabilecekleri için dikkatli olmalılar, normalde periyodik olarak gelen ödemelerde gecikmeler yaşayabilirler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder