20 Ekim 2014 Pazartesi

20-27 Ekim haftası Burç yorumları (Akrep burcunda Güneş tutulması)



Herkese Merhabalar.  23 Ekim’de Akrep burcunda Güneş tutulması meydana geliyor. Akrep burcunun yöneticileri kötü ve aktif açılar yapmamakta dolayısıyla Güneş tutulması pek çok kişi için ilişkilerinde karar ve yeni ilişkilere açılmayı beraberinde getirecektir. Bununla beraber 25 Ekim’de Merkür retrosu sona eriyor ancak etkileri yine ay başına kadar azala azala devam edecektir. Bu hafta geçtiğimiz haftalara nazaran daha sakin ve kararlı olacağımız bir süreç yaşıyor olacağız.

Koç ve yükselen koç

Koç ve yükselen koç burçları için tutulma dönemi tabir-i caizse bir aydınlanma süreci olacaktır. Merak ettikleri bazı şeyleri öğrenecek, şüphelendikleri konularda aradıkları cevapları bulacaklar. Bununla beraber maddi anlamda kendilerini etkileyecek çalışmalarda yer almaya yatkın bir yanları var. Akıllarını kurcalayan ve hayatlarına sokmak istedikleri biri varsa bu kişiyle ilgili bir karar alabilir ve ilişki başlatmak için istekli olabilirler, ayrıca fiziksel olarak çekici buldukları kişilerle kısa süreli ilişkiler yaşayabilir ya da kısa süreli çekimden dolayı hislerini yanlış değerlendirebilirler. Ya aşırı sessiz ya aşırı gürültülü olmak arasında gidip gelecekleri bu süreçte olaylara karşı gösterdikleri tavırlar da genel olarak uyumlu olacaktır. Koç ve yükselen koçlar fiziksel ve duygusal anlamda huzuru ararken, doğru yolları arama konusunda da büyük bir emek harcayacaktır.

Boğa ve yükselen boğa

Karşıt burcunda tutulma meydana gelirken yönetici Venüs’ün de bu tutulma arasında kalması boğa ve yükselen boğaları duygusal anlamda tetikleyecektir. Aşk ve paylaşım istekleri artarken eskileri unutmaya ve yeni adımlar atmaya başlıyorlar. Kendilerine olan güvenleri oldukça yüksek olacağından uzun zamandır hayalini kurdukları ve fakat istedikleri noktaya getiremedikleri bir ilişki varsa bu alanda başarılar elde edebilirler. Otoritelerini sadece duygusal anlamda değil, fiziksel ve genel direnç anlamında da ortaya koyabilecek olmaları ve kendine güvenin artması nedeniyle çevrelerindeki duruşları değişecek ve etraflarında istediklerini yaptırabilecek, doğru şekilde ifade edecek yapıları da ortaya çıkacaktır. Bu noktada dikkat edilmesi gereken konu, iş ve sosyal çevrelerinde bazı sırları ortaya dökülmeye çalışılabileceğinden kimin ne bildiğini iyi değerlendirmeliler.

İkizler ve yükselen ikizler

İkizler ve yükselen ikizler burçları tutulma sürecinde fiziksel görünümleri ve sağlıkları konusunda oldukça önemli kararlar almaya yatkın olacaklardır. Yeni bir beslenme temposuna girebilir, spor yapma kararı alabilirler. Odaklanma yetenekleri yoğun olacaktır, mesleki anlamda değişim istekleri artacaktır. Yeni bir iş arayışına girebilir yahut mevcut işlerine normalden daha fazla eğilip çalışmalarında başarılı çıkışlar yakalayabilirler. Oldukça dikkatli davranışlar gösterecekleri bu süreç ikizler burçları için beraberinde yanlış adımları bırakma kararını da beraberinde getirecektir ve özellikle akıllarını dağıtan, ruhsal olarak sıkıntı veren pek çok konuyu daha evvel düşünmedikleri şekilde detaylarıyla ele alıp buradan çıkan sonuçlara göre yeni kararlarla yola devam edebilirler.

Yengeç ve yükselen Yengeç

Tutulma sürecinde yengeç ve yükselen yengeç burçları için yeni ilişkiler söz konusu olabileceği gibi, mevcut ilişkilerinde sorun varsa düzeltme yahut heyecanı kaybolan ilişkiyi daha aktif bir hale getirme süreci devreye girecektir. Bununla beraber var olan ilişkileri için tamam ya da devam kararı da alabilir, kendileri için bir üst nokta hedefleyebilirler. Çocuk sahibi olmak isteyen yengeçler için bu dönemde yeni kararlar ve sevindirici haberler gündeme gelecektir. Bunların dışında, daha eğlenceli, çevresinde daha aranılan bir yapı göstereceklerinden pek çok organizasyona davet edilebilir, yaratıcı yanlarını ortaya koyabilecekleri imkanlar yakalayabilirler. Fırsatları iyi ve kolay değerlendirebiliyor olmalarından ötürü önümüzdeki birkaç hafta oldukça dikkatli ve gözü açık davranmalarını öneririm.

Aslan ve yükselen aslan

Tutulma sürecinde aslan ve yükselen aslanlar ev değişimi, tadilatlar, çevresel düzenlemeler konularına yoğun şekilde ilgi göstermeye eğilimliler. Tutulma anı doğu ufkunda aslan yükseliyor olması nedeniyle kendi hayatlarına da bir çeki düzen verme kararı alabilir, yenilikler yapmaya istekli davranışları ve çevrelerine uyumlu yaklaşımlarıyla kolay bir değişim geçirebilirler. Normalde vazgeçemedikleri ama vazgeçmek istedikleri huyları varsa bu dönemi iyi değerlendirmelerini öneririm. Ayrıca kadınlarla olan ilişkileri normalden daha iyi olacaktır ve kendilerini ifade etme istekleri de yoğun şekilde kendini gösterecektir, yeni arkadaşlıklar kurabilir, beklemedikleri veya fark edemedikleri bazı konuları çevrelerindeki kadınların rehberliği sayesinde fark edebilirler.

Başak ve yükselen başak

Genel çevre iletişimi oldukça yoğun seyredecek başak ve yükselen başak burçları için hızlı düşünüp hızlı karar almak önemli olacaktır. Yakın gördükleri kişilerle uyumlu ve iyi bir etkileşim içerisinde olacaklardır yalnız dikkat edilmesi gereken nokta başak ve yükselen başaklar bu birkaç haftalık süreçte hislerini anlamaya yatkınlar ancak bunu yaparken oldukça dikkatli olmalılar zira sonradan istemedikleri yerlerden anlattıkları şeyleri duyabilirler. Çevrelerinde yer alan biriyle ilişkiye yahut flörte başlayabilir yahut çevrelerinden kendileriyle ilgilenen birini fark edebilirler.  Başak ve yükselen başaklar pek çok haber alıp, pek çok dedikodu duyacaklardır ve bu dedikoduları kendileri yönlendireceklerdir. Bu nedenle edindikleri bilgiler vasıtasıyla oldukça keyifli bir dönem geçireceklerdir.

Terazi ve yükselen terazi

Tutulma sürecinde terazi ve yükselen teraziler hayatlarındaki öncelikleri değiştirebilecekleri gibi kendilerini asıl hedefe götürecek olan konulara ve kişilere yönelerek bir hareket planı çizebilirler. Neyin önemli ve neyin önemsiz olduğu üzerine düşünecek, olaylardaki faydaları nasıl bulacakları konusuna odaklanacaklar. Elde etmek istediklerine ulaşabilmek için planlamalar yapabilirler. Bununla beraber maddi anlamda biraz dikkatli olmaları iyi olacaktır zira yöneticileri olan Venüs ikinci evde keyfi işler yapabilecek bir konumda bulunmakta. Beklenmedik harcamalar, önemli alışverişler yapabilir, iyi hesaplama yapamadıkları için biraz zorlanabilirler. Bu nedenle yapacakları alışverişlerde çok dikkatli davranmalılar. Ayrıca yeni kazanım yolları aramak da bu dönemde terazi burçları için önemli olacaktır. Ek iş arayışına girebilir yahut kendi işlerini kurmak için büyük bir istekle hareket edebilirler.  Çevrelerinde oldukça çekici ve aranılan biri haline gelebilecekleri için yeni arkadaşlıklar kurabilir, yeni flörtlere başlayabilirler.

Akrep ve yükselen Akrep

Burçlarında gerçekleşecek tutulma sürecinde akrep ve yükselen akrep burçları oldukça dikkatli hırslı, otoriter, kararlı bir yapı gösterecek ve kendilerini ilgilendiren, önemini görmezden geldikleri konulara müdahale etme fırsatı yakalayacaklar. Bu dönem akrep burçları için eğri oturup doğru düşünme dönemi olacaktır ve her şeyi, tüm gerçekliğiyle değerlendirmeye açık olacaklar. Özellikle duygusal anlamda ve kişiliklerini etkileyecek bazı sırlar ortaya çıkabilir ve bu durum akrepler için sarsıcı ama düzenleyici özellik gösterebilir. Duygusal anlamda boşluğa düşme ihtimalleri yoğun olduğu için buna dikkat etmeleri, yanlış adımlardan kaçınmaları gerekiyor. Bunların dışında genel görünümleriyle ilgili bazı düzenlemeler yapma istekleri artabilir, yeni saç, giyim ve dikkat çekici şekilde davranış değişimine gidebilir, çevrelerini şaşırtabilirler.

Yay ve yükselen Yay

Yay ve yükselen yaylar için tutulma süreci melankoliyi bırakıp dışa açılma isteğini beraberinde getirecektir ve yay burçları için dikkat çekici rüyalar dönemi başlayacaktır. Hem kendileriyle ilgili cevap bulamadıkları bazı konularda yine kendi fenerleriyle aydınlanacak hem de huzur arayışına girişecekler. Uzun zamandır görmedikleri ve haber almadıkları biriyle ilgili duygusal düşüncelere girebilir ve tekrar görüşme, beraber olma isteği duyabilirler. Eskide kalan ya da eskide kaldığını düşündükleri konuların hiç de sandıkları gibi eskide kalmadığını fark edecek ve yeniden gündemlerine alacaklar. Daha aktif ama şüpheci davranıyor olacaklarından çevrelerinde gelişen pek çok olayın da perde arkasını çözebilirler. Tutulma süreci yay burçları için fizikselden ziyade zihinsel bir arınma ve yenilenme etkileri taşıyor bu nedenle kendilerini ve duygularını anlatmaya isteksiz fakat değişimler gerçekleştirmeye ve planlar yapmaya oldukça istekli olacaklar.

Oğlak ve yükselen oğlak

Oğlak ve yükselen oğlak burçları tutulma sürecinde genel çevrelerinde ve arkadaş grupları arasındaki bazı sır ve gizli saklı işlerle karşılaşıp, bazı perdeleri kaldırıp arkadaşlıklarına yeni bir bakış açısı getirebilir, bazı arkadaşlarını hayatlarından çıkarma kararıyla yola devam edebilirler. Genel olarak istedikleri şeyleri ön plana koyacak ve bu doğrultuda hareket edecekler. Çevrelerinden birilerini çıkartabilecekleri gibi aynı zamanda yeni kişilerle tanışabilecekleri ve bu kişilerden fayda görebilecekleri için oğlaklar için bir kazanım da söz konusu. Özellikle iş arayan oğlak ve yükselen oğlaklar bu süreçte arkadaşları vasıtasıyla bir işe girebilir yahut iş olanaklarıyla karşılaşabilirler. Bir arkadaşlarından duygusal bir teklif alabilir yahut arkadaşlarına karşı duygusal bir hamle yapabilirler zira duygularıyla ilgili fark etmedikleri şeyleri bu dönemde net biçimde fark edeceklerdir.

Kova ve yükselen kova

Tutulma sürecinde kova ve yükselen kova burçları için kariyer, iş ve hayatın odak noktasının ne olacağı konusu önemli bir hal alacaktır. Çoğu kova burcu yaptıkları şeylerin esasında yapmak istedikleriyle daha zıt şekilde geliştiğini anlayacak ve buna göre yeni bir hareket planı oluşturmaya başlayacaktır. İş yerinde başarılı çalışmalar yapabilir, önemli sunum veya projeler ortaya koyabilirler. Bununla beraber genel çevrelerinde normalden daha baskın davranışlar göstereceklerinden arkadaşlarını yönetip yönlendirebilir ve fikirleriyle onlara yol gösterebilirler. Eski iş çevrelerinden yahut aktif iş çevrelerinden biriyle flörte başlayabilirler. Otoriter konumdaki kimselere duygusal anlamda yakınlık hissedecekler ve duydukları hayranlık hoşlanmaya varabilir. Bununla beraber erkeklerle genel olarak iyi anlaşacaklarından özellikle kadın ve eşcinsel kova burçlarının duygusal karmaşalara dikkat etmesini öneririm.

Balık ve yükselen balık


Balık ve yükselen balık burçları tutulma sürecinde derin düşünecekleri, hayattan gelişim ve yenilenme bekledikleri, eski hatalarını sık sık düşünüp yanlışlarını değerlendirecekleri bir süreçte olacaklar. Yeni konular öğrenme ve kendilerini geliştirecekleri alanlara yönelme eğilimi fazla olacaktır bu nedenle zihinsel olarak kendilerini rahatlatan ve yardımcı olacak kişilere karşı duygusal bağlar geliştirmeye açıklar.  Kimi konulara ve (duygusal anlamda) bazı kişilere çok fazla bel bağladıklarını düşünüp bu durumdan kendilerini sıyırmak isteyebilirler. Keyif, eğlence ve hayal kurmaya da yatkın olduklarından gerçekler ve hayalleri karıştırabilirler. Alkol ve ilaç kullanımına bu süreçte dikkat etmesi gereken balıklar, sorunlarını aşmak için yanlış yolları seçme eğilimde olacaklarından adımlarını da dikkatli atmalılar. Yeni girecekleri ortamlarda birileriyle tanışabilir yahut ortamlarına yeni girecek biriyle ilişki başlatma kararı alabilirler. 

1 yorum:

  1. Merhaba bu yıl içerisinde Astrolojik gelişmeleri yorumladığımız ve 2015 yılı içerisinde yaşanması muhtemel gelişmeler ve  2015 yılı burç yorumları  hakkındaki görüşmelerimizi yayınladığımız moda sitesinde öncelikli olarak Kadın arkadaşlarımızla beraber soru ve cevap şeklinde görüşlerimizi anlatmaya başladığımız Modaloji sitemiz yayına girdi.

    YanıtlaSil