13 Ocak 2014 Pazartesi

Doğum haritasında Ay düğümleri



Ay düğümü haritadaki bir hayali noktadır, tıpkı şans noktası gibi. Ay'ın yörüngesi ve tutulum düzlemi olan Ekliptik’ in kesiştiği noktaya denir ve her gün yaklaşık 3 derece geriye doğru ilerler. Kuzey ay düğümü(Ejderhanın başı-caput draconis) ve Güney Ay düğümü(Ejderhanın kuyruğu-Cauda draconis) birbirlerine 180 derece karşıt olarak dururlar. Örneğin 3. evde 8 derece başaktaki kuzey ay düğümünün karşısında 9. evde 8 derece balıkta güney ay düğümü yer alır ve 18,5 yılda bir doğduğunuz anda bulunduğu noktaya geri döner, yani döngü süresi 18,5 yıldır.

Ay düğümünün anlattıkları

Kuzey Ay Düğümü, kişinin geleceğini, ilerleyeceği yolu, hangi alanda daha başarılı olacağını, kişinin ilerleme şansını yaratma yöntemlerini, bulunduğu eve göre nasıl ve ne şekilde çevremizden, sosyal dünyadan yahut kendimizden faydalanacağımızı gösterir;

Güney Ay Düğümü ise, bugünkü davranışlarımızı ortaya çıkaran geçmiş ve ana ait ruhsal yapımızı, mevcut durumdaki yeterliliklerimizi, hatalarımızı, bırakmamız gereken ve engelleyici davranışları, bizi kısıtlayan ve başarıdan uzaklaştıran huylarımızı önümüze serer. Güney Ay Düğümü yaşanmış ve bitmiş olandır; anlattığı davranışların devam ettirilmesinin kişiye hiçbir faydası olmayacaktır. Ancak Güney Ay Düğümünün yaşattıklarından, kişiye kattıklarından da ders alınması gerekir; hiçbir zaman yokmuş gibi düşünülmemesi önemlidir.

Not: Doğum haritası grafiklerinde genelde sadece kuzey ay düğümü görünür ancak her zaman tam 180 derece karşısında güney ay düğümü olduğundan siz görmüyor olsanız bile oradadır. yorumları okurken bunu dikkate alırsanız iyi olacaktır.

Ay Düğümleri Burçlarda

Kuzey Düğüm Koç – Güney Düğüm Terazi


Kuzey Ay düğüm koçtayken kişinin kendi haline hareket etmesini ister ve “artık kendi yolunu oluşturmalı, risk almayı öğrenmelisin” der. Ay düğüm yerleşimi Koç-Terazi olan kişiler tek başına hareket etmekte zorlanır ve yanlarında bir yardımcı ararlarken bir yandan da işlerini uzatacak, kısa yolları dolambaçlara çevirecek yan yollara saparlar. Bu sapma etkisinden kurtulmaları gerekir. Kendi mutluluklarını yakınlarının başarı ve başarısızlıkları, belirgin olarak iyi-kötü durumlara bağlamışlardır ve küçük şeylerden mutlu olmayı unutmuşlardır. Başkalarının istekleri ve davranışları ön plana çıkmış, kişi kendini mutlu etme yolunu başkalarına bağlı hale gelerek tamamlamakta bulmaya çalışmaktadır ve bu bir yanlıştır. Bağımsızlığını ilan etmesi, birey olarak hareket etmesi ve kendini bulma amacını tek başına gerçekleştirmesi gerekmektedir. Cesaretini kaybetmemeli ve sürekli kendi kendine pozitif teşvik uygulamalıdır.

Kuzey Düğüm Boğa-Güney Düğüm Akrep

Kuzey ay düğümü boğadayken kişinin maddi devamlılığını kendi ayakları üzerinde durarak kazanması gerektiğini anlatır. İhtiyaç duyulan rahat ve iyi hissedilecek ortama kavuşmak için başkalarından büyük yardımlar beklemeksizin çalışmak gerektiğini anlatır. Cinsel dürtülerle çıkılan yollardan ve şüpheci, kapalı tavırdan uzaklaşmak kişi için çok önemlidir. Şüphelerden ve endişelerden dolayı hayatın tadını çıkaramayan kişi bunları bir kenara itmeli ve kendini dinlemeyi öğrenip planlar yapmalı ve bu planları hayata geçirmeye çalışmalıdır. İlişkilerinde sadakat üzerine yoğunlaşmalı ve her şeyin sonucunu hızlıca almayı amaçlamak yerine uzun vadede sonuç getirecek duyguları hayatına sokmaya özen göstermelidir. Cinsellikle ilgili düşüncelerini değiştirmeli ve ilişkilere dair bakış açısında düzeltmeye gitmelidir. Elindeki değerli şeyleri korumalı, gereksizce saplantılı olduğu konularda kendine çeki düzen vermelidir.


Kuzey Düğüm İkizler-Güney Düğüm Yay

Kuzey düğümü İkizlerde olan kişiler başkalarını dinlemeyi öğrenmeli, onlardan alacağı tavsiyelere kulak vermelidirler. Bildiklerini başkalarıyla paylaşmayı bir keyif haline getirebilmeli, fikirsel paylaşımlara açık olmayı öğrenmelidirler. Kendi doğrularını değişmez saydıklarından ve tümevarımlarını kendi deneyimleri yoluyla yaptıklarından bu tür kararına varılmış konularda sapma olmayacağını düşünmeye eğilimlidirler ve bu nedenle kurdukları iletişimler de zaman zaman küstahça ve kendinden ödün vermeyen bir şekilde gerçekleşir. Kişi başkalarının inançlarına, sorunlarına, yargılarına açık olmalı ve bunlardan faydalanabileceğini kabul etmelidir. İletişimi açık ve anlaşılır olmalıdır. Bireyselliği ve yalnızlığı baskındır, topluma katılımı başkalarına oranla az ve paylaşımı sınırlıdır. Daha toplumsal davranışlar gösterip, özellikle iş ve okul hayatında daha yakın ilişkiler kurmalıdır. Sosyal ilişkilerinde ise başkalarının fikirlerine ve isteklerine uyum sağlamayı, sıcak davranmayı, nazik olmayı öğrenmelidir.

Kuzey Düğüm Yengeç-Güney Düğüm Oğlak

Kuzey düğümü yengeç burcunda olan insanlar acılarını, üzüntülerini tüm dünyayla paylaşıp sevgi ve sonsuz saygı kazanmayı amaçladıklarından gerçek sevgiyi algılamakta ve gerçek anlamda sevgi sunmakta zorlanırlar. Sorumluluklarının ve dertlerinin çok olduğunu düşündüklerinden işleri hep ağır ve aksaklıklarla ilerlemektedir zira sorumluluk almaktan bir yandan hoşlanıp diğer yandan nefret etmektedirler. İlerleme istekleri çok yoğundur ve bunu gerçekleştirirken yakınlarıyla aralarındaki bağları bir türlü gerçek anlamda toparlayamazlar ve gerçek bir sevgi sunamazlar. Kalabalığa karşı mesafeli ve katılımsız olduklarından insanlarla aralarında akıcı bağlantılar yoktur; şefkat duyguları çok gelişmediğinden soğuk ve katı dururlar. Hayatlarındaki çoğu mantıksal olan uzantıyı kenara bırakıp, duygularını dinlemeyi öğrenmeleri ve kendileri kadar başkalarının da sevgiye ihtiyacı olacağını düşünmeleri, buna göre hareket etmeleri gerekmektedir. Aile kavramını baştan sona değiştirmeli ve birbirine bağlı insanların zorunluluktan değil, istekleriyle bu bağı sağlamlaştırdığını fark etmelidir. Başkalarına karşı empati geliştirmeli, karşılığını veremeyeceği duygular hakkında konuşmak yerine, gerçekten de anlayabildiği insani konular hakkında fikir vermelidir ancak dikte etmekten vazgeçmelidir.

Kuzey Düğüm Aslan-Güney Düğüm Kova

Kuzey Ay düğümü aslanda olan kişi bireysel olmayı ve tek başına hareket etmeyi öğrenmek, kendi yöntemleriyle ilerlemek ancak bu ilerleme esnasında başkalarına sorduğu sorulara cevap beklerken dinlemeyi de öğrenmek zorundadır. Kendini tanıtmalı, öne çıkmayı başarabilmelidir ancak bunu yaparken enerjisini çok dağıtıp çabuk yorulmamalı, içindeki çocukla bağlantı kurmalı ve geçmişte aşamadığı problemleri aşabilmelidir. Yaratıcı, eğlenceli, neşeli ve risklere açık yanını ortaya koyabilmeli, planlarını başkalarından yoğun destekler beklemeksizin hayata geçirebilmeli ve çevresinden aldığı yorucu kötü geri dönüşlerde pes etmemeyi öğrenmelidir. Özgüvenini hayali olarak değil gerçek olarak oluşturmalı ve kendine güvenmeyi öğrenmelidir. Önderlik niteliğini göstermeli ve isteklerine kavuşmak için yine sadece kendisini kullanma yöntemlerini geliştirmelidir.

Kuzey Düğüm Başak-Güney Düğüm Balık

Kuzey Ay düğümü başakta olan kişinin öğrenmesi gereken ilk şeylerden biri düzenli olabilmek ve hayatındaki tüm alanlarda sanal hedefler yaratıp vakit kaybetmek yerine gerçekçi yaklaşımlarla vakit kazanmayı öğrenmektir. Hayal kırıklıklarını kendi yarattığını fark edip bunları aşmalı, her mağduriyetinden felaketler çıkamamalı, asıl sorunlara odaklanabilmeli ancak bunu gerçekleştirirken detayları da kaçırmamalı, olayları derinlemesine çözümlemelidir. Kendi kendini küçük görmeyi ve depresif ifadeleri bırakmayı öğrenmesi kişiyi geliştirecek yoldur. Olaylar arasındaki değerlendirmelerinde tarafsız kalmayı başarmalı ve objektif bakış açısı geliştirmelidir. Kuşkuları ve gerçekler arasında bağ kurabilmeli ve mantıklı kuşkuya yönelmelidir. Her düşündüğünün gerçek olmadığını anlayabilmelidir ve sürekli zarar göreceği düşüncesinden kurtularak kendini yararlı, toplumdaki bazı kesimlere faydası olacak işlere vermelidir.

Kuzey Düğüm Terazi-Güney Düğüm Koç

Başkalarının da ihtiyaçlarının varlığını kabul etmek, zaman zaman kendini ikinci plana alabilmek ve bencilliğini olumlu olarak yönlendirebilmek Kuzey düğümü terazide olan kişinin ilk öğrenmesi gereken şeylerden biridir. Görüş açısını genişletmeli, insanlar arasındaki yerini kötücül, bencil varlığıyla değil paylaşımcı ve adaletli yanıyla sağlamlaştırmalıdır. İnsanların kendine güvenini azaltmak yerine onları desteklemeyi ve güvenlerini oluşturmalarında yardımcı olması gerekmektedir. Bununla beraber kendi özgüvenini oluşturduğu altyapıyı tahlil etmeli, abartıya kaçmadan kendini sevmeyi becerebilmelidir. Tartışmacı ve uzlaşılmaz davranışlardan kaçınıp, barışçıl ve çözümsel yanını harekete geçirmesi ilerlemesi için gereklidir. Öfke patlamalarını bir kenara bırakmalıdır ve sevmeyi, ortak hareket etmeyi öğrenmelidir. Orta yolların da hedefine ulaşmak için bir yöntem olduğunu bilip ona göre davranması, keskin noktalarda kırılganlığını bir kenara atıp eğilip bükülebilmesi iyi olacaktır.

Kuzey Düğüm Akrep-Güney Düğüm Boğa

Kuzey Ay düğümü Akrepte olan kişi alışkanlıklarından kolay kolay vazgeçemediği için hayatını değiştirecek yönde kararlar alıp uygulayamaz. Bu tür değişikliklerden korkar ve tedirginliğini öfkeyle yansıtır. Ancak her zaman için ihtiyacı bireyselliğini ve kendi yaşamını kurabilme yetisidir dolayısıyla bu gerekliliği elindekilere sıkı sıkıya bağlandığı ve değişmekten korktuğu için feda eder; sonuç olarak huzurunu bulamaz. Her şeyin derinine inmek arzusundadır ancak kendini dinlemeyi başaramaz. Yalnız kalmaktan korkar ancak derin paylaşımlarda bulunmaktan da korkar. Bu nedenle paylaşımı öğrenmeli, yokluk fikrinden korkmamalı, elindeki fazlalıkları çıkarmalı ve geçmişinden kalan şeylere çok bağlı davranmamalıdır. İnat ederek iyi bir noktaya ulaşamayacağını aklında tutup, daha yumuşak ve geçişler yapabilen, gerektiğinde yönünü değiştirebilen ve başarısızlıktan korkmayacağı bir noktaya ulaşabilmelidir.

Kuzey Düğüm Yay- Güney Düğüm İkizler

Kuzey ay düğümü Yay'da olan kişiler detaylara çabuk kapılıp, çokça dağınıklık yaşamalarından ve sık sık yollarını kaybetmelerinden ötürü kendilerini bir konuya, olaya bağlama güçlüğü çekerler ve verdikleri sözleri yerine getirmekte zorlanırlar zira akıllarında tutamazlar. Bulundukları çevreye göre ruh hallerini değiştirir, bu nedenle bir karakter istikrarı yakalayamazlar. Her konuyu mantıklarıyla halletmeye çalışıp, çabuk hırslanıp, öfkelenir ve çökmeye meylederler. Bunu aşabilmek için sezgilerini hesaba katarak hareket etmelilerdir ancak mantıklarından da tümüyle vazgeçmemeli, bazı şeylerin zamanla olacağını kabul ederek sabırsızlık yapmamalıdırlar. Hedeflerine giden yolu çetrefillendirmemeli, önlerine çıkan taşları atlayıp görmezden gelmek yerine kaldırıp kenara bırakmalılardır ki karşılarına tekrar çıkmasın. Hareketlerinin hızında günü kaçırmamalı, enerjilerini akıl dağınıklıklarıyla bir sağa bir sola savurmak yerine düzgün şekilde bir alana yönlendirmelidirler.

Kuzey Düğüm Oğlak-Güney Düğüm Yengeç

Kuzey düğümü oğlakta olan kişiler her şeyin istedikleri biçimde olması gerektiğine fazlasıyla inandıklarından sık sık hayal kırıklığı yaşamaya yatkındırlar ve değişmeyi, olgunlaşmayı, çocukça davranışlarını bir kenara bırakmakta, olun düşünmekte zorlanırlar. Sorunlarını paylaşım biçimleri faydasız ve sakladıkları şeyler asıl sorunu ortaya koyacak olanlar olduğundan meseleleri tümüyle anlatmaları, verilen fikirleri içlerine atmadan yahut köşede bırakmadan uygulamaya çalışmalılardır. Hisleri neticesinde ortaya çıkan üzüntülerini başkalarının üzerine yıkmak yerine gerçeklerini kabullenmeleri ve davranışlarını, bakış açılarını değiştirip kendi sorumluluklarını almayı öğrenmeleri gerekmektedir. Kaprisli, sıkıntılı, hatalarını insanların yüzüne vurucu yanını bir kenara bırakıp, ileriye yönelmeli ve olacakların riskini taşımaya gönüllü olmalılardır.

Kuzey Düğüm Kova-Güney Düğüm Aslan

Kuzey Ay düğümü kova burcunda olan kişiler başkaları için çalışmalar yapmak istedikleri halde onlara üstten bakmayı ve kendileriyle ilgilenmeyi bırakamadıkları için zorlanmalar yaşarlar ve ne zaman biri için bir iyilik yapsalar karşı tarafın istemsizce burnundan getirme ihtimalleri doğar. Bu nedenle öncelikle aşırılıklarını bırakmalı, egolarını alt etmeyi öğrenmeli ve insanları üzecek davranışlarını tespit edip bunlardan kurtulmalıdırlar. İnatçı, dik başlı ve kimseyi dinlemez halini bırakmalı, insanları dinlemeli, onlara uyum sağlamalıdır. Yaptığı iyi şeylerin insanların gözünde illa ki görünüyor olmasını istemek yerine biraz geride durmayı ve kendini baskılamayı öğrenmesi gerekir. Duygusal yaşamını dengelemeli, etrafındakileri seçmek yerine etrafında olmayan birilerine yönelmelidir. Hobilerini başkalarına fayda amaçlı kullanmalıdır ve organizasyonlarda aktif görev üstlenmelidir. Bakış açısının tek taraflılığını atarak vizyonunu genişletmeli, olaylara geniş açılardan pek çok farklı yerden bakabilmeli, sabit fikirli tavrıyla her şeyin kendi düşündüğü gibi olmadığını kabul etmelidir.

Kuzey Ay Düğümü Balık-Güney Ay Düğümü Başak

Kuzey Ay Düğümü Balık burcunda olan kişiler takıntılı şekilde düzen oluşturma çabası gösterebilir, bu tür gerilimlerden ötürü rahatsızlıklar yaşayabilirler. Biraz esnek olayı ve değişim gösterebilmeyi öğrenmeleri gerekmektedir ancak bunu başarmakta zorlanırlar. Her şeyin kusursuz olmasını istemek yerine “kusurlu ama güzel” kavramını benimseyebilmelidirler. Ay düğümleri içerisinde değiştirilmesi en zor olan davranışları veren budur zira kişi değişiklik yerine kanıtladığı doğrularını bırakmamak için çılgınca mücadele verir ve kaygı, öfke kontrol sorunları yaşar. Her şeyi yargılamak, kendi kararlarının uygulama alanını tüm dünyaya uygulamayı istemek yerine başkalarının kararlarını kabul etmeyi öğrenmeli, manevi yanını kuvvetlendirmelidir. Sevgisini vermekten korkmak, endişe duymak yerine paylaşmalı, ruhsal düzenini yerine oturtmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder