24 Aralık 2014 Çarşamba

Satürn Yay burcunda (24 Aralık 2014- 21 Aralık 2017)



Herkese merhabalar. Ayın 24’ünde(bugün) Satürn Akrep burcundaki yolculuğunu bitiriyor ve Yay burcundaki 2,5 yıllık misafirliğine başlıyor. Satürn’ün çalışma prensibini daha iyi anlamak ve uyum sağlayabilmek için bu yazıyı okuyabilirsiniz. Akrep burçları hemen kurtuluyor mu?  Hayır, Haziran ayında retro sürecinde Yay burcundan çıkış yapıp tekrar Akrep burcuna doğru gerileyecek olan Satürn, Eylül ayının 19’una kadar akrep burcunda kalacak. Öncelikle yay ve yükselen yay burçlarını etkileyecek olan Satürn, bulunduğu alana kısıtlamalar, zorlanmalar, geriye gidişler, gerilimler getirecektir. Ama asla unutulmaması gereken konu, Satürn’ün lakabı “büyük öğretmen”dir, kişiyi zorladığı konularda büyütecek, ilerlemeye zorlayacaktır, istenmeyen ama gerekli değişiklikleri göze sokacaktır, bu nedenle etkiye direnmektense ne öğretmeye çalıştığına bakmak herkes için daha kolay ve gelişim getiren bir ortam yaratacaktır.

Koç ve yükselen Koç burcu

Koç burcunun 9. Evinde ilerlemeye başlayacak olan Satürn, burcun mensuplarının son yıllarda artan şüpheciliklerinden ve kimseye güvenememe sorunlarından kurtarırken, odaklanma sorunları, eğitim alanında güçlükler, yurtdışı çalışmalarında ve uzun vadeli planlarda hayal kırıklıklarına sebep olacaktır. Bununla beraber manevi anlamda gelişimi ve derinleşmeyi de engelleyeceğinden Koç ve yükselen koç burçları daha materyalist, aradıkları manevi yoğunluktan uzak ve sorgulayıcı bir yapıya bürüneceklerdir. Hukuki işlerde, resmi çalışmalarda sorunlar gündeme gelebilir, bu alandaki işlerde istenilen sonuçlar alınamayabileceği gibi normalde az bir çabayla gerçekleşecek olan işler için normalüstü çaba göstermek gerekebilir. Her türlü yabancı durumu kabullenmek ve yabancı insanlarla(uyruk fark etmeksizin) iletişim ve bir arada olmak zorlaşacaktır. Yüzeysel kalacaklarından bekledikleri gelişimi gösteremeyebilir, istedikleri ilerlemeyi gösteremeyebilirler. Sağlıklı akıl yürütme ve akıl-kalp dengesini tutturmak koçlar için zor olacaktır. Bununla beraber geçmişle hesaplaşmak, geçtiğimiz iki yılda yıktıklarını düzeltmeye çalışmak ve bazı büyük yanlışları fark etmek de koçların muhatap olacakları konular arasındadır.

Boğa ve yükselen Boğa

Boğa ve yükselen Boğa burçları için Satürn, duygusal zorlanmalar ve istikrarsızlıklardan kurtarırken diğer yandan şüpheci, ketum, yaptıklarından daha hızlı sonuç bekleyecekleri bir süreci beraberinde getirecektir. Fiziksel olarak hareketlilik azalabilir, cinsel isteklerde düşüş yaşanabilir. Bununla beraber boğa ve yükselen boğa burçlarının dikkat etmesi gereken bir diğer konu ödemeler ve borçlar konusu olacak. Bu alanda her türlü zorlanma kendini gösterebileceğinden dikkatli olmaları ve tüm harcamalarını planlamayı öğrenmeleri gerekecektir. Ayrıca şüpheci ve güvensiz yanları yükselecek; bu sorgulayıcı ve keskin yanları yıkıcı davranışları beraberinde getirebilir, değer verme sistemlerinde bir sarsılma ortaya çıkabilir. İnsan ilişkileri, başkalarının hisleri daha önemsiz hale gelebilir. Evli ve uzun beraberliği olan Boğa ve yükselen boğa burçlarının partnerlerinin iş ve maddi durumu zora girebilir.

İkizler ve yükselen İkizler

İkizler ve yükselen ikizler burçları için Satürn-Yay süreci, duygusal hayatlarında ve başkalarıyla olan duygusal/ genel ilişkilerinde uyumsuzlukları ve zorlanmaları beraberinde getiriyor olacak. İş alanında tutunamamak ve zorunlu değişimler, başkalarıyla ortak çalışma zorluğu, paylaşım duygusunun azalması İkizler burçlarının karşılaşacağı zorluklardan. Duygusal alanda ise partnerlerinden istedikleri ilgi ve sevgiyi göremeyebilir, kendileri de bu alanda daha keskin ve rasyonel olacaklarından istedikleri ilgiyi, sevgiyi gösteremeyebilirler. Bu alanda hayal kırıklıkları ve beklenen istikrarın sağlanamaması, bugüne kadar yapılmış tüm hataların masaya yatırılmasına ve bu alanda olgunlaşmaya vesile olacaktır. Evliliklerde zorlanmalar, beraber yaşama zorluğu, beklentilerin karşılanamaması, çatışmalar ve paylaşımların azalması da söz konusu olacağından evlilikler ve uzun beraberlikler büyük bir sınavdan geçecek. Sevgi bu dönemde geri planda kalırken, sevginin getirmesi “gerekenler” konusu öne çıkacak ve ikizler/ yükselen ikizler burçları neyin olduğuna değil, neyin olması gerektiğine dikkat edecek, daha kurallı bir yapı gösterecekler.

Yengeç ve yükselen yengeç

Yengeç ve yükselen yengeç burçlarının Satürn-Yay döneminde aşkta istikrarsızlıkları ve hayal kırıklıkları sona ererken yerini kariyer ve ilerleme konusunda engellemeler ve zorlanmalara bırakıyor olacak. Bununla beraber sağlık alanında da sürekli sarsılmalar söz konusu olabilir ve bugüne kadar ortaya çıkmamış rahatsızlıklar kendini gösterebilir. Çalışma hayatı, çalışma şartları zoraki değişimlere sebep olurken, bulundukları alanı değiştirmek ve kendilerini geliştirmek de kaçınılmaz olacaktır. Aşırı verici davranışlar gösterebilecekleri gibi karşılarındaki kişilere normalde gösterdikleri ihtimamdan daha uzak yaklaşımlar gösterebilir, kendi beklentilerini öne koyarak hareket edebilirler. İhtiyaç duydukları en önemli konu bu dönemde yakın insan ilişkileri kurabilmek ve fikirsel birlikler oluşturabilmek olacaktır zira bu alanda yaşanacak kısırlıklardan fazlasıyla etkilenme ve kendilerini kapatma potansiyelleri artacaktır. Başkalarından tavsiye almakta zorlanacakları gibi, başkalarına yardım etme isteklerinde de azalma, eskiden müsamaha gösterdikleri kişilere aşırı sert ve eleştirel yaklaşımlar, iş ve ikincil yakın çevreden beklentilerin artması ve bu alanların sürekli sınava tabi olması söz konusudur.

Aslan ve yükselen Aslan

Aslan ve yükselen Aslanlar için Satürn-Yay dönemi kendini bulma, yerini sağlamlaştırma, duygusal ilişkileri, aşk hayatını yapılandırma konusunda bir sınav süreci olacaktır zira duygusal beklentilerin değişeceği bu süreçte romantizm duyguları körelebilir, daha katı ve toleranssız davranışlar gösterebilirler. Bununla beraber yeteneklerini ortaya çıkarmakta zorlanabilir ve yaratıcı yanlarını kaybedebilirler. Beraberliklerden alınan keyif yerini beraberliği ilerletmeye ve sağlamlaştırma çabalarına dönüşeceğinden bu alanda durumları çok zorlamamaları iyi olacaktır. Bununla beraber şans oyunları ve şans gerektiren işlerde normalde olduklarından daha az şanslı ve tahminlerinde daha az tutarlı olacaklarından, iddia ettikleri konularda istedikleri sonuçları alamayabilirler. Çocuk sahibi olmak isteyen aslan ve yükselen aslanlar için sorumluluklar artacaktır, bununla beraber isteklerine hemen ulaşamayabilir, çocuk için biraz beklemeleri gerektiğini fark edebilirler. Bununla beraber çocuk konusunun beklediklerinden çok daha fazla şeyi değiştirdiğini de fark edebilirler. ilişkilerde tatminsizlik, duygusal konularda sıkışmalar ve zorlanmalar ancak neticesinde olgunlaşma, aslan burçlarının Satürn-Yay döneminden göreceklerinin temelindedir.

Başak ve yükselen Başak burcu

Satürn-Yay dönemi başak ve yükselen başak burçları için kendilerini çoğu kişiye karşı iletişime kapattıkları, çevresel olarak fazla gelişemedikleri ve bunu bir tercih olarak düşündükleri dönemi geride bırakmalarını sağlarken diğer yandan kendini ait hissetme dürtüsünü de tetikleyecektir. Ev ve aileyle ilgili sorunlar, kendini dünyaya ait hissetme konusu önem kazanacaktır. Taşınmak, yer değiştirmek, hayatı ilerletmek adına hareket etmek zorunluluğu da ön plana çıkıyor. Başak burçları değişimlere ihtiyaç duyacak ve bu değişimi gerçekleştirebilmek adına büyük bir çaba göstermeleri gerekecektir. Aile içinde sorunlar veya kopmalar yaşanabilir, evde içerisinde ve dengelerde değişimler gerçekleşebilir. Kadınlarla olan ilişkiler güçlenecek ve önemli birlikler kurulacaktır. Bununla beraber bu süreçte aşırı sorgulayıcı ve cevapları kendi çabalarıyla vermeye yatkın olacaklarından biraz anlayışsız davranışlar göstermeye de açıklar.

Terazi ve yükselen terazi

Terazi ve yükselen terazi burçları Satürn-Yay döneminde elindekini tutma, muhafaza etme, maddi olarak kazanımlarını dengede tutmaya çalışma, tedbirli olma ve değişen önceliklerini düzenleme, beklentilerine karar verme mücadelesini geride bırakırken, başkalarını anlama, kendini anlatma ve anlaşılma konusunda önemli mücadeleler verecektir. Kardeşler, yakın arkadaşlar, kısa süreli planlar, kısa yolculuklar bu süreçte terazi ve yükselen terazilerin hayatında değişim gereken ana konular olacaktır. Bu dönemde görme, işitme, konuşma sorunları ortaya çıkabilir. Daha takıntılı ve konuları normalden daha fazla irdeleyen bir yapı gösterebilirler. Zihinsel olarak kendilerine somut sonuçlar getirecek konulara yönelecek, temel alışkanlıklarının hiç sandıkları gibi temel olmadığını ve değişebileceğini görecekler. Çevrelerindeki insanları dinlemeyi öğrenecek, davranışları üzerine düşünme ve davranışlarını düzenleme zorunluluğuyla karşı karşıya gelecekler. Herkesin sorunu terazi ve yükselen terazilerin derdi haline gelebilir ve bu durumla ilgili ama iyi ama kötü algılansa da, nasıl düşünüldüğünü umursamadan harekete geçmeleri ve herkesle ilgilenmek zorunda olma durumunun önüne geçmeleri gerekebilir. Yakın çevre ilişkilerinde kopmalar, tartışmalar, gerçeklerin sanıldığı gibi olmadığını görmek de terazi burçlarının Satürn’den alacakları arasında olacaktır.

Akrep ve yükselen Akrep

Akrep ve yükselen Akrep burçları hayatlarının her alanında yaşadıkları büyük sorunları artık biraz daha düzenlemiş, yeni şeyler öğrenmiş, sorunlarla mücadele etme konusunda kendilerini geliştirmiş olarak Satürn-Yay dönemine giriş yapıyorlar. Son iki senede pişmiş, değişmiş, bir şeyleri ister zorla ister seve seve olsun öğrenmiş olduklarından yorgun ama daha güçlüler. Satürn-Yay dönemi ise akrep ve yükselen akrepler için maddi alanda öğrenilmesi gereken şeyleri öne çıkaracaktır. Harcamaların düzenlenmesi, kazanımlarla ilgili sorunlar ve bunlarla mücadele etme gerekliliği, kazanımları artırma, koruma ve değişimlerden etkilenmemesini sağlama çabası oluşacaktır. Ayrıca hayattaki öncelikleri, beklentilerin değişimi, isteklerin karşılanmasının yeni yollarını bulmak önemli hale gelirken, aniden değişen durumlara karşı sağlam tavır alabilmek de önemli bir hale gelecektir. Bu süreçte gelen rahatlama ve yolların açılmaya başlamasıyla aniden riskli adımlar atmaya kalkmamalı, kendilerini sağlamda tutmalılar. Eşyalarını nasıl kullandıklarına ve zarar vermemeye, eşyalarını iyi muhafaza etmeye de özen göstermeliler zira sevdikleri eşyaları, maddi değeri olan şeyleri kaybedebilirler.

Yay ve yükselen Yay

Zihinsel olarak karmaşıklığı, isteklerde kararsızlık ve çeşitliliği, bilinçaltını sürekli baskı altında tutma durumundan kurtulacak olan yay ve yükselen Yay burçları Satürn-Yay döneminde şüphesiz en büyük sınavı verecek grup olacaktır. Hayatlarının her alanında keskin değişim ve dönüşümlerin zoraki hale gelmesi, yapılmak istenenlerin gerçekleşmemesi yahut gerçekleşmesi için normalde “olmaması” gereken kadar çaba göstermek, duygusal zorlanmalar, fiziksel sorunlar, ilişkilerde istikrarsızlıklar, bağımlılıkların çöküşü ve zorunlu değişimler söz konusu olacaktır. Görünümle ilgili konularda düzenleme, kendini anlatabilme çabası, beklentilerini ve çevresel ilişkilerini yeniden değerlendirme, hayattaki yolunu anlamaya ve bulmaya çalışma da yay ve yükselen yay burçları için önemli hale gelecektir. Ailevi sorunlar, aile bireylerinde özellikle kişilerin hayatındaki önemli erkek figürlerle ilgili gerilim yaratacak durumlar ortaya çıkabilir. Aile içinde değişim ve dengelerde bozulmalar olabilir. Hayata yeni bir yön verme ve tabir-i caizse yangından kendini kurtarma, yanma veya küllerinden doğma arasında bir seçim yapmaları gerekecektir.

Oğlak ve yükselen oğlak

Oğlak ve yükselen oğlak burçları Satürn-Yay döneminde zihinsel olarak karmaşalar, yalnızlık ve düşüncelerin keskin değişimi sürecine giriyorlar. Satürn-Akrep sürecinde inandıkları değerler konusunda, arkadaşlıklar ve sosyal çevre oluşturma konusunda bazı değişimler yaşamaları gerekmişti. Şimdi ise kendi iç dünyalarıyla uğraşmaları ve orada önemli düzenlemeler yapmaları gerekecektir. Yalnız kalma istekleri artarken, başkalarına gösterdikleri müsamaha da azalacaktır. Her şeyi mümkün olduğunca yardım almadan çözmek isteyecek ve iç tedirginliklerini dışarıya yansıtmamak için önemli uğraş verecekler. Eskide kalan konular gün yüzüne çıkabilir, hesaplaşmaları gereken konuları masaya yatırabilirler. Kendilerini baskı altında hissettikleri konularda açılmalar, değişim ve büyük dönüşümler yaşanacaktır. İlerleyebilmek için normalden fazla mücadele vermeleri gerektiğini görecekler ancak hırsları da artacağından zorlanmalara karşın bu alanda başarı göstermeleri mümkün olacaktır.

Kova ve yükselen Kova

Mesleki konular, toplumsal konum, isim, hayatın yönü konusunda geçtiğimiz iki sene içerisinde kendi sınavını vermiş olan kova ve yükselen kova burçları Satürn-Yay döneminde artık hayattan beklentileri, umutları, istekleri konusunda büyük bir sınava girecekler. Gerçekte ne istedikleri ve isteklerine nasıl ulaşacakları konusunda önemli kararlar vermeleri gerekecek ve kendilerine başkalarından yardım görmeden yeni bir yol çizmeyi hedef edinecekler. Bu dönemde arkadaşlıklar da sınava tabi olacak, büyük değişimler, bazı arkadaşlıkların bitmesi, önemli seçimler söz konusu olacak. Birlik olma duygusu, kendini bir çatıya ait hissetme, başkalarıyla beraber hareket edebilme becerisi, aktivitelerde aktif katılım gösterebilmek Kova ve yükselen kova burçları için önemli olacaktır.

Balık ve yükselen Balık


Balık ve yükselen balık burçları son iki yıldır önemli, hatta olmayacağını düşündükleri değişimler yaşıyorlar ve hayatın aslında bambaşka yönleri olduğunu da gördüler. Ancak artık kendilerine daha ciddi bir yol çizmenin zamanı da gelmiş durumda, tırnaklarıyla kazıya kazıya kendilerine isim yapma, ilerleme, yollarına çıkan taşları temizleme ve doğru kişileri hayatlarına sokma konusunda bir sınav verecekler. Hangi hedefleri ne kadar önemli/ ne kadar değil konusu bu dönemde varlığını gösterecektir. Otoriter figürlerle olan iletişimleri önem kazanacak ve bu tür kimseleri idare etmeyi öğrenmeleri gerekecek. Bununla beraber çevrelerinde kendilerini oluşturmak adına yeni başlangıçlar yapmak ve yeni ortamlara girmek gerekliliği de ortaya çıkabilir. Ayrıca aile, sosyal çevre, okul, toplum içerisinde özellikle erkek figürlerle olabilecek anlaşmazlıklar, tartışmalar, gerilimler yahut sağlık sorunlarıyla uğraşmaları gerekebilir. Sabırlı olmayı, yerini bilmeyi ve sükûneti öğrenmesi gerekecek olan Balık ve yükselen balık burçları, ortaya çıkabilmek için gerekenler neyse onu yapmayı öğrenmek adına büyük uğraşlar içerisinde olacaklardır.  

4 yorum:

  1. Baliklarin ask hayatini nasil etkileyecek ?

    YanıtlaSil
  2. burcum yay yükselenim aslan (evet...) , saturnum balıkta 11' 47'' 20 yaşıma bu ay bastım nolacak halim :(

    YanıtlaSil
  3. geçen 3 yıl güneş burcum boğanın ilişkiler evindeydi satürn ve baya sağlam sınandım tü ken dim.şu anda da yükselenim aslanın ilişkiler evine girdi. aynı zorlukta mı yaşarım?yükselende mi daha etkili olur güneş burcunda mı?bu arada haritamda 29 derece kovada satürn.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,

    Doğum bilgilerimi verirsem doğum haritamı yorumlayabilir misiniz?

    teşekkürler :)

    YanıtlaSil