23 Temmuz 2018 Pazartesi

23-30 Temmuz arası haftalık burç yorumları



Merhabalar haftaya Güneş-Aslan geçiş etkisiyle başlıyoruz. Güneş'in kendi burcuna geçiyor olması potansiyellerin ortaya çıkması açısından uygun bir ortamı beraberinde getirirken 26 temmuz itibariyle yine aslan burcunda başlayacak olan Merkür gerilemesi bu potansiyellerin sıkışmasına sebep olabilir. Ancak bu dönemde oluşturacağınız fikirleriniz ve yargılarınız büyü oranda sizi doğru olana götüreceğinden ilerleyen süreçlerde kullanabilmek için kenara not almalısınız. Hafta sonuna doğru kova burcunda ay tutulması gerçekleşiyor(etkileri yazılacak), süre açısından uzun süreli bir tutulma olması ise etki süresini uzatacaktır. İyi haftalar! 


Koç ve yükselen koç burcu

Güneş'in Aslan burcuna geçişiyle beraber önümüzdeki bir aylık süreçte duygusal beklentileriniz artacak ve isteklerinizi belirtme konusunda daha direkt davranacaksınız. Bu dönemde çevrenizdeki organizasyonlarda aktif olarak görev almak sizin için önemli olacağından sosyal alanda oldukça aktif bir profil çizeceksiniz. Aşk hayatınızda hareketliilik artıyor ancak yine bu alanda başlayacak olan Merkür retrosuişlerin zorlaşmasına ve normalde kısa sürede elde edeceğiniz sonuçlar için fazlaca efor sarf etmenize sebep olacaktır. Eski sevgili ve flört gündemi açılacak, eski beraberlikler yeniden konuşulacak ve belki tekrar bir araya gelme çabası göstereceksiniz. Benzer şekilde siz de eski sevgilinize karşı geri dönüş isteğinde olabilirsiniz. Vakit ayırmadığınız hobileriniz ve yarım kalmış işlerinizi tamamlamak için uğraş vereceksiniz. Retro döneminde yine uzun süredir ertelenmiş ve hayata geçirilmemiş yolculuklar teması da sizler için öne çıkıyor olacak. Ancak şans oyunlarına ve iddialara karşı dikkatli olmalısınız, Güneş konumu bu alanda şans verirken Merkür durumu bu şansın geri tepmesine sebep olabilir. Çekildiğiniz konulara karşı dikkatli hareket etmeniz iyi olacaktır.

Boğa ve yükselen boğa burcu

Güneş'in aslan burcuna geçişiyle beraber yaklaşık bir aylık süreçt ev ve aile teması sizin için oldukça önemli olacak. Ev içerisinde özellikle anne figürü zorlanmanıza sebep olacak taleplerde bulunabilir/ kurallar koyabilir veya anlaşılması zor davranışlarda bulunabilir. Ev içerisinde değişiklik, tadilat/ tamirat veya yer değişimi için istekli olacaksınız. Tedirgin olabilir, gelecekle ilgili kaygılar duyabilirsiiz, ne yapacağınızı, nasıl yapacağınızı sık sık düşüneceksiniz. Geçmişle ilgili bazı düşünceleriniz yoğun şekilde ortaya çıkacak ve davrnışlarınızda bazı değişikliklere sebep olacak, daha evvel anlamlandırmakta zorlandığınız durumları daha iyi anlamlandıracaksınız. Aile olmak, ilerlemek ve büyümek teması da hayatınızda hakim durumda, bu durum beraberliklerinizi ileri boyuta götürmeyi istemenize vesile olacaktır ancak bu alanda Merkür'ün geri harekette olacağını ve beklenmedik engellemelerin ortaya çıkacağını da hatırlatmakta fayda var.

İkizler ve yükselen ikizler burcu

Güneş'in aslan burcuna geçişiyle beraber kendinizi ilerletmek için yoğun şekilde uğraş vereceğiniz bir evreye giriyorsunuz. Gözlem yeteneğinizin bu dönemde daha güçlü hale geliyor olması çevrenize karşı izleyici bir rolde olmanızı beraberinde getirecektir. Çevrenizdekilerle kardeşleriniz, yakın arkadaşlarınız ve komşularınızla ilişkileriniz normalden daha öne çıkıyor olacak ancak bu alanda Merkür'ün de geri harekete geçecek olması tartışmaları ve gerilimleri beraberinde getirebilir. Bu dönemde sürekli aktif durumda olmak isteyeceksiniz dolayısıyla hatalara da açıksınız hızlı düşünüp hızlı karar almamaya dikkat etmelisiniz. Yakınlarınıza dair bzı önemli bilgiler edinebilirsiniz. Yine Merkür geri hareketiyle beraber yapılacak görüşmelerin askıya alınması, iletişim becerilerinde direkt ve kaba davranma eğilimi, zihinsel dağınıklık ve kısa süreli programların iptaline karşı hazırlıklı olmaları önemli olacaktır. Çabuk öfkelenecek çabuk da sakinleşeceksiniz öfkenize kulak asmamanız sizin için iyi olur zira incir çekirdeğinidldurmayacak meseleler yüzünden ne üzülmeye, ne kırılmaya gerek var.

Yengeç ve yükselen yengeç burcu

Güneş'in Aslan burcunda hareketine başlamasıyla beraber yükselme, ilerleme, maddi alanda kazanımları artırma teması öne çıkıyor olacak ancak diğer yandan bu alanda Merkür'ün geri hareketi nedeniyle önerim yeni teşebbüslerde bulunmaktan ziyade projelendirme için daha fazla efor sarf etmeniz olacaktır zira sağlam bir altyapıyla retro sonrasında daha hızlı ilerleme olanağıa sahip olacaksınız. Bu dönemde çok fazla eşya satın alma isteğiniz olacak bu nedenle de maddi açıdan kendinizi zorlamamaya çalışmalı ve anlık ihtiyaçlarınıza kapılmamak için belli bir bütçeyi aşmamalısınız. Yardımsever ve cömert yaklaşımlarınız yeni arkadaşlıklar kurmanıza fayda edecektir.

Aslan ve yükselen aslan burcu

Güneş'in burcunuzda harekete geçmesiyle beraber gerçek potansiyellerinizi ortaya koyma konusunda oldukça istekli olacağınız bir sürece giriş yapıyorsunuz ve aniden gelişen olaylar arasında koşturmaktan ayın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Karakteriniz oldukça baskın ve isteklerinizi elde etmek için yoğun şekilde uğraş vereceksiniz, zaman zaman kendinize olan güveniniz aşırıya kaçabilir ve istemediğiniz sonuçlar alabilirsiniz. Önemli iddialaşmalara ve rekabetlere girmemeniz iyi olacaktır zira bu alanda Merkür'ün geri hareketi nedeniyle sıkıntıların ortaya çıkması büyük olasılık dahilindedir. Ders alınmamış, farklı değerlendirilmiş hatalar yeniden hayatınıza girebilir ve tekrar geride duran bir noktaya düşebilirsiniz. Retro burcunuzda olacağından etkilerini baskın şekilde hissedeceksiniz bu nedenle de yeni olan şeylerden kaçma ve eskide yaşanılan durumları iyi değerlendirip yeniden gündeme getirmemelisiniz. 

Başak ve yükselen başak burcu

Güneş'in aslan burcuna geçişiyle beraber çevresel durumlardan etkilenmeye oldukça açık bir duruma geçiyorsunuz. Potansiyellerinizi ortaya çıkarmakta zorlanıyor olmanız nedeniyle hırsınız yükselecek. Olaylarla yüzleşmekte zorlanacaksınız ve Merkür'ün de bu alanda geri hareketiyle beraber kendinizi ifade etmekte oldukça sıkıntı çekeceksiniz. Bu dönemde hem yargıç hem kurban gibi davranıyr olmanız çevrenizde sizi anlamakta zorluk çeken insanların geri çekilmesine sebep olabilir bu konuda dikkatli olmalısınız. Ayrıca aşk hayatınızda gizli olaylar, beklenmedik ilişkilerin kurulması durumu söz konusu olabilir, çevrenizden gizlemek isteyeceğiniz durumlar ortaya çıkabilir dikkatli olmalısınız. Uyku sorunları, kabuslar ve gergin rüyalar da canınızı sıkacak. Merkür retro etkilerini yoğun şekilde hissedeceğiniz için, yeni başlangıçlardan ziyade yarım kalmışlara yönelmeniz iyi olacaktır.

Terazi ve yükselen terazi burcu

Güneş'in aslan burcuna geçişiyle beraber oldukça sosyal ve kalabalık gruplara dahil olmanızı isteyeceğiniz bir evre başlıyor olacak. Daha rahat olacaksınız ve haberdar olmak istediğiniz bazı konularla ilgili olarak çevreniz vasıtasıyla ilerlemeler elde edeceksiniz. Şansınız yüksek ancak bu alanda aynı zamanda Merkür'ün geri harekette olması nedeniyle aksamalar ve yavaşlamalar da öne çıkacak dolayısıyla iişlerinizi aceleye getirmemeniz ve yavaş ilerlemeyi kendi seçiminiz haline getirmeniz iyi olacaktır. Arkadaş çevrenizde eskiden yakınlaştığınız veya ayrıldığınız ama arkadaş kaldığınız bir ilişki durumu yeniden gündeme gelecektir.

Akrep ve yükselen akrep burcu

Egonuzun artacağı ve toplum önünde daha görünür olmanın, daha güçlü bir konum arayışının peşinde olacaksınız. Çalışma ve ilerleme isteğiniz artıyor ancak bu alanda Merkür'ün geri hareketi biraz gecikmeyi beraberinde getirebilir. Maddi kazanımlarınızı artırmak isteyeceksiniz bu nedenle de daha önce reddettiğiniz ve fırsat olarak değerlendirmediğiniz konularla ilgili olarak gelişmelere açıksınız. Geç kalınmış bazı kararları alacaksınız. Ayrıca toriter figürlerle olan anlaşmazlıklara ve ego çatışmalarına karşı da dikkatli olmalısınız zira beklediğinizi alamama durumunuzun ortaya çıkması tartışmaları beraberinde getirebilir. 

Yay ve yükselen yay burcu

Güneş'in aslan burcuna geçişiyle beraber felsefi eğilimleriniz artarken, düşünme, sonuç geliştirme, yeni kişilerle tanışma ve yeni yakınlıklar kurma isteğiniz artıyor olacak ve genel olarak çevrenize uyumlu bir yapı yansıtacaksınız. Zaman zaman entelektüel anlamda kendinizi fazlaca abartabilir ve bundan kaynaklı olarak ego sorunları yaşayabilirsiniz. Hayranlık ve fanatik bağlanmalara karşı dikkatli olmanız gereken bir dönemdesiniz. Merkür'ün bu alanda geri harekette olması nedeniyle işlerinizihızlıca yarım yamalak yapma eğiliminiz artacak, bu nedenle sıkıntı yaşamamak için yavaş hareket etmeye özen göstermelisiniz. Ayrıca seyahat programlarınızda aksamalar, tepki gösterdiğiniz konularda ilerlemenin gecikmesi ve geri planda kalma sorunları yaşayabilirsiniz. Öğrendiklerinizi aktarma konusunda da biraz zorlanacaksınız. 

Oğlak ve yükselen oğlak burcu

Güneş'in aslan burcuna geçişiyle beraber çevrenize karşı oldukça gözlemci bir şekilde yaklaşmaya başlıyor, meraklı yapınız vesilesiyle bir çok bilgi ediniyor olacaksınız. Gizli konulara ve sırlara meraklı olacağınızdan bu alanlarda araştırmalar yapabilir ilerleme sağlamak isteyebilirsiniz. Cinsel anlamda çekim gücünüzün yüksek olması beraberinde yanlış yöne sapabilecek ilişkileri getirebilir, olmadık kişilere yakınlık kurabilirsiniz. Diğer yandan Merkür'ün bu alanda geri hareketi borç/ ödeme dengesinde sorunlara yol açabilir, beklediğiniz maddi kazanımlar rtaya çıkmakta gecikebilir, ilişkileriniz üzerindeki hakimiyetinizi kaybedebilir, istemediğiniz bazı durumlarla muhatap olmak durumunda kalabilirsiniz. Ayrıca daha önce hayatınıza giren kişilerin oldukça zıttı olan biriyle yakınlık kurma durumunuz ortaya çıkacaktır.

Kova ve yükselen kova burcu

Güneş'in karşıt burcunuz aslan'a geçişiyle beraber sosyal alanda daha paylaşımcı ve çevrenizde aranan bir durumda olacaksınız ancak bu alanda Merkür'ün retro olması kendinizi baskın şekilde ifade etme isteğiniz nedeniyle tartışmalara da açık duruma geçmenize de sebep olacak. İnsanlar arasındaki adaletsizlik, toplumsal bölünmeler ve ayrışmalar bu dönemde daha çok dikkatinizi çekecek ve daha eleştirel davranacaksınız. Aşk hayatınızda ise paylaşım ihtiyacınız öne çıkıyor ve daha fazla ilgi ve sevgi arayacaksınız. Partnerinizden romantik yaklaşımlar bekleyebilirsiniz. Eğer ki bekarsanız eski beraberlikleriniz Merkür retro etkisiyle yeniden ortaya çıkacaktır ve durumu değerlendirme isteği duyacaksınız. Ayrıca eski iş yerinizden iş teklifi almanız da söz konusu. 

Balık ve yükselen balık burcu

Güneş'in Aslan burcundaki hareketiyle beraber çalışma azminiz yükselirken, iyi niyet gösterme potansiyeliniz de artıyor olacak. Bu süreçte sorumluluklarınızın altında ezilmemek için verdiğiniz sözlere dikkat etmelisiniz zira bu alanda Merkür'ün geri harekete geçecek olması işlerinizin aksamasını ve dakikliğinizi kaybetmenize sebep olacaktır. Mükemmeliyetçi yaklaşımlarınız nedeniyle hayatınızdaki olası aksamalar canınızı çok sıkacak. Ayrıca aşırı bağlanma ve bağlılıklarıkorumak için normalden fazla efor sarf etme durumuna da dikkat etmeniz gerekiyor. Aşk hayatınızda kendinizi  ifade biçiminiz daha çok yaptıklarınızla olacağından suistimale açıksınız ve geçmişte hayatınızda szi suistimal etmiş eski ilişkiler öne çıkacaktır. Dikkatli karar almalısınız. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder