29 Ağustos 2016 Pazartesi

29 Ağustos- 5 Eylül Haftalık burç yorumları (Başak burcunda Merkür retrosu)



-Merkür Retrolarında temelde iletişim alanımız etkilenir, kendimizi net ifade edemez, sürekli bir yanlışlığı düzeltmek durumunda kalırız, Retro döneminde yazdığımız yazıları ileriki zamanlarda kendimiz dahi anlayamayabiliriz. Bunun yanında elektronik aletlerde, telefonlarda, bilgisayarlarda ev eşyalarında arızalar oluşur ya da yeni aldığımız ürünler hasarlı çıkar. İlişkilerde problemler, aksamalar, ayrılıklar oluşabilir bu nedenle alınganlıklara, öfkeye dikkat etmemiz gerekir zira bir anda çıkış yapıp anlamadan dinlemeden yargılamada bulunabilir, gerçeği fark ettiğimizde geç kalmış olabiliriz veya karşıdan karmaşık sinyaller alabiliriz. Bunların dışında kısa yolculuklarda, evrak işlerinde, kargo işlerinde aksamalar olabileceğinden çok dikkatli olmak gerekir. Ayrıca imzalarda yanlışlıklar, ödemelerde ve alacaklarda aksamalar da retronun etkileri arasındadır.

-Merkür retrosu sürecinde yeni adımlar atmak doğru değildir bu nedenle geçmişte kalan ve başlanmış işleri tamamlamak adına süreç daha uygundur. Zaten halledilmemiş işler –tamamlanmamış duygusal ilişkiler dahil- bu süreçte sık sık karşımıza gelir ve sürekli bir tamamlanma bekler. Ayrıca bu dönemde arkadaşlık ilişkileri de yara alabilir ve uzun süredir var olan dedikodular gün yüzüne çıkabilir.

-2016 Yılının üçüncü Merkür Retrosu  31 Ağustos'ta tam olarak başlayacak ve 23 Eylül’de bitecek ancak etkilerin hafif hafif başlaması ve son bulması açısından 26'sından itibaren hissetmeye başladık ve bitişinde de etkileri +/- üç-dört gün devam eder. Retro Başak burcunda gerçekleşeceğinden Öncelikli olarak etkileyeceği burç kendi yönetimindeki Başak olacak ve bununla beraber Merkür’ün yönetimindeki İkizler burçları ve doğum haritası genel itibariyle Merküryen olanlar daha fazla etkilenecekler. 

-Retro Başak burcunda gerçekleşeceğinden özellikle  sağlığımız, iletişim alanımız ve başkaları için verdiğimiz emekler öne çıkacak konulardan olacaktır. İhmal edilmiş konular artık ihmal sınırlarından çıkacak ve artık gözümüze batacak. Geç kalınmış af dilemeler, barışmalar için de etkiler kuvvetli olacaktır. Tersi şekilde başkaları için yaptığımız iyilikler görülmeyebilir. 

Retronun burçlar üzerindeki etkileri:

Koç ve yükselen Koç burcu

Koç ve yükselen  koç burçları Retro sürecinde önceden ortaya çıkmış ve bir süre gündemlerini işgal ettikten sonra önemini yitirmiş sağlık sorunlarıyla tekrar karşılaşabilir, spor, diyet gibi sonradan vazgeçilen konularla ilgili yeniden bir düzenleme yapma ihtiyacı hissedebilirler. Kargolar, imzalar, beklenen haberler, resmi dairelerde gecikmeler gibi konular yine bu süreçte etkin şekilde kendini gösterecek konular arasındadır. Mesleki olarak odaklanmakta sorun yaşayarak, gereksiz detaylara fazlaca önem verip büyük zamanlarını fark edilmeyen şeyler için harcayabilirler. Normalde olduklarından daha eleştirel bir tutumları olacağı için kalp kırma potansiyelleri de yüksektir. Üzerinde fazla durdukları ve kendilerine vakit kaybı olarak dönmüş olan konulara odaklanacaklarından geçmiş muhasebesine girecekleri bir ortam oluşacaktır.

Boğa ve yükselen Boğa burcu

Boğa ve yükselen boğa burçları için retro, etkisini eski sevgili/ flörtlerin dönüşü yahut bu kişilere karşı yeniden ilgi beslemek şeklinde kendini gösterecektir, biten ilişkiler, biten flörtler tekrar gündeme gelebilir, bu kişilerle yeniden yakınlık kurmak istenebilir yahut bu tür kişilerden teklifler ve görüşme istekleri gelebilir. Uzun zamandır ilgilenilmeyen hobiler, gidilmeyen mekanlar da boğa burçlarının ilgi alanında olacak, yarım bıraktıkları hobilerine yeniden yönelebilir, gitmeyi uzun zamandır planladıkları mekanlara gidebilirler. Bu dönemde çevrelerindekilerin ve kendilerinin finansal düzenlemelerini yapmaya gönüllü olabilirler. Eskiden hayalini kurdukları ancak zamanla geride kalan konular bu dönemde boğa ve yükselen  boğa burçları için önemli hale gelebilir.

İkizler ve yükselen ikizler burcu

Merkür retrosu ikizler ve yükselen burcu ikizler olanlar için çevresel değişimin gerekliliğini bir kez daha ortaya koyacak. Aileden ayrılma, ikamet edilen evden uzaklaşma, yer değiştirme, ihmal edilen tamiratların yapılması konuları gündeme gelecek. Bununla beraber içlerinde uzun süredir söylememek için tuttukları konuları ani bir şekilde ortaya dökebilir ve bazı tartışmaların oluşmasına sebep olabilirler; bu nedenle dikkatli olmaları gerekiyor. Bunların dışında uzun süredir görüşülmemiş ve fikrine değer verilen bazı kadınlarla bir araya gelme ve görüşme isteğinin ortaya çıkacağı bu dönemde istenilen görüşmelerin gerçekleşmesi zor olacaktır.

Yengeç ve yükselen yengeç burcu

Merkür Retrosu Yengeç ve yükselen yengeç burçları için pek çok iletişim ve odaklanma sorununu beraberinde getirecektir. Planlar aksayabilir, yapılacak görüşmeler askıya alınabilir, kendini anlatma ve karşısındaki anlama sorunları ortaya çıkabilir. Bununla beraber yeni bir konuda araştırma yapma planları varsa bu çalışmalar zihinsel olarak toparlanamama nedeniyle ertelenecektir. Kardeş ve yakın arkadaşlarla ilgili sorunlar da bu süreçte ön plana çıkacağından yengeç ve yükselen yengeçlerin çevrelerindeki insanları fazla kırmamaya özen göstermeleri gerekiyor. Bu dönemde bazı dedikodular ortaya çıkabilir ve ufak tefek sinirsel gerilimler oluşabilir ancak bu sinir kısa sürede kendini sükunete bırakır, bunun dışında sosyal ortama uzayan tartışmalar kendini gösterebilir. Ayrıca yengeç burçlarının dikkat etmesi gereken bir diğer konu telefon, bilgisayar gibi aletlerin bozulması veya sorun çıkarması riskidir. Yine bu dönemde bazı yengeç burçları için görme-duyma problemleri de kendini gösterebilecek diğer etkiler arasında olacaktır.

Aslan ve yükselen aslan burcu

Retro sürecinde maddi sorunlarla boğuşması gerekecek olan  aslan ve yükselen aslan burçları, kendilerini bir yandan özgür hissetmek isterken diğer taraftan sürekli aynı olayların içerisinde çözüm aramaya çalışacakları için hareket alanları daraltılmış hissedecekler. Geçmişte görmezden gelinen maddi sorunlar ön plana çıkacak ve ihtiyaçlar dengesinde bir bozulma meydana gelecektir bu nedenle dikkatli olmaları gerekiyor, gözden kaçmış yahut geride kalmış ödemeler karşılarına gelebilir. Beklentileri ve öncelikleri değişecektir, ne istediklerini anlamakta zorlanabilir, geçmişte hayata geçirmedikleri bazı projelerden dolayı pişmanlıklar duyabilirler.  Bu dönemde aslan ve yükselen aslan burçlarının öncelikleri değişecektir, yapmak istedikleri yerine gereklilikler ön plana çıkacaktır ve kısa süreç içerisinde halletmek istedikleri yeni konular yerine geçmişten gelen ve pürüzler kalmış başka konulara yöneleceklerdir. Ayrıca fark etmeden aşırı harcamalara yönelebilirler, bir anda maddi sorunlar yaşayabilirler bu nedenle önümüzdeki üç haftada satın alımlarına özellikle dikkat etmeleri gerekiyor, evdeki hesaplar çarşıya uymayabilir.

Başak ve yükselen Başak burcu

Başak burcunda gerçekleşecek olan retro, başak ve yükselen burcu başak olanların kendileriyle dikkatli şekilde uğraşmaları, uzun bir dönemi ortaya dökerek kendilerini değerlendirmeleri ve hatalarıyla yüzleşmeleri gereğini ortaya çıkaracak. Çalışmalarda aksamalar, aldıkları eşyalarda problemler, istedikleri/ planladıkları şekilde düşündüklerini sunamıyor olmaları nedeniyle gerilimler yaşayacaklar. Retronun belirgin etkilerini baskın şekilde hissedecekleri için öncelikli olarak dikkatli olmalılar. Geçmişte kararı alınmış ve hayata geçirilmemiş, genel görünümleriyle ilgili bir değişimi hayata geçirebilir, kendilerini değiştirme arzusu hissedebilirler. İlişkilerde ani gerilimler, kopuşlar, yalanlardan dolayı çevrelerindeki kişilerle yaşanabilecek tartışmalar, tahammülsüzlükler ortaya çıkabilir. Bu nedenle hızlı ve düşünmeden karar almamaya özen göstermeleri başak burçları için önemlidir.

Terazi ve yükselen terazi burcu

Mantıklı açıklamasını yapamadıkları rüyalar, uyku sorunları, yetersizlik hisleri, paylaşmaktan çekindikleri düşünceleri  terazi ve yükselen terazilerin retro sürecinde yüzleşmesi ve halledip sonuçlandırması gereken konular arasında olacaktır. Bir zihin dinginliğine ulaşmadan attıkları her adımdan sonrasının aynı olacağını idrak edip, buna göre hareket ederek, problemlere sanal çözümler değil gerçek çözümler üretmeleri gerektiğinin farkına varmak ve gizli kalmış düşüncelerini açmaya başlamak bu retronun terazi burçları için ana teması olacaktır. Ancak yeni şeyleri hayatlarına katmaları zor olacağından, eylül ayının sonuna kadar asıl kararları alıp sonraki süreçte planlarını uygulamaları daha iyi olacaktır. İçten içe yaşadıkları endişeler, şüpheler bu dönemde artacağından sosyal hayata daha fazla katılım göstermek ve paylaşımlarda bulunmak terazi burçları için bu dönemde iyi olacaktır zira bu endişe, şüphe ve beklentilerin başka insanlara yansıması beklemedikleri ve uzun vadede sonucundan hoşnut olmayacakları kararları beraberinde getirebilir.

Akrep ve yükselen akrep burcu

Akrep ve yükselen burcu akrep olanların bu süreçte haberleşmeleri ve programları ciddi aksamalara uğrayabilir ve planlarında yeni/ zorunlu düzenlemeler yapma gereği ortaya çıkabilir. Bekledikleri haberleri alamayabilir, başarı veya sonuç bekledikleri konularda çözümün gecikeceğini öğrenebilirler. Yapmak istedikleri işlerde aksamalar ortaya çıkacaktır ve bundan dolayı çevrelerindeki insanları biraz sıkıştırıp bunaltabilirler. Ailelerinden gelecek kaynaklarda gecikmeler de yaşanabilir. Sosyal hayatlarındaki programların da aksaması kuvvetle muhtemel bu nedenle  akrep ve yükselen akrepler Eylül ayı ve Ekim’in başına kadarki süreç için programlarını kesin olarak ayarlamamalılar. Çevreye karşı temel güven sorunları, hayali kurulan ve her şeyin planlı şekilde gideceği düşünülen konuların tam olarak istenilen şekilde ilerlememesi akrep burçları için tartışmaya açık bir ortam yaratacaktır.

Yay ve yükselen yay burcu

Retro sürecinde Yay ve yükselen yay burçları geçmişte kendilerini iyi yöne götürecek ve tamamlandığını düşündükleri bazı projelerinin esasında halledilmediğini ve bazı şeylerin eksik olduğunu fark edecek ve bunların üzerine yoğunlaşacaklar. Mesleki olarak gelişim ve ilerleme bekleyen yay burçları için bazı gecikmeler yaşanabilir, iş yerinde yahut okulda odaklanma sorunları, öğrenme problemleri gündeme gelebilir; daha evvel üzerinde çalıştıkları ve yeterli olduklarını düşündükleri konularda bir tekrar edilmesi gereği doğabilir. Baba, patron, öğretmen gibi otoriter figürlerle bazı fikir çatışmaları yaşayabilecekleri için agresif davranmamaları önemlidir, bu anlamda retro dönemi yay burçları için gergin bir etki taşıyor. İlgilenemedikleri için uzaklaştıkları ortamlara girmek de yay ve yükselen burcu yay olanlar için önemli olacaktır ve sık sık çevreleriyle yaptıkları programlar işlerinin araya girmesi nedeniyle ertelenebilir.

Oğlak ve yükselen oğlak burcu

Oğlak ve yükselen oğlak burçları retro sürecinde manevi olarak inandıkları ve kabul ettikleri konuları değerlendirmelerine sebep olacak durumlarla karşılaşacaklar. Yaptıkları haksızlıkları ve kendilerine yapılan haksızlıkları anılara giderek, geri dönüşler yaşayarak değerlendirme fırsatı yakalayacaklar. Beklenen desteği bulamadıklarını, hak etmedikleri konularla muhatap olduklarını düşünürken kendilerine de bir geri dönüp bakma ihtiyacı hissedecekler. Bununla beraber ticaretle uğraşan Oğlak burçları için gelişmeler biraz ağır seyredecektir ve istedikleri sonucu almaları biraz gecikecektir. Yurtdışına çıkmayı düşünen yahut yurtdışında yaşayan oğlak burçları için ise seyahat planlarında aksamalar yahut yaşanılan yerin zorlukları ve uzakta olmanın sıkıntıları ön planda olacak. Hayatlarında yenilik ve değişim arayacaklar ancak bunları gerçekleştirmeleri pek mümkün olmayacaktır. Yeni konulara yönelmek isteği her zamankinden yoğun şekilde kendini gösterecektir ancak bunu yapmadan önce halletmeleri gereken işlerin olması oğlak ve yükselen burcu oğlak olanları biraz tembelliğe sürükleyebilir.

Kova ve yükselen kova burcu

Kova ve yükselen kova burçları için Merkür retrosu  sürecinde geçici ve çok da duygusal temelli olmayan ilişkiler yaşadıkları kişilerden kaynaklanan sorunları gündeme getirebileceği gibi, kendilerine fiziksel temelli yaklaşmış kişiler de tekrar ortaya çıkabilirler. Bunun dışında kova ve yükselen kova burçları aniden eskiden ilgilendikleri kişileri özlediklerini fark edebilir, onlarla yakınlık kurmaya çalışabilirler. Ayrıca karşılarına çıkan yeni insanlar da eskide kalan kimselere benzeyebilir. Bu dönemde geçmişte kalan şüpheler tetiklenebilir, tekrar uyanabilir. Kova ve yükselen kova burçlarının ödemeler konusunda bazı aksamalara dikkat etmeleri ve bu ihtimali retro süreci boyunca göz önünde tutarak bütçelerini ayarlamaları önemlidir zira bu alanda beklenmedik durumlarla karşılaşabilirler. Ayrıca, daha önce ihmal edilmiş sağlık problemleri varsa bu süreçte ilgilenilmesi gereken bir konu haline gelebilir.

Balık ve yükselen balık burcu

Balık ve yükselen balık burçları retro sürecinde daha çok eski sevgili/ eşlerini özleyecek veya onlar tarafından gelecek tekliflerle karşılaşacaklar; eski sevgililer ortaya çıkabilir yahut kendileri eski sevgilileriyle yeniden görüşmek isteyebilirler. Bununla beraber biten arkadaşlıklar, uzun zamandır kendini göstermeyen düşmanlar da yeniden ortaya çıkabilir. Geçmişte sorun yaşanmış biriyle yeniden bir araya gelmek durumunda kalabilir yahut görüşmedikleri bir kimseyle yeniden görüşmeye başlayabilirler. Başkalarıyla uyumlu çalışmaları oldukça zor bir hale gelecektir zira iletişim sorunları yoğun olacaktır. Objektif bakış açılarını kaybedecekleri ve gereksiz detaylarla işleri fazlaca geciktirecekleri bu dönemde başkalarından görüş almadan adım atmamaları ya da önemli kararlar almamaları önemlidir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder