14 Aralık 2013 Cumartesi

14-21 Aralık arası haftalık burç yorumları

Biliyorsunuz Mars 7 Aralık’ta Terazi burcuna geçiş yaptı, Mars Terazi burcunda Temmuz ayına kadar kalacağından dolayı burçlar üzerindeki etkisini buradan tekrar okumanızı tavsiye ederim. Bu hafta gökyüzünün en önemli görünümü 15 Aralıkta başlayacak olan Mars-Uranüs karşıtlığı zira bu açı daha sonra(21 Aralık) Mars’ın Oğlak burcundaki Plüton’a kare açı yapmasıyla büyüyecek ve birkaç hafta evvelki Uranüs-Plüton sert açısını da tekrar harekete geçirecek. Bu nedenle öncelikle Terazi, Koç, Oğlak burçları ve yükseleni bu olanlar oldukça dikkatli olmalılar zira bazı bitişler, kaza riskleri, yeni planların ters gidişi, programlarda aksilikler, beklenmedik olumsuzluklar gündeme gelecektir. Bununla beraber açıları yapan iki gezegen Plüton ve Uranüs toplumsal etkileri daha ağır basan gezegenler olduğundan büyük çaplı kazalar, katliamlar, toplu ölümler, durağan çatışmaların tekrar başlaması gibi etkiler oluşturacaktır. Ayrıca Uranüs’ün modern taşıtları yönetiyor olması araç kazalarını artıracaktır. Bu yazının konusu etkiler her iki yarımküre için de geçerlidir. Sadece Türkiye yahut kış yaşayan ülkeler olarak düşünülmemesi iyi olacaktır.

“Hiç mi iyi etki yok ne biçim gökyüzü bu, kaldırın şunu gözümün önünden” derseniz haklısınız tabii ama bir de tam noktasına ulaşmış olup yavaş yavaş açılmaya başlayan bir Jüpiter Satürn 120 derecelik görünümü var. Bu etki Mars-Uranüs etkileşimini biraz geri planda bırakacaktır önümüzdeki günlerde özellikle Akrep ve Yengeç ve yükseleni bu olanlar güçlü kararların gündeme geleceği, ani tekliflerin/fırsatların oluşabileceği bir ortamı da yakalayacak. Bu etkiden Akrep ve Yengeç kadar yoğun olarak bu gezegenlerin yönetimindeki Balık ve Kova burçları yükseleni Balık-Kova olanlar da faydalanacaklar. Diğerlerine yok da hiç mi yok? Elbette var. Her burcun mensubu hayatındaki farklı alanlarda fırsatlarla karşılaşacak yeni kararları gündemlerine alacaklar. Ancak yeni olan şeyleri hayata geçirmek için Ocak ayının ortasına kadar beklemekte fayda var.

Gelelim yine Uranüs Mars görünümüne… Bu görünümün en önemli günü aslında 25 Aralık ve sonrasındaki bir hafta olacak ancak kişiler üzerinde hissedilmesi başlayacak. Mars-Uranüs-Plüton açısı da aynı şekilde. Ama her zamanki gibi hatırlatmakta fayda var, bu tür görünümler her burçta yazıldığı gibi görünmeyecektir, kişisel transitlerinize göre bu kötü görünümler tümden ortadan kalkabilir, çok hafif olabilir, çok baskın da olabilir. Bunu aklınızdan çıkarmamanızda fayda var.
Herkese iyi haftalar diliyorum…

Koç ve yükselen Koç:

Kendileriyle ilgili sürekli bir yenilenme isteğinde olan koçlar bu hafta özellikle ikili ilişkilerde, ortaklıklarında, hakemli işlerde başarılı olamazlar. Gerginlikler, korkular, yanlış anlaşılmalar ve her türlü ilişkilerde zorlanmalar kendini gösterecektir. Söz konusu burçlarının yönetici gezegeni olduğu için çokça akıl karışması, odaklanma sorunları ortaya çıkaracak, kendi kişiliğiyle ilgili acımasız tutumlar gösterecekler ve kendileriyle ilgili acımasız eleştirilerde bulunacaklar. İstedikleri derinliğe bir türlü ulaşamayacak ve tüm hamlelerinde yüzeysel kalacaklar bu nedenle haftayı biraz daha sakin ve sinirlerini kontrollü yansıtarak geçirmeleri faydalı olacaktır. Her zamankinden daha fazla öfkeli olabilirler, tam olarak neden bu türlü bir öfke oluştuğunu bilemedikleri için öfkelerini yansıttıkları kişilerin kalbini kırabilirler.

Bununla beraber etkisi devam eden Jüpiter Satürn görünümü ortamı biraz yumuşatabilir. Maddi kaynaklarında artış bekleyen koçlar için faydalı olabilir, aynı zamanda bir ev değiştirme, eve çıkma, dekorasyon değişikliği kararları alabilirler. Kararlarını hemen uygulayamayacaklardır fakat endişeye gerek yok, önümüzdeki bir iki ay içerisinde uygun ortam oluşacak.

Boğa ve yükselen Boğa

Bu hafta boğa burçları ve yükselen boğalar kendileriyle bir iç hesaplaşma içerisinde olacaklar. Bir süredir bazı sorunların farkındalar ancak görmezden geliyorlar yahut oturup düşünme fırsatı bulamıyorlar ancak bu hafta bunu yapacaklar, ayrıca her zamankinden yoğun şekilde alışveriş yapma, saç modeli, giyim tarzı değiştirme isteğinde olabilirler. Ancak bu tür düşüncelerini uygulamayacaklardır. Boğa ve yükselen boğalarda sorunları gündeme gelebilir, ani çarpmalar, incinmeler, kemik ağrıları ve ateşli hastalıklar ortaya çıkabilir bu nedenle kendilerine dikkat etmeleri iyi olacaktır.

Bununla beraber boğalar Jüpiter Satürn görünümüyle, yeni flörtlere de hala açık olacaklar ve iletişim trafikleri yoğun olacak, hem hayatlarında hem de ilişkilerinde bazı kalıplaşmış düşüncelerinden, kendilerini kısıtladıkları konulardan uzaklaşarak bir yenilik getirmeyi hedefleyecekler.

İkizler ve yükselen ikizler:

Aşk, iş ve sosyal çevre iletişiminde zorlanmalar bu hafta ikizler burcunun gündeminde olacak. kendilerini verimsiz ve organizasyonsuz hissedecekleri için sık sık hata yapabilir, yanlış iletişim biçimlerini kullanarak verecekleri mesajın yanlış olmasına sebep olabilirler. Sonrasında ise bunu düzeltmekle uğraşacaklardır. Ayrıca haklarında yapılmış dedikodular duyabilir ve bundan dolayı oldukça öfkeli tavırlar sergileyebilirler. Flörtü, sevgilisi olan yahut evli ikizler burçları için duygusal anlamda da oldukça gergin bir süreç olacaktır zira sevgi ihtiyaçları artacak ve bunu dışa vurum stilleri zorlayıcı bir yapı gösterecektir. Yalnız olan ikizler burçları ise hayatlarında biri olması özlemini yoğun olarak yaşayacaklar.

Bununla beraber Jüpiter Satürn görünümünün etkisiyle maddi durumlarında yahut gelir kaynaklarında bir artış olabilir, uzun zamandır bekledikleri bir yerden para gelebileceği gibi beklemedikleri bir parayı da elde edebilirler. Ayrıca yeni bir diyete başlayabilir, spor yapma kararı alabilirler.

Yengeç ve yükselen yengeç

Kariyerlerini ilgilendiren konularda zorlayıcı etki altında kalacak olan yengeç ve yükselen yengeçler iş değiştirme kararı alabilir, yaptıkları işlerde zorlanabilir yahut altından kalkmakta zorlanacakları sorumluluklar altına girebilirler. Bunun dışında ailede gerginlikler, tartışmalar olabilir, bunlara bağlı olarak stres altında kalabilirler. Sosyal çevrelerinde haklarında yapılmış bir karalama kampanyası olabilir bunu öğrenebilirler yahut bizzat kötü tavır içinde kalabilirler. Bu nedenle oldukça dikkatli olmaları gerekiyor.

Bununla beraber 1. Evlerinde ilerleyen Jüpiter ve Satürn’ün yaptıkları açının etkisi altında kendileriyle ilgili yeni kararlar alma evresine girebilir, bazı davranışlarına çeki düzen vermek için kolları sıvayabilirler. Ayrıca eskide kalan bir ilişkileri tekrar gündeme gelebilir yahut eskiden beri tanıdıklarını düşündükleri biriyle tanışabilirler. Ancak kesin bir karar almak için beklemelerinde fayda olacaktır.

Aslan ve yükselen aslan

Eğitim, iletişim, seyahatler, kardeş ve arkadaş ilişkileri alanlarında ters etkiler altında kalacak olan aslan ve yükselen aslanların seyahat planları bozulabilir, yakın arkadaşları yahut kardeşleriyle aralarında problem çıkabilir yahut onlarla ilgili ortaya çıkan sorunlar için aşırı efor sarf edebilirler. Bu dönemde okuduklarını anlayabilmek için birkaç kez tekrar tekrar okumak durumunda kalacaklarından fazlaca vakit kaybı yaşayabilirler. Ayrıca, kısa ve uzun seyahat planlarında aksilikler olabilir, seyahatleriyle ilgili endişeler yaşayabilirler dolayısıyla ortamın keyfine varamazlar. Çevrelerinde olan her şeyi bu dönemde yanlış anlayıp anlatılanın tam tersini düşüneceklerinden tepkilerini bunu düşünerek ayarlamaları yararlarına olacaktır.

Bunun dışında Jüpiter Satürn görünümü aile kurmak isteyen, evinde değişiklikler yapmak isteyen aslanlar için beraberinde yeni kararlar ve hamleler getirecek ancak hamleler beklenilen etkiyi yaratmayabileceğinden bu süreçte sadece karar almak, uygulamayı daha uygun bir ortama bırakmak iyi olacaktır.

Başak ve yükselen başak

Başak ve yükselen başaklar için bu dönemde sırlar ortaya çıkabilir, beklemedikleri haberler alabilir ve sarsılabilirler. Ölümle, hayatın ötesiyle ilgili karamsar düşüncelere kapılacakları, çevrelerinde duydukları kötü haberlere karşı hassas olacakları bir dönem olduğu için iyi dinlenmeleri iyi olacaktır fakat beri yandan rüyaları da huzursuz edici nitelikte olacaktır. Ellerinden beklemedikleri para çıkışı olabilir, ani ortaya çıkan ödemeler nedeniyle sarsılabilirler. Gelirlerinde gecikme, kesilme de oldukça muhtemel olacaktır buna ne olur ne olmaz diyerek hazırlık yapmaları faydalı olur.

Bunun dışında Jüpiter Satürn görünümünün etkisiyle başarı bekledikleri ve çekindikleri bir konu varsa, bunda başarılı olacaklardır. Özellikle sunum, ifade, anlatı gerektiren konularda da destekleneceklerinden ve zihinleri çok verimli olacağından bu tür konularda oldukça başarılı performans gösterebilirler. Ayrıca, alternatifler yaratma konusunda da becerikli olacaklardır. Ancak, yine de yeni kararlar almadan evvel iyice düşünüp, geçici etkilere kapılmamakta fayda var.

Terazi ve yükselen terazi

Terazi ve yükselen terazilerin dengelerini kaybedeceği ve tutarsız davranışlarının çevrelerinde anlamlandırılamayacağı bu süreçte kişisel olarak kendilerini eksik/yetersiz yahut başarısız olarak görecek olmaları morallerinin bozuk ve öfkelerinin yüksek olmasına sebep olacaktır. Bu durum aynı zamanda sosyal ve duygusal ilişkilerine kötü etki edecektir. Ayrıca, yapmak istedikleri yeniliklerin gerçekleşmesi için uygun ortamı oluşturamıyor olmalarından dolayı huzursuzluklar yaşayabilirler.

Bunun dışında, Jüpiter Satürn görünümü neticesinde kariyer alanında oldukça uygun etkiler mevcut olacağından kariyerle ilgili yeni ve ileriye dönük etkileri olan kararlar alabilir, ortaya çıkan fırsatları değerlendirebilirler. Ayrıca maddi kaynaklarında artış olabilir yahut ellerine normalde geçenden daha yüksek bir meblağ geçebilir.

Akrep ve yükselen akrep

Akrep ve yükselen akrep burçları bu hafta sağlıklarıyla ilgili bazı sorunlar yaşayabilirler. Ateşli hastalık riskleri ve kemik rahatsızlıkları gündeme gelebileceği için sağlıklarına özen göstermeleri iyi olacaktır. Ayrıca korkutucu rüyalarda artış, ruhsal gerilimler kendini göstereceğinden çevrelerine karşı negatif ve uzlaşılmaz bir tavır içinde olacaklar. Genel hayatları içerisinde kendilerine karşı bazı meydan okumalar olduğunu düşünme ve sebepsiz gerilimler yaratma eğiliminde olacaklar.

Bunun dışında, Jüpiter ve birinci evlerindeki Satürn’ün yapacağı olumlu görünümün etkisiyle kendilerini geliştirebilecekleri konulara yönelecekler. Ayrıca uzun seyahat planları yapabilir, yurt dışı bağlantılı işlerde başarılar elde edebilirler. Bununla beraber okuma miktarlarında artış, içe dönük algılarında gelişme olacaktır. Pek çok alanda ne istediğine karar verecek fırsatı bulabileceklerinden Satürn’ün baskıcı etkisi tekrar başlamadan evvel bunu iyi değerlendirmelerinde fayda var.

Yay ve yükselen yay

Bu hafta yay ve yükselen yay burçlarının kontrol edemedikleri olaylardan ve gelişmelerden ötürü duygusal ilişkilerinin yahut duygusal dünyalarının yara alması kuvvetle muhtemel. Çocuk sahibi olan yahut çocuk sahibi olmak isteyen yay burçları için konuyla alakalı bazı sorunların gündeme gelmesi ihtimalleri yüksek olduğundan bu tür problemlere hazırlıklı olmalarını öneririm. Genel olarak ağız tatlarını kaybedecek olan yaylar eğlenceli ortamlarda kendilerini pek de iyi ifade edemeyebilirler ve genel bir verimsizlik hali içine girebilirler. Eğlenceli ortamlarda huzursuz tavırlar gösterebilirler.

Bunun dışında Yengeç burcunda bulunan yönetici gezegeni Jüpiter’in Satürn ile yaptığı olumlu açı etkisi altında daha evvel isteyip de başaramadıkları bazı konuların detayına inme ve bazı bilgileri elde etme fırsatına kavuşacaklardır. Ayrıca, kendileriyle ilgili uzun zamandır vermek istedikleri bir mesajı verme ve haklarındaki bazı görüşleri düzeltebilme olanağı elde edecekler.

Oğlak ve yükselen Oğlak

Oğlak ve yükselen oğlaklar önümüzdeki dönemde aileleriyle ilgili bazı problemlerle karşılaşabilirler. Evde tartışma ve huzursuzluk ortamı oluşabileceği gibi ev aletlerinde bozulmalar evde tadilat gerektirecek ve masrafa sokacak bir takım aksiliklerle uğraşabilirler. Ayrıca iş yerinde yahut çevrelerinde tartışmalar, gerilimli ortamlar ve anlaşma güçlükleri kendini göstereceğinden iki kez düşünüp bir kez konuşmalarında ve öfkelerini kontrol altında tutmalarında oldukça yarar var. İş beklentisinde olan oğlaklar çabalarından istedikleri verimi alamayabilirler. Ebeveynlerle ilgili bir takım sıkıntılarla da uğraşmaları kuvvetle muhtemeledir.

Bunların dışında, akrep burcunda bulunan yönetici gezegenleri Satürn’ün Jüpiter ile yaptığı açı neticesinde kendi kontrolleri dışında olan bazı konularda başarı elde edecekler, yeni insanlarla daha doğrusu uzun vadede mesleki anlamda işlerinde yardımcı olabilecek insanlarla tanışma fırsatları yakalayabilirler. Ayrıca, evlilik kararı alabilir, ilişkilerini bir adım öteye taşıyabilirler. Bekar olan oğlaklar ise yeni bir flörte adım atma fırsatı yakalayacaklar. Ancak önemli kararlar için biraz daha beklemelerinde fayda var.

Kova ve yükselen kova

Bu hafta burcu kova veya yükseleni kova olanları iletişim alanında güçlükler, iletişim araçlarında, taşıtlarında arızalanmalar bekliyor. Kurdukları iletişimden pek verim alamayacakları için gereksizce uzayan ve sonuca bağlanamayan konuşmalar yahut tartışmalar dolayısıyla buradan gelen gerilimler yaşayacaklar. Kısa ve uzun yolculuk planlarında sapmalar, ertelenmeler söz konusu olacaktır bu nedenle moralleri biraz bozulabilir. Ayrıca yakın arkadaş ve kardeş ilişkilerinden doğan pürüzlerle de uğraşmak durumunda kalabilirler ve bazı planları üzerine geçtikleri eylemler istedikleri gibi sonuç vermeyebilir.

Bunların dışında ana yönetici gezegenleri akrep burcundaki Satürn’ün Jüpiter ile yaptığı olumlu görünümün etkisi de devam etmekte. Mesleki anlamda kendini gösterecek bu olumlu etki, iş arayan yahut terfi bekleyen bazı kova ve yükselen kovalar için oldukça verimli olacaktır. Ayrıca baba yahut otorite figürleriyle olan iletişimleri oldukça kuvvetli olacak. Kova ve yükselen kova burçları check-up yaptırabilir, diyete başlayabilir yahut fiziksel sağlıklarını ilgilendiren geciktirilmiş adımları atabilirler.

Balık ve yükselen balık

Balık ve yükselen balık burçlarının bu süreçte ekstra ödemeleri, parasal sıkışıklıkları olabilir. Daha önce ödenmemiş yahut unutulmuş borçları ortaya çıkabilir, ani harcamalar nedeniyle maddi olarak zorlanabilirler. Ayrıca çevrelerinde dedikodu ortamları oluşabilir, kendileriyle ilgili söylenmiş bazı sırlar ortaya çıkabileceği gibi başkalarına verdikleri sırlar da ifşa olabilir. Bu dönemde bazı korkuları artacak olan balık burçlarında psikolojik temelli fiziksel rahatsızlıklar görülebilir. Ayrıca ölümle ilgili ve hayatın ötesini içeren can sıkıcı düşüncelere kapılabilirler.

Bunların dışında ana yönetici gezegenleri yengeç burcundaki Jüpiter’in, Satürn ile yaptığı olumlu açı balıkların aşk hayatlarına bir hareketlenme getirebilir, flört ortamları oluşturabilir veya romantizm duygularında artışa sebep olabilir. Çocuk sahibi olmak isteyen balık ve yükselen balıklar bu alanda bir karar verebilir yahut kendilerini bizzat ilgilendiren bir gebelik haberi alabilir, sevinebilirler. Çocuğu olan balıklar ise çocuklarıyla ilgili mutlu edici olaylara tanık olabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder