15 Eylül 2014 Pazartesi

15-22 Eylül arası burç yorumları (Mars Yay burcunda)




Merhabalar, haftaya hafta sonuna şekil veren Venüs-Plüton etkisiyle başlıyoruz. 13 Eylül’de Mars Akrep burcundan çıkarak Yay burcuna geçti ve 28 Ekim’e kadar yay burcunda hareket edecek dolayısıyla güç dengemiz değişiyor. Hafta sonunda ise Yine Venüs’ün Satürn ile olan olumlu açısının etkisiyle gireceğiz ve tatlı sert bir hafta sonu geçireceğiz. Herkese iyi haftalar.

Koç ve yükselen Koç

Haftaya geçtiğimiz haftadan kalan konularla başlayacak olan koç ve yükselen koçlar, yönetici gezegeni Mars’ın Yay burcuna geçişiyle beraber 28 Ekim’e kadar olan süreçte yeniliklere karşı fazla istekli bir tavır gösteriyor olacaklar ve hayatlarına yenilik katmak için istekli davranacaklar. Odaklanma sorunları daha çok belirli konu dışında gerçekleşeceğinden takıntılı davranışlar gösterebilirler.
Hafta sonuna doğru Venüs-Satürn görünümünün etkisiyle beraber bazı konuları gizlemeye yatkın davranacak ve başkalarıyla çok paylaşımda bulunmamaya gayret gösterecekler ancak bu kötü bir anlamda gerçekleşmeyecektir. Bununla beraber iyilik yapma istekleri artacaktır, ödemeler konusunda sıkıntıları varsa bununla ilgili bir denge oluşturabilirler. Ayrıca sağlıklarını ilgilendiren kararlar alabilir, yeni stil denemeleri yapabilirler.  İş ve kariyer konusunda beklentisi olan koçlar bu alanda bir ilerleme kaydedebilir.

Boğa ve yükselen Boğa

Haftaya geçtiğimiz haftadan kalan konularla başlayacak olan Boğa ve yükselen boğa burçları Mars’ın yay burcundaki hareketiyle beraber 28 Ekim’ e kadar olan süreçte gizli olan konulara ilgileri artacak. Ezoterik, okültik konulara eğilebilir, gizli saklı olan şeyleri ortaya çıkarmak isteyebilirler. Bu süreçte kendi çabalarıyla, saklanmış bazı olayların açığa çıkmasını sağlayacaklardır. Bilinçaltı ve ruhsal konulara da ilgileri artarken diğer yandan libidolarının da yükselecek olması yanlış yahut sonradan çok düşünülmeden girildiğini fark edecekleri ilişkilere eğilimlerini artıracaktır. Mars-Yay süreci içinde ödeme konuları da gündeme geleceğinden, para kazanma istekleri artabilir, para kazanma konusunda daha hırslı davranabilirler.
Hafta sonuna doğru ise duygusal ilişkileri iyileştirmek, ilişkiye yeni düzenlemeler getirmek, yeni flörtlere başlamak için oldukça uygun bir süreçte olacaklarından boğa ve yükselen boğaların sosyal hayatlarını değerlendirmesi iyi olacaktır zira eğlenceli fark edilir çekim güçleri neticesinde yeni insanları kendilerine çekebilirler. Olayları normalde olduğundan daha rahat bir zihin durumuyla değerlendireceklerinden bakış açılarında yenilenme yaşayabilirler.

İkizler ve yükselen İkizler

Haftaya geçtiğimiz haftadan kalan konularla başlayacak olan ikizler ve yükselen ikizler Mars’ın Yay burcundaki hareketiyle beraber 28 Ekim’e kadar olan süreçte duygusal anlamda oldukça saldırgan tavırlarla karşılaşabilir yahut bu tür tavırlar gösterebilirler. Özellikle ufak tefek hırsların fazla büyümesi ve patlamalar yaşanması olasıdır. Bununla beraber ilişkisi olan ikizler burçları ilişkideki sorunları düzeltmek için gereğinden fazla efor sarf edip kendilerinden istenmeyen şeyleri gerçekleştirmeye çalışabilirler. Ayrıca kendilerinden haz etmeyen kişilerden de istemedikleri tepkiler görebilirler. Başkalarıyla beraber çalışma konusunda sorun yaşama ihtimalleri yüksek olduğundan anlaşmazlıkları çok umursamadan yollarına devam etmeleri oldukça önemlidir.

Hafta sonuna doğru ise çevrelerini güzelleştirmek, yapmak istedikleri ama yapamadıkları şeyleri hayata geçirmek için uygun bir süreçte olacaklar. Kişisel kazanımlara ve hayattaki varlıklarının temeline eğilecek olmalarından dolayı çevre ilişkileri kısıtlı olabilir ancak bu kötü anlamda bir kısıtlanma değildir. Yeni projeler yeni ilişkiler hayata geçirmek için uygun bir süreçte olmakla beraber sağlıklarını ilgilendiren konularda kararlar almakta da uygun bir süreçte olacaklardır. Estetik ameliyat yaptırmak isteyen ikizler ve yükselen ikizler için bu süreç uygundur.

Yengeç ve yükselen yengeç

Haftaya geçtiğimiz haftadan kalan konularla başlayacak olan yengeç ve yükselen Yengeçler, Mars’ın Yay burcundaki hareketiyle beraber 28 Ekim’e kadar olan süreçte spor, diyet yapmaya ve kendilerini bir disiplin altına sokmaya istekli davranışlar gösterirken, hırslı ve azimli şekilde planlarını takip edecekler. Kendi fikirleri ve istekleri başkalarınınkinden daha önemli olacağından bu süreçte alacakları kararları uygulamaları daha kolay olacaktır. Bununla beraber dikkatli olmaları gereken bir konu ateşli hastalıklar ve baş, yüz bölgesi sorunları olacağından iyi beslenmeye önem vermeliler.

Hafta sonuna doğru ise duygusal anlamda kendilerini kapatmayı bırakıp düşüncelerini paylaşmaya istekli davranıyor olacaklarından önemli konuşmalarını bu döneme alabilirler yahut kendiliğinden bazı konuşmalar bu sürece denk gelebilir. Hitabet yetenekleri güçlü olacaktır. Bununla beraber daha eğlenceli ve çevrelerindekilerle uyum göstermeye açıklar. Kısa süreli planlar, ufak seyahatler, görüşmelerden iyi hatıralar edinebilirler. Uzun zamandır görüşmedikleri kimlerle görüşebilir, okumak istedikleri kitapları okuyabilir, izlemek istedikleri filmleri izleyebilirler.

Aslan ve yükselen Aslan

Haftaya geçtiğimiz haftadan kalan konularla başlayacak olan Aslan ve yükselen aslanlar, Mars’ın Yay burcundaki hareketiyle beraber 28 Ekim’e kadar olan süreçte duygusal anlamda oldukça hırslı davranacaklar. İstediklerini elde etmek için agresif tavırlar gösterebileceklerinden dikkatli olmalarında fayda var. Gereksiz tartışmalara girebilir, temelinde hırs ve öfke yatan sorunları duygusal sorunlar zannedebilirler. Sosyal aktivite arayışları yoğun olacağından aslan ve yükselen aslanlar için önümüzdeki dönem oldukça hareketli geçebileceği gibi hareketli olmazsa sıkıcı bir hal alacaktır. Riskli şeyler yapmaya yatkın olacaklarından şans oyunları, iddialar veya hız gibi muallak konulara çok yaklaşmamaları önemlidir; İlhamlı ve akıllarına geleni yapabilecek gücü kendilerinde hissediyor olacaklar. Bununla beraber finansal anlamda da kendilerini dar boğaza sokabilecek durumlarla karşılaşabilirler, harcamalarını dikkatli organize etmeleri iyi olacaktır.

Hafta sonuna doğru ise önceliklerini ve hayatla ilgili beklentilerini değerlendirmek isteyecekler. kendilerini kısıtladıkları ve açmaya çekindikleri konuları çevrelerindekilerle paylaşabilir, bazı konularda normalde zorlanıyor olmalarına karşın fikir isteyebilirler. Daha hassas ve alıngan olacaklarından normalden farklı bir görüntü sergileyebilirler. Ayrıca, alacakları varsa bunu tahsil edebilir, para biriktirme gibi kararlar alabilirler.

Başak ve yükselen Başak

Haftaya geçtiğimiz haftadan kalan konularla başlayacak olan başak ve yükselen başaklar, Mars’ın Yay burcundaki hareketiyle beraber 28 Ekim’e kadar olan süreçte daha derin, daha sezgisel ve çözüm odaklı davranışlar gösterecekler. Genel olarak kendilerini ilgilendiren kararlar almaya istekli olacaklarından çevreyle iletişimleri kuvvetli  ve çevrelerinden fikir ve destek almaya bununla beraber çevrelerine destek ve fikir vermeye de yatkın bir durumda hissedecekler. Bu dönemde özellikle kadınlarla olan iletişimleri oldukça kuvvetlidir. Bununla beraber çevrelerinde değişiklik arzusu duyan başak ve yükselen başaklar çevresel değişiklikler, yeni eşyalar almak, mimari ve dekorasyon alanlarıyla yakından ilgilenecekler. Yalnız dikkat edilmesi gereken bir konu, daha derin olurken bir yandan da söylemedikleri konuları içerde tutuyor ve öfke haline dönüştürüyor olabilirler. Bu nedenle ani tartışmalara girebilir, kin beslenen kişilere karşı fevri çıkışlar gösterebilirler.

Hafta sonuna doğru kendilerini anlatma ve dışarıya açılma isteği artacak olan başak ve yükselen başaklar, ne istediklerini ve beklentilerini iyi anlatabiliyor olacaklar. Dolayısıyla kendileriyle ilgili yapmaları gereken bir konuşma varsa bu sürece alabilirler. Ayrıca ufak tefek programlar yapabilir, hareketli ortamlarda bulunmak isteyebilirler. Kendilerini ilgilendiren haberler ve dedikodular aniden kulaklarına çalınabilir. Değişiklik yapma arzusunda olan başak ve yükselen başaklar stil değişiklikleri, saç değişimi, giyim alışverişi gibi konuları normalden daha fazla ilgi gösterebilirler. Çok ve gereksiz harcama yapmaya özen göstermeleri iyi olacaktır.

Terazi ve yükselen Terazi

Haftaya geçtiğimiz haftadan kalan konularla başlayacak olan terazi ve yükselen teraziler, Mars’ın Yay burcundaki hareketiyle beraber 28 Ekim’e kadar olan süreçte yoğun bir iletişim trafiği içine giriyor olacaklar. Yalnız, aceleyle karar alıp hazırlıksız konuşmalara girmemeleri çok önemli zira düşündüklerini olduğu gibi söylemeye eğilimli olacaklar, bu nedenle istediklerinin anlaşılmaması sorunları yaşayabilirler ve dillerinin sivri olması nedeniyle istemeden karşılarındakileri kırabilirler. Ayrıca iyi dinlemeleri de önemli olacaktır çünkü kendileri de zihinleri çok işlek olacağından her söyleneni anında anlayamayabilir, yanlış anlaşılmalardan doğan sorunlar yaşayabilirler. Çevre ilişkileri yoğun olacağından tartışmalara girmemeye özen göstermeliler. Terazi ve yükselen teraziler bu süreçte flört yahut sevgilileri dahil yakın oldukları herkesle eğlenceli ve fakat agresif bir iletişim kuracaktır. Sık sık planlar yapıp, istedikleri gibi hayata geçirebilirler ancak kısa süreli planlar olması şartıyla.

Hafta sonuna doğru terazi ve yükselen teraziler neşeli ve güzel düşüncelerle tatile başlayacaklar. Zihinleri dingin olacak ve kaynağını bilmedikleri rahatlık süreci yaşayabilir olayları fazla umursamadan hareket edebilirler. daha materyalist düşünecek, maddi konularda bir planlama yapma isteği yaşayacaklar. Bununla beraber bu rahatlık etkisiyle kendilerini zorlayacak alışverişlere de yatkın olacaklarından bir yandan düzenleme bir yandan dağıtma ihtimalleri kuvvetli olacak. Kendilerini sıkan bazı düşünce kalıplarını kırmaya karar verebilir, kendilerini yenileme isteklerine düşüncelerinden başlayabilirler ve bu nedenle kişisel gelişimle ilgili konulara yönelebilirler.

Akrep ve yükselen Akrep

Haftaya geçtiğimiz haftadan kalan konularla başlayacak olan Akrep ve yükselen akrepler Mars’ın Yay burcundaki hareketiyle beraber 28 Ekim’e kadar olan süreçte özellikle maddi konularda yoğun çaba sarf etmeleri gereken bir süreçte ilerliyor olacaklar. Normalden daha hırslı ve azimli olabilir; sık sık yeni projeler üretmeye ve hayata geçirmeye yatkın davranabilirler. Hayattaki gidişatlarını ve ne şekilde devam etmek istediklerinin kararını verip buna göre hareket etmeleri akrep ve yükselen akreplerin bir yere yönelmesi ve bu süreci iyi geçirmesi için önemli olacaktır. Kendilerini sıkıştıklarını düşünerek fevri hamlelerle etraflarından uzaklaştırabilir, riskli adımlar atabilirler. Tüm hareketlerini önceden planlayıp iki kez düşünüp bir kez konuşmaları da önemli olacaktır.

Hafta sonuna doğru ise, sorun yaşadıkları konular varsa özellikle arkadaş çevrelerinden destek görebilir, bir işleri için arkadaşlarını aracı yapabilirler. Kendilerini ifade etme arzuları da yoğun olacağından eğlenceli ortamlarda bulunmaya ve iyi vakit geçirmeye yatkınlar ancak her yerde kendileriyle ve çalışmalarıyla ilgili planlarını anlatarak rahatlama çabasına girmemeleri çevrelerindekileri sıkmamaları adına önemlidir. Beklentilerini gerçekleştirmek için bazı bağlantılar kurabilirler.

Yay ve yükselen Yay

Haftaya geçtiğimiz haftadan kalan konularla başlayacak olan yay ve yükselen yaylar, Mars’ın Yay burcundaki hareketiyle beraber 28 Ekim’e kadar olan süreçte kendilerini öne çıkaracak hamleler yapmaya yatkın olacaklar. Agresif davranışlar gösterebilir, beklenmedik ortamlarda beklenmedik çıkışlar yapabilirler. Çevrelerini genişletme ve eğlenme, onaylanma istekleri de yoğun olacağından dışarıda gerçekleştirilecek programlara vakit ayırmaları iyi olacaktır. Duygusal istekleri hırslara dönüşebilir ve kendileriyle ilgili radikal kararlar alabilirler. Uzun zamandır düşündükleri bazı konuları gerçekleştirmek adına istek duyabilir ve harekete geçebilirler. Bu anlamda Mars’ın etkisinden iyi faydalanmalarını öneririm. Yalnız enerjilerini her konuya çok yoğun olarak odaklayacaklarından çabuk yorgun düşebilirler bu nedenle dengelerini korumaları da önemli olacaktır. ayrıca spor, diyet gibi konulara normalden daha fazla eğilim göstereceklerinden akıllarında bu tür planlar varsa hayata geçirmeliler.

Hafta sonuna doğru kariyer konuları ve toplumsal başarılar önem kazanıyor.  İşlerinde nasıl ilerleyeceklerini düşünebilir, yeni projeler hayata geçirebilirler. Bununla beraber çevrelerinde uyumlu, derin ve eğlenceli yanlarıyla dikkat çekebilir, yeni insanlarla tanışabilirler. Hali hazırda Mars’ın da burçlarında hareket ediyor olmasını avantaja dönüştürebilir, istekli, cana yakın ve cesur tartışmalara açık yapılarıyla çevrelerinde ilgi görebilirler. Adalet konusu oldukça önemli bir halde olacaktır, haksızlıklara normalde verdiklerinden fazla tepki verebileceklerinden düşünmeden konuşmamalarında fayda var.

Oğlak ve yükselen oğlak

Haftaya geçtiğimiz haftadan kalan konularla başlayacak olan oğlak ve yükselen oğlaklar, Mars’ın Yay burcundaki hareketiyle beraber 28 Ekim’e kadar olan süreçte gizli kapaklı hareket etmeye, yaptıklarını ve planlarını başkalarından saklamaya yatkın bir durumda olacaklar. Zihinleri çok işlek olacağından başkalarına bol bol tavsiye verebilir, kendilerine sorulan ve cevaplamak istemedikleri soruları da ustalıkla savuşturabilirler. Bu süreçte gizli olan konulara da merakı artacak olan oğlak ve yükselen oğlaklar ciddi araştırmalar yapmaya başlayabilir, merak ettikleri konuları öğrenmek için normalden fazla çaba sarf edebilirler.  Yalnız bu süreçte canlarını sıkacak aldatılma/ kandırılma gibi konularla ilgili şeyler öğrenebilir, çok da istemedikleri durumlara düşebilirler. Hem çevrelerinde konuştukları kişilere dikkat etmeli hem de ortaya çıkarmak istedikleri konuların üzerlerinde nasıl bir etki bırakacağını iyi tahlil etmeliler.

Hafta sonuna doğru ise katılacakları arkadaş toplantılarında yeni insanlarla tanışabilirler ve bu kişiler ileride kendilerine yararı dokunacak insanlar olabilirler. Bununla beraber başkasının önerisiyle yeni bir kitap, film izleyebilir hayatlarına yenilik getirecek bir hamlede bulunabilirler. Yurtdışına çıkma planı olan oğlaklar için planlama yapmak için uygun bir süreç olacaktır. bununla beraber ticaretle uğraşan oğlaklar da bu alanda başarılı adımlar atabilirler.

Kova ve yükselen Kova

Haftaya geçtiğimiz haftadan kalan konularla başlayacak olan kova ve yükselen kovalar, Mars’ın Yay burcundaki hareketiyle beraber 28 Ekim’e kadar olan süreçte özellikle arkadaş çevreleriyle ilgili olarak atak, ateşli ve agresif tavırlar gösterecekler.  Çevrelerinden bazı kişileri eksiltebilir, bazı konularda yoğun tartışmalara girebilirler ama her halükarda çevrelerini değerlendirmeye alacaklardır. Bununla beraber gerçekleşmesini istedikleri konularda süreci kısaltmak için yoğun bir çaba sarf ediyor oluşları isteklerine normalden daha hızlı kavuşmalarına vesile olabilir. Korku ve endişelerinden uzaklaşmak için farklı alanlara yönelecek, ne istediklerini belirlemek için organize bir şekilde hareket etmeye ihtiyaç duyacaklar.

Hafta sonuna doğru ise sosyal ve kişisel olaylara karşı tutumlarıyla dikkat çekecekler. Uzun sohbetler yapmaya ve paylaşımlarda bulunmaya açık bir süreçteler. Bununla beraber libidoları da yüksek olacaktır dolayısıyla daha çok fiziksel yönü ağır basan ve ortaya çıkarmak istemeyecekleri ilişkilere yatkın olacaklardır. İş arayan ve kariyer hedefi olan kova ve yükselen kovalar ise bu alanda yeni planlamalar, yeni girişimlerde bulunacaklar. Bununla beraber öne çıkma istekleri de artıyor olacak bu nedenle bazı sorumlulukları üstlenebilir, organizasyonlarda aktif olarak rol almak isteyebilirler.

Balık ve yükselen Balık

Haftaya geçtiğimiz haftadan kalan konularla başlayacak olan balık ve yükselen balıklar, Mars’ın Yay burcundaki hareketiyle beraber 28 Ekim’e kadar olan süreçte hemen her düşüncelerini geliştirmeye yatkın bir yapı gösterecekler ve ellerinde olanla tatmin olmayacaklar. Sosyal hayata açılma ve kendini ister yanlış ister doğru fark etmeksizin ifade etme eğilimleri artacaktır bu nedenle hatalara düşebilirler, buna dikkat etmeleri gerekiyor. Başkalarını dinlemeyecekleri, kendi düşünceleri doğrultusunda ilerlemek isteyecekleri için bu süreçte yaptıklarını kendi bilinç süzgeçlerinden geçirmeleri, olayları enine boyuna iyice düşünmeleri gerekiyor zira durdurulamaz hissetmeye de yatkın olacaklar ve limitlerini kendileri de pek bilemeyeceklerdir. Kariyer ve iş hedefi olan balık ve yükselen balık burçları bu alanda gözü kara davranışlar göstererek radikal kararlar alma cesaretine sahip olacaklar. Özellikle bazı balıklar için kendi işini kurma konuları gündeme gelebilir.

Hafta sonuna doğru ise balık ve yükselen balıklar yeni kişilerle tanışabilir, yeni tanıştıkları kişilerle duygusal paylaşımlar içerisine girebilirler. Ayrıca ilişkisi yahut flörtü olan balıklar için de ilişkilerine yeni bir boyut kazandırmak, denemedikleri şeyleri denemek, yeni organizasyonlarda yer almak önemli olacaktır. bazı balıklar biraz uzaklaşma ve dinlenme isteğinde olacaklarından köşelerine çekilebilir ve daha sakin aktivitelere yönelebilirler.


1 yorum: