29 Ocak 2014 Çarşamba

29 Ocak-10 Şubat arası burç yorumları


*Görsel: Jüpiter-Uranüs-Plüton T-Kare açı kalıbı

Merhabalar, geçen 10 günlük yorumlarda ayın son haftasında kendini hissettireceğini yazdığım Jüpiter-Uranüs-Plüton T-Kare açı kalıbı önümüzdeki günlerdeki en etkin ve kalıcı gökyüzü hareketi olacak. Bununla beraber 30 Ocak Perşembe günü Kova burcunda bir yeniay meydana gelecek. İyi haber yok mu derseniz elbette var, Venüs retrosunu 31 Ocak Cuma günü bitiriyor yazıyı yazdığım sıra artık gerilemesini durdurmuş vaziyette ve ileri harekete hazırlanıyor ve şu yazıyı tekrar bir kontrol ederek nelerden kurtulduğunuza bakabilirsiniz(kuaförleri 2'li sıralar halinde dolduralım)

Ayrıca Jüpiter biliyorsunuz ki Kasım başından beri retro konumda haliyle biraz yedik içtik ama 14 Şubat'a kadar Ay büyüyen fazla olacak, Jüpiter ve Venüs karşıt konumda ve bu sürede yemek yemeyi düzene oturtmanız gerekiyor zira bunlar kilo yapacak etkiler. Ayın 14'ü sonrasında kilo vermek daha kolay olacaktır.

Bunların dışında Merkür retrosu -ki kendisi hayatlarımızı en net şekilde etkilediğini hissettiğimiz retro- 6 Şubat'ta başlıyor ve 28 Şubat'a kadar devam edecek. Nelerden korunmanız gerektiğini ve burcunuza etkilerini de şu yazıda okuyabilirsiniz.

Koç ve Yükselen Koç

Yeniay koç ve yükselen koçlar için iş ve sosyal çevrede yeni bir düzenlemeye gitmeyi, bazı başlangıçları öngörüyor. Bir süredir başkalarından bekledikleri haberler varsa önümüzdeki 10 günlük dilimde bu haberler gelebilir, çözülmemiş, sürüncemede kalmış ve içlerini kurcalayan, kararı başkasına ait olan konular aydınlık kazanabilir.

Jüpiter-Uranüs-Plüton görünümünün etkisini artırmasıyla beraber koç ve yükselen koçların bu süreçte ayrıca kendilerini şanssız, duygusal anlamda fazla fedakar yahut yalnız, anlaşılmayan, istediğini bulamayan biri gibi görme eğilimleri artacak. Aşk ilişkilerinde kırıcı davranışlar gösterebilirler. İş hayatlarında da arkadaşlarıyla olan ilişkilerinde de problemler kendini gösterebilir. Ayrıca bu etkinin aktif olduğu bu dönemde otorite figürleriyle anlaşmazlıklar, aile içinde baba/ağabey ile iş yerinde patron ve üstlerle, sosyal hayatla polis-hakim ve her türlü karar verici mekanizmayla ilgili gerginlikler yaşayabilirler zira tahammül güçleri oldukça düşük olacak. Bazı isteklerinin gerçekleşmemesi hissi de yoğun olacaktır, kendilerinde değiştirmek istedikleri huyları değiştiremediklerini fark edip gerileceklerdir. Ayrıca anlatımlarında güçlük çekecekleri için iki kez düşünüp bir kez konuşmaları oldukça faydalı olacaktır.

Boğa ve Yükselen Boğa

İş ve kariyer alanında yeni bir başlangıç düşünen, iş değiştirmek, iş alanı değiştirmek isteyen Boğalar için önümüzdeki 10 günlük dönem oldukça verimli olabilir. Bu süreci iyi değerlendirebilirler ayrıca otorite figürleriyle (baba-ağabey-patron vs.) sorunu olan boğalar var ise önümüzdeki süreçte bu sorunu halledebilir, yeni bir başlangıç yapabilirler.

Etkisini geçen haftadan itibaren yavaş yavaş hissettirmeye başlayan Jüpiter-Uranüs-Plüton görünümünde ise Boğa ve yükselen boğalar için bilinçaltında karmaşa, geçmişten gelen korkular, güvensizlikler ve endişelerle boğuşma, iletişimde aksamalarla kendini gösterecek. Uzun seyahat planı varsa bozulabilir, yazışmalar, sınavlar konusunda aksilikler olabilir. Ayrıca bu dönemde okuduğunu anlamakta zorlanacakları için okumalar ve anlatımlar zaman kaybına dönüşebilir. Yine bu dönem yenilikler için uygun değildir. Ayrıca yakın arkadaş ve kardeşleriyle olan iletişimlerinde de problemler oluşabileceğinden dikkatli olmalarında fayda var. Küçük planlar aksiliklere uğrayabilir.

İkizler ve Yükselen ikizler

Yeniay zamanında ikizler ve yükselen ikizler için eğitim, seyahat ve ticaret alanında iyi etkiler mevcut olacak. Yeni bir kursa başlanabilir, gidilen ve fakat verim alınamayan eğitim programları daha verimli hale gelebilir. Ayrıca bazı ikizler mensupları için bu dönemde uzun vadeli yolculuklar için planlamalar yapılabileceği gibi, var olan uzun yolculuk planları için de uygun bir dönemdir. Her türlü Uluslar arası iletişimde başarılı olunabilir. Ticari alanda faaliyet gösteren ikizler burçları önümüzdeki 10 günlük dilimde çok iyi işlere imza atabilir yeni anlaşmalar yapabilirler.

Jüpiter-Uranüs-Plüton görünümüyle beraber ikizler ve yükselen ikizler burçları için sonucu kendilerine bağlı olmayan, başkalarının kararı altında olan konularda sabırsızlık ve bu sabırsızlığın maddi konularda etkin olması söz konusu olacaktır. Değişiklikler istemelerine karşın bunları başaramadıkları düşüncesi ve yok olma korkusu gibi belirgin endişeler taşıyacaklar. Bu nedenle gerginliklerini kontrol altında tutmaları, iş ve sosyal çevre ilişkilerine çok zarar vermeden bu süreci atlatmaları iyi olacaktır.

Yengeç ve Yükselen Yengeç

Kendilerine ait olmayan maddi kaynaklarla ilgili yeniay döneminde gelişmeler olması kuvvetle muhtemel olacak Yengeç burçlarının bekledikleri ödemeler gerçekleşebilir yahut beklemedikleri kazanımları olabilir. Bununla beraber bir süredir kasvetli ve endişeli oldukları bazı gizli konularla ilgili yeni olaylar gündeme gelebilir ve içlerini rahatlatacak bir adım atabilirler. Çevrelerinde kendilerinden saklanan konular açığa çıkacak, aydınlığa kavuşacaktır. Bu elbette hem sarsıcı hem de ilerletici bir durum olabilir ancak her halükarda ortaya çıkacağı dönem açısından bakıldığında uzun vadede sonuçları iyi olacaktır.

Evlerinde bulunan Jüpiter’in Uranüs ve Plüton’la yaptığı sert etkileşim değişiklik yapmak istedikleri konularda yakaladıklarını düşündükleri fırsatların gecikmesine ve ileriye yönelik kararlarını tekrar gözden geçirmelerine sebep olacak. Beraber oldukları kişilere karşı kırıcı ve sert tavırlar takınabilecekleri, keskin tepkiler gösterecekleri için davranışlarına, sözlerine dikkat etmelerinde fayda var zira Şubat ayının ortasına kadar bu etki devam ediyor olacak, bazı köprüler gereksizce atılabilir. Objektif bakış açılarını kaybedecek ve sınırlı bir alanda kalacaklar, uyum sorunu yaşayacaklar bu nedenle iki kez bazen üç kez düşünüp sonra harekete geçmeleri faydalı olacaktır.

Aslan ve Yükselen Aslan

Yeni bir duygusal ilişkiye başlama ihtimali oldukça yüksek olan aslanlar ayrıca var olan ilişkilerini bir adım öteye taşıyabilir, ilişkileri için yeni bir rota çizebilirler. Ayrıca evli olan aslanlar için ise kendilerini daha iyiye götürecek bir karar alınabilir, bu hafta duygusal açıdan ziyade beraberliği büyütmeye yönelik daha akilane davranışlar gösterebilirler. İş hayatı açısından ise bu etki yeni iş ortaklıkların ve yeni anlaşmaların gündeme gelmesi şeklinde kendini gösterecek, yeni bir projede yer alabilir, yeni iş partnerleriyle çalışmaya başlayabilirler. Ancak benzer alanlarda etki gösteren Jüpiter-Uranüs-Plüton sert açısını unutmamalarında fayda var.

Jüpiter-Uranüs-Plüton sert açısı Aslan ve yükselen aslanlar için değişim aradıkları konularda yaşayacakları kafa karışıklığı nedeniyle aradıklarını bulamamaları ve endişeleri nedeniyle sık sık fiziksel tepkiler vermelerine neden olacaktır. İçsel gerginliklerini çözmekte zorlansalar bile bu dönemde gerginliklerini çevrelerine yansıtmamaları önemlidir. Ayrıca okuduklarını anlama ve ifade edebilme alanında da sıkıntı yaşayacaklarından başkalarına bağlı, başkalarından dinledikleri konuları tek seferde bağlayabilmeleri de zor olacaktır. Ticaretle uğraşan aslanlar bu dönemde pek de iyi grafik çizemeyeceklerdir. Ayrıca uzun seyahat planları varsa iptal olabilir yahut yabancı menşeli işlerde sıkıntılar yaşayabilirler.

Başak ve Yükselen Başak

Özellikle çalışma tempolarını bir süredir fazlaca artırmış olan ve sinirsel gerginliklerle baş etmeye çalışan başak ve yükselen başaklar önümüzdeki on günlük dilimde kendilerini toplamak adına yeni aktivitelere adım atabilir, birkaç günlerini daha dingin geçirip, dinlenme yoluna gidebilirler. Sağlıkları genel olarak daha iyi bir grafik çizecektir. Ancak Jüpiter-Uranüs-Plüton görünümünü de es geçmeden yeni şeyleri hayatlarına sokmalarında fayda var.

Jüpiter-Uranüs-Plüton sert açısı başak ve yükselen başaklarda gelecekleri için yaptıkları çalışmalarda bazı aksaklıkların oluşmasına, planlarında bazı değişikliklerin ortaya çıkmasına sebep olacaktır. Bununla beraber gönül ilişkileri varsa bir sorun yaşayabilirler, duygusal olarak verimsiz ve fazla sert bir tavır içinde olacaklar. Eğlence anlayışları da yüzeysel kalacağından gittikleri ortamlarda çok keyif almayabilir, ufak münakaşalara girebilir, başkalarının da tadını kaçırabilirler. Ayrıca çocuk sahibi olan başaklar için bu dönemde çocuklarının sorunlarıyla uğraşmak önemli bir konu olacaktır.

Terazi ve yükselen Terazi

Terazi ve yükselen teraziler önümüzdeki 10 günlük süreçte hayatlarına birini sokabilir, yeni bir flörte başlayabilir, yeni kişilerle tanışabilir yahut tanıdıkları biriyle aralarında ani bir yakınlaşma gerçekleşebilir. Ayrıca eğlence anlayışlarını değiştirerek daha önce gitmedikleri tarzda mekanlarda vakit geçirebilir, yeni yerler deneyimleyebilirler. Çocuk sahibi olan yahut olmak isteyen teraziler için ise gelecek dönem sevindirici haberlere ve konulara gebedir ancak Jüpiter-Uranüs-Plüton sert etkisinin de aynı dönemde aktif olduğunu unutmamakta fayda var.

Jüpiter-Uranüs-Plüton görünümü Terazi ve yükselen teraziler için özel ve sosyal ikili ilişkilerde gerginliklerin oluşmasına, hayatın devamıyla ve gelecekte ne yapacaklarıyla ilgili endişelerin ortaya çıkmasına ve geçmişte kalan başarısızlıklarını sık sık düşünüp kendi motivasyonlarını düşürmelerine neden olacak. Bulundukları sosyal çevreye karşı uyumsuz davranışlar gösterebilir, saygısız tavırlar içine girebilirler. Ayrıca aile içinde ufak tefek sürtüşmeler de yaşanabilir.

Akrep ve Yükselen Akrep

Akrep ve yükselen akrepler yeniay zamanında ev ve aileleriyle ilgili yeni planlamalar yapacaklardır. Yeni eşyalar, dekorasyon konusunda yenilikler, ailenin devamına yönelik alım-satım-birikim planlamaları yapabilirler. Ayrıca bir süredir özellikle kadınlarla anlaşmakta güçlük çeken Akrepler bu dönemde kadınlarla olan ilişkilerinde daha rahat ve paylaşımcı olacaklardır. Bununla beraber ev ortamında bir dargınlık, gerginlik varsa son bulacaktır.

Jüpiter-Uranüs-Plüton sert etkileşimiyle beraber sağlık sorunları aşırı çalışma bazlı yorgunluklar ve kilo artışı akrepler için gündemde olabilir. Yakın arkadaşları ve kardeşleriyle iletişim konusunda da sıkıntılar yaşayacaklarından ve agresif davranacaklarından muhataplarını kırabilirler. Bununla beraber akıl dağınıklığına bağlı olarak odaklanmakta, okuduklarını anlamakta-anlamlandırmakta ve olaylar arasında bağlantılar kurmakta zorluklar yaşayacaklar.

Yay ve Yükselen Yay

Yakın çevresiyle yeni bir iletişim modeli geliştirecek yahut onlarla daha fazla vakit geçirecek yay ve yükselen yaylar önümüzdeki 10 günlük dilimde hemen her türlü iletişimde başarılı olacaklar. Ayrıca kısa seyahat planları yapabilir, uzun zamandır görmedikleri kişilerle karşılaşabilir yahut iletişime geçebilir, program yapabilirler. Bununla beraber yeni haberler almaları yüksek ihtimaldir.

Jüpiter-Uranüs-Plüton görünümü neticesinde duygusal hayatında değişiklikler yapmak isteyen yay burçları bunu başarmakta zorluk çekecekler. Ayrıca maddi alanda kayıplar söz konusu olabileceğinden Şubat ayının ortasına kadar biraz daha dikkatli davranmaları faydalı olacaktır. Mevcut bir ilişkileri varsa çeşitli zorlanmalar yaşayacaklardır ve olanları anlamlandırmakta zorluk çekip, gereksiz yere şüpheci tavırlarla partnerlerini zor duruma sokabilirler. Çevrelerindeki kişilerle beraber bulundukları ortamda da gergin ve depresif tavırlarla can sıkıntısı yaratabilirler.

Oğlak ve Yükselen Oğlak

Birikim yapmak, maddi alanda gelişmek adına yeni çalışmalar oluşturacak olan oğlak ve yükselen oğlaklar önümüzdeki on günlük dilimde kazanımlar ve değerler konusuna yönlenecekler. İş konusunda da bir ilerleme isteği ortaya çıkabilir ve yeni projeler üretebilirler. Yeni iş başvuruları yapabilir, haber bekledikleri başvurulardan sonuçlar alabilirler.

Jüpiter-Uranüs-Plüton sert etkileşimi oğlak ve yükselen oğlak burçları için uzun vadeli planlar alanında ve hayatın ileriki dönemleriyle ilgili endişeleri de beraberinde getirecektir. Bu alanda bir süredir değişiklik yapmak isteyen ve bazı korkuları açığa çıkmış olan oğlaklar bu etkileşimden dolayı gergin ve takıntılı bir ruh hali içine girebilirler. Ayrıca ikili ilişkilerde aniden ortaya çıkan problemler, duygusal gerginlikler de kendini gösterebilir. Plüton’un birinci evlerinde hareket ediyor olması nedeniyle kazalara açık olacaklarından motorlu taşıtlara ve aynı şekilde ev kazalarına dikkat etmeleri iyi olacaktır.

Kova ve Yükselen Kova

Kovaların birinci evinde gerçekleşecek yeniay neticesinde kendileriyle ilgili değiştirmek istedikleri fikirler, görünüm, ifade biçimlerini değiştirmeye yönelik istekleri ve hayatlarını güzelleştirmek adına alacakları yeni kararlar etkin olacak. Sorunlu gördükleri konuların üzerine eğilecek, uzun zamandır ihtimal ettikleri kendilerini hatırlayacaklar. Önümüzdeki on günlük dilim kova ve yükselen kovaların hayatlarını rayına sokma ve yeni düzen getirme açısından etkin olacağından Jüpiter-Uranüs-Plüton sert görünümünü de hesaba katmak suretiyle değişime ihtiyaç duydukları konularda çalışma yolunda değerlendirebilirler.

Jüpiter-Uranüs-Plüton sert görünümünün etkisiyle duygusal anlamda gergin, sorunları büyütmeye eğilimli, tarafsızlığını kaybedecek olan kova ve yükselen kovalar için Şubat ayının ilk 15 günü huzursuz geçecek. Yakın çevre ilişkilerinde değişiklik yapmaya da başlayacak ve bazı arkadaşlıklarını bitirecekler. Ayrıca yakın arkadaşlarıyla sürtüşmeler yaşayabilir onların bir sorunuyla uğraşmak zorunda da kalabilirler. Kardeş ilişkileri de bu günlerde gergin olacaktır. Dik başlı ve agresif davranışlar sergileyecekleri için bunu hesaba katıp işlerine devam etmelerinde fayda olacaktır. Ayrıca normalden fazla çalışıp bazı konuları unutmayı denemek yerine üzerine eğilip konu hakkında çalışmaları daha uygun olacaktır.

Balık ve Yükselen Balık

Balıklar bir süredir zihinlerini sürekli sana konularla meşgul edip kendilerini yoruyorlar ancak bu dönemde kendilerini daha rahat hissedecek ve kuruntularının, sorunlarının üzerine eğilecekler. Uyku problemi ve gereksiz endişeler gösterme durumunu bir kenara atacak ve kendilerini dingnleştirmek adına yeni çalışmalar yapacaklar. Ayrıca bu dönemde iç görüleri de çok kuvvetli olacağından söyledikleri veya düşündükleri şeyler ileriki dönemde gerçekleşecektir.

Balık ve yükselen balıklar için özellikle iş, okul, sosyal yaşamda etkisini gösterecek olan Jüpiter- Plüton-Uranüs sert etkileşimi Şubat ortasına kadar hissedileceğinden bu alanlarda gergin, verimsiz ve isteksiz olacaklar. Ayrıca ani ödemeler, ani harcamalar ortaya çıkabileceği gibi beklenilen ödemelerin gelmemesi de ihtimal dahilinde olduğundan bu dönemde yapacakları harcamalara dikkat etmeleri iyi olacaktır. Çevrelerindeki kişilerle sürtüşebilir, bahsi geçen alanlardaki tüm ilişkilerinde anlaşmazlıklara düşebilirler. Bunların dışında aşk hayatlarıyla ve çocuklarıyla ilgili bazı sıkıntılar yaşayacaklarından ani öfke patlamaları oluşabilir; kendilerini sürekli kontrol etmeleri faydalı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder