21 Ekim 2013 Pazartesi

21 Ekim Merkür retrosunun burçlar üzerindeki etkileri

-Merkür retrosu 21 Ekim saat 13.30’da başlayıp, 10 Kasım’da bitecek. Ancak etkileri her zaman bir hafta öncesine ve sonrasına sarkabileceği için 15 Ekim-15 Kasım arası gibi düşünmek daha makul. Akrep burcunda gerçekleşecek olan Retro özellikle akrep/yükselen akrep burçları üzerinde daha etkin olacak ancak genel olarak tüm burçları etkileyecektir, ikizler ve başak burçları da ikincil olarak daha fazla etkilenecekler arasında; Bununla beraber haritasında Akrep baskın olanlar da, akrepte stelyumu olanlar da retrodan nasiplerini daha fazla alacaklardır.

-Merkür Retrolarında temelde iletişim alanımız etkilenir, kendimizi net ifade edemez, sürekli bir yanlışlığı düzeltmek durumunda kalırız, Retro döneminde yazdığımız yazıları ileriki zamanlarda kendimiz dahi anlayamayabiliriz. Bunun yanında elektronik aletlerde, telefonlarda, bilgisayarlarda ev eşyalarında arızalar oluşur ya da yeni aldığımız ürünler hasarlı çıkar. İlişkilerde problemler, aksamalar, ayrılıklar oluşabilir bu nedenle alınganlıklara, öfkeye dikkat etmemiz gerekir zira bir anda çıkış yapıp anlamadan dinlemeden yargılamada bulunabilir, gerçeği fark ettiğimizde geç kalmış olabiliriz veya karşıdan karmaşık sinyaller alabiliriz. Bunların dışında kısa yolculuklarda, evrak işlerinde, kargo işlerinde aksamalar olabileceğinden çok dikkatli olmak gerekir. Ayrıca imzalarda yanlışlıklar, ödemelerde ve alacaklarda aksamalar da retronun etkileri arasındadır.

-Retronun akrepte gerçekleşmesi ise, uzun süredir gizli olan olayların açığa çıkması, gizli sağlık sorunları, karşı taraftan gelen ödemeler, bazı haberlerin geç alınması gibi önemli etkilere sahiptir.

-Şimdi burçlar üzerinde özellikle hangi alanda Retro etkilerinin daha baskın olacağını inceleyelim; burçların hepsinde ayrı etkiler de gözlemlenebileceği gibi, yukarıda bahsettiğim tüm ihtimaller ayrıca her burç için geçerlidir. Ayrıca burçları dekanlarına göre ayrı ayrı ele aldım ancak ilk on günlük dilimde doğanlar için yazdıklarım yine aynı burca ait tüm bireyler için geçerlidir. Bunu göz önüne alarak okumanızı tavsiye ederim, hepinize Retro sürecinde sükunet diliyorum….

Koç burcu

19’unda ay tutulmasından oldukça etkilenen koç burçları baya akıl karışıklığı yaşayabilir çünkü çok şey yapmak istiyorlar ve bir takım engeller oluşacağından canları sıkılacaktır. Retro sürecinde maddi anlamda bir takım sıkıntılar yaşanabilir. Özellikle aileden alınan desteklerde ya da ailenin maddi durumunda ufak çaplı bir sarsılma olabilir, bununla beraber vergiler, ödemeler, alacaklar ve miras beklentisi varsa bu tür bir işlemde gecikmeler, engeller yaşanabilir. Ayrıca cinsel performansta ya da istekte belirgin düşüş, karşı cinse karşı hafif bir soğuma hissi de görülebilir. Koç burçlarının özellikle ilk on günlük diliminde doğanların beklediği yardımları görememesi, ikinci on günlük dilimde doğanların aile ve özel hayatında aksilikler olması, üçüncü on günlük dilimde doğanların ise kötü rüyalar, ruhsal gerginlik, kişisel engellenmeler ve depresif olayları daha sık olarak yaşaması muhtemeldir.

Boğa burcu

Boğa burçları retrodan daha çok gönül ilişkileri, hukuki konular, sosyal çevre, anlaşmalar alanlarında etkilenecekler. Ayın 7’sinden itibaren Venüs’ün Yay burcundaki hareketi boğaların da aşk hayatını hareketlendirmiş, aşık olma ve paylaşım isteklerini artırmıştı şimdi ise bu konuda gerilemeler yaşanacak. İsteğe karşılık alınmaması, şüphede kalmak ya da ani tavırlar sergilemek sonucu oluşan gerginlikler muhtemel görünüyor ayrıca beklenen ilgiliyi görememek, işlerin yavaş ilerlemesi de retronun etkileri arasında. Bununla beraber başkalarıyla yapılan her işte aksama görülebilir, sosyal çevrede de durgunluk, bezginlik ve kendini bir yere dahil edememe, evlilik arifesinde çıkan sorunlar, boşanma ve iş davaları da retrodan etkilenecek. Burcun ilk on günlük diliminde doğanlar için bu etkiler daha fazlayken, burcun ikinci on günlük diliminde doğanlar kardeşler ve yakın çevre ilişkilerindeki aksaklıklardan daha fazla etkilenecekler. Üçüncü on günlük dilimde doğanlar ise başarılı olmak istedikleri ya da belli bir sonuç bekledikleri konularda, çocuklarla ilgili ve parasal konularda daha çok etkilenecekler.

İkizler burcu

Retro ikizler burcu insanlarını genel sağlık ve iş konularında daha çok etkileyecektir. Sağlık sorunları özellikle fark edilmemiş ya da geçmişte ihmal edilmiş sağlık sorunları gündeme gelebilir. İş yaşamında da aksaklıklar olacaktır, beklenen cevaplar gelmeyebilir ya da işlerde gecikmeler yaşanması muhtemeldir. Başkalarından tarafından karşılanan hizmetlerde sıkıntılar oluşacağından yapılacak işlerinizi düzenli kontrol etmenizi öneririm. Ayrıca hayvan besleyen ikizler burcu mensuplarının hayvanları da hastalanabilir, en azından 15 gün itinalı bir bakıma almaları iyi olacaktır. Bu etkiler özellikle burcun ilk on günlük diliminde doğanlarda daha çok görülebilir. Ayrıca Retronun genel etkileri de ikizler burcunun yöneticisinin Merkür olması nedeniyle bu burçtan kişilerde daha sık görülecektir. İkinci on günlük dilimde doğanlar daha çok kişisel değerleri, özgürlüklerinde kısıtlanma hissi, gereksiz harcamalarla para kaybı, başkalarından beklenen ödemeler, çalışma gücünde azalmalar ve tembelliğe eğilimle mücadele edeceklerdir. Üçüncü on günlük dilimde doğanlar ise haklarında dedikodular duyabilir, başkalarına bağlı işlerinde sorunlar yaşayabilirler. Ebeveyn ilişkileri de can sıkıcı olabilir.

Yengeç burcu

Retro yengeç burçlarında ikili ilişkilerde sorunlar, hoşa gitmeyen tahminlerin doğru çıkması, spor kazaları, çocuklarla ilgili sıkıntılar gibi konularda kendini daha çok gösterecek. Ayrıca bir süre yaratıcılığın kaybı, eğlence ortamlarında gerilme ve huzursuz hissetme, romantizm anlayışının değişmesi ve gerginleşme gibi etkiler de belirgin olarak hissedilecektir. Bu durum özellikle ilk on günlük dilimde doğanlar için geçerlidir. İkinci on günlük dilimde doğanlar maddi olarak sıkıntılarla boğuşabilir, cinsellikle alakalı olarak gerginlikler yaşayabilir, ailenin maddi sıkıntılarına şahit olabilir ve bundan etkilenebilirler. Üçüncü on günlük dilimde doğan yengeç burçları ise yolculuk planları varsa aksiliklerle karşılaşabilir, eşlerinin işiyle ilgili sıkıntılar yaşayabilir, akıl karışıklığıyla boğuşabilirler.

Aslan burcu

Aslan burçlarını bu retroda yüksek ihtimal varsa aile işinden kaynaklı sorunlar bekliyor. Ayrıca bazı bitişler olması muhtemel ve bazı anlaşmaların, kararların gecikmesi, istenileni alamayış, başarısızlık hissi ve hayatın geri kalanıyla ilgili geçici evhamlar da retronun etkileri arasında olacak; bununla beraber anneyle ilgili hoş olmayan sürprizler ortaya çıkabilir. Bu durum ilk on günlük dilimde doğanlar için daha yoğun ihtimal dahilindeyken burcun ikinci on günlük diliminde doğanlar tembelleşme, eşyalarını kaybetme, maddi kaynaklarda sıkıntı yaşamak ve özgürlüğün kısıtlanması gibi sorunlarla mücadele edecek. Burcun üçüncü on günlük diliminde doğanları ise başladıkları işlerin istedikleri gibi gitmemesi, dış görünüşten, kendinden ve kişiliğinden memnuniyetsizlik, deri rahatsızlıkları gibi sorunlar beklemekte.

Başak burcu

Merkür’ün yönettiği bir diğer burç olan başaklarda öncelikle iletişim sorunları ve kısa seyahatler, planlar, ödemeler konusunda aksilikler oluşması ihtimali yüksektir. Ayrıca kardeşlerle olan iletişimde yahut yine kardeşlerle ilgili konularda sorunlar gündeme gelebilir. Retronun genel etkilerini de yoğun olarak hissedecek olan başak burçlarının ilk on günlük diliminde doğanlar bu meselelerle daha çok haşır neşir olacaklardır. Burcun ikinci on gününde doğanlar ise başarı bekledikleri konularda aksamaları, arkadaşlarla iletişim sorunlarını, kontrolü dışı olayları ve ilişkilerde problemleri yaşayacaklar. Burcun üçüncü on günlük diliminde doğanlar ise, özellikle evlilerse evde gerginlikler, evlenmeye hazırlanıyorlarsa aileler tarafından çıkarılan gerginliklerle karşılaşabilirler. Aile içinde sorunların da günceme gelebileceği Retro sürecinde kendileriyle ilgili yapılmış dedikoduları öğrenebilir, aralarında husumet olan kişilerle ya da tanımadıkları insanlarla tatsızlıklar yaşayabilirler.

Terazi burcu

Terazi burçları Retro sürecinde paralarını, maddi değer taşıyan eşyalarını kaybedebilir, düşüncesizce para harcayabilirler bu nedenle her sinir bastığında kendilerini dışarı atmamaları daha uygun. Kendileriyle ilgili eksiklikler hissedebilir ve eğer varsa ilişkilerinde bu tür duygusal eksiklik hislerinden dolayı problem çıkarabilirler. Özgürlüğü kısıtlanmış gibi hissedecek olan terazi burçları nereye hamle yapsalar aksilikle karşılaşabilirler. Özellikle ilk on günlük dilimde doğanlar bu tür sorunları baskın olarak yaşayabilirler. İkinci on günlük dilimde doğanlar ise haklarında dedikodular çıktığını duyabilir, özellikle çevresinde karalama kampanyası başlatıldığını fark edebilirler. Terfi beklentileri ileriye ertelenebilir, kendinden başka daha yetkin kişilere bağlı işlerinde sıkıntılar yaşayabilirler. Üçüncü on günlük dilimde doğanlar ise sağlıkla ilgili problemlerle daha çok uğraşacaklardır. Bununla beraber iş hayatında da ufak tefek aksilikler yaşayabilir, eşyalara başkaları tarafından zarar verilmesi gibi durumlarla karşılaşabilirler.

Akrep burcu

Akrep burcu retronun genel etkilerini yoğun olarak hissedecek burçlardan biri. Bir süredir hali hazırda Satürn’ün baskısıyla yaşayan akrepler retroda özellikle kendileriyle ilgili sorunlarla boğuşacaklardır. İfade problemleri, kendinden uzaklaşmak, zihinsel koordinasyonu sağlayamamak, yatırımlarla ilgili sıkıntılar yaşamak gibi gergin etkiler alabilirler. Ayrıca sırlar ve gizli olaylarla ilgili sorunlar da yaşayabilirler. İlk on günlük dilimde doğanların bu etkilerle karşılaşması kuvvetle muhtemelken ikinci on günlük dilimde doğanlar daha çok, hukuki konularda veya hakemli işlerde, ideallerine ulaşmak için yaptıkları çalışmalarda, düşüncelerini özgürce savunabilme konusunda problemler yaşayacaklardır. Ayrıca ticari ilişkiler içerisinde olanların bekledikleri ya da yapacakları ödemelerin gecikmesi ve bundan doğan sorunlar da gündemlerine girebilir. Burcun üçüncü on günlük diliminde doğanlar ise genel olarak aşkla ve ilişkilerle ilgili sorunlarla boğuşabilirler. Bununla beraber çocuklarla ilgili problemler ve genel huzursuzluk hisleri, akıl dağınıklığı, kendilerini üzerinde çalıştıkları işe verememe ve verimli olduklarını hissedememe gibi etkilerle de boğuşabilirler.

Yay burcu

Yay burçları retroda kendilerini kısıtlanmış, zihinlerini verimsizleşmiş hissedebilirler. Hiçbir şey yapmak istemeyebilir, çevreye karşı kayıtsız davranabilirler. Ayrıca başkalarıyla paylaşılmayan tartışmalara girebilir, bir takım yasaklara maruz kalabilirler. Bu etkileri burcun ilk on günlük diliminde doğanlar daha çok göreceklerdir. İkinci on günlük dilimde doğanlar ise başkalarından bekledikleri yardımlar konusunda gecikme yaşayabilir, bazı sırlar yüzünden sıkıntılarla boğuşabilirler. Ayrıca içe kapanık ve gerin olacaklarından bazı sinir problemleri görülebilir. Cinsel anlamda da çevreye karşı soğukluk hissedebilir kendilerini ilişkilerden uzakta görebilirler. Burcun üçüncü on günlük diliminde doğanları aileyle ve evle ilgili problemler daha çok meşgul edecektir. Bunun dışında biriktirdikleri para varsa bundan harcama yapıp eksilebilirler, bazı ani ihtiyaçlar gündeme gelebilir.

Oğlak burcu

Oğlak burçları retroda sonuç bekledikleri işlerde bir takım aksilikler nedeniyle gecikmeler yaşayabilir, arkadaşlarına karşı sert davranışlarda bulunabilirler. Yakın çevre ilişkilerinde bozulma yaratabilecek tavırlar gösterecek olan oğlak burçları, mesai, maaş artışı gibi beklentileriyle ilgili de sıkıntılar yaşayabilirler. Bunun yanında maaşları da gecikebileceğinden ayın başından iş ortamını dikkatli izlemeleri faydalıdır. Kontrolden çıkan olaylar da oğlak burçları için bir takım sıkıntılar yaratacaktır. Bu durumlar özellikle ilk on günlük süreçte doğan oğlakları daha çok etkileyecektir. İkinci on günlük dilimde doğan oğlak burçlarını ilişkilerle ilgili sıkıntılar bekliyor; evlilerse ya da evliliğe giden ilişkileri varsa büyük bir tartışma yaşayabilirler. Kendilerinden sevdiklerinin beklemeyeceği bir sabırsızlık ve kapalılık göstermeleri muhtemeldir. Ayrıca yakın aile ilişkilerinde de sıkıntılar yaşanması muhtemeldir. Burcun üçüncü on günlük diliminde doğan oğlaklar ise iletişim ve kardeşlerle ilgili sorunlarla daha çok haşır neşir olabilirler. Ayrıca yakın tarihli ve kısa vadeli planları bozulabilir, ayaküstü işlerde sakarlıklar yaşayabilir ve verdikleri sözleri de unutabilirler.

Kova burcu

Kova burçlarının retroda özellikle vakit sıkıntısı yaşaması muhtemeldir. İşlerini yetiştiremeyebilir, kendilerine duyulan güvene layık olamadıklarını düşünecekleri şeyler yapabilirler. Ayrıca haklarında dedikodular çıkması da büyük ihtimal dahilindedir ve bu durum canlarını epey sıkabilecek bir ortamda gerçekleşiyor olabilir. Retro sürecinde kendilerine yoğun baskı uygulamaya meyilli olacak kovaları bu durumlar en çok ilk on günlük dilimde doğanları etkileyecek. Burcun ikinci on günlük diliminde doğanlar ise sağlık sorunları, alışkanlıklardan doğan problemler, yakın akrabalarla ilgili sıkıntılar yaşayabilir, başkalarına teslim ettikleri işlerde aksiliklerle karşılaşabilirler. Burcun üçüncü on günlük diliminde doğanlar ise aşırı harcamalara, maddi kayıplara ve özgürlükleriyle ilgili kısıtlanma hislerine maruz kalabilir, kendilerini ifade etmekte ve rahat olmakta sorun yaşayabilirler.

Balık burcu

Balık burçları Retro sürecinde hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını kaybedebilir, çekingen, huzursuz, mutsuz hissedebilir ve bunu gizlemek için çok uğraşabilirler. Araştırma yaptıkları bir konu varsa ilerleyemeyebilir, okuyorlarsa da eğitimde aksaklıklar yaşayabilirler. Ayrıca yeni kişilerle iletişimlerinde, ticaret konularında da problemler gündeme gelebilir. Bu etkiler burcun ilk on günlük diliminde doğanları daha çok etkileyecektir. İkinci on günlük dilimde doğanlar ise daha çok ikili ilişkiler, çocuklar, tahminler konusunda sorunlar yaşayabileceklerinden özellikle tahmine dayalı hobilerinden bu süreçte uzak durmalarında fayda var. İlişkiler alanında ise kırıcı olabilirler, duygusal tatminsizlikler yaşayabilir ve bunu da büyük sorun haline getirebilirler. Burcun üçüncü on günlük diliminde doğanların kendilerinden hoşnut olmadıkları, görünüşlerinden konuşmalarına kadar kendilerini eleştirdikleri ve beğenmedikleri bir süreç olması kuvvetle muhtemeldir. İfadeleriyle ilgili sorunlar ve yanlış anlaşılmalar yaşayacakları için her şeyden uzak olmayı tercih edebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder