28 Kasım 2016 Pazartesi

28 Kasım-5 Aralık arası haftalık burç yorumları



Koç ve yükselen Koç

Koç ve yükselen koç için bu hafta başında maddi alanda bir gelişme meydana gelebilir ancak dikkatli olmaları önemlidir zira güzel şeylere sahip olmak, yüklü harcamalar yapmak konusunda açık durumdalar bu nedenle biraz makul davranmaları iyi olacaktır zira gelen para gidene yetmeyebilir. Bununla beraber bu hafta düştükleri zor durumlardan ders almak koçlar için oldukça zor olacak ve yeni durumlara karşı biraz savunmasız kalacaklar dolayısıyla her olayın içinde aktif bir rol üstlenmemeli, kendilerini geride tutup gözlem yapmayı tercih etmeliler. Duygusal hayatlarında bir zorlanma da kendini göstereceğinden başkalarıyla uyumlu olabilmek açısından zor zamanlar yaşayacaklar, beraberliği yahut flörtü olan koçlar için tartışmalar, gerginlikler kendini gösterebilir, bu hafta her tür duygusal girişim koçlar için zorlanmaya gebedir. Bununla beraber özellikle çalışan ve okul hayatı devam eden koçların ortak çalışmalarda sabırlı davranmaları iyi olacaktır çünkü bu noktada anlayışsız ve katı bir tutum sergileyecek, uzlaşılmaz bir yapı ortaya koyacaklar.

Boğa ve yükselen Boğa

Hafta başında kendisine çeki düzen vermek isteyen boğalar için olumlu etkiler ortada olacaktır. Dış görünüşlerinde değişim yapma istekleri artabilir, başkalarına karşı davranışlarını düzenlemek için büyük bir istek gücü duyabilirler. Bu hafta biraz meraklı, dedikoduya açık ve flörte yatkın davranışlar gösterecekler. Duygusal alanda hata yapmamak için dikkatli olmalılar zira cinsel istekleri de yoğun olacaktır. Hafta ortasından sonra ise odaklanma sorunları, çalışma güçlüğü, iş yerinde ve sosyal hayatta zorlanmalar kendini gösterecek buna hazırlıklı olmaları iyi olacaktır. Kendilerini pek dışa vurmak istemeyecek, huzursuz ve hasta hissedecekler(hasta olmamalarına rağmen). Hafta sonu ise yeni durumlara yeni insanlara kapalı davranışlar sergileyecek, iki uçta hareket ederken ne istediklerini kestirmekte zorlanacaklar. Moral açısından çok kötü durumda olmamalarına karşın yoğun eleştirel, pasif-agresif, isteksiz davranışları ortaya çıkacak. 

İkizler ve yükselen İkizler

Hafta başında kendilerine boş yere gereksiz korkular, endişeler yarattığını fark eden ikizler ve yükselen ikizler burçları daha aydınlık ve pozitif bir görünümle hareket edecekler. Gelişen olaylar boş yere kendilerini sıktıklarını, boş yere üzüldüklerini görmelerine vesile olacaktır. Şüpheci, katı ve güvensiz taraflarından ziyade yapıcı, olumlu ve rahat taraflarını sergileyebilecekler. Ancak hafa ortasından itibaren bu durum yerini özellikle duygusal hayatlarında başarısızlık hissine bırakıyor. Cinsel anlamda da isteksiz ve soğuk davranışlar sergileyecek, her şeyden yeniden şüphe duymaya başlayacak, karşılarına çıkan yeni kişilerden uzak durmak için paranoyalar geliştirecekler. Memnuniyetsiz yapılarını ön plana çıkaracaklar. İlişkisi olan ikizler yükselen ikizler burçları ise beraber oldukları kişileri biraz bunaltabilirler bu nedenle dikkatli olmalarında fayda var zira korkularının temeli geçmişte olanlardır ve genellikle hayatlarındaki yahut hayatlarına girmek isteyen kişilerle alakası yoktur. Bunların dışında hafta sonu artık fiziksel ihtiyaçlar ön plana çıkıyor ve artık ikizler burçlarının bir süredir görmezden geldikleri fiziksel ihtiyaçları kendini göstermeye başlıyor. 

Yengeç ve yükselen yengeç

Mesleki ve sosyal olarak daha uyumlu, istekli, yapıcı davranışlarla haftaya başlayacak olan yengeç ve yükselen yengeçler için yeni kişilerle tanışmak, var olan ilişkilerini başkalarına daha net şekilde göstermek için uygun birkaç gün olacaktır. Yeni flörtlere başlayabilir, yeni bir ilişki için adım atabilirler. Bununla beraber ilişkisi olan yengeçler için paylaşımların artması ve duygu yoğunlaşması da söz konusu ancak fazla üst perdeden davranışlar göstermemek için dikkatli olmalılar. Hafta ortasından sonra ise yengeç ve yükselen yengeçler sosyal hayata girmekten ziyade evde vakit geçirmek isteyecek bu nedenle de isteksiz ve kapalı davranışlar gösterecekler. Yapmak istedikleriyle ortaya çıkanların farklı olması yengeçlerin gerilmesine ve başarısız hissetmesine sebep olacaktır ancak endişeye gerek yok bu durum geçicidir. Hafta sonunda ise özellikle duygusal ilişkisi olan yengeç ve yükselen yengeçler ani sert çıkışlarda bulunmamaya dikkat etmeliler zira ilişkilerinde krizler yaratabilirler. Ayrıca benzer şekilde bu durum ilişkisi olmayan yengeçler için kendini sosyal hayatta gösterebileceğinden sakin kalmaya çalışmaları, herkesin mizacının farklı olduğunu ve kimsenin çok iyi durumda olmadığını dolayısıyla istemedikleri tepkiler görebileceklerini akıllarından çıkarmamaları gerekiyor.

Aslan ve yükselen aslan

Hafta başında yoğun bir konsantrasyonla işlerine başlayacak olan aslan ve yükselen aslanlar ufak tefek aksilikler dışında çok verimli birkaç gün geçireceklerdir. Üst pozisyonlardaki kimlerle kolay ve uyumlu iletişim kurabilir, istekli ve verimli olabilirler. Kendilerini daha hoş ve yapıcı hissedeceklerinden ve enerjileri de yüksek olacağından sosyal hayatta da oldukça hareketli bir profil çizebilirler. Bu durum hafta ortasından sonra ise biraz tersine dönüyor, sosyal hayatta tanıştıkları kişilerden huzursuz edici davranışlar görebilir, iş yerinde yoğun çalışmakla ilgili sıkıntılar yaşayabilirler. Duygusal ilişkisi olan aslan ve yükselen aslanlar için de kaynağı başka şeyler olan gerginliklerinden ötürü tartışmalar gündeme gelebilir. Duygusal hayatlarında yeni insanlarla tanışmak, beraberlik kurmak isteyen aslanlar için ise başarısızlık endişesi ortaya çıkacak ancak etki geçici olacağından kendilerini çok sıkmamalarında fayda var. Hafta sonu ise yine devam eden gerginliklerden ötürü yakın arkadaşlarla ve çevrelerindeki insanlarla olan iletişimlerinde agresif bir tutum sergileyebilir, kalp kırabilirler. Dikkatli olmaları gerekiyor.

Başak ve yükselen başak

Hafta başında başak ve yükselen başaklar yeni flörtlere açık durumda olacaklar. Zevkleri ve çekici yanları yüksek olacağından hoşlarına gidecek insanlara karşı daha sıcak ve açık tutum sergileyebilirler. Daha neşeli ve daha pozitif olacaklarından işlerindeki hırs ve azim de göze çarpacaktır. Hafta ortasından itibaren ise kadın otorite figürleriyle ve kadın arkadaşlarıyla uyum sağlamaları güçleşirken, içe kapanık ve hayata katılıma isteksiz olacaklar. Yönlerini, hayatın ilerisinde ne yapacaklarını düşünüp kendilerini sıkma eğilimleri yüksek olacak. Bununla beraber çevrelerinde gerçekleştirmek istedikleri değişimler için de kendilerini yetersiz hissedecekler ancak bu etkinin geçici olduğunu unutmamalarında fayda var. Hafta sonunda ise maddi zorlanmalar ve kısıtlanmalar kendini gösterebilir, maddi alanda sıkışık günler kapıya dayanabilir. Ödemeler dengesinde sorunlar oluşabileceği için harcamalarını kontrol altında tutmaları yararlı olacaktır. Duygusal alanda ise kendilerini “kısmetsiz” olarak tanımlayacakları bu birkaç günlük süreçte tamamen sanal hisler yaratabileceklerini de akıllarında tutmaları iyi olacaktır.

Terazi ve yükselen Terazi

Meraklı, girişken ve hareketli başlayacakları hafta teraziler için başkaları hakkında yeni şeyler öğrenme açısından fırsatları da beraberinde getirecektir. Daha duygusal daha eleştirel ve iyiye yönelik tavırlar gösterecekler. Fiziksel hareketlilikleri ve istek güçlerinin yüksek olması dolayısıyla eski ilişkilerine can kazandırmaya çalışabilir beraberlikleri varsa bol bol fiziksel flört gerçekleştirebilirler. Hafta ortasından itibaren ise bu olumlu etkiler kendini yanlış anlaşılmalara bırakabilecek durumda olacağından ve olumlu eğlenceli şüpheleri paranoyaya dönüşürken, fiziksel flörtleri direkt yanlış anlaşılmalara varabileceğinden kontrollü davranmaları iyi olacaktır. Ayrıca gerçekleştirmek istedikleri çevresel değişimler, ikamet yeri değişimleri, eşya alımı, ev düzenlemesi konularında kendi istekleri ve beraberlerindeki kişilerin isteklerinin uyuşmaması nedeniyle sorunlar ortaya çıkabilir; aldıkları eşyalar istedikleri gibi performans göstermeyebilir, maddi durumları değişiklikler için yetersiz kalabilir. Bununla beraber terazi ve yükselen teraziler özellikle kadınlarla olan iletişimlerinde uyumu kaybedebilir, çevrelerinde güvensiz davranışlar sergileyebilirler. 

Akrep ve yükselen akrep

Akrep ve yükselen akrepler haftaya uyumlu, akıcı iletişim kurarak başlayacakları için birkaç gün bu verimli halden etkilenerek yoğun bir güçlülük hissi sergileyebilirler. İlişkisi/ flörtü olan akrepler için var olan problemleri çözmek için uygun birkaç gündür ve bunu iyi şekilde değerlendirebilirler. Kısa programlar yapabilir, sevdikleri kişilerle iletişime geçebilir, küs oldukları kişilerle barışabilirler. Hafta ortasından itibaren ise başkalarıyla olan uyumlarının kısıtlamalara dönüşmesi, kontrol isteklerinde artış ve karşı taraf davranışlarındaki baskıcı tutum nedeniyle tartışmalar meydana gelebilir. Bu durum iş yerinde de baskı şeklinde kendini gösterecektir ve iki yönetici gezegenleri Mars-Plüton’un sert etkileşimiyle beraber hırçın, gergin, anlayışsız ve hissiz tavırlar sergileyip çevrelerinde huzursuzluk ve uyumsuzluk yaratabilirler. Henüz birkaç hafta evvel kurtuldukları endişeli, korkulu, ilhamsız ve gergin ruh hali kısa süreli de olsa geri geleceğinden ve maddi endişeler de gün yüzüne çıkacağından kendilerine karşı fazlaca korumacı ama bir yandan da açık vermeye fazla müsait bir yapıda olacaklar. Bu nedenle dikkatli ve kontrollü hareket etmelerinde fayda var.

Yay ve yükselen yay

Fiziksel sağlıklarına odaklanarak haftaya başlayacak olan yay ve yükselen yaylar için spora yazılma, diyete başlama, cilt bakımında değişiklik yapmak gibi konular ön planda olacak. Ancak bu alanda gereksiz harcama riski ortaya çıkacaktır bu nedenle harcamalarına dikkat etmeleri gerekiyor zira hafta sonuna doğru yaptıkları planlar hafta başında yaptıkları harcamalar nedeniyle bozulabilir. Özellikle çalışmalarında hafta başında daha istekli ve verimli olacaklarından işlerini organize etmek için bu dönemi kullanabilirler. Hafta ortasından itibaren ise çalışmalara karşı soğuk, isteksiz ve kendilerini yetersiz gördükleri, kendilerine fazla yüklendikleri bir sürece giriş yapacaklar. Anlaşılamadıklarından yakınabilir buna karşın kendilerini anlatmaya da isteksiz olabilirler. Hafta sonuna doğru ise sosyal katılım konusunda geri planda durabilir, soğuk ve anlaşılmaz davranışlar gösterebilirler. Bekledikleri bazı haberlerin gelmemesi, terfi durumu varsa ertelenmesi, okulda ise beklenen notları alamamak gibi konular moraller bozulmasına sebep olabileceğinden ve bu moral bozukluğunu çevrelerine yansıtıp başkalarını üzebileceklerinden hareketlerine ve sözlerine dikkat etmeleri iyi olacaktır. 

Oğlak ve yükselen oğlak

Kendilerini daha açık, pozitif ve flörtöz şekilde ifade edebilecek olan oğlak ve yükselen oğlaklar içten içe büyük bir romantizm hissiyle haftaya başlıyorlar. Duygusal eksikleri daha fazla gözlerine çarparken kendilerini de zinde tutmak için yoğun bir çaba sarf edebilir, uzun süredir ilgilenmedikleri konuları ve hobileri tekrar ilgi alanlarına girebilir. Daha sosyal ve eğlenceli olacaklarından yeni insanlarla tanışma imkanları da mevcuttur, yeni flörtler başlayabilir, beraber oldukları kişilerle birkaç gün boyunca daha yoğun paylaşımlarda bulunabilirler. Çocuk sahibi olan oğlaklar ise çocuklarıyla verimli zamanlar geçirmek onları dinlemek ve ne istediklerini bir arkadaş gibi anlayabilmek için uygun etkiler altındalar, bunu değerlendirmelerini öneririm. Hafta ortasından itibaren ise oğlaklar için keskin sınırlar ve çevrelerine karşı sınırlandırmalar söz konusu olacak. Başkalarını kontrol altında tutmaya çalışırken kendileri de çevrelerindekiler ve sevdikleri tarafından kontrol altına alınmaya çalışılacaklarından duygusal olarak gergin bir mücadele verebilirler. Kendilerinden kaynaklı problemler, hırslarına bağlı hatalar yapmaları da hafta sonuna doğru güçlü olacak etkiler arasında. Korkularını ve beklentilerini ifade etmekte zorlanıyor olacaklarından, endişelerini bu hafta görmezden gelmeleri iyi olacaktır. 

Kova ve yükselen Kova

Kadınlarla uyumlu ve akışkan bir iletişimle haftaya başlayacak olan kova ve yükselen kovalar hafta ortasına kadar uyumlu, anlayışlı, rahat bir hava sergileyecekler. Duygusal algıları yükseleceği için dinleyip de daha evvel anlayamadıkları kişileri bu süreçte daha iyi anlayabilir, onlarla ilgili paylaşımlarını güçlü tutabilirler. Bununla beraber yaşadıkları alanda değişimler yapmak değil ama planlamalarını yapmak için de uygun birkaç gün olacaktır. Hafta ortasında ise özellikle mesleki ve sosyal olarak kendilerini sınırlayabilir, iletişimde kalmak istemeyebilir ve iş yerinde engellenmek istediklerini düşünebilir ve yoğun baskı altında kalabilirler. Motivasyonlarını kaybedecekleri için bu durum hayatlarının diğer alanlarına yayılabilir dolayısıyla duygu durumlarını sınırlı alanlar içerisinde tutmaları önemlidir. Hafta sonunda ise yeni konulara kapalı olacaklar, yeni başlangıç yapmaya karşı isteksizlik duymayacak ama işlerin kötü gideceği endişesiyle korkuyla yaklaşacaklar. Değişimden korkacak ve uzun vadeli planlarının işlemeyeceğini düşünerek ayrıca sanal korkular yaratacaklar. Ticaretle uğraşan yahut yurtdışına gitme planı olan Kova burçları için bu alanlarda aksamalar meydana gelebilir. 

Balık ve yükselen balık


Sosyal ve mesleki olarak iletişimleri güçlü bir şekilde haftaya başlayacak olan balık ve yükselen balıklar paylaşımlarını artırabilir, kardeş/ arkadaşlarıyla yeni programlar yapabilirler. Başkalarını dinleme istekleri hayli yoğun olduğundan hafta sonuna doğru bu durum dert babası şeklini almalarıyla son bulabilir. Yeni ilişkiler kurabilir, ilişkilerinde daha mantıksal ve ilerleyici bir yapıya bürünebilirler. Hafta ortasından itibaren ise bu olumlu durumların tam zıttı bir şekilde iletişim alanında kendini ifade problemleri, iş ve sosyal hayatın birbirine karışması, planların ters gitmesi ve hoş olmayan haberler, haberlerin gecikmesi durumları ortaya çıkabilir. Özellikle erkek otoriter figürlerden gelen baskılarla uğraşmak durumunda kalabilirler. Konuşmalarındaki akıcılık ve ahenk bozulabileceği için önemli konuşmaları hafta sonuna bırakmamaları, mümkünse hafta başına çekmeleri faydalı olacaktır. Ayrıca sessizlik ve huzur ihtiyaçları yoğun olacaktır. Hafta sonunda ise hem çevrelerinde hem özel hayatlarında şüpheci olacaklar ve cinsel hayatlarında alışılmışın dışında tavırlar gösterecekler. Daha karanlık, gergin ve sert olacakları bu süreçte isteklerine ulaşmak için normalde yapmayacakları şeyleri göze alabilirler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder