29 Nisan 2014 Salı

29 Nisan Boğa burcunda Güneş Tutulması


*Görsel: Tutulma anı gökyüzü görünümü

Merhabalar 15 Nisan’daki sert etkili Kanlı Ay tutulmasından sonra bugün Boğa burcunda yumuşak etkili bir Halkalı Güneş tutulması meydana geliyor. Bu tutulma nerden görülecek? Antarktika’da küçük bir bölgede görülecek, yani izlenemeyecek. Güneş tutulmaları uzun süre etkilidir, özellikle sabit burçlarda gerçekleşen tutulmalar yönetimsel değişikliklerin habercisidir. Her fırsatta belirttiğim bu özellik her daim aklımızın bir köşesinde dursun. Türkiye’yi ne anlamda etkiler derseniz ise hukuki değişimler, yönetim karşıtlarının elemine edilmesi, yasal değişiklikler diyebiliriz zira tutulma akrep burcunun karşısında yani Türkiye haritasının 7. Evinde gerçekleşiyor. Bu Güneş tutulması çok sert etkili değil demiştim, grafikte de görüleceği üzere tutulma sırasında gökyüzünde oldukça iyi ve akıcı açılar mevcut, iş bitirici kararlar, sürüncemede olan işlerin sona ermesi, netice beklenen olayların gündeme gelmesi ve neticelenmesi, duygusal hayatın organize edilmesi konuları gündemimizde olacak. Tutulma şahsi hayatlarımızı minimum 1,5 yıl etkileyeceğinden yapılan yorumların uzun vade için olduğunu aklınızdan çıkarmayın ancak ilk bir ay daha baskın şekilde etkisini hissettirecektir.

Yeni ve somut kararlar, hayallerin gerçeğe dönüştürülmesi adına atılacak adımlar önümüzdeki dönemin konuları arasında olacak. Artık oyalanmak değil, harekete geçmek isteyeceğiz, kendimizi hayal ettiğimiz şekilde ortaya koyup neticelerini bekleyeceğiz. Bu süreç olumlu değerlendirilebilirse pek çok alanda başarı getirecektir. Kötü gibi görünecek şeylerin ise uzun vadede “kesinlikle” faydalar getireceğini unutmayın. Bu tutulma geçtiğimiz on günlük yorumların bir devamı niteliğinde olduğundan buradan tekrar geçtiğimiz günleri okumanızda fayda var. Herkese iyi bir on gün ve ileriye götürecek kararlar süreci diliyorum.

Koç ve yükselen koç

Koç ve yükselen koçlar için tutulma maddi kaynakları harekete geçirme, harcamalar dengesi oluşturmaya çalışma, elindekileri mantıklı şekilde değerlendirme açısından büyük önem taşıyor. Kişisel özgürlüğü nereden nasıl sağlayacağına karar vermek adına hareket edecek olan koçlar, kendilerini sağlama alma, güvende hissetme güdüsüyle hareket edecekler uzunca bir süre. Hayatlarında pek çok değişiklik olmuştu artık bunun somut neticelerini görmek için maddi durumlarıyla ilgili de bir planlamaya ihtiyaç duyacaklar. Çoğu koç ve yükselen koç önümüzdeki dönemde birikim yapma sürecine girecektir. Yalnız, bu kararı almadan önce duygusal yaklaşımlarla yapılabilecek can sıkıcı harcamalara, aniden elden çıkan paralara, eşya kaybetmelere dikkat etmekte yarar var zira 2. Evdeki stelyumda yanık Merkür ve Ay’ın güçlü konumları ani planlama güçlüklerini, ani karar vermede yaşanacak sorunların işaretçisi. Ayrıca, iş değiştirme, iş başvurusu gibi durumlar varsa koç ve yükselen koçlar için bu konuyla ilgili gelişmeler var, babası, abisi yahut üzerinde otorite sahibi olan kişilerle küs olan koçlar için ise ortamı yumuşatma, dargınlıkları bitirme zamanı gelecektir.

Boğa ve Yükselen Boğa

Boğa burcunda gerçekleşecek olan tutulma burcu ve yükselen burcu boğa olanlar için kişisel anlamda ilerlemeye yönelik gerçek adımlar atmalarını sağlayacak bir etkiyi beraberinde getiriyor. Kendilerini toparlamak için harekete geçecek olan boğa ve yükselen boğalar büyük bir gayretle hedeflerine sarılacak, hayatlarının dağılan kısımlarını toparlamak için kendilerini yenileyecekler. Nasıl göründüklerinin ve nasıl görünmek istediklerinin önem kazanacağı bu süreçte dikkat etmeleri gereken tek şey enerjilerini aynı anda çok fazla alana dağıtmamaları olacaktır. Bazı boğalar için yabancı seyahatler, yurtdışı çalışmaları bazıları için ise geciktirdikleri işleri hayata geçirmek ön planda olacaktır. Duygusal dünyalarını da düzene sokmak isteyecek olan boğalar bu alanda daha kararlı adımlar atma gücünü kendilerinde bulacaklar. Devam eden ilişkilerinde sürüklenmeler varsa bunlara son verecek ve yeni kişiler için yer açacaklar.

İkizler ve yükselen ikizler

Tutulma sonrası süreçte ikizler ve yükselen ikizler burçları için özellikle kendilerini tahlil etmek ön planda olacaktır. Kendilerini kısıtladıkları noktaları, bağımlılık eğilimlerini, peşini bırakmadıkları olayları ve ne yaptıklarını uzun uzadıya düşünecek, düşünsel bazda hayatlarına bir çeki düzen vermeye çalışacaklar zira uzun süredir bütün karmaşalarını sessiz sedasız yaşıyorlar bazı görmek istemedikleri gerçekler küçük ışıklar yakıyor ve artık görmezden gelemeyecekleri bir noktadalar ve tutulma sonrasındaki ilk bir aylık süreçte ite kaka da olsa isteye isteye de olsa karar aşamasına ulaşacaklar. İfade edemedikleri konuların kendileriyle olan bağlantısı, kabul etmek istemedikleri yanlışları, başkaları hakkında kabul etmek istemedikleri gerçekleri tek tek masaya yatırarak yeni bir düşünce yapısı oluşturmaya odaklanacaklar. Burada önemli olan kısım ise kendilerini sevap-günahlarıyla eleştirmeye odaklanmışken acımasız davranmamak.

Yengeç ve yükselen Yengeç

Yengeç ve yükselen yengeçler için tutulma ve sonrasındaki süreç kariyer odaklanmaları için büyük adımları içeriyor olacak; bu aynı zamanda eğitim hayatı devam eden yengeçler için başarılı olma azmini getirecektir. Bu dönemde duygusal yaşamlarını biraz geri plana çekebilir yahut daha dengeli adımlar atmak için tedbirli hareket edebilirler. Yengeç ve yükselen yengeçler başkalarından da destekler görmeye açık ve deneyim sahibi olan insanları dinlemeye, her konuyu rasyonel değerlendirmelere açmaya istekli olacaklar. İş yahut var olan işle ilgili bakış açısını değiştirme, mesleki zorlukları ve mücadeleleri kabul etme yengeçler için daha ön planda. Ayrıca ister mesleki ister şahsi ister toplumsal hayatları olsun, sonuç bekledikleri konularda daha ateşli olacaklar ve isteklerinin peşinden koşturma cesareti gösterecekler. Hayattan ne beklediklerini ve nereden ne alabileceklerini iyice oturup düşünecek ve planlamalarını buna göre yapacaklar.

Aslan ve yükselen Aslan

Aslan ve yükselen aslanlar için tutulma ve sonrasındaki süreç toplumda daha gözle görünür bir konum edinme ve mesleki çalışmaları bir arada getirecektir. Özellikle otorite figürleriyle aralarında yaşanan anlaşmazlıklar varsa bunları düzeltebilir, ilerleme yolunda sürekli takıldıkları taşları temizlemeye başlayabilirler. Kendilerini nasıl gösterdikleri ve olayları değerlendirirken nerelerde hata yaptıkları üzerine düşünecek, yeni arkadaşlıklar kurmak için harekete geçecek. Biraz pragmatist bir yaklaşım benimseyip, kimin yararlı kimin zararlı olduğuna dair bir hesap kitaba oturacak ve hayatlarındaki pürüzleri yok etmeye istekli davranacaklar. Ayrıca iş değiştirme, mesleki eğitimler, ilerde ulaşmak istedikleri nokta gibi konular da gündemlerinde olacaktır. Evlilik, çocuk sahibi olmak gibi konuları da toplumdaki yerlerini sağlamlaştırma ve duracakları yeri belirleme açısından aslanlar için önem kazanacaktır.

Başak ve yükselen başak

Zihni oldukça aktif şekilde çalışacak başak ve yükselen başaklar tutulma ve sonrasındaki süreçte öğrenemedikleri, bitirmekte zorlandıkları hangi konu varsa buna eğilebilir, üstelik örneğin uzun zamandır devamını getiremedikleri projeleri hızlı hızlı gerçekleştirebilirler. Etkiler zihinsel ilerlemeye ve algı bulanıklıklarını yok etmeye açıktır. Bununla beraber uzun vadeli ticari anlaşmalar, yabancı firmalarla olan ilişkiler, yabancı kişilerle olan iletişim de mesleği ve hayatı buna uygun başaklar için ön planda olacaktır. Akademik anlamda yeni bir hedefe yönelebilecekleri gibi, istedikleri ama başlayamadıkları bir eğitime de başlayabilir, uzun vadede refah getirecek çalışmalara katılabilirler. Bu dönemde başaklar maddi dünyadan ve temel kişisel gerginliklerden biraz daha uzaklaşıp kendilerini düşünsel plana çekip bir süredir odaklanma sorunlarıyla baş edemedikleri konuları gündemlerine taşıyacaklar.

Terazi ve yükselen Terazi

Tutulma süreci teraziler için ödemeler dengesinde düzenlemeye gitmeleri için bir avantaj getirecektir. Daha rahat hareket edebilecekleri bu alanda vergi, kredi gibi kişisel ödemelerle ilgili konuları rahatlatma çalışmaları ortaya çıkacaktır. Bununla beraber cinsel isteklerinde yoğun bir artış meydana gelecek, bu nedenle duygusal sandıkları ilişkileri yanlış temellendirmeye yatkın davranışlar gösterecekler. Ayrıca, gizli gizemli konulara merak salacaklar ve çevrelerinde kendilerinden gizlenmiş bir konu varsa onu öğrenmeye odaklı hareket ederek ortada sır falan bırakmayacaklar. Kişisel ilişkilerinde ise daha şüpheci ve irdeleyici davranacaklar. Haklarında yapılmış olan dedikoduları öğrenebilir bununla ilgili akıllarındaki soru işaretlerini temizlemeye yönelik davranabilirler. İş arayan teraziler için ise tanıdıkları vasıtasıyla iş olanakları gündeme gelebilir.

Akrep ve yükselen Akrep

Tutulma ve sonrasındaki süreç akrep ve yükselen akrepler için duygusal ilişkilerindeki sorunları masaya yatırma, ilişkilerini/evliliklerini dengeye sokma bekar akrepler için ise duygusal hayatın ön plana geçmesi anlamını taşıyor. Bir süredir akrep burçları bu alanda istek ve beklentiler içerisindeler ve bazı akreplerin duygusal ilişkileri biraz zorlanma yaşıyor. Bu zorlanmalarla ilgili tamam yahut devam kararı alabilir, yalnız olan akrepler ise bir ilişkiye adım atmak için harekete geçebilirler. Bununla beraber sevmedikleri kişiler ya da açıkça kendini gösteren, çevrelerinde varlığından hoşlanmadıkları kişilerle ilgili akrepler lehine bir takım gelişmeler olması, çekişmelerde takındıkları tavırla kazanmaları kuvvetle muhtemeldir. Hukuki davası olan akrepler için ise bu konu gündeme de gelecektir, uzun süredir devam eden bir davaları varsa bu süreçte neticelenebilir. Haklarında yapılan her türlü adaletsizliğe ciddi tepkilerle karşılık verecek olan Akrepler önümüzdeki süreçte kendilerini korumaya alacaklar.

Yay ve yükselen Yay

Fiziksel görünüşle ilgili kararlar alıp, daha sağlıklı bir düzene geçmek adına hareket edecek olan yay ve yükselen yaylar kendilerini toparlamaya çalışıyorlar ve sürekli daha düzenli olmaya çalışıyorlar; ihmal ettikleri sağlık sorunlarının üzerine eğilebilir, eğer akıllarında varsa ve bütçeleri de uygunsa estetik operasyona girme fikrini iyice düşünebilirler. Özellikle hizmet ve sağlık sektöründe çalışan yaylar için de gelişim ve ilerlemeye yönelik adımlarında şansları kendini gösterecektir. Organize olmakta zorlandıkları konuların hızlı şekilde hallolduğunu görecek ve şaşıracaklardır zira oldukça pratik bir hal gösterecekler. Bununla beraber evcil hayvan isteyen fakat net karar verememiş olan pek çok yay ve yükselen yay bu dönemde evcil hayvan sahiplenebilir. Yeni kıyafetler daha iyi görünüş, mesleki olarak daha farklı bir düzene geçme, yeni iş yahut terfi gibi konular bu dönemde yay burçları için oldukça önem kazanacak.

Oğlak ve yükselen Oğlak

Oğlak ve yükselen oğlaklar için sürecin bir devamı olarak duygusal yaşam ön planda. Önümüzdeki bir ay boyunca daha sağlıklı ilişkiler kurabilir, ilişkisinde pürüz olan oğlaklar bunu noktalayabilir ve yeni bir ilişkiye kendilerini hazırlayabilirler. Plüton’un baskıcı etkisinin de dağılmasıyla beraber kendilerini iyi ifade ettikleri, flörtlere açık davrandıkları, daha katılımcı, hayat içerisinde daha paylaşımcı ve bulundukları ortamlarda daha ihtiyaç duyulan/ aranan kişi olma özellikleri ön plana çıkacak. Ayrıca, hobileri ve merakları da bu dönemde oğlakların eğilmek istedikleri konular arasında. Çocuk sahibi olan oğlaklar için çocuklarıyla ilgili yeni planlamalar gündeme gelecekken çocuk isteyen oğlaklar için de iyi haberler gelecektir. Her halükarda davranışları daha dramatik, biraz daha abartılı ve neşeli olacak oğlaklar bu dönemde çevrelerinde eksikliği doldurulmaz bir hal alabilirler.

Kova ve yükselen Kova

Tutulma ve sonrasındaki süreç Kova ve yükselen kovalardaki çevresel değişim isteklerini artırırken biraz daha içe dönük davranışlar göstereceklerdir. Özellikle ailesinden ayrılmak ve taşınmak isteyen kovalar için bu anlamda şanslı etkiler mevcut. Evde kullanabilecekleri yeni eşyalar, tadilatlar, ev ile ilgili ödemeler de gündemlerinde olacaktır. Yakınlarıyla görüşmelerini ve eğlencelerini kapalı alanlara taşıyacak, sosyal olarak çok dışarı taşmayacak ve daha sezgisel davranacaklar; akıllarını kurcalayan konuları düşünmek için nefes almaya ihtiyaçları olduğundan bu minvalde hareket edecekler. Kadınlarla iletişimi daha güçlü olacak kova ve yükselen kovalar duygusal paylaşımlara çok açık olmamakla beraber destekler görerek ilerleme fırsatına da sahipler.

Balık ve yükselen Balık

İletişim konusu balık ve yükselen balıklar için tutulmanın ana temasını oluşturuyor. Fırsat bulamadıkları için görüşmedikleri yahut uzun süredir haber alamadıkları kişilerle görüşmeler ayarlayabilir, kısa kısa seyahatler yapabilirler. Bununla beraber alışveriş isteklerinde bir artış kendini gösterecektir, bu nedenle dikkatsizce alışveriş yapmamaya özen göstermeliler zira her şey ihtiyaç gibi gözlerine batmaya başlayacaktır. Daha akışkan iletişim kuracaklarından insanlara kendi isteklerini akıllıca ifade edebilir ve isteklerini başkalarının tercihiymiş gibi gösterebilirler. Mesleki olarak ilerlemek istedikleri noktalarla ilgili harekete geçecek ve bulundukları konumdan çok farklı olmasa da başka bir alana yönelmeye açık olacaklar. Küçük çaplı ticaretle uğraşan balıklar için ise bu alanda şanslı etkiler mevcut. Ayrıca kısa yolculuklar, ufak tefek dinlenceler de balıkların ihtiyaçları arasında. Bu dönemde maddi durumları elverişli olmasa da kendilerine ve bütçelerine uygun bir gezi planlaması yapabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder