27 Mart 2014 Perşembe

27 Mart-7 Nisan arası burç yorumları


Merhabalar, önümüzdeki on günlük dilimde gökyüzü biraz karışık olacak zira her güne kuvvetli bir görünüm denk düşecek diyebiliriz. Ancak gök hareketleri içinde önemli olanlarından biri 30 Mart akşamı Koç burcunda gerçekleşecek yeniay. Biliyorsunuz Uranüs ve Güneş de Koç burcunda ve Ay’ın da buraya gelmesiyle önemli bir stelyum oluşacak ve Ay, Güneş ve Uranüs’le kavuşuma gideceğinden pek çok sürprizin bizi beklediğini söyleyebilirim. Yeniay yeni başlangıçlar demek, koç burcunda gerçekleşmesi ise Uranüs’ün de varlığıyla hepimiz için reformist kararları beraberinde getiriyor. Diğer bir önemli görünüm ise 3 Nisan günü oluşacak Güneş-Jüpiter-Plüton öncü T-Karesi ve Venüs-Satürn-Ay’ın oluşturacağı sabit T-Kare. Bu görünümler açıkçası beni biraz geriyor zira ikisi de güçlü gezegenlerin yaptığı açılar ve etkilerini yavaştan hissetmeye başlıyoruz bu nedenle önümüzdeki günler ve 3 Nisan sonrasındaki yaklaşık 1-1,5 hafta gerginlikleri, şok edici olayları beraberinde getirebilir. Dönem içerisinde dikkatli olmakta fayda var. Gökyüzünün etkilerini burçlar üzerinde inceleyelim:

Koç ve yükselen koç

Koç burçları önümüzdeki on günlük dilimin ilk bölümüne birinci evlerinde gerçekleşen yeniayla başlayacaklar dolayısıyla hayatlarıyla ilgili önemli kararlar alma, değiştirmek istedikleri konuları gündeme getirme konusunda çalışmalar yapacaklar. Venüs ve Mars’ın yapacağı olumlu görünümle bu süreçte hayatlarına sürpriz şekilde sosyal çevrelerinden birini alabilir, yeni bir beraberliğe başlayabilirler. Var olan birlikteliklerini güçlendirmek yahut beraberlik sorunluysa düzeltmek için çabalamaya başlayabilirler. Duygusal anlamda birkaç gün oldukça şanslı etkilere açıklar. Bununla beraber yakın zamanda gerçekleştirmek istedikleri ev değişimi gibi konular varsa yahut sonucuna ailenin karar vereceği izinler söz konusuysa bu alanda sorunlar yaşanabilir.

Nisan ayının ilk haftası ise genel olarak hayatlarının temel taşı olan noktalarda sorunları beraberinde getireceğinden ve bunlar çok çeşitli alanlarda kendini göstereceğinden aile, kişisel sorunlar, sosyal ve mesleki sorunlar içinde bir süre bocalayabilirler. Bu alanlarda çıkış yolunu bulamadıkları sorunlarla yüzleşmeleri gerekebilir ve önlerinin açık olmadığını da düşünebilirler ancak etki geçicidir, sakin şekilde beklemek iyi olacaktır.

Boğa ve yükselen boğa

Yeniayla beraber akıllarında netleştiremedikleri konuları bir çözüme ulaştırmak adına hareket edecek olan boğalar; tam anlamıyla eski fikirleri atıp yeni fikirleri getirmeyi seçecekler. Önümüzdeki dönem için kendilerinin de değişimini beraberinde getirecek düşünceleri oluşturacaklar. Kendileriyle ilgili endişelendikleri sorunları ve gergin düşünceleri bir kenara koyup ilerlemeye çalışacaklar ancak dolunay zamanında yaptıkları planları hayata geçirmek için zaman çok uygun değil onu belirtmekte fayda var. Biraz daha beklemeleri iyi olacaktır. Bununla beraber Mars ve Venüs’ün olumlu görünümü altında fiziksel değişim için karar alma dönemi de boğaları bekliyor olacak. Spora başlayabilir, diyet yapmaya karar verebilir ve kendi sağlıklarını ilgilendiren, kendilerine iyi davranmayı seçtikleri günler de kapıda.

Nisan’ın ilk haftası ise oluşacak gergin açılardan dolayı özellikle duygusal ilişkileri ve beraber çalıştıkları kimselerle olan iletişimleri olumsuz olacaktır zira olaylara fazla duygusal tepkiler verebilir, ruhsal olarak gerildikleri ve kendilerinden memnun olmadıkları için çevrelerinde de sorunlar yaşayabilir/ yaşatabilirler. Zihinsel olarak da karmaşık düşünceler ve gergin rüyalar, uyku durumunda bozukluklar da oluşabilir. Bu nedenle nisan ayının ilk haftasında rezene çayını yanlarından eksik etmesinler.

İkizler ve yükselen ikizler

İş yaşamı ve sosyal hayatta değişiklikler peşinde olan ikizler ve yükselen ikizler için yeniay bu alanlarda değişim isteklerinin olgunlaşmasını ve bazı ilişkileri bitirip yenileri için yer açmayı da beraberinde getiriyor. Çalışan ikizler burçları ise iş değişimini ciddi şekilde masaya yatırabilir ve hatta daha evvel çalışmadıkları alanlarda deneyim kazanmayı amaçlayabilir dolayısıyla bu amaç doğrultusunda hareket edebilirler. Ayrıca, Venüs ve Mars’ın olumlu görünümü altında yeni flörtlere açık olacaklar, duygusal olarak beklentileri artacak ve sevilme isteklerinde artış olacaktır. Var olan flörtlerin ilişkiye dönmesi de söz konusu olabilir. Çocuk sahibi olan yahut çocuk sahibi olmak isteyen İkizler burçları için de güzel haberler gündeme gelebilir.

Nisan ayının ilk haftasında ise oluşan gergin açılardan dolayı maddi sıkıntılar, işle ilgili bazı sorunların iyice gün yüzüne çıkması ve akılda bulanmalar oluşacaktır. Çıkış yolunu bulamamış gibi hissedecek olan ikizler buna bağlı olarak depresif tavırlar gösterecekler. Ancak etki geçici olduğundan gerginliklerini çevrelerine çok yansıtmamalarında fayda var zira bu etkilerden dolayı dilleri iyice sivrileşecek ve sabır eşikleri oldukça düşecektir. Çevrelerinde tartışma yaratıp kaosa sebep olabilirler. Dikkat etmeliler.

Yengeç ve yükselen yengeç

Özellikle bulundukları sosyal çevrede biraz öne çıkmaya ihtiyaç duyan yengeç ve yükselen yengeçler önümüzdeki on günlük süreçte kendilerini daha net ifade etmenin yollarını arayacaklar, yeniay zamanı kendilerini gösterebilmek için yeni fırsatlar aramalarına sebep olacaktır. Ayrıca Mars ve Venüs’ün olumlu görünümüyle beraber eğer ki çevrelerinde küslük, ailede gerginlik varsa bunları düzeltmenin de yolunu arayacaklardır. Libidosu da yüksek olacak yengeçlerin duygusallıkla cinsel istek arasında karışıklık yaşaması ve duygularını isimlendirirken hataya düşmesi de muhtemel olacağından ne istediklerine karar verip önlerine çıkan fırsatları değerlendirirken doğru karar almaya çalışmaları faydalı olacaktır. Ani ilişkilere büyük beklentilerle başlamamaları iyi olacaktır.

Nisan ayının başında oluşacak gergin görünümler nedeniyle özellikle iş arayan yengeçler bunu biraz ertelemeliler zira şartlar pek de istedikleri gibi olmayacaktır. Ayrıca otorite figürleriyle yaşanacak anlaşmazlıklar, iş yerinde problemler ve çevrelerinde temelde kendilerini yanlış ifade etmeden kaynaklanan bazı problemler oluşabilir. Maddi alanda sorun yaşayan yengeçler ise bu alanda kendilerine faydası olabilecek kişilerle tartışmalara girebilirler bu nedenle dikkatli olmaları, sükunetlerini korumaları iyi olacaktır. Etki geçicidir.

Aslan ve yükselen aslan

Aslan ve yükselen aslanlar için yeniay zamanında uzaklaşma, çevreden soyutlanma ve yeni mecralara açılma isteği ön planda olacak. Bir süredir hassas ve yorgun hissediyorlar ancak çevrelerine karşı da yabancılık çekiyor, etraflarındaki kişilerde aradıkları neşeyi bulamıyorlar. Bu nedenle yeni insanlarla tanışma ve arkadaş olma, yeni arkadaşlarıyla daha çok vakit geçirme, uzak yerlere seyahat planları yapma konusunu gözden geçirecekler ve hayatlarına gerçek anlamda yeni şeyler katmak için de büyük bir istek duyacaklar. Bununla beraber Mars ve Venüs’ün olumlu görünümü neticesinde ister duygusal ister fiziksel olsun ilişkide bulundukları ve beraber çalıştıkları kimselerle olan iletişimlerine yeni bir boyut getirmek isteyecekler. Kendilerini ifade etmenin farklı yollarını arayacak bazı katı düşüncelerini ve tavırlarını yumuşatacaklar.

Nisan ayının ilk haftasında oluşacak gergin görünümler ise ellerinde olmayan sebeplerden dolayı yeni adımlarını geciktirmelerine sebep olacaktır. Ayrıca hastalıklara da açık olacaklarından biraz dikkatli davranmalarında fayda var. Kendilerini şanssız görüp hayatı suçlama eğilimi de göstereceklerinden çevrelerine sık sık pek çok şikâyette bulunma ihtimalleri oldukça yüksek ancak çok karamsarlığa gerek yok, bu etki geçicidir.

Başak ve yükselen başak

Yeniay zamanı başak ve yükselen başaklar için gizli şeylere duydukları ilgiyi açığa çıkaracaktır. Kendilerinden gizlendiğini düşündükleri konuların peşine düşecekler. Bununla beraber bilinçaltı, rüyalar, okült konulara ilgi duyabilir bu alanlarda araştırma yapmaya hevesli olabilirler. Fal gibi gelecek öngörülerine de bu dönemde yoğun bir merak göstereceklerdir. Cinsel çekicilikleri de artacak olan başak ve yükselen başaklar, yeni flörtlere de adım atabilirler. Mars ve Venüs’ün olumlu görünüm neticesinde özellikle çalışan başaklar için maddi anlamda gelişmeler getirecek fikirler oluşturmak için uygun ortam oluşacaktır, geçici bir işten ekstra bir para kazanabilecekleri gibi, beklemedikleri yahut umudu kestikleri ödenmemiş bir borç da ellerine gelebilir. Bunun dışında kendilerini çevrelerine karşı materyal anlamda ifade etmeye daha yatkın olacaklar dolayısıyla şaşaalı kıyafetler, farklı saç stilleri de ilgi alanlarında olacaktır.

Nisan ayının ilk haftası ise oluşan gergin görünümlerden dolayı genel olarak istenilenlerin tam olarak elde edilememesi, ilişkilerde tartışmaların ve anlaşmazlıkların ortaya çıkması, çevredeki insanlarla yaşanacak uyumsuzluklara gebe bir süreç olacağından hazırlıklı olunmasında yarar olacaktır. Ayrıca beklenilen ödemelerin gelmemesi ya da gecikmesi gibi ufak tefek aksaklıklar, varsa miras işinde hukuki çıkmazlar da oluşabilir. Bununla beraber geçmişte yapılmış bir dedikodu ortaya çıkabileceği gibi, bir sırrın ortaya dökülmesi de muhtemeldir. Ancak etki geçicidir dolayısıyla bu dönemi sakin atlatmaya çalışmak iyi olacaktır.

Terazi ve yükselen terazi

Yeniay zamanı terazi ve yükselen teraziler için özellikle duygusal konularda kendilerini toparlama, hoşlarına gitmeyen davranışlarına çeki-düzen verme açısından yeni kararlar aldıkları, yeni başlangıç yapmak istedikleri bir süreç olacak. Kendileriyle ilgili sıkıntı duydukları konuları masaya yatırabilir, kendilerini anlama adına daha çok manevi sayılabilecek bir çalışma yapabilirler. İş ortaklıkları, projeler için de ilhama ihtiyaçları varsa bunu birkaç gün içerisinde yaşayacaklardır. Venüs ve Mars’ın olumlu görünümü teraziler için duygusal isteklerin öne çıkmasına, eğlenmeyi ve kendine değer vermeyi getirecek aktivitelere katılmalarına vesile olacaktır.

Nisan ayının ilk haftasında oluşacak gergin görünümlerin neticesinde uyumsuzluk sorunu kendini gösterecek ve teraziler çevrelerine karşı uyumsuz ve normaldeki hallerinden daha anlaşılması zor bir yapıya bürünecekler. Geri planda olduklarını, anlaşılmadıklarını ve çevrelerinden zarar gördüklerini düşünmeye meyilli olacaklarından yalnızlığı seçebilirler. Birkaç gün içerisinde bu kadar hızlı değişmesini istediklerini konuda geriye gitmekten dolayı yaşadıkları gerginlikleri de büyük ihtimalle aile içinde ortaya çıkaracaklar ve dolayısıyla toparlaması zor sorunlara yol açabilirler. Bu nedenle kendilerini tutmaları(en azından denemeleri) iyi bir yol olacaktır zira bu etki geçici. Ayrıca duygusal ilişkisi olan terazilerin ani öfkeyle çabuk kararlar almamalarını tavsiye ederim.

Akrep ve yükselen akrep

Mesleki anlamda ve verimli olmaya çalıştıkları konularda bir süredir aradıkları ilhamı bulamayan ve bu nedenle sürekli kendileriyle uğraşan, sıkılmaktan sıkılan akrep ve yükselen akrepler yeniayda daha esnek olacaklar, zihinleri biraz daha berrak bir hale geleceğinden daha iyi düşünebilir, iyi kararlar verebilirler ancak kararlarını uygulamak için uygun zaman nisan ortasıdır. Palas pandıras işlere girişmemeliler. Venüs ve Mars’ın olumlu görünümüyle beraber ise ev ve aile konularına eğilecek, evde tadilat yenilik, aile bireyleriyle paylaşımda bulunma gibi kendilerini yararlı hissedecekleri noktalara yönelecekler. Güzellik algıları oldukça gelişkin olacağından çevrelerini değiştirmek ve güzelleştirmek isteğini yoğun şekilde yaşayacaklardır.

Nisan ayının ilk haftasında ise oluşacak gergin görünümlerden dolayı işleri biraz aksayacaktır ve çalışmalarından verimli sonuçlar almaları oldukça zor olacaktır dolayısıyla akıllarındaki konuları yaptıkları planları hayata geçirmemeleri iyi olur. Yeni insanlarla anlaşamayacakları, yakın zamanda tanıştıkları kişilerden dolayı can sıkıntısı yaşayabilecekleri için dikkatli olmalılar. Uzun mesafeli yolculuk planları varsa zaman bunun için pek de uygun değildir ayrıca genel iletişimde de pek başarılı olamayacak, istediklerini ifade etmekte zorluklar yaşayacaklar. İçe kapanık davranışlar geliştirmeleri bir hafta için yararlı olabilir zira sinir strese gebe bu süreçte kendilerini üzecek yanlışlar yapabilirler.

Yay ve yükselen yay

Yay ve yükselen yaylar yeniayla beraber uzun süredir devam eden duygusal eksikliklerine odaklanacak, sevme ve sevilme isteklerindeki artışa kulak verip flörte açık davranışlar sergileyecekler. Daha faal olmak hareketli ortamlarda bulunmak ve kendini ön plana çıkarma istekleri artacağından birçok program yapabilirler. Venüs ve Mars’ın olumlu görünümüyle beraber sosyal çevrelerinde hareketlilik ve iletişim trafiğinde artış olacaktır. Bununla beraber sonucunu bekledikleri bir konu varsa bu birkaç günde cevabı alabilir, cevap gelmiyorsa duruma müdahale edebilirler. Birkaç gün boyunca şanslı olacaklarından olaylar istedikleri gibi gelişebilir ancak buna kendilerini çok kaptırmamaları ve rehavete kapılmamaları gerekiyor.

Yeniayla beraber gelen duygusal isteklerin artışı ve sevgi ihtiyacını güdüleme eğilimi Nisan ayının ilk haftasında oluşacak gergin görünümlerle beraber yerini bu alanda zorluklara bırakacak. Özellikle flört durumu varsa, ilişki içindelerse yay ve yükselen yayların dikkatli olması gerekiyor zira bu alandaki etkiler ani ilişki bitişleri ve ani isteksizlikleri beraberinde getirecek. Neşenin kaybolması durumu söz konusu olacaktır, sevilen kişilerle iletişimde kalmak ve ilişkileri düzgün bir boyutta tutmak zorlaşacaktır. Ayrıca şüpheler ve kendini konumlandıramamaya bağlı sorunlarla baş etmeleri gerekebilir. Çocuk sahibi olan Yaylar ise çocuklarıyla ilgili sorunlarla uğraşabilir, aniden çıkan tatsızlıklarla boğuşmak zorunda kalabilirler. Maddi alanda ise ani para kaybı, gereksiz alışverişler, değerli eşya kayıpları yaşanabileceğinden Nisan ayının ilk on gününde bu konularda daha dikkatli olmalılar zira zaten maddi olarak çok da rahat olmadıkları bir dönemdeler.

Oğlak ve yükselen oğlak

Yeniay oğlak ve yükselen oğlaklar için çevresel değişim isteklerini ortaya çıkaracaktır. Bir süredir fazlasıyla bunalmış olan oğlaklar, çevresel değişimler yaratarak hayatlarında yeni bir düzen oluşturmaya meyilli olacaklar. Yeni eşyalar alabilir, yaşadıkları alanda değişimlere gidebilir, aileden ayrılma yahut ev değiştirme kararı alabilirler. Ancak zaman bu değişimleri gerçekleştirmek için çok da uygun değil bunu belirtmekte yarar görüyorum. Venüs ve Mars’ın olumlu etkisiyle maddi kaynaklarını güçlendirme arayışına gireceklerinden önümüzdeki birkaç gün daha çok bu konu üzerine odaklanabilirler. Maddi bedeli olan ihtiyaçlarının ön plana çıkması kuvvetle muhtemeldir.

Nisan ayının ilk haftasında oluşacak sert görünümler neticesinde ise ev ve aile içinde anlaşmazlıkların yanı sıra beraber çalışılan ve duygusal ilişkide bulunulan kişilerle de anlaşmazlıklar ortaya çıkabilir. Bunlardan biri diğerine etki edebilecek düzeyde olabilir. Bu sebeple öfkelerini kontrol etmelerinin faydası olacaktır. Oluşacak sert görünümün bir ayağının oğlak burcunda oluşu dolayısıyla kendileriyle ilgili endişeleri, kendilerinden ve dışa vurumlarından duydukları rahatsızlıklar da gündeme gelecektir. Fiziksel olarak kendilerini beğenmedikleri, başkalarının kendilerini nasıl gördüğüne fazla takıldıkları bir hafta geçirebilirler. Etki geçicidir bu nedenle çok umursamamaları faydalı olacaktır.

Kova ve yükselen kova

Kova ve yükselen kovalar için yeniay zamanı ihmal edilmiş arkadaşları, ertelenmiş programları gündeme getirecekleri bir süreç olacaktır. Sevdikleri kişilerle görüşmek için programlar yapacak ve uzun zamandır görmedikleri kişileri hatırlayacaklar. Kısa seyahatler ve yakın arkadaşların/ kardeşlerin ön planda olacağı bu devrede ayrıca Venüs ve Mars’ın olumlu görünümüyle beraber zihinleri de daha berrak olacaktır. Yolculuk planı varsa bu alanda bazı eksikleri çözümlemeye çalışabilirler ayrıca iyi düşünüp, iyi karar vereceklerinden ve odaklanma konusunda da iyi bir profil çizeceklerinden ertelenmiş işleri bitirmek, daha evvel okuyup anlamadıkları konuları tekrar gözden geçirmek için uygun bir dönemdir.

Nisan ayının başında oluşacak sert görünümlerden dolayı özellikle dış görünümlerine aşırı takılacak olan kova ve yükselen kovalar, başkalarının kendilerini nasıl gördüğüne dair de kendi kendilerine çıkarımlar yapacak ve bazı şeyleri değiştirmek isteyecekler. Bu etki aşırı eleştirel tavırlar getirecektir. Ayrıca sağlıkları da hassas olacaktır, hizmet sektöründen görevlilerle anlaşmazlıklar yaşayabilirler ve işlerinde aksamalar oluşabilir. Bunun dışında bir de özellikle ayın 3’ünden sonra kendini gösterecek uyku bozuklukları, garip rüyalar, ne olduğunu bilmeden duyulacak endişeler de gündeme gelebilir. Etki geçicidir, herkes aşağı yukarı benzer etkiler altındadır bu nedenle çok gerilmemeye çalışmakta, sakince zamanın geçmesini beklemekte fayda var.

Balık ve yükselen balık

Yeniay zamanı balık ve yükselen balıklar kendileri için alışveriş yapma ihtiyacı hissedecekler maddi konulardaki sorunları nedeniyle kendilerini bir süredir bazı isteklerinden uzakta tutmaya çalıştıklarından önümüzdeki on günlük dilimin ilk günlerinde biraz daha eşya ve paraya önem verecekleri birkaç günde olacaklar. Mars ve Venüs’ün olumlu görünümüyle cinsel anlamda daha istekli, daha yoğun ve cazibeli olacaklar. Ayrıca rüya yorumu, fal gibi konulara da karşıt burçları başaklar gibi daha meraklı bir profil çizecekler. Gizli olan konuları öğrenmek için büyük çaba sarf edebilirler, bu anlamda yeni kitaplar da alabilir ve daha önce çok da incelemedikleri konuları incelemeye koyulabilirler.

Nisan ayının ilk haftasında oluşacak olumsuz görünümler nedeniyle maddi anlamda biraz gerileme ihtimalleri olduğundan, alışveriş isteklerini, eşyaya duydukları ihtiyacı dizginlemeleri önemlidir. Duygusal ilişkisi yahut flörtü olan balık ve yükselen balıklar için de tartışmalar ortaya çıkabilir, özellikle evli olan balıklar odak noktasında maddi duruma bağlı sıkıntılar, tartışmalar yaşayabilirler. Bunun dışında görüşmeleri için bazı şartların oluşması gereken özellikle uzaktan ilişki yaşayan yahut iş temposu nedeniyle görüşemeyen balıklar için de bu konuda tartışmaların çıkması ihtimali oldukça yüksektir. Balıklar gergin tavırlar gösterdiklerinden aman diyeyim işle ilgili sorunlarını çok büyütmesinler zira bazı hayal kırıklıkları neticesinde iş durumunda bozulmalar, ayrılıklar, bitişler gündeme gelebilir. Bu süreci sakin atlatmalarında faydalar var zira 3 Nisan sonrasında pek çok anlaşmazlık oluşacak ve genel bir gerginlik havası hakim olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder