24 Mayıs 2014 Cumartesi

24-31 Mayıs arası burç yorumları


Herkese merhabalar, Soma’daki facia sonrasında ortamın gerginliği ve motivasyon sorunları nedeniyle haftalık yorumları bir hafta için öteledim umarım bir daha böyle facialar yaşamayız diyeceğim ama ülkede durum malum... Neyse, çok uzatmadan öncelikle gökyüzünden haberler vereyim bu hafta gökyüzü sakin, bireysel bazda çoğumuz için güzel şeyler vaat eden Jüpiter-Satürn görünümüyle haftayı ilerleteceğiz. Güneş İkizler burcunda hareket ediyor, Mars retrosu bitti ancak Mars ileri hareketine henüz başlamadı; durağan pozisyonda, 25’i itibarıyla Terazi burcunda ileri harekete geçecek. 28’inde ikizler burcunda yeniay meydana gelecek ve yeni kararlar almaya başlayacağız. 29’unda ise Neptün-Güneş karesi etkin olacak, hafta sonuna doğru gerçekçilik ve hayalciliğin dengesini kaybedecek, doğrulardan sapmaya yatkın olacağız. Herkese şimdiden olabildiğince iyi bir hafta diliyorum.

Koç ve yükselen Koç

Özellikle ailesi ile sorunlar yaşayan koç ve yükselen koçlar için bu hafta bazı sınırları aşma ve ailedeki gerginlikleri sonlandırmak için atılacak adımlar gündemde olacak. Maddi yahut manevi olarak ailevi desteğini kaybeden koçlar bunu tekrar kazanmak için çalışacaklar. Ayrıca çevresel değişiklikler(ev dekorasyon, arkadaş çevresi vb) de koçların gündeminde zira henüz kendilerini daha aktif ve hareketli hissedemiyor, ilerleme alanlarının kapalı olduğunu düşünüyor; dolayısıyla çevresel değişimlerle idare ediyorlar ancak iyi haberlerim var; bu durum (önümüzdeki iki aylık dönemde) değişmek üzere. Bununla beraber koç ve yükselen koçların çevrelerinde kendilerinden gizlendiğini düşündükleri konuları araştırmaya merakları artarken, hiç bilmedikleri bir sırrı da öğrenebilirler. Hafta sonuna doğru ise şüpheler, kendinden emin olamama, yoğun sıkışma hissi kendini gösterecektir; gerçekle hayali karıştıracak olan koçlar çevrelerindekileri şüpheleri nedeniyle kırmamaya dikkat etmeliler. Yeniay yeni tanışmaları, yeni arkadaşlıkları ve yeni haberleri getiriyor.

Boğa ve yükselen Boğa

Duygusal ilişkilerini bir türlü dengeye oturtamadığını ve yalnız kaldığını düşünen boğalar için güzel haber; bu hafta duygusal olarak kendilerini anlatmaları son aylardakinden daha kolay olacaktır. Aynı şekilde var olan ilişkilerinde yahut flörtlerinde de doğal ancak yeni anlatım biçimleri geliştirecekler. Bazı boğalar için yakın çevrelerinden biriyle ilişki/ aşk ihtimalleri gündeme gelirken, bir kısım boğa için çevrelerindeki düşmanlarını sözlerle alt etme dönemi olacak zira zihinsel olarak oldukça keskin ve hızlı düşünen bir yapıda olacaklar. Arkadaşlara ziyaretler, kardeşleriyle ilgili konular ve haberleşme trafiğinde artış da boğaların önümüzdeki günlerdeki konuları olacaktır. Ayrıca ufak çaplı ticaretle uğraşan boğalar için maddi olanaklar artacak. Hafta sonuna doğru ise yeni iş arayan, maddi durumunu geliştirmek isteyen boğalar için her teklife balıklama atlamamaları önemli zira olaylar sandıkları/gördükleri gibi gelişmeyebilir ancak endişeye mahal yok, yeniay ile beraber bu alanda yeni kararlar ve yeni çalışma prensipleri oluşturma süreci başlayacak.

İkizler ve yükselen ikizler

Maddi alanda bir süredir şanssızlıklar yaşayan ikizler ve yükselen ikizler burçları bu hafta bu konuda daha rahat hareket edecekler. Daha çalışkan ve daha verimli hissederken diğer yandan iletişim becerileri de yalın ve akıllıca olacak. Yeni iş arayan, iş değişikliği düşünen ikizler burçları için önümüzdeki süreç yeni hamleler oluşturma açısından oldukça verimlidir. Bununla beraber, fiziksel görünüşe ait yeni kararlar; estetik, spor, diyet, saç-stil değişimi gibi konulara da meraklı olacaklar. Ne istediğini ve ihtiyaçlarını iyi belirleyecek bir yapıda olduklarından alacakları kararlar da kendilerini ilerletecek adımlarla ilgili olacaktır. Kişisel alan yaratma isteğinde olan ikizler burçları için de bu fırsat gündeme gelecektir. Hafta sonuna doğru ise iş ve sosyal çevrelerinin kendilerine bakışıyla ilgili hayali endişeler ve huzursuzluklar yaşayabilirler. Bunu hiç belli etmemeleri ve motivasyonlarını düşürmemeleri gerekiyor zira Neptün-Güneş sert etkisi altında olacaklarından düşündüklerini büyütmeye elverişliler. Hemen karara varmayıp, birkaç gün geçtikten sonra olayları tekrar incelemelerini öneririm. Burçlarında gerçekleşecek yeniay sürecinde ise kendilerini iyi hissettirecek ve ilerlemelerine yardımcı olacak yeni ve önemli kararlar da gündeme geliyor.

Yengeç ve yükselen yengeç

Hayatında duygusal boşluk hisseden ve yalnız olan yengeçler/ yükselen yengeçler bu alanda bu hafta kendilerine koydukları sınırlamaları aşmaya, kriterlerini genişlemeye elverişli bir durumda olacaklar. Flört durumu olan yahut aşk hayatı aktif yengeçler için ise daha önce yapılmamış şeyleri yapmaları söz konusu olacaktır. Kendilerini pek çok alanda sorgulayacak ve bu sorgunun sonucuna göre değişimler gerçekleştirme hevesi gösterecekler. Çocuğu olanlar için, çocuklarıyla ilgili yeni kararlar gündeme gelirken, çocuk sahibi olmak isteyen yengeçler için de güzel etkiler kendini gösterecek. Nasıl göründükleri hakkında yoğun şekilde düşünecek olan yengeçler bu hafta geçtiğimiz haftaya nazaran duygusal hayatında daha çok huzur arayan bir yapıya bürünecek ancak oldukça eğlenceli davranışlar gösterecek. Yeni hobiler edinebilir, hobilerine daha çok zaman ayırabilirler. Hafta sonuna doğru ise akılları biraz karışacak ve odaklanma sorunları yaşayacaklar. Yeni tanıştıkları insanlara dikkat etmeliler zira hemen arkadaş gibi kabul edip sonrasında beklentilerinin ters çıkması riski mevcut. Yeniay ile beraber ise uyku düzenlerini, kalıp düşüncelerini değiştirmeye elverişli olacaklar.

Aslan ve yükselen aslan

Bu hafta aslan ve yükselen aslanlar bir süredir karmakarışık olan zihinlerini dinginleştirmek için harekete geçiyorlar. Daha rahat, huzurlu ve evcimen tavırlara bürünecek olduklarından evle ilgili faaliyet alanlarını artırabilir, evde yapılacak eğlenceleri daha sıcak bulabilirler. Kadınlarla olan ilişkileri normaldekinden daha iyi olacağından kadınlar tarafından verilen tavsiyelerden yardım görebilir, olaylara daha evvel bakmadıkları açılardan bakma ve anlama fırsatı yakalayabilirler. Endişelerini ve korkularını dışa yansıtmadan kendi içlerinde biraz geri çekilerek atlatmaya çalışacakları için içe kapanık davranışlar gösterebilirler ancak bu depresif bir durum anlamına gelmiyor. Düşünme alanına ihtiyaçları var. Hafta sonuna doğru ise sosyal alanda daha hareketli olacaklar ve libidoları da artış gösterecek, dolayısıyla sosyal çevrelerinden/ iş çevrelerinden arkadaşlarıyla ani ilişkiye başlayabilir yahut fiziksel ihtiyaçlarını duygusal kalıplara sığdırmaya çalışabilirler. Bu alanda seçimlerine dikkat etmeleri gerekiyor. Yeniay dönemi ise yeni düşünce yapılandırmalarını getiriyor.

Başak ve yükselen başak

Mesleki iletişimlerini güçlendirmeye çalışacak olan başak ve yükselen başaklar bu hafta hem sosyal olarak verimli hem de mesleki olarak verimli bir süreçten geçecekler. Arkadaşlarla görüşmeler, kardeşlerle kuvvetli iletişim, iş çevresinde kuvvetli bağlar kurmak ve sıkı çalışmalar yapmak için istek duyacaklar. Uzun zamandır bekledikleri ancak sonuçlanmayan bir konu varsa bu hafta sonuçlandırma çalışmaları yapabilirler. Yine sonucu başkalarına bağlı olan işlerinden, resmi dairelerdeki işlerinden verimli sonuçlar elde edebilirler. Ufak çaplı ticaretle uğraşan ve işleri bir süredir durgun olan başaklar için de yeni fırsatlar, işlerin açılması durumu söz konusu. Hafta sonuna doğru ise sessiz sakin yapıları altında kuvvetli bir korunma ihtiyacı kendini göstereceğinden otorite konumundaki kişilere duygusal bağlarını artırabilirler. Patron, öğretmen, iş ortağı gibi kişilere duygusal olarak bağlanma ihtimali söz konusu. Bunun dışında evli yahut ilişkisi olan başaklar için ise iş ve sosyal tempodan dolayı beraberliklerine çok zaman ayıramamaları ve bundan dolayı gerilimler yaşanması durumu söz konusu olacak. Yeniay döneminde ise sosyal çevre yapılandırmaları, iş alanında yeni fikirler ve çalışma stilinde değişiklikler kendini gösteriyor.

Terazi ve yükselen terazi

Maddi alanda gelişim arayan terazi ve yükselen teraziler için bu hafta biraz rahatlama söz konusu olacak. Kendilerine ödenmemiş bir borç geri ödenebilir, alamadıkları bir ödemeyi alabilirler. İş alanında değişiklikler yapmak isteyen teraziler için de uygun etkiler söz konusu. Bununla beraber sosyal hayatları renkleneceği ve hareketli günler geçirecekleri için yapacakları harcamalara dikkat etmeleri gerekiyor, ihtiyaçlarından fazlasını alabilir ani bir para kaybı yaşayabilirler ancak bu durum terazileri çok fazla sarsmayacaktır. Yeni eğitime başlamak isteyen, yeni bir düzen oluşturmaya çalışan teraziler de hafta sonuna doğru özellikle kendini gösterecek bu düşünceden biraz uzak durmalılar zira ani bir istekle kendini gösterecek bu eğilim ani karar vererek yanlış yapma riskini de beraberinde getiriyor, özellikle Cuma ve cumartesi günleri ortaya çıkacak yeni isteklerini hayata geçirmek için biraz beklemeleri ve düşünerek hareket etmeleri iyi olacaktır. Yurtdışına gitmek isteyen, yeni insanlarla tanışmak isteyen ve uzun mesafeli ticarete atılmak isteyen/ atılan teraziler için ise yeniay döneminde şanslı etkiler söz konusu olacaktır.

Akrep ve yükselen Akrep

Odaklanma sorunlarını bu hafta çözecek olan akrep ve yükselen akrepler için daha dengeli geçecek bir hafta olacak. daha verimli, hırslı, algısı yüksek bir profil çizecekler. Daha önce okuyup anlayamadıkları konular varsa bu hafta tekrar değerlendirmelerini öneririm. Ayrıca felsefi ve duyumsal yanları da güçlü olacağından bu hafta akrepler öngörüleri ve tahminleriyle çevrelerindekileri şaşırtabilirler. Kendileriyle, kendilerini oluşturmakla ve hayallerini gerçekleştirmekle ilgili konulara odaklanacaklarından hırslı ve keskin davranışlar gösterecekler. Uzun zamandır sürüncemede kalan duygusal ilişkilerini sonlandırabilir, benzer şekilde bir flörte son vererek yenisinin arayışına geçebilirler. Hafta sonuna doğru ise duygusal hayatlarında şüpheci ve gergin tavırlar gösterecek, beraber oldukları kişileri fazlasıyla sorgulayacaklar. Eğlenceden çok keyif almayacak ve kendi başlarına vakit geçirmeyi arayacaklar. Yeniay döneminde ise kuruntularından, kendilerini rahatsız eden konulardan uzaklaşıyorlar.

Yay ve yükselen yay

Bir süredir endişeli ve “olamamışlık” hissi yaşayan yay ve yükselen yaylar bu hafta daha dingin ve bu tür düşünceleri daha derin şekilde aşabilecek yapıya sahip olacaktır. Cinsel anlamda oldukça güçlü hislere sahip olacak ve çekici yanlarını göstermede problem yaşamayacaklar. Kendilerini sınırlandırılmış hissettikleri alanlarda daha özgür hareket edebilecekleri için verimli davranışları, çevrelerine uyumlu yapıları da kendini gösterecek. Cilt problemlerinden şikayet eden yaylar için bu hafta konuyla ilgili çözümler için iyi bir süreç dolayısıyla değerlendirmeleri iyi olacaktır. Hafta sonuna doğru ise duygusal hayatlarıyla ilgili gerçekçi olmayan şüpheler kendini gösteriyor. İlişkisi/ flörtü olan yaylar hafta sonunu biraz sakin geçirmeliler, bekar olan yaylar ise yalnızlık korkusuyla sonucu olmayacak ilişkilere meyledebilirler. Ayrıca yaylar Cuma-cumartesi günlerinde evlerinde huzursuzluk çıkarmaya da yatkın olacaklar zira kim ne dese yanlış anlama ihtimalleri var. Yeniay dönemi duygusal hayata yaklaşımlarıyla ilgili yeni kararlar getirecek.

Oğlak ve yükselen oğlak

Duygusal alanda değişim bekleyen oğlak ve yükselen oğlaklar bu hafta bu konuda şanslı olacaklar. Daha çok iş çevresinden ve sosyal çevreden kişilerle ilişki kurmaya yatkın durumdalar. İş hayatındaki sıkıntılı dönem de yerini daha akıcı bir sürece bırakıyor. Bununla beraber gerçekleşmesini bekledikleri daha doğrusu başlamış ve bitmemiş bir durum, bekledikleri haber, neticelenmesi için başkasının rızası olması gereken bir iş varsa önümüzdeki günlerde bu konularda gelişmeler kendini gösterecektir. Sosyal alanda arkadaşlardan ve bağlı bulunulan gruplardan destek alacakları bu süreçte oğlak ve yükselen oğlaklar da fikirlerini kalabalık gruplarda paylaşma imkanı bulabilirler. Hafta sonuna doğru ise mesleki anlaşmazlıklara dikkat etmeleri gerekiyor. Çalışmayan oğlakların ise sosyal hayatlarında kendilerini yanlış ifade etmesi ve durumları toparlayamaması söz konusu olacaktır bu nedenle Cuma ve cumartesi günleri iki kez düşünüp bir kez konuşmaları faydalıdır. Yeniay döneminde sağlıklarını ilgilendiren konularda, spor, diyet kararı alabilir, başkalarına yardım edebilecekleri organizasyonlarda görev almaya karar verebilirler.

Kova ve yükselen kova

Mesleki alanda ilerlemek, iş değiştirmek, işe girmek isteyen kovalar için oldukça uygun olan bir haftalık süreçte kovalar ayrıca odaklanma sorunlarını aşacak, daha dikkatli ve daha verimli olacaklar. Otorite figürlerinden(baba, patron, ağabey vs) destek alabilir, ilerlemeleri için gerekli motivasyonu bulabilirler. Sosyal olarak da bir süredir kendilerini kapatmışlardı ancak bu hafta itibariyle yine sosyalleşme isteği kendini gösterecek. Daha rahat ve hareket alanı daha geniş hissedecekler. Hafta sonuna doğru ise aşk hayatlarında iletişim hatalarına bağlı yanlış anlaşılmalar ve şüpheler, hayal kırıklıkları kendini gösterebilir ancak bu etki geçicidir. Akıllarına eseni söyleyeceklerinden çok iyi tepkiler alamayabilirler bu nedenle biraz dikkatli iletişim kurmaları iyi olacaktır. Yeniay zamanı ise eğlence ve duygusal hayat alanında yeni kararlar getiriyor.

Balık ve yükselen balık

Aşk hayatlarına hareket getirmek isteyen ve flörtlere, yeni başlangıçlara açık olan balık ve yükselen balıklar bu hafta yeni insanlarla tanışabilir yahut tanışıklıklarını flörte, aşka dönüştürebilirler. Sosyal hayatta kendilerini daha iyi gösterecek ve becerilerini ön plana çıkarma fırsatı yakalayacaklarından çevrelerinde takdir kazanacaklar ve bu motivasyonla hareketlerini daha net hale getirecekler. Çocuğu olan balıklar için bu konuda şanslı etkiler söz konusu ayrıca çocuk sahibi olmak isteyen balıklara da bu dönemde iyi haberlere gelebilir. Ticaretle uğraşan, iş anlaşmaları peşinde koşturan balıklar ise bu haftayı konuyla ilgili verimli bağlantılar kurarak geçireceklerdir. Hafta sonuna doğru aile içinde kendilerinden kaynaklı gerginlikler yaşanması ihtimali oldukça kuvvetli olduğundan biraz dikkatli olmaları iyi olacaktır. Ayrıca arızalı eşyaları tamir etmeye uğraşmamalarını da öneririm. Zira biraz sakar tavırları olacaktır. Yeniay zamanı ise taşınma, yer değiştirme, yaşanılan alanla ilgili değişikli istekleri kendini gösterecek, bu konularda harekete geçmek için planlamalar yapacaklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder