8 Nisan 2014 Salı

8-18 Nisan arası burç yorumları

Merhabalar gergin bir 10 günün ardından yine önümüzde gergin bir 10 gün var zira zaten hala 3 Nisan T-Karelerinin etkisi altındayız. Bunu bir kenara bırakmak gerekirse zaten tutulmalar ayındayız, ayın 15’inde Terazi burcunda dolunay+tam ay tutulması meydana gelecek, onun da etkilerini detaylıca inceleyeceğim için yazı içerisine katmıyorum ancak burada önemli olan nokta tutulma sırasında gökyüzünden bir büyük kare(Grand Cross) oluşacak. Öncü nitelikli bu büyük kare arkasından yeniayla beraber 29 Nisan’da Boğa'da Güneş Tutulması derken nisan ayı bizler için çok da mutluluk vadetmiyor ama gelişmeler de yok değil, hepten silip atmamalıyız. Tabii tutulma ve büyük karelerin kişisel değil ancak toplumsal etkileri uzun sürelidir, üstelik Akrep burcunda Kasım ayında gerçekleşen tutulmada bahsettiklerimi bir kısmınız hatırlayacaksınız, ancak bu konudan sanıyorum Güneş tutulması döneminde bahsetmek daha iyi olacaktır.

Bu ay mutluluklarımızın yarım kalmasına, heveslendiğimiz şeylerin gerçekleşirken bile hafif bir burukluk yapmasına kendimizi hazırlayalım, tabi her şey kötü mü? Hayır. Elbette iyi şeyler de olacak ancak genele vurduğumuzda bu ay artık bazı konuların –hepimiz için- hayatımızda daha belirgin bir hal aldığını ve çoğu kişinin bu konularla ilgili çıkış yolu arayacağını yahut hedeflerine doğru harekete geçme motivasyonu oluşturmaya çalıştığını söyleyebilirim. Yeni kararlar alındığını ancak uygulamada henüz çok başarılı olunmadığını tahmin ediyorum ancak merak etmeyin, bu 10 günlük süreç hepinize çıkışı nasıl bulacağınızı ite kaka gösterecektir. Geçtiğimiz 10 günün de çok verimsiz olduğunu düşünmeyelim, birçok konu arasından önceliğimizi seçip çıkardık gibime geliyor, dolayısıyla aslında fark etmeden gergin ama verimli bir süreç de geçirdik zira Satürn hepimize bir çaptı geçti.

Çok uzattım şimdi yorumlara geçelim ama unutmayın transitleriniz her zaman gökyüzünün genel yorumundan daha önemli zira sizi bizzat etkileyecek olan odur, bu yorumların hepsi bir sefer size uyacağı gibi bir sefer çok azı yahut büyük kısmı uymayabilir. Gökyüzünün doğum haritalarınıza yaptığı açılar kişisel bazda daha önemlidir. Hepinize güzel ve feneriniz beyninizdeymişçesine yolunuzun aydınlık olduğu günler diliyorum. Öpük.

Koç ve yükselen Koç

Koç ve yükselen koçlar uzun süredir özellikle duygusal hayatları, başkalarıyla iletişimleri ve bizzat kendilerini ilgilendiren, zaman zaman şahsi dışavurumları zaman zaman görünüşleriyle ilgili sorunlarını çözme yolunda adımlar atmaya çalışıyorlar ancak her seferinde bir terslik oluyor ve bekledikleri sonucu alamıyorlar. Önümüzdeki süreçte ise bu sorunlar biraz daha kendini ön plana çıkaracak ve daha fazla belirgin bir hal alacak zira fark etmeyen koçlar için de belirtmeliyim ki sorunlarının temelinde kendileri yatıyor ve bunu 12 nisan sonrasında daha iyi anlayacak, kendileriyle önemli bir hesaplaşma, yenilenme sürecine girecekler. Sorunlarının çözümünü çevresel etkenlere bırakmaktan vazgeçip kendi düşüncelerine yoğunlaşma fırsatları olacak dolayısıyla gergin ama sonucu olumlu olacak bir dönem geçireceklerini söylemek çok da yanlış olmaz.

Ayın 16’sı sonrasında ise çevresel faktörleri değerlendirme, değişikliğe gitme durumları söz konusu olacak ayrıca yaşadıkları alanda değişiklikler de söz konusu, bu dönemde kadınlarla olan iletişimde ve kadınlardan gelecek desteklerde de artış olacaktır. Açıkçası koç ve yükselen koçlar şu sıra akılları kilitlenmiş gibi önlerini görmekte zorlanıyorlar ancak bu alanda hem Venüs hem de Jüpiter’den alacakları destek sayesinde ilerleme kaydedecekler. Bu süreci iyi değerlendirmelerini tavsiye ederim.

*Dolunay’ın Koç burcu üzerindeki etkisini hafta sonu inceleyeceğim yazıda okuyabilirsiniz.

Boğa ve yükselen Boğa

Boğa ve yükselen boğalar önümüzdeki süreçte odaklanma problemlerini çözmeye çalışırken bir yandan da ihmal ettikleri vücut sağlıklarını toparlamaya çalışacaklar zira vücutları ya çok yorgun ya da kilo problemleri kendini gösterdi ve artık rahatlama evresinden bu konularla ilgili endişeye geçiş yapıyorlar. Diyet yahut spor kararı alabilir, su tüketimini artırabilirler. Bununla beraber uyku problemleri ve gelecekle ilgili endişeleri ortaya çıkmaya başladı ve daha içe kapanık daha yalnız bir profil çiziyorlar çevrelerine karşı, pek çok planlarını iptal ettiklerini, yakınlarıyla bile görüşmekte sıkıntılar yaşadıklarını düşünüyorum zira konuşmaktan ziyade yalnız kalıp düşünmeye ihtiyaç duyuyorlar.

12 Nisan sonrasında ise sorunların saklanarak veya düşünerek çözüme kavuşmayacağını kabullenip çevreleriyle yakın iletişime geçecek, programlar yapacaklar. İş konusunda beklentileri olan ve bununla ilgili stresler yaşayan boğa ve yükselen boğalar için ise ya yeni iş arama süreci başlayacak ya da konuyla ilgili olumlu gelişmeler olacaktır ancak çoğu iş başvurusu yapmış boğa için cevap olumlu gelse bile süreç strese sokmuştur, beklenenden uzun sürmüştür. Ayın 16’sı sonrasında ise Jüpiter’in de desteğini alarak özellikle arkadaş ve iş çevresi konusunda yeni adımlar atma, güzel vakit geçirme fırsatları olacak.

*Dolunay’ın Boğa burcu üzerindeki etkisini hafta sonu inceleyeceğim yazıda okuyabilirsiniz.

İkizler ve yükselen İkizler

İş ve sosyal çevresinde bazı değişiklik beklentisi olan ikizler ve yükselen ikizler burçları kendilerini sıkıştırdıkları alandan bir türlü çıkamadıkları, iş ve arkadaş çevrelerine bağlı koşullardan duygusal hayatlarını da düzene sokamadıkları, işlerin hiç de bekledikleri gibi gitmediği bir süreçteler. Dolayısıyla artık bunların değişmesini, yeni çevreye açılmayı ve mümkünse sağlıklı bir ilişkiyi de beraberinde istiyorlar, bu dönemde akıllarında kendilerinden yaşça yahut tavır olarak olgun kimselerle beraberlik kurmak, bu tür kişilerin deneyimlerinden faydalanmak, arkadaşlıklar oluşturmak da niyetleri arasında zira belirttiğim gibi duygusal bazda yaşadıkları oturmamışlık hissini kapatmak için alternatif ilgiler oluşturdular.

İkizler ve yükselen ikizler burçları son dönemde sosyal olarak katılımcı olmadıkları ancak yine de varlık gösterdikleri ortamlarda bulunduklarından çevrelerinde bir hareketlenme sağlayamıyorlar ancak bu durum ayın 12’si ve sonrasındaki günler değişecektir. Özellikle maddiyata bağlı olarak kendini evde tutmaya çalışan ikizler burçları ayın 16’sı sonrasında Jüpiter’den destek alarak biraz daha açılabilme fırsatını yakalayacaklar.

*Dolunay’ın İkizler burcu üzerindeki etkisini hafta sonu inceleyeceğim yazıda okuyabilirsiniz.

Yengeç ve yükselen Yengeç

Özellikle iş ve kendini toplum önüne çıkarabilme, dinlenebilir olma konusunda sıkıntılar yaşayan yengeç ve yükselen yengeçlerin bu sorunlarıyla ilgili çözüm arayışları mevcut zira sanki söyledikleri umursanmıyormuş gibi bir hisse sahipler, daha doğrusu sorulan soruya verdikleri yanıtlardan ve geri dönüşlerden aldıkları verim düşük. Ayrıca iş arayışında olan, maddi kaygıları ve gelecek endişeleri olan yengeçler için de mevcut sıkıntılar önümüzdeki günlerde daha baskın şekilde kendini gösterecektir. Bu sıkışma hissinden çıkış yolu ise burcun bazı mensupları için mesleki eğitimler, dil eğitimleri ve iletişime odaklanmak. Ayrıca maddi sıkıntıları için çevresinden yardım bekleyen yengeçlerin de bu konuda çok başarı göstereceğini söyleyemem zira çevrelerinden aldıkları her türlü geri dönüş bu aralar pek verimli değil.

Belirttiğim gibi ayın 12’si sonrası mesleki ve kişisel gelişime, doğru iletişime odaklanmak yengeçler için iyi sonuçlar verecektir. Bunun dışında ayın 16’sı sonrasında Jüpiter’in de desteğini arkalarına alarak kendilerine daha fazla güven duydukları, gelişime açıldıkları bir döneme girecekler. Bu dönemde eksikliklerini iyi tahlil etmeleri önemli.

*Dolunay’ın Yengeç burcu üzerindeki etkisini hafta sonu inceleyeceğim yazıda okuyabilirsiniz.

Aslan ve yükselen Aslan

Odaklanma sorunları, hafıza zayıflıkları yaşarken, diğer yandan manevi değerleri sorgulama ve kendilerinin çok farklı bir yönünü görme konusunda deneyim kazanan aslan ve aslanlar bu süreçte daha çok yakın iletişime, kısa seyahatlere ve genel-geçer küçük planlara kendilerini verecekler zira bir süredir hem arkadaşlarını, varsa derslerini, mesleki gelişimlerini ihmal etmekteler. Daha doğrusu sürekli aksaklıklarla boğuşuyorlar ve istedikleri şeylerin gerçekleşmesi dahi tam olarak tatmin sağlayamıyor. Ancak ortaya çıkan durumda aslanlar için daha enteresan bir şey var, akıllarına gelen düşünceler için rahatlıkla, kendilerini garipsemelerine sebep oluyor diyebilirim zira bu dönemde kendilerinde karanlık bir yön keşfedecekleri tüm etkilere açıklar.
12 Nisan ve sonrasında maddi olarak ebeveyn kaynaklarına yönelmesi söz konusu olabilecek aslan ve yükselen aslanlarda aynı zamanda gizli olan konulara eğilim de artacak. Daha derin daha sezgisel davranışları ön plana çıktığından dünyayla bütünleşme tarzlarında farklılıklar oluşacak. Bilinçaltlarında pek çok karmaşa olmasına karşın libidoları da oldukça yüksek ve cinsel anlamda farklı deneyimlere açık olduklarından özellikle bekar olan aslanlar için duygusal verimde düşüşe karşın fiziksel verimde yükseliş olacaktır ve dolayısıyla yanlış ilişkilere girebilirler.

*Dolunay’ın Aslan burcu üzerindeki etkisini hafta sonu inceleyeceğim yazıda okuyabilirsiniz.

Başak ve yükselen Başak

Başak ve yükselen başaklar bir süredir fazla merakla çıktıkları yolları aşındırıyorlar yani okumaya, öğrenmeye, bir şeyleri ortaya çıkarmaya oldukça meraklılar. Bununla beraber aileden gelen maddi kaynaklar yahut ailenin maddi durumuyla ilgili endişeleri olabilir ve bu nedenle daha kapalı davranışlar gösterebilirler. Cinsel anlamda oldukça aktif bir dönemdeler ancak maddi sorunları aşma endişesi nedeniyle bunu ifade etmekle ilgili sorunları olabilir. Kendilerini pek özgür hissetmiyor, hemen her konuda özellikle son dönemde sürekli kendilerini yoruyorlar. Eşyalarını sağda solda unutabilir, satın aldıkları ürünlerle ilgili sık sık sorunlar yaşayabilirler bu ara eşyalarına sahip çıkma konusunda sıkıntılar mevcut.

Ayın 12’si ve sonrasında ise işler biraz daha düzgün bir seyre kavuşacak. Tam bir kurtuluş mu? Hayır, gökyüzü karışık ama daha planlı daha dengeli bir yapıda olacaklar. Ayrıca flörtlere açıklar, yeni ilişkiler başlayabilir ancak aşırı hayalcilikten uzak durmakta fayda var. 16’sından sonra Jüpiter’in de desteğini alacaklar ve daha sosyal daha aktif ve özellikle işle ilgili beklentileri varsa karşılığını daha iyi alabilecekleri günler gelecek.

*Dolunay’ın Başak burcu üzerindeki etkisini hafta sonu inceleyeceğim yazıda okuyabilirsiniz.

Terazi ve yükselen Terazi

Son dönemde dengesini kaybeden ve özellikle duygusal birlikteliklerinde sorun yaşayan, istemediği adımları atan terazi ve yükselen teraziler için başkalarıyla ortak çalışmalara girmek ve beraber gerçekleştirilen organizasyonlarda verimli olmak da oldukça zor bir aldı. Normalde gösterdikleri diplomatik, arabulucu tavra karşın başkaları tarafından sert eleştirilere yahut can sıkıcı konuşmalara maruz bırakıldıkları için gerginlikleri arttı. Ancak bu durum geçmeye başlıyor ve yerine estetik kaygılar geliyor. Terazi ve yükselen teraziler diyet/ spor kararı alabilir ihmal ettikleri sağlıklarına odaklanmayı seçebilirler. Bununla beraber içten gelen büyük bir ihtiyaç listesi de oluşturduklarını düşünüyorum ancak büyük kısmının düşündüklerinde aslında çok da gerekli olmadığını fark edeceklerdir.

Ayın 12’si ve sonrasındaki günlerde ise dengelerini tekrar oturtmaya başlayacak ve gerginlikleri de sevdikleri ortamlarda bulunarak giderecekler. Yalnız, diş, sırt ve baş ağrılarına, cilt problemlerine karşı biraz daha dinlendirici aktivitelerde bulunmaları önemli zira bu tür sorunlara sahip teraziler onları görmezden geldikçe problemler giderek artıyor.

*Dolunay’ın Terazi burcu üzerindeki etkisini hafta sonu inceleyeceğim yazıda okuyabilirsiniz.

Akrep ve yükselen Akrep

Akrep ve yükselen akrepler bu aralar sinirsel olarak biraz gerginler zira işleri bir türlü rast gitmiyor ve haliyle her şeyin kendilerine karşı olduğunu düşünüyorlar. İlişkilerinde de işler hayal ettiklerinden farklı gelişiyor, istedikleri ilgi ve sevgiyi göremediklerini söyleyebilirim. Odaklanma sorunları, zihinlerinin çok karmaşık çalışıyor olması, ani fikir değişiklikleri ve gelen fikirlerin hızlıca kaybolması gibi nedenlerle çok verimli sohbetlerde ya da çalışmalarda bulunamıyorlar. Rüyaları, uykuları sıkıntılı olabilir, hayata katılımda pasif yahut yüzeysel bir tavır sergileyebilirler. Bunun da gittikçe kötüleşeceğini düşündükleri kanaatindeyim ancak endişeye gerek yok bu etkiler kendini bırakacaktır.

Ayın 12’si ve sonrasındaki süreçte Akrep burçları da teraziler gibi sağlıklarına ilişkin konulara odaklanacaklar. Ayrıca dikkat etmeleri gereken bir konu var, duygusal olarak çok açık ve savunmasız olacaklar, boş hayallere kapılıp başkalarına inanmadan önce iyice bir değerlendirme yapmaları önemlidir. Çocuk sahibi olan akrepler çocuklarıyla ilgili güzel gelişmelere hazır olsunlar ayrıca gebelik beklentisinde olan yahut bu konuda endişeleri olabilecek kişiler için hayali gebelikler söz konusu olabilir. Ayın 16’sı sonrasında Jüpiter’in de desteğiyle yeni planlamalar ve odaklanmalar için oldukça uygun bir ortam oluşacaktır birkaç gün için.

*Dolunay’ın Akrep burcu üzerindeki etkisini hafta sonu inceleyeceğim yazıda okuyabilirsiniz.


Yay ve yükselen Yay

Bekar olan yay ve yükselen yaylar için çok açık cümleyle ifade etmem gerekirse “yalnızlık canlarına tak etti.” Duygusal olarak yayların yoğun bir boşluk yaşıyor olması gönül ilişkilerinde körü körüne inancı ve hataları beraberinde getiriyor. Muhtemelen bir süredir yabancı kişilerle yeni tanışmalar yerine daha kolay olan, arkadaş çevrelerindeki kişilerle yahut arkadaş toplantıları içinde yeni tanıştıkları kişilerle ilgileniyorlar ancak çok büyük verim aldıklarını, tam olarak beklentilerini karşıladıklarını söyleyemem. Ayrıca iş konusunda bazı sıkıntılar ve başarı bekledikleri konularda işlerin istedikleri gibi gitmemesi de söz konusu. Yay ve yükselen yayların gittikçe artan ev değiştirme, ev içerisinde değişikler yapma, ev eşyası alma gibi yaşam alanına odaklı hayalleri artıyor, bu durum önümüzdeki günlerde iyice artacaktır zira hayatlarındaki değişiklikler tam olarak ilerlemedikçe bu konuya daha çok odaklanıyorlar.

Ayın 12’si ve sonrasında istediklerini yapabilmek adına daha rahat bir ortama kavuşacaklar. Bununla beraber Jüpiter’in de desteğiyle gizli konulara olan merakları artacak, cinsel çekicilikleri yükselecek ve çevrelerinde daha görünür bir hale gelecekler.

*Dolunay’ın Yay burcu üzerindeki etkisini hafta sonu inceleyeceğim yazıda okuyabilirsiniz.

Oğlak ve yükselen Oğlak

Oğlak ve yükselen oğlakların son dönemde sanıyorum kolay kolay kimseyle anlaşamıyor, aileleri dahil kendilerinden daha otoriter kim varsa ona karşı öfke besliyorlar. Gittikçe eleştirel ve hoşnutsuz tavırlara doğru yöneldiklerinden dolayı kendilerine karşı söylenen her şeyi gergin şekilde karşılama ihtimalleri oldukça yüksek. Ailevi konularda zaten bir süredir gerginlik yaşıyor olmalarının temelinde maddi durum, saygısızlık, işsizlik gibi konular olabilir. Bununla beraber sosyal çevrelerinde de bekledikleri rahatlığa ve uyuma henüz kavuşamadılar. Önümüzdeki dönemde bu konular bir kez daha gündeme gelecektir ancak daha kötü olmayacaktır. Yaşam alanlarında ve ailevi konularda değişiklikler yapmak istiyorlar ancak henüz bu mümkün olmadı. Anne ya da kadınlarla ufak tefek sürtüşmeler de söz konusu olacak.

Ayın 12’si sonrasında bu gergin etkiler tam olarak kendini daha iyi bir şeye dönüştürmese de kısmen daha iyiye doğru bir gidiş olacaktır. Bununla beraber oğlaklar için yakın çevre iletişimi güçlenecek, haberleşmeler artacak ve keyifli vakitler gelecek. Ayrıca ayın 16’sından sonra Jüpiter’in de desteğini alacaklar ve daha uyumlu, yumuşak tavırlar gösterecekler. Ayrıca flörtlere ve yeni ilişkilere açık olacakları gibi ilişkisi olan oğlaklar için bu alanda keyifli paylaşımlar da söz konusu.

*Dolunay’ın Oğlak burcu üzerindeki etkisini hafta sonu inceleyeceğim yazıda okuyabilirsiniz.

Kova ve yükselen Kova

Kova ve yükselen kovalar bir süredir sık sık iletişim hataları yapıyorlar ve muhtemelen bu nedenle yakın çevrelerinde tartışmalar, yanlış anlaşılmalar yaşıyorlar, kendileriyle ilgili bir ifade kaygısı söz konusu. Bununla beraber haberleşmelerde aksamalar, kargolarda gecikmeler, evrak işlerinde sorunlarla karşılaşıyor olmaları da kuvvetle muhtemel, ayrıca bazı verdikleri sözleri ellerinde olmayan sebeplerden ötürü tutamamış, bazı sorumlulukların üstesinden gelmek için de normalden fazla çaba sarf etmiş olabilirler zira bu alandan sert etkiler alıyorlar. Ancak bu şanssız etkiler önümüzdeki günlerde son bir kez daha sıkıp sonrasında kendisini daha akıcı bir hale bırakacaktır. Bununla beraber –bu tür planları varsa- uzun yolculuklar ufak çaplı rahatsızlık riski yaşayacak olan kova ve yükselen kovalar sağlıklarını ihmal etmemeli, harcamalardan doğabilecek sıkıntılara da dikkat etmeliler.
Ayın 12’si sonrasında ise işler kovalar için daha kolay bir hale geliyor, ilişkisi olan yahut flört durumundaki kovalar bu alanda beklentilerini biraz abarttıklarını fark edip beklentilerini düşürebilir, kişisel özgürlüklere daha saygılı bir yapıya bürünebilirler.

*Dolunay’ın Kova burcu üzerindeki etkisini hafta sonu inceleyeceğim yazıda okuyabilirsiniz.

Balık ve yükselen Balık

Bir süredir özellikle maddi sorunlarına çözüm arayan ve bu doğrultuda uğraşlar içerisine giren balık ve yükselen balıklar için önümüzdeki on günlük dilim konunun daha vurgulu olmasına sebep olacaktır ve balıkları daha atak, daha girişken, kendini/ yeteneklerini/ yeterliklerini göstermeye daha odaklı davranışlara yöneltecektir. Kendilerine yeni çıkış yolları arayabilir, maddi kazançlarını geliştirmek adına daha planlı bir programı takip edebilirler. Cinsel çekicilikleri ve güvenleri oldukça yüksek, enerjileri de yoğun olacak ancak bu enerjiyi kullanma konusunda sorunlar yaşamaları ve atamadıkları enerjilerini öfkeye dönüştürmeleri oldukça kuvvetli bir ihtimal olduğundan dikkatli olmaları faydalı olacaktır.

Ayın 12’sinden sonra kendilerini ifade etme, kişiliklerini ortaya koyma açısından yönetici gezegenleriyle Venüs’ün yaptığı açıyla şanslı ve güçlü konuma ulaşacaklarından ve şahsi güvenleri artacağından daha sağlam adımlar atmaya istekli olacaklar. Yalnız alışveriş tutkusu kendini gösterebilir, istedikleri ihtiyaç duydukları ya da duymadıkları şeylere fütursuzca sahip olmak isteyebilirler bu nedenle dikkatli olmaları iyi olacaktır. Ayrıca ayın 16’sından sonra asıl yöneticileri Jüpiter’in de desteğini alacaklar ve yeni flörtler, var olan flörtün ya da ilişkinin daha güzelleşmesi/ renklenmesi durumu ortaya çıkacaktır.

*Dolunay’ın Balık burcu üzerindeki etkisini hafta sonu inceleyeceğim yazıda okuyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder