1 Şubat 2014 Cumartesi

Asteroitler ve Astroloji bölüm-2


*Görsel: Ana asteroit kuşağı

**Yazının Chiron ve Juno'yu anlatan ilk bölümüne buradan ulaşabilirsiniz.


CERES


Astronomik özellikleri: Güneş sistemindeki en büyük cüce gezegen Ceres’tir. Sicilya’da bulunan Palermo Gözlemevi Müdürü Guiseppe Piazzi tarafından 1 Ocak 1801’de bulundu. Ceres’in Güneşten uzaklığı 410.000.000 kilometredir ve bir tam dolanımı ise 4.6 sürer. Çapı ise yaklaşık 900 kilometredir.

Ceres Asteroitlerin annesi sayılır, astrolojik olarak da haritada bulunduğu nokta dişil özellikler gösterir. Öncelikle neye ihtiyacımız var gibi göründüğümüz, kendimize dair yansıttığımız görüntünün ihtiyaç boyutu Ceres’in kontrolündedir. Sevgi ihtiyacımızı nasıl karşıladığımız, öz saygımızı ve kendimize verdiğimiz değeri nasıl edindiğimiz ve koruyup koruyamadığımızı açıklar. Endişeli ve kompleksli taraflarımızı, dünyayı algılayış biçimimizi, kadınlarda doğurganlığı veya gebelik problemlerini, mide ve sindirim sistemi rahatsızlıklarını, anne ve çocuğun ilişkisini, kardeşlere veya çocuklara karşı geliştirilen aşırı sahiplenmeyi anlatır.
Ayrıca daha toplumsal alanlarda Tarım ve hasatı, çoğalma ve azalmayı, toplumun ihtiyaçlarını anlatır. Haritada Ceres son yıllarda aşk, doğum ve gebelik göstergeleri arasında önemli bir yer almıştır.

PALLAS


Astronomik özellikleri: Heinrich Wilhelm Matthaus Olbers tarafından 28 Mart 1802 yılında bulunan Pallas, yapı olarak Ceres’e çok benzediği için Ceres’in parçalanan bir bölümü olarak düşünülmüştür(ardından bulunan Juno ve Vesta’da yapı olarak Ceres’e çok benzediğinden Ceres’e Ana Asteroit kuşağının annesi denilmektedir) Pallas dikdörtgen şeklinde, yaklaşık 522 Kilometre çapındadır ve bir döngüsünü 4.6 yılda tamamlar.

Astrolojide Pallas kurabildiğimiz ya da kuramadığımız dengeleri anlatır. Kişinin deneyimleriyle oluşturduğu ya da oluşturamadığı sentezler, doğru ifade yahut kendini ifadede aşkınlık, aşırılık yahut içe çekilme, cinsel anlamdaki dengesizlikler, vücutta organların düzensiz çalışması, beyinde oluşan ve öğrenmeyi etkileyen rahatsızlıklar, ayırt edebilme yeteneğindeki düşüklük ya da iyi olanı reddetme gibi etkiler Pallas kontrolündedir. Yine, kadın-erkek yönlerin dengesizce yansıtılması, cinsel sapmalar(ensest, zoofili, pedofili, nekrofili, tecavüz vb.) da Pallas’ın yerleşimi ve aspektlerine bakarak çıkarımda bulunulabilecek konular arasındadır. Ayrıca yaratıcı kişilerde, politikacıların haritalarında Pallas’ın yerleşimi önem taşır.
Toplumsal anlamda ise Pallas, halkla kurulan ilişkiler ve iletişimi, taraflar arasındaki ayrıklığı körükleme yahut yok etmeyi, diplomatik tavırları anlatır.

VESTA


Astronomik bilgiler: 29 Mart 1807 tarihinde Heinrich W. M. Olbers tarafından keşfedildi. 530 kilometre çapındadır ve bir döngüsünü 3.63 yılda tamamlar. Vesta son yıllarda NASA’nın üzerinde en çok çalıştığı cüce gezegenlerden biridir ve topografik olarak Ay ve Merkür’den daha çeşitli bir yapısı olduğu ortaya çıkarılmıştır. Ayrıca Güneş sistemindeki en büyük ikinci dağ Vesta’nın Güney Yarımküresinde bulunuyor(Everest’ten yaklaşık üç kat daha yüksek)

Astrolojik olarak ise Vesta özveriyi, saflığı, fazla özveriden dolayı yaşanan gerçeklik reddini, bağlılık ve yakınlık kurmaya karşı endişeyi, cinsellikten uzaklaşmayı, kendini bir konuya körü körüne adamayı, fiziksel ve duygusal olarak hissedilen endişelerden dolayı yaşanan kontrol kaybını anlatır. Vesta’nın bulunduğu burç ve ev özellikleri bu özellikleri ne yolla yansıtacağımızı gösterirken, açıları ise bu yansıtmanın miktarını belirler.

1 yorum:

  1. Hangi burca hangi tarihte girdiginin tablosunu paylasabilir misiniz acaba ?

    YanıtlaSil