5 Ocak 2014 Pazar

5-15 Ocak arası burç yorumları

Merhabalar, yine şahanelikten birbirine geçmiş bir gökyüzü yorumu yapacağım önümüzdeki 10 günlük dilim için. Bu ara Oğlak burcundaki gezegenler ortalığı öyle bir karıştırıyor ki, bence tüm suç oğlakta. Ancak twitter sayfamda belirttiğim gibi, yorumları iki gün erteleme sebebim olan uyumlu görünümler PİŞTİ.

Ayın 1'inde Oğlak burcunda bir yeniay gerçekleşmişti hatırlarsanız, bu yeniay sürecinde bazı kararlarımız kesinleşmiş, kısa denemelerimiz olmuş, tamam devam kararları alınmıştı. Ayın 16'sında ise Yengeç burcunda bir dolunay gerçekleşecek, burçlar üzerindeki etkisini buradan okuyabilirsiniz.

Genel durumdan bahsetmek gerekirse, Venüs ve Jüpiter retro. Jüpiter'in retrosu 6 Marta kadar devam edecek, yaklaşık 2 ay evvel başladı zaten, Venüs ise 31 Ocak'ta retrosunu bitiriyor; sonra 1,5 sene rahatız. Bu hafta yine gökyüzünde sert görünümler var evvelden kalan zira etkin gezegenler hızı düşük, dış gezegenler olduğu için derece ilerlemeleri de uzun sürüyor. Ancak etkileri hafiflemeye başladığından son bir aylık dönemde oluşan tersliklerde düzelmeler de yavaş yavaş görülecektir.

Bu hafta Oğlak'taki Venüs ve Merkür Akrep'teki Satürn'e uyumlu açı yaparken Yengeçteki Jüpiter'den de uyumsuz açı alıyorlar ancak daha evvel başlamış açılar olduğundan etkisi pek hissedilmeyecektir. Ancak Venüs ve Merkür görünümlerinin en etkin olduğu gün olan 6 Ocak'ta aynı zamanda Jüpiter-Güneş karşıt açısı da o derece etkin olacak dolayısıyla etkileri okurken bunu da dikkate almanızda fayda var.

Herkese müthiş bir dönem diliyorum,

Koç ve yükselen Koç

Özellikle geçtiğimiz haftadan beri gelecekleri ve hayatlarının mesleki anlamda nasıl devam edeceğini, kaynaklarını nasıl ilerleteceklerini düşünerek yoğun mesai harcayan koç ve yükselen koçların bir kısmı önümüzdeki dönemde endişe duydukları bu konularda bir adım atma fırsatı yakalayacaklar zira yeni ay zamanında, yani son birkaç gündür akıllarında bazı planlar oluşmaya başladı. Dolayısıyla artık Satürn ve Merkür'ün de devreye girmesiyle beraber kendilerini tanıtacakları ve iş yapabilecekleri alanlara doğru atılım yapacaklar. Bu alanda Venüs'ün de uyumlu açısı ve retro konumda olması nedeniyle kararlarını almadan evvel iyice düşünme fırsatları olacaktır.

Yine aynı dönem içerisinde, Güneş ve Jüpiter sert açısının olması nedeniyle her işi yapmadan evvel dengeye oturtmalarında ve her fırsat gördükleri konuya atılmamaları iyidir zira Jüpiter'in Güneş'e açısı aldanacakları şartları da beraberinde getirecektir. Ayrıca kumar, şans oyunları gibi alanlarda bir kez kazanıp sonra şansa güvenip büyük kayıplar da verilebilir. Bunların dışında ailevi ilişkilerde gerilim varsa onun da bir dengeye oturtulması ve işlerin düzeltilmesi gerekecektir. Aynı şekilde ev ve yerleşim alanlarında da bu tür bir düzenlemeye gerek duyulabilir.

Boğa ve yükselen Boğa

Boğa ve yükselen boğalar için bu dönem biraz kendilerine, içsel görüşlerine ve kişisel/ okul eğitimine yönelme zamanı. Dini ve felsefi konularda, edebiyat hakkında bol bol düşünüp sık sık yazı yazabilir ve uzun okumalar yapabilirler. Bazı boğalar için inançlarını ve güvencelerini sorguladıkları bir dönem olmakla beraber bazı boğalar-özellikle çalışanlar- için de iş bağlantıları kuvvetlendirme yolunda yatırımların yapıldığı bir dönem olacaktır. Ayrıca ticaretle uğraşan boğa ve yükselen boğa burçları bu dönemde şanslı kontaklar kurabilir, iyi anlaşmalar imzalayabilirler. Bununla beraber mesleki ya da gelişimlerine yönelik herhangi bir eğitim almayı planladılarsa bu dönemde bu eğitimlere başlayabilir, daha minik düzeylerde düşünürsek örneğin uzuuun süredir alıp okumak istedikleri ve gelişimlerine katkısı olacağına inandıkları bir kitabı bütçe ayırıp alabilir, okuyabilirler.

Ayrıca önümüzdeki süreçte boğa burçları arkadaş ve kardeş ilişkilerinde dikkatli olmalılar zira yakın arkadaşlarla ya da kardeşlerle bir takım iletişim problemleri ortaya çıkabilir ve bunun temelinde dedikodular, laf taşımalar olabilir. Ancak bu durum yumuşak geçişlerle atlatılabilir nitelikte olduğundan eğer konuyu sakince oturup düşünürlerse çok sorun çıkmayacaktır. Yine önümüzdeki zaman diliminde iletişim ve kısa seyahatler alanı da etkin olduğundan kısa ve önemsiz sayılabilecek planlar ertelenebileceği gibi, iletişim araçlarında ufak tefek sıkıntılar da kendini gösterebilir.

İkizler ve yükselen İkizler

Son dönemde yaşam enerjisinde büyük oranda düşüş olan; hayatın bitişi, yok oluş gibi konularda düşünen, gizli olaylara merak salan ve bir kısmı bu konularda araştırmalar yapan ikizler ve yükselen ikizler burçları bu hafta bu tür konularda biraz daha pozitif olacaklar. Ayrıca cinsel isteklerinde bir süredir düşüş, aşk hayatlarında dengesizlik olmasından dolayı yaşadıkları sıkıntıyı da pozitif düşünceleriyle bertaraf edeceklerdir. Bununla beraber, bir yerden bekledikleri ödeme var ise ödemeyi alabilirler yahut ödemedikleri bir borçları varsa bunu kapatabilirler. Son dönemde yaşça kendilerinden büyük kişilerle kurdukları iletişimde daha başarılı olduklarından başkalarının tecrübelerinden faydalanmayı da öğreneceklerdir.

Maddi anlamda zorluklar, ellerindekini kaybetme korkusu ve ani çıkacak masraflara da hazır olması gereken ikizler ve yükselen ikizler burçları bu hafta için fuzuli harcamalar yapmamaya dikkat etmeli, paralarını ve eşyalarını iyi muhafaza etmeliler zira anlık dalgınlıklarla kayıplar yaşayabilirler. Kişisel anlamda sınırlanma hissedebilirler ancak bu etki çok güçlü olmayacaktır ve düşünerek içinden çıkılmayacak bir problemleri oluşmayacaktır zira yönetici gezegenleri sevdiği bir gezegen olan Satürn'le iyi açı yapmakta.

Yengeç ve yükselen Yengeç

Bu dönemde yengeç ve yükselen yengeçler eğer ki ilişkilerinde evlilik, daha ciddi bir adım, ilerleme düşünüyorlarsa bunu gerçekleştirecek ve ilerleyecek gücü kendilerinde bulacaklar. Ayrıca yeni biriyle tanışabilir, flört etmeye başlayabilirler ki bu daha çok kendileri tarafından gerçekleşecek flörtöz yaklaşımlarla oluşacak bir ortamdır. Ayrıca önümüzdeki 10 günlük dilimde yengeçler için iş ve adalet konuları da gündemde olacak. Haksızlıklar daha çok gözlerine batabilir ve hak aramayı gerektiren bir konu var ise dişe diş mücadele edebilir, kendilerini daha iyi hissedebilirler.

Bunların yanında kendilerini ve dış görünüşlerini değiştirmek isteyeceklerdir, bazı hatalarını tahlil edip kendilerini kötü hissedebilirler ancak konu genellikle tamamen gereksiz bir takıntı şeklinde olacağından etkisi uzun sürmeyecektir. Yine yengeç ve yükselen yengeçlerin radikal görüntü değişikliklerini bu dönemde düşünmemesi gerekiyor. Ayrıca sık sık kendilerini yanlış şekilde ifade edebilir ve hemen her cümlelerini tekrar açıklamak zorunda kalabilirler; zaman tasarrufu olması açısından iki kez düşünüp bir kez konuşmalarında fayda olacaktır.

Aslan ve yükselen Aslan

Aslan ve yükselen aslanlar için bu dönemde verilen sözler ve sorumluluklar oldukça önemli olacaktır zira kendilerini hem çalışkan hem verimli hem de iyi ifade ettikleri bir döneme giriyorlar. Bu durum çevrelerindeki insanları değerlendirme konusunda da bu şekilde olacaktır örneğin kendilerine verilmiş bir sözün tutulmaması neticesinde keskin karar alıp bir daha aynı kişiye güvenmemek ya da hayatından çıkarmak gibi davranışlar gösterebilirler ancak bu kötü bir etki olarak düşünülmemeli aksine kendi istekleri ve şartların dışında bireysel tahlilleriyle verecekleri kararlardır. Bununla beraber sağlık sorunu yaşayan aslanlar bu dönemde iyileşme gösterecek, sağlıklarına düşkün davranacaklar. Uzun zamandır beslenmelerine dikkat etmiyorlarsa bir rejime girebilir, daha düzenli yaşama amacıyla spora başlama kararı alabilirler. Başkalarına bağlı işlerinde de kolaylıklar yaşayacaklarından bu dönemde eğer ki evrak işleri varsa hızlı ve kolayca halledebilir, hizmet sektöründen memnun edici geri dönüşler alabilirler.

Yalnız, Güneş-Jüpiter etkisiyle diğer yandan aslanların bilinçaltı aşırı kalabalık olacaktır ve enteresan rüyalarla bu kalabalıktan kurtulabilirler ancak bu rüyaların iyi olacağını söyleyemem. Bununla beraber içsel sıkıntılarını da kendilerine has üsluplarıyla biraz tartışmacı biraz gergin davranıp atacaklardır. Kalp kırıcı olabileceklerinden sözlerini tartıp söylemeleri iyi olacaktır.

Başak ve yükselen Başak

Başaklar bu on günlük dilimde yeni ilişkilere başlayabilir, flört ortamları oluşabilir yahut bir süredir değerlendirdikleri biri varsa onunla bir ilişkiye başlama kararı alabilirler. Çocuğu olan yahut çocuk yapma isteği olan başaklar için de güzel haberler olması mümkündür. Eğlence anlayışları ve mizah yetenekleri önümüzdeki on günlük dilimde oldukça akıcı ve net olacağından girdikleri ortamlarda neşe miktarını artırabilir, canlı tavırlarıyla dikkat çekebilirler. Bu dönemde ayrıca hobilerine yönelebilir, daha evvel hiç düşünmedikleri ancak son birkaç gündür akıllarında beliren örneğin “resim çizebilir miyim” gibi düşünceyle yeni bir hobi edinebilirler.

Başak ve yükselen başaklar oldukça aktif ve sosyal evet ancak arkadaşlıklar alanında da bazı sıkıntılar da gündeme gelebilir. Bir arkadaşlarıyla araları açılabilir ufak bir sürtüşme yaşanabilir ayrıca bu gerginlik iş yahut okul çevresinden bir kişiyle de olabilir. Normalde yapabildikleri halde gereksiz yere nezaket göstermek istemeyip ters davranabilirler. Ayrıca sonucu başkalarına bağlı işlerinde bir aksaklık olabilir ancak etki geçicidir.

Terazi ve yükselen Terazi

Teraziler için aile içinde gerginlik varsa bunları bitirme, evde değişiklikler yapma, yeni eşya alışverişi için oldukça uygun bir dönem olacak. Ayrıca ileriki dönem için birikimler yapmayı, hayatlarının devamını nasıl sağlayacakları konusu terazi ve yükselen teraziler için de gündemdeki bir konu olacaktır. Bir süredir değişiklik yapma isteklerinin bir şekilde engellenmesiyle daralan ve kendilerini sıkışmış hisseden teraziler için bu dönem daha özgür düşünebildikleri ve etraflarında insan toplayabildikleri, berraklaştıkları bir süreç olacaktır. Bununla beraber anneleri ya da anne gibi gördükleri kişilerle ilişkileri sağlamlaşacak ve tavsiye dinlemeye uygun bir ruh halinde olacaklar; bunun da faydasını göreceklerdir. Ayrıca annesi sağlık sorunu yaşayan teraziler için de güzel haberler gelebilir.

Bunların dışında teraziler otorite figürlerine karşı hoşnutsuz yaklaşımlar içerisinde olacaklarından, iş yerinde, evde veya sosyal yaşamda otoriter kimselerle ufak tefek tatsızlıklar yaşayabilirler. Ayrıca iş yerinde huzursuzluklar, can sıkıcı durumlar gündeme gelebilir ama çok büyük bir etki değildir. Bununla beraber haklarında yapılmış bir dedikodudan haberdar olup sinirlenebilirler. Fakat etraflıca düşünmeden bu tür durumlara karşı bir pozisyon almamaları iyi olacaktır.

Akrep ve yükselen Akrep

İletişim trafiği hızla artacak olan Akrep ve yükselen akrepler için bu dönem biraz vızır vızır geçecek. Burçlarındaki Satürn'ün çift taraftan iyi etki almasıyla beraber akıllarındaki karmaşayı, üzerlerindeki ölü toprağını bir miktar atabilecek ve daha rahat hareket etme imkânına kavuşacaklar. Arkadaş ve kardeş ilişkileri de oldukça gelişmeye açık olacak ve arkadaşlarıyla yeni planlar yapma ortamı da oluşacak. Bu dönemde uzun süredir haber alamadıkları kişilerden haber alabilir, sevdikleri kişilerle bir araya gelebilir ve bir şekilde zihinsel karmaşalarından kurtulma yolunu bulabilirler. Yeni kararlarını en azından ön görebilecekleri dönem içerisine alma ve ciddi bir planlama yapmaları da mümkün olacak.

Bunların dışında, eğitim hayatı devam eden yahut kurs, kişisel eğitim gibi konularda çalışmalar yapan Akrep ve yükselen akreplerin bu konularla alakalı olarak biraz canı sıkılabilir. Ayrıca bu dönemde yurtdışı seyahat planı varsa ertelenebilir ya da olsa bile biraz uğraştırarak olabilir. Bu dönemde Akrep ve yükselen akreplerin okumaları da çok verimli olmayacak zira zihinleri normalden daha açık olduğundan hep başka konuları öne koyacaklar.

Yay ve yükselen Yay

Özellikle maddi anlamda akılcı ve akıcı etkiler altında olacak olan yay ve yükselen yaylar kişisel birikimlerini artırma yoluna gidebilir, para biriktirmeye yahut akılcı alışverişlere yönelebilirler; örneğin uzun süredir almayı planladıkları fakat yarar zarar hesaplaması yapamadıkları için almadıkları ürünleri alabilir, korktuklarının aksine memnun kalabilirler. Yaylar genel olarak bu dönemde maddi gelişmeler olacağı için rahatlayacaklardır. Ayrıca kişisel özgürlük konusunda da yeni veya daha önce fark etmedikleri şeylerin üzerine düşünüp kendilerine yeni sınırlar belirleyebilirler. Kendilerini iyi hissedeceklerinden iletişimleri de akıcı olacak ve çevrelerinde neşeli tavırlarıyla dikkat çekecekler.

Ancak, konuştukları görüştükleri biri varsa özellikle onunla ilgili biraz dikkatli olmalılar ve bununla beraber eğer ki çevrelerinde aniden biri ortaya çıkarsa niyetini anlamadan hareket etmemeliler zira bu dönemde Yay burçlarının libidosu yüksek olacağından yanlış seçimler yapıp daha sonra başlarına iş açma ve üzülme ihtimalleri de yüksek olacak. Bunların dışında yayların ara ara gelecek karamsar düşüncelerin de davranışlarını etkilemesine pek izin vermemeleri gerekiyor zira bu etki geçicidir.

Oğlak ve yükselen Oğlak

Oğlak ve yükselen oğlaklar 1. evlerinde oluşan karman çorman stelyum sayesinde bir süredir pek çok karar almaya çalışıyorlar ama ya çekiniyorlar ya bir anda vazgeçiyorlar ve neticede bir şekilde işleri yoluna koyamıyorlar ancak artık yavaş yavaş açılmaya, güçlerini toplamaya ve çevrelerinde, kendilerinde istedikleri değişimleri ortaya koymaya başlayacaklar. Özellikle ayın geri kalan kısmında yeni ve güçlü adımlar atma istekleri artacak, üzerlerine çöken miskinliği bırakıp harekete geçecekler. Çevrelerini, işlerini değiştirebilir, arkadaşlarıyla daha çok görüşmeye başlayabilir ve kendileri için iyi olanı seçmeye gayret gösterebilirler. Bu dönem oğlaklar için gelişimi de beraberinde getiriyor.

Ancak, yurtdışı seyahatleri varsa aksamalar olabilir. Bununla beraber uluslararası ilişkiler konularında çalışan oğlak ve yükselen oğlaklar dikkatli olmalılar zira bu dönem bu alanlarda ağır olmayan ancak işleri yavaşlatan, ilk anda kötü algılanan etkiye açık olacak. Ticaretle uğraşan oğlaklar ise ödemelerde gecikme yaşayabilirler. Yine kendilerine yönelik yeniliklerde bulunma hevesleri artmış olacağından okulu veya sorumluluklarını bir miktar boşlama eğilimi gösterebilirler.

Kova ve yükselen Kova

İçten içe gerginlikler yaşayan, bir süredir akıllarına taktıkları konuları büyüttükçe büyütmeyi başarabilmiş kova ve yükselen kovalar önümüzdeki on günlük dilimde bu sorunlarına çözüm arayışında olacaklar zira rüyaları da oldukça karmaşık bir hal almaya başladığından ve uyku düzenleri bozulduğundan sosyal verimleri düşmekteydi ve tahammül güçleri oldukça zayıflamıştı. Şimdi ise bunları toparlama zamanı. Yeni kararlar, yeni yollar, yeni yol arkadaşları gündemde; yeni kişilerle tanışabilir ve bazı düşünce kalıplarını hızlıca değiştirme yoluna gidebilirler. Ayrıca çözemedikleri kişisel sorunları ve sakladıkları yahut anlatmaya çekindikleri konuları anlatıp üzerlerinden yükü atacaklar.

Bunların dışında kovalar için iş alanında isteksizlik, istenilenleri yapmayı reddetme eğilimi ortaya çıkabilir. Ve bununla beraber karın ağrılarına, sindirim sistemi problemlerine dikkat etmeleri gerekiyor zira bu alan biraz karmaşık, ayrıca şans oyunları oynamamaları ve boş yere iddiaya girmemeleri de uygun olacaktır. Evrak işleri varsa bir hafta-10 gün beklemeleri iyi olacaktır.

Balık ve yükselen Balık

Balık ve yükselen balıklar için iş, sosyal çevre ve okuldaki sürtüşmeleri düzeltme, barışmaların olması, işlerin tatlıya bağlanması ve var olan ilişkilerin geliştirilmesi için oldukça uygun bir süreç olacaktır. Hem kendilerini rahat hissedecekler hem de sosyal hırsları artmış olacak, yeni bir arkadaş grubuna girebilir, yeni tanışıklıklar oluşturabilirler. Kendilerine bağlı olmayan ancak beklenti içinde oldukları konularda gelişmeler sağlanabilir ve ilerleme yoluna gidebilirler.

Ancak duygusal ilişkiler alanında bir miktar zorluk mevcut olacaktır. Tartışmalar, anlaşmazlıklar, gerginlikler muhtemel. Bununla beraber flört edilen bir kişi varsa bu flörtle ilgili nihayet bir karar aşamasına da gelinebilir. Çocuk sahibi olan Balıklar ise çocuklarıyla ilgili sorunlarla uğraşmak durumunda kalabilir ancak etkiler çok kalıcı, hasarlı ve üzücü değildir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder