15 Ekim 2013 Salı

Oğlak burcu

22 Aralık-21Ocak

Genel özellikler: Dikkatli, sorumluluk sahibi, disiplinli, egoist, otoriter ve küstah, vicdanının sesini dinleyen, geleneksel, çekingen, derin düşünen, mükemmeliyetçi, pratik, zor affeden, kurallı, sınırlı, öfkeli, mantığı duygularından önde olan, inatçı, hayatı iş gibi görmeye eğilimli

Element: Toprak

Gezegen: Satürn

Ait olduğu ev: 10. Ev

Karşıt burcu: Yengeç

Gün: Cumartesi

Uğurlu sayı: sekiz

Renkleri: koyu kahve, nefti yeşil, gri, siyah, koyu mor

Taşları: Lal, siyah opal

Satürn’ün etkisinde olan Oğlak burcu insanları gezegenin sert tabiatından aldıkları etkiyle soğuk, disiplinli, kararlı, baskıcı olurlar. İstedikleri yapılana kadar durmadan baskı yapmalarıyla bilinirler ve bir kez karar verdiklerinde bir daha kolay kolay kararlarından vazgeçmezler. Oğlak insanları soğuktur, sevmedikleri insanların yanında buz kesilirler ve konuşturulamazlar zaten konuşurlarsa da iğneleyici ve alaycı sözler söylerler. Onları sevmedikleri ortama sokmak bir hakaret gibidir. Karşıt burcu yengeçten de etki alan bu burç aynı zamanda su yapısı da gösterir ve çekingen, derin, içe kapanık, karamsar ve zaman zaman alıngan olma özelliklerini buradan alır.

Oğlak burcu insanları zodyakta paranın kokusunu en iyi alan burç insanlarıdır. Çoğu işlerinde başarı kazanırlar ve ayrıca iyi kazanacakları mesleklere yönelirler. Onlar için birikim ve mülk sahibi olmak, güvencedir ve her zaman güvenceyi ararlar. Çok iyi plan yapan ve organizasyon kabiliyeti yüksek olan insanlardır bu nedenle kitle yönetiminde de başarılı olurlar ancak bu duruma karşı en önemli eksiklikleri ani çıkışları ve sert tavırlarıdır. Hayatları boyunca bu tavırlarını kontrol altına almaya çalışabilirler zira sert, buyurgan ve otoriter davranışları çoğu zaman önlerine bir engel olarak çıkar.

Çok gururlu olan oğlak burcu insanları kendilerine karşı yapılan hataları kolay unutmaz ve kolay affetmezler bu nedenle çok dikkatli yaklaşılması gereken kişilerdir. Kendi hatalarını da kolay kabul edemediklerinden özür dilemeleri de zaman alır. Oğlak burcu insanları faal olmaktan hoşlanırlar ve kendilerini verimli hissetmedikleri zaman kendilerine güvenlerinde bir azalma olur. Bunun dışında zaman zaman içe kapanık tavırlar sergilerler ve bu süreçte sadece kendileriyle kalmak ister, yanlarına gelenleri uzaklaştırmaya çalışırlar; çoğu şeye karşı ilgisiz bir tavırları olur. Aynı zamanda hayatları içinde çekingen davranışlar gösterdikleri de görülür çünkü onlar garantiyi ve kusursuzluğu severler. Başkalarına bağlı bir amaçları varsa diğer kişiye nasıl yaklaşacaklarını bilemezler bunun sebebi de kendilerini otorite görüyor olmalarıdır. Dolayısıyla bu tür durumlarda kendilerini anlatmakta da zorluk çekerler. İşlerinin sorumluluğunu almaya alışkın olduklarından yardım istemek de oğlak burcu insanları için zordur.

Kuralları çok olan oğlak insanlarına onların koydukları sınırdan fazla yaklaşılamaz. Hayır demeyi bilirler ve başkalarının genel-geçer kurallarından daha kalıcı kurallara sahiptirler. Bazen basit hırslara kapılıp ani davranışlar sergilerler ancak sonradan bu davranışlarından pişman olurlar zira onlar ağır ve planlı hareket eden, düşünmeden tavır almayan yaradılışa ya da bu tür bir kişilik idealine sahiptirler ve bunun bozulmasını istemezler. Kendilerini çoğu zaman toplum gözünden değerlendirirler ve davranışlarını buna göre düzenlerler.
Oğlak burcu insanları için kendilerini ifade etmek önemlidir ve genellikle kendi düşüncelerini yansıtan bir topluluğa dahil olarak rahat ederler. Bu nedenle çoğu oğlak burcu insanı bir gruba, kulübe aktif olabileceği bir organizasyona üyedir.

Oğlak burcu erkeği

Genel durum ve aşk hayatı

Oğlak burcu erkeği çok seçicidir ve uzun süre yalnız da kalsa eğer istediği, hayalinde yaşattığı kadın gibi birini bulamazsa diğerlerine pek yaklaşmaz. Onun her zaman idealinde bir kadın vardır bu da genellikle hem masumiyeti hem de seksapeli barındıran, cazibeli ama bunu göze sokmayan, entelektüel, hitabeti kuvvetli ve yetenekli bir tiptir. Bir kadını sadece eş olarak değil, toplumda onun ismini taşıyacak bir etiket olarak görmeye eğilimlidir. Oğlak erkeği hemen her şeyi bu şekilde görür, evini de işi gibi yönetme huyu vardır. Her birliği bir kurum olarak görebilir ve disiplinle, kurallarla yönetmeyi arzular. Ailesi için de, ilişkileri için de durum aynıdır.

Burcun erkeği fedakârlıkta bulunmaktan hoşnut olmaz. Çok hırslıdır onun hedefine gitmesi için yardım edilmesi varken engel olunması veya bundan vazgeçmesinin istenmesi ona karşı hakaret gibidir. Belki vazgeçer ama buna sebep olan kişiye de içten içe kin besler. Bu erkek sinsidir, ne zaman hamle yapacağını iyi kestirir, ortamı çok güzel izler. Dolayısıyla onun gözünden hiçbir şey kaçmayacağını hesaba katarak yaklaşmak gerekir. En zayıf anı yakalayacaktır. Üstelik kincidir ve sabırlıdır, onu ürkütücü bir düşman yapan budur.

Ketumdur, içine kapanıktır. Düşüncesini kolay kolay belli etmez, hele ki bir iş düşünüyorsa bunu sağlam temellere oturtup ortaya çıkarmaya hazır hale getirene kadar ser verip sır vermez. Onun için hayattaki önemli şey kazanmaktır ve aşk, duygusal bağlar bunun gerisinde kalır. Bu nedenle anlamak, onun dertlerini çözebilmek zordur. Çok naif bir duruşu olsa bile bir oğlak erkeğinin sıkı kuralları, ağır çalışma temposu ve durmak bilmeyen bir zekâsı vardır. Kıskançtır ve sahiplik duygusu çok kuvvetlidir. Elindekileri kaybetmemek için canla başla mücadele eder. Yalnız öfkelidir, kolay öfkelenmez ancak parladığı zaman yatıştırmak çok zordur. Sonsuz bir sabrı varmış gibi görünse de durum öyle değildir, bu nedenle sinirlendirmemeye dikkat edilmesi gerekir. Sivri dilli olduğundan kırıcı yaklaşımları olur, önemsediği insanlara ise çok ihtimam gösterir. Ayrıca bu erkek zaman zaman dedikoducudur.

İş yaşamı

Bu erkek çok çalışır, işkoliktir. Günlük hayatına dahi işini karıştıracaktır çünkü işi onun gündelik hayatının bir parçasıdır. İş hayatındaki boşlukları hızlı görür, yatırım fırsatını kaçırmaz ve planlı yaklaşımlarıyla kolayca hedefe ulaşır. Genellikle bu burcun erkeğinin maddi durumu iyi olur çünkü hangi işin iyi kazandıracağını, hangi işten kar elde edilemeyeceğini adeta medyum gibi görür. Onun yaptığı hemen hiçbir yatırıma şüpheyle yaklaşılmaz çünkü iş konusunda duyargaları açıktır. Rahat bir yaşamı hedefleyen oğlak burcu erkeği bunu kazanana kadar hiç durmadan büyük bir hırs ve azimle çalışacak, bundan da nerdeyse hiçbir zaman şikayet etmeyecek, işine koşulları uygun olduğu müddetçe dört elle sarılacaktır.

Sosyal yaşam

Oğlak burcu sosyal hayatın evidir, toplumsal şöhretin ve tanınmanın evdir. Oğlak burcu erkeği doğum haritasında herhangi bir aksi görünüm olmadıkça bulunduğu çevrede çok sevilecek, hatırı sayılır bir ismi olacak; eğlenceli, neşeli ve fikirleriyle insanları etkilediği sohbetlere katılacaktır. Oğlak burcu erkeği çevresi geniş olmasına karşın depresif ve içe kapanık olduğu dönemlerde yalnız kalmayı seçer. Bunun dışında çok hareketli yüksek sesli partilere de, sessiz ortamlara da uyum sağlar. Ama önemli bir nokta, bu erkek çok yüksek müzik olan mekanlarda bile ağır davranacak, kendini kaybetmişçesine dans edip, içki içip duruşunu bozmayacaktır. Her zaman usturuplu davranmaya çalışır çünkü kendini toplumun gözünden izler; kurallarını aşması zaman alır. İyi yemeklerden, iyi eğlence mekanlarından keyif alabileceği gibi, piknik gibi basit eğlencelerden de keyif alır. Kimle olduğu nerede olduğundan daha önemlidir.

(bu özelliklerin hepsi görülebileceği gibi bir kimsede bu özelliklerin çoğu görülmeyebilir. Unutulmamalıdır ki kişinin Yükselen burcu oldukça önemlidir ve doğum haritasındaki yerleşimler de karakter konusunda belirleyicidir. Bunlar akıldan çıkarılmamalıdır)

Oğlak burcu kadını

Genel durum ve aşk hayatı

Oğlak burcu kadını toplumda çok beğenilen bir tiptir. Zarif, hoş, konuşmasıyla duruşuyla dikkat çeken, zeki kadınlardır. Nerde ne söyleyeceklerini bilirler ve esprililerdir. Her zaman temkinli olmak gibi bir özellikleri vardır ve spontane davranmazlar. En acil durumda bile bir kez durup bir düşünüp sonra hareket etmeye çalışırlar ve bu anlamda burcun erkeğinden ayrılırlar.

Bu kadın saygısızlıktan, akla gelenin söylenmesinden, densizlikten kesinlikle hoşlanmaz. Etrafında erkek arkadaşları olsa da kolay kolay içlerinden birini seçmez ve seçtiği kişinin bu karara değmesini ister. Hesabını bilir ve kesesine göre harcamalar yapar. Oğlak kadınının önemli bir özelliği hep bir şeyler söyleyecekmiş gibi durması ama hiçbir şey söylemiyor olmasıdır ve bu durum insanlarda onun hakkında hep bir merak uyandırır. Her zaman içinde çekingen bir taraf vardır, hayata karşı şüpheli bir bakış sahibidir. Ancak bu şüphe, mevzu iş olduğu zaman kalkar ve atak, heyecanlı, cesaretli bir tip haline gelir. Bunun dışındaki zamanlarda çekingenliği soğukluk olarak yansır. Aşkın saçma bir şey olduğunu düşünür çünkü mantığı her zaman öyle der ancak kalbi de her zaman aşkı arar. Aradığı tarzdaki erkeği bulursa çözülür ve mükemmel bir eş olur.

Bu kadın için takdir edilmek ve faydalı işler yapabiliyor olmak önemlidir. Onun soğuk, mesafeli, şüpheli duruşunun arkasındaki perde açılırsa bambaşka -mücadeleci, hırslı ve her zaman doğruyu bulmaya odaklı- biri olduğu görülür. Aşık olursa burcun erkeği gibi o da bunu bir iş gibi, belli kuralları, çözülmeleri olan bir yapı olarak düşünecek ve bu kuralların dışına çıkmayı pek istemeyecektir ancak her işin kurtarılacak bir yanı olmasına benzer şekilde, durumunu korumak için de oldukça güçlü bir biçimde mücadele edecektir; bu kadın kurduğu bağları kolay kesmez ama keserse de bir daha birleştirmez. Ancak birini sevmesi ve bağlanması için öncelikle aklına ve kalbine uyması gerekir. Burcun erkeği gibi maddiyat onun için de çok önemlidir bu sebeple ya çok çalışması ya da evlenmesi gerekir. Eğer bu yolu seçerse zengin biriyle aşık olmasa da evlenebilir.

Burcun kadını çok süslü, abartılı giyinmeye meraklı, kabarık saçlar yapacak ve seksapeliyle ortalığı birbirine katacak bir kadın değil; mütevazı, zarif bir tiptir ancak gideceği yere göre giyinmeyi de çok iyi bildiğinden hafife almamak gereklidir. Karşısındaki erkekte şık ve kaliteli görünme, iyi konuşma, bakımlı olma gibi özellikler arayacaktır. Kötü giyinen, kötü konuşan, cahil, ukala bir tip onun sivri diline kurban olmaya ya da ilgisizce arkasını dönüp giderken izlemeye mahkûmdur. Rahat hissetmek bu kadın için önemlidir, rahat hissettiği bir insanın yanında kendini açar. Yalnız oğlak burcu kadını eleştiri ve hakkında yapılan şakaya pek gelemez ve öfkelenir. Öfkelenirse çok sert ve kırıcı olacaktır ve karşısındaki kişinin bu hak ettiğini düşünecektir. Bu nedenle onunla kurulan iletişime dikkat etmek gerekir.

Bu kadın mükemmeliyetçidir, etrafındaki insanlar da onun için adeta seçmecedir ve hepsi kıymetlidir. Onu arkadaşlarından vazgeçirmeye çalışmak büyük hatadır. Çünkü bunu yapmaz. Ayrıca o da burcun erkeği gibi kıskançtır. O da güvene oldukça önem verir ve güvenmediği bir işe girişmez. Aynı zamanda şüphecidir ve gözlem yeteneği gelişkin olduğundan hiçbir açığı kaçırmaz. Küçük hataları sevgi derecesine göre affedecek olsa da büyük gördüğü bir hatayı affetmez. Kin tutar ve uzun süre de geçse olanları unutmaz.

İş hayatı

Burcun erkeği gibi oğlak burcu kadını da oldukça iyi bir çalışandır ve ideal bir iş kadınıdır. Hızlı ve işlek zekasını iş hayatına kolaylıkla uydurur. Yükselme arzusu yoğun olduğundan bulunduğu noktadan sıçramak için çok çabalayacaktır. Entelektüel ve kendini yetiştirmeyi hedeflemiş bu kadın için de maddiyat, birikim yapmak, mülk edinmek oldukça önemlidir. Dolayısıyla mesleğini buna göre seçecek, eğer mesleği ona istediğini vermiyorsa daha yüksek bir pozisyon için ek eğitimleri alacak, kendini geliştirecektir ve eninde sonunda istediği noktaya ulaşmak için çırpınacaktır. Analitik zekası gelişkin ve çözümseldir. Ayrıca insanları organize edebiliyor oluşu iş hayatında kolaylıklar sağlayacaktır. Yalnız zaman zaman beraber çalıştığı kişilerle çatışmaya düşebilir çünkü tutumu sert ve buyurgandır ancak iş hayatındaki bu tür problemleri de hızlıca aşabilir.

Sosyal hayat


Oğlak burcu kadınının eğlence anlayışı biraz farklı ve değişkendir. O sessiz sakin yerlerden, kaliteli yemek davetlerinden, güzel eğlence kulüplerinden hoşlanacaktır. İletişim yanı kuvvetli olduğundan rahat konuşabileceği, rahat hareket edebileceği ortamlarda kendini ifade edebilir. Bir oğlak kadınının kendini kaybedecek miktarlarda içmesi ve boş konuşması pek mümkün değildir. Çevresinde çok tanıdığı ve az arkadaşı vardır kimseyi kolay kolay beğenmez ancak onunla konuşan çoğu kişiye karşı tepkisiz kalmaz, anlatırlarsa dinler, canını sıkanı hızlıca kendinden uzaklaştırır. İyi bir sırdaş ve akıl hocası olduğundan arkadaşlarıyla iletişimi genellikle dinleyici-çözümsel bir şekilde gelişir. O yalnız kalmayı da sevdiğinden, yalnızlığından dolayı çok hayıflanmayacak, bu vakti farklı şekillerde değerlendirecektir. 

(bu özelliklerin hepsi görülebileceği gibi bir kimsede bu özelliklerin çoğu görülmeyebilir. Unutulmamalıdır ki kişinin Yükselen burcu oldukça önemlidir ve doğum haritasındaki yerleşimler de karakter konusunda belirleyicidir. Bunlar akıldan çıkarılmamalıdır)

1 yorum: