19 Ekim 2013 Cumartesi

19 Ekim Ekim Koç’ta Ay tutulmasının burçlar üzerindeki etkisi

Öncelikle tutulmadan en çok etkilenecek burçları sıralamak gerekirse: Koç, Terazi, Yengeç. Bunun dışında, bu tutulma genel olarak tüm burçları etkileyecektir ve tüm burçlarda bazılarında olumlu bazılarında olumsuz sonuçlar verecek bir hareketlilik, heyecan ve öfke hali görülecektir. Ayrıca tutulmayla beraber Balık’ta geri giden Neptün ve Başak’taki Mars arasında bir karşıt açı oluşacak, dolayısıyla bu pek çok burca negatif etki yansıtacaktır. Tutulma, haritanızda hangi konumda gerçekleşiyorsa, hangi görünümler oluşuyorsa asıl etkisi oradan belli olmakla beraber burada yazanlar genel etkilerdir. Horoskoplardaki etkileri ve açılar daha farklı olabilir.

Ayrıca biliyorum ki çoğu kişi aşkla ilgili bir beklenti içerisinde ve bu nedenle gökyüzündeki aşka elverişli ortamın hala devam ettiğini ve yalnızca ani hareketlerden kaçınmanız gerektiğini hatırlatırım. Zira bu hafta geçen hafta yazdığım yorumda olduğu gibi hala birçok burcun aşk hayatında hareketlilik var. Bu ortamı değerlendirmeniz yararınızadır 21’inde Merkür retrosunun başlayacağını biliyorsunuz, sonrasına kalan ilişki ihtimallerini normal seviyede tutup ilişki kararını Retro sonrasında almanızı ve ani öfkeyle tartışmalara girmemenizi öneririm.

Sevgiler…

Tutulmanın koç burcu üzerindeki etkisi

Ay tutulması koç burcunun 25 derecesinde gerçekleşiyor. Koç burçlarının birinci evinde. Dolayısıyla koçlar kendini dışa vurma, kendiyle ilgili değişikliler yapma, yeni kararlar alma ve kısacası kendileriyle ilgili tüm konularda atılımda bulunmaya hazır hale gelecekler. Ancak burada bir sorun, çok hızlı ve tedbirsiz hareket etmemeleri gerekiyor. Aynı anda Koç’un yöneticisi Mars bulunduğu Başak burcundan Neptün ile karşıt açı yapıyor. Bu, koç burçları için ani hareketlerle yaralanma riskini getiriyor. Neptün’ün etkisiyle alkol kullanımında aşırıya kaçma ve buna bağlı sağlık sorunları oluşabilir. İlişkilerinizde bir denge arıyorsanız etkinin yoğun olacağı birkaç hafta bu dengeyi bulma deneyimleri yaşayacaksınız. Ayrıca haritasında koç burcunda 25 derece Ay ve Güneş 25 derece Koç burçları için bu etki 6 aydan uzun sürecektir.

Tutulmanın Boğa burcu üzerindeki etkisi

Boğa burçları için bu süreç biraz daha gergin olacaktır zira kendileriyle ilgili öğrenecekleri şeyler var. Bu dönemde rüyalarda artış ve garip rüyalar, hiç hatırlamadıkları şeyleri hatırlamak ve bilmedikleri şeyleri öğrenmek ihtimalleri oldukça yüksek. Ayrıca kendilerini ifade konusunda da daha evvel başvurmadıkları yollara başvurabilir, yapmayacaklarını düşündükleri şeyler yapabilirler. Eskide bıraktıklarını düşündükleri şeyler gündeme gelecektir. Aşkta cinselliğin ön plana çıktığı ve seksüel enerjinin arttığı bir süreç yaşanacaktır, kararları duygular değil, libido verecektir bu nedenle boğa burcunun bu dönemde aşkla ilgili kararları tekrar tekrar gözden geçirmesi gerekiyor.


Tutulmanın ikizler burcu üzerindeki etkisi

Tutulma ikizler burcu için güzel bir etkiye sahip. İş ve sosyal çevrede bulunan kişilerle güçlü iletişim kurabilir ve daha da yakınlaşabilirler. Ummadıkları şekilde kendilerini iyi ifade edecekleri isteklerini öne koyacakları günlerdir ve bu davranışları sonucunda bir süredir canı sıkılan burcun insanları neşelenecekler. Daha evvelden reddettikleri davetlerin benzerleri varsa katılmaları oldukça iyi olabilir. Ayrıca iş yaşamında gelişmeler olacaktır. Bununla beraber aynı gün Mars ve Neptün’ün yaptığı karşıt açı yine iş hayatında hızlı ve ani hareketlerden, zorlayıcı tavırlardan ve alınganlıklardan kaçınmayı gerektiriyor. Bu dönemde ailede sevilmeyen taraflar göze batabilir ve bir çekişme halinde olunabilir bu sebeple kontrollü davranmakta fayda var.


Tutulmanın Yengeç burcu üzerindeki etkisi

Yengeç burcu için iş hayatı oldukça başarılı bir çizgiye yükselebilir. İş arayanlar iş bulabilir, uzun vadede kalıcı olacak projelere imza atabilirler ve kendilerini sınırladıkları etkilerden uzaklaşabilir, uzun zamandır bekledikleri cesareti kendilerinde bulabilir ve öz eleştiri+ sonuç çalışması yapabilirler. Çevrelerinde hareketli günler, neşeli davetlere katılmaları ve bu davetlerde oldukça göze çarpan bir durumda olmaları da kuvvetle muhtemel. Ayrıca haklarında dedikodular çıktığını öğrenebilir, çevre iletişiminde oldukça güçlü kontaklar kurabilirler. Bu dönemde tanıştıkları kişiler onlar için önemli ve yol gösterici nitelikte olabilir. Ayrıca ani değişiklikler, rafa kaldırdığı hedeflerin yeniden ortaya çıkması ve bunlara güçlü şekilde başlangıçlar yapma isteği de artacaktır. Ayrıca Yengeç burcunda retroda olan Jüpiter’in Güneş ve Ay’dan aldığı sert görünüm bazı aksiliklerin de işaretçisi. Özellikle uzun yolculuk planı varsa dikkatli olunmalı. Bununla beraber kendini çözümleme sürecinde görmek istemedikleri şeyleri görmek zorunda kalabilirler. Yakın çevreden de rahatsız edici tavırlar görebilirler.


Tutulmanın aslan burcu üzerindeki etkisi

Yabancılarla ilgili konular bu tutulma sürecinde ön planda olacaktır. Özellikle yeni bir şey öğrenmek, ileride hayatında etkin olacak bir araştırmaya girişmek, tez yazmak, akademik eğitimle ilgili yahut başka ülkede yaşamakla ilgili planlar için uygun bir dönem. Yabancı ya da kendine daha evvelden hiç yakıştırmadığı, olmayacağını düşündüğü özelliklerde bir sevgili bulmak da bu etki sürecinde oldukça mümkün. Aslan burçları aynı zamanda -özellikle burcun son on günü içinde olanlar- hayal kırıklıklarına yatkın olacaklardır. Uzun süredir hayalini kurdukları, olmasını umdukları işlerde sıkıntılar yaşayabilirler ya da işleri çok yavaşlayabilir. Burcun ilk iki on günlük diliminde doğanlar ise maddi konularda sıkıntılar yaşayabilir, hedeflerinden şaşabilirler. Panikleyip hata yapmaları muhtemeldir.


Tutulmanın Başak burcu üzerindeki etkisi

Başak burçlarının libidosunun artacağı, cinsel yönlerinin kuvvetleneceği bir dönem olmakla beraber, kazanımlar, derinlerde yapılmış planların gün yüzüne çıkması, kendini mesleki olarak yönlendirme, satış-pazarlamada başarılar da görülecektir. Ancak bu gücün etkisi başakları fazla kendinden emin hale getirmemeli zira Mars ve Neptün karşıtı, özellikle Mars’ın başakta hareket ediyor olması nedeniyle hayal kırıklığı, yanlış yönlenmeler, yanlış anlaşılmalar ve beraberliklerde sıkıntılara gebe bir süreci de beraberinde getiriyor. Bir yandan düşüş bir yandan yükseliş söz konusu ancak iş yahut diğer konularda bir zaman kısıtlanması yaşandığından aceleci tavırlara dikkat etmek gerekiyor zira aksama olmasın diye uğraşırken aksamanın kaynağı olabilirler. Hızlarını düşürmeleri yararlarına olacaktır ve sağlıklarına da dikkat etmeleri gerekiyor.


Tutulmanın Terazi burcu üzerindeki etkisi

Terazi burçlarının ilişkilerinde veya evliliklerinde iyi bir süreç olacaktır. Ev yenilemeden, ilişkiyi evliliğe taşımaya, bir bebek sahibi olmaya kadar geniş çapta ve önemli adımlar atabilirler. Bu süreçte partnerle her ne olursa olsun tartışılmaması gerekiyor zira olayları gereksiz yere çözülmeyecek noktalara taşıyabilirler. Söylemeye cesaret edemedikleri şeyleri söyleyebilir ve kendilerini ifade etmekte güçlük çektikleri konulardan ansızın sıyrılabilirler. Bununla beraber Mars’ın Neptün’le olan sert açısı nedeniyle rüyalarda problemler, boğucu uykular ve uykuya karşı uzaklık, yalnızlıktan rahatsız olma, derindeki düşüncelerin açığa çıkması gibi durumlar ortaya çıkabilir, kendilerini yalnız ve huzursuz hissedebilirler ve çevreye karşı uzaklık yaşayabilir kendilerini kapatabilirler. Bir takım inanç ve güven sorunları oluşabilir.


Tutulmanın Akrep burcu üzerindeki etkisi

Tutulma akrep burçlarının sağlık ve meslek evini etkileyecek. Bir takım sağlık sorunları gündeme gelecek, zoraki olarak bazı şeylerden vazgeçmeleri gerekebilecektir. Yoğun çalışma koşulları nedeniyle sağlıklarına dikkat etmeyebilir, iş temposu arasında kendilerini ihmal edebilirler. Uzun zamandır farkında olmadıkları ya da erteledikleri tedavilerin artık gereklilik halini aldığını görebilir bu duruma müdahale etme ihtiyacı hissedebilirler dolayısıyla akrep burçları kendileriyle ilgili bir takım şeyleri değiştireceklerdir zira zararı fark etmeye başlayacaklar. Çevrelerinde de benzer bir temizliğe girişecekler, varlığının etkilerini bildikleri ve artık rahatsızlık duydukları arkadaşlarından uzaklaşacaklardır ve bunu sert bir dille ya da tartışmayla yapabilirler. Bazı şüpheleri ortaya çıkacaktır ve bunlarda haklı olduklarını anlayacaklar. Ayrıca çevrelerinden verilen sözler tutulmamış olabilir ve hayal kırıklıkları da gündemde olacak.


Tutulmanın Yay burcu üzerinde etkisi

Yay burçları için aşk zamanıdır. Zaten 7 ekimden beri yay burcunda olan Venüs’ün doğal cazibesi ve aşk evinde gerçekleşen ay tutulması yay burçları için güzel imkanların habercisi olacaktır. Yalnız, süreç içerisinde Jüpiter’in Güneş ve Ay’dan aldığı 90 derece sert açılar başkalarına bağlı konularda bazı engellemeler olabileceğinin göstergesi. Örneğin duygusal bir girişimde bulunacaklar ama karşı taraf bekleme süresini uzatacaktır ve benzeri aksilikler oluşacaktır. Bunlara dikkat edilmesi gerekiyor. Bununla beraber iş yerinde sorunlar ortaya çıkabilir, bu dönemde yay burçlarında abartı eğilimi ve şiddetli tepkileri olacaktır özellikle sosyal çevre ve iş yerinde. Bunlara dikkat etmeleri gerekiyor zira bu her şeyin göze batması durumu ve oluşacak aksilikler geçicidir. Duygusal dünyanın verdiği gücün iş dünyasını etkilemesine izin verilmemeli.


Tutulmanın Oğlak burcu üzerinde etkisi

Bu dönemde özellikle anne ve anne tarafı ile ilgili sırlar öğrenilebileceği gibi, yine anne ve onun tarafından gelen bazı sorunlar ortaya çıkabilir. Daha evvel fark edilmemiş bir takım kalıtsal özellikleri fark edebilir, aileye bağlı konularda yeni şeyler keşfedebilirler. Oğlak burçları ev değiştirmek, araba almak/değiştirmek, mülk alım satımı gibi konularda kendilerine yeni hedefler belirleyebilir ve bunun için çalışmaya başlayabilirler. Bazıları aileyle yaşanan sürtüşmelerden dolayı onlardan uzak kalmaya özen gösterecektir ve bunun sonucunda evden ayrılma kararı alacaktır. Uzak seyahatler etkilenebilir ve beklenen bazı evraklarda gecikmeler, eğitimden istenen verimi alamama gibi durumlar ortaya çıkabilir. Kardeşlerle ilgili sorunlar gündeme gelebilir.


Tutulmanın Kova burcu üzerindeki etkisi

Gitmek istenilen kısa mesafe yolculukları ve ani davetler bu dönemde kova burçlarının gündeminde olacak. Özellikle ani fikir paylaşımları üzerine çıkılan yollar da ortaya çıkacak. Uzun zamandır ziyaret edilmeyen akrabalar ziyaret edilebilir, kardeşlerle geziler yapılabilir. Eskide kalan insanların bu dönemde ortaya çıkması da kuvvetli ihtimaldir. Ayrıca yeni eğitimlere de heveslenebilir, kendilerini geliştirme adına adımlar atabilirler. İletişim kova burçları için bu dönemde oldukça önemli bir hal alacak ve sürekli bir iletişim trafiği içinde olacaklar. Kendilerini anlatma istekleri de yoğun olacaktır. Ayrıca yeni projeleri ortaya atabilirler ve sürekli bir yükselme hayali kuracaklar buna yönelik adımlar atacaklar. Bunların dışında Mars ve Neptün sert açısı kova burçlarını ödemeler ve maddi alanda oldukça fazla etkileyecek. Maddiyata bağlı, parayla direkt alakalı her konuda sorun çıkacaktır özellikle ödemeleri gecikebilir, alacakları gelmeyebilir, ortada bir satış varsa gecikebilir. Acil durumdaki tüm anlar için bir miktar ayırmaları ve iyi saklamaları gerekiyor zira gözlerinin önündeki parayı kaybedebilirler.


Tutulmanın Balık burcu üzerindeki etkisi

Tutulma balık burcunun maddiyata bağlı evinde gerçekleşecek dolayısıyla mülk alım satım işleri olabileceği gibi karlı yatırımlar da yapılabilecek. Ayrıca kazanımlar artacaktır ve beklenmedik para akışları gerçekleşecektir. Yeni iş fırsatları gündeme gelebilir, buna karşılık yoğun tempolu iş günleri, mesailer başlayabilir ancak bunlar balık burçlarının yararına işleyecektir. Bununla beraber, balıkta geri giden Neptün’ün Başak’taki Marsla girdiği olumsuz karşıtlık açısı neticesinde duygusal ilişkilerde aksaklıklar, tartışmalar, çözülmesi zor manevralar olabilir. Evliliklerde boşanma kararı alınabileceği gibi, çözüm yolları bulunamayan sorunlar ortaya çıkabilir. Bu nedenle balık burçlarının dikkatli olması gerekiyor. Ayrıca sağlık sorunları da gündemde olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder