13 Eylül 2015 Pazar

13 Eylül 2015 Başak burcunda Güneş tutulmasının burçlar üzerindeki etkileri


Hazırlayanlar: Çiler Sezici-Nurçin Biran


Koç Yükselen Koç

Koç ve yükselen burcu koç olanlar bugün gerçekleşen tutulmanın etkileri olarak önümüzdeki 6 ay-1sene boyunca meslek yaşamlarında, yaptıkları projelerle, sorumluluk duygularında uzun vadeli değişimlere açık olacaklar. Çalışan koç ve yükselen koçlar kendilerini mesleklerinde daha iyi bir şekilde göstermeye ve çalışmalarıyla ön plana çıkmaya yatkınlar. Ancak genel olarak koç ve yükselen koçların ortaları olmayacaktır. Zaman zaman aşırı çalışma yahut zaman zamansa sorumluluklarını boşlama eğiliminde olabilirler. Bazen aşırı fiziksel hareketlilik gösterirken bazense aşırı duygusal değişimler gösterme eğiliminde olacaklar. Özellikle kendileriyle alakalı duygusal sorunlara çok fazla takılabilir ve çözümsel yanlarını kendi duygusal problemlerinde kullanamayabilirler. Buna tezat olarak başkalarının problemlerine karşı çok çözümsel yapıları olacaktır. Bu süreç içinde çalışanlar için iş yaşamında, genel anlamda ise toplumda kendilerini ön plana çıkartabilecek fırsatları güzel değerlendireceklerdir. Kendilerinden daha üst mertebede, kuvvetli insanlarla tanışma ve bu tür insanlardan yardım görme potansiyelleri vardır.

Tüm bunlara ek olarak doğru olmasa bile hemen her konuda muhalif ve tartışmacı davranmaya yatkın olacaklardır. Kişisel özgürlükleri oldukça ağır basacağından, ikili ilişkilerin sorumluluklarını almaya gönüllü olmayabilirler.


Boğa Yükselen Boğa

Bugün gerçekleşen tutulmanın etkileri olarak önümüzdeki 6 ay-1 sene boyunca boğa ve yükselen burcu boğa olanlar duygusal hayatları, aşk hayatları, eğlence anlayışları, dış dünyaya yaklaşımları konularında uzun vadeli değişimlere açık olacaklar. Bu süreç içinde duygusal ilişkilerindeki olaylar ve koşullar hayatlarına yön verecek yapıda etki edecektir. Entelektüel kişilerden normalden çok daha fazla etkilenecekler ve entelektüel birikimi olanlara hayran olma ve bu tür kişilerle duygusal ilişkiler içine girme potansiyelleri fazla olacaktır.  Aşk ilişkilerine ve romantizme bakış açıları, aşkı yaşama biçimleri, karşıdan bekledikleri ve karşıya verdikleri sevgi biçimi konusunda değişimler yaşayacaklardır. Organizasyon yetenekleri, iletişim beceriler kuvvetli olacağından sosyalleşmek, eğlenmek için oldukça istekli olacaklardır. Duygusal manada hissettiklerinde orta yolu bulmakta zorlanacaklarından sevdikleri insanları aşırı benimseme, sevmedikleri insanlardansa tamamen kopma gibi durumlar yaşanacaktır. Ayrıca yazı yazmaktan, hislerini deneyimlerini yazılı şekilde ifade etmekten hoşlanacaklar.


Tüm bunlara ek olarak mesleklerine olan düşkünlükleri fazla olacaktır. Mesleki hayatta üzerlerine çok fazla sorumluluk almalarından dolayı uyku problemleriyle karşılaşmaları olasıdır. Yapabileceğinden çok daha fazla sorumluluk üstlenme eğiliminde olacak boğa burçları sağlıklarını da çok fazla kafaya takabilir, bu alanda bazı yenilikleri hayatlarına sokabilirler.

İkizler Yükselen İkizler

İkizler ve yükselen burcu ikizler olanlar bugün gerçekleşen tutulmanın etkileri olarak önümüzdeki 6 ay-1 sene boyunca ailevi konular, ebeveynleriyle olan ilişkileri, yaşadıkları ortam, ev hayatları konularında uzun vadeli değişimlere açık olacaklar. Bu süreç içinde ikizler ve yükselen ikizler evde çalışmaya yatkın olacaklardır. Yaptıkları iş her ne olursa olsun evdeyken daha başarılı sonuçlar elde edeceklerdir. Evde çalışırken çalışmalarından daha fazla verim alacaklardır. Evlerinde toplantılar yapmaya, sevdiklerini evlerinde ya da ev gibi gördükleri alanlarda ağırlamaya hevesli olacaklardır. Bu süreç içinde yaşadıkları yeri, ikamet ettikleri alanı değiştirebilir yahut yaşadıkları alanın içerisinde değişimler yapabilirler. Gelecek dönem ikizler ve yükselen burcu ikizler olanlar için araştırma kabiliyetlerinin oldukça gelişkin olacağı bir süreç olacaktır. Güç kavramı kendileri için oldukça önemli olacağından güçlerini olabildiğince göstermek isteyecekler ancak tam anlamıyla otoriter yapılarını gösteremeyebileceklerinden bu durum ufak tefek sıkıntılar yaratabilir.

Tüm bunlara ek olarak bu süreçte arkadaşlıkları garip sebepler ve koşullarla aniden bozulabilir bu durumun üzerlerinde yarattığı gerginlik aşk ilişkilerine ve duygusal hayatlarına çok fazla etki edebilir.

Yengeç Yükselen Yengeç

Bugün gerçekleşen tutulmanın etkileri olarak yengeç ve yükselen burcu yengeç olanlar önümüzdeki 6 ay-1 sene boyunca yakın çevre ile olan ilişkileri, iletişimleri, fikirlerini ve kendilerini ifade etme tarzları, öğrenme ve algılama konularında uzun vadeli değişimlere açık olacaklar. Kendi gözlem ve deneyimlerini, kendi edinimlerini diğer insanlardan çok daha değerli görme eğiliminde olacak, fikir ve davranışlarında kendine dönük bir profil çizeceklerdir. Duygularını aktarmak için istek duymalarına karşın duyguları karmaşık olacağından onları anlamakta zorlanacaklardır. Başka insanların da kendilerini anlamadığını düşünme eğilimleri yüksek olacaktır. Fikirleri, düşündükleri ve deneyimleri konusunda fazla inatçı olacaklarından kararlarından dönmeyecekler ve bu konularda iddiacı olacaklardır bu durum dikkat etmeleri gerekiyor zira bu eğilim faydalarına işleyebileceği gibi zarar da getirebilir. Yakın çevreleriyle, komşu ve varsa kardeşleriyle olan iletişimleri normalden çok daha fazla yoğun olacaktır. Bu süreç içinde insanları iyi gözlemleyebilme ve insanlar hakkında doğru çıkarımlar yapma potansiyelleri yüksektir. Güçlü, önemli insanlarla tanışma ve bu insanlar sayesinde gelebilecek fırsatlarla karşılaşma şansları da yüksek olacaktır. Toplumsal ve ikili ilişkilerini kontrol etme eğiliminde olacaklar bu noktada dengelerini kaybetmemeye dikkat etmeliler.


Tüm bunlara ek olarak, bu süreçte yengeç ve yükselen yengeçler iş yaşamında/ okul hayatında ve toplum önündeki duruşları açısından oldukça dikkat çekici olacaklardır. Bu durumun bir getirisi/götürüsü olarak diğer alanlara çok daha fazla zaman ve enerjilerini harcayabilir evlerini ve aile yaşamlarını ihmal edebilirler.

Aslan Yükselen Aslan

Aslan ve yükselen burcu aslan olanlar bugün gerçekleşen tutulmanın etkileri olarak önümüzdeki 6 ay-1 sene boyunca maddi konular, kazanma becerileri, maddi konuları değerlendirme yetenekleri konularında uzun vadeli değişimlere açık olacaklar. Maddi anlamda güvence arayacakları bir süreç olduğundan birikim yapmaya karşı istekli olacaklardır. Ancak bu aralıkta yoğun harcamalar yapma  ve normalden daha fazla cömert davranma eğilimleri de yüksek olacağından maddi durumlarını dengeleme konusunda sıkıntı yaşayabilirler. Her şekilde maddi durumları ani değişiklikler gösterecektir bu nedenle çok planlı hareket etmeliler. Çevrelerinde duydukları fikirlerinden faydalanmaya ve kendileri için işe yarar hale getirmeye yatkın olacaklardır. Özellikle çalışan aslan ve yükselen aslanlar çalıştıkları alanı, birlikte çalıştıkları kişileri ve çalışma şartlarını kontrol etme ihtiyacı hissedeceklerdir. Kontrol yetenekleri güçlü olacaktır. Bu süreç içinde maddi anlamda, iş yaşamında ve kendilerini daha iyi bir hale getirecek konularda karşılarına çıkan fırsatları güzel değerlendirebileceklerdir.

Tüm bunlara ek olarak deneyimlerini, öğrendiklerini aktarmaya oldukça hevesli ve istekli olacakları bu süreçte anlatımları normalden çok daha farklı ve hareketli olacaktır. Zihinsel olarak bencil olma eğiliminde olabilirler çünkü öncelikleri kendileri olacaktır.


Başak Yükselen Başak

Başak ve yükselen burcu başak olanlar burçlarında gerçekleşen tutulmanın etkileri olarak önümüzdeki 6 ay-1 sene boyunca kendileri, kendilerini ifade biçimleri, fiziksel görünümleri, doğal mizaçları, çevrelerine olan tepkileri konularında uzun vadeli değişimlere açık olacaklar. Bu süreç içinde tavırları, davranışları, düşünceleri, hareketleri daha çok kendilerine dönük düşüncelerle biçimleniyor olacaktır. Duyguları ani olarak değişimler göstereceğinden duygularını anlamakta ve kendilerini çözmekte zorlanacaklar. İnsanların kendilerini anlamadığını düşünmeye yatkın olacaklar. Karşılaştıkları olaylar aniden, hiç beklemedikleri şekilde ortaya çıkacaktır. Karakterlerini, kendilerini baskın biçimde ortaya koyma istekleri yoğun olacaktır. Her anlamda orta yolu bulmakta zorlanacaklar ve “ya hep ya hiç” mantığıyla hareket etmeye yatkın olacaklar. Kendilerine güvenli ve kendinden emin şekilde davranmalarına karşın içlerinde çabuk kırılmaya ve olaylardan çabuk alınmaya açık yapıda olacaklar. Bu süreç içinde yaratıcılıklarını harekete geçirmekten ve göstermekten hoşlanacaklardır. Aşk ve duygusal hayatlarında rekabetten hoşlanacaklarından eğer ki mevcut bir ilişkileri yoksa rekabet edebilecekleri, güçlü insanlarla duygusal ilişkiler içine girmeye meyilli olacaklardır.


Tüm bunlara ek olarak maddi sorunlarını ve kişisel meselelerini çözebilmek, maddi anlamda mantıklı kararlar alabilmek için rahat ettiği ortamlarda olmaları yararlarına olacaktır. Bu süreç içerisinde harcamalarını ve yatırımlarını mantıklı yapmaya çalışacaklardır ancak hiç beklemedikleri harcamalar veya ödenmesi gereken bütçelerine göre yüksek meblağlar bir anda ortaya çıkabilir. Başkalarının maddi kaynaklarını değerlendirme konusunda oldukça istekli olacakları bir süreç olacaktır. Sağlıkla ilgili problemlerden dolayı hiç beklenmedik harcamalar yapmak durumunda kalabilirler.

Terazi Yükselen Terazi

Terazi ve yükselen burcu terazi olanlar bugün gerçekleşen tutulmanın etkileri olarak önümüzdeki 6 ay-1 sene boyunca bilinçaltı, korkular, endişeler, sınırlanmalar, engellemeler, rüyalar gibi konularda uzun vadeli değişimlere açık olacaklar. Bu süreçte sık sık geçmişi hatırlayabilir, kötü şeylerden dolayı kin duyabilirler. Suçluluk hissi, korku ve endişelerini kendinin ve yapacaklarının önüne engel olarak koyabilir, fark edilmesi güç güvensizlikler geliştirebilirler. Kendi duygularını başkalarının duygularının önüne koymaya ve zaman zaman bencillik yapmaya eğilimli olacaklardır. Toplumun yahut çevresinin onaylamayacağı gizli ilişkilere yatkın olacaklardır. İlişkisi olan terazi ve yükselen terazilerin ilişkileri endişe ve gerginlikleri nedeniyle çabuk bitebilir. Bu konuda dikkat etmeleri gerekmektedir. Çünkü iyi giden ilişkilerini kendi kendilerine bozma eğilimleri olacaktır. Terazi ve yükselen teraziler bu süreç içerisinde kendilerini göstermekte sorunlar yaşayabilirler, fikirlerini açmaktan pek hoşlanmayabilir ve çevrelerine karşı sessiz bir profil çizebilirler. Kendilerini tam anlamıyla gösteremedikleri için bu durumun yarattığı gerginlikten oldukça etkilenebilirler.

Tüm bunlara ek olarak bildikleri şeyler, entelektüel yetenekleri vasıtasıyla farklı insanları cezbetmeyi amaçlayacaklardır. Tavırları, davranışları genel halleriyle çevresine farklı, değişik gelebilirler. Karşı tarafı etkilemek adına kendi fikirlerini değil onların duymak istedikleri şeyleri söylemeye meyilli olacaklardır.

Akrep Yükselen Akrep

Akrep ve yükselen burcu akrep olanlar bugün gerçekleşen tutulmanın etkileri olarak önümüzdeki 6 ay-1 senelik süreç boyunca arkadaş grupları, sosyal çevre, sosyal organizasyonlar, gelecek ile ilgili beklentiler, istekler ve hayalleri konularında uzun vadeli değişimlere açık olacaklar. Sosyal hayatlarında, kalabalık gruplarda kendilerini rahat hissedecekler ve rahat ifade edebilecekler. Arkadaşlarıyla yer alacakları organizasyonlar içinde bulunmaya hevesli ve istekli olacaklardır. Bu süreç içinde yeni insanlarla tanışıp arkadaş olabilirler ve sosyal çevreleri belirgin şekilde değişebilir. Arkadaşları sayesinde toplum içerisinde yer edinebilirler. Arkadaşları sayesinde pek çok fırsatla karşılaşmaya açık durumda olacaklardır. Genel yapıları fikirleri konusunda oldukça inatçı ve çevrelerini fikirsel anlamda etkilemeye açık davranışları beraberinde getirecektir. Bulundukları yeri, çevreyi ve insanları izleme ve iyi gözlemleme potansiyelleri yüksek olacağından kime nasıl yaklaşmaları gerektiğini iyi bileceklerdir. Bununla birlikte konuşmaları, ifadeleri oldukça dikkat çekici olacağından insanları ikna etmekte zorlanmayacaklardır. Hayalleri istekleri oldukça değişken olacaktır. Şu ana kadar olmasını istedikleri şeylerden vazgeçebilir, kendilerine bambaşka hedefler koyabilirler.


Tüm bunlara ek olarak çalışma ortamında maksimum kişisel özgürlük arayışı akrep ve yükselen akrepler için oldukça yoğun bir halde olacaktır. Kendi başlarına kaldıklarında, sessiz ortamlarda daha iyi düşünmeye ve daha verimli çalışmaya yatkın bir profil çizecekler. İş değiştirme, farklı bir alana yönelme isteği duyabilirler. Bu süreç içinde istediklerini, fikirlerini, tasarladıkları şeyleri gerçekleşene kadar kimseyle paylaşmak istemeyeceklerdir.


Yay Yükselen Yay

Yay ve yükselen burcu yay olanlar bugün gerçekleşen tutulmanın etkileri olarak önümüzdeki 6 ay-1 senelik süreç boyunca toplumdaki yerleri, çalışıyorlarsa mesleki rekabetler, popülerlikleri, toplum içindeki sözü geçerliliği, kariyerleri konularında uzun vadeli değişimlere açık olacaklar. Çevrelerinde fikirlerini duyurmak isteyecek ve fikirlerinin desteklenmesini bekleyeceklerdir. Bu süreç içerisinde yay ve yükselen yaylar toplum içinde güçlü konumlar arzulayacaklar ve bunun için oldukça çaba sarf edeceklerdir. Çalışan yay ve yükselen yaylar kendilerini mesleklerinde sürekli geliştirmek için çabalayacaklardır. Yaptıkları mesleklerin yan dallarına eğilim gösterebilirler yahut ikinci bir iş yapmaya da karar verebilirler. Maddi anlamda kendilerini geliştirecek, daha çok para kazanmalarını sağlayacak çalışmalara yatkın olacaklardır. Ayrıca maddi anlamda daha fazla kazanmalarını sağlayacak fırsatlar karşılarına çıkabilir ve bunları iyi değerlendirebilirler. Bulundukları arkadaş ortamlarında veya mesleki ortamlarda gelişim ve entelektüel yeteneklerini gösterebilecekleri alanlar olmasını arzulayacaklardır.

Tüm bunlara ek olarak bu süreç içerisinde planlamadıkları bir anda duygusal ilişkilere başlayabilir, yahut mevcut ilişki içerisinde ise gelecekle alakalı fikirlerin uyuşmaması gibi etkenlerden dolayı beraberlikler aniden de bitebilir. Her hâlükârda ilişkileri ani başlangıçlara ve bitişlere açıktır. Bunların dışında eğlenmeye karşı hevesli, istekli olmalarına karşın eğlenmekten çabuk bıkacaklar ve bundan dolayı hep yeni eğlenceler arayacaklardır.

Oğlak ve Yükselen Oğlak

Bugün gerçekleşmiş olan tutulmanın etkileri olarak oğlak ve yükselen burcu oğlak olanlar önümüzdeki 6 ay-1 senelik süre boyunca  entelektüel kabiliyetler, düşünsel yetenekler, uluslararası ilişkiler, seyahatler, eğitim, hayata olan bakış açısı ve maneviyatları konularında uzun vadeli değişimlere açık olacaklar. Eğitimi devam eden oğlak ve yükselen oğlaklar bilgiyi alma ve eğitimleri konusunda oldukça takıntılı olabilir ve bu konunun üzerine fazlasıyla düşebilir. Bu süreç içerisinde oğlak ve yükselen oğlaklar yabancı ülkelere seyahat etmek konusunda oldukça istekli olacaklardır. Maddi durumları elverdiği müddetçe başta kültürel seyahatler olmak üzere kendilerini geliştirebilecekleri seyahatlere çıkmak isteyeceklerdir. Maddi anlamda imkanları olmasa bile sık sık seyahat etmenin hayalini kurmaları, ilerisi için bu tür planlamalar yapmaları olasıdır. Bilgili insanlarla karşılaşmaya ve bu tür insanlardan etkilenmeye, entelektüel olarak saygı duydukları kişilerden rehberlik almaya oldukça açık olacaklardır. Yeni insanlarla -eğer istiyorlarsa- çok kolay iletişim kurabilir ve anlaşabilirler. Yalnız bu süreç içinde anlatımları, olayları ifade etmelerinde abartı eğilimi belirgin olacaktır. Kendi gözlemlerine, kendi edinimlerine diğer insanlardan daha fazla değer verebilirler. Kendi bildiklerinde diretmeye meyilli olacaklarından başlarına gelen olaylardan kolayına ders alamayabilirler.


Tüm bunlara ek olarak oğlak ve yükselen oğlaklar kendilerini toplum önünde oldukça farklı şekilde ifade edebilir, davranışlarını çevrelerindeki değişimlere ve ihtiyaçlarına göre ayarlayabilirler.

Kova Yükselen Kova

Bugün gerçekleşen tutulmanın etkileri olarak kova ve yükselen burcu kova olanlar önümüzdeki 6 ay -1 sene boyunca miras, kredi, borçlar, vergi, cinsellik gibi konularda uzun vadeli değişimlere açık olacaklar. Maddi konularda analizci yapıları açığa çıkacaktır. Maddi olarak sürekli artıp gelişmeyi amaçlayacaklardır. Bu süreç içinde borsa, finans gibi alanlara da ilgi duyabilirler. Başka kimselere yatırımla alakalı iyi tavsiyeler verebilecek potansiyelleri vardır. Olayları kontrol etme konusunda istekli ve bunu becerebilecek yetenekleri mevcut olacaktır. Yalnız işler istedikleri gibi gitmediği zaman oldukça ısrarcı olabilecekleri bir süreç olduğundan dikkatli olmalarında fayda vardır.  Yakın oldukları kişilerden, ilişkisi olan kova ve yükselen kovalar ise beraber oldukları kişiden açık sözlülük ve normalden fazla duygusallık bekleyeceklerdir. Buna karşın kendilerini, duygularını anlatmakla ilgili sıkıntılar yaşayabilirler. Evli olan kova ve yükselen kovaların eşlerinin maddi durumundaki ani değişiklikler yahut sağlık problemleriyle ilgilenmeleri gerekebilir. Kova ve yükselen kovaların bu süreç içerisinde cinsel hayatları fizikselden ziyade fiziksel-zihinsel analizci yapıda olacaktır. Cinsel hayatlarında tatmin olabilmeleri içi her şeyin tastamam olması oldukça önemli olacağından partnerlerinden beklentileri de değişebilir. Bu dönem içinde gizli aşklara ve entrikalara da yatkın olacaklardır.


Tüm bunlara ek olarak kova ve yükselen burcu kova olanların pek çok şeyi merak etme ve merak ettiği her konuyla ilgili gelişmeleri araştırma isteği ve bu istek geldiğinde ortaya çıkartabilecek cesareti olacaktır. Kültürel ve entelektüel anlamda merakları yoğun olacağından zihinlerini çok dağılabilir ve her konudan azar azar bir şeyler öğrenebilirler ve dolayısıyla konularda tam anlamıyla derinleşememe gibi bir durum ortaya çıkabilir. Bu süreçte kendilerini her zamankinden çok daha farklı şekilde ifade etmeye yatkın olacaklardır.

Balık Yükselen Balık


Balık ve yükselen burcu balık olanlar bugün gerçekleşen tutulmanın etkileri olarak önümüzdeki 6 ay-1 senelik süreç boyunca ikili ilişkiler, ortaklıklar, ortaklaşa yapılan çalışmalar ve bu çalışmalarda gösterdikleri uyum, ilişkilere dair beklentiler konularında uzun vadeli değişimlere açık olacaklar. Bu süreç içinde ikili ilişkileri, ortaklıkları veya arkadaş çevresi vasıtasıyla başarı kazanma ihtimalleri yüksektir. Buna rağmen ilişkilerinde aşırı eleştirel, tatminsiz ve zaman zaman bencil davranma eğiliminde olacaklarından ilişkilerini yürütmekte zorlanabilirler. Bu tavırlarından kaynaklanan sorunlardan dolayı bazı ilişkileri sonlanabilir ve peş peşe yeni ilişkiler kurabilirler. Balık ve yükselen balıklar bu süreç içinde başkalarından yarar görmeye oldukça açık olacaklarından insanlarla daha uzlaşmacı olmaları yararlarına olacaktır. Arkadaşlarıyla yahut iş arkadaşlarıyla ani başlayan duygusal ilişkiler içine girme ihtimalleri vardır. Güçlü, yönetici nitelikli insanlardan etkilenme ve bu tür insanlarla birlikteliklere girme ihtimalleri de oldukça yüksektir.


Tüm bunlara ek olarak balık ve yükselen burcu balık olanların maddi gelirleri ani değişikliklerden olumsuzca etkilenmeye açıktır. Yapacakları yatırımlar yahut harcamalara karşı dikkatli olmaları gerekecektir. Çünkü çok mantıklı olarak düşündükleri ve karar aldıkları yatırımlar olumsuz seyredebilir. Ayrıca para harcamaları gereken zamanda cimrilik, parayı ellerinde tutmaları gereken zamanlarda müsriflik yapmaya meyilli olacaklarından bunu dengelemeye çalışmalarında fayda vardır. Sağlıkla ilgili problemlerden dolayı hiç beklemedikleri harcamalar yapmak durumunda kalabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder