3 Kasım 2013 Pazar

3 Kasım 2013 Güneş Tutulmasının burçlar üzerindeki etkileri (3-10 Kasım arası burç yorumları)


-3 Kasım’da saat 14:46 itibariyle yeryüzünde Atlas Okyanusu üzerinde, gökyüzünde ise Akrep burcunun 11 derecesinde gerçekleşecek tutulma önce Halkalı bir şekilde seyredip ardından tam tutulma halini alacak. Bizler ise bu gökyüzü olayını Türkiye’den 15.20 ve 16.10 saatleri arasında hava şartları uygun olduğu takdirde halkalı tutulma olarak görebileceğiz.

Tutulma akrep burcunun 11. derecesinde gerçekleşiyor dedik, ancak Akrep burcunda Satürn 13. derecede bulunuyor yani aynı zamanda burada bir Güneş-Ay-Satürn-Merkür-Kuzey düğümü birleşimi gerçekleşecek ve Akrep burcunda önemli bir stelyum oluşacak. Ayrıca tutulmanın yöneticisi Mars ve Plüton birbirleriyle 120 derecelik bir açı yapıp büyük bir enerji oluşturacaklar. Bu enerjiden (özellikle Oğlak ve Başaklar baştan olmak üzere) her burcun mensubu faydalanacaktır. Açıkçası bu hafta libidolarımız biraz yükselebilir burç uyumu, Retro falan dinlemeden aşık olmak isteyebiliriz.

Retro demişken, retronun varlığını “kesinlikle” unutmayın, artık etkisi gittikçe azalacaktır ancak yok olacak demek değildir, olmadık yerlerde olmadık kötü sürprizler yapabilir.

Diğer açıdan; Tutulmalar genel anlamda zaten büyük etkilere sahip gökyüzü hareketleri, özellikle Güneş tutulmaları astrolojik olarak büyük değişimlerin işaretçisidir, ayrıca Akrep burcunda gerçekleşecek olması da yönetimsel olarak dünyada bir takım dengelerin değişeceğinin göstergesidir ki Satürn’de işin içindeyse bu değişim kendini net şekilde gösterecektir. Aşağı yukarı 2015 yılının ilk birkaç ayı da dahil olacak şekilde tutulma etkisi hissedilecektir zira Güneş tutulmalarının etkileri minimum bir sene boyunca kendini gösterir ve tutulmanın gücüne göre 3-4 hatta 5 yıla kadar uzayabilir. Kuruluş belgeleri ve tarih açısından Türkiye 5 derece akrep burcu bir ülkedir, 25 Nisan’da 5 derece Akrep’te gerçekleşen Ay tutulması, ardından 10 Mayıs’ta boğa burcunda gerçekleşen Güneş tutulması ve şimdi Akrep’te gerçekleşecek Güneş tutulması üçlüsü Türkiye’de bazı dengelerin yerinden oynayacağının göstergesidir diyebiliriz. “Gerginlik var” demiyorum zira daha fazlasıyla ilgili bir beklenti içerisindeyim.

Ayrıca tutulmanın etki alanı bakımından özellikle Afrika kıtası ülkeleri, Ortadoğu ve Türkiye’nin doğu kesimlerini ilgilendiren önemli problemler kendini gösterecektir. Bu süreçlerde Amerika’nın da başka bir yüzünü görebiliriz.

Şimdi tutulma çerçevesinde burçları inceleyelim.

Öncelikle tutulma etkileri aslında kendini üç ay evvelinden belli etmeye başlar. Son bir hafta içerisinde de iyice baskınlaşır ve tutulmayla beraber yeni bir boyut kazanır ve gerilimi atarsınız. Bu etkiyi her burç hisseder ancak özellikle Akrep burçları yoğun olarak hissetmişlerdir. Ayrıca Akrep burçları yoğun şekilde gelişme/değişme yaşayacak burçtur.

(Tutulmayla beraber 3-10 Kasım arası yorum da beraberdir)

Koç ve yükselen koç

Koç burçları bu hafta kendilerini enerjik ve güçlü hissedecekler. Maddi anlamda beraber yapılan işlerden kazanç elde etmeleri, bekledikleri ödemeleri almaları oldukça yüksek bir ihtimal dahilinde. İkincil etkilerde kalacak olan koçlar, mistik olaylara merak salabilir, uzun zamandır kullanamadıkları aktif enerjilerini adrenaline çevirme yoluna gidebilirler. Bununla beraber cinsel enerjisi de artacak olan koçların çevresinde yeni insanlar toplanabilir, önceden beraber oldukları ancak uzun zamandır görmedikleri birileriyle karşılaşabilir küçük bir elektriklenme yaşayabilirler.

Derin düşünceler, yönlendirilememiş enerji ve ne yapacağı belli olmayan tavrıyla zaman zaman gerilmelerine karşın tutulma ardından gelecek 3-4 aylık zaman oldukça iyi ve temellendirilmiş işlere atılacak adımlar ya da işe yarayacak düşünceler oluşturmaları açısından önemli olacaktır. Koç burcu yöneticisi Mars’ın tutulma anındaki Başak konumunda yapacağı transit etkiler Koçların sağlığının da iyi olacağının göstergesi. Yalnız uzun süredir geçmişteki sorunları düşünüyor olmaları ve endişeleri nedeniyle sarsılmış olduklarından hareket etmeye çekinebilirler. Bu endişeye gerek yoktur. Ayrıca 5 Kasım’da Oğlak burcuna geçecek olan Venüs buradan yaptığı destekle iş arayan yahut işlerinde gelişme bekleyen koçlar için faydalı olacaktır ve insanlarla olan iletişimlerinde yardımcı ve itekleyici etkiler getirecektir. Son olarak, aşk hayatında beklentisi olan koçlar bu dönemi değerlendirebilir; oldukça çekici olacaklar ancak kimden ne istediklerine ve kimin onlardan ne istediğine dikkat etmeleri gerekiyor zira cinsel çekicilik ön plana çıktığından akıllar biraz karışabilir.

Boğa ve yükselen boğa

Güneş tutulması boğa burçları için duygusal yaşamları anlamında tetikleyici etkilere sahip olacak. ilişkilerinde düzeltmeye gitme, yeni kararlar alma, ilişki boyutunu değiştirme gibi etkiler mevcut. Ayrıca evli boğa burçları da eğer aralarında sorun varsa düzeltebilir, bu haftayı beraber geçirecekleri aktivitelerle değerlendirebilirler. Bekar boğa burçlarının cazibesi artacağı için etraflarında yeni ilişkiler açısından olumlu bir etki olacaktır, bazı kişileri görmezden gelmemeleri iyi olabilir.

Ayrıca yakın arkadaşlarla iletişim de boğa burçları için önemli bir etki olacak, hukuki davaları yahut haklılık gerektiren bir konu varsa bunda da başarı bekleyebilirler. Temelde duygusal hayatlarıyla ilgili yeni kararlar alacak olan boğalar Venüs’ün 5 Kasım’da Oğlak burcuna girmesiyle beraber eğitimle ilgili konularda yoğunlaşacaklardır. Okuma merakları artacak ve bir süredir yaşadıkları konsantrasyon sorununu aşabilecekler. Canlı hayata karşı yoğun bir sevgi hissine kapılacaklarından dışarıda vakit geçirme, yürüyüş, açık hava sporu gibi aktiviteler de boğa burçları için bu hafta idealdir. Bunlarla beraber boğa burçları için de bu hafta uzun zamandır görüşülmeyen kişilerin ulaşılabilir olması etkisi mevcuttur, uzaktaki tanıdıklarıyla görüşebilecekleri gibi, uzun zamandır görüşmedikleri kişilerle iletişim de sağlayabilirler.

İkizler ve yükselen ikizler

Tutulma ikizler burcu için iş temposunda artış, çalışmalarda derinleşme, iş arayışı ve bu arayışta ivme kazanma olarak kendini gösterecek. Kendilerini yeni alanlarda açıkça ifade edebilir, kendilerini dışa vurmakta sorun yaşamadan istedikleri etkileri yaratabilirler. Ne istediklerini etraflıca düşünüp, açık bir akılla uygulamaya koyacaklarından güzel işler başarabilirler. Yalnız Merkür retrosunun hala devam etmekte olduğunu akıldan çıkarmamakta dolayısıyla çıkabilecek küçük aksiliklerde hemen yılmamakta fayda var zira olumlu etki de alttan destekleyici niteliktedir.

Bununla beraber okuma, araştırma gibi konularda artış, yeni bir evcil hayvan alma yahut evcil hayvanla ilgili konuların gündeme gelmesi olasıdır. Sağlıkla ilgili de önemli gelişmeler ortaya çıkabileceğinden dikkatli olmakta fayda var. Bunun dışında uzun süredir devam eden sağlık sorunu çözümü için bir doktora görünme kararı da alınabilir. 5 Kasım’da Oğlak burcuna Venüs geçişiyle beraber başkalarından gelecek ödemeler konusunda gelişmeler olacaktır.

Yengeç ve yükselen yengeç

Yengeç burçları tutulmadan aşk, ilişkiler, eğlenceli ortamlar, çocuklar alanında etkilenecekler. Özellikle tutulma sonrası ilk on günlük dilimde aşk ilişkilerine açık olacaklarından ve şansları da açık olduğundan mümkün olan tüm vakitlerini bazı aktivitelerde yer alarak geçirmeleri iyi olabilir. kendilerini gösterebilmeleri ve görüş açılarının açılması için bu durum uygundur. Ayrıca eğlence ve aktif olabilecekleri ortamlar açısından da şanslı olan yengeçlere bu tür fırsatların tümünü gözü kapalı değerlendirmelerini tavsiye ederim. Evli yahut birlikteliğini ilerletmek isteyen yengeçlerde çocuklarla ilgili gelişmeler; hamileliğin ortaya çıkışı yahut çocuk yapma kararı verilecek günlerdir. Aileler için büyüme ve genişleme zamanıdır; ayrıca ev içerisinde aşk hissi de yoğunluk kazanacak, paylaşımlar artacak, yalnızlık hissi yerini bütünlüğe bırakacaktır. Eğlence ortamları oluşacaktır.

5 Kasım’da Venüs’ün Oğlak burcuna geçişiyle beraber evlilik kararları, ikili ilişkilerde düzenlemeler, paylaşımlı konular gündeme gelecektir. Ayrıca bu sadece çift olanların yararlanabilecekleri bir etki değildir, birlikteliği olmayan yengeçlerde de ileriye dönük istekler oluşabilir ve bununla ilgili yeni kararlar alabilirler. Ayrıca hak gerektiren, yaratıcılık ve düzgün iletişim gerektiren konularda başarı kazanmaları da kuvvetle muhtemeldir.

Aslan ve yükselen aslan

Aslan burçları için tutulma hayatın ilerisine yönelik önemli kararların alınacağı bir zaman diliminin göstergesi. Bir süredir kendini boşlukta hisseden ve bir sarkaç gibi sağa sola sallandığı hissini içinden atamayan aslanlar önümüzdeki dönemde kendileriyle baş başa bir hesaplaşma yaşayabilir ve hayatlarında gerçekte ne yapmak istediklerine karar verebilirler. Yönetici gezegenleri Güneş’in Mars’la yapacağı olumlu açı aslanlar için ufkunun açılması, önündeki pürüzlerin kalkması demek. Güneş-Satürn birleşimi bazı uzun zamandır kurtulamadıkları ve kendilerini kesinlikle iyiye götürmedikleri bağlılıkları atacaklarının işareti. Satürn etkisi keskindir, bu durum onların istemiyle olsun olmasın gerçekleşmesi hayırlı olacağından sürece bir deneyim gözüyle bakmak iyi olacaktır. Aslanların enerjileri artacak ve kendilerini faal olacakları ortamlar içerisinde iyi ifade edecekler.

Ayrıca aslan burçlarının gelirlerle, aileyle ilgili gelişmeler de gündemlerinde olacaktır. Bunun yanında 5 Kasım’da Venüs’ün Oğlak burcuna girişi aslanlar için sağlık sorunlarında iyiye gitme, başkalarından alacakları yardım ve hizmetlerde akıcı ve düzgün çalışma, iyi haberler, iş temposuna da denge getiriyor. Dikkat edilmesi gereken bir nokta, güzellik için yapılan çalışmalarda aşırıya kaçmamak ve iş hayatında tembellikten kaçınmak gerekliliği.

Başak ve yükselen başak

İletişimde artış ve kısa yolculuklar, yakın arkadaşlar ve kardeşlerle ilgili konuların gündeme geleceği bir süreç başak burçlarını bekliyor. Uzun zamandır konuşulmayan kişiler ortaya çıkabilir ve kuvvetli bir iletişim sağlanabilir. Bununla beraber güzel ve eğlenceli ortamlarda bulunacak olan başaklar için bazı tanıdıklarını gözden çıkarma ve yeni bir arkadaş listesi yapma zamanıdır. Hayatındaki bir takım niteliklerin ve önceliklerin değiştiğini fark edeceklerinden değişimler söz konusu olacak ve buna yönelik bağlantılar da kurulabilir. Ayrıca kardeşlerin yahut kardeş gibi görülen yakın arkadaşlıkların da büyük önem arz etmesi söz konusu. Birilerinin sorunlarıyla ilgilenebilecekleri gibi onların sorunlarıyla ilgilenen yakınları da olacaktır. Bu nedenle bu etkileşim süreci başaklar için pek çok açıdan olumludur.

5 Kasım’da Venüs’ün Oğlak burcuna girişiyle beraber Başakların cazibesi artacak ve aşk ihtiyaçları ortaya çıkacaktır. İlgi ve sevgi bekleyecekleri ve fırsatları değerlendirmek isteyecekleri, hayallerinin kuvvetli olacağı bir süreçtir. Eğlence merakının, bazı şeyleri hızlıca yapıp keyfine varmanın peşinde koşma ihtimalleri yüksek olacaktır ve bu durumla ilgili fırsatlar da karşılarına çıkacaktır. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte pek çok başak için de aşk ve stresli etkileri üzerinden atma isteği söz konusu. Ancak Merkür retrosunun devam ettiğini unutmamakta çok da hızlı ve heyecanlı çıkışlar yapmamakta fayda var.

Terazi ve yükselen terazi

Maddi yönden terazi burçları için olumlu bir süreci başlatacak olan tutulma iş arayan teraziler için yeni fırsatların doğmasına, çalışan terazilerin iş alanlarında ve iş tempolarında değişikliğe sebep olabilir. Bununla beraber emlak alım-satım-kiralama durumu varsa olumlu etkiler de gündemde olacak. Bir süredir kendini güçsüz hisseden teraziler bu günlerde içlerinde biriken enerjileri bir yöne doğru kanalize etme yolunu bulabilir, yeni ilgi alanları yeni durumlar için ortam yakalayabilirler.

Venüs’ün 5 Kasım’da Oğlak burcuna geçmesiyle beraber terazi burçları kararsız kaldıkları konularda çözüm yolunu bulacaklar, aile ve yerleşimle ilgili konularda kendilerine yeni bir yön çizme aşamasına gelecekler. Ancak duygusal dünyaları ve dolayısıyla akılları biraz karışabileceğinden yanlış seçimlere ve yanlış kararlara dikkat etmeleri uygun olur.

Akrep ve yükselen akrep

Akrep burcunda gerçekleşecek tutulma bir taraftan Satürn’ün baskıcı etkisi, bir taraftan Merkür’ün burada geri gidişi ve ay düğümü, Ay, Güneş birleşimi… Akrep burçlarının kendileriyle ilgili büyük atılımlar yapmasına gebe bir süreç ve bu süreç üç sene boyunca devam edeceğinden akrep burçları her konuda kendileriyle ilgili yeni kararlar alırken dikkatli ve titiz davranmalılar. Burcun çoğu mensubu için bu dönem bir kilometre taşıdır ve tepkiler her zamankinden daha yoğun daha etkili olacaktır. Dolayısıyla kendileri açısından alacakları her karar hayatlarını uzun vadede etkilemeye yöneliktir. İçsel güçleri artacak, kendilerini yeni ifade yolları ve yeni stil yeni iş alanları deneyimleyecekler.

Yalnız her şeyi pir-u pak düşünmemekte fayda var zira yoğun gerginliklerden dolayı çevrelerindekileri kırabileceklerinden ve önemli bir dönüşüm evresi içinde olduklarından davranışlarında aşırıya kaçmamaları oldukça önemli.
5 Kasım’da Venüs’ün oğlak burcuna girmesiyle iletişim ve yeni bağlantı yolları açılacaktır. Kısa seyahatler, ani gelişen tanışıklıklar yine ani gelişen ilişkiler söz konusu olabilir. Ayrıca hızlı ve cesaretli davranılması gereken durumlar ortaya çıktığında bir durup, düşünüp sonra eyleme geçmek burcun mensupları için en iyisidir. Libidosu ve cazibesi de artacak olan akrepler kendilerine yanlış elektrik yaymadan dolayı yanlış kişileri çekebilirler.

Yay ve yükselen yay

Tutulma Yay burcunun bilinçaltında, kendiyle ilgili düşüncelerinde patlamaya sebep olacaktır. “nereden gelip nereye gittiğini” sorgulayacak olan yaylar biraz akıl karışıklığıyla beraber üzerinde kontrol sahibi olmak istedikleri konuları gündemlerine alabilirler. Ayrıca bu süreçte biraz yalnız kalmaya ihtiyaç duyacaklarından çevreleriyle ihtilafa düşebilirler. Kendilerini yakınlarından soyutlayabilir, kendi dengelerini oluşturmak adına çevreden uzaklaşabilirler. Bununla beraber okumalarında artış, yeni bir konuya merak ve araştırma isteğinde, merakta yoğunlaşma olacaktır.

Yakın çevresi tarafından hakkında yapılmış konuşmalardan haberdar olma ihtimali gündemde olduğu için kulaklarını dört açmak Yaylar için oldukça faydalı bir davranış olur. 5 Kasım’da Venüs’ün Oğlak burcuna girmesiyle çevresiyle iletişimi keskin hatlarla belirlenecek olan yaylar bazı kişilerle aralarına mesafe koyacaklardır ve sözlü tartışmalara girme ihtimalleri yüksektir. Ancak süreç genel anlamda gergin görünse de içsel hesaplaşmalar ve akıl berraklığı sağlamak adına olumludur. Yalnız, kırıcı olabileceklerinden çevrelerine bu bilinçle yaklaşmaları iyi olacaktır. Son olarak, rüyalar biraz ürkütücü ya da özellikle dikkat edilesi bir hal alabilir.

Oğlak ve yükselen oğlak

Tutulma oğlak burçları için istekleri ve üzerinde söz sahibi olmak istedikleri konularda meydana gelecek gelişmeleri işaret ediyor. Beklenen bir haber varsa gelebilir ve yeni bir durum ortaya çıkabilir. Arkadaşlarla yanlış anlaşılmalardan kaynaklanan bir sorun ortaya çıkabilir. Ayrıca sosyal çevrede bütünden bir değişikliğe de gidilebilir ve kendini yeni bir oluşumda yeni bir projede ifade etme alanı doğabilir. Zaten oğlak burçları bir süredir arkadaşlıklarını derin bir teste sokmuş olduklarından bu evrede onlarla ilgili kararlarını verebilirler. İş alanında da gelişmeler olacağından oğlakların zihinlerini diğer detaylarla çok fazla doldurmamaları uygundur. Beraber olunan kişiyle gerginlikler oluşabilir.

5 Kasım’da Venüs’ün Oğlak burcuna girmesiyle oğlaklarda bir gevşeme oluşacaktır. Sert hallerinden daha yumuşak bir tavra girecek, cazibelerini ortaya koyacak ve aşık olmak isteyecekler. Flörtü bu evrede yeni bir boyuta taşıyabilecekleri gibi varsa mevcut ilişkileriyle ilgili de yeni kararlar alabilirler.

Kova ve yükselen kova

Tutulma kova burçları için isimlerini yükseltme imkanına kavuşmalarına sebep olacağından her davranışları önemli olacak. Özellikle bir süredir kariyer alanındaki yolunu bulabilme çabaları ve oluşan bulanıklıktan dolayı sorun yaşayan kovalar için ortaya çıkacak gelişmeler oldukça önemli olacak. Kendilerini ortaya koyabilecekleri daha aktif bir oyun alanına yahut yaratıcı ve çekincesiz bir enerjiye kavuşacaklar. Kendileriyle ilgili karar vermeleri gerekecek. Daha disiplinli, daha aktif ve daha sınır tanımaz bir hale bürünecek olan kova burçları aynı zamanda aileleriyle ilgili de yeni bir aşamaya gelebilirler. Bununla beraber, haklarında yapılan dedikodular, özellikle iş veya sosyal/okul çevresinde dönmüş söylentiler hakkında bilgi sahibi olabilir ve bununla uğraşmak durumunda kalabilirler.

Venüs’ün 5 Kasım’da Oğlak burcuna girmesiyle beraber iç huzuru yakalama fırsatı elde edecek olan kova burçları evde güzel zaman geçirme yollarını geliştirebilirler ve bir süre kendilerini sosyal eğlencenin dışında tutabilirler. Özellikle aşkla ilgili kötümser düşünceleri varsa bunları atmaları için uygun bir dönemdir zira uzun zamandır kendi kendilerini sınırladıklarının farkına varacaklar. Ayrıca bu süreçte rüyalar biraz karışabilir.

Balık ve yükselen balık

Balık burçları eşleri/partnerleriyle ufak tefek sıkıntılar yaşayabilirler ve bu sıkıntılar direkt birbirleriyle değil, akrabalarla, çocuklarla alakalı olabilir. Arkadaşlarla olan iletişimde artış ve onlar vesilesiyle iş alanlarında çeşitlenme ya da yeni iş imkanları ortaya çıkabileceğinden ve bu işler genel anlamda olumlu seyredebileceğinden balıkların gözlerini kulaklarını dört açmalarında fayda var. Ancak iş sorumluluğunu hemen üzerlerine almamaları gerekiyor. Ayrıca bekar balıklar için aniden ortaya çıkan kısmetler olabilir bu nedenle her an her şeye hazırlıklı olmaları uygun olur. Bununla beraber yeni başlangıçlar için elbette Retro etkisini göz önüne almak da faydalı olacaktır.

5 Kasım’da Venüs’ün oğlak burcuna girmesiyle beraber arkadaş çevresinden yeni biriyle tanışma ihtimali de artacak olan balıkların bu tür fırsatlar için iyi düşünüp öyle karar vermeleri iyi olacaktır. Flörtler, sosyal ortamda aktif olunacak eğlenceler açısından şanslı bir süreç görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder