22 Aralık 2013 Pazar

22 Aralık-2 Ocak Arası burç yorumları

Bu hafta ve önümüzdeki hafta gökyüzü biraz can sıkıcı bir görünüme sahip ancak bunun böyle olacağını geçen haftadan belirtmiştim. Daha evvel burada açıklamalar bölümünde yazdığım Mars-Uranüs-Plüton etkisi 21’i sonrasında kendini daha belirgin şekilde gösterecek. 21’inde Venüs retrosu başladı genel etkilerini buradan okuyabilirsiniz(bu etkiler her burç için geçerli olacaktır ancak bazı konularda her burçta diğerlerinden daha fazla olan etkiler söz konusu, bu haftalık yorumlar içerisinde konuları bulacaksınız). Bu hafta ise 23’ünden itibaren güçlü bir Güneş-Mars-Uranüs büyük açı kalıbı daha bu görünümlere eklenecek ve yeni yıla iki büyük olumsuz açı kalıbının altında gireceğiz. Ayın 24’ünde öğleden sonra Merkür çok rahat etkiler gösterebildiği Yay burcundan çıkıp biraz daha kendini kısıtlayan Oğlak burcuna giriş yapıyor. Düşünce sistemimizde hafif bir keskinleşme ortaya çıkacaktır ve olayları değerlendiriş şeklimiz kısıtlılık hali gösterecektir. Bu dönemde kazalara açık ve yorgun olacağımız için enerjimizi dikkatli kullanmamızda fayda var.

Koç ve yükselen Koç:

Kendiyle ilgili radikal kararlar almak isteyen koç burçları bunu gerçekleştirebilmek için uzun zamandır uğraşıyorlar zaten ancak artık gerilmeye başladılar ve muhtemelen sabırlarının sınandığını düşünüyorlar. Özellikle son dönemde ikili ilişkilerde çoğu koç burcunun dikiş tutturamıyor ve durduk yere ilişkileri olan, ilişki kurmak istedikleri, flört ettikleri kişilerle problemler yaşıyorlar ayrıca kimseyi beğenmiyor da olabilirler ancak maalesef bir süre daha bu çizgi devam edecektir.

Venüs’ün Retrosu ise önümüzdeki dönemde koç ve yükselen koçlar için -diğer genel etkiler halen geçerli olmakla birlikte- özellikle iş ve kariyer alanında etki gösterecek. Uzun zamandır yapmayı düşündükleri işlere başlamaya yahut işlerini bırakıp yeni bir iş aramaya eğilebilirler. Bu dönemde kariyer alanında koçlar için büyük değişimler olacaktır zira yine buraya hareket eden Merkür ve aynı zamanda yine meslek evinde bulunan Plüton var. Haliyle iş konusunda bazı fikirlerin yahut bazı iş bağlantılarının bitip yenisinin başlaması için ortam aranması kaçınılmaz olacak. Daha evvel başvurulmuş bir işten ancak geri dönülmesi veya rafa kaldırılmış projelerin tekrar gündeme gelmesi de muhtemel. Ayrıca Koçların özellikle yapacakları yolculuklara, iş yerinde yahut sosyal çevrede tartışma çıkarmamaya, sakin kalmaya dikkat etmeleri gerekiyor. Kazalara açık bir durumdalar.

Boğa ve yükselen Boğa:

Bu dönemde boğa ve yükselen boğalar için daha evvel görülmüş rüyaların tekrar görülmesi, kabuslar ve uyku sorunları ortaya çıkabilir. İstemsizce sevdikleriyle ilgili korkulara kapılabilir ve sık sık kaygı sorunları yaşayabilirler. Hali hazırda uzun süredir zaten bilinç altlarında bolca kaygı ve düşüncelerini bir sisteme oturtamama sorunu yaşadıklarından bu dönemde bu durumun artış göstermesi olağandır.

Yönetici gezegenleri Venüs’ün geri hareketiyle beraber okuduklarını anlamakta güçlük çekecekleri, eğitim, seyahatler ve ticaretle ilgili konularda problemlerle karşılaşacakları bir döneme giriş yapıyorlar. Ayrıca estetik ve güzellik anlayışları da bu dönemde güvenilir olmayacaktır bu nedenle her türlü kozmetik ve giyim alışverişini şubat ayına bırakmalarında fayda var. İlişkiler alanında da etkilenecek olan Boğa burçları ilişkilerinden istedikleri verimi alamadıklarını fark edebilir, flörtleri varsa bununla ilgili bir sorun yaşayabilirler. Haklı oldukları konularda haksız duruma düşme ihtimalleri olduğundan tartışmalara girmemeleri ve herhangi bir sorun olduğunda ortamı sessizce terk etmeleri iyi olacaktır.

İkizler ve yükselen İkizler:

İkizler burçları uzun süredir kendileri dışında ortaya çıkan sebeplerden dolayı problem yaşadıklarını ve üzüntü çektiklerini düşünüyorlar. Özellikle son aylarda bazı mühim konularda hayatlarında bir dönüm noktasına geldiler ve çoğu ikizler burcunun ilişkisi/ evliliği bir çıkmaza girdi yahut büyük bir sorunla karşı karşıya gelindi. Bu durum maddi kaynakların da sıkıntıya girmesine sebep oldu. Dolayısıyla çok örselendiler. Ancak maalesef bu durum bir süre daha devam edecektir.

Venüs’ün geri hareketinin bu durumu destekliyor oluşu, uzun zamandır ortaya çıkmamış, ihtilaflı olan kişiler ve taraflarla ilgili bazı gerçeklerin gün yüzüne çıkmasına sebep olabilir. Ortaklaşa çalışılan işlerde bazı sıkıntılar, iletişim güçlükleri kendini gösterebilir ve ifade sorunları yaşayabilirler, haklarında dedikodu yapıldığını öğrenebilir, kendileri dedikodu yaparken sorun yaşayabilirler. Bununla beraber kardeşler, kardeş gibi görülen yakın arkadaşlarla tartışmalar ve aniden ortaya çıkan sorunlar da gündemde olacaktır.

Yengeç ve yükselen Yengeç:

Hayatlarında iş, aşk konularını ve aile yaşantılarını yoğun şekilde değiştirmek isteyen yengeç ve yükselen yengeçler uzun süredir bu alanlarda sorunlar yaşıyorlar ve ev değişikliği konusunda ciddi düşünceleri var. Hayatlarına ileriye yönelik olarak bir yön vermek istiyorlar ancak bunu henüz başarabilmiş de değiller. Bu tür temaların baskın olarak devam edeceği bir süreç yengeç ve yükselen yengeçleri bekliyor.

Venüs’ün geri hareketiyle beraber özellikle evlilik, ikili ilişkiler, ortak çalışmalar, sürekli mücadele vermeleri gereken konularda bitişlerin, yeni kararların arifesindeler. Bu alanlarda evvelden ortaya çıkan fakat kapandığı düşünülen konular önümüzdeki dönemde kendini yoğun şekilde tekrar gösterecek ve Merkür’ün de bu alana hareketiyle beraber işler muhtemelen bir yumak halini alacaktır. Ancak Bu sıkışma hali Şubat başı itibarıyla açılacak ve yeni, çözüme dayalı fikir üretmelerine sebep olacaktır. Şimdilik yengeç ve yükselen yengeçlerin hayatlarında çözüme dayalı önemli hamleleri bekletmelerinde fayda var zira bu dönemde bu alanlarda ortaya çıkan fikirler çok verimli sonuçlar yaratacak türden değildir.

Aslan ve yükselen Aslan:

Yakın arkadaşları, kardeşleri veya kardeş gibi sevdiği kimselerle arasında sürtüşmeler, sert tartışmalar ortaya çıkmış yahut arkadaş ilişkilerinde gerileme olmuş olan aslanların uzun süredir eğitim, kişisel gelişim, iletişim alanlarında kendilerini geliştirme odaklı çalışmaları bu dönemde bekledikleri etkiyi yaratmıyor ve bu süreç bir zaman daha devam edecektir. Bu nedenle verimsizliklerini kötü bir durum olarak algılamamaları iyi olacaktır.

Venüs’ün geri hareketiyle beraber geçmişte kalan sağlık sorunları yahut iş problemleriyle yeniden karşılaşacak olan Aslan ve yükselen aslanlar, önümüzdeki 10 günlük süreçte bunlarla meşgul olacaklar. Pek çok angaryanın kendilerine yüklenmesi ve sevdikleri insanlar tarafından suistimal edildiklerini düşünmeleri kuvvetle muhtemeldir. Zayıf olduklarını düşündükleri konuların sık sık gündeme geleceği bu dönem sonrasında kendilerini geliştirmek adına adımlar atacak olan aslanlar şubat ayı sonrasında daha iyi bir yükseliş grafiğine kavuşabilecekler. Hafta başında yöneticileri olan Güneş’in Mars ve Uranüs’ten aldığı 90 derecelik açılar nedeniyle kazalara açık hale gelecekler ve ateşli hastalıklar, baş yüz, boyun bölgesinde problemler ortaya çıkacaktır. Ayrıca bizzat kendilerini ilgilendiren ve değiştirmeleri konusunda kendilerine yoğun baskı yapacakları problemlerle karşılaşabilirler.

Başak ve yükselen Başak:

Maddi alanda ani harcamalar, beklenmedik maddi kayıplar yaşayan başak burçları bu dönemde bu harcamaları artırarak devam edebilecekleri için tüm alışverişlerini akıllıca yapmaları iyi olacaktır. Bekledikleri ödemelerin gecikmesi de kuvvetle muhtemele olacağından yeni yatırımları bu dönem sonrasına bırakmaları ve acil ihtiyaçları dışında alımlara yönelmemeleri iyi olacaktır. İlişkilerinde kriz durumu yaşayan yahut duygusal ilişki kurmakta zorlanan başak burçları için bu süreç bir süre daha devam edecektir.

Venüs’ün geri hareketiyle beraber diğer etkiler de geçerli olmak üzere baskın olarak, eski sevgili ve flörtlerin ortaya çıkacağı bir döneme giriş yapacak olan başak ve yükselen başaklar bu alanda akılcı kararlar almaya çalışacak ve uzun süredir sürüncemede kalan duygusal konuları kapatacaklardır. Ayrıca çocuk sahibi olan veya olmak isteyen başak burçları bu dönemde konuyla ilgili sıkıntılar yaşayabilirler. Eğlenceli ortamlardan çok keyif alamayacak olmaları nedeniyle daha içe kapanık olacak ve dış iletişimlerini sınırlı tutacaklar.

Terazi ve yükselen Terazi:

Birinci evlerinde hareket eden Mars’ın etkisiyle pek çok yeniliği aklına sokan ama bir türlü uygulamaya geçecek fırsatı bulamayan yahut uygulamada problemler yaşayan Terazi ve yükselen teraziler ailevi ortamda gerilimler yaşayacak ve bazı bağlarını koparma kararı alacaklar. Ayrıca evli yahut evliliğe giden terazi burçları için de bu dönem çok yapıcı ve olumlu değildir.

Yönetici gezegenleri Venüs’ün Oğlak burcunda hareketiyle beraber geçmişte kalan yahut sürüncemede olan ailevi konular ön plana çıkacak, ayrıca evde tadilat, tamirat işleri ortaya çıkabilir ve bir masraf oluşturabilir. Bununla beraber mülk satın alma, devretme işi olan bu tür bir işten maddi beklentisi olan teraziler bekledikleri gelişmelerin yavaş gerçekleşmesine hazırlıklı olmalılar. Ayrıca ailevi olarak herkesi ilgilendirecek maddi kayıplar meydana gelebilir.

Akrep ve yükselen Akrep:

Bir süredir sağlıkları, kariyerleriyle ilgili sorunlar yaşayan ve gizli endişeleri nedeniyle içleri rahat olmayan akrepler bu dönemde de bu endişeleri ve gerginlikleriyle yola devam edecekler. Kötümser yaklaşımlarının artması, korkutucu rüyalar görmeleri ve bu nedenle uyku problemleri yaşıyor olmaları sebebiyle yorgun hissediyor olabilirler. Ancak bu etkiler Ocak ayının ortasından itibaren azalacaktır.

Venüs’ün geri hareketiyle beraber yakın arkadaşları, kardeşleri ve kardeş gibi gördükleri kimselerle iletişimleri ve onlarla geçirdikleri vakitler azalacaktır. Genel iletişimleri karmaşık ve anlaşılmaz bir hal alabilir yanlış anlamaya müsait konuşmalar yapabilecekleri gibi, söyledikleri şeyler yanlış da anlaşılabilir. Ayrıca uzun zamandır görmedikleri kimseler aniden ortaya çıkabilir, küstükleri arkadaşlarıyla tekrar görüşmeye başlayabilirler. Çevrelerindekilerin akıl hocalığını üstlenen akrepler bu dönemde bu konuda belirgin bir artış yaşayacaklar. Çevrelerindeki birine aniden ilgi duyabilecekleri veya arkadaşlarıyla ilişkiye girebilecekleri ve hata yaptıklarını düşünecekleri bir süreçteler.

Yay ve yükselen Yay:

Bir süredir özellikle aşk hayatında keskin değişiklikler yapmak, sevgili bulmak isteyen yahut yeni biriyle yeni ilişkiye başlamış olan yaylar için kendilerinin müdahale edemeyeceği sıkıntılar gündemde. Bu alanda ortaya çıkan bitiş yahut tam bitişi içermeyen kopuşlar, tıkanıklıklar bir süre daha devam edecek ancak ilişkiler konusundaki keskin ve kestirip atmaya meyilli yapı da kendini tekrar daha iyimser ve dingin bir hale bırakacaktır. Yalnız tek dikkat edilmesi gereken nokta yayların birinci evinde bulunan Merkür’ün buradan çıkış yapıyor olması. Kendileriyle ilgili bazı değişiklikler yapma isteklerinin de arttığı, bakımsız olduklarını ve dışarı açılmaları gerektiğini düşündükleri bir evreye giriyorlar. Ancak çok hızlı ve dönüşü zor değişiklikler yapmamaları iyi olacaktır.

Venüs’ün Oğlak burcunda geri hareketiyle beraber maddi anlamda bazı sıkıntılarla yüz yüze gelecek olan Yay ve yükselen yay burçları bekledikleri maddi desteği alamayabilir, maaşları gecikebilir, ödeme dengelerinde bir bozulma meydana gelebilir. Bu nedenle harcamalarında çok açılmamaları için aynı evde hareket edecek olan Merkür’ün olumlu etkisinden faydalanmaları iyi olacaktır. Ayrıca arkadaşlarıyla ilişkileri de biraz gergin olabilir ve içe kapanık davranabilirler.

Oğlak ve yükselen Oğlak:

Birkaç haftadır ailevi konularda ve iş yaşamında gerginliklerin içinde olan daha doğrusu kendiyle ilgili problemleri iş ve aile yaşamına yansıyan oğlak ve yükselen oğlaklar için bu dönem de pek düzelme olmayacaktır. Zira kendileriyle ilgili pek çok yeni durumun ortaya çıkması, bazı fikir ve düşüncelerinin değişmesi, kendileriyle sık sık iç hesaplaşma içine giriyor olmaları nedeniyle bu durumun devam etmesi kaçınılmazdır.

Venüs’ün Oğlak burcunda geri hareketi, Plüton’un oğlak burcunda bulunması, Güneş’in Oğlak burcuna girişi ve Merkür’ün de bu noktaya hareket etmesiyle beraber oğlakları bizzat ilgilendiren hemen her konuda gelişmeler askıda kalacak ve daha evvel karar verip de yapmadıkları işler tekrar gündemlerine gelecek. Bu dönemde ilişkisi olan oğlakların ilişkilerinde de gergin etkiler ortaya çıkabileceğinden dikkatli olmalarında fayda var. Ancak Venüs’ün retro etkisi oğlak ve yükselen oğlaklarda baskın şekilde kendini gösterecektir. Yalnız, Oğlakların dikkat etmesi gereken nokta hemen her konuda gerginlik çıkması ihtimallerinin yüksek oluşudur, dolayısıyla kendilerini dingin tutmaları her ne kadar zor olsa da tavsiyemdir.

Kova ve yükselen Kova:

Kardeşleri, yakın arkadaşları veya sosyal çevresinde tanıdıklarıyla son dönemlerde sorun yaşamış olan kovalar için bu etki bir süre daha devam edecektir. Ayrıca evvelki davranışlarından daha sert daha keskin ve gergin tavırlarının farkında olmalarına rağmen beyinlerinin sürekli olarak kötümser çalışmaya yatkınlığını ve endişeli hallerini üzerlerinden atamıyorlar. Bu durum bir süre daha devam edecektir.

Venüs’ün geri gidişiyle beraber uzun zaman önce üzerlerinden attıkları korku ve endişeleri, özellikle yaşlanma korkusu ortaya çıkabilir ve ayrıca evvelden haklarında yapılmış kötü bir dedikodu tekrar gündeme gelebilir. Bir süredir hafızaları pek kuvvetli olmadığı için sürekli konuları karıştırıyor olmaları ve iyi kararlar alamamaları durumu biraz retro etkisi ve Merkür’ün bu alana hareketiyle beraber az da olsa geçecektir ancak önemli kararlar için retronun biteceği Şubat başını beklemekte fayda var.

Balık ve yükselen Balık:

Birikim yapamama veya birikimi iyi değerlendirememe sorunlarıyla boğuşan balık ve yükselen balıklar aynı zamanda kariyerlerinde ilerleme de bekledikleri halde uzun zamandır bunu başaramıyorlar. Ayrıca balıklar çevrelerinde gelişen şartlara sürekli olarak uyum sağlamak durumunda kalıyorlar ve kendi kararları olmayan konular gündemlerini oluşturuyor bu nedenle gergin ve çabuk parlayan yapıdalar ve bu süreç bir süre daha devam edecektir ancak bu, Şubat başıyla beraber açılmaya başlayacak bir etkidir.

Venüs’ün geri hareketiyle beraber çevrelerinde yapmak istedikleri değişiklikler için bir adım atacaklar ve uzun zamandır değerlendirme fırsatı bulamadıkları arkadaşlık ve dostluk ilişkilerini gözden geçirecekler. Bazı tanıdıklarıyla ilişkilerini kesme kararı alabilir, sürtüşmeler yaşayabilirler. Ayrıca balık ve yükselen balıklar için aniden bir arkadaşlarıyla ilişkiye başlama ihtimalleri de gündeme gelebilir. Balık burçlarının kendileriyle ilgili yakın zamanda bekledikleri bir gelişme var ise biraz gecikecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder