14 Temmuz 2018 Cumartesi

13 Temmuz 2018 Yengeç burcunda yeniay ve Parçalı Güneş tutulması



Merhabalar, dün (13 Temmuz) Yengeç burcunda yeniayla beraber Güneş tutulması meydana geldi. Tutulmalar astrolojide önemli etkilerden biridir, nitelik öncü burç tutulmaları element özellikleriyle bir araya geldiğinde neye ihtiyaç duyacağımızı ve neyi düzenlemek isteyeceğimizi anlatır. Tutulma Yengeç burcunda meydana geldiğinden öncelikle yengeç burcunun temsil ettiği konular öne çıkacak(ev, aile, yaşam, güvenlik, dişi prensip) diğer yandan tutulma sırasında oldukça etkin olan Plüton'un gölgesi var. Bu durum tutulmanın getirisinin bitmesi gereken konuların öne çıkışı, Neptün'ün olumlu açısıyla beraber oluşan kombinasyon ile bir araya geldiğince ise biraz da hayal kırıklığı temeliyle büyümüş vazgeçişleri anlatacak. Yengeç kadar istekli, plüton kadar takıntılı, neptün kadar hayalperest ve güneş gibi karakterli ögeler bir araya gelince güç savaşları da kaçınılmaz olacak maalesef. Öncelikli alan Yengeç burcunun haritanızda bulunduğu ev ve temsil ettiği konular sonrasında ise oğlak burcunun haritanızda temsil ettiği konularla tabii ki olayı büyütmemize veya hakkında hayaller kurmamıza sebep olan balık burcunun bulunduğu ev. Bu sefer bir yorum yazmaktan ziyade, durumu kendiniz anlayabilmeniz ve yorumunuzu daha kişisel hale getirebilmeniz için, neler yapacağınızı anlatmayı tercih edeceğim. Böylelikle hem astrolojiye merakı olanlar hem astrolojiyi anlamak isteyenler hem de değerlendirmeleri neye göre yaptığımızı merak edenlere bir ışık tutacaktır. 

Not: tutulmalar genel olarak uzun süreli etki ederler ama asıl büyük etkiyi yaptıkları zaman dilimi tutulma süresiyle de ilişkili olduğundan geçtiğimiz 2 ay ile gelecek 2-3 ay gibi değerlendirebilirsiniz. 


1- Öncelikle astro.com/ chart drawing ascendant bölümünden bilgilerinizi girerek doğum haritanızı çıkarıyorsunuz. (bu bölümü sitede bulamadıysanız direkt olarak google'da astro.com chart drawing ascendant kelimeleriyle arama yapın lütfen, ingilizce bilmeyenler görseldeki gibi kendi bilgileriyle doldursun)

1-






2- Doğum haritanızı çıkardıktan sonra eğer bilmiyorsanız burç sembollerine internetten bakabilirsiniz veya kartı nasıl anlamlandıracağınıza dair daha evvel yazdığım şu twitter floodunu okuyabilirsiniz. 

3- Evlerin yerini artık biliyor iseniz(bir burç iki evde olabilir, her burç her haritada olur, her gezegen herkesin haritasında vardır yerleri değişiktir lütfen “benim haritamda yengeç burcu yok” veya “benim haritamda plüton yok” demeyin çünkü herkeste var, gerçekten <3) şuradan evlerin anlamları konusundan Yengeç, Oğlak ve Balık burçlarının olduğu evleri okuyun. Bu evler temel olarak tutulma etkisini yaşayacağınız alanlar olacaktır. 

Bağlantıları nasıl kuracaksınız:

Elbette astrolojide profesyonel derecede kombinasyon bağlantısı yapmak ve transitte tutulmayı incelemek uzun zaman ve araştırma/ çalışma gerektirir ama şu an beklentimiz bu değil. Temel düzeyde fikir sahibi olmak ve hayatımızda dikkat etmemiz gereken noktaları belirlemek. Dolayısıyla “yapabildim mi yapamadım mı” endişesine girmenize gerek yok. Dediğim gibi, temel düzeyde bir fikir sahibi olduğunuzda bu yeterlidir. 

1- Yengeç burcu mevcut durumda tutulmanın gerçekleştiği burç. Yani Güneş ve ay burada. 

2- Plüton tutulma gezegenlerine karşıt konumunda(nihai sonuç ve o konuyu zorlayan durum) oğlak burcunda.

3- Neptün, zorlandığınız duruma dair beklenti ve hayallerle kendinizi desteklemeye çalıştığınız noktalar ve orda reddettiğiniz gerçeklikler. Balık burcunda.

Bunların hepsi cepte, şimdi: 

Güneş'in temsil alanlar(özetle): Kişilik, temel karakter, asalet, toplum içindeki konum, ego, azim, kendini gösterme becerisi, temel değerler. 

Ay' ın temsil alanları(özetle): Ruhsal dünyamız, ev, aile, duygusal güvenlik, anne, otoriter kadın figürler, 

Neptün'ün temsil alanları(özetle):  Kaçtığımız, görmeyi reddettiğimiz, saklandığımız, kendimizi kandırdığımız hayali konuları, belirsiz yanımızı anlatır. Güçsüz kaldığımız daha doğrusu güçsüz kalmayı seçtiğimiz alanlar.

Plüton'un temsil ettiği alanlar(özetle):  Baskı, şiddet, zorlama, acı çektirme, işkence, duygusuzluk, hissi davranışlardan uzaklaşma, suikastler, hileler, taciz/ tecavüzler, yalanlar, okültik/ ezoterik konular, silahlar, silahlı saldırılar, ölüm. 

Son olarak(bir seferinde temel düzeyde sinastri yorumlamayı anlatmıştım ben çok güzel anlatmıştım bence ama çok kişi anlamadı fsfsds ama az çok astrolojiye aşina olanlar anlamıştır eminim) bu yazıyı anlamakta zorlanırsanız şöyle bir özet geçebilirim tutulmayla ilgili, kendinizi devam ettirmeye zorladığınız, olumsuz mücadeleler içinde parçalandığınız ve reddettiğiniz tüm o gerçekler doğru. Ve siz de bunu önümüzdeki süreçte kabul edeceksiniz ve kendinizi yeniden oluşturmaya başlayacaksınız. Belki zorluklar ve alışkanlıklardan kopmanın getirdiği bir miktar korku olacaktır ama ödülü de kuvvetli olacak. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder