19 Nisan 2014 Cumartesi

19-29 Nisan arası burç yorumları

Merhabalar bu hafta gökyüzü biraz daha sakin yalnız tekrara düşmemek açısından yazmıyorum fakat öncü Grand Cross’un ve Ay tutulmasının etkilerinin hala devam ettiğini hatırlatayım. Bu etkiler uzun sürelidir, örneğin kısa süreli bir Güneş-Mars açısı kadar genel-geçer değildir. 6 ay boyunca ve +/- 1,2 hafta etkiler hissedilir. Zaten 29 Nisanda bir de Güneş Tutulması gelecek, onu da ayrıca inceleyeceğim. Ancaaaak, 20 Nisan’da Güneş Koç burcunu terk edip Boğa burcuna geçiyor, arkasından Merkür’ün de Boğa burcuna geçişiyle beraber değişimler başlıyor. Ayın 20’si sonrası peş peşe güzel etkiler var Merkür-Güneş, Venüs-Satürn arasında dolayısıyla bu on günlük süreçte bazı şeyleri değiştirmeye başlayacağız yine, Güneş değişim için farklı alanlarda hepimize güç verirken, Satürn ve Merkür de hırsla hedefe odaklanmayı getirecek, Venüs ise bunu çirkinleşmeden yapabilmemize yardımcı olacak.

Koç ve yükselen koç

Maddi alanda sorunlar yaşayanlar koç ve yükselen koçlar için bu süreçte daha fazla mücadele etme isteği ve yeni iş fırsatları, kazanım yollarını zorlama şevki beraberinde gelecek. Aylardır yaşadıklarından bahsettiğim zihinsel karmaşalar ve Güneş-Koç sürecinde aktif olan “bir şeyler yapmazsa kaybedecekmiş” hissi yerini daha dengeli bir zihin durumuna bırakıyor. Venüs’ün hareketiyle bilinçaltındaki zayıflıklar yerini güzel olanı görmeye bırakacak. Bol bol doğada vakit geçirmenizi öneririm. Bu süreçte sırları ortaya çıkarma merakı ve şüphecilikler de gözlemlenecektir ancak koç ve yükselen koçlar şüphelerini duygusal yanlarına yönelerek atlatmaya çalışacaklardır. Ayrıca başkalarından beklenen ödemeler ve uzun süredir gelmeyen borçlar varsa bu dönemde gelebilir.

Boğa ve yükselen Boğa

Önümüzdeki on günlük dilimde boğa ve yükselen boğalar daha akılcı, duygularını daha iyi kanalize ettikleri ve duygusal tavırlarını mantık yoluyla belirledikleri bir süreçte olacaklar. 20 Nisan’da Güneş’in boğa burcuna girişiyle beraber kendilerini iyi şekilde tahlil edecekleri, sadece kendilerini ilgilendiren konularda değişiklik yapmaya yönelik davranacakları bir aylık destek de beraberinde geliyor dolayısıyla önümüzdeki günlerde boğa burçları daha kendilerine dönük, iç seslerini mantıkla birleştiren bir yapıya bürünecekler. Yönetici gezegenleri Venüs’ün Satürn ile yapacağı olumlu açı neticesinde ise duygusal ve sosyal ilişkilerini bir düzene koyma isteği başlayacak. Özellikle ayın 25’inden sonra kendini etkin şekilde gösterecek bu desteği arkasına alan boğalar uzun zamandır beğendikleri fakat açılamadıkları yahut neticelenmeyen bir flört durumu varsa bunu bir sonuca ulaştırabilir, yeni flörtlerden ziyade olanların ve tamamlanmamışların ortaya çıkacağı bu evrede seçimlerini iyi yapmaları, ne istediklerini iyi belirlemeleri önemlidir.

İkizler ve yükselen ikizler

Tahlil yeteneğini son zamanlarda oldukça verimsiz kullanan ikizler ve yükselen ikizler burçları önümüzdeki dönemde yaklaşık bir senenin birikintilerini toplama fırsatı yakalayacaklar. Güneş’in Boğa burcuna geçişi ve yönetici gezegenleri Merkür’ün de desteğini almalarıyla beraber yaşadıklarını iyice değerlendirecek ve kendileri için doğru olan neyse ona doğru yönelecekler fakat bu sefer farklı olarak sanrılarıyla ya da kör umutlarıyla değil, mantıkları ve neden-sonuç ilişkisine dayandırdıkları beklentilerle yapacaklar bunu. Sosyal çevrelerinde ve iş yaşamında kendilerini göstermek adına görünüşe daha önem vereceklerinden biraz masraf yapabilirler biraz buna dikkat etmeleri gerekiyor zira oldukça sosyal ve açık olmayı hedefliyorlar. Bununla beraber sağlıklarını ve fiziksel görünüşlerini ilgilendiren kararlar alacaklardır, spor, diyet, fitness, sigara bırakma gibi akıllarında olan ve daha iyiye gitmelerini sağlayacak konulara odaklanacaklar. İkizler ve yükselen ikizler burçlarına iyi haber, kendilerini sevmeyi yeniden öğreniyorlar.

Yengeç ve yükselen Yengeç

Başarılı olmayı ayal ettikleri ancak adımları atmak adına çok istekli olmadıkları konuları önümüzdeki günlerde planlamaya başlayacak olan yengeç ve yükselen yengeçler özellikle çalışıyorlarsa iş, okuyorlarsa projeler konusunda önemli adımlar atacaklar. Ayrıca sosyal hayata karışmaya daha istekli ve hedefleri daha net olduğundan ilerleme konusunda daha metotlu davranarak önlerine çıkan engelleri kolaylıkla aşabilecekler. Güneş ve Merkür’ün olumlu desteği neticesinde iletişimleri akıcı olacağından istediklerini bilmelerinin yanında bunu iyi de ifade edecekler. Ayın 25’ine doğru ise daha iyi odaklanacakları, manevi yönlerinin daha baskın olacağı ve öğrenme konusunda istekli olacakları birkaç günlük süreçte olacaklar. Yeni bir dil öğrenmeye karar verebilir, yeni konuları araştırmaya başlayabilirler. Duygusal yaşamlarıyla ilgili ne yapacağını tam olarak kestiremeyen yengeçler ise bu dönemde gerçekte tam olarak ne istediklerini ve duygusal hayatlarının geçici tatminler geçici flörtlerle değil, daha gerçek bir sonuca ulaşması için neler yapabileceklerini enine boyuna düşünüp kendileri için en doğru kararı almaya çalışacaklar. Ayrıca Çocuk sahibi olan ve çocuk sahibi olmak isteyen yengeçler için de bu dönemde güzel haberler gelebilir.

Aslan ve yükselen Aslan

Önümüzdeki on günlük süreçte daha görünür olmak, daha ön plana çıkmak ve kendini ispatlamak için büyük bir enerji sarf edecek olan aslan ve yükselen aslanlar toplumsal konumlarını ve iş hayatını sağlama almak için de çalışmalar yapacaklar. Kendilerine amaçları doğrultusunda yardımcı olabilecek yeni kişilerle tanışabilir, uzun zamandır tanıdıkları ama pek görüşemedikleri birinden yardım görebilirler. Daha otoriter ve isteklerinde daha direten bir yapı göstereceklerinden çevrelerinde artık uyum gösteremediklerini düşündükleri kişilerden uzaklaşabilirler. Maddi kaynaklarını artırmak, ikincil kişilere(aile, eş gibi) bağlı kalmamak için kendilerine yetmeye ve büyüme göstermeye odaklı davranacak, ayrıca daha meraklı, gizli konuları öğrenmeye daha hevesli ve ailevi konularda, otorite figürleriyle(baba, ağabey, patron, öğretmen gibi) iletişimlerinde daha akıcı ve uyumlu olacaklar.

Başak ve yükselen Başak

Daha derin, anlayışı ve düşünceleri keskinleşecek olan başak ve yükselen başaklar önümüzdeki on günlük dilimde özellikle iletişimsel konulara ve duygusal hayatlarına yönelecekler. İlişkisinde problem yaşayan başaklar için konuyu neticelendirme süreci başlıyor. İlişkisi olmayan başaklar için de yeni bir flört gündeme gelebilir, eskide kalan bir flörtü canlandırmaya çalışabilirler ama her halükarda iletişim hatalarına mahal vermemek için kendilerini dizginlemeye çalışacaklar zira geçen dönemlerde artık iyice sivrileştiler ve flörtlerde iyi şeyleri anlatırken bile kötü atıflarda bulunuyorlar ve önlerine çıkan fırsatları korkuları neticesinde değerlendirmiyorlar. Bu durum ise bu ayla beraber son bulacaktır, yakın seyahatlerde, arkadaş ortamlarında biriyle tanışabilir, kendilerini kapatmaktan vazgeçme kararı alabilirler. Güneş’in ve yönetici gezegenleri Merkür’ün desteği de başak ve yükselen başakların kendilerini göstermelerine izin verecektir.

Terazi ve yükselen Terazi

Maddi sorunlar yaşayan terazi ve yükselen teraziler bu durumu aşabilmek adına yeni projeler ve yeni çalışmalar için adım atacaklardır. Ayrıca biriktirme konusunda da Satürn’ün olumlu desteği olacağından para biriktirmek isteyen ancak bunu yapmakta zorlanan teraziler biraz daha ellerindekini tutmaya yönelme fırsatını yakalayacaklar. Yalnız tek sıkıntı var, kozmetik, giyim ve lüks isteğini azaltmaları, ortaya çıkarsa bu alanda harcama yapmamaları gerekiyor. Ayrıca görünüşlerini ilgilendiren konularda endişesi olan teraziler bu dönemde diyete başlayabilir, sağlıkları için iyi olana doğru yönelebilirler. Güneş’in Merkür’le olan olumlu açısının desteği ise teraziler için kendilerinden saklanan konuların ortaya çıkması, gizli olana eğilim şeklinde kendini gösterecektir; bu dönemde teraziler sık sık dedikodu yapabilir, çevrelerinde yoğun bilgi akışı olabilir.

Akrep ve yükselen Akrep

İkili ilişkiler teması bu dönemde akrep ve yükselen akrepler için oldukça baskın şekilde kendini gösterecektir. Evli yahut ilişkisinde sıkışmalar yaşayan akrepler bu durumdan kurtulmak için çaba sarf ederken, bekar olan akrepler ise hayatlarına yeni birini almak için oldukça istekli ve flörtöz olacaklardır. Çocuk sahibi olan ve çocuk beklentisinde olan/olmayan akrepler için de bu alanda ilgilenmeleri gereken konular ve güzel haberler gelebilir. Ayrıca çalışmalarını ilerletmek, mesleki ve okul projelerini yönetmek için bireysellikten vazgeçecek, akıllarının karıştığı, desteğe ihtiyaç duydukları anlarda da başkalarından yardım istemeye açık olacaklar. Kendileriyle ilgili uzun süredir kalıplaştırdıkları düşünceleri ise değiştirmeye ve kendilerini yenilemeye, daha esnek daha uyumlu davranmaya istekli olacaklar dolayısıyla bu dönemde kendileriyle de çevreleriyle de kurdukları bağlantılar çok güçlü olacaktır.

Yay ve yükselen Yay

Yay ve yükselen yaylar bir süredir özellikle vücut görünüşlerini düzene sokmak için fırsat doğmasını bekliyorlar, istekleri var ancak eyleme geçemiyorlar fakat önümüzdeki dönem hafif sporlara başlamaları, vücutlarını uyandırmaları açısından oldukça verimli geçecektir. Bu alandaki yoğun eğilimlerini pratiğe dökebilecek, daha zinde ve iyi görünmek için çabalayacaklar. Ayrıca alternatif tıpla ilgili merakları da artabilir. Bununla beraber kendilerini değiştirirken çevreleriyle olan iletişim biçimlerini de değiştirecekler. Daha uyumlu, özellikle kan bağı olan insanlara daha yakın olacaklar ve evlerinde değişiklikler yapmak isteyecekler. Bu dönemde yay ve yükselen yaylar cinsiyet fark etmeksizin kadınlarla daha iyi anlaşacaktır. Ayrıca evden eşya çıkarabilecekleri gibi ev değiştirme, ayrı eve çıkma gibi konuları da gündemlerine alacaklar. Zihinsel olarak çok kendilerini zorladıkları konularda ise rahatlama ve daha iyi düşünebilme istekleri de gerçeğe dönüşecektir.

Oğlak ve yükselen Oğlak

20 Nisan’da Güneş’in Boğa burcuna girişiyle beraber oğlak ve yükselen oğlaklar için yeni flörtleri beraberinde getirecek, var olan ilişkilere yeni boyut kazandıracakları bir aylık süreç başlıyor. Duygusal istekleri artacak ve romantizm oğlaklar için daha önemli bir hal alacak. Eğlence anlayışları da gelişkin olacağından girdikleri sosyal ortamlarda yeni kişilerle tanışabilirler. Bununla beraber fark etmedikleri yahut varlığını merak ettikleri yeteneklerini geliştirme adına yeni hobilere yönelebilirler. Çocuk sahibi olan oğlaklar çocukları için yeni planlamalar yaparken çocuk bekleyen yahut çocuk isteyen oğlaklar için ise güzel bir süreçtir. Bu bahsettiğim alanlarda yönetici gezegenleri Satürn’den de birkaç günlük önemli bir destek alacaklar. Ayrıca iş arayan, iş başvurusu yapmış olan ve netice bekleyen oğlaklar bu dönemde yeni işe başlayabilir, iş görüşmelerinden başarılı sonuçlar elde edebilirler. Bununla beraber sosyal hayatta başarı bekledikleri, iyi olmak istedikleri konular varsa onlar hususunda da olumlu etkiler devrede olacaktır.

Kova ve yükselen Kova

Kova ve yükselen kovalar önümüzdeki dönemde özellikle yerleşim konusunda yoğun bir değişim isteği içinde olacak; Ev değiştirmek, evde yenilikler yapmak, baharın gelişiyle ortaya çıkan eksiklikleri tamamlamak için büyük bir istek içine girecekler. Bunun dışında kadınlarla olan iletişimleri artacak, daha akıcı ve eğlenceli vakit geçirebilecekler. Maddi alanda beklentisi olan kovalar ise bu alanda sıkışmalar varsa ayın 23’ünden sonra düzeltmek için çalışmalar yapmaya yönelecekler. İş yerinde yine akıcı bir iletişim tutturabilecek, özellikle işçi sınıfında olan kovalar patronlarıyla yahut üstleriyle aralarında anlaşmazlık, sürtüşme varsa bu alanda daha anlayışlı olacaklar. Aynı şekilde eğitim hayatı devam eden kovalar için bu durum kendini öğretmenleriyle daha uyumlu bir ilişki şeklinde gösterecektir. Sosyal hayatlarına bu dönem daha fazla önem vereceklerinden kova ve yükselen kovalar daha dışa dönük, yerinde duramayan, kendini göstermek için heves duyan bir yapıda olacaklardır.

Balık ve Yükselen Balık

İhmal ettikleri programları önümüzdeki günlerde yeniden hayata geçirecek olan balık ve yükselen balıklar yakın arkadaşlarıyla görüşmelerin olacağı, yeni haberler alabilecekleri ve keyifli dedikodular yapacakları etkiler altında olacaklar. Daha iletişime açık, bilgi alma kanalları daha yoğun çalışan bununla beraber iş bağlantıları kurma konusunda verimli olacakları bir aylık sürece giriyorlar. Bu alanda Merkür’ün de desteğini alacaklarından sürekli olarak düşünme-eyleme geçme çizgisinde davranışlar gösterecekler. Balık ve yükselen balıkların ticari zekaları oldukça verimli olacağından her türlü iş bağlantısını kotarabilecek yetenekte ve özellikle (varsa)yabancı ülkeler, yabancı kişilerle olan bağlantıları kuvvetli olacaktır. İyi odaklanıp iyi çözüm üretebilecekleri için çalışmalarından olumlu geri dönüşler alacaklar. Venüs’ün hareketiyle beraber ise kendilerinde değişiklik yapmak için büyük bir istek duyacaklar. Uzun zamandır yapmayı planladıkları fakat çekindikleri için yapamadıkları değişimler varsa bu dönemde rahatlıkla hayata geçirebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder