14 Nisan 2014 Pazartesi

15 Nisan Terazi burcunda tam Ay tutulması


*Görsel: Tutulma anı gökyüzü görünümü

GENEL ETKİLER

Bu ay Dolunay 25 derece terazi burcunda gerçekleşecek ve bu sırada tam ay tutulması meydana gelecek. Tutulma sırasında Merkür-Uranüs birleşiminde, Plüton, Jüpiter, Mars’ın öncü burçlarda oluşturduğu kuvvetli bir Öncü Büyük Kare(Grand Cross) açı kalıbı etkin olacak. Mars zaten Terazi burcunda ve buraya geldiği günden beri(8 Aralık 2013) adalet kavramını ciddi şekilde sorgular olduk zira adaletin en zorlu sınavlarından birini vermesine sebep oldu/ oluyor. Ancak ayrı bir nokta olarak Terazi burcunda tutulmanın gerçekleştiği nokta, burası astrolojide önemli bir noktadır zira Arcturus sabit yıldızı buradadır yani ay tutulması olduğu sırada ay ayrıca Arcturusla birleşim halinde olacak. Mars ve Jüpiter karakterinde olan bu yıldız toplumdaki önemli kişileri anlatır, dolayısıyla önemli kişilerin çok ani şekilde dengelerinin kaybolmasını, düşüşlerini izlememize sebep olabilecek bir gökyüzü görünümüyle baş başayız ve bu ayın sonunda 29 Nisan’da Boğa burcunda gerçekleşecek Güneş tutulması.

Hatırlayanlar olacaktır, Sabit burçlardaki tutulmaların yönetimsel değişiklikler ifade ettiğini belirtmiştim Kasım ayında gerçekleşen Akrep burcu tutulmasında ki geçtiğimiz Nisan ayında(25 Nisan ‘13) ‘Türkiye’nin haritasının Güneşi’nin tam derecesinde bir ay tutulması meydana gelmiş, Gezi olayları vs. derken ardından kasım ayında(3 Kasım ’13) yine akrep burcunda bir Güneş tutulması olmuştu. Mars’ın da terazi burcuna girişiyle beraber 17 Aralık sürecini yaşadık daha bitti mi onu da tam bilemiyoruz ancak Ay ve Güneş tutulmaları kısa vadeli etkiler yapmazlar, bu süreçler birkaç yıl devam edecek skandallı değişiklik sürecinin göstergesidir. Boğa burcunun en çok yönetici, diktatör, kral, büyük devlet adamı çıkaran burç olduğunu da hatırlatalım.

Venüs’ün yönettiği iki burçta peş peşe tutulmalar meydana gelecek bu ne anlama geliyor? Venüs’ün yönettiği konularla ilgili olguların ön plana çıktığı anlamına geliyor. Nedir bunlar? Adalet, beraberlikler, sevgi, estetik düşünceler, sanat, moda kısacası hayatımızın merkezine koyduğumuz pek çok konu. Bu alanlarda bütünüyle kendini gösterecek yeni yönler ortaya çıkacaktır, ilişkilerde dengeler değişebilir, yalnızlık yüzünden önemli kararlar alınabilir, hukuk ve adalet sistemiyle ilgili sorunlar gün yüzüne çıkabilir, kendimizde değişiklikler yapmak isteyebiliriz. Tutulma sırasında Terazi’nin yöneticisi Venüs Balık burcunda Neptün ile birleşim hareketinde ve Jüpiter’le olumlu bir açı yapıyor olacak. Sosyal hayatımızın ve bireysel dünyamızın oldukça yumuşayacağını, rahatı ve huzuru arayacağımızı söylemek yanlış olmaz.

Yalnız, dikkatli olması gereken burçlar var: koç, yengeç, terazi ve oğlak, burçları, yükseleni bunlar olanlar ve burcun özellikle 10 ila 20. Günleri arasında doğanlar yani 2. dekanda yer alanlar kendilerine dikkat etmeliler hayatlarında pek çok alanda değişiklikler gündeme gelecektir ve bunları kontrol edebilme şansları oldukça azdır. Dolayısıyla her türlü gerginliğe ve ani olaylara hazırlıklı olmalılar, çok sert gezegenler devrede ve olaylardan kendilerini ilgilendirmeyen şeyler olsa bile fazlasıyla etkilenecekler zira aşırı hassasiyet gösterecekler. Her türlü ilişkilerine de dikkat etmeliler.

Ayrıca genel olarak bir şey demek gerekirse, geçtiğimiz haftalarda zaten gündemde olan konuların daha baskın şekilde ortaya çıkması söz konusu olacaktır zira burada etkin bir Mars'ın varlığı ve Ay tutulmasının aynı yerde oluşu nedeniyle yine tanıdık endişelerle baş başa olacağız.

Bunların dışında 10 günlük yorumları okumak istiyorsanız buradan ulaşabilirsiniz. Bu yazıda sadece dolunay+ay tutulmasının burçlara etkisi konu olacaktır.


Koç ve yükselen Koç

Dolunay koç ve yükselen koçların ilişkileri, iş ortaklıklarını, dünyaya açılma kapılarını anlatan evinde meydana geliyor ve özellikle duygusal yaşamda gerginlikler, isteklerin uyuşmaması, beğenilen kişiden olumlu yanıt alamamak gibi durumlar ortaya çıkabilir. Bununla beraber uyumlu hareket edilmesi gereken her noktada problem yaratan kişi olabilecek durumdaki koç ve yükselen koçların önümüzdeki bir haftayı sakin geçirmeye çalışmalarında fayda var.

Boğa ve yükselen Boğa

Boğa ve yükselen boğalar için Ay tutulması+dolunay’ın getirisi kendilerine zoraki olarak ihtimam gösterme gerekleri olacak. Sağlıkları hassas olacağından özellikle sinir sistemini korumalarında fayda var. Her şeye normalde olduğundan çok daha çabuk sinirlenebilir, ani tepkiler verebilirler. Bununla beraber hizmet sektöründen alacakları verim düşecektir. Görünüşleriyle ilgili endişeler yaşayacak ve buna bağlı olarak kendilerine çeki düzen verme adına yeni kararlar alacaklar.

İkizler ve yükselen ikizler

Evli veya bekar olsun, duygusal ihtiyaçları ziyadesiyle fazla olan ikizler ve yükselen ikizler burçları dolunay ve sonrasında duygusal tamamlanma arayışında olacaklarından bu konuyla ilgili ciddi uğraşlar içine girebilir, flört durumu varsa ilerletmeye çalışabilir, yoksa arayışa geçebilirler. Ayrıca son dönemde hayattan pek tat alamıyor olmaları nedeniyle önümüzdeki günlerde de sosyal hayatta çok katılımcı olamayacaklar.

Yengeç ve yükselen Yengeç

Dolunay sonrasında yengeç ve yükselen yengeç burçları çevrelerinde ciddi değişiklik arayışında olacaklar. Ev değiştirmek, yeni bir alana geçmek en olmadı yeni eşyalar almak gibi planlamalar yapacaklar zira biraz sıkıntılılar ve ellerinden durumları yönlendirmek adına pek bir şey gelmiyor. Özellikle anne ve kadınlarla bu dönemde anlaşmazlıklar yaşayacaklarından kalp kırmamaya özen göstermeliler.

Aslan ve yükselen Aslan

Aslan ve yükselen aslanlar için dolunay ve sonrasındaki süreç iletişimlerinin duygusal boyuta taşınmasına sebep olacaktır. Sevdikleri kişilerle normalden daha çok iletişim halinde olacak ve onları görme konusunda sıkışık programlar arasında dahi zaman yaratabilecekler. Yalnız yakınlarıyla aralarında yanlış anlaşılma kaynaklı ufak tefek sorunlar olabilir ancak çok umursamaya gerek yok, düzelecektir.

Başak ve yükselen Başak

Başak ve yükselen başaklar 2. Evlerinde gerçekleşen dolunay sonrasında özellikle maddi alanda harekete geçecek, yeni projeler, maddi kaynaklarını artırma adına yeni fikirler üretecekler. İş arayan başaklar ise bu konuda sorunların bir son bulması için başka alanlarda denemeler yapacaklar ancak canları biraz sıkılacaktır zira koşullar yenilik için çok uygun değil, bu alanda Mars’ın retro harekette olması işlerin biraz yavaş ilerlemesine sebep olacaktır.

Terazi ve yükselen Terazi

Terazi burcunun birinci evinde gerçekleşecek olan dolunay+tutulma burcu ve/veya yükseleni terazi olanların kendileriyle ilgili pek çok alanda değişime gitme kararı almaları açısından etkin olacaktır. Dış görünüşte değişimler istenirken bir yandan çevresel bir yandan da hayatla ilgili algıları hakkında değişimlerin gelmesini isteyecekler. Yalnız biraz gergin olan bu süreçte yeni kararları uygulamadan önce biraz vakit geçmesini beklemek iyi olacaktır.

Akrep ve yükselen Akrep

Bir süredir sık sık akrep ve yükselen akreplerin yaratıcılık sorunları, bilinçaltı karmaşaları, kendilerini verimsiz hissetmelerinden bahsediyorum. Dolunay ise bu alanda gerçekleşiyor ve artık bu sorunlar akrep ve yükselen akrepler için had safhaya ulaşıyor. Akreplerin sinirleri fazla bozuk olabilir, zihinsel karmaşaları nedeniyle verimli çalışmalar ortaya koyamayabilir ve hatta sınav döneminde olanlar bildikleri şeyleri bile cevaplayamayabilirler. Bundan dolayı bu hafta tamamen odaklanmalarını sağlayabilecekleri alanlara yönelmeliler.

Yay ve yükselen Yay

Yay ve yükselen yaylar dolunay sonrasındaki süreçte iki uçlu olacaklar, eve girenler evden çıkmak bilmezken dışarı çıkanlar da eve girmek bilmeyecekler. Nedenini anlayamadıkları bir sosyal stres yaşıyor ve dolayısıyla dışarıya çıktıklarında ne yapacaklarını bilmiyorlar. İstedikleri başarıya ulaşabilmiş değiller ve kendilerini hayata karşı yenilmiş gibi hissediyorlar, işleri sık sık aksamaya uğruyor ve bu dolunay sonrasında artık şanslarının kendi taraflarına dönmesi için çabalayacaklar.

Oğlak ve yükselen oğlak

Oğlak ve yükselen oğlaklar için dolunay teması iş ve sosyal statüleri olacak. Hayatlarının ilerisinde nasıl bir yol tutturacaklarına karar vermek isteyecekler. Ne yaptıklarını ve yapmaları gerektiğini zaten bir süredir sorguluyorlar geleceklerinden emin değiller dolunay bu noktada devreye girerek bu alandaki noksanlık hissinin, daha doğrusu bu kararsızlık durumunun bir sona ulaşmasına sebep olacak ve oğlaklar bu hafta ve önümüzdeki haftadan itibaren hayatlarıyla ilgili rasyonel kararlar almaya başlayacaklar.

Kova ve yükselen Kova

Dolunay kova burcunun 9. Evinde gerçekleşiyor, daha derin düşündükleri, dünyadaki varlıklarını ve hayatın amacını sorguladıkları bir sürece girecek olan kova ve yükselen kovalar bununla beraber mesleki eğitimler, kişisel gelişime yönelik eğitimler için de adımlar atabilirler zira kendilerini eksik hissettikleri konular doruk noktasına ulaşacak. Şu ana kadar farklı düşündükleri konular tutulmayı takip eden 10-15 gün içerisinde başka bir boyut alacak ve olaylara yeni bakış sağlayacak yeni bir bilince ulaşacaklar.

Balık ve yükselen Balık

Balık ve yükselen balıklar dolunay ve sonrasındaki süreçte cinsel olarak kendilerini iyi ifade edebilecekleri ortamlar arayacaklar. Ayrıca gizli olan her şeyi kurcalamak isteyecek, paranoya yapabilecekleri bir durum varsa konuyla ilgili şüpheleri doruk noktasına ulaşacak. Çevrelerine karşı soğukluk hissederken rüyaları ve uyku düzenleri de biraz karışacak. Uzun zamandır ilgilendikleri ve henüz istedikleri noktaya ulaşamadıkları biri varsa onunla ilgili planlamalar yapabilir, beklemekten sıkılıp teklif götüren taraf olabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder