2 Temmuz 2019 Salı

Yengeç burcunda Güneş tutulması ve burçlara etkileri


Bugün Türkiye saatiyle 22.16'da Yengeç burcunda Güneş tutulması meydana gelecek. Tutulma anında yükselen burç Kova ve yöneticileri Satürn ve Uranüs Boğa ve Oğlak burçlarında. Tutulmanın ana yöneticisi Ay ise Yengeç burcunda yer alıyor. Bu tutulmanın öncü ve sabit etkiler barındırması uzun süredir değişim bekleyen konularda ilerlemeye başlayacağımızın ve bu ilerlemeleri hayatımızın devamında da taşıyacağımızı gösteriyor. Bireysel olarak Güneş tutulmaları 6 ay kadar etki eder ancak her zamanki gibi ilk bir ay baskın etkilerden bahsedebiliyorken zaman ilerledikçe etkilerin durağanlaşması söz konusu olacaktır. Şimdi tutulmanın burçlar üzerindeki etkilerini inceleyelim. 

Koç ve yükselen koç burcu: Tutulma süreci geçmişe dönmenizi, hayatınızdaki son birkaç yılı değerlendirmeye alıp hatalarınızdan ders çıkarmanız gereken durumlarla yüzleşmenizi sağlayacak. Ev ve yerleşim konuları öne çıkıyor, evdeki huzursuzluklar veya memnuniyetsizlikler artabilir ev değişiminin yolunu açan gelişmeler ortaya çıkabilir. Aile içerisindeki sorunların düzeltilmesi, sorunlara yapıcı ve kalıcı çözümlerin getirilmesi önemli olacak. Bu dönemde kadınlarla olan arkadaşlıklarınız kuvvetlenirken, anne-anne gibi görülen kadın figürlerle vakit geçirme ve onlardan rehberlik alma ihtiyacınız artacak. İlişkilerinizde aile gibi olmak, bütün olmak temaları öne çıkıyor, bu dönemde düzenli giden ilişkilerinizde ileriye dönük bir etki ortaya çıkabilir. Ruhsal dünyanızın kuvvetlenmesi ve sezgilerinizin artışı; değerlendirme güçlüğü çektiğiniz konularda yüksek farkındalığı da beraberinde getirecek. Yüzleşmekten kaçındığınız gerçekler bu süreçte artık kabullenilebilir ve hesaplaşılabilir olacaktır. 

Boğa ve yükselen boğa burcu: Tutulma sürecinde iletişim ihtiyacınız artıyor olacak. Arkadaşlıklarınız ve onlarla bir araya gelmek önemli hale gelirken, çevrenizdeki kişilerle gireceğiniz etkileşimler neticesinde ufkunuzu genişleteceksiniz. Uzaklaşma, kısa süreli de olsa kaçma isteğiniz artacak bu nedenle sık sık kısa programlar yapacak, kendinizle veya çok yakın arkadaşlarınızla baş başa kalmak isteyeceksiniz. Bu süreçte bol bol dedikodu duyabilir, çevrenizde olan olaylara karşı normalden daha ilgili davranabilirsiniz. Daha evvel sizden saklanmış bazı gerçekleri öğreneceksiniz. İletişim trafiğinizin artması, söylemediğiniz veya söylemekten çekindiğiniz için kendinize sakladığınız konuları ortaya dökmenize ve rahatlamanıza vesile olacaktır. Bu dönemde kişisel gelişim anlamında da büyük yol kat edeceksiniz. Aşk hayatınızda daha derin ve rahat paylaşımlarda bulunacaksınız. Bu durum çevrenizde ilgi çekmenize vesile olacaktır. 

İkizler ve yükselen ikizler burcu: Tutulma sürecinde maddi kazanımlarınız, bütçeniz ve sahip olduklarınızı değerlendirmek önemli hale gelecek. Kazanımlarınızı artırma konusunda başarılı adımlar, yeni projeler söz konusu olabilir. Uzun süredir size borcu olan ama ödemeyen bir kimse borcunu ödeyebilir. Bu süreçte sizin için değerli olan şeyler oldukça önemli ve sakınılır, savunulur hale gelecek. Bu nedenle siz de eşyalarınza ve paranıza normalden daha çok sahip çıkmak isteyeceksiniz. Bu sebeple ufak tefek münakaşalara bile girebilirsiniz. Geleceğinizle ilgili yapmak istedikleriniz ve öncelikleriniz öne çıkıyor olacak. Bu süreç sizin için başkalarından tavsiye almak ve bunları uygulamak anlamında da başarılı sonuçlar getirecektir. Aşk hayatınızda gelecek planı yapmak isteyecek ve genel olarak gelecek vaadeden kişilere yöneleceksniz. Düzen oluşturmak isteğinizin yüksek olması hayatnızdaki veya hayatınıza girecek kişilerde de bu davranışı aramanıza sebep olacaktır. 

Yengeç ve yükselen yengeç burcu: Tutulma sürecinde hayatınızda oturmasınız istediğiniz konularla ilgili fevri ve ani kararlar alma eğiliminde olacaksınız. Uzun süredir kesemediğiniz bazı bağlarınızı kesebilir durumda olacaksınız. Normalden farklı şekilde ilerleyen sıra dışı seyri olan konuları düzene oturtmak isteyeceksiniz. Yaptığınız hataları ve endişe duyduğunuz durumları sık sık düşüneceğiniz ve çözüm üretmeye çalışacağınız bu evrede hayatınızdan bazı kişileri  çıkarabilirsiniz. Geleceğinize dair kararlar almak, kendinizi birkaç adım öteye taşımak önem kazanacağından ikili ilişkilerinizde de devamlılık getirecek kararlar almaya açıksınız. Fiziksel görünümünüz, çevrenize kendinizi yansıtma biçiminiz önem kazanıyor. Kendinizde değişiklikler yapmak isteyeceksiniz. Aşk hayatınız bu evrede hareketlenecek, bekarsanız uzun süredir idealize ettiğiniz tipteki biriyle tanışabilirsiniz. Beraberliğiniz varsa bu beraberliği daha kalıcı hale getirebilirsiniz. 

Aslan ve yükselen aslan burcu: Tutulma sürecinde normalde olduğunuzdan daha içe dönük ve sessiz olacaksınız. Bu süreçte zihniniz entrikalara ve gizli işler yapmaya iyi çalışacak. Uzun süredir intikam almak istediğiniz veya kafanıza taktığınız kimseler varsa bu süreçte onların aleyhine çalışabilirsiniz. Aynı şekilde sizin aleyhinize de çalışanlar olacaktır. Örtülü gerilimden keyif alacağınız, kendinizle ilgili daha evvel kabul etmek istemediğiniz bazı davranışlarınızı kabul edeceğiniz bir evredesiniz. Sezgilernizin artacağı ve bundan kaynaklı soruların oluşacağı bu dönemde cevapları aramak isteyeceksiniz. Bu süreç bekarsanız biraz garip ve olmadık ilişkilere girmeyi beraberinde getirebilir ve eğer şikayet etmek istemiyorsanız buna karşı dikkatli olmalısınız. Yaptıklarınızın sorumluluklarını almak istemeyeceğinizden bu dönemde hamlelerinizi doğru yapmaya özen göstermelisiniz. Eğlenceli gelen davranışlar sonradan üzülmenize sebep olabilir. Son olarak, kafanızdaki projeleri hayata geçirmek isterseniz iyice planlama yaptığınız takdirde çok başarılı olacaksınız. 

Başak ve yükselen başak burcu: Kariyer ve iş hayatınızın önem kazandığı bu evrede düşünüp de adım atamadığınız konularda önemli bir ivme yakalamanız söz konusu olacak. İmkanlarınızı artıracak, sosyal çevrenizden de beklenmedik destekler göreceksiniz. Arkadaşlık ilişkileriniz ve sosyalleşmek bu dönemde oldukça önemli hale gelecek. Maddi açıdan gelişmeler ve iş artışı söz konusu. Çözüm üretmek konusunda oldukça başarılı olacağınız bu süreçte enerjinizin de yükselecek olması ilerlemeniz konusunda faydanıza olacaktır. Açık iletişim kuracağınız ve direkt davranışlar göstereceğiniz bu evrede beklentilerinizi ifade etmek konusunda da başarılı olacaksınız. Uzaklaşmanız gereken insanlardan ve olaylardan daha kolay uzaklaşabileceğiniz, aşk hayatınızda ise arkadaş çevrenizdeki kişilerin yakın markajında olacağınız bu süreçte ani başlayan ilişkiler için uygun durumdasınız. 

Terazi ve yükselen terazi burcu: Tutulma sürecinde oldukça otoriter ve dediğim dedik bir tavır takınıyorsunuz ve çevrenizde bu halinize alışkın olmayan kişiler tarafından yadırganacaksınız. Uzun süredir ses çıkarmadığınız, müsamaha gösterdiğiniz ve sizi kullanmaya çalışan kişilere karşı sert bir tavır takınacaksınız. İş hayatınızda ilerlemeler söz konusu, iş yerinizde suistimal veya anlaşmazlık gibi durumlar varsa bunları çözmek isteyeceksiniz. İş olanaklarınızın bu süreçte gelişmesi söz konusu. Özellikle yeteneklerinizin fark edilmediğini düşündüğünüz durumlar söz konusuysa daha fark edilir olacaksınız ve beklenmedik bir destek görebilirsiniz. Bu süreçte duygularınızı ifade etmeniz daha kolay olacağından aşk hayatınızda da beklentileriniz konusunda daha açık ve talepkar bir profil çizeceksiniz. 

Akrep ve yükselen akrep burcu: Kişisel gelişim isteğinizin artacağı ve yeni durumlara ihtiyaç duyacağınız bu tutulma sürecinde çevrenizde tekdüze giden durumlardan kurtulmak için çaba göstereceksiniz. Uzaklaşma, yeni bir yerde olma, yeni kişilerle bir araya gelme, yeni bir konuda gelişim gösterme isteğiniz yüksek olacak. İmkanınız varsa yurtdışı seyahatleri veya uzun süreli seyahat planları yapmak için uygun durumdasınız. Manevi olarak güçlü olmanız empati yeteneğinizin artmasına ve çevrenizdeki kişi ve olayları daha iyi anlamanıza vesile olacak. Aşk hayatınızda bir tatil veya yolculuk sırasında tanışacacağınız biriyle yakınlaşmanız söz konusu olabilir. Beraberliğiniz varsa, beraberliğinize yeni bir soluk getirmek isteyeceksiniz. 

Yay ve yükselen yay burcu: tutulma sürecinde içsel olarak gerilmenize sebep olan olayları dışavurmak, endişelerinizi paylaşmak, sizin için sır olan konuları ortaya dökmek oldukça önemli olacak. Hayatınızda gündem değişikliği söz konusu olabilir. Maddi açıdan zorlanmalarınız varsa ani şekilde düzelmeler gerçekleşecektir ve bütçe planlaması yapmada oldukça iyi olacaksınız. Çekici ve güçlü olacaksınız bu da beraberinde sizinle yakınlık kurmak isteyen yeni kişileri getirecektir. Beraberliğiniz varsa daha derin paylaşımlar ve yakınlığın artması söz konusu. Aklınızda olan ancak hayatınıza sokamadığınız yenilikleri bu dönemde rahatlıkla hayatınıza sokacaksınız. 

Oğlak ve yükselen oğlak burcu: İkili ilişkilerinizde bağlarınızın güçlenmesine vesile olacak olan bir tutulma sürecindesiniz. Evliyseniz oldukça olumlu etkiler altında olacaksınız, beraberliğiniz varsa evlilik yolunda dımlar atabilir veya faydasız ve kangren bir ilişkiye dönmüşse kestirip atabilirsiniz, bekarsanız ani yakınlaşmalar yaşacaksınız ancak her halükarda özel ilişkileriniz dahil tüm ilişkilerinizde çözümsel, yapıcı ve geleceğe odaklı olacaksınız. Daha evvel önem vermediğinizi düşündüğünüz kişierin sizin için ne kadar önemli olduğunu göreceksiniz. İş hayatınızda beraber iş yapmak, ortaklaşa kararlar almak, yarım kalan işleri tamamlamak konusunda başarılı bir profil çizeceksiniz. Hukuki konularınız varsa bunlarla ilgili başarılı sonuçlar alabilirsiniz. 

Kova ve yükselen kova burcu: tutulma sürecinde sorumluluk duygunuz artıyor ve daha düzenli bir duruma geçiş yapıyorsunuz. Hayatınızda yolunda gitmesini istediğiniz konularla ilgili olarak yeni adımlar atabilir ve yeni rutinler, yeni planlamalar yapabilirsiniz. Öz disiplininizin artması sözlerinizde ve davranışlarınızda tutarlılığı beraberinde getirecektir. Spor yapmak, diyet yapmak gibi sağlık durumunuzun iyiye gitmesini hedefleyen çalışmalar içinde olacaksınız.  Sağlığınızda ihmal ettiğiniz, problem yaşadığınız konular varsa bunlarla ilgili çözümsel adımlar da bu süreçte gelecek. Aşk hayatınızda ise bekarsanız uzun süredir aklınızda olan bir kişiye açılabilirsiniz veya anişekilde biriyle tanışabilirsiniz. Beraberliğiniz varsa ortak yapılacak aktivitelere yönelmeniz bu dönemde ilişkinizden verim almak için size büyük bir fayda sağlayacaktır. 

Balık ve yükselen balık burcu: tutulma sürecinde aşk hayatınız yoğun etki altında olacak. Beraberliğiniz varsa sorunları çözmek, kötü giden durumları kestirip atmak, yeni planlar yapmak ve yeni bir durum oluşturmak konusunda oldukça şanslı olacaksınız. Daha romantik ve yüksek beklenti durumunda olacaksınız. Hayatınıza bu dönemde eğlenceli ve verici kişileri çekeceksiniz. Hamilelik haberi alabilir, çocuk sahibi olmakla ilgili gelişmeler yaşayabilirsiniz. Şansınız bu dönemde açık olacak ve beklenmedik şekilde kazanımlar ve fırsatlar ortaya çıkacak. Hayal gücünüzün ve ilhamınızın yüksek olması, yaratıcı çalışmalar yapma konusunda destekleyiciniz olacaktır. Arkadaş çevrenizde ise oldukça etkin ve paylaşımcı bir profilde olacaksınız. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder