5 Aralık 2017 Salı

4-11 Aralık haftası burç yorumları


Koç ve Yükselen Koç

Haftaya hayallerini gerçekleştirme isteğiyle dolu olarak başlayacak olan koç ve yükselen koçlar, her şeyi yapabileceklerine dair bir özgüvenle hareket ediyor olacaklar. Hayatlarındaki ana konulara dört bir yandan yenilik ve düzenleme getirme istekleri yoğun. Hem geleceklerini hem duygusal hayatlarını hem de kendi görünüm ve hayat görüşlerini yenilemeyi istiyorlar ve bu isteği yaklaşık 1,5 yıldır bir türlü gerçek anlamda tatmin edemediler ve ne için uğraşsalar başka bir taraftan eksik kaldı. Bu dönemde yine bir her şeyi değiştirme isteği geliyor ancak çok fazla yoğunlaşmamaları ve enerjilerini buraya fazla odaklamamaları iyi olacaktır zira yine bir tamamlanma durumu söz konusu değil.

Ana problemleri ev yaşamı ve duygusal yaşamı olan koçlar hafta ortasından itibaren bu sıkıntıları daha belirgin bir şekilde hissedeceklerdir. Çıkış yolunu ise başka konulara yönelerek ve problemleri zihinlerinde büyütmeyerek bulabilirler. Duygusal hayatlarında bencilce istekleri yoğun olacağından dolayı sorunların çözülmesi kolay görülmüyor zira özellikle beraberliği olan koçlar için durum biraz karışmış olabilir. Bekar olan koçlar ise platonik aşka ve eski sevgililerini düşünmeye bu dönemde daha eğilimliler.

Boğa ve Yükselen Boğa

Boğa ve yükselen boğa burçları haftaya isteklerine ulaşmak için girecekleri iletişim trafiği içerisinde bir yandan da arkadaşlarıyla görüşme fırsatı yaratma yolları arayarak başlıyor. Bu dönemde kendilerini arkadaşlarına daha yakın hissediyor gerekli motivasyon ve desteği onlardan bulacaklarına inanıyorlar. Ayrıca iş ve sosyal hayat konusunda gelişmeler bekledikleri alanlarda çalışmalar yapmak istiyorlar ancak neye nereden başlayacaklarını bilememe durumu söz konusu olacaktır.

Hafta ortasından itibaren ise her şeyden uzaklaşma istekleri artarken kardeş yahut kardeş kadar yakın gördükleri arkadaşlarıyla aralarında sorunlar da oluşabilir. Bu sorunların temelinde ise eleştiriler yer alacaktır. İş arayan boğalar için bu hafta çok uygun değildir zira bu alanda bir zorlanma mevcut, hem bilinçaltında var olan, otoriter figürlerle çatışma durumu hem de isteklerine odaklanmada yaşadıkları zorluklar ve konuşmalarındaki bölünmüşlük nedeniyle kendilerini ifade etmeleri konusu problemlidir. İş arama durumu olmayan boğalar için ise bu iletişim zorlukları kendini çevrelerindekilerle uyumsuzluk ve yine isteklerini, anlatmayı, açmayı istedikleri konuları düşüncelerini toparlayamama nedeniyle açamamaları ve öfkelenmeleri şeklinde kendini gösterecektir.

İkizler ve yükselen ikizler

İkizler için uzun süredir en önemli konulardan biri duygusal hayatları ve kendilerini maddi güvence altına alabilmek. Hafta başında mesleki alanda varlıklarını, iş arama durumu olamayan ikizler burçları için ise kendilerini, sosyal çevrelerinde yeteneklerini nasıl gösterecekleri konusunda planlamalar yapacaklar ve fakat bunu uygulamaya geçirmek konusunda geç kalacaklardır zira hayalleri gerçeklerden daha etkin olacaktır. Bununla beraber kendilerini sebepsiz yere hüzünlü hissedeceklerinden hafta boyunca herhangi bir konuya karşı sanal üzüntüler yaratabilirler.

Hafta ortasından itibaren ise aşk hayatlarını ve maddi durumlarını düzene sokma istekleri konusu tekrar yoğunluk kazanıyor ve bu alanda yeni bir hareket yaratmak istiyorlar. Ancak çoğu ikizler için aşk duygularının altında yatanın cinsel isteklerinin fazlalığı olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır dolayısıyla karşılarına çıkan kişileri yanlış değerlendirmeye yatkınlar. Ayrıca beraberliği olan ikizler burçları da ilişkilerini güvenli hissetmedikleri için tartışmalar çıkarabilecekleri için dikkatli olmaları, onarılmaz hatalar yapmamaları önemlidir.

Yengeç ve yükselen Yengeç

Yengeç ve yükselen yengeçler hafta başında kendilerini açma, genişleme, ilerleme isteğiyle dolu olacaklar; bir şeylerin değiştiğini biliyor ama bunun ne olduğunu adlandıramıyorlar. Buna karşılık bekar yengeçler uzun süredir devam eden duygusal hayattaki istikrarsızlıklarına da bir çözüm üretemiyorlar. Netice itibariyle yengeç ve yükselen yengeçler çok fazla istekleri olmasına karşın bunları tatmin edebilme konusunda oldukça zayıf şekilde ilerliyorlar. Hafta başında hissettikleri büyüme arzusundan hareketle tedbirsiz adımlar atmamaya özenli olmaları iyi olacaktır zira hafta ortasından itibaren biraz sert bir viraj dönecekler.

Hafta ortasından sonra kendilerini yalnız, umutsuz ve sıkışmış hissetmeleri kuvvetle muhtemel olacak yengeç ve yükselen yengeçler için uzun süredir gündemlerinde olan ev ve yer değişimi tekrar gündeme gelecektir. Kadın otoriter figürlerle anlaşmaları zor olacağından daha çok yakın arkadaşlarına yönelmeleri iyi olacaktır. Bununla beraber ilişkisi olan yengeçler ego problemleri nedeniyle ilişkilerinde sorunlar yaşayabilecekleri için dikkatli olmalılar ve ayrıca bekar yengeçler ise yalnızlıklarını geçmişi ve kendilerini suçlayarak açıklama eğiliminde olacaklarından depresif yaklaşımlarla kendilerine eziyet edeceklerdir.

Aslan ve yükselen Aslan

Hafta başında oldukça gizemli, güçlü ve geleceğe dair hedefleri olan bir profil çizecek olan aslan ve yükselen aslanlar ayrıca cinsel isteklerindeki artışı da kontrol edemeyebilirler. Merak ettikleri konuları didiklemeye elverişli yapıları ve şüpheci tavırlarını iyi gizleyecek olmalarından dolayı çevrelerindeki insanları gizli gizli araştırabilir, kimin ne yaptığını öğrenmeye karşı büyük bir istek duyabilirler.

Hafta ortasından itibaren ise garip rüyalar, uyku düzeninde bozulma, sebepsiz öfke ve öfkeyi yakın çevresindekilere yansıtma eğilim aslanların başındaki dert olacaktır. Anlamadan dinlemeden kendilerine yakın insanlara karşı saldırgan tutumlara girebilir ve bu nedenle kırgınlıklara yol açabilirler bu nedenle dikkatli olmalarını, düşünmeden hareket etmemelerini öneririm. Sürekli bir şeyleri kaybediyormuş hissi yaşayıp buna karşın neyi kaybettiklerini bilmedikleri için de bocalayacak ve tabir-i caizse tilki gibi etrafta dolanacaklar. Girecekleri ortamlarda gerginlikler oluşabileceği için planlarını bir sonraki haftaya bırakmaları iyi olacaktır.

Başak ve yükselen Başak

Başak ve yükselen başak burçları haftaya paylaşıma açık, uyumlu ve istekli bir ruh halinde başlayacak başkalarına yardım etmek için kendilerini uygun bir durumda hissedecekler. İşleriyle ilgili verimli fikirler üretebilir, ilgilenmeyi unuttukları hobileriyle ilgilenebilir, kendilerinden istenmiş ama uzun zamandır yapmadıkları şeyleri yapabilirler.

Hafta ortasından itibaren ise başaklar için maddi alanda bir zorlanma gündeme gelecektir, maddi olanaklarını geliştirme fırsatları arayabilir, daha ileriye hareket etmek için neler yapabileceklerini düşünürken bir yandan da sosyal alanda faal davranacaklar fakat buna karşın isteklerine ulaşmada sorunlar yaşayacaklar. Seçtikleri yöntemler başakları bu hafta için çok ileriye götürmeyebilir, olaylara verdikleri duygusal tepkiler nedeniyle ilerlemeleri zaman alacak ve ilerlemek için merkür retrosunun bitişini beklemeleri ve retro bitimine kadar büyük adımlar atmamaları iyi olacaktır.

Terazi ve yükselen terazi

Sağlığı ve görünümü üzerine birkaç süredir sık sık düşünen ve kendisi için neyin iyi olacağına dair fikirler üreten terazi ve yükselen terazi burçları için haftanın ilk günlerinde de bu konular etkin şekilde kendini gösterecektir. İş yerindeki ilişkileri de geçtiğimiz haftalara nazaran daha canlı ve keyifli olacaktır. Yalnız tek sıkıntı işlerini yaparken aniden kapıldıkları rehavet duygusudur ki bunu atlatmak en büyük problemleri.

Hafta ortasından itibaren ise kendilerini ve toplumdaki konumlarını sorguladıkları bir sürece girecekler. Birkaç gün boyunca devam eden kendiyle barışık olma süreci yerini kendini sorgulamaya ve kusurlarını bulmaya doğru bir kaymaya bırakacak. Erkeklerle anlaşmakta güçlük çekebilir, işleri bir rekabet halini alabilir, en ufak fikir birliklerini oluşturmak için mücadele etmeleri gerekebilir bu nedenle hafta başında enerjilerini harcamamaları ve haftanın geri kalanında kendilerini çok yormamaları önemlidir. Ayrıca teraziler için iş yerinde sorunlar ve iş ilerleyişinde aksamalar da, sosyal ortamlarda ufak tefek kıskançlıklar ve tartışmalara da açık bir süreçtir.

Akrep ve yükselen Akrep

Hafta başında eğlenmeye odaklı, verimli, hayal gücü yüksek, romantik ve istekli davranışlarıyla dikkat çekecek olan akrep ve yükselen akrepler bu ruh halinde hafta ortasına kadar ilerleyecekler. Kendilerini daha olumlu ve dışa açık, paylaşımcı ve duygusal birliklerden zevk alan halleriyle ifade edecek olmaları, yeni flörtler ve aşklar için de uygun olan bu birkaç günde şansı getirecektir.

Hafta ortasından itibaren ise uyku sorunları, kötü rüyalar, garip içdürtüler kendini göstereceğinden zihinleri dağınık olacak ve yapmak istediklerine odaklanmakta sorunlar yaşayacaklar. Ayrıca çevrelerinde pek çok şeyi sorgulayabilir, inandıkları şeylerin doğruluğunu araştırmak için büyük bir çaba harcayabilirler. Kendilerine olan güvenleri düşeceğinden ve planlarını aksatacaklarından çevrelerinden olumsuz geri dönüşler alabilirler. Uzun mesafeli yolculuk planı olan akreplerin organizasyonlarında aksilikler gündeme gelebilir. Bununla beraber ticaretle uğraşan akrepler için de bazı ertelenmeler, başarmak için çok zorlanmalar oluşabilir. Eğitim hayatı devam eden akrepler için ise bazı hayal kırıklıkları gündemde olacaktır.

Yay ve yükselen Yay

Hafta başında oldukça derin düşünen ve kendin başkalarıyla paylaşma fırsatı bulacak olan yay ve yükselen istemeden de olsa bazı konuları ağızların kaçırabilirler. Bunlar başkalarıyla ilgili sırlar olabileceği gibi, kendileriyle ilgili konular da olabilir. Temelinde karşı taraflarla paylaşımda bulunma isteği ve güven yatan bu davranışta kötü bir niyet yoktur neticeleri de çok kötü olmayacaktır. Bununla beraber kadınlarla ilişkileri iyi olacağından kendileriyle ilgili yapmak istedikleri değişimler varsa fikir alabilir ve bu fikirleri uygulamaya koyabilirler. Ayrıca ikamet değişimi, dekorasyon istekleri de yoğun olacak ancak süreç bu tür uzun soluklu değişimlere uygun değildir.

Hafta ortasından itibaren ise yay ve yükselen yaylar çevrelerine karşı güvensiz hissedecek ve hem sosyal hem de mesleki çevrelerindeki insanların yanlışlarını arayacaklar. Herkesi sorgulama eğiliminde oldukları için bu ruh halleri konuşmalarına yansıyabilir. Bununla beraber haftanın sonuna doğru bir iş arkadaşları yahut sosyal çevrelerinden bir arkadaşlarıyla yakınlaşma yaşayabilirler ve bu yakınlaşmanın temelinde duygusal isteklerden ziyade fiziksel ihtiyaçlar ön planda olacaktır.

Oğlak ve yükselen Oğlak

Hafta başında iletişimi yoğun olan oğlak ve yükselen oğlak burçları akıcı ifade becerilerini kendileri için verimli şekilde kullanabilir ne istediklerini bilerek hareket edebilirler. Bununla beraber kısa süreli programlar yapıp arkadaşlarıyla yeni dedikodulardan bahsedecek, güzel vakit geçireceklerdir. Özellikle ilgi duydukları biri varsa bu kişiyle ilgili yeni bilgiler edinebilir, ne yapacaklarını buna göre planlayabilirler.

Hafta ortasından itibaren ise çevrelerinde ve iş yerlerinde uyumlarını kaybedecek kendilerini bulundukları ortama oldukça yabancı hissedecekler bu nedenle çevreden uzaklaşma istekleri yoğun olabilir ve yönlerini bulmakta zorluk çekebilirler. Beraberliği olan oğlaklar ise beraberliklerinde vakitsizlik, ilgisizlik gibi nedenlerle sorun yaşayabilecekleri için keskin kararlar almamaya özen göstermeliler zira bir yol ayrımına gelebilirler. Bekar olan oğlaklar açısından ise –varsa- flörtlerde devamlılığı getirememe sorunu kendini gösterecektir.

Kova ve yükselen Kova

Hafta başında maddi alanda ilerlemek için planlamalar yapacak olan kova ve yükselen kova burçları çevrelerini nasıl genişletecekleri, kendilerine ve isteklerine uygun, amaçlarında yardımcı olabilecek nitelikte insanları çevrelerinde nasıl toplayacakları konusunda yoğun bir zihinsel aktivite içinde olacaklar. Ne istediklerini biliyor olmalarına karşın bu durum hafta ortasından itibaren biraz karışacağı için hemen harekete geçmemeleri faydalı olacaktır.

Hafta ortasından itibaren ise odaklanma sorunlarını, fiziksel olarak güçsüz hissetme, yeni planları hayata entegre edememe neticesinde öfkelenme durumu ortaya çıkacaktır. Dikkat dağınıklığı, uzun süreye yayılan planlamaların bozulması yahut sallantıda kalması, bilinçaltındaki endişelerin gün yüzüne çıkması ve gerginliklerin iletişimin bozulmasına sebep olması neticesinde verimsizleşecekler. Bu nedenle kova ve yükseleni kova olanların önemli işlerini halletmek için bu haftayı seçmemeleri iyi olacaktır.

Balık ve yükselen balık

Hafta başında kendilerini verimli, güzel, başarılı olmaya yatkın, yardımsever hissedecek olan balık ve yükselen balıkların aynı zamanda çevrelerinde iyi intiba bırakmaları ve yeni tanıştıkları kişileri kendilerine hayran bırakmaları özellikle bekar balıklar için yen flörtlerin/ aşkların başlamasına vesile olabilir. Beraberliği olan balık burçları ise daha paylaşımcı daha tatlı kıskanç ve neşeli olacaklardır.


Hafta ortasından itibaren ise bu durum biraz tersine dönüyor. Başlayan flörtlerin duygusallıktan çok  fiziksel paylaşıma odaklı olduğu fark edilebilir, tarafların istekleri birbirine zıt düşebilir. Aynı şekilde halihazırda beraberliği olan balık burçları için ise tarafların isteklerinin farklı olması ve anlaşmazlıklar nedeniyle hayal kırıklığı yaşanması kuvvetle muhtemeldir. Şüpheci, neşesiz ve kendilerini başarısız hissedecekleri için gergin olacak balık ve yükselen balıklar haftayı bu ruh haliyle kapatacaklar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder