1 Ocak 2014 Çarşamba

2014 Merkür retroları


*Yazıldıkça Güncellenecektir


Merkür retrosu genel etkileri:

-Merkür Retrolarında temelde iletişim alanımız etkilenir, kendimizi net ifade edemez, sürekli bir yanlışlığı düzeltmek durumunda kalırız, Retro döneminde yazdığımız yazıları ileriki zamanlarda kendimiz dahi anlayamayabiliriz. Bunun yanında elektronik aletlerde, telefonlarda, bilgisayarlarda ev eşyalarında arızalar oluşur ya da yeni aldığımız ürünler hasarlı çıkar. İlişkilerde problemler, aksamalar, ayrılıklar oluşabilir bu nedenle alınganlıklara, öfkeye dikkat etmemiz gerekir zira bir anda çıkış yapıp anlamadan dinlemeden yargılamada bulunabilir, gerçeği fark ettiğimizde geç kalmış olabiliriz veya karşıdan karmaşık sinyaller alabiliriz. Bunların dışında kısa yolculuklarda, evrak işlerinde, kargo işlerinde aksamalar olabileceğinden çok dikkatli olmak gerekir. Ayrıca imzalarda yanlışlıklar, ödemelerde ve alacaklarda aksamalar da retronun etkileri arasındadır.

-Merkür retrosu sürecinde yeni adımlar atmak doğru değildir bu nedenle geçmişte kalan ve başlanmış işleri tamamlamak adına süreç daha uygundur. Zaten halledilmemiş işler bu süreçte sık sık karşımıza gelir ve sürekli bir tamamlanma bekler. Ayrıca bu dönemde arkadaşlık ilişkileri de yara alabilir ve uzun süredir var olan dedikodular gün yüzüne çıkabilir.

-2014 Yılının ilk Merkür Retrosu 6 Şubat'ta başlayacak ve 28 Şubat'ta bitecek ancak etkilerin hafif hafif başlaması ve son bulması açısından Şubat başıyla hissetmeye başlarız ve etkiler Mart ayının ilk haftasına kadar devam eder. Retro Balık burcunda başlayacak sonra haliyle geri harekette Kova burcuna gerileyecek. Bu nedenle burcu/ yükseleni Balık ve kova olanlar daha fazla hissedecekler. Ayrıca her zamanki gibi Merkür'ün yönettiği Başak ve İkizler burçları ve yükseleni bu burçlar olanlar da daha fazla etkilenecekler.

Şubat Ayı Merkür retrosunun burçlar üzerindeki etkileri

Koç burcu: Koç burçları retro sürecinde kendilerini kısıtlanmış, gerilemiş, etkisini kaybetmiş gibi hissedeceklerinden ani öfke patlamaları yaşayabilir ve çevrelerindekileri üzebilirler. Sık sık aynı ve geçmişte kalmış olması gereken konulara dönüp ordaki hataları arama eğilimi gösterecekler ve bu nedenle zihinleri sürekli meşgul olacaktır. Retronun ilk haftasında kendini gösterecek bu etkiler ikinci haftada yerini sonucunu bekledikleri işlerin aksiliklere uğramasıyla boyut değiştirecek. Maaşları geç ödenebilir, zam, mesai gibi çalışma hayatına bağlantılı beklentilerde istenilen elde edilemeyebilir.

Boğa burcu: Boğa burçları için iş hayatıyla ilgili gerginlikler bu retro sürecinde kendini belirgin şekilde gösterecektir. İşten çıkarılma korkusu yaşayabilecekleri gibi geçmişte yaptıkları bir hata yüzünden çalışma ortamında kriz yaşanabilir, aynı şekilde sosyal hayatta da bu etki kendini gösterebilir. Bu nedenle Boğa burçları dikkatli olmalılar. Yakın çevre ilişkilerinde problemler olacaktır ayrıca baba, patron, öğretmen gibi otorite figürleriyle ufak tefek sürtüşmeler ve anlaşmazlıklar yaşanabilir.

İkizler burcu: Retronun ilk haftasında iş hayatıyla ilgili zorluklar ve sıkıntılarla karşılaşacak olan ikizler burçları her sorunun kendi başlarına kalmasına şahit olabilir ve bundan dolayı sık sık gerginlikler yaşayabilirler, çalışmalarını ve isimlerini kurtarmak için normalden fazla uğraş verebilirler. Retronun ikinci haftasında ise zihinleri karışacaktır ve maneviyatlarını düşünsel testlere tabi tutma ihtimalleri artacaktır. Ayrıca zihinsel karmaşa nedeniyle okuduklarını ve söylenenleri uzun tekrarlar ve düşünme seansları sonrasında anlayabileceklerinden ilk duydukları cümlelere düşünmeden tepki vermeleri çokça karışıklığa yol açabileceğinden bu dönemde biraz geride durup iki kez düşünüp bir kez karar vermek en uygunudur. Ayrıca bu dönem ticaret, Uluslararası ilişkilerde ilerlemeler ve uzun yolculuklar için uygun değildir.

Yengeç burcu: retronun ilk haftasında düşünsel olarak çok verimli olamayacak olan yengeçler yanlış anlaşılmadan doğan problemler yaşayabilir, başkalarına karşı anlayışsızca tutumlar sergileyebilirler. Okuduklarını anlayamayacak ve hızlı yargılara varacaklarından olayları iyice tahlil etmeden harekete geçmemeleri faydalı olacaktır. Ayrıca bu dönemde uzun seyahat, yurt dışı eğitim gibi konuları düşünen yengeç ve yükselen yengeçler retronun bitimini beklemeliler. Retronun ikinci haftasında ise genel düşünceleri geçmişte olanlara ve gelecekte ne yapacaklarına dair yaşayacakları endişelere odaklı olacağından gereksiz yere panikleyebilirler. Ayrıca cinsel isteklerinde azalma ve karşı cinsten uzaklaşma eğilimi gösterecekler.

Aslan burcu: Retro sürecinde aslan burçları ve yükseleni aslan olanlar karşılarına çıkan kimseleri iyi değerlendiremeyecek ve onlar hakkında peşin hükümler vermeye yatkın olacaklar bu nedenle insanları değerlendirme konusunda yakınlarından fikir almalarında faydalar olacaktır. Ayrıca çevrelerindeki kişilerle ilgili bazı sırlara ulaşabilir uzun zamandır bilmedikleri ve haklarında söylenmiş olan bazı konuşmaları öğrenebilirler. Bir sırlarının ortaya çıkması da muhtemeldir. Bununla beraber duygusal hayatlarında bir gerileme olacaktır ve eğer ilişkileri yahut flörtleri varsa bozulabilir veya geçmişte kaldığını düşündükleri bir ilişkileri ortaya çıkabilir. Bununla beraber aslan ve yükselen aslanlar grup çalışmalarına, ortaklaşa halledilecek konulara uzak kalacaklarından bu alanlarda verimli olamayacaklar.

Başak burcu: Başak ve yükselen başaklar retro sürecinde ortaklık, ortaklaşa yapılan işler ve hukuki konular varsa bu alanlarda sıkıntılı bir dönem yaşacaklar. Kendilerini grup çalışmalarına pek veremeyecekler ve verimli olamayacaklardır. Ayrıca ilişkileri varsa geçmişte kalan bir konunun sürekli tekrarlanması ve huzursuzluk yaratması muhtemeldir. Bu dönemde başak burçları eskiyi çok kurcalayacaklarından ilişkileri de huzursuz olacaktır. Retronun ikinci haftasında ise daha çok iş ve sağlık konusu ön plana çıkacak. Bir hastalıkları tekrar edebilir, iş yerinde beklemedikleri bir olayla karşılaşabilirler. Ayrıca evraklarında eksiklikler, imzalarda sorunlar ve kargolarda gecikmeler de gündeme gelecektir.

Terazi burcu: Retronun ilk haftasında strese bağlı veya evvelden beri ihmal edilmiş sağlık sorunları yaşama ihtimali yüksek olan teraziler uzun süredir iş ortamlarında oluşmuş gerginliklerden dolayı biraz can sıkıntısına düşebilirler. Ayrıca haberleşmelerde bir takım aksaklıklar yaşayacaklar. Bununla beraber yanlış anlamaya ve yanlış anlaşılmaya çok açık olacaklarından çevrelerini iyi dinlemeliler. Evcil hayvan besleyen terazi burçları bu dönemde onların da sağlık sorunlarıya uğraşmak durumunda kalabilirler. Retronun ikinci haftasından itibaren ise geçmişte kalan bir ilişkileri gün yüzüne çıkabilir, ilişkileri varsa anlaşamamaya bağlı sorunlar oluşabilir ve bunlarla uğraşmak zorunda kalabilirler. Ayrıca çocuk sahibi olan teraziler de bu dönemde çocuklarına bağlı sorunlarla boğuşabileceklerinden hazırlıklı olmalarında fayda var.

Akrep burcu: Şubat retrosunda Akrep burcunun ana teması ailesi ve aşk/ eğlence hayatı olacak. Aksatılmış olan tüm sorunlar bu dönemde gün yüzüne çıkacağından evli olan akrepler eşleriyle ve çocuklarıyla, bekar ancak ilişkisi olan akrepler ise sevgilileriyle ve hayatlarının devamı sorunuyla karşı karşıya kalabilirler. Ayrıca evde aniden tamirat işleri ortaya çıkabilir, su tesisatında sorunlar oluşabilir. Bununla beraber retronun ikinci haftasından itibaren akrepleri anneleriyle ilgili uğraşacakları sorunlar bekliyor.

Yay burcu: Yay burçlar retro sürecinde iletişim konusunda kelimenin tam anlamıyla felaket olacaklar. Ne söylediklerini anlatabilecekleri ne de söylenenleri doğru düzgün değerlendirebilecekleri bu iki haftada konuşarak halledilmesi gereken işlerini ileri bir tarihe atmalarında, sunumları varsa mümkün mertebe erteleyebilmeleri iyi olacaktır zira sık sık dilleri dolanabilir, kelimeleri yanlış söyleyebilir, kekeleyebilir ve vermsiz olabilirler. Ayrıca ev ve yerleşim konuları ev değiştirmek, aileden ayrılmak, evde değişiklik yapmak yahut evdeki bazı sistemlerin arıza çıkarması ve masraf yaratması sorunu gündemde olacaktır.

Oğlak burcu: Oğlaklarda öncelikle iletişim sorunları ve kısa seyahatler, planlar, ödemeler konusunda aksilikler oluşması ihtimali yüksektir. Ayrıca kardeşlerle olan iletişimde yahut yine kardeşlerle, kardeş gbi görülen yakın arkadaşlarla ilgili konularda geçmişten kalan ve söylenmemiş yahut atlatılmamış sorunlar gündeme gelebilir. Oğlak burçları retro sürecinde paralarını, maddi değer taşıyan eşyalarını kaybedebilir, düşüncesizce para harcayabilirler bu nedenle her sinir bastığında kendilerini dışarı atmamaları daha uygun. Kendileriyle ilgili eksiklikler hissedebilir ve eğer varsa ilişkilerinde bu tür duygusal eksiklik hislerinden dolayı problem çıkarabilirler.

Kova burcu: Gereksiz alışveriş, özgürlüğün kısıtlandığını hissetme ve yalnızlık korkusu Kovalar için bu retronun ana etkileri olacaktır. İkinci evlerinde gerileyerek 1. evlerine hareket edecek olan Merkür retrosunun ilk haftasında ellerindeki parayı kaybedebilir, hızlıca harcayabilir, beklenmedik masraflarla baş edebilmek için kullanabilirler, maddi bağlantıların ve işlerin gündemde olacağı bu bir haftadan sonra retronun ikinci haftasında burçlarında gerilemeye başlayacak merkür sık sık zihin karışıklığı yaratacaktır; kendiyle ilgili geçmişten kalan başarısızlıklar yahut tamamlayamadığı için kendine kızdığı işleri Kova burçlarının önüne getirecek. Bu nedenle etrafına karşı aksi ve gergin, aniden patlamaya meyilli olacak kova burçları çevrelerindekileri incitmemek için dikkatli davranmalılar.

Balık burcu: Balık burcunda gerçekleşecek ve bir hafta sonra kovaya gerileyecek olan retro öncelikle ilk haftasında Balık burçlarının kendilerine olan fiziksel güvensizliklerini ve belirsiz olan yanlarını ortaya çıkaracak. Geçmişte verdikleri ve tutmadıkları sözler hatırlatılabilir, bu tür tutulmamış sözlerin yarattığı incinmeler kendini gösterebilir. Retronun ikinci haftasında akılları bulanacağı ve hayali sıkıntılar yaratacakları için çevrelerine karşı şüpheci, soğuk, aşırı analizci bir şekilde yaklaşabilir içe kapanık davranabilirler.

7 HAZİRAN-2 TEMMUZ MERKÜR RETROSU


Merhabalar, yılın ikinci Merkür retrosu 7 haziran günü Yengeç burcunda başladı ve 2 temmuz günü sona erecek; etkilerin başlangıç ve bitişini sürecin başına ve sonuna birer hafta ekleyerek incelemeniz iyi olacaktır. Retro Merkür Yengeç burcunda geri harekete başlayacak ikizler burcuna doğru devam edecek, dolayısıyla retro etkilerini en çok hissedecek burçların başında Yengeç, İkizler ve Başak olacak. Ancak Merkür retrosu genel etkileri herkesi etkileyeceğinden genel etkilerini de bu dosyanın en başındaki açıklamalarda okumanız faydalı olacaktır.

-Merkür retrosu sürecinde yeni işlere başlamak doğru değildir; daha evvel başlanmış ve yarım kalmış işleri bitirmek kolay olacaktır. Retro sürecinde başlayan flört, ilişki, iş konuları uzun süre ilerlemez

-Retro sürecinde imzalar, kargolar, genel haberleşmeler ve iletişim problemli olacaktır. Kendimizi anlatma konusunda sorunlar yaşayacağımız için her adımımızı hesap etmemiz iyi olacaktır; bu dönemde hizmet sektöründen de istediğimiz hız ve verimi alamayız

-retro sürecinde elektronik aletlerde sık sık arızalanmalar, aniden bozulmalar, mağazada çalışan ürünün evde sorun çıkarması durumlarıyla karşılaşabiliriz bu nedenle retro süresince yeni elektronik aletler almamaya dikkat etmenizi öneririm

-retronun yengeç burcunda gerçekleşiyor olması nedeniyle yaşanılan aksiliklere yoğun duygusal tepkiler verme ihitmalimiz yüksek olacaktır, bu nedenle hem kişilerle iletişim halindeyken hem nesnel aksiliklerde mutlaka sükunetimizi korumamız ve olayları olgunlukla karşılamamız gerekmektedir

-retro sürecinde eskiye dönüş gerçekleşeceği için uzun vadede bunu kötü bir etki olarak değerlendirmemek, geçici olduğunu bilmek önemlidir
Merkür retrosunun burçlar üzerindeki etkileri

Koç ve yükselen Koç

Retro süreci koç ve yükselen koçlar için çevresel değişimin gerekliliğini bir kez daha ortaya koyacak. Aileden ayrılma, ikamet edilen evden uzaklaşma, yer değiştirme, ihmal edilen tamiratların yapılması konuları gündeme gelirken, retronun ilk haftasından sonra ise daha evvel yapılan iletişim hataları, yanlış kişilerle diyalog kuruyor olma konuları da kendini gösterecektir.

Boğa ve yükselen Boğa

Evvelden hayatlarından çıkardıkları kişilerin aslında hayatlarından çıkmadığını retro süreciyle fark edecek olan Boğa ve yükselen boğa burçları, geçmişte kapattıklarını düşündükleri konular nedeniyle aynı kişilerle muhatap olma durumuna gelecekler ve bundan pek de hoşnut olmayacaklar. Neyi nerde yanlış yaptıklarını düşünürken uzunca bir zaman geçirebilirler. Retronun ikinci haftasından itibaren ise maddi kaynakları artırma ihtiyacı ortaya çıkacaktır.

İkizler ve yükselen İkizler

Maddi sorunları aştıklarını düşünürken tekrar ortaya çıkacak sorunlarla boğuşması gerekecek olan ikizler ve yükselen ikizler burçları, kendilerini bir yandan özgür hissetmek isterken diğer taraftan aynı olaylarla içerisinde çözüm aramaya çalışacakları için hareket alanları daraltılmış hissedecekler. Geçmişte görmezden gelinen maddi sorunlar ön plana çıkacak ve ihtiyaçlar dengesinde bir bozulma meydana gelecek. Retronun ikinci haftasından itibaren ise kendileriyle ilgili geçmişte kafalarına taktıkları sorunlar yeniden ön plana çıkıyor.

Yengeç ve yükselen yengeç

Yengeç burcunda başlayacak olan retro, yengeçlerin kendileriyle uğraşmalarına, uzun bir dönemi ortaya dökerek kendilerini değerlendirmeleri ve hatalarıyla yüzleşmeleri gereğini ortaya çıkaracak. Kendilerine objektif davranamayacakları bir ayna tutacaklarından bu alanda yine verimli sonuçlar elde edemeyebilirler bu nedenle aynı problemlerle tekrar karşılaşmamaları için olabildiğince tarafsız davranmalarını öneririm. Retronun ikinci haftasından itibaren ise eski korku ve endişeler, geride bırakıldığı düşünülen duygusal konular gündeme gelecektir.

Aslan ve yükselen Aslan

Geçmişte görülen rüyalar, bitti sanılan uyku sorunları, yetersizlik hisleri aslan ve yükselen aslanların retro sürecinde yüzleşmesi ve bitirmesi gereken konular arasında. Bir zihin dinginliğine ulaşmadan attıkları her adımdan sonrasının aynı olacağını idrak edip buna göre hareket ederek problemlere sanal çözümler değil gerçek çözümler üretmeleri gerektiğinin farkına varmak bu retronun aslanlar için ana teması olacaktır. Retronun ikinci haftasından itibaren ise sosyal çevre ve iş hayatında haberleşmelerinde aksamalar, isteklerin geç gerçekleşmesi, beklenen çözümlerin gecikmesi ortaya çıkacaktır.

Başak ve yükselen başak

Retro gezegeni Merkür’ün burçlarından olan Başak ve yükselen başakların bu süreçte haberleşmeleri ve programları ciddi aksamalara uğrayabilir ve planlarında yeni/ zorunlu düzenlemeler yapma gereği ortaya çıkabilir. Başkalarından gelecek olan her bilgi ve çalışmanın aksaması kuvvetle muhtemel. Terfi, zam, uzun zamandır görüşülmeyen kişiyle yapılan programlar gibi belirgin konularda gecikmeler yaşanacaktır. Retronun ikinci haftasından sonra ise mesleki sorunların aslında halledilmemiş olduğu gün yüzüne çıkacaktır.

Terazi ve yükselen Terazi

Sosyal hayatta öne çıkma isteği, başarılmaya çalışılan ve ilerlediği düşünülen işlerin geçmişteki eksikliklerinden dolayı hala ilerlemediğini fark etmek terazi ve yükselen teraziler için retro sürecinde ortaya çıkacak konular arasında. Bununla beraber patron, baba gibi otoriter erkek figürlerle olan ve temeli geçmişe dayanan bazı sorunların gün yüzüne çıkması da kuvvetle muhtemel. Retronun ikinci haftasından itibaren ise uzun yolculuk planı varsa aksamalar olacaktır, uzun mesafeli ticaretle uğraşan teraziler için ise yine beklenenin gecikmesi söz konusu. Yeni şeyleri öğrenemeyecek, bu dönemde öğrenmeye çalıştıkları konulardan pek verim alamayacaklar.

Akrep ve yükselen Akrep

Akrep ve yükselen akrepler için retronun ilk haftası manevi olarak inandıkları ve kabul ettikleri konuları değerlendirmelerine sebep olacak durumları ortaya çıkacaktır. Beklenen desteği bulamadıklarını düşünecek hak etmedikleri konularla muhatap olduklarını düşünecekler. Bununla beraber ticaretle uğraşan akrepler için gelişmeler biraz ağır seyredecektir. Yurtdışına çıkmayı düşünen yahut yurtdışında yaşayan akrep burçları için ise seyahat planlarında aksamalar, yahut yaşanılan yerin zorlukları ve uzakta olmanın sıkıntıları ön planda olacak. retronun ikinci haftasından itibaren ise geçmişte yaşadıkları daha çok fiziksel temeli öne çıkan ilişkileri gündeme gelecek.

Yay ve yükselen yay

Yay ve yükselen yaylar için retro sürecinde geçici ilişkiler yaşadıkları kişilerden kaynaklanan sorunlar gündeme gelebileceği gibi, kendilerine fiziksel temelli yaklaşmış kişiler de tekrar ortaya çıkabilirler. Bunun dışında yaylar aniden eskiden ilgilendikleri kişileri özlediklerini fark edebilir, onlarla yakınlık kurmaya çalışabilirler. Retronun ikinci haftasından sonra da bu durum benzer şekilde devam edecektir. Her halükarda yayların ana retro teması eski duyguların, bağların tekrar kendini göstermesidir.

Oğlak ve yükselen Oğlak

Oğlak ve yükselen oğlaklar retro sürecinin ilk haftasında daha çok eski sevgili/ eşlerini özleyecek veya onlar tarafından gelecek tekliflerle karşılaşacaklar. Bununla beraber biten arkadaşlıklar, uzun zamandır kendini göstermeyen düşmanlar da yeniden ortaya çıkabilir. Retronun ikinci haftasından itibaren ise daha çok mesleki aksaklıklar ve ihmal edilmiş sağlık konuları ortaya çıkacaktır. Geç kalınmış diyetler, ihmal edilmiş ve bitti sanılan sağlık sorunları nedeniyle tekrar hekime gitmeyi değerlendirme durumları kendini gösterecektir.

Kova ve yükselen kova

Kova ve yükselen kovalar retro sürecinin başında önceden ortaya çıkmış ve bir süre gündemlerini işgal ettikten sonra önemini yitirmiş sağlık sorunlarıyla tekrar karşılaşabilir, spor, diyet gibi sonradan vazgeçilen konularla ilgili yeniden bir düzenleme yapma ihtiyacı hissedebilirler. Kargolar, imzalar, beklenen haberler, resmi dairelerde gecikmeler gibi konular kova ve yükselen kovalar için yine retronun ilk haftasında kendini gösterecek konular arasındadır. Retronun ikinci haftasından itibaren ise duygusal hayatlarında görmezden geldikleri sorunlar tekrar gün yüzüne çıkacaktır. Beraber oldukları kişiyle yaşanan ve artık yaşanmayacağı düşünülen sorunlar tekrar ortaya çıkacaktır. Bununla beraber eski sevgililer, eskide kalmış flörtler de aniden gündeme oturabilir.

Balık ve yükselen balık

Retronun ilk haftası balık ve yükselen balıklar için eski sevgili/ flörtlerin dönüşü yahut bu kişilere karşı yeniden ilgi beslemek şeklinde kendini gösterecektir. Uzun zamandır ilgilenilmeyen hobiler, gidilmeyen mekanlar da balıkların ilgi alanında olacak. retronun ikinci haftasından itibaren ise ev ve yerleşim konularında düşünülen ancak gerçekleştirilemeyen ev ve yerleşim konuları ön plana çıkacaktır. Yapılması ertelenen tadilatlar, yer değişimleri balıkların ana gündeminde olacaktır.

4-25 EKİM AKREP BURCUNDA MERKÜR RETROSU


-Merkür retrosu sürecinde yeni işlere başlamak doğru değildir; daha evvel başlanmış ve yarım kalmış işleri bitirmek kolay olacaktır. Retro sürecinde başlayan flört, ilişki, iş konuları uzun süre ilerlemez

-Retro sürecinde imzalar, kargolar, genel haberleşmeler ve iletişim problemli olacaktır. Kendimizi anlatma konusunda sorunlar yaşayacağımız için her adımımızı hesap etmemiz iyi olacaktır; bu dönemde hizmet sektöründen de istediğimiz hız ve verimi alamayız

-retro sürecinde elektronik aletlerde sık sık arızalanmalar, aniden bozulmalar, mağazada çalışan ürünün evde sorun çıkarması durumlarıyla karşılaşabiliriz bu nedenle retro süresince yeni elektronik aletler almamaya dikkat etmenizi öneririm

-retronun akrep burcunda gerçekleşiyor olması nedeniyle yaşanılan aksiliklere yoğun duygusal ve oldukça gergin tepkiler verme ihtimalimiz yüksek olacaktır, bu nedenle hem kişilerle iletişim halindeyken hem nesnel aksiliklerde mutlaka sükunetimizi korumamız ve olayları olgunlukla karşılamamız gerekmektedir

-retro sürecinde eskiye dönüş gerçekleşeceği için uzun vadede bunu kötü bir etki olarak değerlendirmemek, geçici olduğunu bilmek önemlidir

Merkür retrosunun burçlar üzerindeki etkileri


Koç ve yükselen Koç

Koç ve yükselen koçlar için Merkür retrosu  sürecinde geçici ve çok da duygusal temelli olmayan ilişkiler yaşadıkları kişilerden kaynaklanan sorunlar gündeme gelebileceği gibi, kendilerine fiziksel temelli yaklaşmış kişiler de tekrar ortaya çıkabilirler. Bunun dışında Koç ve yükselen koçlar aniden eskiden ilgilendikleri kişileri özlediklerini fark edebilir, onlarla yakınlık kurmaya çalışabilirler. Ödemeler konusunda bazı aksamalara dikkat etmeleri ve bu ihtimali ay boyunca göz önünde tutarak bütçelerini ayarlamaları önemlidir. Retronun ikinci haftasından sonra da bu durum benzer şekilde devam edecektir. Koç ve yükselen koçlar için retronun ana retro teması eski duyguların, bağların tekrar kendini göstermesidir.

(Genel bilgiler için lütfen konunun başındaki açıklamaları okuyunuz)

Boğa ve yükselen Boğa

Boğa ve yükselen boğa burçları retro sürecinin ilk haftasında daha çok eski sevgili/ eşlerini özleyecek veya onlar tarafından gelecek tekliflerle karşılaşacaklar; eski sevgililer ortaya çıkabilir yahut kendileri eski sevgilileriyle yeniden görüşmek isteyebilirler. Bununla beraber biten arkadaşlıklar, uzun zamandır kendini göstermeyen düşmanlar da yeniden ortaya çıkabilir. Geçmişte sorun yaşanmış biriyle yeniden bir araya gelmek durumunda kalabilir yahut görüşmedikleri bir kimseyle yeniden görüşmeye başlayabilirler. Başkalarıyla uyumlu çalışmaları oldukça zor bir hale gelecektir zira iletişim sorunları yoğu olacaktır. Retronun ikinci haftasından itibaren ise daha çok mesleki aksaklıklar ve ihmal edilmiş sağlık konuları ortaya çıkacaktır. Geç kalınmış diyetler, ihmal edilmiş ve bitti sanılan sağlık sorunları nedeniyle tekrar hekime gitmeyi değerlendirme durumları kendini gösterecektir.

(Genel bilgiler için lütfen konunun başındaki açıklamaları okuyunuz)

İkizler ve yükselen İkizler

İkizler ve yükselen ikizler burçları önceden ortaya çıkmış ve bir süre gündemlerini işgal ettikten sonra önemini yitirmiş sağlık sorunlarıyla tekrar karşılaşabilir, spor, diyet gibi sonradan vazgeçilen konularla ilgili yeniden bir düzenleme yapma ihtiyacı hissedebilirler. Kargolar, imzalar, beklenen haberler, resmi dairelerde gecikmeler gibi konular yine retronun ilk haftasında kendini gösterecek konular arasındadır. Mesleki olarak odaklanmakta sorun yaşayacak, gereksiz detaylara fazlaca önem verip büyük zamanlarını fark edilmeyen şeyler için harcayabilirler. Normalde olduklarından daha eleştirel bir tutumları olacağı için kalp kırma potansiyelleri de yüksektir. Retronun ikinci haftasından itibaren ise duygusal hayatlarında görmezden geldikleri sorunlar tekrar gün yüzüne çıkacaktır. Beraber oldukları kişiyle yaşanan ve artık yaşanmayacağı düşünülen problemler tekrar ortaya çıkabilir. Bununla beraber eski sevgililer, eskide kalmış flörtler de aniden gündeme oturabilir.

(Genel bilgiler için lütfen konunun başındaki açıklamaları okuyunuz)

Yengeç ve yükselen Yengeç

Yengeç ve yükselen yengeçler için retro, etkisini eski sevgili/ flörtlerin dönüşü yahut bu kişilere karşı yeniden ilgi beslemek şeklinde kendini gösterecektir. Uzun zamandır ilgilenilmeyen hobiler, gidilmeyen mekanlar da yengeçlerin ilgi alanında olacak, yarım bıraktıkları hobilerine yeniden yönelebilir, gitmeyi uzun zamandır planladıkları mekanlara gidebilirler. Bu dönemde çevrelerindekilerin ve kendilerinin finansal düzenlemelerini yapmaya gönüllü olabilirler. Retronun ikinci haftasından itibaren ise ev ve yerleşim konularında düşünülen ancak gerçekleştirilemeyen tadilatlar, düzenlemeler, ev alışverişi konuları ön plana çıkacaktır. bununla beraber bazı yengeçler için ev değiştirme, evden ayrılma kararı almak da ön plana çıkacaktır.

(Genel bilgiler için lütfen konunun başındaki açıklamaları okuyunuz)

Aslan ve yükselen Aslan

Merkür retrosu aslan ve yükselen aslanlar için çevresel değişimin gerekliliğini bir kez daha ortaya koyacak. Aileden ayrılma, ikamet edilen evden uzaklaşma, yer değiştirme, ihmal edilen tamiratların yapılması konuları gündeme gelecek. Bununla beraber önceden yoğun tepki verdikleri bazı konuların esasında bu kadar tepki verilmemesi gereken şeyler olduğunu fark edebilir ve bazı davranışlarından dolayı pişmanlık yaşayabilirler. Retronun ilk haftasından sonra ise daha evvel yapılan iletişim hataları nedeniyle düşman haline gelinen kişilerle ilgili gelişmeler kendini gösterecektir. Arkadaşlarla yapılan programlar aksayabilir, odaklanma sorunları nedeniyle çalışmalarında verimsizlikler yaşayabilirler. kardeş ve yakın arkadaşlarla ilgili sorunlar da kendini gösterecektir.

(Genel bilgiler için lütfen konunun başındaki açıklamaları okuyunuz)

Başak ve yükselen Başak

Yönetici gezegenlerinin iletişim evlerinde geri gidiyor olması başak ve yükselen başakları için pek çok iletişim ve odaklanma sorununu beraberinde getirecektir. Planlar aksayabilir, yapılacak görüşmeler askıya alınabilir, kendini anlatma ve karşısındaki anlatma sorunları ortaya çıkabilir. Bununla beraber yeni konuda araştırma yapma planları varsa bu durum zihinsel olarak toparlanamama nedeniyle ertelenecektir. Kardeş ve yakın arkadaşlarla ilgili sorunlar da bu süreçte ön plana çıkacağından başak ve yükselen başakların çevrelerindeki insanları fazla kırmamaya özen göstermeleri gerekiyor. Ayrıca retronun ikinci haftasından itibaren alacakları ödemelerde gecikmeler ve kazanımlarda azalmalar, ertelenmeler yaşanabilir. Önceliklerini bekledikleri veya planladıkları sıralamada gerçekleştirmekte zorlanabilirler.

(Genel bilgiler için lütfen konunun başındaki açıklamaları okuyunuz)

Terazi ve yükselen Terazi

Maddi sorunlarla boğuşması gerekecek olan terazi ve yükselen terazi ve yükselen terazi burçları, kendilerini bir yandan özgür hissetmek isterken diğer taraftan aynı olaylarla içerisinde çözüm aramaya çalışacakları için hareket alanları daraltılmış hissedecekler. Geçmişte görmezden gelinen maddi sorunlar ön plana çıkacak ve ihtiyaçlar dengesinde bir bozulma meydana gelecektir bu nedenle dikkatli olmaları gerekiyor, gözden kaçmış yahut geride kalmış ödemeler karşılarına gelebilir. beklentileri ve öncelikleri değişecektir.  Retronun ikinci haftasından itibaren ise kendileriyle ilgili geçmişte kafalarına taktıkları sorunlar yeniden ön plana çıkıyor ve kendilerine odaklanıyor olacaklardır.

(Genel bilgiler için lütfen konunun başındaki açıklamaları okuyunuz)

Akrep ve yükselen Akrep

Akrep burcunda başlayacak olan retro, akrep ve yükselen akrep burçlarının kendileriyle dikkatli şekilde uğraşmaları, uzun bir dönemi ortaya dökerek kendilerini değerlendirmeleri ve hatalarıyla yüzleşmeleri gereğini ortaya çıkaracak. Çalışmalarda aksamalar, aldıkları eşyalarda problemler, istedikleri/ planladıkları şekilde düşündüklerini sunamıyor olmaları nedeniyle gerilimler yaşayacaklar. Geçmişte kararı alınmış ve hayata geçirilmemiş, genel görünümleriyle ilgili bir değişimi hayata geçirebilir, kendilerini değiştirme arzusu hissedebilirler. Retronun ikinci haftasından itibaren ise bilinçaltı konuları, kendi psikolojileri, gördükleri rüyaları değerlendirecekler ve bazı sorularına daha derin ve açıklayıcı cevaplar arayacaklar.

(Genel bilgiler için lütfen konunun başındaki açıklamaları okuyunuz)

Yay ve yükselen Yay

Geçmişte görülen rüyalar, bitti sanılan uyku sorunları, yetersizlik hisleri yay ve yükselen yayların retro sürecinde yüzleşmesi ve bitirmesi gereken konular arasında olacaktır. Bir zihin dinginliğine ulaşmadan attıkları her adımdan sonrasının aynı olacağını idrak edip buna göre hareket ederek problemlere sanal çözümler değil gerçek çözümler üretmeleri gerektiğinin farkına varmak bu retronun yaylar için ana teması olacaktır; ancak yeni şeyleri hayatlarına katmaları zor olacağından ay sonuna kadar asıl kararları alıp sonraki ayda planlarını uygulamaları daha iyi olacaktır. Retronun ikinci haftasından itibaren ise sosyal çevre ve iş hayatında haberleşmelerde aksamalar, beklenen olaylarda gecikmeler yaşanması, bazı problemlere karşı bulunan çözümlerin hayata geçirilememesi/ geç kalınması sorunları ortaya çıkacaktır.

(Genel bilgiler için lütfen konunun başındaki açıklamaları okuyunuz)

Oğlak ve yükselen Oğlak

Oğlak ve yükselen oğlak burçlarının bu süreçte haberleşmeleri ve programları ciddi aksamalara uğrayabilir ve planlarında yeni/ zorunlu düzenlemeler yapma gereği ortaya çıkabilir. Bekledikleri haberleri alamayabilir, başarı bekledikleri konularda çözümün gecikeceğini öğrenebilirler. Yapmak istedikleri işlerde aksamalar ortaya çıkacak ve bundan dolayı çevrelerindeki insanları biraz sıkıştırıp sıkabilirler. Ailelerinden gelecek kaynaklarda gecikmeler de yaşanabilir. Sosyal hayatlarındaki programların da aksaması kuvvetle muhtemel bu nedenle oğlak ve yükselen oğlaklar Ekim ayı için programlarını modamod ayarlamamalılar. Retronun ikinci haftasından itibaren ise daha çok mesleki ve sosyal yönde gelişecek aksamalar, otoriter pozisyondaki kişilerle oluşan iletişimde gerginlikler ön plana çıkacaktır.

(Genel bilgiler için lütfen konunun başındaki açıklamaları okuyunuz)

Kova ve yükselen Kova

Retro sürecinde kova ve yükselen kova burçları geçmişte kendilerini iyi yöne götürecek ve tamamlandığını düşündükleri bazı projelerinin esasında halledilmediğini ve bazı şeylerin eksik olduğunu fark edecekler. Mesleki olarak gelişim ve ilerleme bekleyen kova burçları için bazı gecikmeler yaşanabilir, iş yerinde yahut okulda odaklanma sorunları, öğrenme problemleri gündeme gelebilir. Baba, patron, öğretmen gibi otoriter figürlerle bazı fikir çatışmaları yaşayabilecekleri için agresif davranmamaları önemlidir. Retronun ikinci haftasından itibaren değişim arzuları artacaktır ancak önemli değişimleri hayatlarına bu süreçte entegre etmemeye çalışmaları iyi olacaktır.

(Genel bilgiler için lütfen konunun başındaki açıklamaları okuyunuz)

Balık ve yükselen balık

Balık ve yükselen balık burçları retronun ilk haftasında manevi olarak inandıkları ve kabul ettikleri konuları değerlendirmelerine sebep olacak durumlarla karşılaşacaklar. Yaptıkları haksızlıkları ve kendilerine yapılan haksızlıkları anılara giderek, geri dönüşler yaşayarak değerlendirme fırsatı yakalayacaklar. Beklenen desteği bulamadıklarını, hak etmedikleri konularla muhatap olduklarını düşünecekler. Bununla beraber ticaretle uğraşan balıklar için gelişmeler biraz ağır seyredecektir. Yurtdışına çıkmayı düşünen yahut yurtdışında yaşayan balık burçları için ise seyahat planlarında aksamalar yahut yaşanılan yerin zorlukları ve uzakta olmanın sıkıntıları ön planda olacak. hayatlarında yenilik ve değişim arayacaklar ancak bunları gerçekleştirmeleri pek mümkün olmayacaktır. Retronun ikinci haftasından itibaren ise geçmişte yaşadıkları daha çok fiziksel temeli öne çıkan ilişkileri gündeme gelecek ve bu nitelikte olan bazı kimlerle görüşmek isteyebilir yahut bu şekilde ilişki kurdukları kişilerden görüşme talebi alabilirler.


(Genel bilgiler için lütfen konunun başındaki açıklamaları okuyunuz)

4 yorum:

  1. ya burcu yılancı olanlar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tropikal astrolojide yılancı burcu yoktur, bu blogdaki 13. burçla ilgili konuyu okursanız bununla ilgili detaylı bilgi edinebilirsiniz.

      Sil
  2. Ben balık burcuyum ve doğum haritamda Merkür Retrosu var. Merkürün Retro yaptığı gün gelmişim dünyaya. 21.02.1981 gece saat 01:36 acaba Merkür Retrosu beni ne derece etkiler?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar geç cevap yazdığım için özür dilerim anca kontrol etme fırsatım oldu, yakın zamanda retroların ikinci bölümü yayınlayacağım, orada sorunuzun detaylı cevabını alacaksınız. Sevgiler <3

      Sil