7 Ocak 2019 Pazartesi

7-14 Ocak arası haftalık burç yorumları (Oğlak burcunda Güneş tutulması)



6 Ocak'ta Oğlak burcunda bir yeniay ve Güneş tutulmasımeydana geldi. Güneş tutulmaları genel itibariyle hükümetler ve devletlerle ilişkilidir ancak bireysel anlama indirgendiğinde direkt olarak hayatımızın temasını ana olarak şekllendirecek süreçleri kapsar. Bu nedenle Güneş tutulmasını takip eden evreyi iyi yönetmek önemlidir. Bu tutulmanın görünümleri gayet iyi, Vega sabit yıldızı tutulma anında Güneş ve Ay ile birleşim halinde, tutulma yöneticisi ise kendi burcunda ve Neptün ile uyumlu bir açı halinde. İşin teknik kısımlarını bırakırsak, yaklaşık olarak önümüzdeki 6-8 aylık süreci ana hatlarda etkileyecek olan tutulmanın burçlar zerindeki etkilerini inceleyelim.

Koç ve yükselen koç burcu

Tutulmayı takip eden süreç içerisinde koç ve yükselen burcunuz koç ise sosyal alanda oldukça aktif durumda olacaksınız. Daha göze çarpan, görünr ve etkileyici olacak veya olmak isteyeceksiniz. Egonuzun yüksek ve hırslarınızın güçlü olması kontrol altında tuttuğunuz, doğru kullandığınız müddetçe size fyda sağlayacaktır. İş hayatınız aktif durumdaysa oldukça şanslı etkiler altında olacaksınız, iş hayatınızda bazı olumsuz durumlarla ilgili tamam veya devam kararı alabilirsiniz. Aklınızdaki projeleri gerçekleştrmek için oldukça uygun olan bu dönemde, üstlernizden veya hayatınızda yeri olan otoriter erkek figürlerden yardım ve destek göreceksiniz. Geçmişe nazaran daha kararlı ve otoriter davranıyor olacağınız için işlerinizi istediğiniz gibi şekillendirebilecek gücü kendinizde bulacaksınız.

Boğa ve yükselen boğa burcu

Hayatınızda değişiklikler yapmanın öneminin artacağı, kişisel gelişiminizi artıracağınız, yeni ortamlar, yeni insanlar tanıyacağınız tutulma sonrası yaklaşık 6-8 aylık süreçte hayatınıza yenilikler ve yaşayacağınız değişimler damga vuracak. Üzerinizde etkin olan ataleti atarak hayatınızda yarım yamalak giden, etksiz kalmış konuları yoluna koymak için uğraş verecek, idealist ve geleceğe yönelik hamlelerde bulunacağınız bir evrede olacaksınız. Yeni bir dil öğrenmek, yarım kalmış eğitiminize devam etmek, kendnizi geliştirmek veya fırsatınız varsa yurt dışına gitmek istiyorsanız bu süreçte oldukça uygun durumda olacaksınız. Ayrıca politik ve toplumsal meseleler bu dönemde normalden daha fazla dikkatinizi çekecek ve topluluk içerisinde daha aktif olacaksınız. Yeni arkadaşlıklar kurmak, var olan arkadaşlıkları yeniden tanımlamak, bazı kişilerden uzaklaşmak sizin çin önemli olacaktır. Belki de yıllardır hayal ettiğiniz bir konu hayatınıza girecek ve önemli bir sürpriz yaşayacaksınız.

İkizler ve yükselen ikizler burcu

Çevrenize dair deneyimlerinizin öne çıkacağı, öğrendikleriniz vesilesiyle ilerleme sağlayacağınız ama diğer yandan çevrenize karşı güveninizin zayıflayacağı bir süreçte olacaksınız. Aklınıza takılan ancak kurcalamaya cesaretiniz olmayan konular bu süreçte gün yüzüne çıkacaktır. Bunun dışında ödemeler, büte değerlendirme ve dönüştürme, idare etme konularında planlar oluşturacak ve bu planlardan faydalanmaya başlayacaksınız. Maddi açıdan zorlanmalarınız varsa işleri kolaylaştıracak çözümler üreteceksiniz. Gerçekleşmemesinden korktuğunuz için başkalarına bahsetmekten çekindiğiniz konularla ilgili olumlu gelişmeler olacaktır. Bu dönemde gizemli ve umursmaz tavırlarınız nedeniyle çevrenizde merak uyandırabilir, ilgi çekebilirsiniz. Ani ilişkilere açık durumdasınız bu nedenle tedbirli davranışlar göstermeniz gerekiyor.

Yengeç ve yükselen yengeç burcu

İş ve kariyer alanında değişimler göstereceğiniz, hayatınızı idame ettirmek adına atılımlar gerçekleştireceğiniz ve maddi kaynaklarınızı artırmak için belki de yeni iş alanlarına adım atacağınız bir 6-8 aylık süre içerisinde olacaksınız. Duygusal ilişkilerinizi evliliğe doğru ilerletmek isteyebilir, bu anlamda verim alamadığınız ilişkilerinizle ilgili kararlar alabilirsiniz. Aşk hayatınızda ise yine tamam devam dönemindesiniz ve ilişkilerinizi detaylıca değerlendirmek ve ilerleme sağlayabilecek atılımlar yapmak istiyorsunuz. Bu dönemde bağlantılarınızı güçlendirecek, insanlarla daha hızlı ve yapıcı bağlar kuracak ve size yardımcı olabilecek kişilerle ilgileneceksiniz. Ayrıca hukuki olarak bazı konularla ilgilenmeniz gerekebilir.

Aslan ve yükselen aslan burcu

İş ve kariyer anlamında sizin için önemli bir dönemde olacaksınız zira bulunduğunuz alandan daha fazlasını istiyor ve verdiğinizin karşılığını almak için çabalıyorsunuz ancak bulunduğunuz noktada verim alamıyorsunuz. Önümüzdeki yaklaşık olarak 6-8 aylık süreçte hayatınızda önemli olan konuların başında mesleki ilerlemeniz, veriminizin karşılığını almanız olacaktır. Ayrıca sağlık açısından da ihmal edilmiş, görmezden gelinmiş konuların öne çıkmasıyla beraber ilgilenilmesi gereken konularınız değişecek. Aşk hayatınızın ve buradaki sorunların günlük hayatınızı etkilediğini ve sizi istediğiniz noktadan uzaklaştırdığını fark edecek ve daha verimli duygusal bağlantılar kurmak için çaba göstereceksiniz.

Başak ve yükselen başak burcu

Önümüzdeki 6-8 aylık süreçte aşk hayatınızı yeniden yapılandırıyor olacaksınız. Size faydası olmayan, zarar veren, gereksiz ve zarar verici sorumluluklarla kurulmuş lişkilerinizden ders alıp daha makul ve normal ilişkiler yaşamaya başlayacaksınız. Hayatınızda aşkla beraber çocuk sahibi olmak da önemli bir konu olarak ortaya çıkacak. Çocuk sahibi olmak istiyorsanız bir sürpriz yaşayabilirsiniz. Bununla beraber çocuk sahibi iseniz çocuğunuzun geleceğiyle ilgili planlar yapmaya başlayacak ve sorumluluk dürtünüzü bu alana yönlendireceksiniz. Ani iş fırsatları, işleri büyütme, finansal açıdan kendine yeterlik konularının da öne çıkacağı bu süreçte sevdiğiniz birinden destek görerek maddi kazanımlarınızın artacağı adımlar atma fırsatına sahip olacaksınız.

Terazi ve yükselen terazi burcu

Aile ve ev yaşamının önemnin artacağı 6-8 aylık süreçte olacaksınız. Aileniz ile yaşıyorsanız ayrı eve çıkma, kendi alanını oluşturma gibi kararlar almaya müsait durumdasınız ama diğer yandan tam tersi şekilde ev içerisinde aile fertleriyle zaman geçirmenin önemi de artabilir ve sevdiklerinizden uzaklaşma konusunda isteksiz davranışlar gösterebilirsiniz. Ev içinde değişiklikler, yenilikler, eksikleri giderme, düzen oluşturmanın önemi artacak. Kendinize güvenli alan oluşturmak için uğraş vereceksiniz. Ayrıca geleceğe yönelik düşünceleriniz ve planlarınız derinleşiyor ve yeni kararlar almak istiyor olacaksınız. Aşk hayatınızda da bir düzen oluşturma ihtiyacı etkin olacağından, ilişkiniz varsa daha güvenli ve geleceğe dönük bir hale getirmek, ilişkiniz yoksa gelecek bekleyebileceğiniz yakınlıklar kurmak isteyeceksiniz. Bu dönemde partnerinizle aynı evde yaşama kararı da alabilirsiniz.

Akrep ve yükselen akrep burcu

Hatalardan ders alma, konuşma ve kendini açmanın önemini kavrama, geçmişteki gereksiz bağları sonlandırma adına önemli bir 6-8 aylık süreçte olacaksınız. Ciddi bağlantılar kurmak, iletişim trafiğinin önemli hale gelmesi, bağlantı kurulan kişilerin gücünden etkilenmek söz konusu olacaktır. Hayatınıza yeni insanlar girecek ve bu insanların davranış ve yaşayış biçimleri etkilenmenize vesile olacak, bu durum hayatınıza ileriye doğru ivme kazandırmanızda faydanıza olacak şekilde gelişecektir. Sık sık kısa mesafeli, kısa zamanlı seyahatler yapacak, seyahatlerinizden güzel sonuçlarla dönebileceksiniz. Küs olduğunuz veya aranızın bozuk olduğu kişilerle ilişkilerinizi yeniden düzenleyebilecek, daha evvel karşı koyamadığınız ama size zarar veren durumlarla ilgili olarak sonuç alacak şekilde hareket edeceksiniz.

Yay ve yükselen yay burcu

Maddi açıdan kazanımlarınızı güçlendireceğiniz, öz kaynak kullanımınızı artıracağınız, geçmişte yaptığınız maddi hatalarınızı düzenleyeceğiniz 6-8 aylık süreçtesiniz. Yatırımlar yapmak, ani fırsatlarla karşılaşmak, işlerinizi çeşitlendirmek sizin için önemli olacaktır. Olaylara daha nesnel ve kazan/kaybet hesabıyla bakacağınız için salt duygularla hareket etmekten uzaklaşarak daha doğru bir değerlendirme yapma becerisi göstereceksiniz. Bu dönemde başkalarının fikirlerinden de güzel şekilde faydalanabilirsiniz. Ayrıca öz saygı konusu sizin için daha önemli hale geliyor ve size zarar veren, düşük benlik göstermenize sebep olan konulardan uzaklaşıyorsunuz. Yatırım yapmak ve kaynak değerlendirmek için de uygun bir durumda olacaksınız.

Oğlak ve yükselen oğlak burcu

Hayatınızı yeniden şekillendirmek isteyeceğiniz ve neyi ne kadar yapmanız gerektiği, duracağınız ve ilerleyeceğiniz noktalarla ilgili olarak kendinizi yeniden düzenlemeye ihityaç duyacağınız 6-8 aylık süre içerisinde olacaksınız. Davranışlarınız ve beklentileriniz normalde yaptıklarınızdan/ beklediklerinizden daha farklı olacak bu nedenle de çevreniz tarafından sık sık sorgulanabilirsiniz. Kendinizde değişimler yapmanın bir ucu da fiziksel değişim gösterme ihtiyacı olacaktır, spor, diyet, kozmetik değişimler gösterme konusunda istekli ve açık fikirli olacaksınız. Özellikle hayatınızda yolunda gtmeyen konuları yeniden masaya yatırmak, hayatınızı anlamlı ve keyifli hale getirmek, düzen sağlamak öne çıkacağından ve sorumlulukların hangi noktada bırakılması gerektiğini anlamaya çalışacağınızdan bu süreci iyi değerlendirmek oldukça önemli olacaktır.

Kova ve yükselen kova burcu

Zihninizde durduramadığınız düşüncelerinizin ve planların bir forma ulaşması önümüzdeki 6-8 aylık süreçte ana gündeminzi oluşturacak zira projeleri hayata geçirmek, kendinizden beklentilerinizi doğru şekilde gerçekleştirmek, isteklerinizi iyi şekilde tasnif ederek doğru bir belirleme yapmak ve planlarınız için destek ve onay almak sizin için oldukça önemli olacak. Çevrenizin sizden beklentileri değil, kendiniz, kendinizden ne bekliyorsunuz bu konu asıl cevap verilmesi gereken sorunun temelinde olacağından daha felsefi ve soruların cevapları için daha metodik yaklaşımlar göstereceksiniz. Ayrıca hayatınızda "acaba"larınızın olduğu konuların gün yüzüne çıkarak size yolunuzla ilgili bilgiler verecek olması, güven mekanizmanızı yeniden gözden geçirmenize sebep olacaktır.

Balık ve yükselen balık burcu

Fırsatları iyi değerlendireceğiniz ve beklemediğiniz yerlerden aniden gelecek fırsatlara göre hareket edeceğiniz, özellikle maddi açıdan ve iş hayatınızı ilgilendiren konularda aktif bir profil çizeceğiniz bir 6-8 aylık evrede olacaksınız. Yeni ve kalıcı bir düzen oluşturmak sizin için oldukça önemli olacaktır. Arkadaş çevreniz ve sevdikleriniz size yeni düzeniniz konusunda yardımcı olacaklardır. Ayrıca aşk hayatınızla ilgili sorunlu giden konuları düzelmesi ve artık size fayda sağlamayan ilişkilerin bitirilmesi, sosyal açıdan daha anlamlı yakınlıklar kurmak veya bekarsanız sosyal çevreniz vasıtasıyla tanıdığınız birinden etkilenerek yeni bir ilişki kurmak için de uygun durumda olacaksınız. Çevrenizden takdir ve onay bekleyeceğiniz bu evrede başkalarının isteklerini de hızlı şekilde anlayacak ve buna göre hareket edeceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder