18 Temmuz 2018 Çarşamba

Doğum haritasında tek göstergeyle evlilik yorumu neden yapıl(a)maz



Evlilik konusu cinsiyet gözetmeksizin çoğu astrolojiseverin büyük merakını celbeden bir konu ve benim şahsen danışman olarak da çok soru aldığım bir alan. Zaman zaman twitterda veya insanlarla etkileşim kurmaya çalıştığım mecralarda dile getirsem de, sosyal medyada yazılanların her ne kadar kalıcı olsa da okunurluk açısından kısa süreli olması, konuların tekrar edilmesini gerektirebiliyor. 

Öncelikle bir eleştirim var, bu da astrolojinin servis edilme biçimi ve hakkında bir denetim olmamasının getirdiği bilgi sorunu zira kitaptan okuyan veya eğitmeninden yanlış öğrenmiş olan, okuduğunu-gördüğünü anlatıyor. Kendi öğrencilerime de astroloji öğrencilerine de meraklısına da her zaman tavsiyem şu olur, “ben her şeyi en iyi biliyorum diye bir şey yok, öğrenci öğretmeninden iyi olabilir ve gökyüzü sonsuz bir alan mutlaka görüşleri karşılaştır ve uygulamaları incele. Herkes hata yapabilir, yanlış her zaman düzeltilebilir” (tam olarak bu kelimelerle değil tabi hdhdh ama özeti bu ve herkes için geçerli) 

Astroloji, değerlendirmelerin detaya inildikçe anlam kazandığı bir alan ve kabul etmeliyiz bu alanda da henüz çok fazla şeyi bilmiyoruz, bildiklerimiz ve bilimin bize sunduğu imkanlarla kanıtlanan kadarını görebiliyor, yorumlayabiliyoruz. Zamanla pek çok keşifle pek çok değişikliğin olacağı da muhakkak ancak şu an için, ne kadar detay o kadar bilgi durumu değişmiş değil. 

Evlilik konusunda en sık gördüğüm kitaptan, internetten yorum yapmaya çalışan kişilerin düştüğü hata. Bir de kötü eğitmenler var ama bu ayrı bir konudur. Şimdi tane tane anlatıyorum: 

“7. evimde Satürn var evlenemeyecek miyim” , "7. evimde Plüton var evliliğim travmatik mi olacak?" vs vs vs.

Satürn örneğiyle bakalım bi duruma; Satürn doğası gereği zorlayan, sıkıştıran, baskılayan, kuru ve soğuk bir özelliğe sahip ve kötücül dediğimiz bir gezegen. Bulunduğu yere bu özelliklerini de beraberinde getirir. Ancak diğer yandan kalıcılığı, sağlamlığı, bağlılığı, disiplinli olmayı ve öğrenmeyi de getiren bir yapısı var. Satürn, haritada sadece “Satürn” olarak değerlendirilirse evet kötü diyebiliriz, peki işin içine bulunduğu burcu, etkileşimde olduğu gezegeni, bulunduğu dekanı, harita baskınlıklarını ve diğer evlilik göstergelerini eklersek? 

(Yeterince incelenmemiş halini söyleyeyim: iletişimde kapalılık, zorluklarla evlenme veya olumsuz kötü bir evlilik, iş ilişkilerinde düzenin kaybolması ve disiplin sorunu, maddi kazanımların sınırlı kalması ve akıcılıktan yoksunluk, ikili ilişkilerde kendini iyi ifade edememe, düşmanlıklar nedeniyle 10. evde de kötü bir durum varsa skandallara maruz kalma ve deneyimlerden ders almakta zorlanmanın getireceği hatalar yüzünden olsu iş ve ilişki kayıpları, 6. ve 1. evle ve merkür durumuna bakılarak konuşma bozuklukları) 

Terazi burcunda Satürn asalet olarak yücelir, yani etkilerini çok iyi gösterir. Terazi gibi uyumlu tatlı bir burç ve satürn gibi kapalı bir gezegen bir araya gelince Satürn burcun ve evin disiplininde çalışacağı için 7. evde diyelim. Terazinin kendi ev özelliği iyi bir diplomasi yeteneği, sağlam bir hitabet, güzelliğe ve paylaşıma önem vermeyi etkili biçimde getirir. Beraber çalışmalarda uyumludur ve arabulucu, eğimli ama taviz vermeyen bir niteliği vardır. Satürn buraya bu burca geldiğinde disiplinini de katı kurallarını da bu özelliklere ekler. Terazi burcunun klasik üç dekanı ay, satürn ve jupiter yönetimindedir. Şimdi bu Satürn'ü alıp Jupiter dekanına koyalım. Jüpiter astrolojik olarak Satürn'ün tam tersi karakter özelliklerine sahiptir, 180 derece farklılardır birbirlerinden. Satürn bu yerleşimdeyken özellikle haritada jüpiter'in durumu iyiyse Satürn'ün baskılayıcı özelliğini frenler. Şimdi bir de bu Satürn'ümüze 3. ev Venüs'ten bir 120 derece açı, 11. evden de güzel bir Güneş açısı alalım. 

Şimdi bunların toplamında bu yerleşim için kötü diyen, gelsin beni bulsungsfdgdg benzer şekilde bu durum tüm gezegenler için geçerlidir. Satürn veya Uranüs veya Mars, Plüton bulunduğu eve çok iyi etkilerini de getirebileceği gibi, Venüs, Güneş gibi gezegenler de duruma göre çok kötü etkiler verebilirler. Mesele, gezegenin bulunduğu evdeki durumu ve bağlantılarıdır. Milyonlarca 7. ev olumsuz gezegen yerleşimi olan insan vardır ama sağlam evlilikler yaparlar. Gezegenin açısı, etkileşimleri, arap noktalarıyla çalışılıyorsa arap noktaları, hepsi bir bütün halinde incelenip yorumlanmadığında, sadece gezegen varlığı hiçbir olumlu/ olumsuz “kesin” açıklama yapmaz. Bu nedenle merak etmeyin, evde kalmadınız(ki çok kötü bir tanımlama), evliliğiniz kötü, dayak, kavga gürültü içinde, sağlıksız olmayacak. En azından gerçek bir yorum yapılana kadar ihtimal her zaman kenarda olsun ama netlik olmadan evhama kapılmayın. İnanın tablo o kadar korkunç değildir, sıkıntı varsa çözümü de haritada vardır. Haritanızda evlilik veya herhangi bir gösterge için aklınızda şüpheler varsa, maddi durumunuz da uygunsa mutlaka güvendiğiniz bir astrolojik danışmandan yardım almaya çalışın. Eşe dosta, annenin astroloji kitabı okumuş bir arkadaşına çok da şeyapmamak lazım ne yalan söyleyeyim.... 

18 yorum:

  1. astronomiye değer bnm gibi insanlaar için çok güzel bi blog olmuş.
    Led ekran fiyatları

    YanıtlaSil
  2. Thank you very much for your important information.
    Seo
    Seocu

    YanıtlaSil
  3. your block is very pleasant and attractive.
    seo
    seocu

    YanıtlaSil
  4. Thank you as Beta Asansor.

    Thank you as Beta Asansor.
    Asansor
    Asansör

    YanıtlaSil
  5. We are happy to follow you as Gusto computer
    Totem Led ekran
    Led ekran

    YanıtlaSil
  6. We are happy to follow you as Gusto computer
    Totem Led ekran
    Led ekran

    YanıtlaSil
  7. Thank you for the information you provided.
    köpük balon gösterisi

    YanıtlaSil
  8. Thanks for the information you provide as an example.
    Fatih gelinlikci
    gelinlik

    YanıtlaSil
  9. http://gurselguvenlikagi.com/

    inşaat güvenlik ağı hizmeti vermekteyiz.

    YanıtlaSil