22 Eylül 2014 Pazartesi

22-29 Eylül arası burç yorumları (Güneş Terazi'de, Terazi'de yeniay)



Merhabalar, bu hafta gökyüzünde dikkat çeken iki görünüm var, birincisi Neptün ve Mars arasında gerçekleşecek gerilimli açı, diğeri ise hafta ortasında Jüpiter ve Uranüs arasında oluşacak olumlu açı. Bununla beraber Güneş ayın 23’ünde Terazi burcuna giriş yapacak ve hayatımızda eşitliğe, adalete, uyuma dikkat ettiğimiz bir aylık süreçte olacağız. Başkalarıyla uyumlu olmak, yaptığımız hataları telafi etmeye çalışmak, hatalarımızı fark etmek adına önemli bir dönem. Ayrıca ayın 24’ünde yeniay terazi burcunda gerçekleşecek, özellikle duygusal dünyamızı hareketlendirecek yeni kararlar alabilir, bununla beraber doğru olanı seçmek adına eğilimler gösterebiliriz. Güzellik, estetik, keyif odaklı olacak ve hayatımızda bir harmoni yakalamaya çalışacağız. Herkese iyi bir hafta diliyorum.

Koç ve yükselen Koç

Hafta başında hayatına girecek yeniliklere direnme eğilimi gösterecek olan koç ve yükselen koç burçları, hevesle başladıkları işlerden hayal kırıklığı ile ayrılmaktan korkuyorlar bu nedenle bir yandan gerçekleştirmeye aşırı istekli tavırlar gösterirken diğer yandan çekingen ve soru işaretleriyle dolu olmaları bocalamalarına sebep olabilir. Zihinleri haftanın ilk birkaç günü karmaşık sinyaller veriyor olmasına karşın ayın 24’ünde Yeniay’ın gerçekleşmesiyle beraber istekleriyle ilgili kesin kararları verecek ve ilerlemeye başlayacak azmi kendilerinde bulacaklardır. Özellikle Güneş’in terazi burcundaki hareketi duygusal konularla ilgili bazı istek ve kararların gündeme geleceğinin de habercisi olacaktır. var olan ilişkilere yeni boyut kazandırmak, yeni insanlarla tanışıp ilişki başlatmak ve paylaşımlara açık olmak koç ve yükselen koçların yaklaşık bir ay boyunca üzerlerinde olacak bir etkidir.

Hafta ortasından itibaren ise daha eğlenceli, yeteneklerini daha iyi ortaya koyan, kendini anlatma ve kanıtlama isteği artan koç ve yükselen koçlar eğlenceli programlara dahil olabilir, kendilerini daha iyi ve rahat ifade edecekleri yeni flörtlere başlayabilir ve yeni randevulara çıkabilirler. Hali hazırda ilişkisi olan koçlar için ise ilişkilerini daha paylaşımcı ve eğlenceli hale getirmek önem kazanacaktır. Espri anlayışları ve eğlence anlayışları normalden daha ön plana çıkacağı için yeni şeyler deneyebilirler ayrıca özgürlükleri de bir yandan fazlasıyla önem kazanacaktır. Yalnız fazla harcamaya ve eğlencede aşırıya kaçmamaları önemlidir zira beklediklerinden daha farklı ortamlarla karşılaşabilir ve sınırlarını unutabilirler.

Boğa ve yükselen Boğa

Hafta başında çevrelerine karşı güvensiz ve bazı arkadaşlıklarıyla ilgili şüpheli bir halde olacak boğa ve yükselen boğalar, kendi hayalleri ve istekleri üzerine de yoğun şekilde düşünüp motivasyonlarını düşürebilirler. Hayatlarıyla ilgili olarak beklediklerini bulamadıklarını düşünüyor ve kimseye güven duymuyor olabilir ama bu ruh hali geçicidir zira ilgi alanları çeşitleniyor ve kendilerini bir konuya ait hissedemiyorlar, temel problemleri bu gibi duruyor. Ayın 23’ünde Güneş’in terazi burcuna geçişiyle beraber devam eden bir aylık süreçte fiziksel sağlıklarına fazla önem veriyor olacaklar ve alışveriş, stil değişikliği, spor&diyet kararı alabilir ve yeniay sürecinde bu kararlarını uygulamaya koyabilirler. Boğa ve yükselen boğalar için önümüzdeki dönemde sağlıklı ve iyi görünmek önemli olacaktır.

Hafta ortasından itibaren çevrelerinde değişiklik yapma istekleri artıyor olmasına karşın zihinsel olarak oldukça değişken tutumlar gösterecekler ve istikrarsız ama ilerlemeye odaklı bir mevcudiyet sergileyeceklerdir. Akıllarına çok enteresan fikirler gelebilir ve önerim bu fikirlerini not almalarıdır zira biraz da unutkan olmaya elverişliler, işlerine yarayacak fikirleri kaybedebilirler. Ayrıca beslenme dengesizliklerine de dikkat etmeleri gerekiyor zira öğün atlamalar, tek öğünde aşırı yemek yemeler ve tatlıya olan çekilmeleri artacağından kilo almaya da yatkın olacaklar.

İkizler ve yükselen ikizler

Hafta başında özellikle sosyal hayatta ve iş hayatında dengeli, uyumlu ve paylaşımcı olmak konusunda zorlanacak olan ikizler ve yükselen ikizler bu alanlarda hoş görmedikleri tepkilerle karşılaşabilecekleri gibi, kendileri de uyumu bozacak durumda olabilirler zira her şey gözlerine batmaya başlıyor. Bununla beraber ilişkilerinde yahut flörtlerinde beklentilerinin karşılanmadığını görebilir, bazı hayal kırıklıklarına düşebilirler. Ayın 23’ünde Güneş’in Terazi burcuna girişi sonrasındaki yaklaşık bir aylık süreçte aşk hayatları hareketlenmeye açık olacaklardır. Normalden daha çekici ve eğlenceli tavırlar gösterecek, flörtöz davranışlarda bulunacaklar. İlhamlı ve düşüncelerinde yaratıcı olmaları nedeniyle yeni projelere de imza atabilirler. 24’ünde gerçekleşecek yeniay bu alanlarda yeni kararları da beraberinde getiriyor ve flörtler, ilişkide canlanmalar gündemde olacak. çocuk sahibi olmak isteyen veya çocuk sahibi olan ikizler burçları için de konuyla ilgili güzel haberler olacaktır. Yalnız, şans oyunlarına ve riskli işlere girmemeye yahut bu tür işlere girerken dikkatli olmaya özen göstermeleri gerekiyor, beklemedikleri neticeler alabilirler.

Hafta ortasından itibaren ise kısa seyahatler, ufak tefek programlar, dedikodular ve yoğun bir iletişim trafiği ikizler burçlarını bekliyor olacaktır. Yakın çevrelerinde bulunan kişilerden yardım görebilir, bazı problemlerini başkaları vasıtasıyla halledebilirler ve yine benzer şekilde kendileri de çevrelerine yardımcı olmak adına istekli olacaklardır. Kendilerini normalden daha farklı ifade edebiliyor olmaları dolayısıyla yeni kimselerle tanışma ihtimalleri de yüksektir.

Yengeç ve yükselen Yengeç

Manevi ve fiziksel olarak sarsılmaya açık bir şekilde haftaya başlayacak olan yengeç ve yükselen yengeçler, odaklanma sorunları yaşayabilir, depresif ve yeniliklere kapalı davranabilir ve bununla beraber motivasyonlarını düşürmeye yatkın davranışlar sergileyebilirler. Öğrenmeye karşı da isteksiz ve ilerlemekten kaçınan bir ruh hali sergileyecekler. Çevrelerine karşı agresif davranışlar gösterebilirler ve mesleki motivasyonları düşük olabilir. Ayın 23’ünde Güneş’in Terazi burcuna geçişiyle beraber yaklaşık bir aylık süreçte derin, sezgisel, değişim amaçlı davranışlar gösterecekler. Bu dönemde hangi cinsten olursa olsunlar kadınlarla olan iletişimleri daha sağlam ve paylaşımcı olacaktır. Bazı eşyalarını atabilir, yeni eşyalar alabilirler. Benzer şekilde ev değişimi, tadilat, tamirat, taşınma gibi konuları da gündemlerine alabilirler. Çevrelerinde uyum yaratmaya çalışıyor olacaklarından uyumsuzluklardan çabuk etkileneceklerdir. Yeniay sürecinde ise bir hareket planı oluşturabilirler.

Hafta ortasından itibaren ise maddi olarak varlıklarını artırmak, kendilerini güvenceye almak önemli olacaktır. Mesleki ve sosyal hayatlarında normalde olmayan davranışlar göstermeye yatkın bir durumda olacaklar ve çevrelerinde farklı bir etki yaratacaklardır. Fikir ve düşüncelerini ifade ediş biçimleri değişirken, hırsları da artacaktır. Olaylara farklı bir motivasyonla yaklaşacak ve farklı açılardan bakma fırsatı yakalayacaklar.

Aslan ve yükselen Aslan

Duygusal hayatlarında zorlanma ve öfkeyle haftaya başlayacak olan aslan ve aslanlar, bazı hayal kırıklıklarına açık yapıları nedeniyle gergin olabilirler. Şüpheci, keskin ve gergin olmalarından dolayı beraber oldukları yahut flört ettikleri kişilere karşı sert tavırlar gösterebilir, bazı istediklerinin düşündükleri gibi olmaması nedeniyle problemler yaşayabilirler. Güneş’in terazi burcuna geçişiyle beraber bir aylık süreçte dedikodular, arkadaşlarla görüşmeler ve haberleşme trafiğinde artış olacaktır. çevrelerindeki kişilerin sorunlarıyla ilgilenebilir benzer şekilde çevrelerindeki kişilerden yardım da görebilirler. 24’ünde yeniay gerçekleşmesiyle beraber ise yakın çevrelerine karşı bir mahkeme görevi görecek ve bazı kişileri hayatlarından çıkaracaklardır. Hobilerine daha fazla eğilebilir, istediklerini gerçekleştirme konusunda yoğun bir istek gösterebilirler.

Hafta ortasından itibaren ise kendini düşünsel ve fiziksel olarak yenileme dönemine giren aslan ve yükselen aslanlar kendilerini ifade etmenin bambaşka yollarını bulacaklardır. Yeni konular öğrenmeye istek duyabilir, yeni ilgi alanları oluşturabilir ve yurt dışıyla ilgili bazı projelerde yer alabilir yahut seyahat planı yapabilirler. Ayrıca fiziksel görünüşlerde radikal değişimlere de açık oldukları bu süreçte stil değişimi yaşamaları kuvvetle muhtemeldir.

Başak ve yükselen Başak

Ev ve yerleşim alanlarıyla ilgili bazı zorlanmalarla karşılaşma ihtimali yüksek bir şekilde haftaya başlayacak olan başak ve yükselen başaklar için hafta ortasına kadarki süreçte duygusal hayatta gelebilecek hayal kırıklıkları ve buna bağlı gelişen öfke söz konusu olacaktır. bu alanda istedikleri gibi hareket edemiyor olmalarından dolayı çevrelerinde değişime gitme ve birkaç gün içe kapanma süreci yaşayabilirler. çevrelerine uyum sağlamakta zorlanacak ve başkalarına güvenmekte problemler yaşayacaklar. Ödemelerde aksamalar, gerçekleşmesi beklenen konularda gecikmeler yaşanabilir. Sezgileri de normalden fazla ve kötümser şekilde çalışmaya meyilli olduğundan bazı konularla ilgili kararlara varmadan evvel iyice düşünmeleri ve çevrelerine danışmaları uygun olacaktır. Güneş’in Terazi burcuna geçişi ve Yeniay’ın burada gerçekleşmesiyle beraber maddi olanakları artırmak, kazanımları çeşitlendirmek başak burçları için önemli bir hale gelecektir. Yeni projeler üretebilir, benzer şekilde kendilerini anlatmanın başka yollarını da arayabilirler. Yapabileceklerini ve ne istediklerini iyi değerlendirecekleri bu evrede çevrelerindeki olaylara hakim olma istekleri de artacaktır.

Hafta ortasından itibaren ise kendilerini daha rahat, çekici ve verimli hissedecekler. Olaylara karşı gösterdikleri sezgisel ve mantıksal tavırlar dengeli olacağından eğlenceli ve neşeli bir ruh haline bürünecekler. Farklı cinsel fantezilere ve yüksek libidoya sahip olduklarından farklı ilişkiler içine çekilebilir daha deneyimsel bir alanda hareket edebilirler. ödemeler konusunda sorunlar yaşayan başak ve yükselen başaklar ise burada bir denge oturtabilirler. Özgüvenleri yüksek olacağından ne istediklerini belirleyebilir ve buna göre hareket edebilirler.

Terazi ve yükselen Terazi

Odaklanma sorunları, yakın ilişkilerde tatsızlıklar olması ihtimaliyle haftaya başlayacak olan terazi ve yükselen terazilerin programlarında aksamalar olabilir, bazı derin düşündükleri konularda sapmalar yaşanabilir. Bununla beraber kendilerini bir alana yönlendirmekte sorun yaşıyor olmaları dolayısıyla tam olarak ne istediklerini kestirmekte de güçlük çekeceklerdir ancak bu durum hafta ortasına kadar sürecek kısa bir süreci kapsamakta. Çalışma hayatında konsantrasyon güçlüğü ve verimli olma becerileri düşük olacağından fazla sorumluluk almamaya dikkat etmeliler. Sağlıkları, özellikle görme-işitme konusunda biraz hassas olabilir ve ayrıca baş yaralanmalarına da dikkat etmeleri gerekiyor. Güneş’in 23’ünde terazi burcuna geçişiyle beraber bir aylık süreçte kendilerini daha aktif ifade edebilecekleri, otoriter olacakları ve yenilik için istekli davranacakları bir aylık sürece giriyor olacaklar. Yeniay’ın da burçlarında gerçekleşiyor olması dolayısıyla kendileriyle ilgili önemli kararlar alabilecek güce sahip olacaklardır.

Hafta ortasından itibaren ise çevrelerinde daha uyumlu, sakin, paylaşımcı ve yardımsever tavırlarıyla göz dolduracaklar. Ayrıca arkadaş çevrelerinden biriyle tanışabilir ve yeni bir gönül ilişkisine başlayabilirler. Bununla beraber beraberliği olan terazi ve yükselen teraziler için ilişkilerini sosyal çevrelerine daha fazla taşıyabilir, dost ve arkadaş toplantılarına katılabilir, normalde çok da yapmadıkları aktiviteleri hayata geçirebilirler.

Akrep ve yükselen Akrep

Haftaya maddi varlıkları ve öncelikleri ile ilgili sorunlarla başlayacak olan akrep ve yükselen akrepler yaratıcılıklarını kaybedebilir, beklenmedik mesleki ve maddi sorunların özeli ilişkilerine yansıdığını fark edebilirler. Kendilerini büyütme ve birikimlerini artırma konusunda beklediklerini alamıyor ve kendilerine güvenemiyor olmalarından dolayı zihinsel karmaşalara ve hareket alanında kısıtlamalara açıklar ancak bu etki hafta ortasında zayıflayacaktır. Ayın 23’ünde Güneş’in Terazi burcuna geçişiyle beraber yaklaşık bir aylık süreçte zihinlerini zorlamaya, yaratıcı fikirler üretmeye, estetik duygularına yönelik konulara eğilmeye yatkın olacaklar. Yeniay’ın gerçekleşmesiyle beraber sorunlarına çözüm bulmada daha üretken ve yaratıcı olacaklardır.

Hafta ortasından itibaren ise özellikle odaklanma konusunda oldukça başarılı olacaklarından daha yüksek bir motivasyonla çalışabilecek, kendilerini daha üretken hissedeceklerdir. Çevrelerindeki bazı önemli kişilerden destek görebilir, fikirleriyle göz doldurabilirler. Sorumluluk almaya istekli yapılarından dolayı pek çok işin üstesinden kendi yöntemleriyle gelebilecekler. Bununla beraber sağlık konusunda biraz daha özenli ve düzenlerinde değişiklik yapmaya açık olacaklardır. Sosyal alanda ise daha hareketli çevrelerine karşı daha yardımsever ya yakın duracak, etkilerini hissettirecekler.

Yay ve yükselen yay

Haftaya evle ilgili sorunlarının büyümesiyle başlayacak olan yay ve yükselen yaylar, bir yandan ilerlemek isterken bir yandan kısıtlandıklarını hissediyor ve verimli olamıyorlar. İstediklerini ifade etme konusunda kapalı olduklarından çoğu konuşmaları yarım kalacaktır ve bazı konularda doğru cevabı vermek dahi istemeyeceklerdir. Ailevi konularda sorun yaşamaları kuvvetle muhtemeldir ve aileden bekledikleri desteği görmekte de sorun yaşayabilirler. Sıkıldıklarını hissedebilir ve yaşadıkları alanda bazı değişikliklere ihtiyaç duyabilirler. Ayın 23’ünde Güneş’in terazi burcuna geçişiyle beraber bir aylık süreç içerisinde çevresel destekler görebilecekleri, doğru kişilerle irtibat kurmaya odaklanacakları bir evrede olacaklar. Daha faal, dışa dönük ve beklentileri artan bir çizgide ilerliyor olacaklar. Ayrıca Yeniay’ın da terazide gerçekleşmesiyle bahsedilen konularda bazı kararlar alacak ve sonrasında uygulamaya geçireceklerdir. Mevcut ilişkilerini düzenleme ve yeniden yapılandırma istekleri de bu süreçte artıyor olacak.

Hafta ortasından itibaren ise duygusal anlamda yeniliklere oldukça açık olacak yay ve yükselen yaylar için yeni kişilerle tanışma, yeni flörtler ve var olan flörtlerin/ ilişkilerin daha eğlenceli bir hal alması durumu söz konusu olacaktır. Yaratıcı, aktif ve eğlenceli olacakları için girdikleri ortamlarda dikkat çekebilirler. Ayrıca çocuk sahibi olan ve çocuk sahibi olmak isteyen yay ve yükselen yaylar için şanslı etkiler söz konusu. Yalnız, şans oyunları, iddialar ve tahminler konusunda bu süreçte oldukça istekli tavırlar gösterebileceklerinden bu alanda çok riske girmemeye dikkat etmeliler.

Oğlak ve yükselen Oğlak

Düşüncelerini iyi toparlayamadıkları için iletişimlerinde aksama oluşabilecek olan oğlak ve yükselen oğlaklar sözlerini ve ifade biçimlerini kontrol etmekte zorlanabilir bundan dolayı yakın çevrelerinde bulunan kişilerle problemler yaşayabilirler. başkalarının sorumluluklarını üstlenmişlerse bu sorumluluklardan dolayı sorunlar yaşamaları da mümkündür. Bununla beraber başkalarının söylediklerini yanlış anlamaya ve sert tepkiler vermeye yatkın olduklarından biraz kendilerini frenlemeleri iyi olacaktır zira birkaç günlük süreçte ağızlarından çıkanı kulakları duymayabilir. Güneş’in terazi burcuna geçişiyle beraber takip eden bir aylık süreçte toplum önünde olma, kendini kanıtlama konusu oğlak ve yükselen oğlaklar için önemli bir konu haline gelecektir. Bununla beraber iş arayan oğlaklar için de şanslı etkiler mevcuttur. Yeniay süreci bu anlamda yeni kararları ve ilerleme yollarını da beraberinde getireceğinden iyice düşünerek uygulamaya koydukları işlerden başarı elde etmeleri yüksek ihtimal olacaktır.

Hafta ortasından itibaren kuvvetli sezgilerine dayalı olarak kendini ifade etmeye yönelecek olan oğlak ve yükselen oğlaklar için bir rahatlama söz konusu olacaktır. Şüpheci ve araştırmaya yönelik taraflarını daha kendi faydalarına doğru kullanacak olmalarından dolayı verimli çalışmalar yapabilir, araştırmak istedikleri konulara yönelebilirler. Aile içinde ve aile gibi gördükleri kişilerle iletişim biçimlerini değiştirecek daha farklı yanlarını ortaya çıkartarak onları şaşırtacaklardır. Daha rahat daha özgüvenli ve eğlenceli davranışlarından ötürü başkalarıyla yakınlaşmaları kolaylaşacaktır. Ayrıca cinsel anlamda da güçlü ve çekici olacakları için yeni ilişkilere girebilir, duygusaldan ziyade fiziksel yönü baskın beraberlikler kurabilirler.

Kova ve yükselen Kova

Çevrelerinden bekledikleri maddi manevi desteği almakta zorlanarak haftaya başlayacak olan kova ve yükselen kova burçları kendilerini bir şeylere zorunlu tutulmuş hissediyor olabilirler. Beklentilerini gerçekleştiremediklerini, kendilerini oluşturamadıklarını düşündükleri için gizli yahut aleni depresif ve öfkeli bir tavır sergileyebilirler. Çevrelerindeki kişilerle de uyuşmazlıklar yaşama ihtimalleri yüksek olduğundan birkaç günlük süreçte kendi başlarına hareket etmeleri daha iyi olacaktır. ayın 23’ünde Güneş’in terazi burcuna geçişiyle beraber devam eden bir aylık süreçte yenilikleri hayatlarına sokmaya daha istekli bir yapı gösterecek, daha derin, düşünceleri daha yoğun bir forma ulaşacaklardır. Yurtdışıyla ilgili bazı planlar yapabilir, etnik olarak yabancı olan insanlarla ilişkiler geliştirebilir, yeni bir dil öğrenme hevesi edinebilirler. Bununla beraber felsefi ve mistik düşüncelerinde de artış gerçekleşecektir. Yeniay’ın da gerçekleşmesiyle beraber kendilerine yeni bir yol çizme fırsatına kavuşacaklar. Ayrıca ticari faaliyetleri olan kova ve yükselen kova burçları için yeni haberler, sözleşmeler ve işler söz konusu olacaktır; adımlarını iyice tahlil ederek atmalarını öneririm.

Hafta ortasından itibaren ise çevre ilişkileri oldukça iyi bir çizgide seyredecektir. Görüşemedikleri arkadaşlarıyla görüşme fırsatı yakalayabilir, kısa seyahatler gerçekleştirebilir, yoğun paylaşımlarda bulunacakları arkadaşlıklara girebilirler. Bununla beraber duygusal olarak, çevrelerinde bulunan biriyle yakın ilişkiler kurabilir ve ani bir ilişkiye başlayabilirler. Beraberliği olan kova ve yükselen kovalar için ise ilişkilerinde iletişime dayalı bir kuvvetlenme söz konusu olacaktır ve ufak tefek ve eğlenceli programlar yapma fırsatı yakalayacaklar. Kendilerini ifade etme becerileri çok yüksek ve konuşmaları çok etkili olacağından bu hafta kovalar biraz dert babasına dönüşebilir.

Balık ve yükselen Balık

Haftaya iş ve kariyer konusunda bazı hayal kırıklıkları yaşayarak başlama ihtimali yüksek olan balık ve yükselen balıklar kendilerinde kusur bulmaya ve kendilerini eleştirmeye çok açık olacaklar. Ayrıca genel çevreye karşı agresif tavırlar gösterebilir, benzer şekilde çevrelerinden de agresif tavırlar görebilirler. Hayallerinin ve gerçekleşenlerin uyuşmuyor olması nedeniyle canı sıkılacak olan balıklar, kendileri için bir şey yapmaya karşı isteklerini de kaybedeceklerdir. Güneş’in terazi burcuna girişiyle beraber takip eden bir aylık süreçte şüpheci, sorgulayıcı ve cinsel yönden baskın bir durumda olacaklar; kendilerinden saklanmış bazı şeyleri öğrenebilirler ancak bu tür öğrenme durumları için yoğun şekilde araştırma da yapabilirler zira bu alanda da kuvvetli etkiler altında olacaklardır. Derin düşünen yapıları nedeniyle her şeyi ince eleyip sık dokuma eğilimleri artacaktır. Cinsel anlamda da baskın durumda olmaları nedeniyle kısa süreli ilişkilere girebilirler. Okült konularla ilgilenme eğilimleri de yüksek olacaktır. Yeniay’ın terazide gerçekleşmesi bahsedilen konularda alınacak yeni kararların da göstergesidir. Ayrıca ödemeler konusunda sıkıntıları varsa rahatlayabilmek için bazı fırsatlar oluşturmaya çalışabilirler.


Hafta ortasından itibaren ise sağlıklarını ilgilendiren konularda yenilikler yapmaya açık olacaklarından spor&diyet yapma kararı alabilir, kendilerini bir disipline sokma isteği gösterebilirler. Odaklanma ve sorumluluk alma istekleri de artacaktır bu nedenle bazı konuları geri gidişlerle tekrar değerlendirme imkanına kavuşacaklardır. Dünyadaki mevcudiyetlerini de sorgulama eğilimi gösteriyorlar ve bu süreçte evvelden kendilerine yabancı gördükleri bazı yeni kararlar gündeme gelebilir. Maddi olanaklarını artırmak için alışılmadık yöntemler deneyebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder