1 Ocak 2014 Çarşamba

2014 Dolunaylar ve burçlar üzerindeki etkileri


*Yazıldıkça güncellenecektir

Ocak ayı

16 Ocak Yengeç'te dolunay


Ay'ın doğal evi yengeçteki dolunayında genel olarak hepimiz duygusal yaşamımızda bir doruk noktasında olduğumuzu hissedebilir, kontrolsüzce duygusal tepkiler verebiliriz. Bu dolunay sırasında ve sonraki birkaç günde sık sık ağlama isteği, kış olmasına rağmen terleme ve vücudun hantal hissedilmesi etkileri görülebilir. Ayrıca, anneyle ilgili konular ve yerleşim alanımız hakkındaki tamirat, yenilik yahut aile yanından ayrılma düşünceleri bu ayda yoğun olarak kendini gösterir. Yengeç burcundaki dolunay sırasında yüzde yüz mantıklı kararlar vermek-eğer iyi düşünülmemişse- zordur çünkü duygular işin içine fazlasıyla karışmıştır. Bu nedenle ani kararları uygulamadan evvel birkaç gün geçmesini beklemek en iyisidir.

*Dolunaylar esnasında yaralanmamaya dikkat etmek gerekir zira bu süreçte oluşan küçük yaralarla ay küçülen fazdayken oluşan küçük yaralar arasında kanama miktarı açısından çok fark vardır. Bu nedenle dolunay zamanlarında ameliyat yaptırmak uygun değildir.

Ocak ayında dolunay etkisi:

Koç burcu: Aile ve ev temaları ön plana çıkacaktır. Evdeki bir gerilimin büyümesi ve koç burçlarının gerginlikler, ani tepkilerle kırıcı tavırlar almaları muhtemeldir. Ayrıca uzun süredir aklındaki planları bu dönemde devreye sokabilir, kendi hayatları için bir şeyler yapmak kararı alabilirler.

Boğa burcu: Arkadaş ve kardeşleriyle olan duygusal ilişkileri uzun süredir düşünülen ancak tahammül gösterilip söylenmeyen düşünceler nedeniyle biraz yara alabilir. Ayrıca bu dönemde boğa burçlarının iletişim trafiği artacak, konuşmaları akıcı ve iş bitirici nitelikte olacaktır.

İkizler burcu: İkizler burçları dolunay zamanında hayatlarının temelsiz duvar gibi sallandığını fark edebilir ve gelecek için yatırım yapma kararı alabilirler. Bu, onlar için byük bir adım olacaktır. Ayrıca biriktirme, var olanı çoğaltma düşünceleri kendini gösterecektir.

Yengeç burcu: Yengeç burçlarının 1. evinde gerçekleşen dolunay sırasında ve sonrasında her konuda aşırı duygusal tepkiler vermeleri ve alıngan tavırlar içine girmeleri olağandır. Ayrıca kendileriyle ilgili aldıkları kararları uygulamak için zaman kollamaya başlayacak ve hayatlarında bazı değişiklikler için başlangıç yapmak isteyecekler.

Aslan burcu: aslan burçları Ocak ayındaki yengeç dolunayı sırasında uzun süredir beyinlerini kemiren ve fakat ne olduğunu tam anlamlandıramadıkları konuların açıklığa kavuşmasıyla beraber kendilerini daha verimli ve yönlerinin daha belirgin olduğunu hissedecekler. Ancak baş ağrıları ve duygusal olarak sıkışmış olma hissine dikkat etmeleri gerekiyor.

Başak burcu: Başarılı olma kaygısı içinde olacak başaklar bu dönemde olayların mantıklı açıklamalarını duygusal yönde saptırıp kendi hırslarını kamçılayabilirler. Ayrıca arkadaşlık ilişkilerinde bir gözden geçirme seçme-eleme süreci yaşayacaklardır. Bununla beraber içe kapanık ve fazla düşünceli davranabilirler.

Terazi burcu: iş değiştirme, iş bulma gibi beklentileri olan terazilerin dolunay sürecinde verimli başvurular yapması muhtemeldir. Ayrıca çevrelerinde bir otorite sorunu oluşacaktır; örneğin babalarıyla duygusal temelli bir tartışmaya girebilirler yahut patron gibi otorite figürleriyle normalde olmayan ama uzun süreli temeli olan bir gerilim yaşayabilirler.

Akrep burcu: bu dolunay akrep burçlarının düşünsel anlamda yanlış düşünüp peşin yargıya varmalarına ve suçlayıcı olmalarına sebep olacağından akreplerin dikkatli olması gerekiyor. Uzun süre boyunca kafalarında kurdukları konularla insanlara karşı çıkacaklar ancak yanılma payları yüksek olacaktır.

Yay burcu: Yay burçları bu dönemde sadece cinsel dürtülerle yaklaştıklarını düşündüklere kişilere aşık olduklarını fark edebilirler. Ayrıca çevrelerinde ölüm haberi almaları ve duygusal olarak çok etkilenmeleri, bu gerginliği çevreye yansıtmaları kuvvetle muhtemeldir. Ancak bu olayların sonucunda hayatlarının ileriki dönemleri için yatırım yapmak isteyeceklerdir.

Oğlak burcu: özellikle evli yahut ilişkisi olan oğlaklar duygusal olarak çok yoğun ve kendilerinin de şaşıracağı tepkiler verecekler. Ayrıca ikili ilişkiler konusunda daha evvel düşünmedikleri şeyleri düşünebilir, hayatlarında bir aşk eksikliği hissedebilirler.

Kova burcu: kimseye belli etmedikleri stresler dolunay zamanında kova burçları için mide rahatsızlıklarını ve ağrıları beraberinde getirebilir. Bu nedenle dikkatli olmaları gerekiyor. Ayrıca iş alanında içlerinden gelmeyen şeyi yapmamak konusunda diretebilir ve ast-üst ilişkisini yok sayabilirler. Evcil hayvan sahiplenme kararı alabilirler.

Balık burcu: Balık burçları aşk hayatlarında tamam ya da devam kararı verecekler. Bir ilişki yahut flörtleri varsa bunu devam ettirecek ya da bitirecekler. Duygusal olarak aşırı hassas olacaklarından bu durum sık sık zihin karışıklığına yol açacaktır ve bu durumu dengeleyebilmek adına bazı yenilikleri hayatlarına sokabilirler.

ŞUBAT AYI

14 ŞUBAT ASLAN BURCUNDA DOLUNAY


Şubat ayında dolunay 26 derece Aslan burcunda ve 14 Şubat gecesi gerçekleşecek. Dolunay’ın aslanda olması demek kendimizi ön plana çıkarmak için yoğun enerji sarf etmemiz, odak noktasında olmayı istememiz ve aşk duygularımızın yükselmesi, eğlenceyi arzulamamız demek. Dolunay etkisi yaklaşık 1,5-2 hafta süreceğinden bu süreçte magazinel haberlerle sık sık karşılaşacağız ve hatta siyasi olaylar bile yoğun şekilde magazin/dedikodu şeklinde gerçekleşecektir.

Dolunay gerçekleştiği anda Ay Akrep’teki Satürn ile sert bir açı yapıyor olacak, dolayısıyla kendimizi ön plana çıkarmaya çalışırken zorlanabilir, ufak münakaşalara girebilir, kıskançlığımızı kısıtlayıcı yollarla ortaya koymaya meyledebiliriz. Bunu aklınızda tutarsanız ve bu etkinin geçici olduğunu, zorluk gördüğünüzde büyütmeye yatkın olacağınızı(hem Aslan dolunayı, hem Satürn) hatırlamaya çalışıp sakin kalmayı seçerseniz iyi olacaktır. Bunun dışında elbette her zamanki gibi kilo vermek için dolunay sonrası dönem oldukça uygundur.

Bu arada herkesin sevgililer günü kutlu olsun, sevgilisi olmayanlar üzülmesin seneye kesin olur <3 data-blogger-escaped-b="">Koç ve Yükselen Koç

Önde olma, kendini gösterme, potansiyellerini zorlayarak ortaya çıkma anlamında yoğun ekiler altında olacak koç ve yükselen koçlar için bu dolunay özellikle duygusal yaşamlarında “eh yeter be” dedikleri bir noktaya varabilir(bekarlar için) zira koçlar zaten astrolojik olarak bir süredir kolay dikiş tutturamıyor; geriliyorlar ve bunun artık hem baharın kendini hissettirmesi hem de duygusal boşluklarla bezenmiş olması dolayısıyla yeni aşklar mevcut ilişkilerinde kesin kararlar beklentisine girebilirler. Çocuk sahibi olmak isteyen koç ve yükselen koçlar da dolunay sonrasındaki günlerde bu fikre oldukça fazla yoğunlaşabilirler. Kendilerini sosyal hayatta aktif olarak ifade etmek isteyecekler ve bunun için de çaba harcayacaklar. Aşk konusunda çok daha yaratıcı ve verim almaya odaklı olabilirler.

Boğa ve yükselen Boğa

Boğa ve yükselen boğalar için bu dolunay zamanında aile ilişkileri ve yaşam alanında değişiklikler ön planda olacak. Evde ufak münakaşalar yaşayabilirler ancak çok da önemli olmayacak bağlılıklar ve ilişkilerin güçlenmesi bu dolunayda daha baskındır. Yakın çevrelerini değiştirmek isteyecek, yeni eşyalar satın almaya meyilli olacak ve yaşadıkları alana bir düzen getirme isteğinde artış hissedeceklerdir. Bununla beraber kendilerini bulundukları ortama hakim hissetmek ve çevre ilişkilerini kontrol altına almak da uğraşları arasında olacak. Kendilerini bir süredir bulundukları yere ait hissetmemeleri nedeniyle aidiyet/ sahiplik dürtülerinin dolunay ve sonrasında daha da güçlenmesi ve bunu güdülemek için hareket etmeleri de kaçınılmaz olacaktır.

İkizler ve yükselen ikizler

Dolunay ve sonrasında yazışmalarda, dedikodularda, çevresindeki iletişim ağında güçlenme olacak ikizler ve yükselen ikizler için etkileşimde kalmak oldukça önemli bir hal alacak yalnız tek ufak sıkıntı çevresindeki bazı kişilerle yanlış anlaşılmalara bağlı olarak hafif sürtüşmeler yaşayabilirler. Yakın yerlere seyahat konusu da oldukça önemli olacak zira bu dönemde ikizler burçları yalnız kalmak istemeyecek ve sevdikleriyle bağlantılarını kuvvetlendirmek için çabalayacaklar. Ancak bunu yaparken nasihat vermekten ve yönlendirici konuşmalardan kaçınmaları önemlidir zira aslandaki dolunay etkisinde insanlara istemedikleri tavsiyeler vermek uygun değildir.

Yengeç ve yükselen Yengeç

Yengeç ve yükselen yengeç burçları için dolunay etkisinde özellikle maddi konular gündemde olacaktır zira bir süredir bu alanda sıkıntılar yaşıyorlar ve kendilerini maddi güçlerine odaklı olarak küçülmüş ve sıkışmış hissediyorlar. Dolunay sonrasında ise yeni planlamalar yapacak ve kendilerini kurtarma adına yeni çalışmalara başlayacaklar ancak burada dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta daha var. Planları harekete geçirmek için dolunay zamanı uygun değildir ancak yeniay zamanını beklemelerinde fayda var, riskli işler ve bahislerden kaçınmaları iyi olacaktır. Bunların dışında dünyevi konularda hırsları artacağı için fazla agresif olabilirler bunu dengelemelerinde ve gerginliklerini başkalarına yansıtmamalarında fayda olacaktır.

Aslan ve yükselen Aslan

Aslan ve yükselen aslanlar için dolunay ve sonrasındaki zaman daha çok kendilerine yöneldikleri, hayatlarını düzene sokmayı amaçladıkları ve hayatlarında bir şeylerin yolunda gitmemesinin sebeplerini çevresel etmenlere atmaktan vazgeçip sorunu kendilerinde aramaya başladıkları bir süreci beraberinde getirecektir. Fikir ve görüşleriyle önde olmak isteyecek, çevrelerinde kendilerini otorite olarak hissetmeyi arzulayacak, daha aktif daha dışavurumcu yaklaşımlar gösterecekler. Bir yandan da iç dünyalarında huzur arıyor olmalarından dolayı hafif gerginlikler ve başkalarına karşı üst perdeden yaklaşımlar gösterme eğiliminde olacaklarından kimseyi kırmamaya, incitmemeye özen göstermeliler. Bunların dışında kişisel bakım, saç bakını/kesimi, makyaj, giyim alışverişi ve kendilerini iyi hissettirecek her şeyi yaptırma kararı alabilirler.

Başak ve yükselen Başak

Dolunay ve sonrasında yaklaşık bir, bir buçuk aydır bir takım konularda çıkış yolu bulmakta zorlanan, bir süredir çözemedikleri pek çok konuyu akıllarında biriktirmiş olan başak ve yükselen başaklar için bu alanda artık netliğe kavuşmanın, karmaşadan bıkıp müdahale etmenin zamanı gelecektir. Ancak her zamanki gibi yeni kararları uygulamak için mart ayını beklemekte fayda var zira yeniay dönemi yeni kararlar ve uygulamalar için idealdir. Uykuları ve rüyaları biraz sorunlu olacaktır zira çözüme ulaşmak için kendilerini zorlayacaklar ancak süreç geçicidir ve ağır değildir. Gezegenlerin diğer görünümleri destekleyici etkiler getirdiğinden bu büyük bir problem olmayacaktır.

Terazi ve Yükselen Terazi

Olmasını bekledikleri ve istedikleri konularda beklemeye dayanmak durumunda kalan terazi ve yükselen teraziler bu bekleme durumundan sıkılıp cevap almaya yönelik davranışlarda bulunabilirler. Aynısı duygusal hayatları için de geçerlidir şayet sürüncemede kalan flörtleri varsa bitirme ya da yeni bir boyuta taşıma amacıyla hareket edebilirler. İş ve sosyal yaşamlarında bazı düzen değişikliklerinin içinde bulunmaları ihtimali de kuvvetlidir. Yeni iş ya da proje düşünüyorlarsa bununla ilgili hızlı bir gelişme olabilir. Yakın ve genel çevresinde bazı yönlendirmelerde bulunabilirler, bu dönemde pek çok tanıdıkları Terazi ve yükselen terazilerden tavsiye almak için etraflarında dolanabilir.

Akrep ve yükselen Akrep

Akrep ve yükselen akrepler dolunay ve sonrasındaki bir hafta okul yahut iş çevrelerinden birine ilgi duyduklarını fark edebilir, aniden bir arkadaşlarıyla duygusal yakınlaşma içine girebilirler. Bununla beraber sunumunu yapmayı, hayata geçirmeyi planladıkları bir proje varsa yahut başkalarıyla paylaşmak için sabırsızlandıkları bir planları varsa beklemeleri iyi olacaktır zira bir anlık hevesle alınan bu kararlar sonradan canlarını sıkabilir. Mart’ın başı bu tür hevesleri tatmin için daha uygun ve olumlu olacaktır.

Yay ve yükselen Yay

Dolunay ve sonrasındaki dönem bir süredir araştırmak istedikleri konular varsa bunlarla ilgili araştırmalara başlayabilir, eğitim almak için karar alabilirler. Ayrıca uzun süredir çalışıp anlayamadıkları konular mevcutsa dolunay sonrasında daha verimli şekilde bu konulara eğilebilirler. Ticaretle uğraşan yay ve yükselen yaylar için bu dönemde yeni stratejiler oluşturmak için idealdir. Ayrıca etnik olarak kendilerinden farklı kişilerle iletişimde iyi olacaklardır.

Oğlak ve yükselen Oğlak

Dolunay ve sonrasındaki günlerde oğlak ve yükselen oğlakların libidosundaki artış davranışlarına yansıyacağından tercihlerinde dikkatli olmaları iyi olacaktır zira bu durumdan dolayı hataya açık bir hale gelecekler. Etraflarında şüphelendikleri bir durum varsa araştırmayı isteyecek, kendilerinden gizlenen şeyleri öğrenmek için büyük bir çaba sarf edecek olan oğlak ve yükselen oğlaklar ayrıca şüpheci tavırlar gösterecekler. Mistik konulara ilgi duyabilir, rüyaları araştırmaya başlayabilirler. Bununla beraber hayatlarının devamıyla ilgili bazı sorularına cevap arayacak, kendilerini bir alana kanalize etmeye çalışacaklar.

Kova ve yükselen Kova

Kova ve yükselen kovalar sürüncemede kalmış bir ilişkileri yahut ilişkilerinde/evliliklerinde sürüncemede kalmış bir konu varsa dolunay ve sonrasındaki zamanda bunu açmayı ve geliştirmeyi hedefleyeceklerdir. Bununla beraber ortaklaşa yaptıkları işlerde beyin fırtınası estirerek yeni planlamalar yapmak için uygun bir dönem olacaktır. Ayrıca hoşlanmadıkları bir kişiyle tartışma yaşayabilir ve sinirlerine dokunan konulara daha gergin şekilde tepkiler verebilirler.

Balık ve yükselen Balık

Balık ve yükselen balıklar için dolunay ve sonrasındaki zaman diliminde özellikle kilo kontrolü, sağlıklı yaşam konuları gündemde olacaktır zira birçok balık son dönemde kiloyla ilgili sıkıntılar yaşıyorlar. Ayrıca mesleki anlamda kendilerini ilerletecek fikirler yaratabilir, eğitim alanında ise odaklanma problemlerini çözmek adına bir takım çalışmalar yapabilirler. Ayrıca hız ve kararlılık gerektiren işlerde başarı hedefiyle hareket edecek, ancak çözümü uzayan işlere karşı tavırları gergin olacaktır bu nedenle biraz daha sakin ve dikkatli davranmalarında fayda var.


16 MART BAŞAK BURCUNDA DOLUNAY


Mart ayının 16’sında(bugün) saat 19.07’de Başak burcunda gerçekleşecek dolunay sonrasındaki bir hafta boyunca daha mantıklı, eleştirel, zaman zaman evhamlı ve olaylara pratik çözümler getirmeye çalışırken bazen detaylarda kaybolan bir yapıya bürüneceğiz. Daha rasyonel olacağımız için yeni planlamalar yapmak için uygun dönemdir ancak Ay’ın küçülen fazda olacağını unutmayarak planları gerçekleştirmek için Yeniay zamanını beklemek fayda olacaktır. Bu ay sağlık, zayıflama, fiziksel görüntüden şikayetler de dolunayın temalarından biri olacak bundan dolayı sık sık diyetle ilgili beklentiler içerisine girebilir, yenilenmeye çalışabiliriz.

Dolunay sırasında Ay Başak burcunun üçüncü dekanında ve Merkür’ün etkilerinin ağırlık kazandığı onluk dilimde olacak ve Merkür’de retro konumdaki Mars’la uyumlu açı içerisinde. Bunun anlamı geçmişe yönelik bazı konuların yeniden mantık süzgecinden geçerek olumlu şekilde değerlendirilebileceği ve doğru kararların geç de olsa verilebileceğidir. Çok istenen bazı planların gerçekleştirilmesi daha uygun bir zamana ötelenebilir, daha verimli olunacak bir zaman için “şaşırtıcı şekilde” sabır gösterilebilir.

Dolunayların genel etkileri için lütfen konunun en başındaki genel bilgilere bakın. Herkese iyi dolunaylar 

Koç ve yükselen Koç

Koç ve yükselen koçlar için dolunay süreci sağlık ve mesleki çalışmalar alanında daha etkin olacaktır. Bir süredir kendini gösteren baş ağrıları, şiddetli “neye olduğunu bilmeden” aceleyle hareket etme isteği dolunay sonrasında sakinleşecek, kendini daha akışkan bir döneme bırakacaktır. Boşa uğraşılan konularla ilgili yeni kararlar gündeme gelecek ve koçların kendilerine eleştirel ve objektif bir bakış yakalamaları mümkün olacaktır.

Boğa ve yükselen boğa

Özellikle duygusal ilişkiler alanında kendini gösterecek dolunay etkileri bu ay boğa ve yükselen boğalar için ilişkileri düzene koymak adına mantıklı kararlar alabilme ve duygusal düşünerek bazı konuları görmezden gelme durumuna son verme anlamına geliyor. Kendi yeteneklerine daha çok yönelecek ve arkadaşlarıyla vakit geçirerek bir süredir yaşadıkları duygusal soyutlanmanın önüne geçecekler ayrıca beğendikleri biri varsa açılabilir ve flört başlatabilir yahut flörtü ilişkiye çevirebilirler.

İkizler ve yükselen İkizler

Dolunay dönemi ikizler ve yükselen ikizler burçları için daha çok ailevi konularda bir süredir devam eden tatsızlıklara karşı bir tavır alma yönünde olacak. Özellikle evdeki kadınlarla iletişimlerinde bozulmalar varsa bunları düzeltme ya da ipleri koparma noktasına gelebilirler. Yeni eve çıkma kararı gündeme gelebileceği gibi, bazı eşyalardan kurtulma kararı da alabilirler. Kendilerini dünyaya ait hissetmeye çalıştıkları için bu alanda değişiklikler yaparak bağlar oluşturmaya çalışabilirler.

Yengeç ve yükselen Yengeç

Dolunay Yengeç ve yükselen yengeçler için kardeşleri ve kardeş gibi gördükleri kimselerin bazı sorunlarına müdahale etmeyi beraberinde getirirken uzun süredir görüşülmeyen kişilerle görüşme fırsatını da getirecektir. Verimli sohbetlerde ve tavsiye verici yanlarını devreye sokacakları ortamlarda bulunacaklar. Kavrayamadıkları bazı konuları anlama açısından da dolunay etkilerinden faydalanabilir, eksik kaldıkları konuları hem zihin hem duygusal dünyaları ile anlayıp tamamlayabilirler.

Aslan ve yükselen Aslan

Maddi anlamda bir takım düzensizlikler/ gereksiz harcamalarla boğuşan aslan ve yükselen aslanlar dolunay zamanında bu duruma bir son vermek adına planlamalar yapma fırsatına kavuşacaklar. Gelir-gider dengesindeki bozulmalar nedeniyle hareket alanlarını kısıtlanmış ve kendilerini ihtiyaç içinde hissettikleri için buna bir son vermek isteyecekler. Durumları mantıklı ve iyi bir şekilde değerlendirebilecekleri ve kendi eğri/doğrularını tartacakları için uygun bir yol haritası çizebilirler.

Başak ve yükselen Başak

Başak burcunda gerçekleşecek dolunay sonrası zaman başak ve yükselen başaklar için pek çok alanda değişiklik ve hayatlarıyla ilgili birçok konuyu düzgün şekilde tartıp doğru kararı vermeye yönelik davranış biçimini beraberinde getirecektir. Başkalarının fikirlerine bakmaksızın ve onay ihtiyacı duymaksızın hareket edecekleri için daha rahat karar alabilecekler ancak uygulamalar için yeniay zamanını beklemeleri iyi olacaktır.


Terazi ve yükselen Terazi

Yersiz şüpheler ve olmayacak hayallerle akıllarını doldurmuş ve bir süredir bu düşünceler üzerinden gittikleri için uyumsuz davranışlar, uyku sorunları yaşayan terazi ve yükselen teraziler dolunay sonrasındaki dönemde bu sorunlara bir son vermek adına konuları masaya yatırıp üzerinde tek tek düşünme, olayları iyi değerlendirme fırsatını yakalayacaklar. Bu hafta teraziler için uyku sorunları ortadan kalabilir, odaklanma problemleri bir son bulabilir.

Akrep ve yükselen Akrep

Dolunay zamanı akrep ve yükselen akrepler için özellikle sosyal yaşamda gereksiz arkadaşlıkları uzaklaştırma, başarılı olmayı bekledikleri konularda sıkı bir çalışma disiplini geliştirme konusunda etkin bir dönem olacak zira odaklanma konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyorlar. Yeni projeler için uygun fikirler üretebilecekleri bu dönemde fikirlerin uygulanması açısından yeniayı beklemelerinde yarar olacaktır. Bunun dışında bir süredir sonucu geciken konular gündemdeyse bunların sonlanması için uğraş verebilirler.

Yay ve yükselen Yay

Uyumsuz ve başına buyruk tavırlar nedeniyle bir süredir kendini toplamakta sıkıntı yaşayan yay ve yükselen yaylar dolunay zamanı her şeyi daha iyi analiz etme fırsatı yakalayacaklarından bazı davranışlarını düzeltme, bazı planlarını da devam ettirme kararı alacaklar. Başkaları ile -özellikle baba, patron, devlet güçleri gibi otoriter konumdaki kişilerle- iletişimlerinde değişikliğe gidecekler. Yaptıkları yanlışları iyi görecekleri için bu dönemden iyi faydalanabilirler.

Oğlak ve yükselen Oğlak

Dolunay zamanı oğlak ve yükselen oğlaklar için yönelmek istedikleri konulara daha fazla vakit ayırabilme adına yapılacak ayarlamalar açısından faydalıdır. Ayrıca kendilerini geliştirecek yeni bir eğitim almaya karar verebilir, zihinlerini meşgul edecek ve faydasını da görebilecekleri konulara eğilim gösterebilirler. Ticaretle uğraşan Oğlaklar için yeni mesleki ilişkiler kurmak adına dolunay sonrasında alınacak kararlar gündemde olacak.

Kova ve yükselen Kova

Kova ve yükselen kovalar için dolunay sonrasındaki dönem bir süre gizem avcılığına dönüşebilir zira oldukça meraklı olacaklar. Cinsel anlamda kendilerini oldukları gibi ifade edemeyecek, cinsel göndermeler içeren her tavırlarına neden bulma eğiliminde olacaklar ancak libidoları da oldukça yüksek olacak. Haklarında yapılmış dedikodu varsa bu dönemde öğrenebilir, çevrelerinde bazı sırların ortaya çıkması nedeniyle yaşanacak karmaşalara tanık olabilirler.

Balık ve yükselen Balık

Dolunay sonrasındaki zaman balık ve yükselen balıklar için ilişkilerini ve ortaklıklarını yakından, objektif şekilde incelemek açısından oldukça iyi bir zaman dilimi olacaktır. Kararlarını duygularından bağımsız ve mantıksal olarak alacaklar ama unutmamaları gereken bir nokta var, dolunay başak burcunda olduğundan mantıksal taraf ağır basabilir ve duygularla dengelenmesi gereken kararlar hedeften sapabilir. Dolunayda alınan kararların uygulaması için balık ve yükselen balıkların yeniayı beklemelerinde fayda var. Bu hatırlatmadan sonra bir şey daha ekleyeyim, balık ve yükselen balıklar dolunay zamanında çevrelerinde yapılan bir haksızlık varsa buna karşı koymak için ellerinden geleni yapacaklar, bu tür adaletsizliklere göz yummayacaklar.

DOLUNAY AKREP BURCUNDA (14 MAYIS 2014)


Merhabalar, öncelikle hepimizin başı sağ olsun, çok şey denebilir ama maden işçilerimize bu ölümü reva görenler umuyorum bir gün uygunu neyse onu yaşarlar. Bugün(14 Mayıs) akşam 22.15’te 23 derece Akrep burcunda bir dolunay meydana gelecek. Dolunay sırasında Ay ve Satürn geniş bir birleşimde olacak ve Plüton-Venüs sert açısı da kendini gösterecek. Dolayısıyla önümüzdeki birkaç gün duygusal açıdan oldukça gergin, kapalı ve nahoş olacağız.

Akrep burcu Mistik konuları, sırları, cinselliği, ölümü, yeraltını, içimizdeki gizli tarafı anlatır. Birkaç gün boyunca sezgiselleşiriz, şüpheci ve meraklı bir tavır sergileriz ve fiziksel şiddet, cinsel şiddet olayları, ölüm haberleri alabiliriz, perde arkası konular sır haline getirilir, şeffaflıktan uzaklaşılır. Bu hem devlet için geçerli zira Türkiye akrep burcu, hem de kişisel bazda bizler için geçerli. Birkaç gün yardım almaktan çekinen, kendini ifade etmekten kaçınan bir yapıya bürüneceğiz. Ancak kötü etkiler birkaç gün kendini gösterip kendini yine haftalık yorumlarda yazdığım etkilere bırakacaktır, eğer haftalık yorumunuzu okumadıysanız buradan okuyabilirsiniz.


Koç ve yükselen koç

Koç ve yükselen koçlar için hafta sonuna kadar kendini gösterecek olan etkiler daha çok içten sarsıcı şekilde ortaya çıkacaktır. Her şeyi öğrenmeye heveslenen ancak bu amacında başarılı olamayan koç ve yükselen koçlar agresif tutumlarıyla çevrelerindekileri bezdirebilirler. Karamsar, içe dönük, ölümle ilgili; geride ne bıraktığına, sevdiklerinin yok olmasına dair düşünceler içerisinde olacaklar. Alt batın ağrılarına dikkat etmesi gereken koçların cinsel isteklerinde de yükseliş olacağından seçimlerini iyi yapmaları önemlidir.

Boğa ve yükselen Boğa

Dolunay sonrasındaki birkaç gün boğa ve yükselen boğalar için uyum sorununu getirecektir. Normalde beraberce kolaylıkla yaptıkları işleri tek olarak halletmeye çalışacak, verimliliklerinin düştüğünü hissedecekler. Kendilerini yorgun, tükenmiş hissedecek ve sık sık uyumaya ihtiyaç duyacaklar. İlişkisi olan boğalar için tartışmalar, ayrılıklar gündeme gelebilir, buna dikkat etmeleri gerekiyor. Bekar olan boğalar ise yalnızlıktan şikayetçi ve bu konuyla ilintili olarak depresif olacaklar. Ancak hafta sonuna doğru eksikliği unutacaklardır.

İkizler ve yükselen ikizler

Dolunay sonrasındaki birkaç gün ikizler ve yükselen ikizler burçları için sevgi duyamama sorunu getirecektir. Belli bir kesime karşı yoğun sevgi beslerken olağan dışı şekilde nefret duyguları açığa çıkacak, öfke patlamaları yaşayacaklar. İş yerinde sorunlar yaşamaları olasıdır. Bununla beraber baş ağrıları, kemik ağrıları ve kadınlarda regl düzensizlikleri yahut anormal sancılı regl süreçleri yaşanabilir.

Yengeç ve yükselen Yengeç

Dolunay sonrasındaki birkaç günde yengeç ve yükselen yengeçler yalnızlıkları nedeniyle şikayetçi olacaklar. İlişkisi olan yahut olmayan yengeçler kendilerini yalnız hissettiklerini ve bunu hak etmediklerini sık sık düşünüp tatlarını kaybedeceklerdir. Keyifsiz ve umutsuz tavırlar sergileyecek, organizasyonlara istedikleri gibi katılım gösteremeyecekler. Aşırı romantizm yahut fazla mantıksallık nedeniyle olayları değerlendirmede denge sorunu yaşayacaklar.

Aslan ve yükselen Aslan

Dolunay sonrasındaki birkaç gün aslan ve yükselen aslanlar için değişim isteğini beraberinde getirecektir. Bulunduğu yerde, işten, sosyal çevreden sıkılacak ve kendilerine yeni alanlar arayacak aslanlar çevrelerindeki her şeyden huzursuz olacak ve sevdikleriyle hızlı tartışmalara girecektir. Özellikle kadınlarla anlaşmaları daha zor olacaktır, normalde sevdikleri insanlara karşı bir soğukluk hissedeceklerdir ancak etki geçici olduğundan endişelenmeye gerek yoktur.

Başak ve yükselen Başak

Dolunay sonrasındaki birkaç gün başak ve yükselen başaklar için beraberinde iletişim ve kısa seyahatlerde aksilikleri getirecektir. Telefonlarına cevap alamayabilir, görüşmeleri aksayabilir, programları bozulabilir yahut aynısını karşı tarafa kendileri yapabilirler zira çok iletişimde kalmak istemeyen bir yapı sergileyecekler. Düşünceleri daha kapalı ve davranışları daha önyargılı şekilde gerçekleşecektir. Biraz yalnız kalmaya ve zihinsel odaklanmaya ihtiyaçları var.

Terazi ve yükselen terazi

Dolunay sonrasındaki birkaç günde ödemeler dengesinde ani bozulmalar meydana gelebilir. Farkında olmadan harcama yapma ihtimali yüksek olan terazilerin özellikle ufak tefek şeylere büyük ödemeler yapmaları kuvvetle muhtemel. İhtiyaçlar gözde büyüyebilir, asıl ihtiyaçlar unutulabilir. Bununla beraber eşyalarını kaybetme ve zarar verme ihtimali de bulunan terazilerin sakarlıklara, öfkeyle eşyalara saldırmaya yahut eşyalarını ortada bırakmamaya dikkat etmeleri gerekiyor. Ayrıca kendilerini sınırlandırılmış, hareketsiz kalmış gibi hissedecekler ancak bunun belirgin bir nedeni olmayacaktır.

Akrep ve yükselen akrep

Dolunay sonrasındaki birkaç günde akrep ve yükselen akrepler için aniden gelen öfke patlamaları, kendileri dahil herkesten uzaklaşma, çevrelerindekilerden şüphelenme, sürekli bir şeyleri didikleme davranışları gündeme gelecek ve huzursuzluk yaratacaklar. Kıskanç, güvensiz, anlayışsız tavırları nedeniyle çevrelerindekilere tam anlamıyla illallah dedirtebilirler. Bununla beraber libidoları yüksek olacak ve normalde çok akıllarına gelmeyen sıradışı fantezilere de açık tavırlar sergileyecekler. Kendilerinden saklanmış bir konuyu öğrenip sarsılabilecekleri gibi, önemli bir konuyu başkalarından saklama eğilimi de gösterebilirler.

Yay ve yükselen Yay

Dolunay sonrasındaki birkaç günde yay ve yükselen yaylar için düşünsel yetenekleri ve kendilerini ifade becerileri kapanacaktır. İlham gereken konularda tutukluk yaşayacak, sözlerini karıştıracaklar, düşündükleriyle sözleri/ eylemleri bambaşka şeyler göstereceğinden davranışları anlaşılmaz olacak değerlendirilecektir. Bununla beraber kendilerini hasta ve yararsız hissedebilir, depresif tavırlar gösterebilirler. Geçmişte yaşanmış fakat unuttukları bir olayı hatırlayıp hatırlayıp kendilerine acı çektirebilirler. Yay ve yükselen yaylar bu dönemde her türlü endişeye açıklar.

Oğlak ve yükselen Oğlak

Dolunay sonrasındaki birkaç günlük süreçte oğlak ve yükselen oğlaklar bekledikleri işlerin/ neticelerin gecikmesi durumlarına hazır olmalılar. Bununla beraber işyerinde uyum sorunları ve sosyal hayatta keyifsizlikler gösterecek, neşesiz tavırlarıyla katılımcı değil daha çok eleştirel tavırlara bürünecekler. Arkadaşlarıyla tartışabilir, dedikodular nedeniyle problemler yaşayabilirler. Çevrelerinde istenmediklerini düşünebilirler aynı zamanda. Bunun dışında bir arkadaşlarıyla fiziksel yakınlaşma içine girip sonucunda pişman olacakları bir süreç yaşayabilirler.

Kova ve yükselen Kova

Dolunay sonrasındaki süreçte kova ve yükselen kovalar mesleki odaklanma sorunu yaşayacaklar. Duygu durumları sık sık değişeceğinden ve kendilerini boğulur gibi hissettiklerinden işlerinde verimli sonuçlar elde edemeyecek, patronlarına, çalışma arkadaşlarına karşı sert ve soğuk tavırlar gösterecekler. Bununla beraber kova ve yükselen kovaların her türlü otorite figürleriyle anlaşmaları zor olacaktır dolayısıyla aile büyükleri dahil, emir verir durumdaki herkesle fiziksel şiddete varan tartışmalara girebilirler.

Balık ve yükselen balık

Dolunay sonrasında balık ve yükselen balık burçları inançlarından, düşüncelerinin doğruluğundan şüphe edecekleri birkaç günlük sürece girecekler. Herkes tarafından kandırılacaklarını düşünüp şüpheci ve gergin olacaklar. Ticaretle uğraşan balıklar için birkaç gün riskli işlere girmek için uygun olmamakla beraber, uzun seyahatler yapmayı planlayan balıklar için de bu seyahatlerin iptali gündeme gelebilir. Her türlü yeni tanışmaya ve yeni tanışılan insanlarla anlaşmaya kapalı olacaklarından normal söyledikleri şeyler bile yanlış anlaşılabilir.

13 HAZİRAN YAY BURCUNDA DOLUNAY


Merhabalar, sabah 4.13’te, 22 derece Yay burcunda bir dolunay meydana geldi. Bu dolunay zamanı gökyüzü Yay burcu yöneticisi Jüpiter’in de Satürn’le oldukça uyumlu bir açısı var. Bununla beraber Satürn ve Venüs arasında da bir gerilim oluşmuş durumda. Yay burcu abartının sembolüdür, bu dönemde olan her şeyi abartmaya eğilimliyizdir, iyiyi de kötüyü de abartabiliriz bu nedenle özellikle duygusal ilişkisi/ flörtü olan kişiler dikkatli olmalı zira ufak tartışmalar yahut ufak sorunlar gözümüzde büyüdükçe büyüyebilir ve istemediğimiz tepkiler verebiliriz. Bununla beraber dolunaylar yeni kararlar almak için uygun dönemlerdir ama her zaman hatırlattığım gibi karar almak ayrı, uygulamak ayrı. Yeni kararları uygulamak için biraz bekleyip yeniayı görmek iyi olacaktır ancak Merkür’ün retroda olduğunu da unutmamak lazım. Yeniay ayın 27’sinde gerçekleşecek bu nedenle yeni kararlar için 2 Temmuz’da Merkür’ün retrosunun bitmesini beklemekte faydalar var.

Yay burcunda dolunay esnasında genel olarak duygusal tavırlarımız abartılı olacaktır. Kendimizi ifade ediş biçimimiz, isteklerimiz, düşüncelerimiz karmaşık olacaktır. Çok sert etkili bir dolunay olmamakla beraber kendimizi sıkışmış ve açılamıyormuş, yollarımız kapanmış gibi hissedebiliriz ancak bu etki geçici bir özelliğe sahiptir.

Türkiye’nin durumunda ise Türkiye’nin 2. Evinde gerçekleşen bu dolunay sürecinde ülke içinden ziyade özellikle dış ilişkilerde zorlanma ve hamle yapma becerisinin zayıflaması, ulaşım, ekonomide halkın istemeyeceği, abartılı bulacağı değişimler meydana gelecektir.
Çok uzatmadan burçlar üzerindeki etkilere geçelim, herkese iyi bir dolunay haftası diliyorum.

Koç ve yükselen Koç

Koç ve yükselen koçlar dolunay sürecinde yeni insanlarla tanışma konusunda oldukça istekli olacaklar. Bununla beraber ruhsal olarak hisleri yoğun ve hem üzüntüleri hem sevinçlerini güçlü şekilde yaşıyorlar ve tepkileri de bu güce göre belirleniyor. Dolayısıyla çevrelerindekileri kırmaya da boğmaya da çok yatkın birkaç gün geçireceklerinden kendilerini dengede tutmaları, her konuda ani tepkiler vermeden önce iyice düşünmeleri önemli. Bunun dışında seyahatler, yolculuk planları, uzaklaşma isteğinin de fazla olduğu bir süreç olacaktır ancak planları uygulamak için uygun ortamı beklemek iyi olacaktır.

Boğa ve yükselen Boğa

Dolunay sürecinde Boğa ve yükselen boğaların cinsel istekleri, cazibeleri ve kendilerini ifade edişlerinde çekiciliklerini kullanma eğilimi artıyor. Bununla beraber şüpheci, meraklı, gizli saklı şeyleri öğrenmeye istekli yapılarının artışı neticesinde uzun zamandır anlamlandıramadıkları bazı konuları sezgileri ve gözlemleri yoluyla kısaca sonuca vardırabilirler. Ancak bu gözlemler ve hisleri kontrol altında tutmak faydalı olacaktır.

İkizler ve yükselen İkizler

Dolunay sürecinde ikizler ve yükselen ikizler burçlarının ilişkisi/ flörtü varsa bununla ilgili yaşadıkları durumlar gözlerine aşırı batacaktır. Aşırı yüceltme ve kötümserlik eğilimi altında gidip geleceklerinden ve yönetici gezegenler de retro olduğundan tam olarak ne hissettiklerini ve ne istediklerini de bilemedikleri bir haldeler. Bekar olan ikizler burçları için yalnızlık hissinin getirdiği duygusal patlamalar görülebilir. Bununla beraber ani tartışmalar ve başkalarından görecekleri ani tavırlara karşı dikkatli olmalılar.

Yengeç ve yükselen Yengeç

Dolunay sürecinde yengeç ve yükselen yengeçlerin sağlıklarıyla ilgili yeni kararlar alma, diyete, spora başlama konularına daha istekli olmaları ve kendi çabalarıyla düzeltemedikleri durumları yan yollarla düzeltme istekleri kendini gösterecektir. Bununla beraber çalışma konusunda isteksizlik ve genel bir tembellik eğilimi, uyku isteğindeki artış ve odaklanamama nedeniyle iş/okul gibi zihinsel performans göstermeleri gereken alanlarda sorunlar yaşayabilirler.

Aslan ve yükselen Aslan

Aslan ve yükselen aslanlar için dolunay zamanında eğlence isteğinde artış, duygusal alanda kendine hakim olamama durumları söz konusu olacak. Romantizm algıları güçlü olduğundan duygusal istekleri tamamlanmazsa sert tepkiler verebilecek yapıdalar bu nedenle yalnız aslan burçları hoşlandıkları biri varsa onunla iletişime geçmek için çabalayabilir, bununla beraber önceden görüştükleri kişilerle tekrar görüşebilirler. Ayrıca yeteneklerine karşı abartılı bir yaklaşım da söz konusu olduğundan her şeyi yapabilecek güçte hissedecekler bu alanda biraz dikkatli olmaları iyi olacaktır.

Başak ve yükselen başak

Başak ve yükselen başaklar için dolunay zamanında değişim isteği ön planda olacak. Özellikle yakın çevrelerinde hem sosyal hem materyal değişikliklerin peşinde olacaklar. Yeni eşya almak isteyebilir, bütçelerini zorlayabilirler. Bununla beraber maddi alanda ilerleme yaratacak gelişmelerin peşinde olacaklardır yeni projeler üretmeye çalışabilir, yeni iş alanları denemek isteyebilirler. Ayrıca duygusal olarak başkalarına bahsetmedikleri gerginlikler yaşıyorlar ancak bunu bir yöne doğru itmeleri de gerekiyor zira bu gerilmelerin neticesi pek hoş olmayabilir.

Terazi ve yükselen terazi

Terazi ve yükselen teraziler için dolunay sürecinde haberleşme trafiği yoğunluk kazanıyor; insanlarla konuşmaktan yorulabilir biraz sakin kalmak için telefonu falan kapatabilirler. Kısa yolculuklar ve eğlenceli planlar yapma konusunda istekli olduklarından aynı gün ve saatlere program yapabilir ortalığı biraz karıştırabilirler. Bununla beraber çevrelerinde bir dedikodu ağı ortasında kalabilir, yoğun katılımcı yapıları nedeniyle yakın arkadaşlar ve kardeşlerle ufak tefek tartışmalara girebilirler.

Akrep ve yükselen akrep

Dolunay zamanında maddi alanda değişim bekleyen akrep ve yükselen akrepler için yeni bütçe planlaması yapma zamanı zira akreplerin istekleri çok hepsini tek seferde alabilecek gibi değiller. Bununla beraber iş alanında gelişmek, ilerlemek ve yeni bir duruma geçebilmek istiyorlar ancak bunun gerçekleşmesi, hayatlarını ilgilendiren ciddi kararlar alabilmeleri için biraz daha zaman gerekiyor. Şu an için akreplerin kendilerini iyi hissetmek adına yapacakları harcamalara dikkat etmeleri yeterlidir.

Yay ve yükselen yay

Dolunay sürecinde yay ve yükselen yaylar uzun süredir kendileriyle ilgili çözmek istedikleri konularda harekete geçiyorlar. Abartılı genel alışveriş ve kozmetik alışverişinden uzak durmaları iyi olacaktır zira bugünlerde harcadıkları paranın hesabını bilecek halde değillerdir. Ayrıca çevrelerindeki insanların kendilerine olan bakış açısıyla ilgili yoğun düşüncelere saplanıp kalma ihtimalleri mevcut olduğundan kendilerine çok fazla baskı yapmamaları önemlidir. Yanlış anlaşılmaları büyütmemeleri ve çevrelerine karşı yumuşak davranışlar göstermeleri iyi olacaktır.

Oğlak ve yükselen oğlak

Oğlak ve yükselen oğlakların bu dolunay zamanında zihinleri oldukça karmaşık ve organize olmakta zorlanıyorlar. Ruhsal olarak etkilendikleri rüyalar görebilir, bol bol ama iyi ama kötü yeni fikirler üretebilirler. Uyku düzenleri bugünlerde biraz dengesizlik içerisinde olacaktır ancak bu durum geçicidir. Kendilerini ifade etmede sorunlar yaşayabilir, düşündüklerinden çok farklı şeyler söyleyebilirler bu nedenle iki kez düşünüp bir kez konuşmaları iyi olacaktır. Bununla beraber tedbirsizliklerden kaynaklı hatalar yapabilirler, hem işlerinde hem hayatlarında tedbiri elden bırakmamaları önemlidir.

Kova ve yükselen kova

Kova ve yükselen kovalar için dolunay zamanında beklentiler ön plana çıkıyor. Bekledikleri haberler, gelişmeler ve muhtemel gecikmelerden dolayı agresif bir tutum gösterebilir, neticesi başkalarına bağlı olan işlerinde sonuca çabuk ulaşabilmek için uğraşlara girebilirler. Bununla beraber sosyal yönden hareketlilikten ziyade zihinsel olarak hareketli olduklarından bu günlerde yapacakları eğlenceli programlar aniden felsefe/ siyaset programına dönebilir.

Balık ve yükselen balık


Balık ve yükselen balıkların dolunay sürecinde mesleki ve sosyal olayları abartma eğilimi söz konusu olduğundan fevri çıkışlar yapıp iş ve dost kaybetmemeye dikkat etmeler gerekiyor zira olayları abartma eğilimleri de yoğun olduğundan basit konuları çok farklı noktalara çekebilecek boyuttalar. Ayrıca balıkların erkeklerle olan iletişimleri bu dönemde daha güçlü olmasına karşın aynı zamanda hassastır da, baba, ağabey, patron, öğretmen gibi kimselerle iyi ilişkileri tersi yönde gelişebilir. İşler iyi giderken aniden kötüleşebilir.

DOLUNAY OĞLAK BURCUNDA (12.07.2014)

Merhabalar bugün saat 14.30’da Oğlak burcunda bir dolunay meydana geliyor. Dolunay esnasında Oğlak yöneticisi olan Satürn’ün hem Plüton hem de Ay’la iyi açıları olsa da gökyüzünde oluşan Grand Cross çok neşeli bir gün vadetmiyor. Ancak açı kalıbının yönlendiricisi Ay olduğu için etkisi uzun sürmeyecektir bu nedenle endişeye de mahal yok.

Dolunay esnasında oğlak burcunun temsil ettiği konular gündemde olacaktır. Yani kendimizi güvende hissetme ihtiyacı duyabilir, elimizdekileri muhafazaya yönelebiliriz, kişiliğimizi ve kendimizi ön plana çıkarmak isterken duygularımızı saklamak, stres yükünü içimize atmak, paylaşımsız olmak, bencilliğimizi ve hırslarımızı dinlemek gibi özelliklerimiz kendini gösterecek. Diğer açıdan bakmak gerekirse; Cilt problemleri her zamankinden fazla gözümüze batabilir; sivilce, akne sorunları, deride hasarlar oluşabilir, yaz gününde susuzluktan ve cilt kuruluğundan şikayetçi olabiliriz. Dengemizi kaybedebilir, kendimizi sağa sola çarpabiliriz(İleriki günlerde nasıl olduğunu bilmediğiniz morluklarla karşılaşabilirsiniz.) ayrıca Diş sorunları, omurga ve boyun ağrıları kendini gösterebilir. Problem değil birkaç güne geçecektir.

Dolunay Türkiye’nin 3. Evinde gerçekleşiyor, yükselen stres ve özellikle uluslararası iletişim becerilerinde aksamalar, yetersizlikler, genel itibariyle yakın komşularla sorunlar, bununla beraber stratejik hataları beraberinde getirebilir. Medya ilişkilerinde ve hitabette problemler oluşacaktır. Bilgi kaynaklarında sapmalar olabilir, ilerleyen günlerde bazı sırlar açığa çıkabilir.

Şimdi Dolunay’ın burçlar üzerindeki etkilerine geçelim:

Koç ve yükselen Koç

Dolunay koç burcunu kariyer ve toplumda kendini gösterdiği/ göstermek istediği noktadan vuracaktır. Koç ve yükselen koçların iş stresine bağlı sorunları artabilir, işleri kontrol altında tutma isteği artacağından yıkılmaz görünen bir sütun ardına büyük krizleri saklayacaklar. Çevrelerinde kendilerini ne şekilde tanımlayacaklarını da düşündükleri için yoğun hırs içeren yaklaşımlarda bulunabilirler. Bununla beraber sabır göstermeleri gereken konularda yeteri kadar bekleyemiyor olmaları dolayısıyla moral olarak düşük ve gergin tavırlarıyla çevrelerinde kırıcı davranışlar gösterebilirler. Meseleleri içselleştiriyor olmaları dolayısıyla yaşanan olaylar beklentilerini karşılamadığı için bu alanda da hasarlar yaşayabilirler.

Boğa ve yükselen Boğa

Boğa ve yükselen boğalar için dolunay sürecinde bir yandan yenilenme/ açılma isteği bir yandan da kendini muhafaza konuları ön planda olacaktır. Ruhsal ve maddi isteklerini dengeleyemiyor olmalarından ötürü kapalı ve iletişimde zorlanan bir yapı gösterecekler. Hoşlarına gitmeyecek davranışlarda bulunan kişilerden uzaklaşmak istemelerine rağmen bunu gerçekleştirmekte zorlanabilir, yeni tanıştıkları kişilere kendilerini anlatmakta isteksiz davranabilirler. Rahatlık arzusu ve zihinsel tembellik sürecine gireceklerinden öğrenmek istedikleri konularda da çabuk dağılabilecek bir yapıya sahipler. Buna dikkat etmeleri gerekiyor. Kurdukları bazı bağlantıları da bu süreçte kaybedebilir ve bundan dolayı öfkeli davranışlar gösterebilirler.

İkizler ve yükselen ikizler

Cinsel istekleri yoğun şekilde artacak olan ikizler ve yükselen ikizler burçları bu konuyla alakalı olarak kendilerini gizleyebilir, muhataplarına karşı kendilerini ağırdan satabilirler. Bununla beraber kendilerinden gizlendiğini düşündükleri konularda bilgiye ulaşma yollarını arayabilir, sabır göstermeleri anlarda sabırsız davranışlarla işleri bozabilirler. Duygularını söylemek istedikleri halde söyleyemeyecekleri yahut kendilerini tutmaları gerekeceği için bununla ilgili stresler yaşayabilirler. Kapalı ve gizli davranışlarının altında kendini koruma güdüsü bulunacaktır.

Yengeç ve yükselen Yengeç

Uyumlu davranışlarda bulunmakta zorlanacak olan yengeç ve yükselen yengeçler bir yandan yalnızlık korkusu yaşarken diğer yandan başkalarıyla da iletişimde kalmak istemiyor oluşlarından dolayı şikayete yatkın tavırlar göstereceklerdir. Bununla beraber başkalarıyla iletişime geçen sevdiklerini kıskanma durumu da ortaya çıkabilir. Duygusal hayatlarında da bencil ve hırslı davranışlar göstereceklerinden partnerleri üzerinde gereksiz baskı oluşturabilirler. Her türlü ilişkileri gergin ve hırslı bir şekilde seyredeceğinden özel ilişkilerde problemlere de dikkat etmeliler.

Aslan ve yükselen Aslan

Aslan ve yükselen aslanlar için dolunay sürecinde başkalarına karşı olan sorumluluklarında hissettikleri şahsi yükselişi bir zorunluluk gibi hisseme ve kendi görmeyi reddettikleri hatalarından dolayı başkalarını suçlama eğilimi ortaya çıkacaktır. Hak ettikleri değeri göremediklerini düşünebilir bu nedenle çevrelerinde adaletsizlik olduğunu düşünebilirler. Bu düşüncelerine fazla odaklı olmalarından dolayı da diğer konulara odaklanma sorunu yaşayabilirler. Bunların dışında aslan ve yükselen aslanlar bazı zararlı kötü alışkanlıklarını terk etme kararı alabilirler.

Başak ve yükselen Başak

Başak ve yükselen başakların sevilme isteklerinde ve romantik hislerinde oluşan artış nedeniyle bu isteği yenmek adına hareket edebilir, sabırsız ve agresif davranışlarıyla isteklerine ulaşmaya çalışabilirler. İlişkisi/ flörtü olan başaklar ise beraber oldukları kişiye karşı yoğun bir kıskançlık ve sahiplenme isteğiyle yaklaşacaklarından dolayı bazı sorunlar yaşayabilir, istedikleri duygusal yaklaşımı almak için yanlış yollar seçebilirler. Duygularını muhafazaya yönelik davranışlar gösterecek olmalarından dolayı bu birkaç günde başak ve yükselen başaklar eskiyi sık sık hatırlayabilir, yeni adım atmaktan çekinebilir. Ayrıca ödemeler konusu da yoğunlaştıkları önemli konulardan olacaktır.

Terazi ve yükselen Terazi

Terazi ve yükselen teraziler için dolunay sürecinde ailevi sorunlar ön plana çıkabilir. Özellikle kadınlarla anlaşmakta zorlanacaklarından fikirlerini başkalarına açıklamama konusunda katı tutumlar sergileyebilirler. Bulundukları alandan çıkmak istemeyişleri ve güvenli alanı terk etme endişesi nedeniyle yeni adımlar atma konusunda tedirgin davranışlar gösterecek, neticelenmesini istedikleri işler için destekleyici diğer konuları sağlama almaya çalışacaklar. Bir yandan çevrelerini değiştirmek isterken diğer yandan duygusal gerginliklerine bağlı olarak hareketsiz kalmayı seçecekler.

Akrep ve yükselen Akrep

Akrep ve yükselen akrepler dolunay dönemini şüphelendikleri konularda insanları gizli gizli sorgulama eğilimi gösterecekler. Fazla konuşmayacak, buna karşın herkesi izleyecek, herkesi dinleyecekler. Sevdikleri insanları kaybetmemek adına bazı sıkıntılı durumları görmezden gelebilir, gördükleri/ fark ettikleri durumları ortaya çıkarmayabilirler. Yüzleşme korkusu ve sorunlardan kaçma eğilimi olacağından tatminsiz ve karmaşık davranışlarda bulunabilirler. Duymak istemedikleri şeyler karşılarına gelebileceği için her şeye hazırlıklı olmalılar. Bununla beraber ufak tefek programlarında aksilikler yaşanabilir, olaylara anında müdahale edemeyebilirler.

Yay ve yükselen Yay

Maddi kaynaklarını koruması gerektiğini düşünen yay ve yükselen yaylar bu korumayı gerçekleştirmekte problemler yaşayabilirler. Ani harcamalar yapabilir, beklemedikleri ödemelerle uğraşmak durumunda kalabilirler. Bu dönemde eşyaları da fazlasıyla kıymetli olacağından başkalarına verdikleri fakat geri gelmemiş yahut sorunlu olarak ellerine geçmiş eşyaları dert haline gelebilir. Hareket alanlarının daraldığını hissedecek olan yay ve yükselen yaylar çevrelerinde gelişen ani olaylara karşı biraz daha sakin yaklaşmalılar.

Oğlak ve yükselen Oğlak

Dolunay’ın etkilerinin büyük kısmını yaşayacak olan oğlak ve yükselen oğlak burçları şüpheci, gergin, sert ve değişmez tavırlarıyla çevrelerindekileri ve kendilerini bunaltmayı başarabilecekleri bu süreçte dikkatli olmalılar zira dönülmesi zor hasarlar yaratabilirler. Bencil davranacaklar ve isteklerine daha fazla odaklanacaklar, bunu yaparken de gereğinden fazla zihinsel enerji harcayacaklar ama birkaç gün boyunca isteklerini gerçekleştirmek adına uygun bir süreç olmayacaktır. Bununla beraber otoriter kişilerle anlaşmakta yoğun şekilde zorluk çekecek ve özellikle emir kipiyle konuşan insanlara karşı sert davranışlar ve içsel öfke besleyecekler.

Kova ve yükselen Kova

Zihnini organize etmeye çalışan dağınık kova ve yükselen kova burçları bir süre önce değiştirmeyi düşündükleri durumları, ellerindekini kaybetme korkusuyla değiştirmekten vazgeçecekler. Ortaya çıkan sorunlar kovaların zihninde gittikçe büyüyeceğinden ani şekilde öfke sorunu yaşayabilirler. Uyku sorunları, kendini ve isteklerini ifade güçlüğü, öncelikleri belirleyememe durumu kendini göstereceğinden depresif duygu durumuna düşebilir, buna karşın sevdikleri kişiler tarafından kendilerine verilen sözlerin tutulmaması nedeniyle de değersiz hissedebilir, çözümsellikten ziyade susmak veya bağırmak arasında iki uçta gidip gelebilirler.

Balık ve yükselen balık


Dolunay sürecinde balık ve yükselen balık burçları için beklentiler ve gerçekleşmeyen istekler ön planda olacaktır. İstedikleri şeylerin yavaş gelişmesinden ziyade hiç gerçekleşmiyor olmasına takılacaklarından gelişen olaylara pek fazla dikkat edemeyecekler zira kendilerini bir miktar kaybetmiş gibi hissedecekler ancak etki birkaç günlük olduğundan böyle devam etmeyeceğini bilmek önemlidir. Bununla beraber kendilerini kontrol altına tutmaya eğilimli olacaklar dolayısıyla sosyalleştikleri ortamlarda sahte bir neşe gösterebilir, kendilerini akışa bırakmakta sorun yaşayabilirler. 

10 AĞUSTOS KOVA BURCUNDA DOLUNAY

Koç ve yükselen Koç

Dolunayda koç ve yükselen koçlar için sosyal hayattaki bazı problemlerin artık çözüm noktasına ulaşması söz konusu olacak. İstek ve beklentilerdeki artışlar, gerilimli bekleyişlerin son bulması için koçlar bazı kararlar alıp uygulayabilirler. Kariyerle ilgili değişiklik isteyen koçlar için de gerilimli bir süreç olacaktır.

Boğa ve yükselen Boğa

Dolunay boğa ve yükselen boğalar için otoriter konumdaki insanlarla anlaşmazlığı getiriyor. Kariyer alanında zorlanmalar olabileceği gibi, kendilerini zapturapt altına almak isteyecek herkes ve her şeye karşı tepki gösterecekler. Kendilerini değiştirmek istemelerinden dolayı bunu gerçekleştirmelerine engel olacak şeylerden uzaklaşma eğilimleri olacaktır.

İkizler ve yükselen İkizler

Dolunay İkizler ve yükselen ikizler burçlarını bazı değişikliklere itecektir. Özgürlüğü koruma ve sınırları belirleme çabası artabilir, bununla beraber uzun süreli programlar yapmaya isteksiz ve karamsar tavırlara yatkın davranışlar gösterebilirler. Zihinleri fazla karmaşık olacağından anlatmak istedikleri şeyleri çok farklı ve agresif yollardan anlatmaya da meyilli olacaklar, dolayısıyla dolunay haftasında iki kez düşünüp bir kez konuşmaları oldukça faydalıdır.

Yengeç ve yükselen Yengeç

Dolunay sürecinde yengeç ve yükselen yengeçler öfke ve hırslarından dolayı yanlışlar yapmaya açık bir halde olacaklarından tavır ve davranışlarına dikkat etmeleri gerekiyor. Bununla beraber cinsel olarak beklenti ve istekleri artacağından yanlış, daha sonradan canlarını sıkacak ilişkilere yönlenebilirler. Ayrıca bazı şeylerin kendilerinden gizlendiğini düşünecek, şüpheci ve analizci tavırlarıyla her şeyi didikleyecekler. Başkalarının cevaplamak istemediği sorular sorabilirler.

Aslan ve yükselen Aslan

Dolunay sürecinde aslan ve yükselen aslanlar anlaşılması zor davranışlarını akılcı yanlarıyla kapatmaya eğilimli olacaklar. Duygusal olarak yoğun davranışları olacağından iyi veya kötü, çabuk etkilenmeye açık, sorularına kendi cevaplarını verecek bir yapıda olacaklardır. Sosyal ortamlara girmek istemelerine rağmen bu sosyalleşme biçiminden keyif almamaları da kuvvetle muhtemel.

Başak ve yükselen Başak

Dolunay zamanı başak ve yükselen başaklar için çalışma zorluklarını beraberinde getiriyor. Odaklanma sorunları, akıl karışıklığı, fiziksel olarak –özellikle bacaklar ve sindirim sistemi- sorunları yaşayabilirler. bununla beraber sağlıklarını ilgilendiren yeni kararlar alabilir, spor, diyet gibi programlar oluşturabilirler.

Terazi ve yükselen Terazi

Dolunay süreci terazi ve yükselen teraziler için duygusal patlamaları berabernde getirecektir. Beraberliği olan teraziler bazı sorunlar yaşayabilir, yalnız teraziler ise duygusal boşluklarının daha çok farkına varıp bunu bir sorun haline getirebilir, girdikleri ortamlarda uyumsuz ve neşesiz tavırlar gösterebilirler.

Akrep ve yükselen Akrep

Dolunay sürecinde akrep ve yükselen akrep burçları aile olmanın zorluklarını görecekler, aileleri içerisinde bir takım gerilimler oluşabilir. Duygusal olarak fazla derin ve isteklerini ifadede ketum davranacaklarından kararını vermedikleri konularda yoğun duygusal tepkiler verebilirler.


Yay ve yükselen Yay

Dolunay zamanı ise yay ve yükselen yaylar için iletişim becerilerinde aksaklıklar dönemi olacaktır. Anlatmak istediklerini tam olarak anlatamayabilir, dinlediklerini de anlamakta sorun yaşayabilirler bu nedenle çevrelerinde huzursuzluklar oluşacaktır. Programları aksamış yahut katıldıkları programlar tatsızlaşmış olabilir. yakın arkadaş ve kardeşlerle olan ilişkilerde de problemler yaşanabilir.


Oğlak ve yükselen Oğlak

Dolunay süreci oğlak ve yükselen oğlaklar için kendi varlıklarını ve dünyadaki yerlerini sorguladıkları biraz depresif bir süreç olacaktır zira dünyada çok tutunamadıkları ve istikrarsız oldukları gibi endişeler taşıyor olmaları kuvvetle muhtemel. Ayrıca maddi olarak ulaşmak istedikleri noktaya henüz ulaşamadıklarını da düşünebilir, “param olsa x yapmaya imkanım olmuyor” gibi söylemlerle karamsarlaşabilirler.

Kova ve yükselen Kova

Dolunay zamanında kova ve yükselen kovalar kendilerine dair şikayetlerini artıracak ve memnuniyetsiz tavırlar gösterecekler. Hiçbir şeyden hoşnut olmayacak ve pek çok sorunu kendilerinde arayacaklar dolayısıyla güvensiz ve çevreye karşı da pasif bir duruş sergileyeceklerdir. Kendilerini istedikleri gibi ifade edemiyor olduklarını düşünecekler.


Balık ve yükselen Balık


Dolunay süreci balık ve yükselen balıklar için gizli endişeleri ortaya çıkarıyor ve kabul edemedikleri bazı konuları önlerine getiriyor. Durdukları yerde bile rahatsız hissediyor olduklarından başkalarına da bu gerginlikleri yansıtacak ve rahatsız oldukları konuları çevrelerinden gizleyecekler. 

9 EYLÜL BALIK BURCUNDA DOLUNAY

Merhabalar, bugün sabah 4 sularında Balık burcunda bir dolunay meydana geldi. Balık dolunayı ana faktörler açısından çok sorunlu olmamakla beraber balık yöneticisi Jüpiter ve Neptün’ün açılarının da kötü olmaması dolayısıyla etkileri daha yumuşak hissedilecek bir dolunay sürecine işaret ediyor. Ama klasik dolunay taşkınlığı hepimizi bekliyor. Özellikle dolunayın balıkta gerçekleşiyor olması sezgilerimizi artırıp, pek çok tahmin ve fikir yürütme için ortam sağlayacaktır. Dolunay esnasında Jüpiter’in Uranüs’le olan uyumlu açısı abartı eğilimini de getirecektir. Bir haftalık süreç boyunca –en ufağından en büyüğüne- normalde yapmadığımız şeylere eğilim gösterebiliriz. Bununla beraber yine Jüpiter Merkür arasındaki olumlu açı da zihnimizi işlek kullanacağımızın, bu süreçte bol bol beyin fırtınası estirerek neden-sonuç ilişkilerine varabileceğimiz verimli bir zihnin habercisi olacaktır. Yine her zaman hatırlattığım gibi dolunay sonrasında kilo vermek daha kolaydır, su ihtiyacı artacaktır, sezgiler ve gerilimler kuvvetli olacaktır.

Koç ve yükselen Koç

Dolunay süreci koç ve yükselen koçlar için zihinsel aktivitelerin artıp fiziksel aktivitelerin azaldığı bir dönem olacaktır. Uyku sorunları, garip rüyalar, normalden fazla sezgisel düşünce koçlar için kendini gösterecektir. Endişe ve korkularını bir kenara atacak yahut sorunlara rasyonel çözümler getirmek adına hareket edecekler. Kendilerini nasıl tanımladıklarına bakıp, ne yapabileceklerine dair değerlendirme yapabilecekleri bu süreçte önemli bir sorun özellikle duygusal yaşamda abartılı istek ve davranışlar, dolayısıyla isteklerin karşılanamıyor olması olacaktır.

Boğa ve yükselen boğa

Dolunay sürecinde boğa ve yükselen boğalar özellikle kendilerini dışa açma, sosyalleşme, başkalarıyla iletişim kurma açısından daha istekli ve yüksek beklentili olacaklardır. Yeni hedefler belirleyebilir, hayallerine farklı pencerelerden bakma fırsatı yakalayabilirler. Bazı arkadaşlıklarıyla ilgili tamam yahut devam kararı alabilir, bazı arkadaşlarıyla da ilişkileri beklemedikleri bir derinlik kazanabilir.

İkizler ve yükselen ikizler

Dolunay sürecinde ikizler ve yükselen ikizler burçları ilerlemek adına hareket ediyor olacaklar. Özellikle kariyer, gelecek, öne çıkma ve hayatın rotasını tutturma konuları ön plana çıkıyor. Daha disiplinli ve hırslı şekilde hareket ediyor olacaklarından önemli adımlar atmaya girişebilir, sosyal hayatları, gelecek planları ve kariyer hedeflerinde dengeyi yakalayabilirler.

Yengeç ve yükselen yengeç

Kendini yeniliklere açmaya hazır ve istekli olan yengeç ve yükselen yengeçler dolunay teması “yeni olayların, bakış açılarının hayata girmesi” olacaktır. Daha felsefi daha derin ve işlevsel düşünüyor olmalarından dolayı bu dönemde sürüncemede kalmış, akıllarında soru işareti olan konuları halledebilir, yapmayı planladıkları ama cesaret bulup gerçekleştiremedikleri konuların üzerine eğilebilirler.

Aslan ve yükselen Aslan

Dolunay döneminde duygularının ve hırslarının eline düşme ihtimali yüksek olan burçlardan biri aslan. Zihinsel olarak karmaşık ama bir yandan hareketli olan aslan ve yükselen aslanlar özellikle başkalarını etkilemek adına oldukça istekli ve hatalar yapmaya açık bir durumda olacaklar. Duygusal isteklerini cinsel istekleriyle karıştırabilir ve yanlış, sonradan kendilerine fayda getirmeyecek ilişkilere çekilebilirler. Davranışları agresifleşebilir ve istediklerini elde etmek için başkaları üzerinde baskı kurmaya yatkın olabilirler. Bu nedenle biraz dikkatli olmaları gerekiyor. Ödemeler konuları da gündeminde olacak aslanların ayrıca bu dönemde iyi ödeme planı yapabilmesi ve maddi olarak kendini iyi düzenleyebilmesi de söz konusu olacaktır.

Başak ve yükselen başak

Dolunay döneminde başak ve yükselen başaklar için duygusal abartılar öne çıkıyor olacak. Mevcut ilişkilerinde yeni bir şeyler yaşamayı hedefleyebilir ve buna göre hareket edebilirler. Ancak dolunay anında Burçlarındaki Venüs ve Neptün’ün olumsuz açısından dolayı başaklar için özellikle duygusal beklentilerin tam karşılanmaması, bazı hayallerinden vazgeçmek durumu da söz konusu olacaktır. Yeni bir ilişki için bu dönemde fırsatlarla karşılaşabilir, ani duygusal yakınlıklarla yeni kişileri hayatlarına sokabilirler ama önemli olan burada, beklentileri düşük tutmak.

Terazi ve yükselen Terazi

Terazi ve yükselen teraziler dolunay sürecinde fiziksel sağlıklarını ve görünüşlerini ilgilendiren kararlar almaya yatkın olacaklar. Kötü alışkanlıklarıyla ilgili düzenlemeler yapabilir, diyet/spor yapma kararı alabilir, estetik değişiklikler için fikirler oluşturabilirler. Bununla beraber odaklanma konusunda oldukça iyi olmalarına karşın yöneticileri Venüs’ün etkisinden dolayı odaklandıkları alanlar kendilerini geliştirmekten ziyade duygusallaştıran konular olabilir.

Akrep ve yükselen Akrep

Akrep ve yükselen akrepler dolunay sürecinde duygusal olarak tepki göstermeye yatkın bir halde olacaklar. Özellikle bir süredir devam eden duygusal sorunlarını çözmek için kararlar alabilir, düşündüklerini gerçekleştirmek için fırsat aramaya başlayabilirler. Özledikleri kişilerle iletişim kurma ihtimalleri bu dolunay sürecinde daha yüksektir. Riskli işlere girebilir, neticesi şansa kalmış eylemlerde bulunabilirler. Bununla beraber alkole yatkınlıkları da artacağından ve dolunay abartılı etkileri hayatımıza sokuyor olacağından kontrollü alkol tüketimi iyi olacaktır.

Yay ve yükselen Yay

Yay ve yükselen yaylar için dolunay süreci hayatla ilgili beklentilerini ortaya çıkarmak ve kendilerine doğru bir yol haritası çizmek anlamına geliyor. Duygusal olarak daha içe dönük olmalarına karşın çevreleriyle etkileşimleri yoğun olacaktır. Hareket istekleri artacak. Yalnız kaldıklarında da çözülmemiş sorunlara odaklanarak çözüm yolu arayacaklar ancak önemli planlarını uygulamak için biraz beklemeleri iyi olacaktır.

Oğlak ve yükselen Oğlak

Dolunay süreci oğlak ve yükselen oğlaklar için yakınlarıyla iletişim halinde olmak, kısa vadeli planlar yapmak, yeni dedikodular ve bilgiler öğrenmek için istekli olacakları günleri işaret etmekte. Daha sosyal ve katılımcı olabilir, düşüncelerini paylaşmak adına daha istekli davranabilirler. Zihinsel olarak faal olduklarından öğrenmek, araştırmak istedikleri konulara eğilebilir, hobilerine yönelik gelişim amaçlayabilirler.

Kova ve yükselen Kova

Dolunay sürecinde kova ve yükselen kovalar maddi önceliklerini belirlemeye başlayacaklar. Yeni projeler, yeni iş alanları, mevcut iş alanında ilerleme yolları gibi konular önem kazanıyor. Bununla beraber hayattaki varlıklarını nasıl sürdüreceklerine ve beklentilerini nasıl karşılayacaklarına dair de fikirler oluşturmaya başlıyorlar. Radikal kararlar çıkarabilecekleri bu dönemde hedeflerine ulaşmak için ne yapmaları gerektiğini iyi çözümleyeceklerinden süreçten faydalanmaları iyi olacaktır.

Balık ve yükselen balık

Balık ve yükselen balıklar için dolunay süreci biraz gergin biraz neşeli geçecektir. Kendilerini gösterme, ne istediklerini iyi ifade etme, güçlerini belli etmek adına hareket edecek bunu gerçekleştirmek için de abartılı konuşmalara ve abartılı hareketlere yatkın bir profil çizecekler. Sezgileri ve hafıza oldukça güçlü olacak balıklar için kısa süreli bir eskiye dönüş yaşanabilir, eski anıları hatırlayıp biraz yoğun duygular gösterebilirler. Ayrıca sezgilerinden yola çıkarak kendileriyle ilgili asıl istediklerinin ne olduğuna karar vermeleri ve buna göre hareket etmeyi seçmeleri de oldukça yüksek ihtimaldir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder