21 Aralık 2013 Cumartesi

Venüs retrosu (genel etkileri)


Öncelikle her zamanki gibi bir gezegenin Retro hareketinin aslında bir geri gidiş değil, astronomik olarak hızında düşme olduğunu hatırlatmakla başlayayım. Gezegen duraksar, hızı düşer ardından tekrar duraksar ve hızı normale döner. Bu iki geçiş arasındaki döneme Retro diyoruz. Bu durum dünyadan olan bakışımızla alakalıdır, gözlemlenebilir bir olaydır ve gözlem yaparken gezegeni bir gün öncekinden daha geride ve sonraki günlerde daha da geride görürüz. “Geri gidiş” tanımının kaynağı da budur.
Venüs, 1,5 yılda bir geri gidiş hareketi yapar ve bu dönemlerde genel olarak duygusal dünyamızı, maddi yaklaşımlarımızı, güzellik, adalet ve paylaşım anlayışımızı etkiler.
Venüs retrosu erkeklerin kadınlara bakış açılarını değiştirirken, kadınların ise ilişkilerinde kendilerini ifade edişlerinde ve duygusal hayatlarında yavaşlamalar görülür. Daha derin düşünülür, daha zor karar verilir ve geçmişte kalanlar önümüze çıkmaya başlarlar. Yarıda kaldığını düşündüğümüz her şey sık sık aklımıza gelir ve tamamlanma yolu aranız. Bu arkadaşlık için de geçerlidir. Venüs Retro dönemlerde eski arkadaşlarımız da ortaya çıkabilir, yahut biz ilişkimize geri dönmeye çalışırız ya da eski arkadaşlarımızı özler karşılarına çıkarız.

Ayrıca bu dönemlerde ilişki anlamında çok yanlış seçimler yapabileceğimiz için flörtleri retro bitimine bırakmak iyi olacaktır zira bu dönemdeki ilişkilere gönlümüz değil libidomuz karar verir ki kandırılmaya da açık olacağımızdan her kömürü pırlanta zannedebiliriz. Yine Venüs retro dönemlerinde istenmeyen gebelikler diğer dönemlere oranla daha fazla olur. Bu nedenle dikkatli olmakta fayda var. Bunlarla beraber cinsel yolla bulaşan hastalıklara da açık olunacağı için gerekirse cinsel hayatınızı durdurun ama korunmadan seks yapmayın. Özellikle kadınlarda böbrek, genital bölge, üriner sistem, rahim ve yumurtalık problemleri ortaya çıkabilir kronik bir rahatsızlık varsa bu dönemde hortlayabilir. Ayrıca erkeklerde de böbrek ve üreme organları ve yüzeyel rahatsızlıklar gündeme gelebilir.

Bu dönemde estetik ameliyat, ciltte ve vücutta form bozulmasına neden olacak uygulamalar yaptırılmaması, saç modeli ve rengi, giyim tarzı değiştirilmemesi önemlidir zira uzun süre aklımıza takılacak yahut bizi zor duruma sokacak komplikasyonlar yahut beğeni sorunları ortaya çıkabilir. Eğer kendinizde radikal bir değişiklik yapmayı planlıyorsanız bunu Retro bitiminden birkaç hafta sonradına kadar bekletmeniz yararınıza olacaktır.

Venüs retro sürecinde arkadaşlıklar ve ortaklıklarla ilgili sorunlar yaşarız, beraber yaptığımız işlerde anlaşmazlığa bağlı sorunlar gündeme gelir ve canımız sıkılır. Ortak çalışmalar problemlidir ve uzlaşmak uzun sürer. Arkadaşlıklarımız bitebilir. Ayrıca adaletsizlik de bu dönemde belirgin olarak kendini gösterecektir.

*Bu yazıda bahsedilen durumlar her burç mensubu için geçerlidir.

4 yorum:

  1. retro nun neden olduğunu öğrettiğiniz için teşekkürler.
    astrolojik yorumlara inanmasam da gökyüzü ile ilgili yeni bir bilgi öğrenmek güzel :)

    YanıtlaSil
  2. Ay burcum koç, burcum yay, yukselenim yengeç.Ay burcum beni çok zorluyor nurçin hanim, kötü olmak istiyorum içimden sinirleniyorum fakat yay ve yengeç, beni engelliyor, tam tersi,mulayim bir insan yapıyor.

    YanıtlaSil
  3. pekii diş teli taktıracağım sorun olur mu?

    YanıtlaSil