6 Mart 2014 Perşembe

2014 Terazi burcunda Mars retrosunun genel etkileri


*Görsel: Mars Retrosu

Mars retrosu bu sene Mart başı Mayıs sonu arasında Terazi burcunda etkin olacak. Mars zaten kötü yerleşimde olduğu bir burçta olduğundan etkilerini x2 şeklinde gösterecektir ancak biliyorsunuz Mars ileri atılmayı sağlayan, başlangıçlara cesaret veren, genelde de düşünmeden hareket eden ve kontrolsüz öfkeye, gerginliğe sebep olan yakıcı bir yapıya sahiptir. Mars’ın retro konumda olması artık etkin olduğu alanlarda hızın ve aktifliğin daha azalacağının, eğer fırsata çevrilirse sağlam ve düzgün, düşünülerek kararı alınmış işlerin yapılabileceğinin habercisidir.

Mars Terazide geri gidiyor yani zodyakın 7. Evi, bu da ikili anlaşmalarda zorlanılacağının, daha ketum daha kapalı, daha yavaş ve karar almada güçlük çekileceğinin habercisi. Bu durum işte de okulda da aşk hayatında da olabilir. Özellikle beraberliği flört aşamasını geçmiş çiftler bu süreçte biriken problemleri çözme konusunda isteksiz davranıp sonra bir anda karar vermek zorunda hissedip yahut olanlara davranışsal açıdan pasif ve gergin tavırlar göstererek biraz zorlanabilirler. Bununla beraber özellikle terazi ve koçların dikkat etmesi gereken şey bu dönemde hayata geçirilen adli konulardaki başarısızlık riskidir. Mars Terazi’de retrodayken adalet kolay ve doğru şekilde taraflara ulaşmaz.

Retronun hangi evinizde etkin olduğunu bulmak için doğum haritanızda terazi burcunun kaçıncı eve düştüğüne bakmanız gerekiyor. Hangi ev çizgileri içinde kaldıysa bu evi ilgilendiren konularda daha etkin olacaktır. Ancak bunun çok belirgin ve baskın bir etki olmasını beklemeyin, zira uzun süreli Retrolar sürekli olarak kendilerini bir Merkür, Venüs retrosu kadar yakından hissettirmezler; mesafe ve zaman nedeniyle daha az hissedilir ancak muhtemelen bir sefer vurup kendini akılda bırakır. Dolayısıyla pasif-agresif davranışlar göstermeye eğilimli olacağımız, normaldekinden daha kontrol delisi davranacağımız ve her şeyin çabuk olmasını beklerken yavaş ilerlediğini göreceğimiz bu süreçte kimseyi kırmadan incitmeden hareket etmeye çalışmamızda fayda olacaktır. Aynı zamanda Satürn’ün de Akrep burcunda geriye gidiyor olduğunu da unutmamakta fayda var. Kendimizi uzun süredir olmadığımız kadar bazı konularda ki özellikle söylemekten çekindiğimiz, gizlediğimiz, açıklamaktan rahatsız olduğumuz konularda biraz daha rahat hissedeceğiz ancak palas pandıras konuşmamak da iyi olacaktır.

Ayrıca Satürn’ün hareket ettiği ev ve Mars’ın yapısı itibariyle cinsellik anlamında da daha analizci, daha yüzeysel ve buna karşın daha keyif almaya odaklı tavırlar gösterebileceğimiz için bu dönemde başlayan ilişkilerin çoğunda cinsellik teması ön planda olacaktır.

İşlerin yavaşlaması ve doğru kararları vermek için kritik süreleri değerlendirme gerekliliği… Bu etkiler bizleri mevcut ve kapalı görünenden uzaklaşıp başka çıkışlar bulmaya ve iyice düşünmeye iteceğinden korkutucu bir durum gibi yaklaşmamakta fayda var zira bu gezegenler iyicil değiller, kötücül gezegenin yavaşlaması da çok kötü bir durum değildir ve alternatif yaratma açısından başarılı uygulamalar getirebilir. Mars retrosu 20 Mayıs, Satürn retrosu ise 20 Temmuz’da sona erecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder