14 Temmuz 2018 Cumartesi

11 Temmuz-7 Ağustos Venüs Başak burcunda




Güzellik, aşk, keyif gezegeni Venüs bu hafta itibarıya yaklaşık 1 aylık hareketine başak burcunda başladı. 7 Ağustos tarihine kadar başak burcunda bulunacak ve sonra kendi yönetimindeki Terazi burcuna geçiş yapacak. Venüs evgiyi, aşkı, duygusal heyecanları, neşeyi, mutluluk alma kapasitesini, keyifli ortamları, sanatı, sanat algısını ve sanat becerisini, kişisel bakımı, süs ve şaşaayı, dişil cinselliği, cazibeyi, erkek haritasında Ay’la beraber kadına karşı olan beklentiyi, kadın haritasında erkeklerden istenen ve gösterilen sevgi biçimini, kişinin cinsel yönelimini anlatır. Başak burcu prensibinde çalıştığı zamanlarda ise bu özelliklerin hepsine ayrıca analitik ve rasyonel bir bakışı beraberinde getirip, yaptıklarımızı ve temsil ettiği alanları sorgulamayı beraberinde getirecektir. 


Koç ve Yükselen koç burcu

Bu dönemde bir arada çalıştığınız, fikir birliğinizin önemli olduğu kişilere karşı duygusal yaklaşımlar göstermeye yatkınsınız ve çevrenizde de uyum arayışınız yüksek olacak. Başkalarıyla ortaklaşaişler yapmak sizin için bu dönem oldukça kolay olacağından ortaklaşa yapılması gereken projelerinizi bu sürece alabilirsiniz. Bu dönemde sevginizi fedakarca verme eğiliminiz artacak ve sevgi almak için fedakarlıklar gerçekleştirmeye de açık durumda olacaksınız bu durum çevrenizde sevgisine ihtiyaç duyduğunuzu düşündüğünüz kişilere karşı haddinden fazla müsamaha göstermeyi getireceğinden suistimallere karşı dikkatli olmalısınız. Hak etmediğinizi düşündüğünüz davranışlara boyun eğmemelisiniz. Sağlığınız da Venüs-Başak döneminde dikkat gerektiriyor zira gerginlik ve uyumsuzluklar sağlık sorunlarınızı tetikleyebilir. Ayrıca böbrek, üriber sistem ve rahim yumurtalık aksındaki sorunlara daha açık durumdasınız.

Boğa ve yükselen boğa burcu

Yönetici gezegeniniz bu dönemde beşinci evinizde hareket ediyor olacak ve oldukça neşeli, sosyal, cömert, eğlence arayışı yüksek, hareketli bir profil çizeceksiniz. Geçmişte yaşadığınız duygusal ilişkiler bu dönemde gündeminizde daha çok yer tutacaktır. Oldukça dikkat çekici, ilgi uyandırıcı, cazibeli olacağınız için yeni ilişkilere de fazlasıyla açık durumdasınız. Venüs-Başak süreci sizi doğaya, hayvanlara ve sevgi ihtiyacı olan canlılara karşı daha açık bir duruma getirecektir. Yalnız bir konuya dikkat, yeme içme konusunda zaten mimlisiniz bir de üzerine beşinci ev ve venüs hareketiyle kilo almaya da yatkın olacaksınız. Rol yeteneğiniz de oldukça yüksek olacaktır.

İkizler ve yükselen ikizler burcu

Venüs'ün başak burcundaki yolculuğu size yaşadığınız alan içerisinde değişiklik yapma ve huzur arayışınız beraberinde getiriyor. Ev toplantıları, sessiz ortamlara kaçış öne çıkarken, kendinizi iyi ve huzurlu hissettiğiniz her yere karşı ev güveni duyup alışkanlıklar geliştireceksiniz. Ev ve çevresine karşı tadilat-tamirat çalışmalarına girebilir, çevrenizi güzelleştirmek adına harcamalar yapabilirsiniz. Bu süreçte uyum arayışınız yükseleceğinden aile oluşturmak ve aile birliğini korumak da önemli olacaktır. Çevrenizden, kültürel olarak size çok da uzak olmayan kişilerle yakınlaşma eğiliminiz artacağından ortak paydada buluşacağınız insanlarla ilişki kurmaya daha yatkın olacaksınız. Bu süreç aynı zamanda size “benim için ideal olan nedir” sorusunun da cevabını getiriyor olacak. 

Yengeç ve yükselen yengeç burcu

Çevrenizdeki insanlarla, komşularınız, arkadaşlarınız ve kardeşlerinizle ilişkileriniz oldukça güçlü olacaktır. Bu dönemde yeni arkadaşlıklar kurmaya çok açık olacaksınız dolayısıyla çevreniz kalabalıklaşacak ve sizi dinlemek isteyen, bir araya gelmek isteyen insan sayısı artacak. Daha sosyal ve dışadönük olacağınız için yakın çevrenizden kimselerle duygusal yakınlık kurmaya da açıksınız. Ara bulmak, küslükleri sonlandırmak için de diplomatik yeteneklerinizi rahatlıkla kullanabileceksiniz. Bu süreçte yine yeni bilgiler edinmek, çevrenizdeki kişilere dair enformasyon almak sizin için olağan bir hale gelecektir.

Aslan ve yükselen aslan burcu

Bu süreçte hayatta güzel vakit geçirme, iyi olana ulaşma ve lüks arzunuz artacaktır bu nedenle sizin için bu özellikleri temsil eden şeylere ulaşma beceriniz deartacak. Durum fazla harcama yapmanızı ve bütçenizi aşmayı da beraberinde getirebileceğinden dikkatli olmalısınız. Giyim ve kometik harcamalarınız artacak, gerekli-gereksiz demeden hoşunuza giden şeylere ulaşmak isteyeceksiniz. Bu süreç amaçlarınıza ulaşmak için elinizdekileri ortaya koyma süreci, bu nedenle de olabildiğince fiziksel varlığınızı da öne çıkaracaksınız.

Başak ve yükselen başak burcu

Kendinize ve fiziksel görümünüze bu dönemde fazlasıyla dikkat edeceksiniz. Burcunuzda veya 1. evinizde hareket eden Venüs beraberinde çekiciliği, çevresel görünüşün önemini beraberinde getirecek dolayısıyla istediğiniz etkiyi yaratmak için beklenti dışı harcamalar yapak kaçınılmaz hale gelecek bu nedenle olabildiğince kontrollü olalısınız. Bu dönemde başkalarını kolay etkileyecek, kendiniz de başkalarından kolay etkileneceksiniz. Duyularınızın gelişkin olması beklenmedik empati ve sahiplenme sorunları yaratır, dikkatli olun. Ayrıca geçmişte kıymetini bilmediğiniz şeyleri çok daha iyi değerlendirebilir, dersler çıkarabilirsiniz. 

Terazi ve yükselen terazi burcu 

Motivasyonunuzu çabuk kaybedeceğiniz ve yoğunlukla yaratıcılığınızın bastırılmış olduğunu hissedeceğiniz bir süreçtesiniz. Normalden daha sessiz ve utangaç davranışlar göstereceksiniz ve sizinle ilgilenmeyen, belki toplumsal olarak pek de onaylanmayacak veya tek taraflı aşk ilişkilerine daha açıksınız. Gizli aşk ilişkilerinden de keyif alacaksınız. Bu süreç ilişkilerinizde beklemediğiniz sorunların çıkmasına sebep olabilir ve genel itibarıyla sorunlarınızı anlatmaktan ziyade karşı tarafların sizi anlamasını bekleyeceksiniz. Sevdiğiniz insanlara karşı fazla verici davranışlarınız suistimal konusuna dikkat etmenizi gerektirir zira fark ettiğinizde bile durdurmak istemeyeceksiniz. Suçlayızı davranışlar gösterebilir, yaşadıklarınız için suçlu arayabilir ve kendinizi sürekli savunma halinde hissedebilirsiniz. Ayrıca dikkat etmeniz gereken en önemli konu, çevrenizde gerçekleşen olaylardan çok etkilenme durumunda kalmanız. 

Akrep ve yükselen akrep burcu

Oldukça sosyal ve arkadaş canlısı bir görünümde olacaksınız, yeni insanlarla tanışıp çevresel fırsatlarınızı artırmak için uygun bir durumdasınız. Farklı meslek gruplarından, farklı ideolojik yapılardan insanlarla bir araya geleceksiniz ve belki bazı kalıplarınızı kırabileceksiniz. Arkadaşlarınız vasıtasıyla bazı fırsatlar önünüze gelebilir. Bir arkadaşınızla duygusal yakınlık kurabileceğiniz bu dönemde aynı zamanda eski sevgilileriniz ve onların sorunları da ilgilenilmesi gereken konularınız arasında olacaktır. Bu süreçte desteklenme ve birlik olma isteğiniz artacak, bu nedenle de kendinizi anlatabilmek normalden önemli hale gelecek. 

Yay ve yükselen yay burcu

Venüs-Başak döneminde isteseniz de istemeseniz de oldukça fazla dikkat çekeceksiniz ve çevrenizde adınızdan bahsettireceksiniz. Toplum içerisinde yer edinmek, iyi bir isme sahip olmak ve doğru yaptıklarınızla öne çıkmak sizin için oldukça önemli hale gelecek. Bu süreçte enteresan şekilde, önemli insanlarla çok da çaba sarf etmeden tanışacak ve size yardımcı olabilecek nitelikteki kişilerle bir araya geleceksiniz. Daha eğlencel, hareketli ve sorunlara karşı daha dirençli bir yapı göstereceksiniz. Kadınlarla olan ilişkileriniz normalden çok daha iyi olacaktır ve beklediğiniz desteği kadılardan bulacaksınız. Hayatınızdaki otoriter erkek figürlerle ilgili konular da bu dönemde öne çıkacak.

Oğlak ve yükselen oğlak burcu

Bu dönemde sahip olduğunuz fikirler ve pratik gerçekler arasında iyi bir denge kuracaksınız ve uygulamada da oldukça başarılı olacaksınız. Fanatik bağlanmalara, hayranlık hislerine oldukça açık durumdasınız bu nedenle çevrenizde entelektüel veya mesleki anlamda ilginizi çeken kişi ve konular bağlanma isteğinizin hedefinde olacaktır. Daha felsefi düşüneceğiniz için olayların ardındakini anlama isteğiniz ve anlamlandırma biçiminiz farklılaşacak. Bu süreçte başkalarına kültürel olarak merakınız daha yüksek olacak. Yeni konular öğrenmek ve hayatınızda ileriye dönük, idealist planlar yapmak için uygun günlerde olacaksınız. Ayrıca uluslararası işler ve planlar için de uygun bir dönemdesiniz

Kova ve yükselen kova burcu

Venüs-Başak burcu süreci sosyal olaylardan fazlasıyla etkilenmenize sebep olacaktır. Özellikle toplumdaki uyumsuzluk ve ayrışmalar öfkelenmenize ve tartışmacı bir yapı göstermenize sebep olabilir. Bu süreçte dedikodulara karşı hassas olacaksınız. Kıskanç yapınız varsa duygusal partneriniz veya flörtünüzle aranızda sorunların çıkmasına neden olabilir. Benzer şekilde arkadaşlarınıza karşı da fazlaca korumacı tavırlar sergileyeceksiniz. Her şeyi uzun uzun anlatacağınız, uzun uzun dinlemek isteyeceğiniz için kısa kısa anlatılan şeylerden huzursuzluk duyacaksınız. 

Balık ve yükselen balık burcu

Oldukça arkadaş canlısı olacağınız, özellikle karşı cinsle arkadaşlıklarınızın çok yoğun ve paylaşıma dayalı olacağı bir süreçtsiniz. Çevrenizdekilerle iyi anlaşacak ve beraberliklerinizden ilham alacaksınız. Bu dönemde başkalarına ve başkalarının durumlarından etkilenmeye çok açık olduğunuz için duygusal olarak yanlış kararlar alabilirsiniz bu nedenle dikkatli olmanızı öneririm. Ayrıca yeni aşk ilişkilerinde seçim yaparken kendinizi geri plana atmayın zira aşırı verici ve uyumlu davranışlar göstererek yanlış izlenim uyandırabilirsiniz, sonradan bu durumu toparlamakta zorlanmamak adına baştan dikkatli olmalısınız. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder